Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rozhovor s Markem Vašutem: Už jezdím jako Hrušínský ve Vesničce

Ostré rysy, hluboký, pevný hlas a zdravě sebevědomé chování. K tomu umění vyprávět a mnoho zajímavých zážitků v záloze. Charisma Marka Vašuta jede na plný plyn a dělat s ním rozhovor nad půllitrem piva je opravdu dobře strávený čas.
Zpět na článek
4. 9. 2016 14:19
4. 9. 2016 20:54
5. 9. 2016 08:00
5. 9. 2016 11:00
4. 9. 2016 14:19
dobyti riviery
komousi chteli dobyt evropu a pak cely svet
kratce po skoceni ww1 lenin prohlásil, ze vyvolaji další svetovou valku, aby komunisti zvitezili v evrope a pak na celym svete. a dokud poslední zemicka na Zemi nebude svazovou republikou CCCP, povedou revolucni boj...
s vyvolanim ty války (ww2) se jim to podarilo a s nastolenim komunistických diktatur v casti evropy taky.
nastesti amici prisli s atomovkou a tim zachranili svet před komunismem...

ja když ze ucil na vojnu coby spagat (jeden den v tydnu místo skoly v 5.,6.,7. a 8. semestru), tak jsme otevrene mluvili o tom, ze v pripade jakéhokoliv konfliktu bereme kramle na zapad.
Rozbalit vlákno
84
4. 9. 2016 18:26
Re: dobyti riviery
Dobře ty. Fakt jsi borec, už dlouho jsem se tak nenasmál.
4. 9. 2016 19:40
Re: dobyti riviery
jenze ona to není sranda
komousi takhle premejsleli
a plany na dobyti zapadni evropy soudruzi měli vypracovany do detajlu, to v clanku potvrdil i vasut
4. 9. 2016 20:46
Re: dobyti riviery
Co je pár soudruhů proti hordám muslimské verbeži... :-!
5. 9. 2016 16:11
Re: dobyti riviery
jo, a uz ty hordy tady nekdo videl? >:D Nebo taky bojujes stejne jako usvit proti islamizaci vysociny (toho salamu) ktera neprobiha? Nebo snad mas pocit, ze je tu v kazde zapadle dedine 50 islamistu a co 5 minut se jeden z nich odpali a na jeho misto hned nastoupi dalsi z fronty co ceka pred tou dedinou? Vzdyt je to smesne tenhle boj proti nepriteli kterej neexistuje. - teda aspon tady ne. Komunisti jsou zlo, ktere existuje realne a ktere tady radilo 40 let, ale tobe to prijde jako ok?
Avatar - _Karel_
5. 9. 2016 17:13
Re: dobyti riviery
Jo, ty hordy už někdo viděl. V Rakousku, Německu...Obyvatelé z nich mají takovou radost, že začínají volit "extremisty". Myslíš, že miliony muslimů v okolních státech nemůžou mít dřív nebo později vliv na naši bezpečnost, náš život...?
Mít DNES strach z komunistů větší než z Islámu mi přijde daleko směšnější.
5. 9. 2016 17:49
Re: dobyti riviery
A co ty miliony muslimu co prisly treba do Spanelska nebo do Evropy pres Spanelsko po roce 2000? Kolik z nich bylo extremistu? Kolik z nich se nekde odpalilo? Co ty hordy muslimu co prisly pres more do Italie? Nejak jsem si nevsiml masivnich teroristickych utoku v techto zemich. Jasne, ted je tu trochu jina situace, ale presto jsem presvedceny o tom, ze mezi muslimy neni vic extremistu a teroristu nez v ostatni populaci. Do EU ktera ma tusim kolem 350 milionu obyvatel prislo za poslednich 15 let tak mozna 5% poctu tech obyvatel z toho v CR z nich nechtel zustat v podstate nikdo. Takze to jak tady vsichni strasi islamisty kteri tu defakto nejsou a zaroven par set kilometru odsud Rusko napada svoje sousedy, znovu glorifikuje Stalina (a v podstate i komunismus) a popira historicke pravdy a zkusenosti to pro nasi bezpecnost a zivot nema nebo nebude mit vliv?
Avatar - _Karel_
5. 9. 2016 18:13
Re: dobyti riviery
Že by nás Rusko chtělo napadnout, toho se bojím daleko míň, než že do mě uhodí blesk. Spíš to vypadá, že se na to chystáme my.
Že začnou muslimové co nevidět chtít v Evropě právo šaría (pardon, oni už chtějí, i v ČR), a teroristické útoky se začnou množit, to vidím jako velmi reálné.
Avatar - wakantanka
5. 9. 2016 20:38
Re: dobyti riviery
Ale no tak, to že niekto (nejaká skupina či jednotlivec) niečo chce neznamená, že to aj automaticky dostane.
Avatar - _Karel_
5. 9. 2016 20:44
Re: dobyti riviery
Když někdo něco chce, může za to začít bojovat. Naše kultura je zvyklá "bojovat", jiná je dosud zvyklá bojovat.
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:24
Re: dobyti riviery
Ti jednotlivci co chtějí by vydali na pár (stovek) fotbalových hřišt. Trošku nebezpečné zlehčování...
5. 9. 2016 23:44
Re: dobyti riviery
I kdyby to chteli vsichni muslimove co v EU jsou tak je jich porad min nez 5%. Pokud pocitas muslimy v Evrope tak je jich vic nez 5%, ale to je zase puvodni obyvatelstvo na balkane atd ktere tady ani ve svych zemich do ted sariu nezavadelo - narozdil od treba toho Cecenska... Jestli je 5% prichozich totalne zmenit a znicit to co tady ma, chce a buduje zbylych 95% obcanu pak je nase spolecnost stejne k nicemu a ztracena. Ja si ale nemyslim, ze by se to mohlo stat...
5. 9. 2016 23:11
Re: dobyti riviery
Jde o to jak casto stojis v bource pod vysokym stromem uprostred pole ;-)

Ja se nebojim, ze nas Rusko napadne primo vojensky, ja mam problem s tim, ze nas Rusko v podstate uz napadlo svoji informacni hybridni valkou - to je fakt.

