Novinky
Zdravim... no, ja presne nevim, jaky pohon ma W213. Myslim, ze W124 mela nejakou lamelovou spojku, spojky ma i X-drive od BMW a neco podobneho ma (snad) mit i A4/A6 (drive mela Torsen). To je jedno. Mam zkusenosti jen se slabymi motorizacemi, a mozna prave proto za deste nebo na snehu jsem s nimi nemel problem (W211/212). Bydlim na severozapade Nemecka a tady moc nesnezi, ale za to hodne prsi. Mistni cestari ani nemaji techniku na uklizeni snehu, takze kdyz uz tu nahodou jednou za tri roky nasnezi, tak to stoji za to. Presto jsem vzdy dojel. Naproti tomu znam par lidi z CR, co se ctyrkolkou (A6) vymetli prvni zavej. PS: Pred mesicem jsem objednal nove auto a zase vzal zadokolku, toz tak.
A Mercy s podélně uložených motorem (C, E, S a odvozená SUVčka) nemají haldex, ale diferenciály. Spojky používají jenom levné modely s motory napříč a čtyřválci (třída A plus odvozeniny).
A jen drobná poznámka, A6 nemá motor před přední nápravou, ale nad ní. Podobně jako to mají mnohá prémiová RWD konkurenčních značek