Ekonomika
Dlouho jsem hledal slusne MPV. Po dlouhem badani jsem se zhledl v Touranu. Jenze pak prisel cas na svezeni. Stacilo prejet par nerovnosti typu kanal nebo tramvajove koleje. Bouchani od naprav bylo maprosto mimo me ocekavani. Touran byl navic obut do R16/205/60. Pri takovych pneumatikach bych ocekaval trochu komfortu. Navic jsem tehdy presedl z Grand C-maxu ktery bajecne filtroval. Nedavno se tu objevil novy Megane s podobne silnym benzinovym turbem za cca 620tis. Zafira stoji totez. Castka mi vsak pripadne adekvatnejsi vzhledem k velikosti auta.
Neviem ako Vám, ale mne pripadajú tie sedadlá, min. v 2. rade, veľmi tvrdé, fakt ako na trestnej lavici. + mi vadí stredový tunel vzadu - v porovnaní s C4 GPicassom alebo Touranom je to dosť zlé.
Ano. Mam od dealera potvrzenou 150k v cng. Ale cenove by porad lipmvychazela zafira na lpg.
Ano. Mam od dealera potvrzenou 150k v cng. Ale cenove by porad lipmvychazela zafira na lpg
To lpg je ale taky primo od nich z fabriky? Nebo bych to aspon tak cekal kdyz to maji v nabidce
LPG je zatim bez ohrozeni (sveho casu byl na stole pozadavek na stejne zdaneni paliv, ale nejak to vysumelo). LPG ma problem s kvalitou, CNG je stejna kvalita po cele republice, ale je levnejsi na prestavbu. Pristi benziny Opelu jsou uz primovstrikove, tam uz LPG nebude. Mozna CNG, pokud tedy LPG, tak ted.
S LPG jezdim uz asi 10let se Scenicem1.6 83kw.Tez cenu pamatuju i za 17,takze soucastnych 12 je parada😄LPG je fajn,ale ma sva omezeni(nadrz-rezerva,trosku ztrata vykonu..)Pomalu se divam po novem aute a LPG opet chci,tak by me taky zajimalo jak to je s plynem v turbo motorech..
Hodím to sem...
Přemýšlím o autě na plyn.
A právě zafira v lpg mě celkem zajímá.
Už to vypadalo na cng, ale poslední dobou mě celkem lákají ceny lpg.
Co jsem s ipamatoval (ani nevím jak dlouho), tak jsem viděl cenu lpg cca 17 Kč /litr.
Teď jsou ale okolo 12 Kč.
Víte někdo, proč to tak padlo? A budoucnost lpg...můžebýt nějak ohrožena? (např. jako diesel?).
Máte případně někdo zkušensoti se zafirou s tímhle motorem?
Díky😊
Přemýšlím o autě na plyn.
A právě zafira v lpg mě celkem zajímá.
Už to vypadalo na cng, ale poslední dobou mě celkem lákají ceny lpg.
Co jsem s ipamatoval (ani nevím jak dlouho), tak jsem viděl cenu lpg cca 17 Kč /litr.
Teď jsou ale okolo 12 Kč.
Víte někdo, proč to tak padlo? A budoucnost lpg...můžebýt nějak ohrožena? (např. jako diesel?).
Máte případně někdo zkušensoti se zafirou s tímhle motorem?
Díky😊
Cena za diesel s automatem příznivá, možnost LPG i CNG...
Proč ne?