Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

VC Španělska F1 2016: Max Verstappen nejmladším vítězem v historii

43 komentářů

evocolt
R bol v prave kedze bol prvy,ale nezavrel ho umyselne?Nedoplatil R nato ,ze ho zavrel,lebo mal H rychlejsi vyjazd?Pochopil by som ten manever keby bola zakruta do opacnej strany a pripravoval by si stopu.RS6 ako to vidis ty?

[odkaz]
AUDIRS6
akurat som pozeral rozbor na SkySporte od Anthony Davidsona....na tom ich "Sky pade"...
No je to komplikovane a zapeklite. Nechcem hned vypadat ako Nicov obhajca za kazdu cenu, ale pravidla su jasne - bol v zatacke prvy, patrila jemu.
Na tom Skypade ale ukazoval Nicovu robotu s prenastavovanim rezimu motora pocas 3. zatacky na svojom volante. Jeho auto totiz rekuperovalo energiu v 3. zatacke - asi minul narekupervanu energiu uz pocas obiehacieho manevru na tej rovinke, tak musel potom rychlo reagovat a zmenit svoj rezim. No a ked to dokoncil, zrazu mal Lewisa vedla svojho praveho zadneho kolesa... Keby mu uhol - aby sa Lewis vedla neho zmestil, isli by do dalsej zatacky vedla seba - Lewis na vnutornej strane a teda Lewis by ho tam obehol nazad.
Takze - ano, bolo to od neho asi trosku sebecke - nenechat mu tam miesto, ale on mu ho tam nechat nemusel. Damon Hill to komentoval cca tak, ze Lewis bol frustrovany z toho, ze mu nevysiel start a snazil sa kamikadze manevrom vybojovat poziciu hned ako sa naskytla moznost. Ta sa naskytla, ale bola to len polovicna moznost a musel vediet ze je to riziko, lebo nema sancu dostat sa do tej dalsej zatacky prvy.
Takze premotivovany a frustrovany Lewis - tak to vidi Damon a podobne aj ja.

Obidvaja su to skuseni piloti a vedia, ze zavod sa jazdi na vyse 300 km a nevyhrava sa v 3. zatacke. Podla mna bude mat toto este zaujimave vyustenie do dalsich zavodov.

A ci dostane Lewis penalizaciu ? Neviem. Podla mna je to tak 51:49 - race incident : Lewisova chyba.

O chvilku sa to dozvieme - uz vysli od komisarov... 😉
Anonym
Pro mě je možná největší autorita Niki. Z mnoha důvodů. Podle jeho vyjádření je na vině Lewis.
AUDIRS6
V ramci Mercedesu skoro ano. Dnes tam bol ale aj Dieter Zetsche, takze najvyssi z najvyssich.
Ako to dopadne mozete "nazivo" sledovat tu😒br /> [odkaz]
teda ti z vas, ktori rozumeju po nemecky...

HOT EDIT😒br /> " 17:11 Uhr
Keine Strafen für Mercedes-Duo!
Bei der Rennleitung sind Rosberg und Hamilton noch einmal mit einem blauen Auge davon gekommen."

