Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Doprava v Evropě kolabuje, řidiče čekají dlouhé kolony

22 komentářů

Mig_35
Zrovna jsem se vrátil ze slovinských kopečků. Kolon jsme potkali dost, nestáli jsme ani v jedné. Na mašinách proletěli středem, řidiči nás docela ochotně pouštěli, nesetkali jsme se s žádnou negativní reakcí. To mně příjemně překvapilo. Jinak autíčkářů mi bylo docela líto, jet do Chorvatska autem je asi dost za trest. Rozbombardovaná D1, potom Vídeň kompletně, a po cestě se vždycky ještě něco namane... zrovna jako včera, před tunelem do Villachu, pekelná kolona, sjeli jsme a objevili nádherným přechod horami... kde k našemu překvapení úplně normálně fugovali celníci??? Schengen nešengen...
praděda7
Zůstaňte doma...nejlépe u bazénu... 😉
RADEK1
Moje řeč... Teď sedím ve vířivce na terase a je mě skvěle.
Bohužel tuto cestu musím podstoupit za 14 dní 😢
kalousek
Plný souhlas, zůstaňte všichni doma. A bude se jezdit parádně.
maxi!
A preto som vylet po Europe absolvoval uz asi pred mesiacom ( Villach, Benatky, jazero Peschiera del Garda, jazero Como, Milano, do Francuzka Chamonix Mont Blanc, Svajciarsko - Geneva, Zurich, a cez Mnichov, Praha ) a v podstate uplne este v pohode cez 3000 km...Teraz uz cez sezonu uz by ma to nebavilo. :-!
Mig_35
Jsou lidé, kteří si pořídí děti, děti chodí do školy, mimo sezónu je ze školy neuvolní. Sám děti nemám, a tak je to jen informace z doslechu😊 ale věřím, že pravdivá😊
mrazik
Ano je pravdiva, snad krome toho uvolneni, se kterym problem neni, ale co s nima pak o prazdninach ? Dalsi rada je nejezdit na sobotu, jenze nektere ubytovani ani jinak nejde. Od nas snad jedine jet pres Madarsko, ale kolone kolem Zagrebu se stejne nevyhne.
maxi!
😄
to si uz tak nepametam, lebo moje deti uz maju deti...
a moja priatelka uz je na Vysokej skole, a tak ma viac volna, ako by som chcel.... 😉
V6last imil
Tak já děti mám dvě, školka a škola a chystáme se nečekaně, pro mě nechtěně na Slovensko až někam daleko na východ do Medzilaborce. Boha jeho, čo tam?? Sám neviem. Asi počítat drevokocúry.
speedfred
Ked uz budeš na východe,tak chod aspoň pozrieť na Duklu. Ja sa tam uz chystám snáď 30 rokov a stále nič.
V6last imil
Mám to v plánu.
Joab
Já byl včera nakoupit, měli zlevněnej pšeničnej Primátor, tak jsem si vzal tři.
maxi!
tak uz som ta konecne pochopil....
Joab
Já tě, čoveče, už docela slušně pochopil na chronomagu😊
_Karel_
Asi začnu cíleně vyhledávat tvoje příspěvky, vždycky mě pobavíš >😁 :yes:
praděda7
Pěkný výlet. Jak dlouho ti to vzalo a kde jste spali? Ubytování OK? Nějaké špatné zkušenosti? Chtěl bych něco podobného příští rok podniknout. Asi bych vynechal Villach a určitě Benátky a strávil extra den nebo dva u Gardy. Tam jsme ještě nebyli a taky bych se chtěl podívat do Cortina d´Ampezzo. :-!
maxi!
Villach je pekny, tisic krat som ho len prebehol, tak som teraz jednu noc obetoval a je to tam fajn a posledné levné tankovanie. Ubytovanie cez Booking v pohode cca 100 euro celkom dostatocne. Ale Švajciarsko cca 150.
Benatky bola povinnost - priatelka este nikdy nebola... pri jazerach po dve- tri noci stačí a je to krása. Aj Como a Bellagio nadhera, super žrádla a pitie...
Francuzko problem s palivom ( stávky prepravcov) a tak som musel odskocit pre palivo do Švajciarska. Inak super, prvá stau az pred Mnichovom cestou do Prahy.
Kopec penazí si priprav na mytne poplatky, dialnice, mosty, ( Mont Blanc cca 50 euro tunel),
praděda7
Díky za info!
Paulie88
Ono by stačilo nejezdit k moři. DIvím se, že to lidi ještě pořád baví. Hned první týden v červenci jsme jeli na Ukrajinu na týden a dálnice byly úplně prázdný >😁 >😁 >😁
_Karel_
:yes: Nejlepší, co člověk může udělat pro svoje děti, je vzít je na Ukrajinu. Zvažuju i Sýrii.
Paulie88
Děti zatím nemám jel sem s přáteli a každej kdo má alespoň trochu mozku ví, že jet na Ukrajinu je možná i bezpečnější než se někde v Nice procházet po náměstí, že ... Možná i v tom slavném zaslíbeném Německu. A třeba takovej Kyjev je krásný čistý město, plný pohodovejch přátelskejch lidí. Rozhodně sem se tam cítil bezpečnějc, než co sem byl naposled ve Francii, kde to je samej čmoud a arab a človek neví co si má myslet ...

Ale to klasický čecháček nepochopí a myslí si, že cokoliv na východ od nás je totální zlo >😁
Joab
Přesně, krásný město, stačilo normálně umejt tu krev pár desítek mrtvejch lidí před rokem, asi se vyhybat oblastem kde zemřeli v regulérní válce tisíce lidí, furt tam jsou ruský tanky a houfnice, doufat, že na tebe zrovna nespadne sestřelenej Boeing a jak se tam luxusně štrádovalo, panečku!
Fakt blbci, co jezděj někam na západ.