Jasne, nekteri muslimove to chtit mozna budou, ale prumerne je jich v EU ani ne 5% - opravdu si myslis, ze maji sanci si neco takoveho prosadit? Ano, teroristicke utoky se budou mnozit, tak jak prohrava IS v soucasne dobe svoji valku bude vysilat vic a vic utocniku do Evropy, a vsude mozne - ti se sem ale pravdepodobne dostanou tak ci tak a je jen na nasich obrannych slozkach jak se s tim vyporadame. Nema to ale nic spolecneho s tim kolik tady prijmeme uprchliku ze syrie kteri utikaji pred tim stejnym IS ktery na nas utoci...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:23
Re: dobyti riviery
Ty neslyšel o znásilněných, zmlácených a dokonce i zabitých v Itálii? To máš opět blbé zprávy, já tam mam v Lombardii kamarádku. Nebo jak jim zabrali byt a dům a nechtěli je pustit domů, to byly tisíce případů. On se každý nemusí odpálit, oni na to jdou i jinak víš.

Jaké sousedy krom Ukrajiny, která se chce přidat do NATO a EU a Rusko si samo nedá psotavit 5 km od hranice základnu - ještě rusové obsadili? Že by třeba čečensko, tak sou taky samí hodní a mírumilovní lidé, taky nikdo z nich není radikální muslim že ano >:D
5. 9. 2016 23:25
Re: dobyti riviery
Rozdhodne jsem neslysel, ze by se to tam delo v nejak zvysene mire - v porovnani se stejnymi zlociny puvodnich obyvatel. Dokonce jsem se to pokousel najit nekde na netu a krome obskurnich medii jako jsou parlamentni listy pripadne stranky Pitomia Okamury jsem nic nenasel...

Ok, ty mas v Italii kamaradku, stejne jako v Nemecku a Rakousku a vsichni ti popisuji jak je to tam hrozne. Ja mam ve vsech tech zemich kolegy a podrizene se kterymi jsem v dennim kontaktu - nikdy mi nic takoveho nerikali. Ale holt mozna mam jen tyhle znamosti na spatnych mistech a ty na tech dobrych ze...jako ostatne spousta internetovych diskuteru >:D

Gruzie? Napadeni Ukrajiny ti prijde jako OK? Opravdu? Napadeni samostatneho suvereniho statu? Opravdu?

A Cecensko? Myslis tu zemi kde Putinuv kamarad Kadyrov uziva pravo saria? To pravo saria pred kterym nas tady tak desi vschny ty ruskem placene sputniky, aeronety a pod...? Zajimave...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 23:49
Re: dobyti riviery
přečti si nezávislé blogy z těch zemí, zvlášt výživné sou ty švédské a uvidíš že tu kriminalitu tvoří ze čtrtiny až poloviny právě přistěhovalci. Neříkám že vše ti čerství, někde to jsou i ta druhá generace ale prostě nejsou to původní obyvatelé. Navíc leckde se tvoří ghetta a nogo zony a to bude mazec.
6. 9. 2016 00:01
Re: dobyti riviery
odkaz by nebyl? Na nejakou statistiku - nejlepe ofiko?

Jasne, ze je integrace tech lidi totalne nezvladnuta a i to bezhlave prijimani ekonomickych migrantu je pakarna tak jak se delo a deje - jenze od toho mame v EU znacne bohatstvi, mnozstvi bezpecnostnich slozek atd aby se to dalo zvladnout. To ze zijeme v byrokratickem socialismu kde jen pulka lidi hledi na vlastni zisk a pupek a dalsi veci se dlouho podcenovaly je bohuzel ta chyba a rozezranost tehle spolecnosti...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:19
Re: dobyti riviery
Představ si že viděl. Statisíce řidičů v Cannes, kterým se dobývali do trucků a ohrožovali je, další dessetitisíce viděli řekové, italové, britové, francouzi, belgičani, švédi, rakušáci, madaři atd.

A tito lidumilové už stačili pár tisíc lidí zabít, znísilnit a způsobit jim zranění a to nejen ve Francii, ale i v Německu, Švédsku, Itálii, Rusku, Británii, Belgii atd.

Komunistu co dělá bombové útoky a stříli na lidi kalašnikovem sem za posledních 40 let v Evropě nikde neviděl... A nejsou tu u moci už 26 let.
5. 9. 2016 23:41
Re: dobyti riviery
Nechci ti do toho kecat, ale v Cannes zakazali burkiny. To co mas na mysli je zrejme Calais. Ano, to je problem, s tim souhlasim a ty lidi kteri se tam hromadi x mesicu meli uz davno rozvezt do taboru pro bezence a samozrejme sem spoustu z nich nemeli vubec pustit, to ano. Ono to totiz nemohlo dopadnout jinak kdyz jich tam nechali tolik pohromade trcet u LaManche bez jakekoliv perspektivy v buhvijakych podminkach.

Ano, uprchlicka vlna tu prosla a myslim, ze jsme se v minule diskuzi shodli na tom, ze uprchlici meli byt trizeni uz v Recku a ti kteri opravdu utikaji pred valkou a projdou proverkou meli byt proste rozdeleni do bezpecnych zemi, ostatni vraceni zpet - ze se to nedeje je samozrejme selhani EU a Frontexu.

Nevim kde jsi vzal ty tisice lidi ktere tady stihli migranti zabit, krome vseobecne znamych teroristickych utoku samozrejme nevim o statistice co by na neco takoveho poukazovala...

Jak uz jsem psal nahore - nejde tady o komunismus jako takovej (u toho je prokazane, ze je to nefunkcni ideologie ktera bude vzdycky zneuzita k diktature) ale jde tu o Rusko ktere se chova jak se chova kdo mi prijde nebezpecny...ale to nema cenu tu opakovat ty argumenty porad dokola a dokola v kazdem vlakne kdyz ty je stejne nevnimas ;-)
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 23:56
Re: dobyti riviery
Mea culpa, samozřejmě Calais, sem si to popletl, sorry.

