Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Ford Focus kombi 1.5 EcoBoost vs. Opel Astra ST 1.4 Turbo

Převaha Škodovky na českém trhu je sice výrazná, cesta k ideálnímu kompaktnímu kombi však určitě nemusí vést jen ve stopách koncernu VW. My jsme si vzali na mušku novou astru a postavili proti ní časem prověřenou třetí generaci focusu.
Zpět na článek
Avatar - Ja Prvni 123
5. 8. 2016 08:20
Náskok díky marketingu...
Obecně je to hezký test, a zvlášť ta Astra se mi vyloženě líbí.

Ale proč jste tam museli zase propašovat marketingový žvást o pozici škodovky a neporazitelnosti Golfa?!

PROČ?!
Avatar - nalimer
5. 8. 2016 09:00
Re: Náskok díky marketingu...
Prečo je Škoda najpredávanejšia? Lebo má najvyšší reexport. Riešia to predajne, riešia to zmluvní predajcovia a rieši to sám importér.
A prečo spomínajú úspechy v auto.cz Žeby preto, že sú za to platení? Stačí sledovať len titulky o predaji áut. Vždy sa domáca značka nejak prepašuje do titulku.
Pripomína mi to film Truman show. Tam vždy okolie okolo filmovej postavy Trumana vychvalovala nejaký produkt.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:43
Re: Náskok díky marketingu...
Bojuješ s větrnými mlýny.... nad Oktávku není, byť ji Astra i na ACZ porazila >:-[]
5. 8. 2016 08:59
Re: Ecoboost je propadák?
Obycajnu atmosferu, 1.6 GDI, 1.6 Valvematic a pod. A clovek ma vystarane, samozrejme musi zabudnut na prijemnu dynamiku, ale auto ma sluzit cloveku a nie clovek autu... Vravi sa benzin do mesta, do mesta nepotrebujes ani 1.4 TSI ani 1.5 EcoBoost, ked clovek trosku spusti z narokov, staci mu 1.6 atmosfera a ma pokoj az za hrob co sa motoru tyka...
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:03
Re: Ecoboost je propadák?
Ano, stačí, stačí... ale ten rozdíl v dynamice je neporovnatelný a že takhle malý Ecoboost za to umí vzít se pak diví nejeden majitel dvoulitrového turbodízlu.
5. 8. 2016 09:36
Re: Náskok díky marketingu...
A co se jim chtělo, podprahově manipulovat a tvářit se přitom ohromně nestranně ?
5. 8. 2016 10:17
Re: Svět notorů...
Autosalon na Primě je obrovská tragédie. Naprostý souhlas!
Ještě, že máme bratov na Slovensku, kteří místo exhibice opuchlých břichů ve vířivce a dementních projevů na kameru hovoří především o automobilech a jejich příjemných i nepříjemných vlastnostech.
Edit: aha, o SK jsi psal v jiném příspěvku
5. 8. 2016 09:29
Svět notorů...
Porovnávám balonovější pneu s nízkoprofilovými apod. Porovnání cen atd...připomíná tupost lidí z Autosalonu na Primě (občas se podívám jestli se něco nezměnilo, ale pokud, tak leda k horšímu). Tahle redakce dnes pro mě mrtvého časopisu je opravdu vytříbenou bandou. Chápu, že se může z koníčka stát práce, ale přestat kvůli tomu mít rád auta, omýlat neustále to samé nesnáším.
Chápu i to, že svět autožurnalistiky není samý Chris Harris, nicméně periodikum SM je sadomasochistickou parodií na kvalitní počtení o autech.
Na stupnici bezcenosti má právě Svět Motorů u mě osobně nejvyšší stupeň.
5. 8. 2016 08:49
Re: Hodně
Komplimet? Proti Opelu?
To je spis jedna z tech recenzi, ktere se za 6 let lidi budou smat.
Focus je uvnitr neprakticky (odkladaci prostory a tak, kufr kombi je OK). Radia a bluetooth a tak maji sice divny ovladani a jsou v anglictine (coz mi vyhovuje), ale funguji prekvapive dobre, takze s 5 starym Focusem zmacknes tlacitko na volantu "Play artist Fatboy Slim" a hraje to.
Ale co se motoru a podvozku tyka, NEvererim, ze jsou to srovnatelne vozy. Focus je pecka a je to pecka novy, po 50 tisicich, po 100 tisicich a pri 150 tisicich km najetych.
Kazdy opel ve kterem jsem sedel a mel 100 tisic je v podatate na kasi - a nechci poslouchat tu ze je to o tom, jak se k tomu chovas. Neni. Opely nevydrzi. Dej tomu par let cas ...

Jo a mimochodem Focus je na trhu uz hodne dlouho (myslim 6 let), takze je to porovnani nove gen Astry proti stare gen Focusu (jo prodavaji se zaroven, to chapu).
6. 8. 2016 17:53
Opel Astra
Pred mesiacom som manželke vyberal auto z tejto kategórie a jednoznačne zvíťazil Opel Astra benzín 1.4T (hatchback lebo chcela malé auto).
Jazdné vlastnosti neboli najhlavnejším kritériom pri výbere lebo sa jedná o druhé auto do mesta (ale aj tieto sú v novej Astre vynikajúce, dovolím si tvrdiť, že sú viacmenej na úrovni Focusu alebo Golfu).
Rozhodla hlavne kvalita interiéru a dizajn exteriéru a možnosti príplatkovej výbavy.
Ak ste niekto vyskúšali ako fantasticky fungujú LED Matrix svetlá v Astre alebo ste si "ošahali" interiér, určite mi dáte za pravdu.
Focus nemá žiadnu šancu proti Astre, ak sa bavíme o prvom dojme z auta po usadnutí za volant, a ten dnes podľa mňa najviac predáva.
Ja osobne som starý Fordista, kupoval som ako nové Focus II 1.6, Mondeo MK3 2.5T a teraz pred 2 rokmi SMAX 2.0 TDCI.
Ale tieto nové globálne modely od Fordu ma absolútne odradzujú ;-\
Podľa recenzií, aj v ADAC testoch je vidno, že nové Fordy jazdia horšie ako tie staré ktoré som mal.
Možno sú lepšie v komforte a posúvajú sa veľmi pomaly nahor v spracovaní interiéru ale konkurencia je dnes ďalej.
5. 8. 2016 12:09
Re: Svět notorů...
Souhlas, chybí tu auto Pohlreich. ;-)
5. 8. 2016 09:49
Re: Svět notorů...
Slovenský autosalon na STV1 je sice suchý, ale aspoň trochu informativní. Chvala je entuziasta, z Koubka mám pocit, že ho to otravuje...prostě v SK z bývalé ČSFR jednoznačně lepší pořady! :yes:
5. 8. 2016 09:27
Re: Ecoboost je propadák?
To je jasne, skusal som za poslednu dobu cca. 7-8 aut, pretoze teraz nieco hladam na kupu, kedze M6 je fuc >:D TSI ide pekne, ale ale ale... :-) EcoBoost ide pekne, ale ked vidim tiez tie problemy, tak nic moc... Hladam combi s najazdom do 12 000 km rocne, 90 % mesto, kratke trasy, max. 12 km do prace, 14 km za rodinou a pod.... Diesel v ziadnom pripade... Astru som testoval tiez, 1.4T, zdalo sa mi to fakt lenive... horsie ako EcoBoost a horsie o dost ako TSI...

A samozrejme som bol pozriet aj M6 2.0 manual a 2.5 automat :-) samozrejme, stredna trieda, combi... ale 35 000 :-( Co vybrat? Clovek to ma v dnesnej dobe tazke...

Jasne, Kia Ceed 1.6 GDI aj Hyundai 1.6 GDI su podstatne lenivsie ako turbomotory, aj Auris 1.6 Valvematic... Ale spolahlivost hovori jasne - atmosfera...

Navyse, kamarat ma odtahovku, tak som robil prieskum, co sa odtahuje najviac >:D
Vraj Mercedes diesel, potom BMW 5 a 7 diesel, potom Peugeot a Ford...

Naopak, vraj strasne malo Skoda, Hyundai, Kia, Toyota (pozor na hybridy, tam ze sa to kazi), Mazda benzin.

Cloveku z toho ide hlavu rozhodit... nic moc...
Avatar - Uživatel_5340709
5. 8. 2016 09:12
Re: Hodně
Teď jsem to chtěl napsat, většinou kufr to zachrání, zvlášť když je do souboje postavené nějaké to coupé, nebo gt. :-)
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:31
Re: Ecoboost je propadák?
No, to mi pověz, když já jsem teda ma*or, co by sis do auta nižší střední třídy pořídil za motor? Jednašestky/jednapětky bývaly středem nabídky nižší střední třídy snad od nepaměti. Tahle má navíc turbo.... Určitě by tam měl být minimálně V6 3.5 z Mustangu žejo?
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 08:52
Re: Hodně
Nula celá nula tři = 0,03 je fakt hodně těsný >:-[]

Nějak mi tyhle rozdíly který ovlivní třeba subjektivní názor na design nebo na co přijdou čim dál absurdnější :-!
5. 8. 2016 10:06
Re: Ecoboost je propadák?
Jako druhý auto v rodině máme krátkou Aurisku s 1,6 Valvematikem. Jezdím s ní do práce, denně cca 160 km. Naši ji měli od nové, já ji dostal před rokem a půl z dědictví, starou necelé 2 roky s nájezdem za tu dobu 16,000km.
Musim říct, že jsem se dost bál jak to auto bude fungovat když dost jezdím (asi 2/3 z toho denního nájezdu je dálnice, zbytek Jižní spojka), ale byl jsem překvapenej, že s tim to suto nemá vůbec problém. Přecházel jsem z Mondea 2005 3,0 V6 a hoodně jsem se té dynamiky bál ;-) No zvykl jsem si, nakonec to jede docela slušně a můžu zas jít výkonově příště nahoru :-)
Ty tvary, no věřím, že dost lidí s tím bude mít asi problém, mě osobně to nijak nevadí, snad jen ten širokej zadek.... :-)

je jasný, že tahle 1,6 nemůže absolutně soupeřit třeba s tim EB, nebo TSI, ale jet se s ní dá v pohodě, ty moje cesty jezdím v průměru za 6,9 (počítaná spotřeba) a když je potřeba tak podřadím, aby to jelo, rozhodně nejezdim klobouka...
Na druhou stranu má ten motor dost předpokladů k tomu, aby vydržel...
Ale jak říkám, je to druhé auto v rodině, mít ho jaké jediné, ten výkon by asi nestačil, nebo za cenu hodne velké spotřeby...
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:29
Re: dobry test
On ten Fokus jezdí pořád velmi dobře na poměry konkurence, to si nebudeme nalhávat. S tímto motorem bys to před 20ti lety považoval za HotHatch na denní použití i když není tak lehký, jak tehdejší HH bývaly :-) Má tu výhodu, že podvozek dobře žehlí nerovnosti a přitom si zachovává jistotu, nevlaje ti zadek, neustřeluje ti to. V článku mi třeba chybí zmíňka o tom "falešném diferenciálu", kdy při plném plynu auto zaklekne do zatáčky a parádně ji vykrouží. Určitě to testovaný Fokus musí mít, mají to standartně. Jezdil jsem se stejnou konfigurací :-) Problém s autem mam jiný, respektive s Fordem >:D
Avatar - sargis
5. 8. 2016 08:25
Re: dobry test
My sme v rodine Oplisti, mali sme Astru 5x, ale ked som si v roku 2000 sadol do FF Mk1, skoro som sa po.... z toho, ako jazdil....bola to 1,6...new edge dizajn sice vyzeral vseliako, ale do zakruty do jelo :yes:
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:21
Ecoboost je propadák?
Ještě před dvěma měsíci bych měl jasného favorita a to by byl Fokus. Přesně stejným modelem jsem i jezdil, po faceliftu mi přišel o dost lepší interiér, ale ta změněná jednapětka je přeci jen o krapet línější, než původní motor 1.6EB s funkcí overboost (při plném plynu zvýší kroutící moment až na 270NM), což je třeba při předjíždění znát. I přesto mi Fokus kombi 1.5 EB přišel jako ideálně rychlý, dynamický a funkční vůz nižší střední třídy, který se nebojí klikatých a hlavně i českých rozbitých okrsek (tam opravdu kraluje jistotou, komfortem a zároveň parádní agilitou). Kdo chce víc prostoru, jde do Oktávky (za cenu horších jízdních vlastností hlavně na špatném povrchu), nebo o třídu výš (což je finančně už dost podobné :D).

Nyní bych se motoru Ecoboost radši vyhnul, protože i když o tom moc neni a já nejsem sám, tak tyto motory trpí v nízkých nájezdech fatálnimi poruchami (připečení pístních kroužků - nutná výměna motoru) a trochu bych chtěl apelovat na redakci, jestli by tomu nechtěla věnovat samostatný článek. Když už se takhle psalo o TSI, tak by bylo dobré to dostat do podvědomí.

Z nabízené dvojice bych asi sáhl s těžkým srdcem pro Astru, která se prostě povedla, protože Ford mám rád a Fokus se dá sehnat ve velmi dobré výbavě i za ceny lehce nad 400 tisíc v podobné konfiguraci jako skladovka či předváděčka (Astru jsem nikdy nepoptával, tak nevim) a to je velmi lákavá nabídka za myslím hodně dobré auto, co jízdně nemá ve třídě moc konkurentů. Nechci tedy odrazovat případné zájemce problémem popsaným výše ( třeba inovovaný motor 1.5 EB je už v pořádku), ale tento problém společně s neschopností Fordu v ČR není to, čím chcete trávit své volné chvilky ;) Když už, tak TDCI....Tam nemam výhrad.
5. 8. 2016 11:42
Re: Náskok díky marketingu...
Pro někoho moc složité na pochopení, chápu. Zkuste si to ještě jednou přečíst, zapřemýšlet a potom něco napsat, k tématu.
5. 8. 2016 11:09
Re: Svět notorů...
Na autosalonu je nejlepsi hodnoceni. Vzdy se strachuju, ze nejakymu propadaku daji pod 90%. >:D
Ale vazne, co se tyce informacni hodnoty, je to velmy bidny, ale obcas me to aspon pobavi (tu cilene, tu mimodek).
Naopak tolik vychvalovany koubek mi prijde posledni dobou (stream.cz) vylozene otravny. Fraze ze ho "auto bavi" je snad v kazdem videu (i kdyz se nejedna vubec o auta z kategorie pro zabavu). I kdyz ted se posledni 2-3 videa trochu sebral.
Driv mi prisel vic konkretni a mozna i trochu vic kriticky.

Samozrejme je tu jeste ta vec s kritikou modelu/automobilky a pujcovanim aut.
Strasne rad bych cetl (koukal) na cloveka, ktery se nebude bad zkritizovat cokoli, protoze bude vedet, ze se k autum ktere potrebuje vzdy dostane. Bohuzel takovy kredit, aby si automobilky nemohly dovolit nekomu neco nepujcit v CR nema mozna nikdo?
5. 8. 2016 11:03
Re: Svět notorů...
Ano Motoring (Autozurnal). 5thG je míň show, ale kluci jezdí jako víno. Škoda ukončení, třeba se jim podaří nějaký netový pořad.
5. 8. 2016 09:48
Re: Svět notorů...
Čučet hodinu a půl (s reklamami) na něco, co ti o testovaných autech neřekne vůbec nic a korunu nasadit srovnávacími tabulkami typu:
Mínus...Astra je o 3mm užší
Na to fakt nemám. Ani čas ani náladu! ;-)
Avatar - maxi!
5. 8. 2016 09:44
Re: Svět notorů...
kamarat, na Autosalon mi nesahaj!!!
az teraz cez prazdniny, ked obcas zachytim starsie opakovane diely som pochopil, ze je to snad najuzasnejsia zabavna relacia, co mohol Helmut ( reziser tej komedie ) natocit!
Dat do kopy v jednom case tolko super expertov ( uz len tie pohybove a vyrazove studie Frantista alebo Pepa - ved scenky nadmerne prehravaju ako zo stare HongKong herecke skoly!) a tyzdenne natacat bez poklesu kvality ( kde by to este tak asi pokleslo...) za nie velke peniaze uzasnu show Autosalon je nieco genialne.
Prezradi mi niekto, ze ako je mozne, ze nieco taketo funguje? kto tam sedi, ze sa oprel dozadu v kresle a povedal: To je to prave, vysielajte to!
:-!
5. 8. 2016 09:21
Pomerance a brambory..
Příklad: Nejlevnějším kombi nižší střední třídy s podobně výkonným motorem a požadovanou výbavou dle Světa motorů je Hyundai i30 kombi 1.6 GDI/99 kW Go Czech! za 349 990 Kč. Dostává tedy jedničku, stejně jako auta s cenou do 367 490 Kč.
Priklad: Toto auto nema turbo a je o 100 tisic levnejsi, co s tim teda udelat?
Mam zachvat kognitivní disonance! Heeeelp! :-!
5. 8. 2016 09:02
výška sedenia
Chcel by som sa spýtať vedenia redakcie, či by sa nedala pri testoch zmerať poloha (najlepšie maximálnej výšky) sedenia. Dosť mi to chýba v testoch, najmä pre starších ľudí je dôležité, či sedia vo výške napr. 50cm alebo 60cm. Myslím, že nová Astra je známa tým, že sa v nej sedí vysoko. Ďakujem.
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 20:57
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Tak teď ses tak označil už sám, takže ti dávám :yes: >:-[]
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 11:14
Re: Jízdní vlastnosti
To slovní spojení "vyhlášený fordí podvozek" už je jen pověst z minula :-! :-!
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 11:11
Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Test dává zajímavý obraz na tabulkový výsledek. Astra je lepší prakticky ve všem. Jediné, kde měl Ford navrch, byl komfort podvozku, což je s ohledem na víceprvek vzadu u Focusu dost logické. Dobrá torzka nikdy na dobrý víceprvek mít nebude... Otázkou přesto zůstává, kolik z toho jde na vrub 16" u Focusu vs. 17"...

