Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
topten
kterej s vyhradama schvaluju
na druhy strane systém odpustku, kde i za velmi vazny prestupek, za který se pripisuje treba 5 bodu, hrozi pouze komicka pokuta
takze cely to je postaveny na hlavu a u casti ridicu to vede k presvedceni, ze i vyrazne prekracovani rychlosti v obci, nebo projizdeni na červenou vyresi pouze smesna pokuta.
casem si ridic na takovy styl jezdeni zvykne az jednou nekoho zmrzaci nebo zabije...
a prevence nikde, jen stala represe, která vede jen k vystrasenosti
na druhy strane systém odpustku, kde i za velmi vazny prestupek, za který se pripisuje treba 5 bodu, hrozi pouze komicka pokuta
takze cely to je postaveny na hlavu a u casti ridicu to vede k presvedceni, ze i vyrazne prekracovani rychlosti v obci, nebo projizdeni na červenou vyresi pouze smesna pokuta.
casem si ridic na takovy styl jezdeni zvykne az jednou nekoho zmrzaci nebo zabije...
a prevence nikde, jen stala represe, která vede jen k vystrasenosti
Vystrašenost je ale prevence...
totalitni režimy vynucuji dodrzovani pravidel hlavne karabacem a strachem z nej,
svobodna společnost klade hlavni duraz na presvedceni a osobni zodpovednost.
karabace si mnozi za komousu zazili dost a dost, mnohym se po nem ale dnes styska
svobodna společnost klade hlavni duraz na presvedceni a osobni zodpovednost.
karabace si mnozi za komousu zazili dost a dost, mnohym se po nem ale dnes styska
Očividně na českého řidiče/občana nic jiného neplatí. Ale tahat do toho totalitní režimy je pěkný strašák, ale jen to. Nikdo vaši svobodu nijak neomezuje, silniční zákony jsou naprosto normální a platí pro všechny.
čert
- Při zavádění bodového systému bylo jedním z argumentů i nastavení rovnosti dopadu trestu za přestupek, jak na chudého, tak na bohatého řidiče. Pro někoho je 1000,-Kč málo, pro někoho hodně. Ale body, tedy jejich součet, měl vystavit zákaz řízení spravedlivě všem. Ale jestli tohle funguje, tak potom proč se zvyšují pokuty?
- Mně osobně bodový systém nevadí, nemám potřebu ani se předvádět, ani rebelovat. Dokonce dokážu bez skřípění zubů jet podle dopravního značení i rychlostí 30km/h do Mohelničáku, ačkoliv se tam už evidentně víc jak 14 nepracuje a ostatním zřejmě překážím. Ale jestli chce zákonodárce, abych podle jeho pokynů způsobil dopravní kalamitu, je to jeho věc.
- Jenže nelogické dopravní značení jsou jen apálie. Skutečný problém je, že v mnoha případech je dopravní značení skryté za jinou značkou, bilboardem, nebo zarostlé v zeleni. A tady pak nic nezmůže ani dobrá vůle, jezdit jakž takž podle značek. Prostě když není vidět, tak není co řešit. To se pak ani na řidiče, který mi vrazil svůj chladič mezi moje budíky, nemůžu zlobit. Že mi měl dát přednost, to vážně v té švestce vidět nemohl.
- Ale nikdo mi nevymluví, že než ten strom značku pohltil, tak ti ,,chránit a pomáhat" museli kolem ní projet několikrát. Ale pro bezpečnost provozu toho moc neudělali. Takže na jejich místě bych zase tak nechlubil, jakým jsou přínosem.
- Mně osobně bodový systém nevadí, nemám potřebu ani se předvádět, ani rebelovat. Dokonce dokážu bez skřípění zubů jet podle dopravního značení i rychlostí 30km/h do Mohelničáku, ačkoliv se tam už evidentně víc jak 14 nepracuje a ostatním zřejmě překážím. Ale jestli chce zákonodárce, abych podle jeho pokynů způsobil dopravní kalamitu, je to jeho věc.