No já stejně jako pár dalších lidí vnímám jako větší nebezpečí určitě fanatické islamisty, dělající něco ve jménu náboženství, fanatismu a pod vlivem jiné kultury. Než rusko.Ano, jede si svojí propagandu, to ví každej. Kdo není úplně natvrdlej jí snadno pozná. Ale vpád do Evropy nebo pobaltí - tomu nevěřím, tak hloupej Putin není.To je jen strašení
6. 9. 2016 00:08
Re: dobyti riviery
Jenze Putinovi momentalne staci rozvraceni EU, financovani politiku jako je Wilders, LePenova a nebo treba taky Zeman atd...a to je prece primej utok na to co tu mame, co jsme si sami zvolili jako nasi budoucnost a to kam chceme smerovat, spolu s dezinformacnimi weby na ktere spousta lidi skoci (uz jsem videl pripady kdy lidi rikali jak maji strach z uprchliku a za mesic zacali rikat ze Putin je nejlepsi na svete), vseobecne rozvraceni spolecnosti, ruzne nacionalisticko / fasisticke nalady od budovani ruznych smesnych domobran proti migrantum kteri svete div se vzhlizeji k Rusku a k Putinovi po ruzne nackovske strany ktere svete div se taky vzhlizeji k Putinovi - z tohohle ja mam obavu, protoze to se treba na rozdil od migrantu deje realne ted a tady a i kdyz jejich podpora neni uplne velka tak je to mozna stejne jako u tech migrantu jen otazka casu - viz vysledky voleb v nemecku a rakousku... O tom jakou radost meli v Rusku z brexitu ani nemluvim....
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 00:24
Re: dobyti riviery
Pokud vím tak nacionalisti vzhlíšjí spíš k historickým kořenům národů a fašistit pořád obdivují Rudu Hesse a další. Putina zrovna moc ne.

Ano Rusko se snaží ovlivnivt některé politiky s cílem získat podporu pro zrušení sankcí. Otázka je koho má v hrsti USA se svými odposlechy a jestli to třeba není Merkelová a Hollande.
6. 9. 2016 00:44
Re: dobyti riviery
tak treba typicti cesti nacci jsou narodni demokracie A.B.Bartose. Na jejich ofiko vebu jsou pak clanky jako: Šikana vůči honorárnímu konzulátu DNR, Národní demokraté proti ukrajinským oligarchům, Vzpomínka na Noční vlky atd... Konvicka se paktuje s Vicanovou coz je nejvetsi prokremelska zruda v CR, Ceskoslovensti vojaci v zaloze (nebo jak se to jmenuje) maji na FB taky jen same obdivne proruske odkazy a nazory - psal jsi jak mas vsechno nastudovano nez o necem diskutujes. Tohle zjevne nastudovano nemas nebo mit nechces...

Nemyslim si, ze Rusko chce zase tak moc zruseni sankci, Rusko chce rozpad Evropy aby pak mohlo z nekterych statu opet udelat svoje satelity, nic vic nic min - staci se podivat kdo financuje komu kampane a jak se pak oni zvoleni pohlavari chovaji - staci se podivat na tu nasi alkoholovou hroudu sadla co sedi na hrade...

Koho a jak ma USA v hrsti je cira spekulace - o ktere si ovsem myslim, ze na ni neco muze byt, USA si chrani svoje zajmy stejne tak jako si je Rusko chce znovu vydobit...
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 00:50
Re: dobyti riviery
Tak o Konvičku a spol se opravdu nezajímám.....
6. 9. 2016 08:10
Re: dobyti riviery
Tak hlavne ze mas nastudovany vsechny ty bolseviky, komunisty a jinou svoloc, ale co se deje v tvoji zemi netusis... :no:
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 09:35
Re: dobyti riviery
Mě zajímá především historie
4. 9. 2016 21:05
Re: dobyti riviery
Fakt by som chcel vedieť, odkadiaľ mal Vašut takéto detailné informácie? Žeby bol špagát-kontráš, alebo vylúpil sejf, keď hľadal vycházkovú knižku? :-)
4. 9. 2016 22:19
Re: dobyti riviery
nam to jednou vyzblekotal gumak na katedre (do byl ten 1 den v tydnu po 4 semestry při skole). nevedeli jsme, jestli si dela srandu, nebo to mysli vazne. ze to myslel vazne a takovy plany byly, se potvrdilo po listopadu 1989.

a to sem nebyl v bojovy jednotce narozdil od vasuta, kterej byl v tankovym pluku a navíc ještě skoro na hranicich.

pochybuju, ze by s temahle planama bezne seznamovali obycejny zakladaky nebo spagaty, ale gumaci o nich na 99% vedeli a tim spis když to byli tankani na hranicich. a cas od casu se urcite prokecli, nebo chteli byt zajimavi a ukazat, ze to myslej vazne, ze s téma imperilistama zatocej ...
Avatar - sargis
5. 9. 2016 07:19
Re: dobyti riviery
No ja by som sa nesmial, komunisti su napr. na SVK stale a silni a v koalicii, len sa inak volaju a maju zvacsa slovnu zasobu plnu "sociálnych veci"
Avatar - wakantanka
5. 9. 2016 20:41
Re: dobyti riviery
no a známi finanční žraloci sú kto? Deti bývalých papalášov, vyštudované v Moskve ... a dnes sú najväčší kapitalisti. Ako povedal súdruh hranol, bznis je biznis. :'-(
5. 9. 2016 08:38
Re: dobyti riviery
Určitě to je všechno svatá pravda co píšeš. Třeba u věty...

"s vyvolanim ty války (ww2) se jim to podarilo a s nastolenim komunistických diktatur v casti evropy taky.
nastesti amici prisli s atomovkou a tim zachranili svet před komunismem..."

...jsem se málem počůral smíchy. Koukám, že tvoje famílie, v čele s tebou jste tím komunismem úplně posedlí. Je to jasný, komplet za všechno můžou komouši. Ty se nech vyšetřit čoveče. Takováhle paranoia to je už na léky
>:D >:D >:D
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 09:20
Re: dobyti riviery
To nemá cenu, nech ho. Jakmile je někde článek o komunistech, tak se mu přepně něco v mozku a jede.

jasně, komunisti měli plány jak obsadit svět, je divný že to teda neudělali.
To si jen vojáčci hráli na co by kdyby aby nějak ospravedlnili svojí činnost.
USA vůbec takový plány neměla že a západní země. Na sojuz rakety nemířily, špionážní letadla nad ním nelétali, družice nesnímkovaly.