Takze tipol som dobre, je to bez penált. 😄
Anonym
No Niki má na starosti ty dva hejsky. Dieter celej koncern. 😄
kundalini_it
no Niki je autorita, ale jezdil v minulém století. Jeho slova ještě v jaguaru o cvičených opicích v kokpitu a následném trapasu co si do toho auta sedl vypovídá o všem.
Anonym
Psí hlas do nebe nevolá :no😒br />
..což znamená, že nemáš co hodnotit Nikiho Laudu! >😒]
kundalini_it
Názor Nikiho Laudy hodnotit můžu >😒]
Anonym
No to můžeš, ale je to jako když to psisko štěká na měsíc, víš. taky může. A měsíc nic... >😒]
kundalini_it
Jo tak to jsme na tom stejně, jako když Niki mluví o novodobé F1...taky štěká a měsíc taky nic 😉
Anonym
Akorát dělá ředitele v nejúspěšnějším týmu. Maš ten pocit, že jsi natom stejně? Já ne 😄
RADEK1
RADEK1
Myslíš červené, nebo bílé 😄
evocolt
Vtom sa urcite zhodneme,ze H je premotivovany a jeho horka hlava je znama,ale v tomto pripade by som povedal,ze isiel nato velice dobre..aj vo videu to je vidiet ako zrychloval oproti R,ako sa nalepil a vyklonil a zvolil idealny predbiehaci manever a keby ho uspesne dokoncil tak s najvacsou pravdepodobnostou by bol prvy v dalsej zakrute.Moj nazor je,ze ho umyselne zavrel ked videl kam sa H vyklonil a vytlacil ho mimo trat naco ale R samozrejme mal pravo kedze bol prvy.Mne skor ide o ludske zhodnotenie ako o to zavodne kde je jasne kto bol vinny a kto nie.

Mat dvoch kohutov sampionov na jednom smetiku prinesie Medaku asi viacej problemov ako uzitku 😉

RS6 dik za tvoj nestranny nazor aj ked viem kto je tvoj favorit :yes:
AUDIRS6
berem to hlavne z pozicie zavodnika ( testy a nejake tie amaterske zavody...) 😉
Ludsky ? Hmm, nuz, byt to niekto iny ako Lewis, ktory "ma" uz tolko krat vytlacil mimo trat, tak mu tam asi to miesto necham a posnazim sa o kontru neskor.
Lenze je to Lewis... :-! Takze KEINE GNADE !!!! :-! :yes:
kundalini_it
já to vidím jako závodní incident. Ale v barceloně se nedá přrdjíždět, takže rozumím tomu když je Nico pomalejší a hrabe se ve volantu tak to lewis zkusí. A pak se Nico dohrabe s volantem a blik Lewis mě předjíždí. Instinkt a crash. Kdyby se věnoval řízení tam Lewisovi hodí auto doprava o dvě sekundy dřív a nic se nestalo.
WinDiesel
To je 100% pravda. Prvně se Nico hrame s volantem aby předjel po startu - potom je samo bez energie a tak mění nastavení - pěkná blbost a naopak důkaz přemotivovanosti na straně Nica. Nico zničil Mercedesu závod a bude pykat.
Anonym
Nebo čuměl do zrcátek jak HAM vjel na trávu celý autem měl okamžitě hodit volant do leva a HAM by ho pak nesmetl >😁 >😁
WinDiesel
Jak říkáš - Nico si hrál s volantem místo aby sledoval provoz. V momentě kdy viděl že je zle využil svého "práva" a zavřel to tam - nebyla z jeho strany vidět ani trošička snahy reagovat, neudělal žádný pohyb doleva - prostě to zavřel a pevně držel a Hamíka v tom "zkoupal". Stejný manévr předvedl o hodně později Ricciardo, navezl se tam Vettelovi a klobouk dolů, Vettel řval ale Ricciarda nezavřel. A nakonec se ze zatáčky stejně vyvezl jako první. tak si myslím že ano-jeden do toho šel tvrdě a dhý ho tvrdě zničil a zničil tak i sebe - heslo dne zní - za každou cenu nepustit, on bude tratit víc než já...
Ať bude řečeno cokoli, víc seřvou Nica. A právem. Všichni chtějí aby se závodilo - tak se o to Hamík pokusil a Rosberg ho sejmul a zničil Mercedesu závod. Opakuji - Hamík nikomu nic neničil, snažil se předjet. Nico měl mít tu odvahu a pustit ho tam a dál bojovat. Jenže to on ne, on je takový malý usmrkaný blonďatý zbabělec. Navíc je to až směšné, Nico by stejně měl obrovský náskok a na 4 vyhrané závody by to bylo jen 1 druhé místo. Matematika je jasná - Nico zničil Hamíkovi závod, Hamík ztratil víc než Nico a nyní je až 3. za Kimim. Matematika pro Mercedes je také jasná - Nico zničil a - závod, b - týmové body, c - individuální body a d - monoposty za milióny.
Floyd
Naprosto s tebou souhlasím - Nico byl, je a bude pitomec. Jezdit umí, o tom žádná, ale v hlavě má nas.áno. Za mě pro R :no: :no: :no:
AUDIRS6
trtko >😒] :no😒br />
a za pomoci multinickov Tee a Šimpanz ( aký výstižný ten druhý >😁 ) si ma tu ominuskoval a seba opluskoval. >😁
haaaahaaaaa
no, ale tvoje pluska viem poriesit, tak sa necuduj... >😒]
a minusiek dostanes nespocitane nielen odo mna. :-!
Floyd
Tak teď ti ani trochu nerozumím. Obviňuješ mě z nějakýho multinickování? Jsi upad, nebo spíš ulít. To není vůbec můj styl a rozhodně jsem to nebyl já kdo tě omínuskoval.