A výsledek? Rozdíl prachbídné 3 setiny bodu??? Podle mě je tady v nastavení bodování opravdu něco špatně. Nebo v číselném hodnocení redaktorů :-! :-!
Avatar - Uživatel_5340709
5. 8. 2016 08:40
Hodně
těsný souboj, pro ford je to určitě kompliment, i když prohrál. :yes:
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 14:49
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
jistě, od tebe to sedí, příspěvky zaujatého zaslepeného majitele jsou vždy peprné >:-[] >:-[]
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 14:47
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Zkušenosti. Jedničkový Focus hnije, resp. jsou prakticky shnilé. Přišel FL a Ford tvrdil, že je vše již OK. Nebylo.

Dvojkový Focus přišel a Ford tvrdil, že je antikorozní ochrana vyřešena. A nebyla, Focus II hnil. Pak přišel FL Focusu II, kde Ford tvrdil, že vylepšil antikorozní ochranu (a opravdu vylepšil), ale hnije stejně.

No a teď tu máme Focus 3, resp. Focus 3 FL. Vážně si myslíš, že Ford to tentokrát myslí opravdu vážně?? Ford prostě moc dobře ví, že 10, 12 let to vydrží a po 12 letech to může jít Focus do šrotu...
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 20:53
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Máš pravdu, že to nemá smysl. Jsi zaujatý kudy chodíš a jakmile někdo napíše něco proti Fordu, tak jsi z toho na prášky >:-[]

Ford bohužel dělá hrozné interiéry, od designu, přes kvalitu zpracování, až po ovládání. Koneckonců, ani se nedivím, když spolupracuje se Sony a ještě připustí, aby si Sony dalo logo do jejich interiéru... 8-s 8-s ¨

FL Focusu dost napravil, ale tvary nebo prostornost zůstaly při starém. Tedy děsné.
Avatar - miromen
6. 8. 2016 14:30
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Hm 3 přispěvky a těžko řict , ktery z nich je větši bulvarni blabol , takže opět u tebe nic noveho. U součastneho focusu stale plati to co u předchozich generaci a to , že jizdně je na špici se sportovnějšim charakterem , jen s tim rozdilem , že oproti předchudcum přidava i nadstandardni komfort. Takže jestli žije z nějakeho jmena nebo ne je uplně jedno , ale podvozek ma ze všech 3 generaci jasně nejlepši. To si dovolim napsat na zakladě toho , že jsem všechny 3 generace narozdil od tebe poznal. A jinak , proč si opel mohl dovolit u nove astry nasadit prakticky na všech trzich cenovou uroveň jako korejci , je a neni otazka.
A z jineho testu kde je focus postaven na 17" kolech , stejně jako astra , vyzniva něco jineho. V testu jsou ještě novy megan , i30 a civic.....

"Žádný rival nejezdí podobně agilně, v otázce obratnosti a vyspělosti podvozku zůstává na špičce. Sportovní podvozek fordu přitom neznamená omezený
komfort, celek působí velmi harmonicky. K tomu patří povedené přímé řízení."

U astry se o jizdě nějak nerozepisuji , ale zmiňuji se u něj v souvislosti s focusem takto....

"Ovladatelnost stejně jako stabilita astry jsou nadprůměrné, i když se na silnici necítí
tak jistě jako focus."
10. 8. 2016 08:17
Re: papírová kouzla, životnost a servis
Nechci branit Opel, neni to moje auto, ale nenapadlo te, ze se mohla automobilka od stredoveku Omegy, zlepsit co se kvality tyka >:D ?
Avatar - Atlis
6. 8. 2016 14:30
Re: Ecoboost je propadák?
Tak to si videl prd. Moj mal v serii 151k/272Nm. Obrazok mas v galerii.
Avatar - wakantanka
5. 8. 2016 13:48
Re: Ecoboost je propadák?
Vyskusaj Mazdu v Presove. Co som pocul a cital vraj su velmi ustretovi aj co sa zliav tyka.
Avatar - Emel
5. 8. 2016 13:39
Re: Ecoboost je propadák?
Hele, já bych v první řadě chtěl manuál... ten je u šestky výborný a když už atmo, tak bych se nechtěl ochudit o práci s motorem. Kdybych chtěl automat, tak to mám jednodušší... prostě Attraction 2.0G 121kW AT, skladovky jsou taky.

PS: kdybych byl sám, beru MX-5 :-)
5. 8. 2016 13:23
Re: Ecoboost je propadák?
To si radsej vypichnem oci >:-[]
Avatar - Emel
5. 8. 2016 13:17
Re: Ecoboost je propadák?
Jo, tohle je nesmysl, Octavia byla relativně drahá a Škodovka ji pořád zdražuje... litr, bez navi, bez xenonů, s manuální klimou, v té hnusné základovce... no prosím, slušnej základ, ale je to tak 50 nad realistickou cenou (ze které bych ještě chtěl slevu :-) ).
Avatar - eLzyx
5. 8. 2016 12:14
Re: Ecoboost je propadák?
jj, za mých telecích let jsem zvládnul zlikvidovat 1.4MPI 50kW po 120t km. I když v souhře s majitelem společnosti, který zastával názor, že řetěz je věčný, i když chrastí, tak ho měnit nebudeme. Řetěz ohobloval, co mohl a nakonec přeskočil
5. 8. 2016 12:13
Re: Ecoboost je propadák?
to je ulet takle ustrihnutej tocak a je to nejspis kvůli převodovce. i proto se 1.8tsi nejspis moc nekupuji, protože proti 1.4tsi se stejnym momentem v tom není zas az tak velkej rozdil a ta 1.4 bere o litr min.
superb ma manual 320Nm a automat 250Nm.
mit O3 320Nm, je 1.8tsi idealni motorizace
Avatar - Emel
5. 8. 2016 12:01
Re: Ecoboost je propadák?
Problém 1.8TSI u Octavie je, že je seříznutá na 250Nm... to je oproti 350Nm u RS brutální rozdíl. Kdyby měla svých přirozených 320Nm nebo kolik má normálně, tak fajn, dejme tomu... ale tak jak se věci mají si neumím představit, že bych těch 30t nepřihodil.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:53
Re: Ecoboost je propadák?
Problém je, že Pulsar není kombik a M6 ho právě chce. Třeba by pak ale mohl skončitu QQ >:-[] . Civic tourer je za mne hrozné auto >:D Ale nějak jsem si zvykl na 9G HB a né, že by se mi líbilo, ale asi bych ho zkousl s trochou sebezapření a nesměl bych mít na výběr jiné auto :-)

Megane kombi jsem ještě neviděl naživo, HB se povedl o tom žádná, jenže buď máš 1.2 TCe a pak až dvousetkoňovou 1.6 Tce, chybí tam vlastně konkurence pro tyto 1.4T/TSI/1.5EB kolem 150ti koní. U Megana bych však téměř jistě sáhl po Dci 96Kw, protože se ten motor povedl
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:37
Re: Ecoboost je propadák?
Jojo, já si taky ale stěžuju na Ford a jejich přístup, auto chválim, přečti si co píšu >:D
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:59
Re: Ecoboost je propadák?
Pokud chceš prostor, tak střednětřídní M6 neuděláš chybu, ale za tu cenu ( to je skoro 600 tisíc kč) bys měl na výběr i silnější motorizace, třeba Oktávku 1.8TSI jako skladovku. Fokuse ještě projeď, na interiér se dá zvyknout, na horší jízdní vlastnoti ne >:D Ale asi bych taky šel do střední třídy za tyhle peníze. Klidně i předváděčku
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:51
Re: Ecoboost je propadák?
Tak převodovku a na firmě vykt není asi tak neobvyklé >:D Máme tu proslulou, nezničitelnou Oktávku 1. TDI 66kw, nyní jí je 12 let, cca 250 tisíc km a převodovku má třetí >:-[] Tady bych asi hledal problém mezi volantem a sedačkou >:D
5. 8. 2016 09:48
Re: Ecoboost je propadák?
Vdaka za rady, ma to nieco do seba... Veru, uvazoval som 1.4 TSI Golf VII Highline, ale pomaly sa s cenou dostanes na M6 2.0 benzin Attraction...

Dalej Skoda 1.4 TSI, ale v Skode na cloveka kaslu, aspon u nas tu v Nitre, pristup 0 bodov... Asi toho maju vela, tak nech maju, ale bezo mna >:D

Seat Leon 1.4 TSI ST - celkom OK...

Ale pri TSI plati - 92 kW - s plnym autom uz problem, 110 kW - predajcovia samotni vo VW mi povedali, ze ten motor na kratke trasy zerie olej... vraj maju s tym dost problemov a musia riesit reklamacie aut do 10 000 km! Takze kedze 110 kW by bol fajn vykonovo, tak spolahlivost eee. A ten davaju vsade, hlavne do OIII :-)

Astra out, Hyundai out, Kia out (korejci su mrtvoly)...

Ford - skoda toho vnutorneho priestoru a interieroveho designu, ale dam mu este sancu, exterier je super a ja mam hlavne rad kvalitne podvozky a jazdu :-)

Alebo sa na to vykaslem a kupim max. 1 rocnu predvadzacku z DE, M6 2.0 benzin alebo 2.5 benzin combi...

Budget tak max. 22000 E.

Odtahovky? Jasne, kolko ludi tolko nazorov, ja nehovorim, ze su to sväte slova... Kazdopadne, zabudol som na VW, ten vraj odtahuju skoro stale... Ale je to dane aj tym, ze kto ma ake predaje samozrejme... Treba riesit relativne cisla, nie absolutne :-)
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:10
Re: Hodně
Vždycky je v záloze hezčí plast (byť i tvrdý vs měkčený), lepší ergonomie (tu si čtenáři nepřeměříš! heč!), nebo dva litry objemu kufru navíc a to se sakra počítá!
5. 8. 2016 09:07
nova matematika?
Porovnání cen 449 990 Kč (100 %) 444 900 Kč (o 2 % horší)
O 5 tisic min, ale o 2% hur? :-!
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:50
Re: Ecoboost je propadák?
Podívej se ke mne do profilu na naší Kugu - ve zkratce 24 tisíc km a skoro 2 roky - zapečený pístní kroužek - nový motor. Nejsem jediný, kdo měl tento problém... A stalo se to právě při delší cestě na dálnici. Auto jezdí kombinaci všeho. I tak by při poskakování po městě neměl motor takhle fatálně zkolabovat.
5. 8. 2016 08:47
Re: Ecoboost je propadák?
Nevim jaké má kdo zkušenosti s jejich 1,6 EB, ale máme jeden doma.
Je v Galaxy, po necelých 2 letech natočeno asi 65,000 km a s motorem nebyl jediný problém. Jestli je to tím, že má větší nájezd, těžko říct, ale na druhou stranu žádnej motor nebude nadšenej z poskakování za studena kolem komína. Ostatně to je i velká část práce toho našeho (školka, škola, kroužky, apod.) jen je to možná vyvážené i delšíma cestama na dovolenou a podobně.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:41
Re: 235 pneu
235? To obouvá v základu akorát Kuga. Já jezdil FoFo III 1.6 TDCi a ten měl 205 standartní i tak to auto bylo na okrsce hravé a mrštné.
5. 8. 2016 08:38
235 pneu
Jako to je divny, ja jezdil dvema Focusema (1.6 ecoboost a testovany 1.5 ecoboost), oba na sportovnim podvozku a oba byly na 235 pneu.
A pri vyhybacim manevru trhaly asfalt!
Tak nejak nechapu jak se tam teda v testu dostala sirka pneu 205...
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:36
Re: Ecoboost je propadák?
Z nabízených dvou vozů. Je to čistě zklamání hlavně z jednání Fordu. Včera jsem po měsíci teprve zjistil, že Ford neprováděl žádný opravný balíček na "postižené" součástky (pístní kroužky), takže je tam opět to stejné. Otázkou je, jestli to postihne všechny Ecoboosty 1.6 a proto Ford přešel na ty jednapětky, nebo jsme měli jen špatný kus a nová ( i když naprosto stejná) součástka už bude v pořádku. Já bych i tohle odpustil, stává se to, zažil jsem takové trápení s TSI a daleko delšího trvání, ale absolvovat ty dohady s naším zastoupení Fordu a dealery znovu bych nechtěl, proto radši Astru. Když bych si mohl vybrat i motor, beru Fíkuse s TDCI :-)
Avatar - sargis
5. 8. 2016 08:20
dobry test
Kratky ale objektivny....Ford si to FF III dost pokazil ten ich Sync je naozaj priserny...ale stale jazdi dobre, no kult ako FF I a FF II asi neziska. Astra bola super uz v generacii J, skoda, ze neponechali adaptivne tlmice, ked schudla, par kg by ju nezabilo. Som zvedavy na FF Mk IV, hadam sa Amici viac posnazia a neodflaknu to.
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2016 20:01
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
mna ford sklamal ( podobne ako renault s cliom ) ... fiesta je voci corse v kabine slaby odvar a podla mna nestiha ani na to "priemerne" clio ... bez sance bez sance.... to je navrat do historie ... takato gycova palubovka aku ma fiesta sa dnes uz nenosi ani v mini segmetne u aut ako i10 ... pritom ford mal kedysi hodne dobre vozy napriec segmentami ale dnes akoby uz kusok nestihal ( minimalne v kabine ) .... kamaratov focus to iste.. auto moze ist krasne... a komu sa paci je to ok.... ale ten interier ja neprekusnem.... priestoru v nom tiez je akosi pomenej... napriklad voci lanceru je focus v kabine akoby o triedu mensie auto a akoby si v nom sedel ovela viac vpredu voci zbytku vozu .... ma na moj vkus kratku kapotu a sedi sa v nom hodne vpredu...... takze toto fakt nie ... a za tolke peniaze ake si ford za tie svoje dnes uz len priemerne vozy pyta ani nahodou.... tu je u mna jasna volba dvojica astra/ceed ... a aj auris moze byt fajn lebo ma ozaj sikovne proporcie aj dost dlhy predok :yes:
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2016 19:49
Re: Opel Astra
ja sa normalne pohravam s myslienkou dosetrit a kupit na jar miesto maleho auta zakladny ceed alebo astru s 1,4 atmosferou ... aj ked mi staci male auto... rozdiel 2000-2500 eur je v podstate hodne maly ale rozdiel medzi corsou a astrou alebo riom a ceedom je uz citelny ... fakt neviem... snad to neprespekulujem .... priznavam ze corsa ma velmi zaujala a momentalne je mojim favoritom ... lenze podobne pouzitelna astra s 1,4 atmo je "len" o 2000 eur drahsia a to je uz zase ina liga... akurat moj cenovy strop budem musiet prekrocit co v praxi znamena dosporit este tie takmer 2 tisicky ... az sa bojim ze ci to uz nebude zbytocne tolko vrazat do auta ked najazdim 10-12 tisic rocne ... kazdopadne sa uz nejako rozhodnem kedze nove auto mi tak ci tak uz na jar bude treba .... ja verim ze s astrou budes spokojny... podla mna dnes top auto triedy :yes:
Avatar - Atlis
6. 8. 2016 14:33
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Interier Fiesty ma 20r... Ale interier C'eedu na Focus nema. A dokonca ani Golf nie je take terno ako tu niekto vypisuje. Len to by tie auta trebalo poznat aj nazivo, nie len z obrazkov.
Avatar - woody-alien
5. 8. 2016 21:47
Re: Náskok díky marketingu...
Konstatování, že "na golf sice jejich prodeje nestačí" je ještě mírným vyjádřením stavu, kdy dvojka (Astra) a trojka (Focus) mezi kompakty v Evropě nedosáhnou na čísla Golfu, ani kdyby své prodeje sečetly. Jestli je to dobře nebo špatně, neřeším. Je to prostě fakt.