Jo tu amtomovku jim krásně šlohli vid, KGB a její průmyslová špionáž fungovala v 50 letech nejlepší na světě. Když amíci zjistili kolik lidí tam donáší pro sověty, málem omdleli. To se amíkům nikdy nepodařilo...
5. 9. 2016 09:30
Re: dobyti riviery
Já teda jen nevím jak zachránili svět tou atomovkou >:D Zřejmě tím, že je hodili na desetitisíce nic netušících civilistů v Japonsku. To bude asi ono. Jen můj primitivní mozek nedokáže pochopit devízu tohodle hrdinskýho činu ve spojitosti s komunismem. >:D
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 09:44
Re: dobyti riviery
Asi tako myslel tak, že sojuz nepodnikl útok na USA protože USA mělo atomovku. Což je sice krásná myšlenka, ale i kdyby atomovku nikdy nevymysleli, už vidím jak sojuz obsazuje USA. Čím? Dyt neměli jedinou letadlovou lod, by prováděli obsazení území výsadkáři jo. Námořnictvo měli taky mnohem slabší jak USA. To sou nesmysly....
5. 9. 2016 11:46
Re: dobyti riviery
hosi, vy si teda krasne notujete.

netvrdte mi ale, ze jste nikdy neslyseli o paktu ribbetrop-molotov, o dodavkach surovin, ropy a obili hitlerovskemu nemecku ze strany CCCP v dobe, kdy v evrope radila valka, ze jste nikdy neslyseli o bombardovani berlina v polovine listopadu 1940 zrovna kdyz molotov jednal s hitlerem o dalsim deleni sveta, ze jste nikdy neslyseli o vojenske prehlidce na 1.maje 1941 na rudem namesti, na kterem byli pritomni vysoci SS-mani, ze jste nikdy neslyseli o vlaku s 1000 tunami obili smerujici z CCCP do nemecka, ktery hranici prekrocil jen nekolik hodin pred tim, nez nemecti fasisti napadli CCCP...

je nesporny, ze stalin podporoval hitlera ve valecnym tazenim zapadni evropou s cilem, aby se zapad sam vymlatil a stalin by tam pak nastolil "poradek" a ovladl celou evropu, coz by byl jen odrazovy mustek na další expanzi.
jenze ten zradnej kamarad hitler toho svyho kamarada stalina zradil. a i kdyz to zni hodne cynicky, hitler tak zachranil aspon cast evropy pred komunismem...

a k tem vojenskym planum komousu na "osvobozeni" zapadu jak o tom pise vasut - samozrejme ze to v hlavach bolseviku bylo a nejspis stale je. pro komouse nebyl problem obetovat miliony lidi, ale jakmile by melo dojit konkretne na ne samotne, tak se k zadne takove velke akci neodhodlali, a to diky atomovy bombe. a tak se uchylovali aspon k podpore ruznych "osvobozeneckych" hnuti po celym svete, ktery si par milijonu obeti taky vyzadaly...
5. 9. 2016 13:33
Re: dobyti riviery
Ale já netvrdím, že SSSR nebyli kur-vy. Pokud z toho koukal nějaký územní zisk nebo peníze tak se před válkou paktovali s Hitlerem. Ovšem neméně takový kur-vy byl západ. Rodiny Rotschildů a Rockefelerů by mohli vyprávět. Takže to není o komunistech jak ty tu mylně uvádíš. To byl všeobecný problém, kdy s Hitlerem spolupracovali všichni do doby než jim začal přerůstat přes hlavu.

Plány "osvobození" západu Ruskem se jistě v hlavách sovětských kovbojů dlouho vyjímal. Ovšem stejně tak jako plány na "osvobození" Ruska západem a nastavení kapitalistických pořádků. Na západě i na východě je to stejná politická verbež. Tak se nesnaž jednu vyzdvihovat na druhou. I když jak píšeš amíci díky atomový bombě umírňovali Sovětský touhy na tažení Evropou a s pomocí podpory osvobozeneckých hnutí likvidovali a likvidují vlády v zemích, který nesdílejí potřeby a přání USA. ;-)
Avatar - _Karel_
5. 9. 2016 17:18
Re: dobyti riviery
perfektně napsáno. :yes:
Darebáci jsou na obou stranách, nevinné oběti taky.
5. 9. 2016 23:45
Re: dobyti riviery
taky souhlasim...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 14:40
Re: dobyti riviery
Nějak reaguješ na úplně něco jiného, aneb já o koze a ty o voze.

Reaguj na toto: jak, pokud by USA neměli atomovku by napadl a obsadil SSSR území USA. Popiš mi tady jak by to provedli. Vono je to nereálný vid >:D To je smůla. Je to akorát neustálé strašení Ruskem, protože jediné rusko a nově čína jsou adekvátními soupeři USA jak co se týče území, tak vlivu na ostatní země, vojenské síly atd.
5. 9. 2016 19:13
Re: dobyti riviery
před vypuknutim ww2 mel CCCP vic tanku a snad i letadel, nez zbytek světa dohromady. proc by během par let nemoh mit podobnou převahu v lodich, ponorkách??

az do napadeni USA japonskem měli amici slabou armadu a do valceni se jim nechtělo. zatazeni USA do války japonskem bylo pro evropu pozehnanim. kdyby se amici neangazovali v evrope a ivanum se podarilo nemce porazit, urcite by se nezastavil v berline, ale pokracovali by az k atlantiku a ziskali by dalších 200mil lidi s odpovídající ekonomikou.

nebo by stacilo uskutečnit "osvobozenecky" hnuti v mexiku a jit na amiky z jihu. nebo se pokusit rozpoutat partizanskou valku primo v USA podobne jako to udelali v jiznim vjetnamu..

