Novinky
zanedlouho bude aktuální k našemu kočáru pořízení menšího auta, až mi stará corollka doslouží. jako ideál to vidím na swiště, yarise popř. mazdu2, ale napadla mě alternativa v podobě tohodle dvojkovýho priuse. hrozně rád bych to auto vyzkoušel, vždycky líbilo a teď když je dostupný jako slušná ojetina, tak by to bylo splnění takovýho staršího snu 😊. používal bych ho většinou na pravidelnou cestu do práce - okresky a dálnice 50/50. vím, že to není ideál, na okreskách si jistě víc zábavy užiju s malým hbitým bobkem a na dálnici to taky není, ale fakt mě tohle auto láká - nejen provozní náklady, ale i ta vyjímečnost hybridu.
Pokud jste toto auto opravdu ridil, tak jista vite, ze pristrojova deska se vsim dulezitym je primo pred ridicem (mozna o par centimetru doprava). Uprostred auta je dotykovy displej s navigaci, ovladanim klimatizace apod. S citelnosti jsem nikdy nemel problem.
Souhlasim s tim, ze na dalnici se to auto nehodi. Sice jizdu nepovazuju za utrpeni, ale to je vec nazoru. Naopak na okreskach se to auto chova velmi dobre, tj. nejde jen o auto do mesta. Hybridni ustroji neni slozite, je naopak v mnoha oholedech mechanicky jednodussi, nez klasicka sestava motor+prevodovka - diky tomu ma taky tu povestnou spolehlivost.
A "drahy"? Kdyz jsem ho kupoval, stal prakticky stejne jako Skoda Octavia (pokud by do ni clovek navolil stejnou vybavu).
Ale jelikoz se urcite radim k "obdivovatelum nezvykle automobilove techniky", tak muj nazor urcite neni objektivni 😉
Prius není zrovna auto které bych potřeboval. Ale pokud bych hledal reprezentativní auto na běžné ježdění tak by byl jasnou volbou (ovšem plug-in). Nevím kde se bere mýtus že je drahý. Souhlasím s tím že stojí stejně jako jiné auto této třídy ve stejné výbavě, nevěřící zapomínají na přikliknutí položky automatu... pro průměrného středoevropana odkojeného koncernovou nudou na palubě i karoserii se zdá nezáživný a divný. Kdybych měl počítat kolik Priusů potkám za den v Londýně tak bych se nedopočítal. za to Octávku žádnou. Jo ale Prius nemá ten ooooobrovský kufr já zapomněl 😄 Btw tím že se VW chtěl nacpat do USA se svými TDI a snažil se nalhat že nafta je stejně ekologická jako hybrid a majitelé TDI mají mít právo jezdit v pruzích pro ekoauta se úřady naštvaly a spustily ty testy které vedly i Diselgate 😉