Při tak zjevné dominanci zmíněnou poznámku prostě soudný člověk nemůže brát jako marketingový, zlaťákama z Wolfsburgu dobře zaplacený tah. Pokud tě čílí tohle, tak nevím, jak bys přežil případnou zmínku o tom, že aktuálně za první pololetí 2016 dokonce Focus z pozice "samozřejmého" uchazeče o druhé místo vyšoupla Octavia.
Avatar - michal.t
5. 8. 2016 21:02
Re: Jízdní vlastnosti
Měl jsem třeba možnost přímého srovnání 1.5 Focusu s 1.8 Civicem krátce po sobě a Focus mi přišel opravdu tak nějak zaostalejší po řidičské strnánce (neříkám že zátahem motoru). Do zatáček se nevrhal tak snadno a nevzbuzoval v nich tolik jistoty jako japončík s jednodušším podvozkem... aspoň takový byl můj pocit. Nedivím se tedy, že se objevil další "přemožitel" v podobě Astry.
Auta a jejich "duše" se prostě mění a doby kdy této kategorii FF jízdně kraloval jsou zřejmě pryč... zbylo jen jméno evokující nostalgické pocity, jméno pod kterým dnes Ford nabízí torchu jinou, snad kompromisnější kombinaci vlastností než dříve.
Avatar - Googlit
5. 8. 2016 14:06
Re: bulíky od ACZ
No a nebo jsou ty mínusy za to že je v článku napsané "Astru 1.4 Turbo můžete mít od druhé úrovně Enjoy (444 900 Kč), která už zahrnuje například tempomat, kožený multifunkční volant, palubní počítač či elektrické ovládání zadních oken. Stále se však připlácí za mlhovky, parkovací senzory, automatickou klimatizaci či litá kola.", dál že je ten příplatek uvedený i v tabulce pořizovacích nákladů a proto se není čemu divit že je i na fotografiích. Takže jam2015 jen plácá a vás nenapadlo nikoho si to ani přečíst že.
5. 8. 2016 12:12
Re: Svět notorů...
Dobré testy, asi najlepsie v sucastnosti (aj ked obcas su dost uneseny z auta a spomenu malo nedostatkov) má aj topspeed.sk, dost dlhe videa (niekedy az moc) ale rozoberu auto do detailov,chvála na garaz.tv je fakt dobrý (jazdi rally to je plus) ale v poslednom case berie dost aut do terenu a to mi moc nesedi aj ked jazdim v terene skoro denne, este na ten autozurnal sa da pozerat, ine sk veci sa mi teraz nevybavia ale uz toho vela nebude (videa) ak vobec este nieco ako tak kvalitne
5. 8. 2016 10:50
bulíky od ACZ
Pri Opli je na fotografiách automatická klimatizácia. Tá je u Enjoy za príplatok. Pritom ACZ v texte tvrdí, že ich testovací model má manuálnu klimatizáciu?!
Avatar - maxi!
5. 8. 2016 10:11
Re: Svět notorů...
celkom fajn je Motoring na TA3 ( aspon nieco)
su to jednoduchy chlapci a celkom ich to zatial zabava - napriklad novu Alfu pekne otestovali....
inak je to dost v TV slabota, zial!
Zacal som pozerat opakovania Fift Gear a mam rad ich zabavne porovnavacie testy, a Tiff a ex-Sting aspon vedia otestovat aj ostrejsie auta ( co mi v Top Gear dost chybalo ) a aj Vicky vie celkom pekne popisat chovanie aut na hrane - na zensku super motoristicky novinar!
:-!
Avatar - Uživatel_5340709
5. 8. 2016 09:07
Re: Hodně
Jenže u koncernu se musí testmeni hodně snažit, aby ty desetinky našli. ;-)
Avatar - miromen
7. 8. 2016 18:00
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Autoforum je mrtvola , testy v omezenem množstvi , same bulvarni članky na zvyšeni sledovanosti. Už nevim ne kterych strankach mi vyskakuji často banney pravě na autoforum a jen ty nedpisy jako , nejodpudivějši , nejlepši , nejporuchovějši , jsou vic než odrazujici.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 14:47
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Přehnané to bohužel není. Koncern VAG, pokud nejsi dobytek nebo nejde o bouračku, tak snad vyjma 5. dveří s korozí problémy prostě nemá. Nicméně koncern docela v kvalitě polevuje, tak uvidíme, jak na tom bude Octavia III po letech ... ;-)

PSA či Renault ani po letech nehnijou, Opely taktéž. A to při zcela běžné péči.

Ano, taky znám jeden FoFo I, kde po korozi není památky, občas i v bazaru jde najít zachovalý kus, který majitel opečovával. Ale Ford je v tomhle prostě výrazně pozadu. Resp. on to podle mě až tak neřeší, protože zasolené silnice nejsou globální otázkou, a hlavně třeba v EU je Ford prostě klasická spotřebka, prvních 10, 12 let vydrží a dál už to Ford nezajímá.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 13:58
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Jenže ono nejde až tak o to, že FoFo I i FoFo II hnily. Podstatné pro mě je to, že Ford vždy tvrdil, že o problému ví a že už ho vyřešil. A nevyřešil, o to jde.

Proto nemá moji důvěru ani FoFo III a opravdu rád napíšu, že jsem se spletl a že se Ford konečně antikorozní ochranu naučil. Jinak těch 10, 12 let to samozřejmě nějak vydrží. Jenže ostatní i po téhle době jsou v pohodě, zatímco pro Fordy je právě tohle konečná.

Mimochodem, známý má Tranzita (živnostník, takže se o vůz stará), od nova. Vůz má sotva pár let a už kvete... Opraveno hezky v rámci záruky, nicméně oprava nevydržela ani jednu zimu a už kvete opět... Zkrátka jak to jedou začne, tak je konec.
Avatar - miromen
7. 8. 2016 13:30
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
O korozi fordu vim svoje , ale na zakladě toho bych si nedovolil hodnotit součastnou produkci. Jedničkove focusy měly povrchovou rez na podvozku ještě než začaly točit prvni kilometry. Bohatě stačilo když je prodejci nechali venku před salonem. Když jsem prodaval svuj kus tak po necelych 10r měl chycene 5 dveře. Dvojky jsou na tom v tomhle ohledu určitě lepe , ale ne dokonale. U trojky vubec netušim , ale na podvozku zatim ani naznak rzy a na ten jsem koukal někdy před 1r uživani. Zatim jedina zminka je při testu na 100 000km , kdy dekra tvrdi po prohlidce endoskopem , že je vše v nejlepšim pořadku. Jinak u trojky se mi libi jak jsou počlivě chraněny jak prahy , podběhy tak předek a zadni čast plasty. Navic jsem si všiml , že ma na některych mistech nalepene ochranne transparentni folie. Jak jsou však na tom samotne plechy asi těžko soudit a ukaže to až čas.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 13:02
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Klidně si o mě piš, ale to že Fordy hnily a hnijou, nezměníš >:-[]

Interiér P308 je zcela OK, jediná vada je display a to, že ovládá i klimu a další. To je docela průšvih, zdaleka ne každý to zkousne. Pokud ti ale tohle nevadí, tak je interiér P308 velmi příjemný.
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 20:55
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
máš pravdu. Interiér Fordů je takový průser, že na to opravdu jen tak někdo nemá :-!
6. 8. 2016 14:44
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
hele ja osobne VW moc nemusim. Ta auta jsou pro mne osobne designove moc odtazita, exterier hodne nudny a interier hodne sterilni. Jak Skoda, tak Seat do svych modelu vtiskavaji nejakou dusi a i vzdy bych vybiral spis u nich - Superb radsi nez Passat, Leon radsi nez Golf, Fabii radsi nez polo.. ale faktem je ten, ze kdyz zprumerujes vsechny aspekty, tak VW vyjde vzdy nejlip, ta auta nemaji zadne slabiny a pokud nekde ztraci na konkurenci, tak lehce, konkurence ale vzdy selhava v jinych aspektech mnohem vic. On uz jen ten dojem z auta.. co je Audi mezi premii je VW v mainstreamu. Jinak podvozky fordu a Mazdy jsou nejschopnejsi do okamziku, nez nekdo nevezme stopky, akcelerometr.. a nezacne merit, nebo nepostavi ta auta vedle sebe. Odtazite rizeni nema nic spolecneho s tim, jak rychle to auto, v zatackach, je. Kdyz pak dojde ne jen na slova, ale fakta.. lidi, kteri nemaji moc zkusenosti a ziji v urcitych dogmatech.. meni rychle nazory.
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 09:37
Re: Svět notorů...
Už dlouho na Autosalon nekoukám ale tuhle sem ho měl chvíli zapnutej = nevěřil bych ale fakt mám pocit že k horšímu >:D >:-[]

Neni nutnej Chris Harris, klidně stačí Steve Sutcliffe [odkaz] ;-)
Avatar - miromen
7. 8. 2016 12:27
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Pokud maš dobrou paměť a inteligenci jsi alespoň na urovni pruměrneho policisty , tak viš , co jsem ti několikrat psal a na zakladě čeho jsem k tomu dospěl. A pokud bych se měl vyjadřit tvym stylem , pak jako tragicka mi v součastnosti přijde v oblasti interieru pouze 308. Proč asi nemusim psat. A tvrdit že fordy hnily , hnijou a budou hnit , to opět vypovida o tom , co už jsem tu o tobě několikrat napsal.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 11:55
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Jestli nejsi inteligencí na úrovni houpacího koně, tak víš, že jsem ti napsal, jak jsem k tomuto závěru došel. Ano, je to jen predikce a mohu se mýlit, ale ty ani nedokážeš rozporovat to, co jsem uvedl jako výchozí. A není se čemu divit, ono totiž taky není co rozporovat, Fordy prostě bohužel hnijou, stačí se dívat kolem sebe >:-[]
Avatar - miromen
7. 8. 2016 11:13
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
To by mě zajimalo , co bych ti měl jako vyvracet. Tu vodu tu totiž celou dobu placaš ty , ale to je tvoje bulvarni vizitka napřiš všemy članky , pod kteryma se vyjadřuješ. Ty dokonce už dnes viš co bude zitra , prostě takova chodoci věštecka koule.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 11:07
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Jsi směšný. Nevyvrátil jsi mi tu nic z toho, co jsem napsal. Jen plácáš vodu :-!
Avatar - miromen
7. 8. 2016 10:54
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Ty už neviš co by jsi na ford vytahl. A vyroky jako děs běs , katastrofa a pod. , to palati akorat tak o tvych usudcich. A koukam , že maš doma i endoskop , se kterym vymetaš salony vyrobcu.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 10:49
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Už několikrát jsem ti psal, že Focus III jsem poznal. A stačilo, děkuji, nechci. Design interiérů dnešních Fordů je otřesný obecně, v některých modelech snesitelnější, v jiných méně.

Znovu - FL Focusu hodně spravil, ale prostorovou katastrofu napravit nedokázal. Interiér Mondea děs běs. Interiér Kugy bych asi zkousnul. Zkrátka - interiéry Fordů jsou (vedle antikorozní ochrany >:-[] ) tím nejslabším na Fordech stejně jako kvalita zpracování obecně. Spáry, lícování, otřes. :-!
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 16:07
Re: Jízdní vlastnosti
V testu píšou, že obojí je výborné, jen Astra ve přímém srovnání lepší. Z toho bych nedělal závěry ala zmršený ford.
5. 8. 2016 11:03
Re: bulíky od ACZ
To jsou specialisti ze SM ;-)
Avatar - miromen
6. 8. 2016 15:00
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Perne a vyživne jsou tve blaboly , viz co jsi opět zde předvedl. Dalo by se to rozebrat , bod po bodu , jen s tebou to nema vubec smysl. Jen když vidim , co pišeš o multilinku , tak jde na mě moribundus.
Avatar - rohYpnol
6. 8. 2016 11:21
Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Focus není o mnoho horší v jednotlivých disciplínách. V součtu vlastností jde ale vítězství drtivě do Opelu. A zcela poprávu.

Opel v současných generacích patří k tomu vůbec nejlepšímu. Vysoká kvalita zpracování i materiálů, vydařený design, extrémně pohodlné interiéry, příplatkové položky z prémiových vod...

Ford? Oběť vlastní politiky. Chce se zalíbit celému světu, v důsledku ale ztrácí identitu a zaprodává vlastní filozofii. Bídný interiér, zoufalý infotainment, mizerná antikorozní ochrana (nepochybuji, že se u Fordu opět nepoučili)...

I když by snad někdo byl s ohledem na vlastní zaujetí pro Ford na pochybách, tak rozdíl ve spotřebě při jinak zcela obdobných vlastnostech dává Fordu jasné KO :-! :-!

Ano, tuhle generaci vyhrál Opel, a to nejen nad Fordem, ale i nad Volkswagenem. Opel :yes: :yes: :yes:
5. 8. 2016 08:42
Re: Náskok díky marketingu...
Asi proto ze se jim chtelo ne? Co na tom furt nechapes?
10. 8. 2016 12:38
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Tím jsem chtěl říct, že to není specifické pro model. Jak jsem napsal, značí to třídu a generaci (v rámci dané linie). Tedy druhé generace A3, Leonu a Octavie jsou A5, protože mají PQ35 stejně jako Golf Mk5. ;-) A zatímco Golf měl oficiálně šestou generaci, ostatní ne, takže skočili z A5 (druhá generace) na A7 (třetí generace). Například Octavie tak byly A4, A5 a A7. Nediv se tedy, že lidé spíš používají G5 a OII než A5, když mluví o konkrétním modelu.

Ve většině tříd je to jednoduché, mají jen jedno uložení motoru, jednu platformu, byť má třeba varianty. Výjimkou je střední, kdy Passat B8 a A4 B8 stejnou platformu nemají. Dokonce jsou to i prakticky dvě různé generace aut (Audi nemělo B5.5 a šlo rovnou na B6, kde se právě Audi a VW rozešly, protože B6 u VW už byla jiná platforma). Fabie je asi další výjimkou, protože v první generaci dostala platformu budoucího Pola, ale v dalších dvou už ne, což musí vytvořit bordel. Phaeton a první generace Continentalů byly další (deriváty D3 značené jako D1).

PQ35 oproti A5 přidává navíc informaci o uložení motoru (Q = napříč, L = podél). Zatímco Passat B6 měl PQ46 (což byl derivát PQ35 Golfu 5, chceš-li A5), A4 B6 měla PL46.
Avatar - rohYpnol
9. 8. 2016 20:17
Re: Opel Astra
skorosousedi taky vymetli z garáže koncernwágeny (Seat) a přešli na Opely ;-)
Avatar - rohYpnol
9. 8. 2016 20:16
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
opět ty o koze já o voze. Prodeje jsou jedna věc, které z nich je lepší (obecně vzato), je věc druhá. O tom, že prodejní čísla vyhraje Golf, nemusí nikdo přemýšlet stejně jako o tom, že evropským autem roku 2016 byla a je Opel Astra >:-[] ;-)
9. 8. 2016 08:03
Re: 235 pneu
Co to furt placas, co si tady vymejslis?
Zadny limitery ani podlozky na Focus 3 pro 17 ani 18 disky nejsou.
Resi to spravny EZ disku.
A mimochodem mi ten rozdil mezi 1.6 a 1.5 ecoboost prislel nesmysl, tak jsem jeste hledal a sportovni podvozek ma oficialne dovolene 17 235 i na Focus 1.5 Ecoboost.
A uz si prestan vymyslet pohadky.
8. 8. 2016 23:32
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
S tím AU je to zajímavé. Například Auto Motor und Sport má 5G, u AutoBildu jsem našel AU. Zdá se tedy, že si to nevymysleli tady (tahle možnost mě samozřejmě také napadla). Odněkud se to vzít muselo, nicméně to označení je zvláštní, nezapadá do označení, které jsem viděl v minulosti. A7 se váže k platformě, 5G k modelu (ještě by tam mohl být třetí znak značící provedení, když to tak řeknu - karoserii, facelift).
Avatar - Emel
8. 8. 2016 22:44
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
To už jsem psal, ne? Žádné zásadní rozpory u těch aut co znám, spíš jiný úhel pohledu nebo priority... a samozřejmě, některé testy lepší a jiné o ničem.