urcite by sovetsti strategove prisli i na další varianty, nastesti amici měli atomovku dřív a tim ochranili svet před bolsevickou rozpinavosti.
Avatar - _Karel_
5. 9. 2016 19:20
Re: dobyti riviery
Koukám, žes mohl rusům dělat stratéga, ne-li generála :yes:
Ještě do toho přidej sradlavý diesely a bude to dokonalý :yes:
5. 9. 2016 19:41
Re: dobyti riviery
to ne karliku, ja bych nemel, narozdil od ruských generalu, strategu a diktatoru, koule na to vtrhnout do cizi země a okupovat ji...

vis karliku, ze ruda armada byla první armádou sveta, ktera ve svých tancích zacala ve velkem pouzivat dieselove motory, coz byla velka vyhoda oproti benzinovym motorum v tancích jinych armád?
pro osobní auta to samozrejme neplati :-)
Avatar - _Karel_
5. 9. 2016 19:56
Re: dobyti riviery
Když už jsi sem zatáhl politiku, podívej se na válečné konflikty, kterých se účastní tvoje země. Ale to sis asi nějak nevšiml, přes samý Rusko a dunihlavy v TDI.

To o těch tancích je dobrá zajímavost. Nakonec ti tvé koníčky Rusko a nafta k něčemu jsou :yes:

P.S. zkus to bez toho "Karlíka", ty ses schoval za nick místo jména a já ti ho taky nekomolím.
Avatar - wakantanka
5. 9. 2016 20:50
Re: dobyti riviery
A vies ty ake to boli tanky ci obrnene vozidla ktorými disponovala cervena armada? Vacsina z nich stala za prd. Pancier veskery zadny, zbrane defacto na urovni prvej svetovej. Obsluha a velenie rozvratene vdaka Stalinovym cistkam. To same platilo o letectve. Cervena Armada bola silna akurát tak na papieri a pri prehliadkach. Vacsinu zbrani, ktore zvratili vyvoj na vychodnom fronte prislo vo vyznamnom mnozstve do vyzbroje az ked nemci stali pred Moskvou.
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:34
Re: dobyti riviery
Dyt sem mu to říkal, on tady furt mlátí papírem kolik měli tanků, letadel a já nevím čeho

1) díky pomatenci Stalinovi někteří furt nevěřili že je napadnou skopčáci = nepřipravenost
2) díky jeho čistkám tomu neměl kdo velet a ten kdo velel byli z půlky lidi co tomu rozuměli jak bába raketometu
3) tanky a letadla byly starý šunky z poč. 30 let a hlavně letadla na Me-109 faakt neměla.
4) na papíře měli xy kusů, reálně schpno vyrazit do boje bylo s bídou 60%, dyt jim mraky letadel zničili na zemi, to nelítalo nebo s tím neměl kdo letět

To je zbytečná debata, když o tom nic neví
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:30
Re: dobyti riviery
Kde by jí vzali a proč nezačli po 2.sv válce masivně stavět letadlovky, křžníky a ponorky, když chtěli obsadit USA?

Ruské námořnictvo bylo dlouho nejslabší článek Rudé armády, je vidět že o tom opět víš naprostý kulajz. Rusko se soustředilo na tanky - ti sou ti pro invazi přes atlantik na 2 věci, na letadla a rakety. A když se začlo námořnictvo trošku zmáhat, stavělo a dodnes staví hlavně ponorky.

Takže opět by tu invazi museli provádět leda výsadkem a chci vidět armádu, která obsadí území jako je USA výsadkářema, to říct nějakýmu plukovníkovi, tak umře smíchy >:D >:D
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 14:54
Re: dobyti riviery
Hele, kafemlejnku, jedeš tu jak ohraná deska.
Jistě že známe pakt Molotov - Ribentrop, což byl oficiálně pakt o neútočení. Že si mezi sebou Hitler a Stalin upekli ještě neveřejnou část a to že si trochu pomůžou a podělí se o území víme taky. Že na to Stalin dojel, nebot ho hitlerčíci zradili a dohodu nedodrželi na což zas dojeli oni víme taky.

Ono víme totiž to, že oba byli ma*oři a otázka je kdo víc. Hitler si myslel že je rozený vojevůdce a rozuměl tomu jako ty stavbě atomový elektrány a Stalin byl paranoidní šílenec, který myslel že ho chce každý zlikvidovat a když mu Sorge hlásil že německo se chystá napadnou sojuz, nevěřil tomu. A bum, voni tam za měsíc byli.

Pokud se si nevšiml, nikdo tu ani jednoho z těch pomatenců neobhajuje, tak co nám to sem furt cpeš. Zaseklá deska >:D
5. 9. 2016 11:48
Re: dobyti riviery
Bariku, vždycky nevycházím z údivu, jak zručně dovedeš žonglovat s fakty a demagogizovat a relativizovat historii - samozřejmě vždy ve sprospěch Ruska a přímo se tetelíš škodolibou radostí, když můžeš poukázat na nějakou chybu USA či Západu... Proč to děláš? Uvědomuješ si, že i Česko už je (naštěstí) skoro tři desítky let jeho součástí a že tak vlastně stříliš do vlastních řad? Vždyť takhle to vypadá, že jsi prošel nějakým školením u KGB (FSB) a že jseš v jejich službách. Samozřejmě, že SSSR měl ve svém programu postupně ovládnout celý svět, stejně jako to třeba jako svůj konečný cíl měli nacisté. Naštěstí ale díky uzavření NATO a a výkonnému zbrojmímu průmyslu se podařilo alespoň západní a jižní Evropu a Skandinávii před komunismem zachránit. Pro většinu lidí naštěstí, ale pro některé rusofilní levičáky (a že jich u nás máme dost) bohužel.... Jinak opravdu nechápu, proč tady SSSR a Rusku děláš permantentního advokáta, to už tady můžeš rovnou obhajovat nacismus a vyjde to skoro nastejno. Ovšem s tím rozdílem, že Německo se ze své hrůzné historie opravdu poučilo a ditancuje se od ní, zatímco v Rusku v posledních letech probíhá právě opačný proces - už třeba zase začínají kvákat, že jejich invaze k nám v r. 1968 byla "internacionální pomoc", že masový vrah Stalin vlastně nebyl tak špatný atd. :-!
5. 9. 2016 13:12
Re: dobyti riviery
Jediny co Barik nevydrzi je dlouhodoba argumentace >:D tam ostatne nakonec neobstoji zadny zaprisahly obhajce Ruska, Stalina a podobnych "hodnot" >:D
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 14:49
Re: dobyti riviery
Abys měl radost, jeden takový hezký vtip ze studené války

