Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Nejbláznivější motory v dějinách: Šestnáctiválce, Wankely, šoupátka

17 komentářů

Major991
W16 měl jenom čtyři klikové hřídele? Tak to klobouk dolů >😁 >😁 >😁
kalousek
Taky čumím kde na to autor článku přišel 😒
Sleeper
Omlouvám se, vačkové samozřejmě, nikoli klikové. Opravil jsem.
Major991
To je lepší 😉
Stejsn
toporcer [odkaz] Aneb "Motor je 4 valec s 8 hlavami dvojtaktový s oddeleným mazaním pracujúci ako 16 valcový piestový štvortakt." :-!
gil54
....no, já zase postrádám třeba také zmínku o dvoutaktním dvoupístovém jednoválci (Puch, DKW, Jawa Manet). [odkaz] Vyráběný a funkční.
T.E.S.L.A už na ACZ serie
No, tak potom tu mal byť aj ruský dvojtaktný diesel, ktorý síce po vojne dávali hlavne do nákladiakov a autobusov, ale technicky bol dosť výnimočný.
Stejsn
Jo, byl třeba v Sergejích :yes:
Savant
30. května uveřejnil pan Scott Boyd originální zajímavý článek na webu Driving DC.
Tento článek je nápadně shodný s článkem, kterého autorem je pan A.S. Dragoun, ačkoli ten se na něj neodvolává.

I když v původním článku chybí humoristické vložky typu "Lanchester Motor Company založili tři bratři stejného příjmení" (To tak u bratrů bývá, že mají stejná příjmení, ne? 😄, stojí původní článek za přečtení.

[odkaz]
Zaujímavé je, že v pôvodnom článku sa píše o zvláštnostiach zo sveta motorov, ale tu o najbláznivejších motoroch v dejinách.... Ten bulvár je niekedy už fakt protivný.
Ale zas nebuďme zlí, možno sa ACZ tým článkom len inšpirovalo.
Sleeper
Neodvolávám se na něj, protože jsem jej jako zdroj nepoužil. Jednoduché. Formulaci jste evidentně nepochopil, nicméně jsem ji upravil.
V6last imil
Tak se hnědka nezlobte pane Sleeprde.
Ada je zase tady
Posuďte sami: [odkaz] [odkaz]
To vyzerá zaujímavo. Rád by som vedel, ako to dokážu uchladiť
esenbe
Slovensko má také svůj bláznivý motor. Je to velká legrace, protože je spíše bláznivý než motor. Nyní tento unikát můžete i mít za pouhých 140k. [odkaz]

stránky výrobce >😁
[odkaz]
Stejsn
Jo, psal jsem o něm v příspěvku výš před osmi hodinami...
esenbe
Pravda ... 😄