Testy
K comu mat motor ktory ma 175 a aj 180 koni? Vsak tam ziadny rozdiel neni, skoro, az na tych 5 koni...
To je tak jasne konstatovani, ze neni co dodat!
A nejlepsi VW je toyota...
Ano, proc ne. Japonska a nemecka auta jsou nejlepsi. Potom dlouho nic, potom svedska a korejska, potom dlouho nic, nasleduji britska, italska, ruska, rumunska, turecka, indicka a.j. potom dlooooouho nic a na konci francouzska.
Počkej,ještě jsi "opomněl" brazilská,mexická,argentinská,kanadská a americká(omlouvám se tímto všem dalším "opomenutým" reprezentantům)auta a to nemluvím o Matchboxu atd....
Jako vždy Ádo,na jedna :yes:
Jako vždy Ádo,na jedna :yes:
To se skryva v tom "a.j." Jeste bych dodal, ze na konci ostatni francouzska, potom dloooouho nic a na konci vyrobky firmy rendlik a syn. 😉
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ja jsem renault poslal do pekel s prichodem soucasnyho sceniku, tenhle kousek mne ale chladnym nenecha... je mi pekne horko, to auto je super! :yes: :yes: 😄 :😉
Budoucího Scénicu alias kačera Donalda se taky bojím, protože ten současný, jakožto zakladatel a absolutní etalon v designu svého segmentu v mnoha ohledech nemá konkurenci.
No tak ja súčasným Scénicom jazdím, a na nejaké tie chyby, nedostatky, alebo detaily, ktoré mohli byť lepšie, som už časom poprichádzal. Nový Scénic, napriek nie príliš príťažlivým líniám, ktoré očakávam, bude snáď podľa všetkých pravidiel - priestrannejší, kvalitnejší a lepší ako predchádzajúci model.
Škoda toho ksichtu na takovém krasavci.
Libi se mi vic nez klasicka Laguna :yes: . Sice nedosahuje dle mne krasy 406 ale proti 407 je to krasavec a ty motory se nezdaji zle :yes:
Akorat jsi mi nahral...prave jsem potkaval 407 coupe v champagne. Zda se mi, ze to auto zraje jako vino.
no ja suhlasim s Darth Vaderom, pecka bola 406 COUPE pinninfarina... 407 oproti tomu je hruuuza 😄
Pozor, vubec nezpochybnuji nedosazitelnost 406, ta je vazne nadherna, naprosto nadcasova a mohla by prijit v nezmenene forme na trh znovu. Jen tvrdim, ze budto jsem tvarum 407C prisel na chut ja, nebo je v jejich tvarech neco vic, nez napovedela prvni setkani.
mám shodný pocit. 406c se nevyrovná, ale na tom designu něco je. Buď 407 krásní nebo oškliví ostatní auta můžeme si vybrat 😐 >😁
Uz jsi videl MiTo? Jak mam rad Alfu, tak prave to bych designove po zverejneni obrazku nechtel obhajovat ani za kradez v samosce. Vcera jsem se stavil u AF a nazivo je to lahudka. 😄
Videl a porad jsem se jeste z toho soku jak blbe vypada nevzpamatoval :no:
S V6 je to i zajímavá ojetina, to auto má pořád styl. 😉
Tak opět Renault ukázal,jak kvalitní má desing studio.Je to opravdu krasavec se vším všudy,kvalitní podvozek,motor i zpracování.U Pegouta mi vadí ty šíleně dlouhý převisy.
... tohle auto je proste krasne. Pro me je to jednoznacne nejhezci Renault. Nemam vic co dodat, snad jen bravo! Renault. :yes:
Nádhera. Uvidíme, co udělají v reálu ty ceny... člověku je přece jen líto dát za kupé zásadně víc než za kombi s obdobnou technikou. Tento problém ale měla i legendární 406 a možná to naopak přispívá k jisté exkluzivitě.
To auto vypadá jako co nejlevnější ,,sporťák". Ten zadek, předek, boky. Prostě nechutná karoserie
Jak vypadá co nejdražší sporťák ?
Tak napriek tomu, že posledným Renaultom práve nefandím, toto kupátko je priam úžasné. Dokonalosť sama, čo sa techniky, aj dizajnu týka. Pokiaľ bude aj sľubovaná kvalita na sľubovanej vysokej úrovni, máme tu nového kráľa triedy.
Ale jeden detail, čo sa dizajnu týka, na výtku by sa našiel, hoci je to asi len subjektívny pocit. Pri celkovo super vyvážených proporciách a výnimočne elegantných líniách mi drsná mriežka chladiča vpredu príliš nesedí. Je až príliš drsná a príliš veľká, jemenjšie kontúry, viac nadväzujúce na celkové poňatie exteriéru, by autu ešte prospeli. 😉
Ale jeden detail, čo sa dizajnu týka, na výtku by sa našiel, hoci je to asi len subjektívny pocit. Pri celkovo super vyvážených proporciách a výnimočne elegantných líniách mi drsná mriežka chladiča vpredu príliš nesedí. Je až príliš drsná a príliš veľká, jemenjšie kontúry, viac nadväzujúce na celkové poňatie exteriéru, by autu ešte prospeli. 😉
Dizajn je neskutocne naivny, prvoplanovy, bez zmyslu pre detaily, auto vyzera ako rocnikova praca stredoskolaka, ktory navyse nevie, ze kopirovat dizajn inych je plagiatorstvo, za ktore moze prepadnut.