"Jednoho dne se vrátí agent CIA z tajné mise v Rusku. "Tak jak to šlo," ptá se ho šéf. "ále, mise je v tahu, odhalili mě.""jak to?" "to sem si takhle jednou zašel do hospody a jak tam tak sedim, tož jeden ten štamgast povidá: "ty nejsi rus." A já na to "jaktože ne, koukej jak umim tančit kozáka." a zatančil sem mu z fleku kozáka. a on povida "ty nejsi rus." povidam "a to viš že sem rus, koukej," a hodil sem do sebe flašku vodky. a von zas "ty nejsi rus." tak sem se na to vysral a vrátil se." a šéf povidá: "á, *, já věděl že ti černoši všecko poserou."
5. 9. 2016 14:54
Re: dobyti riviery
prohod strany, cernocha vymen za mongoloida vzor Putin KGB 88 a bude to stejne vtipne ;-)
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 15:05
Re: dobyti riviery
Tady máš jeden z dílny
Regana:
Jednoho dne byl vydán v SSSR rozkaz, aby každý, koho policajti chytí při překročení rychlosti, dostal pokutu. Ale úplně každý, ať je to kdokoli. Gorbačov takhle jednou odjíždí ze své dačy, v limuzíně na něj čeká řidič, ale Gorbačov mu přikáže, ať si sedne dozadu, že chce řídit sám. Jede rychle, všimne si jich dvojice policajtů na motorce a jeden z nich je zastaví. Chvíli mluví skloněn do okénka a pak se vrátí ke kolegovi: „Tak tomuhle pokutu nedám.“ „Proč?“ ptá se kolega. „Vždyť máme rozkaz dát pokutu každému, bez ohledu na to, kdo to je. Kdo je v tom autě?“ „Neznám ho, ale musí to být někdo strašně důležitý, protože mu Gorbačov dělá řidiče.“
5. 9. 2016 15:14
Re: dobyti riviery
No vidis jak se lepsis :-) Tak taky jeden pridam ...

Sovětská policie, Rudá armáda a KGB mají za úkol od Stalina prokázat, která z těchto organizací je výkonnější v chytání imperialistických agentů. Jejich úkolem je vypátrat králíka v lese.
Sovětská policie rozmístila po lese zvířecí informátory. Ti vyslýchají rostlinné a minerální svědky. Po tříměsíčním pátrání vydá sovětská policie prohlášení, že králíci neexistují.
Rudá armáda po dvou týdnech bez jediné stopy nakonec spálí celý les a zabije tak všechno živé, včetně králíka. Nikomu se, samozřejmě, neomluví. Ten imperialistický králík si to přeci zasloužil.
KGB jde bleskurychle na věc. O půl hodiny později táhnou z lesa příšerně domláceného medvěda, který řve: "Přiznávám se, přiznávám se, jsem králík. Jsem králík!!!"
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 15:32
Re: dobyti riviery
znám, akorát tam maj jednu chybku, za Stalina to byla ještě NKVD(OGPU) a později MVD. KGB "vznikl" až po Stalinově smrti.
5. 9. 2016 15:39
Re: dobyti riviery
:yes: parada, je videt, ze o represivnich slozkach SSSR a nastupnickych statu mas opravdu prehled...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:38
Re: dobyti riviery
Jistě že vím, když chci o něčem debatovat, bývá dobré o tom něco vědět, co ovšem není vaše silná stránka, že.
O technice víte kulový, o lidech v zákulisí taky (že místo Brežněva to řídili jiní a on byl jen figurka) , o jendotlivých složkách a organizacích taky nic.

Prostě všichni byli bolševici, největší třeba Chruščov a Gorbi, tyhle dva ti skuteční bolševici z komsolu tak milují, že už to víc nejde. No aspon je tu sranda no >:D
5. 9. 2016 22:52
Re: dobyti riviery
Byla to ironie ;-) Jinak ok, jsem rad, ze jsi tak informovany.

Tak nevim, jestli jsi mi zacal najednou vykat nebo co...kazdopadne nevim z ceho usuzujes ze o necem vim kulovy...

Nevim, jestli jsem nekde psal o bolsevicich, ale aby bylo jasno mam problem s diktaturou jakehokoliv typu - at uz tomu vladl Stalin, Hitler, Chruscov, Breznev, Gorbacov nebo Putin - vsechno je to jedna stejna pakaz...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 23:40
Re: dobyti riviery
Nezačal, to bylo obecně na všechny co tady píšete pod články vždycky něco o komunistech a rusku >:D

Jednoho co tady tituluje každého jako bolševika tu máme, modří už vědí >:D
5. 9. 2016 23:52
Re: dobyti riviery
pche, strkas me do jednoho pytle? To je teda diskuzni kultura... :-!
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 00:02
Re: dobyti riviery
No je fakt , že na našeho bolševika hned tak nikdo nemá. To je unikát >:D
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 23:43
Re: dobyti riviery
Ano, nikdo z nich dokonalý nebyl. Ale pokud se chcete bavit na úrovni, tak je nutné rozlišovat kdo byl bolševik a kdo ne. Právě zarytí stalinisti a kovaní bolševici jaksi nemají ty dva pány v lásce a viní je za rozvrat komunistického hnutí a ropad sojuzu, dokonce sem četl i článek že si to Chruščov vše vymyslel a že Stalin byl hodný a nic neudělal. To je už slušná demagogie...
5. 9. 2016 23:54
Re: dobyti riviery
fakt nepotrebuju rozlisovat pakaz od pakaze, jestli vy to potrebujete tak ja ne. Staci to dat pod ucelenou hlavicku SSSR/Rusko a to mi staci - at si tam ti blazni delaji co chcou - pozitivni dopad to na me nikdy nemelo a nikdy mit nebude tak hlavne nechci aby to melo dopad negativni - thats all...
:-!
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 00:13
Re: dobyti riviery
Aha, dobrá strategie. Takže si uděláme krabičku s nápisem Sojuz a druhou s nápisem Rusko, obě špatný a kdo tam co dělal je šumák. Aha, tak to jo. Tak takhle já historii nestuduju, asi proto mam jiný názory.