BTW, v jednom z těch článků je zmíněné i téma "neidealizovaných" grafů... :-)
Avatar - petr164
8. 8. 2016 20:43
papírová kouzla, životnost a servis
Srovnání v článku mne vrátilo do dorosteneckých let, takto jsem porovnával ze švédských katalogů podobná auta. Dnes vím, že papírové údaje jsou pro kočku a realita je v závislosti na stylu jízdy a způsobu údržby dramaticky odlišná. Dále, informace z pojišťoven naznačují dost vážné problémy Astry s převodovkou bez upřesnění typu. Focus se tam v popředí potíží nevyskytuje. Za mně jasno - oply miluji za výlohami showroomů, nikoli ve své garáži, a to od dob Omegy A 2.0.
Avatar - Emel
8. 8. 2016 20:05
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Výsledek je fakticky remíza, tři setiny bodu sem nebo tam... to není nic, z čeho by měli mít v Kolíně těžkou hlavu.

On tu rohYpnol psal cosi o vítězství Opelu v této generaci nade všemi, tak jsem jen vyjádřil své pochyby... jak o tom vítězství, tak o té generaci :-)
Avatar - Emel
8. 8. 2016 09:07
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
A pokud panuje vzácná shoda, pak máš zase podezření, že to po sobě postupně opisujou... si nevybereš >:D

Ještě že já jsem tak nenáročný... jsem přesvědčený, že z mých top 5 kandidátů bych byl spokojený se všema.
Avatar - miromen
7. 8. 2016 17:48
Re: Ecoboost je propadák?
To si budu muset ověřit u prodejce , ale když jsem se ptal na konci loňskeho roku , tak dostupny udajně ještě nebyl. Navic nevim co od něj čekat , krom samozřejmě vyššiho vykonu. V jednom kratšim testě u teto silnějši varianty byla nějaka negativni zminka oproti te slabši. Jen už nevim v jakem směru , snad větši plynova prodleva.....
Avatar - Atlis
7. 8. 2016 17:42
Re: Ecoboost je propadák?
Silnejší soft je dostupný pre 1.5EB už dlhší čas, kamoš ho ma v aute tiež.
Avatar - lamal
7. 8. 2016 17:23
Re: Ecoboost je propadák?
jemu staci aby mal pravdu to, ze ziadny graf na webe nenajdes z 1.6ky pokial nehladas dve hodiny :-)
7. 8. 2016 01:34
Re: 235 pneu
Schvalne jsem se podival.
Na 1.6 Ecoboost 150k je 235 17 i 18 oficialne.
Na 1.5 Ecoboost 150k je 235 uz jen 18 oficialne.
Oboji je za priplatek, ale zadny podlozky. Tady si zas nekdo vymejsli miromene... :-)
Avatar - miromen
6. 8. 2016 14:41
Re: 235 pneu
Navic je potřeba podložek , pokud se nepletu a dost to omezuje rejd...
Avatar - Atlis
6. 8. 2016 14:31
Re: 235 pneu
235 su 18" kolesa a su priplatkove.
Avatar - Atlis
6. 8. 2016 14:27
Re: Ecoboost je propadák?
No ja mam s 1,6EB takmer 120tis a bez problemu. A to je 2/3 svojho zivota naladeny na vyse 200k.
Avatar - Hammunasakra
6. 8. 2016 10:11
Re: Náskok díky marketingu...
1. Jo

2. A to je dobře :-)

3. O tom žádná >:-[]

4. Zapomněl sis dát do profilu avatar [odkaz]
6. 8. 2016 02:54
Re: Hodně
No ja bych jen jednu poznamku - tlumice 200 tis+ uz nebudou uplne OK.
Jezdil jsem Mondea a problem je v tom, ze maji tuzsi podvozek a vsechno tam vydrzi vazne hodne.
Ale tlumice max 150 tisic, pak je cas menit, jenze kdyz s tim jezdis denne, ani si nevsimnes, protoze nehoupa - protoze je obecne tuzsi.
Presto je na case hodit novy, mozna nejakej silentblok, mozna cep, ale to neni po 200 tis zadna ostuda, jen udrzba!
Avatar - miromen
5. 8. 2016 22:40
Re: Ecoboost je propadák?
Přesně tak , grafy co uvadi vyrobce se s realitou uplně neshoduji. Jinak jeden diskuzni kolega z jinych stranek ma u Leona poladěnou 1.8TSI ve spojeni s manualem na 171kw a tušim 330Nm a prej je to dost znat. >:D
Samozřejmě ma i grafy jak před tak po čipu a taky ma nějaka realna měřeni jak dynamiky tak pružnosti a posun je tam poměrně značny.
Avatar - Emel
5. 8. 2016 21:53
Re: bulíky od ACZ
Výbava Světa motorů je něco, co si SM vymyslel jako rozumnou výbavu pro danou třídu. Pokud by například v Enjoy nebyla ani manuální klima, pak by bylo nutné ji dokoupit a "Cena verze světa motorů" = Enjoy + příplatek za manuální klimu.

Jediná kontroverze je kolem toho, že je nižší cena horší než lepší cena... to je asi napsané poněkud nešťastně.
Avatar - Emel
5. 8. 2016 21:48
Re: Náskok díky marketingu...
Reexport znamená, že se importované auto znovu exportuje. U vozů vyráběných na daném trhu k reexportům technicky vzato docházet nemůže, proto Médea používá jiný (taky nesprávný) pojem "účelové registrace", kterým naznačuje, že ten někdo tu auto registroval pouze za účelem manipulace se statistikou... a pomíjí variantu, že jsou tu prostě auta levná a proto se odtud vyváží ven proto, že se to vyplatí.
5. 8. 2016 20:26
Re: bulíky od ACZ
Goolgit, tak si pozorne prečítaj text a porovnaj údaje v prvej tabuľke!
Ako je potom možné, že základná cena Enjoy a cena verzie SM je rovnaká - čiže 444.900 Kč.
Tak potom nerozumiem, prečo je na konci "Porovnání cen" zase rovnaká cifra - čiže 444.900 Kč?
Alebo to autori mysleli tak, že zober si kalkulačku a vypočítaj si "VÝBAVA NAD RÁMEC VERZE SVĚTA MOTORŮ" sám?
Avatar - twistedTSD
5. 8. 2016 19:55
Re: Ecoboost je propadák?
Kurňa, fakt? Tak to sorry, to je pro mě novinka. Koukám, že jen v kombinaci s 4x4 (a šestistupňovým DSG) má 280 Nm.
Avatar - nalimer
5. 8. 2016 19:11
Re: Náskok díky marketingu...
pozrite sa, co je to reexport.
Reexportobat sa vie defacto kazda znacka. S vyrobou v krajine to nema nic spolocne.
Avatar - Emel
5. 8. 2016 17:26
Re: Ecoboost je propadák?
To podle mě není pravda, právě že Octavia i Leon ho mají seříznutý vždycky, možná krom Scouta/Xperience. Polo a Superb to mají tak jak říkáš ty.
Avatar - twistedTSD
5. 8. 2016 17:24
Re: Ecoboost je propadák?
Jen připomenu, že oktávka 1.8 TSI má krouťák seříznutý pouze při kombinaci s DSG.
Avatar - Googlit
5. 8. 2016 15:51
Re: bulíky od ACZ
jam2015 napsal: "bulíky od ACZ - Pri Opli je na fotografiách automatická klimatizácia. Tá je u Enjoy za príplatok. Pritom ACZ v texte tvrdí, že ich testovací model má manuálnu klimatizáciu?!"

Což není pravda, protože je všude v článku uvedené že je za příplatek a správně je její uvedena i v tabulce pořizovacích nákladů

ty si následně rýpneš poznámkou: "To jsou specialisti ze SM"

A pak se s maxim divíte že si dostal palce dolů.
5. 8. 2016 14:54
Re: Ecoboost je propadák?
Praskly koruzem vetsinou koskrabe i valce, ojetina jde na vybrus a dostane vetsi koruzky. Auto v zaruce dostane novy motor z vice duvodu.
5. 8. 2016 13:36
Re: Ecoboost je propadák?
Vsak cti :-) radeji das prednsot Astre ikdyz mas rad Fordy...jen kvuli pristupu v autoservisu....bohuzel vetsinou se vsude chovaji stejne...nezbyva nez je porad kopat do :))) zadele.
5. 8. 2016 13:33
Re: Ecoboost je propadák?
Tak ano, skusal som revolution combi 2.5 AT na 19" a motor neskutocny, mna to vazne bavilo, prepnes sport mod, trojku taha do 170 km/h, 6300 otacok, skratka na zabavu >:D aj... ale tie 19" disky neboli ideal, na jazdenie boli ideal a santenie, ale na jazdu s detmi a pohodlnu jazdu asi nie :-( a kedze uz nemam 22, ale 34 a nie som sam so zenou, ale s 2 detmi, tak uz volim kompromis... preto manual/AT 2.0 benzin combi...

Keby som sam, tak si kludne beriem 2.5, AT, sedan, 19" revolution >:D
5. 8. 2016 13:22
Re: Ecoboost je propadák?
Vdaka, tak tato je pekna, nie je o com >:D Takmer ideal, len 19" disky vazne nepotrebujem :-) Vychadza to cez 26 000 E... Velmi zlavu Mazda nedava, nema velmi dovod... ja som bol tu v NR v N-Motor a zlavu mi chceli dat 0,00 >:D Vraj bud chcem auto alebo chcem zlavu >:D dost odvazne tvrdenie, ale mali na ceste 1 ks 2.5 benzin automat za 34800 E a o 2 dni na to bola rezervovana, hoci bola len na ceste do Europy >:D Takze o odbyt sa asi neobavaju, na zlavy kaslu... jasne, treba asi skusit ovela viac predajcov / dilerov... a skusat stastie...
Avatar - Emel
5. 8. 2016 13:13
Re: Ecoboost je propadák?
Zkusím takhle:
[odkaz]
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 13:12
Re: Ecoboost je propadák?
Hele, ale tohle je taky neodolatelná nabídka, což? >:D

[odkaz]

Bratru za půl míče ve střední výbavě >:D
Avatar - idam.i
5. 8. 2016 13:01
Re: Ecoboost je propadák?
Je to motor pre kludnejšie povahy,ale zatial celkom drží.Jediná otázka je ako sa bude zanášať karbónom? Predsa len priamovstrekované motory tým celkom trpia.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 12:50
Re: Svět notorů...
Třeba by s nim i ten autosalon byl věrohodnější >:-[]
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 12:48
Re: Ecoboost je propadák?
>:D Kuchyň ? Přeci na té V8 smažit slaninu a vejce ! >:D Teda, kdybych vysomroval na benzín >:-[] >:D Až mne to všechno naštve, tak si ho koupim a pozvu tě na snídani >:-[]

edit: Prej se Mustangum otvíraj samovolně dveře, jak píšou vedle v článku, tak to nevim, jestli chci, aby mi někdo lezl do ložnice, když spim :D
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 12:46
Re: Ecoboost je propadák?
Už si to nepamatuji přesně, varoval nás prodejce na Kladně v roce 2014, když jsme poptávali Sportage GDI. Prý na to trpěly i Ceedy... víc nevím, motor nás neoslovil, tak jsem se dál nezajímal :-) Třeba to byl jen kec, ale nic silnějšího a dražšího nám vnutit nechtěl :-)
Avatar - idam.i
5. 8. 2016 12:15
Re: Ecoboost je propadák?
Velké problémy s riadiacimi jednotkami 1,6 GDI..Skús niečo bližšie. 8-s
5. 8. 2016 12:11
Re: Ecoboost je propadák?
sedet 2 hodiny v aute denne jen aby ses dostal do práce a z práce, to je docela opruz.
ja mam obe cesty dohromady za 15min a prijde mi to jako hodne ztraceny cas.
byly doby, když jsem jen sesel v bačkorách o patro niz. ale to mělo taky svoje nevyhody.
5. 8. 2016 12:06
Re: Ecoboost je propadák?
Na pripecene pistni krouzky trpi i Astra 1.4T a 1.6T, staci se podivat na OpelCZ forum, jsou tam asi 3 pripady. V Rusku jsou jich minimalne destiky mozna stovky, mozna to souvisi s kvalitou benzinu. Kdyz jsem to zjistoval neoficialne v CR, tak mi bylo receno, ze takovych motoru je jenom nekolik a vubec se nejedna o charakteristickou zavadu. Proste kterykoli motor se muze kdykoli znicit. Ecoboost uz tady nejakou dobu, tak 1.4ka Oplu je nova, takze bych ji dal 2-3 roky na odlazeni, nejradeji az 5, nebo si kup prodlouzenou zaruku.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:48
Re: Ecoboost je propadák?
Copak, papíry v čistírně? >:-[]
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:47
Re: Ecoboost je propadák?
Jasný, touhle optikou máš jistě pravdu, ale pokud máš strop 550-570 tisíc a víc už se vydat z peněz nemůžeš, volba to je :-)
Avatar - Emel
5. 8. 2016 11:39
Re: Ecoboost je propadák?
Nojo, jenže 9t předváděcích kilometrů je jako 90t normálních ;-) , navíc to je jakoby už cena po slevě, zatímco na RS těch 10% dostaneš.

Dle ceníku: 1.8TSI Style je za 580, dáš tam za 30 xenony s povinným light assist, 17" kola, aspoň bílou nebo červenou barvu, třeba ty Dynamic sedačky... a jsi někde na 625. To je rozdíl v řádu 35t... a máš za to optipaket, motor, brzdy a nějaké kravinky...
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:24
Re: Ecoboost je propadák?
220? Ten měl trojkový Megane ne? Nové GT má 205koní a turbenou jednašestku.
Avatar - lamal
5. 8. 2016 11:15
Re: Ecoboost je propadák?
je to tvoja vec i nazor, ale je to hlupost tymto stylom motoru znizis dramaticky zivotnost a ako zacne zrat olej daleko skorej ako ostatne motory 1.5EB...

najlepsie motory v celej svojej zivotnosti som vzdy zazil tie jemne zabehnute ktore boli po 10 - 15tis vyuzivane na svoje maximum i otackove, po opatrnom zabehu ktory prebehol po 3-4 vymenach oleja co je velmi dolezity faktor a to aj pri obrabani kovov, je mazivo jeho cistota a kvalita klucova... akokolvek sa na to pozries, nemozes ziskat padne argumenty ani cisto racionalne... ty si jednoducho zbrusis vacky, kruzky, loziska i piesty/valce omnoho skorej a drastickejsim sposobom a vystavis tak motor velkemu opotrebeniu pocas celej zivotnosti, pretoze jemne zabehnuty motor s velkou porciou zabiehacich km a vymenach oleja ma plochy a povrchy zabehnute a doslova vylestene tak, ze su omnoho odolnejsie voci opotrebeniu aj v nasledujucom zivote a kruzky su taktiez vitalnejsie... ich pruzivy moment nastupoval bez extremu aj oni potrebuju cas aby pruzili tak ako maju
5. 8. 2016 11:12
Re: Ecoboost je propadák?
Mazda je moja srdcovka, vzdy bola a vzdy bude... Motor bude spolahlivy, jedine, co ma tam hneva je mozna a velmi pravdepodobna korozia... kazda mazda s tym mala problem.

Ale motoricky, vzhladovo, jazdne tu je presne to, co by mi vyhovovalo...

Mal som M6 2.0 diesel, mal som staru generaciu 2.0 diesel, mal som 2.5 benzin, vsetko GTA...

Uvidime :-)
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:10
Re: Ecoboost je propadák?
Všechny 1.5EB co jsem viděl maji kolem 260Nm a jeden měl dokonce přes 270Nm. Takove hodnoty jsem u žadneho 1.6EB naměřene neviděl.
Avatar - Emel
5. 8. 2016 11:05
Re: Ecoboost je propadák?
U nás jsem Grandtour ještě neviděl, z fotek kombíku taky nejsem úplně super odvázaný... ale to GT je přece jen mnohem víc sexy auto než nějaký uni kombík, prostě už to trošku vyčnívá z řady.

