Novinky
leone
5
Konečně se zrcátka vratila kam patří !!! za mne :yes:
Přejít do diskuze
je to hezký, ale rád bych viděl, jak to bude vypadat v základní výbavě, která bude k vidění nejčastěji...
Moc se mi nezdá ta plná přední maska bez žebrování... ale jinak je to fajn. Současné Rio ale taky není špatné...
Tvary karoserie "genderově" hodně neutrální, téměř ani nevypadá asijsky.
Interiér je velkým skokem kupředu.
Interiér je velkým skokem kupředu.
Kupodivu žádného srovnávače-porovnávače nenapadlo, že ty vnější proporce z boku a zezadu,vlastně i zepředu, jsou dost podobné sesterskému Hi i20, jenom s hezčím interiérem a jinou přední maskou. Ale proč ne, jiní to v rodině dělají taky tak.
V poslední době mě Kia designem neoslovovala a minulé Rio se mi vůbec nelíbilo. Tohle je umírněnější, což kvituji. :yes: Interiér celkem koukatelný (snad teda ty dveřní výplně nejsou jen obyč. plast), takže...za mě zatím nejslibnější malý Korejec za posledních 10-15 let.
okej, len mi prišlo smiešne, keď dnes každý druhý jazdí na suv, kde nedovidí na koniec auta v žiadnom smere, a pri aute typu rio kde vidíš pomaly aj na registračnú značku je výhľad ok.
Když, potřebujdeš, když se nahneš, vidíš ji - je to téměř vždy při manévrování téměř na místě. Tohle se kritizovalo už u Opella Kadeta "Vajíčko" - měl zaoblenou příď. Začali to dělat všichni a dál to nikomu nevadilo.
Odhad půdorysu auta je vždy podvědomý. Např. taky neřídíš v prostředku, ale na levé straně a taky umíš zajet k (pravému) chodníku, který nemůžeš vidět v žádném autě.
Technická podstata má určovat pokrok a náš laický pohled. Bohužel to je dneska často obráceně - viz třeba kategorie SUV.
Odhad půdorysu auta je vždy podvědomý. Např. taky neřídíš v prostředku, ale na levé straně a taky umíš zajet k (pravému) chodníku, který nemůžeš vidět v žádném autě.
Technická podstata má určovat pokrok a náš laický pohled. Bohužel to je dneska často obráceně - viz třeba kategorie SUV.
veď to nie je panamera, naopak ak vidíš koniec vrchu kapoty a vieš, že to koniec celého auta, je to lepšie, ale pri tak malom aute je to jedno
Škoda.
I tady už je nyní vysoká příď a téměř vodorovná kapota, jak je to dneska běžné, takže přechod na čelní sklo už je zlomový, Vdech pro chladič je přitom sice aerodynamicky účelně stále dole a horní maska zcela v tom duchu zcela zaslepená, ale je hodně vysoko a to není určitě z pohledu obtékání a vztlaku přídě příhodné - a pro výhled dopředu taky.
Výtvarně pak - podle mne - už není auto tak přitažlivě kumštovní, jako předešlé. To mě mrzí. Jakoby Peter Schreyer odešel.
I tady už je nyní vysoká příď a téměř vodorovná kapota, jak je to dneska běžné, takže přechod na čelní sklo už je zlomový, Vdech pro chladič je přitom sice aerodynamicky účelně stále dole a horní maska zcela v tom duchu zcela zaslepená, ale je hodně vysoko a to není určitě z pohledu obtékání a vztlaku přídě příhodné - a pro výhled dopředu taky.