Když už se o něco zajímám, tak mě zajímá co tam kdo dělal.
A odpovím ti tímhle pořadem - 7:46 si dej a poslechni co tvrdí lidi v rusku [odkaz]
6. 9. 2016 00:32
Re: dobyti riviery
Ani SSSR ani Rusko mi neprinesly nikdy nic dobreho, spis naopak. Myslim, ze ja, moje rodina i moji pratele celkem dost trpely diky tomu jak se SSSR chovalo a obavam se ze i tim jak se Rusko chova dnes. Nepotrebuju vedet kterej soudruh tam udelal boudu na jinyho soudruha a naopak ze to vedlo pak k negativnimu dopadu na me. Zajima me to, ze z Rusko proste pro nasi spolecnost aspon za meho zivota nic dobreho neprislo a evidentne ani neprijde.

Argumentujes tu poradem ktery je 14 let stary - dnesni nalada v Rusku je takova, ze zase opevuji Stalina, Putinovi se styska po SSSR, soudy odsuzuji blogera za to, ze sdilel clanek ve kterem bylo napsano jak SSSR v roce 39 napadl Polsko atd... To co se tam deje neni vyspela spolecnost a nelze od nich ocekavat nic dobreho....
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 00:39
Re: dobyti riviery
Já myslím že světu dalo pár talentovaných a šikovných lidí, spousty hrdinů co nasadili život aby osvobodili jiné (přeci jen mam úctu k těm co padli v bojích v německu, na slovensku, čechách,polsku - o tom že občas nesmyslně díky nařízení velitelů ted nebudem diskutovat) , i řada zajímavých technických vynálezů a řešení se tam udělala.

Prostě necítím k nim neávist, stejně tak ani k američanům. Za zahraniční politiku obyčejní lidi nemůžou. Říct že sou tam všichni špatní je hrozně laciné.....
6. 9. 2016 00:50
Re: dobyti riviery
he, ja nerekl, ze obycejni lidi jsou spatni, ja mluvil o statech jako o zrizeni - coz je neco co ridi politici - at uz si je tam ti lidi zvolili dobrovolne ci nikoliv - a tak to proste je.

Samozrejme, jsem vdecny za osvobozeni v roce 45 a to jak Rusum tak i Americanum a ostatnim co se na tom podileli. To ze Rusko dalo svetu par talentovanych a sikovnych lidi - souhlas a taky jich svetu mohlo dat mnohem vic kdyby je hned zamlada neposlali na sibir nebo rovnou nezavrazdili ci jinak neznicili. Ano, i radu technickych vynalezu a reseni udelali, ok, nehadam se.

Nicmene negativni dopad jaky melo a ma SSSR / Rusko na muj zivot, zivot lidi okolo me atd je porad bohuzel vyznacnejsi nez cokoliv pozitivniho co kdy svetu dali.
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 14:43
Re: dobyti riviery
Jistě, sem agent KGB, to nevíš?
A v garáži mam 5 tanků T-90, BM-21 GRAD, a na zahrádce mi roste pár topolů. Kdo je připraven, není překvapen >:D >:D >:D >:D
5. 9. 2016 14:56
Re: dobyti riviery
Zacinam chapat tvoje stezovani si na pomery v lecebne v Bohnicich. Jake dalsi utkvele predstavy jeste mas? :yes: :yes: :yes:
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 15:04
Re: dobyti riviery
Koukám že smysl pro humor není tvoje silná stránka >:D
5. 9. 2016 15:11
Re: dobyti riviery
no a nebo tvoje ;-)
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 15:32
Re: dobyti riviery
Ve vězení na Kubě se na cele sejdou tři chlápci.
Jeden říká: "Já jsem tady proto, že jsem chodil pozdě do práce. Že prý jsem se tak snažil snížit produktivitu práce."
"To mě zavřeli, že jsem chodil do práce moc brzo. To prý dokazovalo, že jsem kapitalistický špión."
"Já jsem tady kvůli tomu, že jsem do práce chodil vždycky přesně na čas. Říkali, že to dokazuje, že mám americké hodinky!"
5. 9. 2016 15:37
Re: dobyti riviery
Američtí archeologové kopali v hloubce 5 metrů, což odpovídá stáří 1 milionu let. Našli měděný drát a tak usoudili, že již tenkrát u nich existovalo telefonní spojení. Rusové kopali 10 metrů pod zemí, což odpovídá stáří 2 milionu let. Nenašli nic. Usoudili tedy, že již tenkrát měli bezdrátové spojení.
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 15:42
Re: dobyti riviery
Kdepak, měděný drát vznikl tak, že se Aljoša a Ivan přetahovali o kopějku. A první tank na světě byl Bulinův parní tank atd.