Mazda 6 byla můj favorit číslo jedna, ale než vzít nějaké holátko s halogenama, asi bych radši zůstal o třídu níž. Attraction je tak akorát... ale cena prostě odpovídá střední třídě.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:05
Re: Ecoboost je propadák?
Heleď mě se to taky nezdá, ale jel sem jen nezajetou 1.5EB. Přecijen 240 vs 270 NM je při předjíždění poznat.
5. 8. 2016 11:05
Re: Ecoboost je propadák?
Veru, konfiguracia 2 dospeli + 2 deti (5+3 roky), chcem combi... i ked realne by to uz zvladol aj liftback >:D sedan nechcem... Ale skusim teraz combi... nikdy som nemal este combi :-)

Megane GT ma TCe 115, TCe 130 a TCe 220, realne by som zvazoval len TCe 220 :-)
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:03
Re: Ecoboost je propadák?
Modrá metla? Je to taková podobná jako máš na autě ty žejo? To je jediná barva, v které to auto právě zkousnu, ta Civicu sluší :-)Kamarád, co má taky Mondeo takového Civika koupil manželce... no čekal sem, že má víc vkusu :D

Za 530 by ten grandtour byl super nabídka, předchozí GT220 sem viděl v Norimberku před dvěma lety jako skladovku v přepočtu taky kolem půl mega a to je opravdu hodně silná zbraň. Až grandtour bude, chystám se Megana konečně projet :-) Renault umí s cenama dobře čarovat :-) >:D
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:00
Re: Ecoboost je propadák?
Najdi si naměřene hodnoty obou motoru , na netě je jich poměrně dost. Je docela zajimave , že 1.5EB bez OB maji vyšši hlavně krouťak. No a pak dostupne recenze , či videa na YT potvrzuji , jak větši dynamiku tak pružnost.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:59
Re: Hodně
Fakt nic :/ Měl sem to i v servisu, vloni s 212 tisíci bylo auto ve Fordu na té velké prohlídce celého auta a poté na STK. Vše bylo shledáno jako v dobrém stavu a auto prošlo bez zaváhání a rozhodně ne přes známé. Letos s 230 tisíci znovu servisní prohlídka a vše OK. Určitě to neni stoprocentní, ale asi nic neobvyklého.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:56
Re: Ecoboost je propadák?
Taky mi to přijde divné, i nyní, když nám dávali nový Ecoboost, tak radili 1-2 tisíce to moc netočit.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:55
Re: Ecoboost je propadák?
Jojo přiznám se, že bych Mustanga chtěl >:D Akorát bych pak bydlel pod mostem a na Mustanga bych se jen chodil koukat >:-[]
5. 8. 2016 10:43
Re: Ecoboost je propadák?
...jen závidíš, že na toho mustanga nemáš >:D Nehledě k faktu, že do Mustanga si normalni chlap pořídí V8 >:-[]
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:37
Re: Ecoboost je propadák?
Hele to takhle nevím, podívám se o víkendu až ji uvidim :-)
Avatar - Googlit
5. 8. 2016 10:22
Už po několikáté a pořád dokola!
Už po několikáté a pořád dokola chválím pana fotografa za kvalitu jeho práce. Fotografie nemají chybu!
5. 8. 2016 10:12
Re: výška sedenia
Viem presne, v akej výške sa v Astre sedí - je to 56cm. Myslím je tam preto, že je to relatívne. 56cm je na takéto auto dosť, ale pri SUV by to bolo málo.
5. 8. 2016 10:07
Re: výška sedenia
Díki za info, v novom je test "ideálnych" rodinných áut, tak mrknem, či to tam je zmerané.
5. 8. 2016 09:44
Re: Ecoboost je propadák?
Chápu, tohle člověka hodně odradí od pokračování...
Když jsme sháněli auto, měli jsme velký problém v komunikaci s dealerem, nakonec z toho všeho skoro sešlo, pak zavolali oni sami, že se omlouvají, že pán tam už nepracuje protože podával lživé informace a podobně. Nový člověk byla uplně jiná liga, perfektní spolupráce při nákupu a dalších servisech.
Jojo, taky jsme měli ještě 2 Mondea předtím, obě ojeté, jeden diesel a jeden benzím a obě v pohodě, tak doufám, že si to nevybereme teď :-)
Každopádně jste měli štěstí v neštěstí s tm načasováním, snad už to budete mít v pohodě..
Avatar - eLzyx
5. 8. 2016 09:38
Re: Ecoboost je propadák?
nám na firmě odešla ve Fíkusu TDCI převodovka po 100tkm ... si nevybereš.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:23
Re: Ecoboost je propadák?
Jak jsem psal výše, nezanevřel jsem na Ford jako na automobily, ale spíše na tu hrůzu, co tu předvádí nejen dealer, tak i Importér. Mám ještě Mondeo TDCi a to auto je naprosto super. A taky je z bazaru ;) Doufám, že problém mít nebudete, ale já jsem trochu skeptický, hlavně se problém stát o měsíc později, tak oprava vyšla na 170 tisíc! To je skoro za cenu nové Dacie !
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:21
Re: Hodně
Nevím čím jezdíš, ale doporučuji spíš SUV >:-[] >:D Lépe Land Cruisera >:D A vjeď tam z ulice u Vodárny, ta druhá půlka směrem od Orionky (jsou tam jednosměrky a dělí jí ulice Chorvatska.... každá opačnym směrem, jak je v Praze zvykem :D), ať si užiješ ten pravej terén v centru Prahy >:-[]
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:18
Re: Ecoboost je propadák?
Ano, ten motor chce zajet, to platilo i pro 1.6EB, který kolem 10 tisíců ožil i s tak velkým a vysokým autem, jako je Kuga cvičil i na okrsce či dálnici hodně čile.
5. 8. 2016 09:12
Re: Ecoboost je propadák?
Koukal jsem, žes měl velikou smůlu i na dealera, tohle nepotěší, to rozhodně.
Naštěstí máme uplně opačnou zkušenost, jak se servisem (bouračka i reklamace), tak i s tím motorem.
Jak jsem řekl, já s tím motorem mám zkušenosti uplně bezvadné, takže naopak ho nemám problém doporučit, v okolí známých se pohybují ještě 2 Mondea se stejným motorem (všechny 3 jsou 118 kW) a nikde žádný poblém, přitom jedno to Mondeo bylo koupené za bazaru už jeté.
Třeba nás to jednou taky potká a pak změním názor, ale zatím na ten motor nemůžu říct nic špatného dokonce ani v kombinaci s velkým a těžkým autem...
Avatar - speedfred
5. 8. 2016 09:11
Re: Ecoboost je propadák?
Tiež mám Galaxy ,ale 1.5EB a zozačiatku sa mi zdal neskutočne lenivý(až som si vravel čo som to kúpil), teraz už má 13.000km a vcelku ožil voči tomu ako šiel za nova.
Tento motor vo Focuse asi nebude lenoch.
5. 8. 2016 09:10
Re: Hodně
"....aby ty desetinky našli." :-O
A co pak ty 3 setinky? >:D
To uz potili krev?
5. 8. 2016 09:04
Re: Hodně
Souhlas!
Taky me rozesmal ten markantne rozhodujici rozdil. >:D
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:59
Re: Hodně
Hele fakt ne, jestli to někdo nedělal do 100 tisíc km, kdy to jezdilo 2 roky v Belgii po dálnici jako služebák, tak já za zbytek km nic nedělal (což pochybuju, že by dělaly čepy za 2 roky provozu od nova), prošel 2x STK, naposledy před měsícem jsem to měl preventivně na prohlídce a nic... Jeden místní diskutér, co má pneuservis to tu také psal, že zkoumal čtyřková Mondea i po 300 tisíc km a prý drží. Dnes jsem si zas projel v Praze Hradešínskou (pro mne adept na nejrozmlácenější silnici v Praze, možná v ČR) a mimo obligátního povrzávání roletky v kufru od podvozku nic... Sám to nechápu, ale jsem rád.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:53
Re: Hodně
Ten podvozek mohu potvrdit - Mondeo MK IV - aktuálně 237 tisíc km a nic neměněno, nic nebouchá, STK bez zaváhání vždy prošlo. Jediné co je, že urezl jeden dost forově z výroby udělaný držák poslední části výfuku - samo doma udělaný nový z nerezu a nic nevrže, nebouchá.... je to skoro zázrak až se mi tomu nechce veřit >:D
5. 8. 2016 08:30
Re: Ecoboost je propadák?
Hezky popsano :yes:
Je videt, nejen z tohoto prispevku, ze mas k Fordu blizko, takze rozhodnuti spise pro Astru, me trochu prekvapilo
:yes:
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 08:22
Re: dobry test
Před týdnem jsem po asi 10ti letech řídil FF I (tehdy TDDI 55kw). Nyní v té slavné jednašestce o sto koních a to autíčko je opravdu dobré :-) Za 30 tisíc, co se tak daj v prumeru sehnat, je snad lepší auto na dojíždění, než kdejaký nový malý HB :-)
Avatar - rohYpnol
9. 8. 2016 23:21
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
věkový rozdíl nehraje dnes zásadní roli. Golf VI je v mnohém lepší než Golf VII :-!
Avatar - woody-alien
8. 8. 2016 07:46
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Přesně. Proto brát testy smrtelně vážně je hodně ošidné. Někdy panuje mezi testerskou obcí vzácná shoda, jindy narazíš na až překvapivé rozpory. Pak nezbývá, pokud je pro tebe to auto aspoň natolik zajímavé, abys mu věnoval trochu svého času, než držet se starého webpajova poučení, že sám sobě si nejlepším testérem. ;-)

A když použiju svůj oblíbený příklad nesouladu názorů - Clio IV RS - pak teprve nedávným usednutím za volant mohl webpaja zjistit, že 2,5 hvězdičky na ACZ není úplně adekvátní hodnocení.
Avatar - Emel
7. 8. 2016 20:18
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Mně na autoforu nejvíc vadilo pár testů, kde byl popis auta hodně v rozporu s tím, co jsem si projel... to se mi tady nestává, tady jsou to obvykle spíš nuance nebo úhel pohledu... tedy ne že bych toho měl projetého až tolik, ale u autofora jsem holt parkrát narazil.
Avatar - Emel
7. 8. 2016 20:14
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Z vlákna to bylo jasné... 4 roky jsou minimálně půl generace, to je potřeba mít při srovnání Astry nebo Megana s Focusem nebo Golfem na paměti (Focus je ještě starší).
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 17:35
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
To je taky na delší debatu. Tenké plechy má dnes kdeco. Protože musí. Jednak tlak na emise, což vede k redukci hmotnosti kde se dá, jednak tlak na bezpečnost, takže právě předek je jak z papíru (aby náhodou neublížil chodci).

Právě Opel si šel svou cestou a právě Opel se musel s novou generací zařadit zpět do davu. Předchozí generace Astry měla silné plechy, jenže právě díky tomu si sklidila kritiku za nadváhu, bohužel.

OIII vypadá dle statistik spolehlivosti jako hrubý sešup a upřímně když vidím, jak je to auto udělané, dost tomu věřím. V tomhle mě vždy pobaví, když majitel O III pronese na slova i30 něco na téma korejské sra*ky >:D >:D >:-[]
Avatar - miromen
7. 8. 2016 13:36
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Tak tohle je třeba věc ktera by se mi sice moc nelibila , ale dokazal bych s tim žit. Stejně jako male a huře čitelne budiky či rafička otačkoměru litajici jak u Aston matin i na menši volant bych si zvykl. Jenže když se do auta neposadim tak , abych měl nohy vuči pedalum v optimalnim uhlu a volant se sedadlem tak abych jsem měl optimalni polohu a s tim souvisejici ovladani ,tak tohle už bych určitě nedal.
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2016 14:23
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
s interiermi od fordu suhlasim... teda aspon vo fieste a focuse co som mal tu moznost ozaj ziadna slava.... tu podla mna uz aj korejci su lepsi ( rio, ceed )

momentalne by som ale vitazne vavriny dal oplu... podla mna je este o kusok pred vw :yes:
Avatar - Ja Prvni 123
5. 8. 2016 18:34
Re: Náskok díky marketingu...
:-)
Marný boj.. ale aspoň si to poctivě dal do nicku.
Avatar - Ja Prvni 123
5. 8. 2016 18:33
Re: Náskok díky marketingu...
A tam bylo srovná s něčím z Golfa?
Jediný co tam vidím je řádek o tom, jak se "samozřejmě" utkají o druhé místo, protože na Golfa prostě nic nestačí... a to je marketingová žvást.

Ale jinak se tady vážně nehodlám přít... je mi vlastně jedno, čeho si ty užíváš a na čem spočívá tvůj světový názor.
>:D
5. 8. 2016 16:51
Re: Jízdní vlastnosti
Jakože, komfortní, rychlé, ale spojení se silnicí či radost z řízení nic moc?
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 15:02
Re: Hodně
Staršim Mondeum odcházej tlumiče [odkaz] problém je vůle v zadní nápravě = nutná výměna ramen, tyčky stabilizátoru sou taková normální věc. Podvozek Mondea je fajn na ježdění, životnost je trochu něco jinýho [odkaz] [odkaz]
5. 8. 2016 14:52
Re: Hodně
Jako jízdní vlastnosti... to je opravdu nadprůměr. To bez debat
5. 8. 2016 14:01
Re: Svět notorů...
Ten byl výborný a předtím bylo upozornění, že pořad sponzoruje VW Finance atd. ;-)
5. 8. 2016 14:00
Re: Svět notorů...
TG utrácel za originál filmovou hudbu, většinou symfonickou. AS občas "vykrade" Hanse Zimmera a občas něco jiného a pak to neustále omílají.
Avatar - lamal
5. 8. 2016 11:34
Re: Ecoboost je propadák?
Materialy na vyrobu motorov i technologie pri vyrobe standartnych lozisk, vaciek, piestov, kruzkov sa niejak nezmenili je jedno ci mas motor z hondy zo zaciatku 90tych kt je neskonatelne kvalitnejsi alebo nejaky novodoby motor...pozri si vyroby kde sa tieto suciastky vyrabaju si myslis, ze tie masiny su vsetky z roku 2016 ? nie su tam stroje ktore robia to iste uz od 90tych rokov... vole v motore medzi jednotlivymi suciastkami i materialy su +- rovnake mechanika sama o sebe sa nijak nezmenila tak aby to nahravalo faktu nepotreby to zabehnut... vidis uz pozorujes ubytok pri 20tis km aj ked nie dramaticky, nemal by byt podla mna, este som to u tak mladeho motora nezazil... to ze ho nepodtacas a spravas sa ku nemu v ohladoch teploty slusne je samozrejme len plus o tom ziadna
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:28
Re: Hodně
Fakt? Podvozky? Já tohle slyšel o Passatech a Francouzích, naopak, na tu otázku, co jsou nejčastější problémy Mondea napříč historií bych odpovědel jinak : Rez >:-[]
5. 8. 2016 11:23
Re: Svět notorů...
Autosalon: porovnavaci 'test' Audi Q3/5/7. wtf? Pre nerozhodnych milionarov?
5. 8. 2016 11:11
Re: Hodně
Tak to máš fakt kliku, protože jestli Mondeo napříč jeho historií něčím extrémně trpí, tak jsou to podvozky...
Avatar - lamal
5. 8. 2016 10:55
Re: Svět notorů...
suhlas 5th gear bol fajn... pamatam si na zrovnavaci test primery p11 s astrou a este niecim
Avatar - Emel
5. 8. 2016 10:48
Re: Ecoboost je propadák?
Já osobně bych si koupil to co mi vyhovuje a na spolehlivost se až tolik neorientoval, ono to obvykle vyplave na povrch až za pár let a jestli je šance nějaké závady 5% nebo 8%... no tak se to holt případně opraví, no.

Krom toho co tu zaznělo bych určitě zkusil Megane Grandtour... za mě GT, ale klidně i tu 1.2TCe. Taky Pulsar není nejhorší, ale co jsem koukal tak teď už poměrně drahý. Úplně špatné by nemuselo být ani Tipo s TJetem.