- Jenže nelogické dopravní značení jsou jen apálie. Skutečný problém je, že v mnoha případech je dopravní značení skryté za jinou značkou, bilboardem, nebo zarostlé v zeleni. A tady pak nic nezmůže ani dobrá vůle, jezdit jakž takž podle značek. Prostě když není vidět, tak není co řešit. To se pak ani na řidiče, který mi vrazil svůj chladič mezi moje budíky, nemůžu zlobit. Že mi měl dát přednost, to vážně v té švestce vidět nemohl.
- Ale nikdo mi nevymluví, že než ten strom značku pohltil, tak ti ,,chránit a pomáhat" museli kolem ní projet několikrát. Ale pro bezpečnost provozu toho moc neudělali. Takže na jejich místě bych zase tak nechlubil, jakým jsou přínosem.
Celkem souhlasím, ale k poslednímu bodu jen to, že málokterej policajt s sebou běžně vozí např. křovinořez, nebo rovnou motorovou pilu. A dokonce si myslím, že stejně tak, jako ten policajt, dokážeš tu značku "odpohltit" ty. 😄 A kdybys pro to chtěl opravdu něco udělat, tak napiš např. email na TSK, protože ti mají dopravní značení na starost.
😉
😉
Samozřejmě že policajti nemají křovinořez, ale mají vysílačku a operačního, ten by měl mít kontakt na SÚS a vyřešit to. Ale jim se prostě nechce, to je celé. Sám jsem to dvakrát vyzkoušel. Jednou jsem projížděl úsek lesem (cca 5 km) plný popadaných větví, takže jsem vytočil policii a slušně je požádal ať tam pošlou SÚS to prořezat a uklidit. Reakce byla ve stylu tak si jim zavolejte sám (tak samozřejmě v autě vozím telefonní seznam na všechny susky v čr). Podruhé ležela na silnici 1 třídy pneumatika (HK - Jaroměř). Asi dva kilometry před tím stály pomáhači a kontrolovali provoz. Tudíž jsem opět volal. Rekace jak přes kopírák. Prý "to jste měl zastavit a uklidit ji", to už jsem nevydržel a vpálil mu, že se nenechám zabít a narozdíl od nich nemám na autě majáky. Prostě služby na dvě věci.
Snažím se porozumět Vašemu návrhu. Zřejmě vycházíte z předpokladu, že kolem toho místa běžně jezdím i z té vedlejší. Bohužel, projíždím tudy občas a to jen po hlavní. Takže představa, že se na trase Olomouc - Skuhrov na každé křižovatce zastavím, abych se došel podívat, zda je značka na vedlejší silnici viditelná, je pro mě poněkud frustrující. Nicméně se důvodně domnívám, že tudy jezdí místní ,,pomáhat a chránit", takže by pro ně neměl být problém to nějakému TSK nahlásit. 😉
Ze statistiky spíše vyplývá, že zlepšení padá na úkor čím dál lepší bezpečnosti automobilů, než na represivní systém v podobě dvojího trestu (pokuta a body) a práci policie. Počet zraněných od r.2006 je více-měné stejný (cca kolem 22 000 - 24 000), přičemž zásadně klesá podíl těžce zraněných lidí (v r.2006 to bylo 3 990 lidí a v r.2015 už jen 2 540).
Ať se to našim politikům líbí nebo ne, tak lidé v drtivé většině nebourají naschvál a tedy ani naprosto totalitní praktiky většině haváriím nezabrání. Počet nehod spíše roste (v r.2008 74 815; v r.2015 93 067), což je dáno zvětšující se hustotou provozu. A ten skoro 50% pokles počtu nehod v r.2008 padá na vrub zvýšení hranice škody pro hlášení nehody.
Brzy se dozvíme, že maskované Octavie snížili počet mrtvých... To že dnes i ve Fabii je základem ESP a pod. plus 6 airbagů, ale doplnit zapomenou...
To bych rovnou mohl říci, že díky mé usilovné práci vzrostly důchody a byla by to stejná pravda, jako snížení nehod represí české policie... >😒]