Výtvarně pak - podle mne - už není auto tak přitažlivě kumštovní, jako předešlé. To mě mrzí. Jakoby Peter Schreyer odešel.
mne sa zdá, že toto auto nie je ideál na dvojfarebnú indivindi. Je to taká klasika, ktorá lepšie vyznie serózne a viac jej pomôžu poriadne kolesá a vyššia výbava, takže bude mať niekto chuť o indivi, nech radšej vloží prachy do vyššie spomenutého.
super dospelý dizajn, páči sa mi. S tými rozmermi kľudne pre bežnú rodinu bez veľkých nárokov aj do zadaru aj na chalupu aj ku svokre. Viac mu podľa mňa budú sedieť serióznejšie farby, ale červená ujde. Interiér mi pripomenul skôr džulietu jak kie, ale je pekný. Toto je alternatíva pre kohokoľvek.
Toper, prevez sa a máš ho doma, je super.
Toper, prevez sa a máš ho doma, je super.
sedan mozno pride casom.... to sucasne rio sedan u nas na trhu mame a vidim ho sice malo ale vidim ( rovnako napriklad aj elantru ) ... preco u vas rio sedan nie je v ponuke ( ked ste pritom este aj o dost vacsi trh ako my ) mi nie je celkom jasne ale to je uz asi vec ktoru mi neporiesime
a na zakladoch ria sa zrejme casom chysta aj nejaky maly crossover ako konkurent pre mazdu CX3.... teda aspon take nieco naznacuju nejake tie clanky pojednavajuce o tom ze nove rio neostane len pri hatchbacku .... a tesme sa aj na naslapanu GT verziu ... :yes:
a na zakladoch ria sa zrejme casom chysta aj nejaky maly crossover ako konkurent pre mazdu CX3.... teda aspon take nieco naznacuju nejake tie clanky pojednavajuce o tom ze nove rio neostane len pri hatchbacku .... a tesme sa aj na naslapanu GT verziu ... :yes:
Musím říct, že se mi toto Rio opravdu libí. Nasadilo oproti současné generaci ještě více sportovnější a agresivnější desing. Dokonce i v té červené vypadá dobře. Zadní partie jde vidět, že zachovala něco ze současné generace. Myslím, že i interiér který doznal změn bude kvalitněji zpracovaný. Doufám, že i automobilka zapracuje na řízení. Jednou už sice Rio ve srovnávacím testu porazilo Fabii, tak doufám, že se mu to podaří i v této nové verzi. Mohla by se také objevit varianta sedan.
dizajn je dnes uz to v com kia doslova dominuje... interier to iste.... nebojim sa tvrdit ze toto auto ma velku buducnost... a ja sa uz tesim kedy ten jej paradny volant budem mat v rukach :yes😒br />
za mna teda velka pochvala jak za dizajn tak aj za interier a co je super ze zrejme ostanu aj tie klasicke atmosfery ... uz len si vybrat tu spravnu farbu :yes:
za mna teda velka pochvala jak za dizajn tak aj za interier a co je super ze zrejme ostanu aj tie klasicke atmosfery ... uz len si vybrat tu spravnu farbu :yes:
sucasne rio samozrejme ma svoje kvality a jeho dizajn by som prekusol s radostou ale ked vidim toto nove rio.... razom mam jasno... chcem jednoznacne uz to nove.... ono to mas jak s predoslou mazdou 2 a tou sucasnou.... aj ta predosla uz bola pekna ale tato nova je uz opat na inej urovni... a voci predoslej uz jasna volba
navyse ani rozmerovy rozdiel voci vacsiemu ceedu uz nie je velky.... v razvore straca na ceed len 7cm... a dlzkou len nejakych 24cm... takze nakoniec to rio uz bude aj hodne velke male auto :yes:
navyse ani rozmerovy rozdiel voci vacsiemu ceedu uz nie je velky.... v razvore straca na ceed len 7cm... a dlzkou len nejakych 24cm... takze nakoniec to rio uz bude aj hodne velke male auto :yes:
zacina to byt v malej triede opat naslapane... nova C3... nove rio... nove baleno... nova mazda 2... relativne nova i20 aj fabia.... faceliftovane stale pekne clio... nikdy nestarnuca "nova" corsa... ci povedzme stale vitalny yaris a P208 .... ozaj je z coho dnes vyberat.... a na dvere uz klope aj nove polo a fiesta s microu..... co na to povedat... nikdy by som si nepomyslel ze vyber maleho auta bude v znameni takej pestrosti ako je dnes :yes: ale zakaznik moze byt za takyto siroky vyber len rad :yes:
no rozhodne je to lepsie ako to sucasne rio ... interier dokonca posobi ako o triedu vyssie... kasne aj kabinu dnes kia vie paradne ... padla mi sanka ked som zbadal ten kokpit... nebyt loga na volante poviem ze je to nejaka nova mala europska premiovka
Nemusí mať každé auto trojfarebnú karosériu, ale možnosť personalizácie je myslím v dnešnej dobe celkom populárna a pochopili to už aj pri Cliu či Fabii.