Jak umíš pořešit moje plusy? Povídej, to mě zajímá.
Minusy - jen si posluš, mě to netankuje.
AUDIRS6
zmen si v prvom rade avatar, zacni debatovat na urovni a potom sa mozeme bavit.
Minusy a plusy - na to som prisiel ja ( nie "ajťák" ) sám a náhodou. Nemienim to rozširovať, lebo to by tu bol úplný guláš.
Redakcia nemá záujem to riesit, tak dovtedy budem hrat ja tu hru, ktorú minimálne henten multinick hra proti mne - teba oplusoval do mrtva, mna ominusoval do mrtva.
Lenze ja nemam druhy nick, takze moje minusy si vymazat neviem.
Ale mozno sa este niekto kto to vie trochu posnazi... >😒]
Je tu par nickov, ktore to isto vedia.
Proste s tvojimi :no: :yes: si aj 1 uzivatel moze robit co chce.
Kludne ti dam teraz 10 coho chces, ale plusove to nebudu, pokial nepochopis, ze Nico urobil len presne to, co musi buduci majster sveta urobit - zatnut zuby a tvrdo odrazit utok.
Matematika je jasna - obaja out = ostava rozdiel 43 bodov. Nechal by som ho - znizi rozdiel o 7 boodov. Tým ? - ano, skoda pre tým - ale skoda koli tvrdohlavemu kamikadze Lewisovi a nie jemu. On urobil len to, co mohol.
A paradox pre mna najväcsi za dnesny den - obhajoba od Nikiho Laudu ! Toho Nikiho Laudu, ktory pritiahol Lewisa do týmu a pretlacil ho a defakto urobil z neho 2x sampiona v Mercedese.
Takze ja a aj tým AMG Mercedes Petronas ma jasno. 😉
Floyd
Avatar si nechám, na úrovni debatuju a bavit se na téma R/H dál nemusíme, občanky si kvůli tomuhle incidentu trhat nebudeme.

Minusy a plusy neřeším, to je tvůj boj.

