Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

SUV Alfa Romeo Stelvio se objeví už v listopadu!

12 komentářů

RS
Kodiaq to není, ale tolik práce to zase nedá, předhodit sem nějaké spy fotky.
Nově odchycen i interiér.
[odkaz]
Jinak představení v L.A. se avizovalo už loni.
stone60
Tak to se opravdu moc těším ..... a hlavně ať to alfu nakopne. Náhodou neví někdo jak se Giulia prodává v Evropě ? U nás to byly dva kousky.... Možná to nakonec ještě byli prodejci.
Mr.Murphy
tady [odkaz] Romeo Giulia dole to najdeš....

Květen 236
červen 1334
červenec 999

těžko soudit, je to jen náběh prodejů, navíc přes prázdniny.... uvidí se na podzim....
stormrider
Giulia se začne možná prodavat ve chvíli, kdy po prvním zaváhání zlevní. Protože soucasne nabídky v podstatě zakladni verze za skoro milion se prodat z principu nemohou. Giulii jsem vyzkoušel, mel jsem ji na hodinu ve verzi Super 180k MT a D3 konkurovat cenou proste nemůže. At pise kdokoliv cokoliv. Fandím ji nesmirne, protože je to krasne a sympatické auto, ale dokud bude stat bez xenonu a sklopných zadnich sedacek (zkouseny vuz) 1,2m, tak ma Alfa smůlu. Chyb a nedokonalosti je z meho pohledu az příliš na to, aby nad nimi racionální zákazník zavřel oči.
stone60
ještě jsem v ní neseděl, chystám se, které chyby máš na mysli ?
stormrider
Chystám se popsat dojmy v blogu tady na ACZ, ale ve zkratce co se mi nelíbilo😒br />
- podivné ukotvení pedálu spojky a brzdy, nepůsobí bytelně a celý modul pedálů působí jako uvolněný (viděl jsem u dvou aut, takže to asi nebylo jediným kusem)

- naprosto nepřehledný palubní displej mezi budíky, který toho moc neumí, centrální displej není taky nic moc, moc jsem nepochopil ovládání (neměl jsem moc časuho zkoumat, ale např. u Audi jsem se zorientoval rychle), otočný ovladač nepůsobí moc bytelně

- ovladač zrcátek je ze dvou dílů (tělo a stříbrný kroužek), ten kroužek nedržel na svém místě a působil, že brzo upadne

- řazení je hodně tuhé, dá se ale asi zvyknout a navíc to bylo nové auto, (mám rád tužší řazení, tohle je ale zbytečně moc, navíc u ne nijak extra silného dieselu)

- ani ve verzi 180k auto nejede nijak divoce, navíc v nejvyšších otáčkách vydává divné pazvuky

- Alfa v první vlně zásobuje celý trh podivně konfigurovanými vozy, z kterých si musí dealeři vybrat, takže pak jsou v nabídce auta ve "full" výbavě za 1,25 milionu, která ale mají halogeny a nejdou jim sklopit zadní sedadla (ta sedadla jsou např. pro mě důležitá, a nemá to snad zatím jediná vyrobená Giulia, chybí dokonce i zadní loketní opěrka a jakýkoliv průvlak z kufru)

Ve zbytku mne auto nadchlo jako všechny ostatní, ale s výše popsaným si ji nikdo kromě fanoušků za stejné peníze jako MB C, BMW 3 nebo Audi A4 nekoupí. Když bude stát 2.2 JTD 180 Super kolem 850 tisíc, bude to tak odpovídající.
stone60
díky za slušný popis dojmů. Asi máš pravdu s cenou, ale konfigurace dnešní za 1,2 mega nejspíš za 850 nikdy nebude..... taky si myslím, že spíš měli vystartovat s menší výbavou za slušnější peníz, asi chtěli ze začátku urvat nejvíc z nadšených těšitelů a ono to moc nevyšlo. Držím jim palce ať se chytne....
frite
Stelvio které bych snesl je od Moto Guzzi
Taky Italka a přitom žádná SUV obluda...
janiin
Náhodou Stelvio od Moto Guzzi je takové SUV mezi motorkami - velké, těžké cestovní enduro, které je vlastně spíš na pohodlné cestování s plnými kufry po silnici. To na SUV docela sedí, ne?
st.paul
Ťažko posúdiť, či ide len o realistický render, alebo skutočne foto, ale ak by toto bola realita, dávam palec hore:
[odkaz]
Anonym
v čr teda zatím žádnej boom prodejů nenastal....
stone60
A bohužel nenastane