Keď si vezmeme koľko nových Suzuki Vitara jazdí v dvojfarebnom prevedení a to pýtajú za takú somarinu 900 eur, teda cez 24-tisíc korún!
Snáď teda na možnosti individualizácie budú myslieť aj pri novom Riu, lebo vyzerá fakt podarene. :yes:
Keď si vezmeme koľko nových Suzuki Vitara jazdí v dvojfarebnom prevedení a to pýtajú za takú somarinu 900 eur, teda cez 24-tisíc korún!
Snáď teda na možnosti individualizácie budú myslieť aj pri novom Riu, lebo vyzerá fakt podarene. :yes:
je to ozaj moc pekne a zaroven vlastne hodne dizajnovo jednoduche... ale v jednoduchosti je krasa a rozhodne tieto stihlejsie a sportovejsie tvary ocenim viac ako nejake objemne vajicko s miniokienkom pred prednymi dvermi s podivnym "usmevom" v zadnom narazniku .... razom je nove rio u mna favorit c1... posobi hodne dospelejsie a vkusnejsie..... rovnako interier opat velky pokrok... pritom uz ten v sucasnom riu je vcelku paradny..... a to sa este mozeme neskor tesit aj na GT verziu ria podobne ako je tomu pri ceede a uz aj pri optime... :yes: kia :yes:
aj mne sa paci navrat stihlejsich vozov... s dlhsimi kapotami a mensimi kukadlami... tie vajicka uz sa podla mna prejedli a navrat sportovejsich agilnejsich tvarov je razom balzamom pre oci aj dusu.... 😉
srdce plesa... :yes: .. na jar si nove rio isto vyskusam... a fakt som zvedavy ako obstoji vedla novej corsy 😉 ....
PS: vidim tu na kasni uz istu podobu s i20 ale napriek tomu sa mi paci viac ako to sucasne rio... ktore je stale este akoby take vajicko ... toto nove je uz na pohlad o hodne dalej :yes:
PS: vidim tu na kasni uz istu podobu s i20 ale napriek tomu sa mi paci viac ako to sucasne rio... ktore je stale este akoby take vajicko ... toto nove je uz na pohlad o hodne dalej :yes:
Toho jsem si všiml až na druhý pohled a skutečně to působí trochu...jako fejk. Asi ústupek aerodynamice. Ale když se podíváš pozorně, nahoře a dole tam jsou malé škvíry, aby se neřeklo. 😄
Tak toto je jeden z nejlších designů, jaký kdy korejská značka přinesla. Za mě jednoznačně pochvala, teď ještě kdyby byli schopní udělat zábavné jízdní vlastnosti, hlavně slušně fungujicí řízení! :-!
Pochopitelně že k téměř bezvadnému stylingu exteriéru i interiéru by slušel kvalitní drivetrain, s nímž je radost řídit. Celkový konstrukční trend k totální pohodlnosti je alarmující, blbců za přihlouplým automatem řízeným volantem přibude, nebezpečí na cestách se zvýší. Populace má být redukována. Nedopustme to!