Novinky
Český trh v v září 2008 ve třídě MPV – Nové úspěchy pro Roomster, Matrix, Logan MCV a S-Max mezi MPV
11 komentářů
0
Kangoo, Berlingo, to jsou pickupy. Když postavíš Logana sedan vedle novýho Kangoo, tak zjistíš, že je Logan delší, co Tě zarazí je to, že Kangoo je neúměrně vysoký oproti svý dýlce a to platí o Berlingu i novým Partneru. Co se týč italskýho Ďobló, tak to je mula z dodávky a Pandy. Logan MCV se nedá jednoznačně zařadit. Na autobus je to malý, na osobák obr. Není to kočkopes, je to prostě Dacia MCV.
Přejít do diskuze
Najmä je Scenic o triedu menšie auto ako Sharan alebo Alhambra. Porovnávaj porovnateľné. 😉
To je tá relativita pojmov. U mňa bude MCV vždy za kombík. To by sme za MPV mohli považovať ak Kangoo, Berlingo alebo Dobló v osobnej verzii...
Já si za tím Loganem MCV stojím, píšu už to poněkolikáté 😄 Na kombík je to trochu velké a s obřím rozvorem a vysoké to je jak Petřínská rozhledna 😄 Na klasické minivany pochopitelně ztrácí variabilitou, sám v textu uvádím, že je to maxikombi, někde jsem psal i přerostlé kombi. Nepatří ani do MPV, ač je mnohem větší, než některé už nevyráběné modely (Mazda Premacy, např.). Nepatří ale ani mezi kombíky nebo k sedanu Logan do nižší střední, protože je zkrátka moc přerostlý. Takže kam s ním? SDA ho řadí mezi MPV, takže jsem to tak nechal, po rozdělení do tří kategorií je ve středních. P.S. Avantime, díky 😄
I když nejsou nejmodernější, jsou to stále pěkná a dobrá auta. Pořád bych vzal Sharan nebo Alhambru mnohem radši než Scenica, který je o generaci novější. Kdyby se stále vyráběl třeba Passat B6, taky by se prodával jak hrušky. Jsou auta co tak rychle nestárnou a zkrátka ještě pořád na ostatní stačí. Dobrým příkladem může být i Octavia Tour, která se stále do důchodu nechystá.
Asi me nikdy neprestane udivovat kolik blbcu u nas je,kdyz si koupi auto,ktery je stary 13let a za takove penize.Vsem majitelum Sharanu a Alhamber gratuluji ke koupi(noveho)vozu.
Projdi se po ulici jak clovek v produktivnim veku kulha- tak si nechal pro korunu vrtat koleno- je to pravdepodobny kupec Sharanu 😉