U nás je teď v akci Civic Tourer do půl mega, sice se mi to auto moc nelíbí, ale na druhou stranu... má něco do sebe.
5. 8. 2016 10:28
Re: Hodně
Musime doufat, ze facelift Focusu prinese vice mista vzadu.
Avatar - maxi!
5. 8. 2016 10:22
Re: dobry test
jednotkovy Focus bol naj!
ja som ho nikdy nemal, ale aj obcasne skusenosti boli prekvapujuce v tej triede tak citatelny podvozok
ale ako citam, tak uz dalsie neboli az tak vyrazne lepsie od konkurencie
Avatar - miromen
5. 8. 2016 10:07
Re: Ecoboost je propadák?
Jsem teď bohužel nuceny jezdit jako spolujezdec a musim znova zduraznit , že prostorovy problem je hlavně pravě na mistě toho spolujezdce. U něj sředova konzole trči tak , že mista je tam jak v autech o třidu niže. Takže je potřeba si připlatit za vyškově stavitelne sedadlo spolujezdce a pokud vzadu za spolujezdcem nikdo nesedi , tak ještě posunout sedak vic dozadu. Pro ženske v pohodě , zvlašť pokud jsou běžneho vzrustu , ale pro chlapa ktery se rad rozvaluje je toho mista poskromnu , tedy pro levou nohu , ta prava ma mista naopak vic než dost. Jinak je to všude jinde prostorem nižši středni třida , byť podelně je to třidně podpruměr.
Avatar - maxi!
5. 8. 2016 09:48
Re: výška sedenia
dyna15
v Autobilde nie tak davno zacali tento parameter sledovat a vyhodnocovat, lebo je vela takychto otazok, co si polozil aj ty a tam riesia nie len vysku.
celkom zaujimave citanie....
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:38
Re: Ecoboost je propadák?
Je to těžké, ale asi bych riskl tohoto Fokuse, pokud nechceš naftu. Je to vlastně jiný motor, než 1.6, je možné že ten "overboost" dával záhul těm pístním kroužkům a tento motor ho již nemá. Bude to pro tebe asi menší šok z řidičsky založené Mazdy, než třeba pro mne naprosto odtažité řízení korejských aut. TSI na mne působí, že moc negraduje a připomíná mí naftový motor, což nemusí být chyba, ale musíš v nižší střední hodně připlácet, aby si měl multilink, což Fokus má standartně (ale to zas záleží na tom, kolik na to máš). Přikup si záruku na 5 let, to se bude hodit a nestojí to moc (5-6tisíc cca).

Pokud nejsi fanda prapodivných Japonců (což, když si měl Mazdu snad nejsi :D), tak je tu jen Korea s atmosférou. GDI jsme poptávali před dvěma lety (1.6) a sám prodejce nás varoval, že mívají velké problémy s řídícími jednotkami. Navíc mi to GDI nepřišlo na 99kw >:D Bylo to takové líne....

K té odtahovce >:D Když nám tahali Kugu, tak mi zas řikal, že nejvíc jezdí pro Škodovky a Volkswágny, pak Renaulti jsou stálí zákazníci a dále frantíci a Ford.
5. 8. 2016 09:29
Re: Hodně
"...To je spis jedna z tech recenzi, ktere se za 6 let lidi budou smat.Focus je uvnitr neprakticky..."
I za 6.09 let, se vsad! >:D Kdyz se FF3 objevil, sel jsem se ze zvedavosti podivat, sedl jsem za volant, a bylo rozhodnuto - i kdyby to jezdilo jako Ferrari, a bylo zadarmo...pres ten vyhled ven + pristrojova deska = pr00ser. To uz i30 je konzervativni vzhledove i vyhledove (pro mne).
7. 8. 2016 19:42
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
G7 je jen zkratka pro Golf 7. generace. Podobně jako OIII, FoFoIII atp. Nemá to nic společného s oficiálními označeními. A když už, tak je to Typ 5G. A7 je jen jedno z označení platformy (7. generace nižší střední, což je MQB-A, neboli PQ37).
Avatar - miromen
7. 8. 2016 17:27
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Auto.cz jsou žabaři jak v množstvi tak v podani članku. Autoforum ma hodně špatne ohlasy a PJanda je kapitola sama o sobě.
Avatar - miromen
7. 8. 2016 17:10
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Tak o OIII se piše , že ma udajně dosti tenke plechy a to stejne tu posledně tvrdil jeden přispěvovatel o nove Astře. Ja tedy plechy u aut snad nikdy neprověřoval. Jen vim , že když jsem se kdysi u sveho favorita nechtěně opřel o předni kapotu , tak mi přišlo , že je snad z papiru. Jinak zrovna moc automobilek si nevyjmenoval a jak mě nějake tabulky nebo bulvarni stranky , ke kterym autoforum evidentně patři , nezajimaji ,tak jsem to prolitl + častečně tve odkazy a ford v tom neni zdaleka sam.
Avatar - miromen
7. 8. 2016 14:12
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Tak určitě je to o tom , kdo jak se o auta stara. Ja jsem třeba nedavno viděl předFL jedničkoveho focuse a byl v opravdu pěknem stavu a v kontrastu s nim je plno jinych ktere zdaleka tak pěkně nevypadaji. Samořejmě je rozdil jestli se po teto strance musiš u některych modelu starat tak aby i po letech byli v solidnim stavu nebo proto nemusiš prakticky nic dělat. Ale je přehnane tvrdit , že ostatni jsou po teto době v pořadku.
Avatar - Emel
7. 8. 2016 13:44
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Myšleno G7 ;-)
7. 8. 2016 13:18
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Přesně? A7 začali prodávat někdy v druhé polovině 2010. Ani to představení v září nesedí.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 11:03
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Focus tradičně na vrcholu žebříčku >:-[]
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 11:03
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
1) ne, nikde jsen nenapsal, že podvozky Fordu stojí za prd (jízdně), jen už nejsou tak zajímavé jak dřív. Dnes už zkrátka jezdí výborně i jiní a Ford upřednostnil pohodlí.

2) Ano, jel jsem třeba Focuse II s 200 tsi. km, podvozek byl prakticky původní a světe div se, i tak jezdil výborně. Spodek byl shnilý katastroficky.

Opely antikorozní ochranu mají dávno vyřešenou a jsou zcela bez problémů, pokud to není bouračka.
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 10:53
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Byl jsem v prakticky všech nových Fordech, takže kopeš sám do sebe >:-[] >:-[]

Interiéry a kvalita zpracování jsou nejslabšími články dnešních Fordů :-! Korea lícuje, spáry minimální materiály výborné. VAG to samé. Už i frantíci se naučili, PSA v pohodě, Renault už ze vzpamatoval dávno. Japonci nejsou materiálově vždy zrovna ideál, ale kvalita zpracování a lícování je výborná. Opel je naprostý TOP co se interiérů týká (a nejen nich).

A Ford? Materiály bídné, často musí interiéry - třeba jako ve Focusu - zachraňovat urychlené FL, materiály obecně nic moc, lícování bídné, tvary otřesné (design je edna věc, neúčelnost tvarování co překáží už je ale objektivní).
Avatar - Emel
7. 8. 2016 07:47
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
V jaké generaci? Golf je na trhu kolik, 4 roky?

Až bude mít Astra aspoň půlku prodejů, tak to bude úspěch :-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 07:29
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
[odkaz]

Ford podvozky výborný co do koroze a opotřebení už spíš průměrný = asi tak. Ale uznávám že v půl osmý ráno eště nejsem úplně probranej :-)

A s tim Oplem [odkaz] [odkaz] [odkaz] = myslim že poslední roky de fakt nahoru a: "Kdo má Opla toho aby husa kopla" už asi neplatí ;-)
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2016 21:02
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
chapem co chces povedat... vw da sa povedat ze vzdy bol a zrejme aj vzdy bude klasickym "desatbojarom" na poli automobilizmu.... co mu samozrejme vo vyslednom priemere a v testoch vzdy staci na spicu ...

lenze su tu aj taki zakaznici ( sam sa vidim medzi nimi ) ktori od svojho vysneneho auta pozaduju aby zvladalo skor 3-4 veci tip top ako 10 kadejakych ale len priemerne ... ak napriklad nenahanam litre vzduchu ale potrpim si na elegantno sportovu vizaz a charizmu... tak asi ma skor uspokoji mazda 3 ako golf... a o tom to presne je... mnoho zakaznikov totiz netuzi vyhrat desatboj ani tabulkovy poker ... ale chcu len to svoje auto ktore bude vyhovovat ich konkretnym poziadavkam a potrebam a aj zmyslom ;-)
Avatar - Ozzman
6. 8. 2016 14:01
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Hele s tou antikorozní ochranou čerpáš odkud experte? >:D
Avatar - 3_diamanty
6. 8. 2016 13:56
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
bol som pozriet corsu este v pondelok ... ale ze vyzera v kabine pomaly az premiovo som ozaj necakal... uzasne sedacky.. krajsi kozeny volant nema ani fiesta ani fabia .... vazne top kabina.... corsa je velmi mile prekvapenie ... takze niet pochyb ze nova vacsia astra bude tiez vo svojej triede na tom podobne... teda na absolutnom vrchole ... a uz len letmy pohlad na interier astry rozbucha srdce :yes:

v sucasnosti je astra vo svojom segmente neporazitelna ( aj ked focus na svoj vek je na tom stale hodne slusne ) ... akurat ten jej kombik je podla mna uz moc natiahnuty ( az mimo svoj segment ) s velkymi prevismi ale kratsi hatch je vazne bezchybny ... ten je za mna fakt dokonaly... :yes:

je to tak.. v tejto generacii ( corsa, astra, mokka X ) opel vladne .... :yes:
5. 8. 2016 16:50
Re: Jízdní vlastnosti
To zmršení jsem myslel spíše v souvislosti s Mondeem, to tady dostávalo opravdu docela nálož.

A k Focusu - třeba je nová Astra opravdu podvozkově skvělá, nejel jsem s ní, proto jsem se ptal. :-)
5. 8. 2016 16:04
Jízdní vlastnosti
Chlapi, není tu někdo, kdo jel obě testovaná auta? Mě docela překvapilo, že Focus by měl být "neohrabanější" než Astra. Jednak vzhledem k vyhlášeným fordím podvozkům obecně a také vzhledem k tomu, že na verzi Red&Black se tu pěly ódy (ta je sice trochu přitvrzená, ale konstrukce je přece stejná).

Normálně bych to nepitval, ale už jsem se na tomto webu mimo jiné také dočetl, jak hrozný kočár je nejnovější Mondeo. A když jsem pak četl test v časopise Automobil Revue (který mimochodem považuji za velmi seriózní), psali tam, že jízdní vlastnosti jsou na špičce segmentu a dokážou uspokojit často protichůdné požadavky... Navíc sám jezdím trojkové Mondeo a to jezdí i na dnešní poměry fantasticky; předtím jsem měl dvojkové a to bylo také skvělé. Tak moc nevěřím, že by to u Forda najednou totálně zmršili.
5. 8. 2016 13:39
Re: Svět notorů...
V Motorringu mi nie je velmi sympaticky ten bratislavsky vyzranec, ma taky bratislavsko-arogantny look, ale chlapec sa snazi, asi mu krivdim :-)
5. 8. 2016 12:25
Re: Ecoboost je propadák?
Obývák, koupelna a ložnice v Mustangu, kuchyň kdekoliv ;-)
Avatar - rohYpnol
7. 8. 2016 13:13
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Si počti, jak Fordy nehnijou >:D >:-[] >:-[]
Avatar - miromen
7. 8. 2016 10:01
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Docela se divim , že s nulovou praktickou zkušenosti , maš takovy přehled. Ja znam pouze součastny focus a s jeho designem nemam problem a rozhodně ho řadim mezi to vydařenějši ve třidě. Kvalitu zpracovani považuji za velice dobrou ktera si nic nezada s golfem , spiš naopak. No a nějak marně přemyšlim , co že je špatneho na ovladani. Připominky určitě mam , ale jako celek mužu pouze chvalit. A tak nějak nepobiram zminku o Sony , to ti jako vadi , že některe modely se honosy jeho napisem ? A mimochodem třeba zrovna focus jej nema.
6. 8. 2016 14:15
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Vladne Golf.. v souhrnu vsech vlastnosti na nej nema nikdo. Astra spis vytlacila Focus a prvni tri mista obsadily Golf, Astra a Octavie. Golf je na prvnim miste ve vsech ohledech, kde na Astru ztraci, tak jen nepatrne a Oktavie s Astrou si deli druhe a treti misto. Kdo je na kterem netroufam soudit, ale vzhledem k tomu, ze Astra je preci jen novejsi a na necem je to znat a proto bych ji dal asi na druhe, uvidime jak dopadne fl O3. Rovnez by me zajimalo, jak se to ve skutecnosti ma s tim udajne velikym pokrokem ohledne zadni napravy u O3 u poslednich modelu 2015/16, protoze to bylo jedine skutecne negativum ( jasne, jeste vyplne dveri:)) Oktavie. Pokud opravdu doslo k slusnemu zlepseni, povede se u fl design, coz predpokladam a dojde k doplneni mozne vybavy o full led svetla a nejake malickosti.. tak se muze zaradit hned za sveho bratricka.

U Fordu je jeden velky a pro me zasadni problem. Neni to novinka, bylo to tak vzdy. Tou je interier napric vsemi modely, jeho design a kvalita pokulhava take. Ja jezdim uvnitr auta a jsem na to docela perfekcionalista.. a bohuzel nejsem american a Evropa neni USA.. proto ty prodeje.. urcite to vliv ma nejen na me.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 22:30
Re: Jízdní vlastnosti
Nemusiš mit obavy , že by u součastneho focuse bylo jizdně něco zmršeno , natož totalně , pravě naopak. Fordu se podařilo v ramci třidy postavit a odlatit podvozek v obou směrech a to jak jizdně tak komfortem na špičku třidy. Jen pozor neni to ten francouzsky komfort , kdy auto žehli a pohupuje se , jde předevšim o vybornou kultivovanost. To , že jizdně jsou v třidě auta , ktere umi byt jizdně na +- stejne urovni platilo u všech generaci. A jak jsem psal vyše , tohle je prvni srovnani těchto soupeřu , kde se tvrdi , že je nova Astra na tom lepe. Ten rozdil muže byt klidně ve velikosti pneu a pokud vim , tak je to poprve co je Focus v testu postaven na zakladnich 16" kolech , takže klidně muže Astra v tomhle připadě fungovat lepe. A řidičsky panuje vzacna shoda a to , že dnes jsou to v nižši středni pravě Focus spolu s Mazda 3 z nepremiovych modelu , kteři nabidnou nejvic. Ale o tom se mužeš jit přesvědčit sam , navštivenim některych salonu.
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 13:55
Re: Náskok díky marketingu...
Co je na tom marketingového- na konstatování, že Golf je nejprodávanější? Psát se tam srovnání třeba s podvozkem Alfy, ani nepípněš. A když, tak leda štěstím.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 09:08
Re: Ecoboost je propadák?
Je mi jasne , že jsi rozhozen servisem , ale za to auto nemuže. Jinak , už jsem ti to psal , ale podle dostupnych testu a měřeni jede 1.5 EB lepe než předchudce. Rozdil muže byt v pruběhu vykonu a taky v tom , že Focus poFL je lepe odhlučněn , takže vice maskuje svou rychlost. A co se tyče jizdy , tak jinde hodnoti Focuse oproti Astře jako jizdně lepšiho , hlavně co se tyče agility a řidičske naklonosti , ne jen po strance komfortu , ale v těch testech měl pravě 17" kola. A u Focuse plati , že čim vic se tlači na pilu , tim vic předvadi a docela si to žada. Jak je mi z novinek Astra vic sympaticka než novy Megan , až tedy na vzhled , tak určitě bych ji nedal přednost před Focusem.
Avatar - miromen
6. 8. 2016 15:12
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Jo to už jsem tu několikrat psal , no jenže pak jsem označen jak jinak , než za někoho kdo chvali vlastni garaž. Přitom jsem vic než 5r vlastnil golfa a momentalně mam focuse.
Když pak čtu andyho přispěvky , tak se nestačim divit. :-O
5. 8. 2016 10:35
Re: Náskok díky marketingu...
Husty. Jsi manipulovanej. Klice skovavate pod prahem? Kde bydlis? Nestranne se stavim. A ne ze v lednici bude pruvan!
Avatar - Hammunasakra
9. 8. 2016 09:28
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
A7 nebude jen k platformě = to se táhne už od 1čkovýho Golfu = A1, A2 atd.

Aby to bylo komlikovanější lidi místo A1-7 používaj spíš G1-7 :yes: ;-)

Přiznám že se v tom moc nevyznám = na to aby to AU byla náhoda je použito v mnoha případech = i v řekněme seriozních německých zdrojích

Zlatej FoFo I.- III. :-)
Avatar - Hammunasakra
8. 8. 2016 22:40
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
A co řikáš na testy ACZ? :-)

[odkaz] [odkaz]
Avatar - Hammunasakra
8. 8. 2016 20:38
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Jo A7 a 5G je nejsprávnější. S tim AU nevim, najdeš to na mnoha místech [odkaz] [odkaz]
8. 8. 2016 19:58
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Očividně ne každému. :-) Ta označení znám, ale nedocvaklo mi to. Jinak samozřejmě souhlasím, i když na výsledku srovnání to nic nezmění (každý chvilku tahá pilku, automobilky neuvádějí na trh modely dané třídy synchronizovaně, to je prostě realita), maximálně to může trochu utlumit kritiku.
8. 8. 2016 19:45
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Tady mělo být to označení "A7/5G" místo "A7/AU" (viz "A6/5K"). AU je prostě chyba (nic takového, alespoň pokud vím, neexistuje) - tu kategorii vytvářeli ještě před oficiálním představením a možná v té době ani nevěděli, jaké bude mít označení, tak tam něco strčili a pak to zapomněli opravit (ostatně adresa říká pořád "budoucí").