Ty a tým AMG Mercedes Petronas možná máte jasno, já si o tom ale stejně myslím svoje. Prostě R si hrál s tlačítky na volantu, měl ho jinak nakonfigurovaný než v Soči a když si uvědomil že v zatáčce ztrácí rychlost a H by ho mohl předjet, tak udělal z jeho pohledu jediné co mohl, aby zabránil H v předjetí místo toho aby pak spolu čestně a jezdecky bojovali na trati, prostě mu to tam zavřel. No a ono to tentokrát nevyšlo, protože jezdec H to tam poslal. Za mě dobře tedy, že s sebou vzal i R, aspoň toto bylo spravedlivé. Tým tento supermanévr R stál body v poháru i v jednotlivcích a několik milionů za dva odepsané monoposty. Super, za to se musí R jen pogratulovat! Za 14 dní znovu?
Floyd
Aspoň že šel taky ven. Kdyby to odskákal jenom H, bylo by to hodně nespravedlivé.
R je pitomec a blbec :no: :no: :no:
AUDIRS6
lebo ty si lietadlo ! >😒] >😒] >😒] >😒] :no:
Floyd
Ale prdlajs, jen na to nazýrám realističtěji. A netajím se tím, že R nemusím ani trochu. Schumi, to je/byl Pan jezdec, R je jenom namistrovanej frajer.
wakantanka
Mimochodom Schumi niečo podobné predviedol minimálne hneď dvakrát. Z toho raz sa mu to bezdtrestne prepieklo a druhý krát už nie.
Floyd
Nepopírám, jezdil tvrdě a kolikrát i za hranou, ale pro mě to byl/je Pan jezdec. To se s dnešní generací pilotů jako je třeba Rosberg a někteří další nedá srovnávat. Výjimkou jsou snad jedině Vettel a Ricciardo.
wakantanka
máš krátku pamäť, si spomeň ako Vettel fňukal do vysielačky, lebo ho Webber nechcel pustiť, ako fňukal lebo ten či onen ho brzdil a podobne. Áno pomaly dozrieva, pracuje na sebe a lepší sa, ale dať ho do jednej kategórie so Schumacherom to nie.
Floyd
Tvoj miláčik to dneska pěkně podělal, tak to zase vidím já. Ten rozbor co byl na Sky jsem taky pozeral a já to vidím jinak než ty - od R to byla klasická sviňárna. Takto si nadjet do další zatáčky, ok, ale to by musela být levá! Jenže ona tam byla pravá!
Takže za mě chyba obou, závodní incident OK, ale R je sviňák a maminčin uplakánek, kterej to podělal sobě i týmu zároveň. řekl bych, že větší kapky dostal on. A oprávněně, nejezdí pro tým, jezdí pro sebe. A s tím daleko nedojede, maximálně do konce sezony a pujde pryč. Už aby to bylo.
Příští závod bude asi hoooodně zajímavej 😄
AUDIRS6
presny prd makovy opacny ! >😁
Ked bol malo dorazny v subojoch a zdanlivo radsej nechal Lewisa prejst okolo seba, nech mu neposkodi auto a uspokojil sa s miestom za nim, bolo zle.
Ked ho Lewis par krat vytlacil z trate, bolo vsetko v poradecku - ved Lewis chce byt sampion, ta moze...

Chlapce, prestan sa sparat v nose a pochop, ze situacia sa trosku zmenila😒br /> Nico na sebe zapracoval, psychicky je tiez uuuuplne inde ako sa to mohlo zdat pred rokom, on je teraz ten, ktory sa proste z trate nenecha vytlacit a Lewisa len tak dobrovolne pred seba nepusti. A ked toto bolo spravne minule sezony z Lewisovho pohladu, teraz je to spravne z Nicoveho !
Pravidla hovoria jasnou recou - mozes 1x pretat kurz pilota za tebou ! To urobil, Lewis sa tam nezmestil. A nie ze by teda pribrzdil - on sa tam kamikadze proste natlacil vo slepej viere, ze Nico mu uhne tak ako vzdy. Nuz, chyba lávky ! >😒]
Keby sme sa my dvaja stretli na trati, tiez by som pravidla pouzil vo svoj prospech a len tak ta dobrobovolne pred seba nepustil. No a keby si tu takto plakal ako teraz za Lewisa, poslal by som ja teba za maminkou a nie ty Nica ty trapko. >😁

btw.: Vcera (?) podpisal Nico predlzenie kontraktu...Lewis este nie... >😒] >😒] >😒] >😒]
Floyd
První odstavec přeskakuji, to beru jako rozjezd.

Druhý odstavec - souhlasím.

Třetí odstavec - pravidla hovoří jasně, o tom žádná, ale to co udělal mělo s týmovou strategií pramálo společného, a na to mazánek jaksi zapomněl. Hrabal se ve volantu a najednou si uvědomil že je zle a udělal svoji obvyklou sviňárňičku - normáoně mu to tam zavřel. Jenže H. je kamikadze a speciálně na R hodně vysazenej, a tak to jinak dopadnout nemohlo. já bejt majitel týmu, tak seřvu hlavně a jenom R, to mi nevymluvíš. Však to jejich Scheisse, Scheisse bylo na obrazovce jasně vidět.

