Testy
Na tom bočním profilu se teda vyřádili... cítím v tom rukopis Thomase Ingenlatha >😒]
[odkaz]
Ale jinak dobrý :yes:
[odkaz]
Ale jinak dobrý :yes:
Nová generace 3008 má premiéru 23.5.2016 v 11.15.Prodej v ČR listopad-prosinec 2016.
Nová generace 5008 bude koncem roku 2017.
Nová generace 5008 bude koncem roku 2017.
jel jsem v tom v týdnu, přesně to samé, akorát manuál. Auto je ve skutečnosti ještě hezčí než na fotkách, ta mska tomu dává opravdu dospělácký nádech. Vnitřní prostornost na danou třídu normál. Necítil jsem se stísněně, ale ani tam není místa na rozdávání, tak akorát.
Jenom z motoru 1.2 pt 110 koní jsem nebyl moc odvázaný. Jediný tříválec krom triumphu speed tripla jsem řídil htp a ten charakter se tomu docela blížil. Motor vydává takový drnčivý zvuk, hodně mi to připomínalo právě to htp. Chod byl ale docela uhlazený, jen se mi zdála mdlá odezva na plyn.
Popravdě otcova 208 1.4 jede pocitově líp a netrpí takovým lehce houpavým charakterem - jasné dáno vyšš ístavbou a obutím.
Já osobně nejsem příznivcem SUV, takže místo 2008 bych vybral třeba 308 😉
Jenom z motoru 1.2 pt 110 koní jsem nebyl moc odvázaný. Jediný tříválec krom triumphu speed tripla jsem řídil htp a ten charakter se tomu docela blížil. Motor vydává takový drnčivý zvuk, hodně mi to připomínalo právě to htp. Chod byl ale docela uhlazený, jen se mi zdála mdlá odezva na plyn.
Popravdě otcova 208 1.4 jede pocitově líp a netrpí takovým lehce houpavým charakterem - jasné dáno vyšš ístavbou a obutím.
Já osobně nejsem příznivcem SUV, takže místo 2008 bych vybral třeba 308 😉
Nechápu proč v druhém odstavci máte napsáno : sedadla s velmi dobrým bočním vedením a v šestém odstavci máte sedadla nemají dobré boční vedení skoro žádné. Tak tomu fuckt nerozumím.
Designově se mi 2008 vždycky moc líbila, zvláště pak v bílé barvě a na pěkných kolech je k nakousnutí! Taky interiér nevypadá špatně, ale s ergonomií (palubka, dotykový displej) už je to horší. Nejvíc mi ale vadí ta technická stránka - mizerné řazení a výhradně tříválcový motor bych asi nerozdýchal a jak jsem měl možnost si vyzkoušet, ani jízdní vlastnosti v zatáčkách nejsou nic moc... Podle mého názoru se ale stejně vůbec nejedná o rodinné auto - spíš je to takové fešácké přibližovadlo pro ženskou do města a okolí. Konec konců ani objem kufru rozhodně není žádný zázrak. Ale protože dnes prodává právě hlavně design a zvýšené karoserie tohoto druhu jsou in, nejsou prodejní úspěchy tohoto vizuálně velmi sympatického modelu žádným překvapením. :-!
Jsem teďkon ještě zvědavý, jak bude vypadat FL 308. Chtělo by to budíky z nového i-cockpitu 😄
Doufám, že je dají alespoň do 308R, když už to bude top (snad bude 😊 )
Doufám, že je dají alespoň do 308R, když už to bude top (snad bude 😊 )
A co na tom, že podobnou prostornost nabídnou klasické HB o třídu výš... Tady prostě majitel dostane přiměřený kousek SUV, provozní a servisní náklady odpovídají zvyklostem malých vozů... Jednoznačně skvělé.
Je tak docela škoda, že Fabia s verzí kombi zůstala pohrobkem doby a i Škoda nepřišla s konceptem malého crossoveru... Tak aspoň že Fabia Combi, jakkoliv je koncepcí a pojetím o dekádu zpět, je vzhledově velmi vydařená.
Zpět ale k FL. P2008 získal potřebnou špetku mužského testosteronu, takže zmizely ryze ženské rysy. Vůz zkrátka vyspěl a sekne mu to nehorázně. Peugeot se našel, díky bohu za to, bylo za 5 minut 12..
2008 :yes: :yes: :yes:
Captur je také skvělý, ale P2008 má výrazně kvalitnější (hodnotnější) interiér.
Pro mne je nabídka motorizací jednotvárná. Jen 1,2 Pure tech a 1,6BlueHDI.
Pouze 5ti kvalt, když šestka tak v automatu nebo s nejvýkonnější naftou.
Na 1,2 PuteTech 6ti kvalt v manálu bych se nechal možná i ukecat jen kdyby neměl ušmudlanejch 110HP.
8-s 8-s 8-s 8-s
Tohle, nebo CX-3 vypadají k světu. Akorát když vidím Moccu, tak se ve mě mísí tristní pocity, se smíchem a soucitem. Tam ta hra na větší drsno-auto moc nevychází.
Jinak Peugeot 2008 je bezesporu povedeným kouskem od Peugeotu. Otázkou je, co se stane, až s podobným typem auta přijde i německé konkurence.
V B segmentu bylo Clio Grandtour a P206/207 kombi v podstatě reakcí na Fabii Combi, která vlastně vznikla jen v důsledku setrvačnosti Felicie kombi, protože tohle prostě bylo po dlouhé desetiletí českým rodinným vozem. A nepřijít u Fabie s karoserií kombi, když na Octavii české rodiny neměly, by byla sebevražda.
Až s podobným autem přijde německá konkurence, tak se nestane nic, Němcům to stejnak dojde až tak za dalších 10 let >😒]
Ale jak už řekli ostatní, kombíky byly už před Fabií.
Jestli se Peugeot našel, nevím. Ty jeho interiéry bych stravoval těžko, alespoň co se týče vzhledu...a nemyslím jen budíky.