Novinky
Saab ocekaval "modelovou ofenzivu v nejblizsich letech" uz pred x lety...a take vzdy prisla...u Volva, u Audi, u BMW 😄 ...jen u toho charismatickeho Saabu ne a ne rozbit prasatko (GM) a trochu investovat ;-\ :no: vypada to spis jako "takticky ustup do predem pripravenych pozic ve vlastnim tylu"
Schválne. Čo bude skôr? Nástupca 9-5 alebo krach Saab-u?
Ani jedno. Nejdřív budou smažený krevety v těstíčku >😁
Tipnul bych to na odprodej Saabu. GM je na tom dost blbě, má peníze tak do konce roku; bez půjčky by nejspíš "zhasli a zamkli". Takže tam Saab asi žádná budoucnost nečeká. Mně osobně přijde, že je ta značka mrtvá už dlouhou dobu, a nemyslim si, že by Saab chtěl koupit nějakej evropskej výrobce.
Jo, tak nejak to s GM vypada, Obama sice o vikendu prohlasil, ze US automobilky jsou pateri prumyslu a vlada je nemuze nechat padnout, nicmene z GM okamzite zahlasili, ze je to sice pekny, ale ze potrebuji tech 50mld$ hned (puvodni odhady byly jen 35 😄, ze do unora nevydrzi. Teoreticky by Bushovi melo byt uz uplne jedno, co podepise, i kvuli tomu, ze vcerejsi pruzkum ukazal, ze je nejneoblibenejsim US prezidentem od te doby, kdy se pruzkumy zacaly delat (nesouhlasi s nim 76% Americanu). Mluvi se o tom, ze pujcka/investice/dar by mely byt podminene urychlenym vyvojem pug-in hybridu a elektromobilu...
Vypadá to, že SAAB přežije snad i Lancia a to je co říct.
Nevíte někdo (ano Vadere, ta otázka je směrována primárně na tebe 😄 ) jaký má SAAB poměr prodeje v USA/Evropa. Myslím, že jsem četl, že loni prodal v samotném Německu jen 4200 vozů, co je teda nic moc. Ale možná mysleli jenom jeden konkrétní model, doufám ;-\
Já myslím, že to jde se Saabem od 9-5 a měl by ses zamilovat do jiný značky
No a to víš, láska je slepá. Já vím, nemá největší kufr, nejmenší spotřebu, nejměkčí plasty, nejvíc odkládacích prostor...kurňa, vždyť je to vlastně šmejd >😁
Ale když ho miluješ, není co řešit :yes:
Ted normalne😒br />
Je opravdu skoda za financni problemy GM a Fordu lamou vaz Saabu i Volvu
Je to byčejná předokolka, s nijak oslnivými jízdními vlastnostmi postavená na GM. Jak píšeš nemá ani velkej kufr a odkládací prostory, ani dobré zpracování interiéru. Jedinné čím disponuje je jakási aura něčeho netuctového, ale to většinou nestačí. Což potvrzují prodeje.
takže k tvé otázce - někomu to stačí, někomu ne.
Mně se Saab prostě líbí, a když možná v žádné disciplíně nezvítězí (vlastně možná jo, stráta ceny nového vozu >😁 ), přesto ho mít budu, a budu ho mít rád! :yes:
Jen pro představu, v ČR si drží za posledních 15 let cca 0,04% podíl trhu s novými vozy. ;-\
Holt už dávno není doba, kdy vydržel model na trhu 15 až 20 let s menšími úpravami. Ikdyž 9-5 si ji ještě pomatuje...
Jenom pak trošku nechápu, že přes relativně stabilní prodeje, jim to nějak finančně nešlape úplně ideálně. A ještě i větší část produkce umísťují v Evropě, takže nebyly asi až tak silně zasažení poklesem dolaru jako Volvo, pro které je přece jenom US trh hodně významný.
Český trh je hodně specifický, a pro Saab asi ne úplně nejdůležitejší. Přece jenom, když nemůžeš konkurovat množstvím převáženého vzduchu, tak nic neznamenáš :-!
No a z toho plánovaného kompletního přesunu výroby nové 9-5 do Reichu asi taky hodně lidí nadšeno nebude...No ale co s tím člověk nadělá 😉