Tady něco pro soudruha Areseho z doby jeho oblíbeného batušky Stalina :o)))

V sibiřském "gulagu" se ptá jeden trestanec druhého: "Proč jsi tady?"
"V třicátém osmém jsem se špatně vyjádřil o soudruhu Popovovi."
"A ty?"
"Já jsem se v třicátém devátem dobře vyjádřil o soudruhu Popovovi!"
Na to se obracejí na třetího vězně: "A ty?"
"Já jsem soudruh Popov!"
5. 9. 2016 15:49
Re: dobyti riviery
Lepsi je tento:

Stalin stojí na balkoně před desetitisíci lidmi, kteří už několik dní očekávají jeho proslov. Po chvíli nastane hromové ticho. V tu chvíli se z publika ozve kýchnutí. Stalin: Kto to byl???! ... ticho. Zeptá se znovu : Kto to byl???! ... opět ticho. Nařídí tedy rozkaz vystřílet první řadu z publika. Zeptá se znovu: Kto to byl? Kto si tu kejchnul? ... opět hrobové ticho. Dá tedy rozkaz postřílet další řadu. Zeptá se znovu: Kto to byl!! V zadní řadě se ozve slabý a mrzutý hlas: Já to byl... Stalin : Na zdraví!
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 16:15
Re: dobyti riviery
Znám >:D >:D ten je dobrej :yes:
5. 9. 2016 16:27
Re: dobyti riviery
Blby na tom je, ze asi dost vystihoval realitu...
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 00:19
Re: dobyti riviery
To je dost možný, Stalin byl vůbec expert
Avatar - wakantanka
5. 9. 2016 20:35
Re: dobyti riviery
Patrilo by sa ale dodať, že oni tí západniari nesedeli so založenými rukami a tak ako mali vypracovanú obranu proti invázii z východu, tak mali pripravené plány na to že začnú oni. Svet nie je čiernobiely a každá akcia vyvolá reakciu. To vedia všetci čo majú svojich 5 pohromade.
Avatar - O5kar
5. 9. 2016 13:05
Re: dobyti riviery
Snad těm plkám o dobití Riviéry nevěříte? Jestli to Vašut žral, tak je mi ho líto. Takové a podobné bludy, kecy, žvásty se vykládaly všude v kasárnách na západní hranici, ale jenom mezi takovými těmi vojáky. To vždycky nějaký lampion typu Terazkyho vypustil takový žvást a telata mu to žrala. Ale většinou s úsměvem. Já si jenom pamatuji na cvičnou mobilizaci, kam a jak to rychle dojelo. Nenechte se vysmát a seznamte se s kapacitou armády bývalé NSR a USA základen na jejich území. Vždyť by ta naše armáda ani nepřejela ty kopce na hranicích, protože ty přechodové trasy si velmi dobře střežili.
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 14:46
Re: dobyti riviery
Dyt říkám že to byly pohádky, aby si lampasáci měli co vyprávět a popř. zdůvodnit existenci. Každý komu to ve velení trošku pálilo věděl že je to nesmysl a že menší útok několika jednotek by hravě odrazili a při masivním útoku několika desítek dvizí z celého východního bloku by k odražení použili atomovky a byl by konec.

Akorát tady místní "komunistobijci" jim to žerou >:D
5. 9. 2016 15:58
Re: dobyti riviery
jj, to je fakt, v planech varsavske smlouvy se pocitalo s tim, ze pri utoku na zapad bude CSLA v podstate obetovana jako predvoj vicemene bez sance na preziti - moznost, ze by dojeli az do toho Mnichova byla miziva - nicmene je fakt, ze o tom asi ti mistni lampasaci (velitele jednotek) nemeli ani tuseni...
Avatar - Barrichello
5. 9. 2016 21:40
Re: dobyti riviery
On hlavně každej věděl že se nikdy nikam nepojede.....že je to jen provokace kočka a myš. Ostatně stejné plány měl západ a jako měli oni rakety na Moskvu, měla Moskava zas rakety namířený na ně.
Akorát západ a usa to občas trošku přehnali, viz počátek kubánské krize vyprovokovaný USA a jejich přesunem raket....
5. 9. 2016 23:00
Re: dobyti riviery
Ale no tak, rozmisteni raket stredniho doletu do Turecka, Italie a VB - coz byly staty NATO proste jen zvysovalo strategickou vyhodu NATO a Rusko presunem zbrani na Kubu jen adekvatne reagovalo. Proste jak pises kocka a mys...

Spousta fanatiku si myslela a nekteri do dnes mysli, ze by se nekam jet mohlo - to jak to bylo realne nebo ne je otazka. Stacilo aby nekomu trosku ruplo v bedne...
Avatar - Barrichello
6. 9. 2016 09:32
Re: dobyti riviery
Naštěstí neruplo. Doporučuji třeba hraný dokument "Muž, který zachránil svět"
[odkaz]

Díky němu jsme ještě všichni tady.
Avatar - O5kar
6. 9. 2016 19:32
Re: dobyti riviery
Ještě jsem zapomněl dodat, pravděpodobně se myslí Francouzská Riviéra. Potom se je třeba podívat, kde to vlastně je a co by tam ta vojska dělala. Oni si asi ti blbci mysleli, že je to na pobřeží La Manche (Atlantik). Tam by to význam mělo. Dále také kdy a proč, Francie vystoupila z NATO, a kdy se tam vrátila, ale to už Vašut na vojně dávno nebyl. Ale stejně, co naplat, když každý voják nosí v tornistře maršálskou hůl, že?
Avatar - Googlit
4. 9. 2016 20:54
autopilot
V jednom odstavci “ Nejlepší varianta je samozřejmě auto s řidičem, ale to se mi povede leda až v příštím životě. " a o dva odtsvace dál jak se netěší na dobu kdy se budou auta řídit sama. Co tím jako chtěl říct?
Rozbalit vlákno
4
4. 9. 2016 21:51
Re: autopilot
Že je to PR manažer autobazaru Štěpánek Auto a rozumí tomu jako....
Avatar - Googlit
5. 9. 2016 08:00
Re: autopilot
A já že kde se tu vzal Vašut - díky. Chce se mi blejt :/
5. 9. 2016 09:53
Re: autopilot
Tak se hlavně neposer
5. 9. 2016 11:00
Re: autopilot
nemusí to byť taká kravina, najazdí toho hodne a vzal by šoféra, ale stále je to iné, ako keď musíš sadnúť do bezduchého povinného automatu. Vo vlastnom šoférovi je istý luxus, aristokracia, pocit postavenia, v automate všetko odchádza, auto prestáva byť sexi bude atraktívne jak chodník, som z jeho generácie, viem o čom hovorí.
6. 9. 2016 23:26
Neboj Marku :)
To je v pohodě Marku, jen si jezdi jako Hrušínský >:D zajdi koupit do áček nějakou Felicku za pár korun a můžeš se kochat bez obav... >:D
Rozbalit vlákno
0