Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Design

Zpět na článek

Bertone Volvo Tundra (1979): Proč vypadá jako Citroën BX?

11 komentářů

Zappa
s Citroenom je to tak - bud ho milujes, alebo....
NAD
A to je práve to... Odvtedy som Citroena nekúpil. Xantia bola moc usadnutá, prvá C5 taká zvláštna ale neelegantná, terajšia C5 fajn, ale stále to nie je ono. Asi som na Citroen príliš náročný. Aj to je láska 😄
NAD
A mimochodom pamätáte si na Daewoo Espero? Ten dizajn mi pripadá taký Citroenovský tej doby (nástupca BX) Xantia samozrejme vyzerala inak ale príde mi to akoby to niečo malo čo sa týka dizajnu s Citroenom začiatku deväťdesiatych niečo spoločné.
EDIT: Aha, odpoviem si sám. Spoločne majú - Bertone. Wikipedia 😄
Egi
To ano, avšak Ritmo má jiné podběhy kol a přeci jen je potřeba více fantazie. U Reliantu bych se skoro vsadil, že dveře a blatníky pasují na Favoirita. Dokonce iten prolis za zadními dveřmi je velmi podobný
Sleeper
Favoritu je hodně podobný, stejně jako kupříkladu Ritmo (z bočního pohledu).
Egi
Ten Reliant na začátku vypadá hodně jako kdyby někdo trochu rozšlápl Škodu Favorit. Koukněte na boční dveře, lemy blatníků a návaznost s nárazníky.
NAD
V dávnych deväťdesiatych som bol hrdým majiteľom BX-ka. Skvelé auto. Vlastnil som ho cca 2 roky a môžem povedať že aj spoľahlivé. Dizajn - nebolo to pre každého ale ak si uvážime rok vzniku tak úžasne moderný.
jam2015
niektoré návrhy od Bertoneho na Favorita, čo vyzerali ako ZX.
A tak je jasné, že Citroen ich zrecykloval. 😉
jam2015
A keď sa po revolúcii minuli v Nemecku naftové golfy, tak boli dobré aj BX. A bolo ich dosť, čo si ich ľudia zamilovali.
beibej
To mě spíš připomíná Polonéz.
nebezpecnavosa
No prostě rukopis jednoho člověka je stále stejný a proto se pozná, i když píše na různá témata. Nic nepochopitelného, nebo zvláštního.