No a konečně čtvrtý odstavec - u nás se tomuto smýšlení říká Syndrom krátkýho péra...
speedfred
Vcelku mi je Mercedes ukradnutý,ale som rád ze to Nico spravil a ukázal Hamovi ,ze mu uz nebude skákať po hlave. Ham mu podobne veci spravil myslim v Bahrajne,len tam sú asfaltové výbehové zóny.
Či to uz bolo uplne fér,je vec druhá,to si musia poriešiť v time,mr. Lauda to povedal ale jasne.
F1 sledujeme predsa aj kvôli karambolom,či nie??
Anonym
Stalo se. Pouze chyba lidského faktoru může sesadit trojcípou hvězdu z výsluní! A tak se i lůza dostane k lizu!

Ale on jim to Niki vytmaví a příště zase mocné stroje ze Stuttgartu zdrtí soupeře jako páchnocí nicotný odpad.

Co se týká kolize, náš názor není relevantní. Ani názor Nikiho Laudy nebo kohokoliv jiného! Teprve až se vysloví největší ze současných klaunů, jalový žvanil a zoufalec "krutor" tak bude teprve svět mít jasno. Já se bohužel to moudro nedozvím, neb čas, po který byl Fostek ochoten popřávat svého sluchu jeho nejapnostem již dávno vypršel a zmiňovaný kašpar skončil na fostekově hate-listu. >😒]

Ale teď vážně - na jedné straně velká gratulka nejmladšímu vítězi a na straně druhé hořké pousmání...bývaly časy ve formuli, že to byla záležitost chlapů. Bylo to o srdci a zkušenostech. V 70,80 ale asi ani v90 letech nemohl takhle mladý pilot zvítězit a to při vší úctě k němu i k jeho otci, kterého pamatuji.
Myslím to byl on, kdo jednou na nějaké oranžové slabé formuli (arows) držel za sebou Coultharda na McLarenu - Mercedesu skoro celý závod v Monacu - i když tam se to zdá jednoduché. Ale mohu se plést. V tom případě ovšem krutor krutě zagoogluje a o všem podá vyčerpávající info. Bohužel ho můžete čekat tak o půlnoci. Protože nic neví, hledání mu většinou trvá velmi dlouho. :yes:
MariAchi
Ten posledni odstavec souhlas, ale mam jednu vecnou: Kdo je krutor..?
krutor
Jsem to já, Fantomas >😒]
krutor
>😁 >😁

No stačí se kouknout na počet palců dolů a hned je znát kolik lidí s tvým osvíceným pohledem souhlasí. Podřadný Mergl a hlavně Nico si kačírek zasloužil, koneckonců tam patří. Na rozdíl od tebe žádné berličky typu Google nepoužívám, všechno je to salva informací a faktů přímo ze zálohy z hlavy, ale až jednou dorosteš a získáš alespoň ridičák, začnou se ti možná pomalu souvislosti dávat dohromady. Sám ses totálně odepsal neschopností reagovat na můj poslední komplexní příspěvek. Samozřejmě ses zalekl, protože jsi dostal argumentační a informační knockout >😁

Ty kašpare >😁 Jsi nicotný komár v pralese plných šelem.
AUDIRS6
...skor nez to zmazu😒br /> [odkaz]
kundalini_it
dobrý koment na you tubu....ja ja jaj two ***s >😒]
MariAchi
Uz je pryc >😁
MariAchi
...ze v F1 jezdi cim dal mladsi decka bohatejch tatiku, umeni pak nerozhoduje tolik, jako za casu vyzralych machru volantu, ale ted kazdopadne nemuzu jinak, nez dat mladymu Maxovi palec :yes:
WinDiesel
Maxovi určitě nějak mi vadí míň než skoro stejně mladej Vettel ...... 😄