Novinky
podívá na model Traction Avant 15 a vedle něj postaví DS, jeden v ´56 končil druhý začínal, tak i když jsou dnes Francouzi na poli automobilového průmyslu často patlalové, a často něco dohání, tak tehdy to byl v konstrukci a designu skok o jeden světelný rok. To se musí nechat. :yes:
Je to velký skok, ale je třeba zohlednit rok vzniku Traction Avantu - 1934.
Tím chci říct, že po 23 letech lze jakýsi větší posun očekávat. V tomto případě ještě umocněn skoro revolučním a avantgardním pojetím řady DS.
Tím chci říct, že po 23 letech lze jakýsi větší posun očekávat. V tomto případě ještě umocněn skoro revolučním a avantgardním pojetím řady DS.
To bylo dane WWII, kdy se vlastne na dvacet let v Evrope zastavil vyvoj produkcnich automobilu, protoze byli jine starosti a celou dobu se vyrabely tudiz predvalecne modely. Nicmene vyvoj technologie a designu sel dopredu naopak vice nez kdy predtim, takze pak byly obrovske skoky v produkci vetsiny automobilek. Viz napriklad Mercedes-Benz, kde take na klasicke typy ze tricitek navazovaly "moderni" typy z konce padesatek a v top tridach az sedesatek, protoze se muselo pockat az se znicene Nemecko zmatori do te miry, aby byl znovu trh pro luxusni auta.
pripravili ste super clanok a krasne som si zaspominal!
za mna velke dakujem!
( moje prve auto v 1981 bolo CX Pallas - model 1978 - a v tej dobe to bolo uzasne auto!
Model SM vlastnil pan v Nitre a v tej dobe to bolo to najlepsie, co som riadil a ten motor 6 valec z Maserati bol ako sen!) :-!
za mna velke dakujem!
( moje prve auto v 1981 bolo CX Pallas - model 1978 - a v tej dobe to bolo uzasne auto!
Model SM vlastnil pan v Nitre a v tej dobe to bolo to najlepsie, co som riadil a ten motor 6 valec z Maserati bol ako sen!) :-!
Pro citrony jsem měl vždycky slabost, ať jsou to řady DS, SM, XM, C6 a ita zvláštní Ami se mi nakonec líbila. Ale co je naprosto božské, je Metropolis. Citroen se nebál e😜erimentovat, nebojí se to i dnes, kdy přivede na trh třeba Cactus. Za mě má palec nahoru, kdy rozráží unylou flotilu beznápaditých koncernových pleček.
Len večná škoda, keď zaujímavý design nenasledujú aj inovatívne technické riešenia. Ešte aj to hydropneu poslali do kopru ... :no:
Si frajer, vyborne!
huh,
S rostoucí kvalitou silnic ustoupí i nákladné systémy pérování
tolko ironie a humoru v jednej vete je genialne - dakujem za krasne ranko!