Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Elektrobus SOR EBN 11 po roce provozu v Praze

Elektrobus SOR EBN 11 má za sebou úspěšný rok provozu v pražských ulicích a před sebou má díky svým dosavadním výsledkům minimálně ještě jeden rok ve službách DPP.
Zpět na článek
Elektrobusy
Skúšobná prevádzka v Prahe...
A nemá tieto vozy v bežnej prevádzke už Ostrava? Hádam už aj 5 rokov...
Rozbalit vlákno
2
9. 9. 2016 08:24
Re: Elektrobusy
To hele nevím, ale jezdí snad v Hradci Králové.
9. 9. 2016 09:49
Re: Elektrobusy
Proč se to nejmenuje SOR BEN??
Avatar - Bubáq
9. 9. 2016 11:35
Škoda dvou věcí
a) těch busů mělo být v provozu alespoň 5 ks, pak by byly zkušenosti relevantní. Nevím, kdo za rozhodnutí o nasazení 1 ks může, zda DP, který chtěl ušetřit, nebo SOR, který nemá dost techniků na sledování zkušebního provozu;
b) standardní design busů SOR zevnitř i zvenku si už silně zaslouží změnu: přijatá technická řešení v interiéru mají velmi nizkou životnost a bus na malých kolech již po několika málo tis. km uvnitř drnčí tak, jako by byl v provozu alespoň 30 let. A co se týká exteriéru, SOR by si měl vzít příklad z elektrobusů italské firmy Modulo: mají svébytný design hlásající "já jsem moderní elektrobus", celoplošně nízkou podlahu (i vzadu), kvalitní řešení místa řidiče a pod.
Jestlipak DP zkoumá soustavně také zkušenosti jiných měst s elektrobusy?! nebo se zas jedná o prachsprostou a idiotsky amatérskou akci, kdy se Praha tváří jako že si vše odzkouší a nakoupí sama? Je sice pravda, že Praha má jedinečné terénní a prostorové parametry, ale to neznamená, že by se zkušenosti mnoha jiných hlavních měst měly Prahou ignorovat.
Tento článek je asi převzatý od SORu, takže mnou popsané otázky zodpovědět nemůže. Bylo by ale hezké, pokud by se profíci z AutoCZ o tyto otázky zajímali a PR článek doplnili o příslušné informace.
Rozbalit vlákno
2
9. 9. 2016 12:03
Re: Škoda dvou věcí
v Praglu se resi jinci veci, dokud tohle nebude zakazka v miliardach, tak to malokoho zajima, neni tam totiz kde "tunelovat" ve velkem, takze se v tichosti zkousi jeden usmudlanej elektrobus, nekdo to ma jako zajimave placenou trafiku a aby se nereklo tak se to prodlouzi na dalsi rok, tedy dalsi rok trafikantstvi :-!

az pujde o nakup elektrobusu v nejakem vetsim mnozstvi, tak sem si na 100% jistej ze to vyhraje ta nejhorsi mozna firma s tema nejhorsima elektrobusama co bude potreba neustale servisovat a aby byla moznost na ty proklate elektrobusy nadavat :-! ostatne vidime jak skoncili vsechny nakupy vozoveho parku DPP za posledni dekadu, predrazne, obcas nepouzitelne, bez klimatizaci ktere na cene zakazky netvori ani 0.001% ceny :yes:
Avatar - Bubáq
9. 9. 2016 20:55
Re: Škoda dvou věcí
Výstižné...!