S typovými označeními (jako 5G) se setkáš třeba v katalozích náhradních dílů.
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 07:52
Re: 235 pneu
Taky sem se schválně podíval, pro 1.5 150k Titanium v sérii 205/55 R16

Za příplatek 5.500 kč trochu hezčí 205/55 R16

Za 13.900 kč 215/50 R17

Za 30.500 kč 235/40 R18

Vzhledem k tomu že k stejnýmu motoru u Mondea sou 16´´ asi stačej i pro FoFo
Avatar - Hammunasakra
6. 8. 2016 10:01
Re: Ecoboost je propadák?
V tom případě to je hodně smutný. Že uváděné parametry už nejsou s rezervou jako dřív = neradostný ale budiž. Když občas naměří i míň = dost smutný
Když už nesedí ani graf = fakt blbej trend.. :-|
Avatar - Emel
6. 8. 2016 07:52
Re: Ecoboost je propadák?
Na tohle právě narážím - tohle je jen obrázek. V reálu to úplně takhle placaté není.
5. 8. 2016 23:12
Re: Náskok díky marketingu...
Kecy v kleci
Jednadvatri de proti proudu
Ale bez eletriky ses v coudu
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 22:27
Re: Ecoboost je propadák?
Náhodou docela rovná je [odkaz] :-)

Bohužel realitou je to co sem psal: Dřív mívaly motory spíš rezervu občas i příjemně velkou, trend poslední doby je spíš opačnej = v lepšim případě splní co slibujou. Občas ani to ne = týká se to i škodovek respektive motorů VW
Avatar - Emel
5. 8. 2016 22:19
Re: Ecoboost je propadák?
Že točivý moment v reálu není rovná čára od 1500 do 4000 asi všichni tuší a v tomto konkrétním případě je omezení na 250 jen z ohledu na DQ200, uměle seškrcené... trošku tomu s MT povolit otěže by asi problém nebyl.

Je fakt že jsem ale slyšel názory, že ani ta 320Na verze v Superbu není takový odvaz...
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 22:05
Re: Ecoboost je propadák?
Asi nic překvapivýho = dřív se dařilo naměřit i docela zajímavý rozdíly do plusu. Poslední dobou to bejvá spíš jen tak tak. Občas naměřej dokonce i míň než výrobci uvádí ;-\
Avatar - Emel
5. 8. 2016 21:54
Re: Ecoboost je propadák?
...což je pořád o dost méně než 320. Jo, fakt... docela škoda. Samozřejmě jiná věc je, co by se ukázalo pokud bys to auto s MT vzal na brzdu...
5. 8. 2016 16:59
Re: Ecoboost je propadák?
Servis není výrobce a v soudním sporu ani jeden není nejpovolanějším odborníkem, od toho jsou soudní znalci. Jako odborníci by však měli vědět, že existuje výrazně levnější oprava.
5. 8. 2016 16:39
Re: bulíky od ACZ
Já se vyjadřoval k pachateli článku, ten je původem ze SM ;-)
5. 8. 2016 15:45
Re: Ecoboost je propadák?
Zajímalo by mě, jak úspěšná by byla následná žaloba. Když se to tak vezme, jde v podstatě o podvod (když ti místo levné opravy prodají hodně, hodně drahou). A servis má být v pozici odborníka, takže by se jim z toho nemělo snadno kroutit.
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 15:21
Re: Hodně
Tlumiče i podvozky odchází všem starším autům. Mondeu spíš později než dřív.
5. 8. 2016 15:18
Re: Ecoboost je propadák?
No není to žádná hitparáda, to dojiždění, ale celkem dost se mi to vyplatí, aspoň zatim... Navíc z hlediska času jezdim těch 80 km ráno a odpoledne skoro stejně dlouho jako vlká část pražáků jen po městě :-)
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 14:48
Re: Hodně
Právě Mondea (nevím jak nové) mají poctivé ocelové, ne hliníkové podvozky. Kosti jo, to můžu potvrdit. Ale celkově to vidím opačně než ty- podvozky má(mělo) Mondeo velice solidní.
5. 8. 2016 14:46
Re: Ecoboost je propadák?
Ano i ne. Karbon podle mne nemuze znicit motor s tak malym najezdem. Potom Opel 1.4T nema primy vstrik (a problemy z krouzky mela jiz puvodni atmosfera), tady asi jde o nevhodny typ. Neoficialni informace rikaji, ze od nejakeho roku 2012 jsou jine krouzky. Mozna neco jako 1.8TSI, kde ty krouzky byly moc tenke, asi od 2012 jsou uz jine. Tam se to ale projevovalo spotrebou oleje, ne destrukci motoru z duvodu rozpadu krouzku. Podle mne vyrobni chyba, nebo chyba materialu u EB, co se stava a muze stat u kazdeho motoru. Krouzek je extremni soucastka a nepatrny problem se rychle projevi - to sedi s tim malym najezdem
5. 8. 2016 14:42
Re: výška sedenia
V jednom časopise (možno práve autobild?) asi 3 mesiace dozadu bol test SUV proti kompaktom a bol tam Opel Mokka vs Astra, Renault Clio vs. Captur, Honda Jazz vs. HR-V a podobne a boli tam iba údaje v cm. Ja predpokladám, že je to maximálna výška.
5. 8. 2016 14:33
Re: Ecoboost je propadák?
Vdaka za tip, urcite skusim.
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 14:31
Re: Ecoboost je propadák?
Tak obecně by to měl být klasický důvod- přímovstřik-karbon-ve finále kroužek, ne?
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 14:25
Re: Ecoboost je propadák?
Nevěřím tomu, že zapečený pístní kroužek nejde vyřešit jinak, než za 170k. Jako technický nýmand bych řekl- výbrus, možná nový píst, něco okolo....
To jen autorizáky řeší všechno novým motorem.
5. 8. 2016 13:34
Re: výška sedenia
To je v min alebo max polohe sedadla?
Avatar - Emel
5. 8. 2016 13:27
Re: Ecoboost je propadák?
Tak jsem to bral ze začátku taky... ale musím uznat, že na těch 17" to prostě není ono. Navíc klasika... 2.0G 121kW s manuálem pouze v Revolution, Revolution pouze na 19"... aspoň už tam není kůže.

Tady je sleva 50, to je celkem ok... před dvěma lety toho taky moc nenabídli, ale dneska už ty skladovky docela jsou.
5. 8. 2016 13:12
Re: Ecoboost je propadák?
Nejde zobrazit... co tam bolo? >:D
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 12:55
Re: Ecoboost je propadák?
Na tom něco bude :-)
Avatar - miromen
5. 8. 2016 12:43
Re: Ecoboost je propadák?
No ja mam v tomhle směru trochu jine poznatky , ale tohle je opravdu individualni. A věřim , že tohle muže někoho od nakupu odradit a taky se tak děje.
5. 8. 2016 12:36
Re: Ecoboost je propadák?
podstatné je, čo za to. Ja by som kľudne sedel v aute cestou do práce aj 4 h ak by som prišiel do ofisu, vybral tisíc e a išiel späť.
Avatar - lamal
5. 8. 2016 12:06
Re: Ecoboost je propadák?
hej ta spotreba je horsia, ale nie je nic horsie ked motor ide dole ale hore uz nema co ponuknut....TSI... nemusi ist uplne vysoko ale nech to ma gradaciu a rastie to aspon niekam k 5-5500ot ale ked sa to zastavi pri 4000 a potom ide dolu a rastie len hluk a spotreba to je fakt deprimujuce aspon pre mna
Avatar - lamal
5. 8. 2016 11:57
Re: Ecoboost je propadák?
som nepochopil ... :-)

aha to bolo miromenovi
Avatar - lamal
5. 8. 2016 11:47
Re: Ecoboost je propadák?
myslim, ze to opotrebenie sa prejavi tak po 150- 200tis este teraz urcite nie... preto som pisal, ze majitel po tebe alebo ty ak si ho nechas fakt dlho... kazdopadne je to z uzivatelskeho hladiska fajn motor do focusa ideal... mozno ho este trocha prifuknut, ale ktovie uz by som sa asi bal vzhladom na problemy 1,6tiek...
Avatar - lamal
5. 8. 2016 11:44
Re: Ecoboost je propadák?
neopieraj sa vzdy o papier, 1,6 eb ma lepsi priebeh od spodu hlavne pod 2000ot az po 2500 co dost poznas na reakcii plynu i suverenite... to co vyrobca uvadza za grafy je kravina 1,5ka subjektivne oziva vyssie ako 1,6
Avatar - lamal
5. 8. 2016 11:24
Re: Ecoboost je propadák?
s tebou sa neoplati hadat :-)
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 11:23
Re: Ecoboost je propadák?
Teď jsem tam viděl právě jednu předváděčku s 9 tisíc najeto za 560 a 4x4, což je o sto méně než RS :-)
5. 8. 2016 11:00
Re: Ecoboost je propadák?
Z toho co si spomenul sa mi najviac pozdava Megane Grandtour GT, vyzera dobre, minule som ho videl >:D Ale nebol som sa zviest, mozno to min. za vyskusanie stoji, potom uvidim... Vdaka
Avatar - Emel
5. 8. 2016 10:59
Re: Ecoboost je propadák?
Pulsar sice není kombík, ale je v něm relativně dost místa.

Civic... jo, já vím... ale máš relativně slušnou atmo, super převodovku... u nás parkuje jedna modrá metla a jak chodím kolem, tak už jsem si trošku zvykl (a pak na to chlápek dal černé plecháče se zimákama >:-[] )

Pája říkal, že mu GTčko nabízeli za půl mega... ne teda Grandtour, ale pokud by bylo někde 530 třeba, tak vzhledem k výbavě lepší než nějaká průměrně vybavená Octa s 1.4 za stejné peníze.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 10:55
Re: Ecoboost je propadák?
Stát se tu určitě může :-) Jen z vlastní zkušenosti vidím, co se dá zvládnout na firmě i s obecně uznávanými etalony kvality a trvanlivosti >:-[]
Avatar - lamal
5. 8. 2016 10:52
Re: Ecoboost je propadák?
v pruznom zrychleni a v mase krutiaku su 1.6EB citelne plnotucnejsie ako 1.5ky a rozhodne to nie je odhlucnenim
Avatar - eLzyx
5. 8. 2016 10:50
Re: Ecoboost je propadák?
podle stop na ložisku šlo spíše o materiálovou vadu. Ale je dost možné, že se na tom podepsali i někteří řidiči.
Avatar - lamal
5. 8. 2016 10:49
Re: Ecoboost je propadák?
prosim ta a co si podla teba vyriesil tym, ze si mu daval kudlu bez zabehu ? je to barbarstvo a je jedno ci je motor starsieho data alebo novej generacie, kazdemu motoru s tym uskodis, jasne ze ti spotreba klesla skorej ked si ho obrusil este pred 10tis km na 1 vymene oleja :-) nezavidim buducemu majitelovi, alebo tebe ak si ho nechas dlho...
Avatar - Emel
5. 8. 2016 10:49
Re: Ecoboost je propadák?
Když jsem se díval já, tak 1.8TSI nedávala moc smysl vedle RS... ale asi záleží na co narazíš, nebo jaké máš priority :-)
5. 8. 2016 10:39
Re: Ecoboost je propadák?
ani pre ženské to nie je ok, moja má furt labku vyloženú na stredovke a v trojke by to bola už pozvánka.
5. 8. 2016 10:23
Re: Ecoboost je propadák?
Ma 1.6 Kuga plast pod motorem ? Jak uz jsem psal, muj SMax s 1.6 Eb zadny plast zespodu nema, udajne kvuli lepsimu odvodu tepla a je mozne, ze i motorovy prostor je vetsi nez Kuga, to muze hrat roli. Ona je otazka v cem je konkretni chyba 1.6 EB a krouzku.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:41
Re: Hodně
Tak já tam projedu zatim s kombikem taky, ale čekám, kdy škrtnu o "břicho", dávám tomu tak jednu dvě zimy, kdy to bude neprůjezdné s klasickým autem >:-[]
Avatar - speedfred
5. 8. 2016 09:28
Re: Ecoboost je propadák?
tak, tak okolo 10tis to už bolo cítiť,že ide lepšie. Čo som si ale všimol tak mapovanie pedálu plynu je akoby v prvej polovici také mdlé a až potom akoby vydá povolenie na plný prietok benzínu.
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:17
Re: Ecoboost je propadák?
Miromene, ty vš, že já jsem asi ten poslední, který by si ve většině případu v mainstreamu vybral jiné vozdilo, než Ford, protože tu značku mam rád a ocením pozitiva jako podvozek a jízdní vlastnoti a i zkušenosti jsou veskrze pozitivní, hlavně s Mondeem. Sám také píšu, že to auto jako takové jsem v této konfiguraci jezdil a můžu s klidem říct, že je to pro mne ideální kombik nižší střední třídy se vším všudy. Od vozu mne jen odrazuje má zkušenost, ale to nic nemění na tom, že je pro mne Fokus pořád na pomyslném vrcholu své mainstreamové třídy.

A s tím tlačením na pilu jsem psal výše, že autor jaksi asi opoměl zjistit, že vozidlo má torque vectoring control, což právě výborně pomáhá v zatáčkách a pod plynem si ty zatáčky žádá..... asi jako když na Alfě neobjevili dvoustupňový plyn >:-[]
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:10
Re: Hodně
Zajímavý článek, nepopírám, že už nebudou jako nové, a něco na tom bude, ale opravdu zatím nebouchají, nebo jsem si nevšiml nebezpečných manévrů. Asi se na to časem podívám a možná radši vyměním, ale znáš to.. nechce se měnit něco, co neni rozbité :-)
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:05
Re: Hodně
Tímto rozdílem tu běžně válcuje koncern konkurenci ;)
Avatar - Ozzman
5. 8. 2016 09:01
Re: 235 pneu
Fokuse nemám, byl z půjčovny a rozměr pneu vim, protože sem mu jednu musel píchlou sundavat >:-[] Na Mondeu mám též základní 215tky a jak jsem psal, Kugu máme na 235, což je taky základ i na plechu :-)
5. 8. 2016 08:58
Re: 235 pneu
Ja byl v presvedceni, ze sportovni podvozek prichazi automaticky na 235 - asi jen v Titanium vybave.
Nicmene si je tam dejte, spotreba se pohne o 0.2 litru, ale podvozek je potom dokonalej. Zadny negativni projevy jako tahani v kolejich nebo tak se s temito pneu nedostavuji.
Zimaky jsem jezdil 215.
Ostatne jsem ani netusil, ze tam jde 205, Ford ma tohle nezvykly 215, 235... :-)
Avatar - miromen
10. 8. 2016 00:34
Re: 235 pneu
Tvl ty si připad. >:D
O čem to tu vubec pišeš ? A proč mě zatahuješ do nějakych 17" o kterych vubec nepišu ?
Avatar - miromen
10. 8. 2016 00:31
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Samozřejmě včera ještě hral. :-O
Jinak to mi povidej , nahradit G6 se zdal byt těžkym ukolem. Ale dodnes by to v tehle třidě byl modry oval a nebyt vyšši ceny tak bych určitě šel omrknout FL giuliettu.
Avatar - Emel
9. 8. 2016 21:00
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Ale jo, ultimativní soudy o tom, kdo je pro tebe lepší, tu samozřejmě můžeš pronášet dle libosti, nejlépe bez jakékoli zkušenosti s jedním nebo druhým... a na té úrovni můžeš samozřejmě ignorovat i věkový rozdíl mezi Focusem a Astrou a mluvit prostě o "této" generaci.
Avatar - woody-alien
9. 8. 2016 12:57
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Když já na podezření moc nejsem... :-) ale je fakt, že už se mi stalo, že v testech všemi vychvalované auto mi zas jako takový zázrak nepřišlo. No a pak je tu ještě ta věc, že někdy redaktor v záchvatu nadšení pomíjí některý pro mě důležitý aspekt. Třeba Fiesta ST je jízdně fajn, ale abych ji zařadil mezi TOP 10 aut do města jako tady pan Jungmann, to by ta města musela mít poněkud lepší silnice. Na projížďku po Jablonci moje obratle vzpomínají dodnes. :-)
Avatar - Atlis
9. 8. 2016 11:22
Re: 235 pneu
Pre 17 nie su, pre 18 su... Prd vies.
8. 8. 2016 23:16
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Také jsem se usmál u toho "drtivého vítězství". :-) A u téhle generace asi trochu zakroutil hlavou. Nestálo mi to však za komentář. Stačilo, že jsem přečetl jeden jeho příspěvek, a měl jsem vystaráno. :-)
Avatar - Emel
7. 8. 2016 22:14
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Jo, to byl ten nejkřiklavější, i proto, jak pod drobnohledem jsem šestku tehdy měl :-)
Avatar - miromen
7. 8. 2016 17:34
Re: Ecoboost je propadák?
Ale prdlajs. Nemužu pořad všechno nosit v hlavě. Jinak je zajimave , že jak 1.5 tak 1.6EB nemivaji v serii nad 160k a maji vicemeně to co udava vyrobce. Jinak před par dny si na ford klubu nechal jeden majitel 1.5EB 150k nahrat soft z vykonnějši varianty 184k a před přehranim měl 154k a 274Nm a po 183k a 267Nm.
Avatar - Atlis
7. 8. 2016 10:12
Re: 235 pneu
miromen má samozrejme pravdu, len to nie sú podložky, ale limitery rejdu.
Avatar - miromen
7. 8. 2016 10:08
Re: 235 pneu
Tak trochu mylka. K 18" by se měli davat dorazy a ty zpusobuji pravě zhoršeny rejd.
6. 8. 2016 12:30
Re: Náskok díky marketingu...
Médea pak nepoužívá definici nového dopravního prostředku, jakou najdeš v Evropském právu. Což je takové zvláštní.
Avatar - Emel
6. 8. 2016 12:29
Re: Ecoboost je propadák?
Ale tak to bylo vždycky. Točivý moment je relativně konstantní v širokém rozsahu, proto se hodí pro popis dynamiky... Ale úplně placatej není a nikdy nebyl. Většinou je na reálné křivce takový kopeček nad tou rovnou čarou, což není nic proti ničemu... jen líp vypadá 320 při 1500-4000 než třeba 328 při 2500.
6. 8. 2016 12:01
Re: Náskok díky marketingu...
A účelem nemusí být manipulace se statistikou, ale naplnění podmínek dovozce/ automobilky. V některých případech klidně může jít o regulérní předváděčku nebo firemní auto, které se rychle prodalo. Automobilkám a dovozcům se to nemusí líbit, ale můžeme si kupovat auta, kde se nám zachce - a většinou asi nepůjdeme tam, kde je dráž.
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 18:42
Re: Hodně
Fakt myslíš že všechny ty články včetně statistiky nákladů na opravu psal jeden novinář? :-)