No a potom je tu podvozok, Renault 15 rokov po Mazde, Mitsubishi a inych objavuje 4WS a kontrolu zveruje legendarnej francuzskej elektronike. Francuzi nevedia vyrobit fungujuce elektricke stahovanie okien, takze zostava dufat, ze sa zadne kolesa nerozhodnu ist kazde opacnym smerom....
No a potom je tu podvozok, Renault 15 rokov po Mazde, Mitsubishi a inych objavuje 4WS a kontrolu zveruje legendarnej francuzskej elektronike. Francuzi nevedia vyrobit fungujuce elektricke stahovanie okien, takze zostava dufat, ze sa zadne kolesa nerozhodnu ist kazde opacnym smerom....
no spis prebira to, s cim japonci neuspeli, oni to sice delali ale bylo to na *... a s tou elektronikou to osetreny mit budou, protoze kdyby kuli tomu nekdo havaroval tak z nich lidi vysoudi posledni frank.
Ak by som si odmyslel interier, tak keby na kapote nebol znak Renault ale Ferrari, aj by som uveril ze sa on jedna, hlavne v cervenej... Dnes som ju videl nazivo, neskutocna krasa v danej cenovej hladine >😒]
:yes: nadherne kupátko,nemam slov :yes: 😄
A to se prosím bavíme o mainstreamové střední třídě s cenovkou pod 800k Kč za velmi dobře vybavený vůz s výkonem přes 200 koní! Tohle je, přátelé, vážná věc :yes: 😉
Jediným neduhem je (logicky) vyšší apetit.
Jinak Laguna Coupé si mi opravdu líbí. O technice není třeba pochybovat a jak je u R dobrým zvykem, slevy budou >😒] Šestiválec za bratru osm set by nemělo být nic nereálného :-!
Ovsem ta 2.2 PSA je fakt dobra, mozno este kulturnejsia ako 2.0d ...
Podle mne nove Mondeo neni extra povedene auto- v mainstreamu jsou lepsi a za ty prachy co za Mondeo chteji jeste lepsi auta
riadenie - ja neviem, na kvalitnych gumach sa mi zda byt celkom OK. Odpor je velmi prijemny - nebojim sa mozno povedat, ze lepsi ako v nejakom 320d, linearnost tiez. Co som ja jazdil na verziach, tak sa mi zdalo dost mrtve okolo stredu (to dost zavisi od gum) a malo strme, ale celkovo dobre. U mna riadenie fakt dobre, vyhrady mam skor k podvozku. Pri slusnom komforte agilita super, ale ze by to malo nejako predcit vsetky ostatne FWD, tak to teda ani omylom. Stopu neutiahne ked das dole nohu z plynu... neviem no. Ale nechcem tu moc vyskakovat, lebo zas tu bude o chvilu spusta nadavok a osocovania 😄
Co sa tyka MONDEO, mne sa ked uz paci, tak vyslovene len v odpore, v podstate v nicom inom... Ted odpor je ale prijemny, fakt prijemnejsi ako 3er podla mna... V nicom inom ale uz lepsie nie je, to sa akosi na FWD neda 😄
ale ano, skvele komunikativne riadenie v MONDEO - to su fakt kecy. To mal tak 3er ako RWD bez posilovaca 😄 pred 15 rokmi 😄 😄 Stejne si ale precitas aj v SUV o 2t o uzasne spatnej vazbe casto aj v renomovanych denniokoch (ale to sme uz tusim riesili).
TITANIUM S - no tak to je ten kombik, co teraz maju vsetci novinari, len Ti to uz supli na 16kach 😄 Aha, jasne, tak to si musel ist ako v perinke 😄 Hold dnesa stredna uz vyzera smiesne casto aj na 17-kach, ten kto bral stereoidy ako MONDEO specialne 😄
CO sa ale tyka riadenia plynom a FWD, nejak to nechapem... Ma to zmysel u FWD? Ako najlepsie to dokaze asi ACCORD (to netvrdim, len ze som hondar, ACCORD ma chyby, ale momentalne asi najlepsia FWD podvozokovo a pocitovo), ale ze by to na nieco co sa tyka rychlosti bolo, si nie som isty 😄
To mondeo si koupil člověk, který má firmu ve stejném areálu jako já, měl kdysi scorpio, pak mondea, kupuje tranzity, prostě je u Fordu zvyklý, vůbec netuší, že v mondeu si vlastně kupuje supersport, peníze má, tak si koupil to nejlepší, co teď nabízejí, auta jsou mu celkem fuk, proto na to taky dal plecháče na zimu jak je zvyklý. >😁 😉
Řízení plynem, u zadokolky efektivní záležitost použitelná v celém oblouku, u předokolky to v podstatě znamená ubrat před apexem, auto pohodí zadkem, namířit a šup za apexem přidat a nechat se vytáhnout ven, u aut s kratším rozvorem to funguje líp. S accordem souhlas, lehčí řízení vyřešíš širšíma gumama. 😉
hm, throttle steering - ako RWD je to jasne. Neodvazil by som sa pouzivat, ale tam to chapem, ako aj s AWD... FWD - aha, budem v jednej sirokej skusat... Ale na svojom nie, so sportovym podvozkom utrhnut zadok je pomerne tazke, fakt to slusne sedi. Utiahnut stopu sice utiahne pri ubrati, ale... 😊
Ke GT vsak jednomyslne patri benzin, o tom zadneho sporu.