Cos to řikal s tim Vaculíkem [odkaz] ? >:-[]

Neřikám že: Fordem tam vlakem zpátky ;-)
Mondeo je co životnosti dílů typu tlumiče, stabilizátory, ramena zadní vlstně i přední nápravy atd. zcela běžný auto = těžko říct proč ty tvrdíš že k nutný výměně dílů dochází pozdějš než u ostatních
5. 8. 2016 16:42
Re: bulíky od ACZ
Tabulka s pořizovacími náklady vůbec nemusí mít nic společného s autem, které testovali (tedy z hlediska výbavy). Je to cenové srovnání modelů na základě daných požadavků na výbavu. Ani fotografie v galerii nemusí být testovaných kusů (stane se, že nevyjde focení).

Máš však pravdu v tom, že to v textu zmiňují (k Enjoy za příplatek), a nějak jsem si nevšiml, že by někde tvrdili, že testovaný kus měl klimatizaci manuální.

webpaja ho pak jen opravoval v tom, že jde o článek původem z SM.
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 16:05
Re: Ecoboost je propadák?
Nevěřím, že by si to nedokázali zdůvodnit. Tím spíš, když jsou výrobcem, a tedy "nejpovolanějším odborníkem".
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 15:55
Re: Hodně
To, že nějaký novinář napíše, že stočená Mondea mají často ve špatném stavu podvozky, není statistika.
Přečti si - speciálně ty- co o podvozcích Mondea píše Vaculík na Tipcarsu.
Litinové, odolné. VACULÍK!!!
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 15:34
Re: Hodně
To je slovo proti slovu = statistiky vs tvoje :-)

Viz odkazy podvozkový části nejsou velice solidní ale spíš velice běžný ;-)

Čemuž odpovídá i [odkaz] = FoFo se paradoxně sype víc než Mondeo. Nebo aspoň víc stojí :-)
5. 8. 2016 15:06
Re: Náskok díky marketingu...
Snad jediná Škoda, která se do ČR dováží, je Citigo, ne? To snad tolik na reexportech neudělá. A dovozcem je myslím samotná automobilka (na rozdíl od zbytku skupiny VW).
Avatar - _Karel_
5. 8. 2016 14:50
Re: Ecoboost je propadák?
Jo, neuvědomil jsem si velmi malý Ozzmanův nájezd, ok.
Destrukce motoru? Aha, tak to pak chápu nový motor za 170. Tak zlé následky, to bych nečekal.
5. 8. 2016 14:39
Re: Hodně
Většinou jsou to maličkosti... kosti, stabilizační tyčky... občas nějaké to rameno... občas nějaké to ložisko... mluvím zde ale o vozech 6 let + s +- Ozzmanovým nájezdem...
5. 8. 2016 14:29
Re: Ecoboost je propadák?
Ale při jízdě! >:-[]
5. 8. 2016 14:28
Re: bulíky od ACZ
Úplně nerozumím, fakta jasná, ale poslední věta...? ;-)
5. 8. 2016 14:02
Re: Svět notorů...
A mohl by některé stávající experty i mydlit po hlavě! :-! >:-[]
5. 8. 2016 13:43
Re: Svět notorů...
Nesedi mi ten jejich hudebni podmaz. Furt tam pousti nejake metal bubny. Napriklad TG s tim nemel nikdy problem, skvely obraz i zvuk.
Avatar - maxi!
5. 8. 2016 12:26
Re: bulíky od ACZ
ked sem napises, ze nebo je modre a voda je mokrá, tak hned nejake mínusy :-!
Avatar - miromen
5. 8. 2016 12:19
Re: Ecoboost je propadák?
Ja se neopiram o grafy ktere poskytuje vyrobce. Jde o naměřene hodnoty majitelu , buď ze zvědavosti nebo před chipem. Jinak ty taky chodiš na garaž ne ? Tam je členem Mirec , ktery došel ke stejnemu zavěru , sice po tom co se da sehnat na netě , ale těch možnosti na porovnani zase tolik neni.. On puvodně pokukoval po focusu , proto se o EB tak trochu zajima , i když nakonec skončil o třidu vyše , knk v M6.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:55
Re: Ecoboost je propadák?
No teď mam docela nervy na dranc , jak musim učit druhou polovičku jezdit. Bohužel ano.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:53
Re: Ecoboost je propadák?
Motor je opravdu povedeny , co se tyče projevu a vubec celkově jak funguje. Třeba oproti 1.2 nebo 1.4 TSI funguje docela odlišně. Jeho nevyhodou však je spotřeba , kdy se u něj dost otviraji nužky. Přifouknou se da , bohužel u nas je to v tomhle ohledu horši. Řešit se to da přes SK nebo A , což je docela opruz.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:44
Re: Ecoboost je propadák?
Jak pišu , možna maš pravdu a motoru jsem tim neprospěl , ale ja to u sveho kusu určitě nezjistim. Moje objena je po desitkach tisic km a ne po stovkach. Jinak ja mam zatim najeto necelych 14tkm a nějaky ten měsic se to trochu na teto hodnotě zasekne. Ten pokles spotřeby jsem zpozoroval někde před 10tkm , kdy při ustalenych rychlostech auto na stejnych trasach za +- stejnych podminek vykazuje nižši hodnoty spotřeb.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:31
Re: Ecoboost je propadák?
Hele určitě maš net , tak pohledej a uvidiš sam.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:28
Re: Ecoboost je propadák?
Mužeš mit pravdu a nemusiš. Ja na to mam odlišny nazor a nejsem v tom zdaleka sam. Navic nemam pod kapotou motor ze 120 , součastne motory včetně materialu jsou dnes jinde a stejně tak je to i u oleju. Navic se k motoru chovam velmi slušně , u mě nehrozi abych motor za studena trapil , motor v žadnem připadě nepodtačim a pod 2000ot se zdržuji velmi zřidka. Navic ja dochlazoval i předchozi atmosfery a u turbomotoru to dělam ještě durazněji. Mam za sebou vyměnu oleje a ubytek byl minimalni , takže i kdybych měnil až ve 20tkm tak bych olej nemusel dolevat.
Avatar - Emel
5. 8. 2016 11:20
Re: Ecoboost je propadák?
Za mě když Mazda, tak tohle:
5. 8. 2016 10:47
Re: Hodně
Tak nad těmi tlumiči bych zauvažoval po takovém nájezdu, chlape... neb je stará pravda, že postupné "netlumení tlumičů" si ani neuvědomíš... a pak budeš měnit úplně všechno...
fakt ani kosti?
5. 8. 2016 10:14
Re: Ecoboost je propadák?
AKurat to tru troubíš pořád dokola >:D u každé diskuze :D:D
Ja měl 2,0 EB a prodaval jsem ho s najetyma 220 tis km bez problemu......holt nic neni stoprocentni.....jedine na co se da stezovat je pristup Fordu nikoli na to , ze se obcas objevi zavada. A ze nejsi jediny kdo mel ten problem....dyt se tech motoru prodaji statisice.....tak ze jde o normos procentu zavady..
5. 8. 2016 09:40
Re: výška sedenia
"Myslím, že nová Astra je známa tým, že sa v nej sedí vysoko."
Myslim, neni to same jako vim. Astra uz byla nekolikrat testovana zdejsimi experty. I detailne nez tentokrat. :-!
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 09:32
Re: Hodně
To víš my si umíme zvolit [odkaz] radního pro dopravu [odkaz] >:-[]

I když ty místní jednosměrky ty půjdou za nějakym místnim úředníkem = má zubařka je z Prahy 8 a tam změnili po volbách jednosměrky aby se starostovi dobře vyjíždělo od domu >:D

Land Cruiser by se hodil docela často = mám klasickej sedan :-)
Avatar - miromen
5. 8. 2016 09:27
Re: Ecoboost je propadák?
TVC je opravdu znat a musim řict , že jsem jej prvni tisicovnky nevnimal. Teď mužu řict , že zasach elektroniky je sice znat , ale funguje to opravdu dobře a nepusobi to nějak uměle.
5. 8. 2016 09:26
Re: výška sedenia
Všetko si človek môže zmerať sám, ale pri tých všetkých nameraných číslach čo sa týka priestoru, kufra atď mi toto chýba.
Avatar - miromen
5. 8. 2016 09:23
Re: Ecoboost je propadák?
jj ze startu je přidušenějši a třeba i dvojka nešla tak pěkně za plynem , jako v mem připadě po ujeti někde mezi 4-5tkm. Jinak ja jsem motoru dal hned ze startu zahul , žadne zajižděni a spotřeba klesla , už před nejazdem 10tkm. Tedy co se tyče měřeni při ustalenych rychlosti. Což je dřive , než pišou majitele EB , kteři tvrdi , že pokles je spiš až s najezdem 15tkm.
Avatar - Uživatel_5340709
5. 8. 2016 09:06
Re: Hodně
A wo tom to je!!! 6-8 let konstrukčně staré auto drží krok s novinkou na trhu.
Avatar - woody-alien
7. 8. 2016 21:15
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Že by "šílené řízení" Mazdy 6 ? ;-) No, na AF je takových perliček opravdu mnohem víc.
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 20:24
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Jj FoFo III. od 6.12. 2010, Golf Mk7 G7 A7/AU/5G od 6.8. 2012 ;-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 20:14
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
[odkaz] :-!
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 19:59
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Všimni si označení který používá ACZ [odkaz] ;-)

Výroba od roku 2012, od 6.8. a představení v září v Berlíně = to je myslim po odkazech už bez debat :-!
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 19:58
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Vtip? Že G7 se Golfu 7 jen řiká přece vysvětluju já Emelovi :-)

Vůbec nejsem odborník na Golf a moc mě ani nezajímá ale 5G se používá spíš jen v Anglii, v Německu nebo u nás jak sem napsal: A7/AU [odkaz]

Označení A7 pro Golf Mk7 používá i ACZ
7. 8. 2016 19:40
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Já si říkal, co do toho tahá A7. :-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 18:27
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Jj je to kumšt bejt horší = jako ACZ :-)
Avatar - miromen
7. 8. 2016 17:42
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
No s tim jak ja poměrně často střidam auta , tak mně by to bylo vcelku jedno. Jenže ja mam auta z MB zakazany , přesněji sam jsem si je zakazal a krom kratkeho seznameni s trojkovou fabii , nove škodovky prakticky vubec neznam.
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 17:36
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Já jen řikám kdo je horší :-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 17:22
Re: Hodnocení vs. tabulkový výsledek
Psát zrovna na ACZ že [odkaz] sou bulvární stránky je docela sranda :yes: :-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 16:55
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Myšleno Golf Mk7 kterýmu se sice řiká G7 ale má označení A7/AU [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] :-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 16:46
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Ale sedí [odkaz] [odkaz] = výroba zahájena 6.8. oficiální představení v září [odkaz] = 4.9. je září ne? :-)

2010? To si nemyslim [odkaz]
Avatar - miromen
7. 8. 2016 10:24
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Nějak zapominaš na to , že neni desetibojař jako desetibojař. Tim se podle mě snaži byt i pravě astra nebo korejci , ale kvalit golfa nedosahuje žaden z nich.
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2016 07:57
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Golf je na trhu 42 let = jj letí to :-)

A7 se vyrábí 4 roky + 1 den = přesně :-!

I když oficiální představení proběhlo až za pár týdnů v září ;-)
5. 8. 2016 16:47
Re: Jízdní vlastnosti
No a poslední Mondeo je víc Audi než samotné Audi ;-)
5. 8. 2016 13:16
Re: bulíky od ACZ
Fanclub, někteří nemají k autům nic, tak aspoň "politikaří" palci ;-)
Avatar - miromen
5. 8. 2016 11:05
Re: Ecoboost je propadák?
Mužeš si psat co chceš , ja na to jednoduše nehraju. A jen pro upřesněni , prvni stovky km to sice nešlo k omezovači , ale určitě jsem to nešolichal do 3tot , což mě přijde jako pitomost.
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 09:15
Re: Hodně
Jestli sou ok tak neměň = neni problém je otestovat, což bych s timhle nájezdem spíš udělal ;-)

[odkaz]

Kolem jezdim celkem často ale Hradešínskou ne = asi tam zkusim odbočit :-)
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 09:05
Re: Hodně
To chápu = to by každej rád :-)

Čepy třeba po 100-150 tisících neni žádná ostuda = jako u tlumičů má vliv po čem auto jezdí = u nás zrovna spíš nic moc. Tlumiče původní? To už bacha [odkaz] ;-)
5. 8. 2016 09:09
Re: výška sedenia
"... či by sa nedala pri testoch zmerať poloha (najlepšie maximálnej výšky) sedenia..."
A co takhle vrhnout se do realu a vyzkouset si to sam? Sheesh!? :-!
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 08:56
Re: Hodně
NIc nic? Co třeba čepy tlumiče.. ;-)
Avatar - miromen
7. 8. 2016 10:01
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Ty to snad někde čteš , nebo se u tebe dochovaly manyry z mateřske školky ?
Spiš by jses měl zamyslet nad tim proč se tu pořad prezentuješ jako odbornik , ktery ma evidentně mizerne teoreticke a nulove prakticke znalosti.
7. 8. 2016 01:45
Re: Vyrovnaní soupeři, jasný vítěz
Ty jsi srandista rohypnole.
Zatim jsem se od tebe tady docetl ze Opely jsou pecka a Fordy stoji podvozkove za prd a hnijou.
Tak si rikam - jezdil jsi v jednom z nich? Driv nez to ma 15 let a 300 tisic?
Focus 2 ani 3 nehnije a podvozek je nejlepsi ve sve kategorii.
Prober se.

Jediny co se o Opelu da rict dobryho je Corsa - ta za ty prachy ujde. A mimochodem prave Corsa docela hnije.
5. 8. 2016 08:26
Re: Ecoboost je propadák?
každey maley motruek s vysavače v takovym aute je propadak. porady auto á mít normální motor a ne tyhle parodie na vrum vrum >:D jen uplny ma*or muze vyhodit tolik penez za vetsi sekačku na travu >:-[]