Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

BMW 5: Nová generace na českém trhu od 1.292.200 Kč

38 komentářů

vondry87
Bohužel mně jako zástupci české střední třídy nezbude nic jiného, než si 3 roky počkat a pak dotáhnout nějakou 530i z Deutschlandu. Tou dobou už snad konečně skončí i ty proklaté intervence a cena bude víc než akceptovatelná.

Každopádně gratulace (a lehká závist) všem, kdo čekat nemusí 😉
webpaja
Cenově nastaveno poměrně slušně. Kupoval jsem stejně silné auto jako je 540i, ale o třídu níž a základní cena byla bez přílatků stejná jako u G30.

Za mě opět lepší připlatit za M Paket a i tak se s nezbytnými extras dokáže člověk udržet kolem 2mio s daní. To není vůbec špatné! 😉
stealth01
Tak ja jsem kupříkladu čekal, az ji uvidím a kdyz jsem ji pak viděl (hlavně interiér), tak jsem se rozhodl jít jinde. Az podepíšu objednávku (cca polovina listopadu), tak zase napisu nějaký ten blog 😉
Dinar
Já se určitě nejdřív svezu, ale z obrázků na mně dělá dobrý dojem. Každopádně mi bylo řečeno, že sice konfigurátor už je, ale reálná objednávka do výroby nejdřív od února.
webpaja
Konfigurátor na webu jen na bmw.com a pouze provedení exteriéru a vnitřku. Reálný ještě nefachá ani v Německu.
Dinar
Na bmw.cz jede full verze konfigurátoru. 😉
webpaja
Zmátlo mě, že u všech aut se dostaneš z přehledu, tady jen přímo přes konfiguráotr.
Dixik2
Český konfigurátor už je včetně příplatkové výbavy.
webpaja
A jo...nedá se tam jít přímo z modelu G30, ale přes konfigurátor.
Dixik2
Auta na projetí budou až v únoru 2017 ?
Dinar
To nevím, možná už do konce roku, ale zadání auta do výroby z ČR nejdřív v únoru, to mi bylo řečeno.
Dinar
Jo, vypadá to dobře, s šestiválcem slušně vybavená kolem dvou mio. :yes😒br />
A jedna zajímavost. Když vezmeš sport line, tak dostaneš non rft gumy a dá se přikoupit rezerva. Návrat k normálu? 😄 :yes:
kozoovečkin
Já jsem to zkoušel konfigurovat i bez sport line, stejně mi to vyhodilo normální pneu + sada na opravu, příp. za příplatek náhradní kolo. Docela mě to v dobrém slova smyslu šokovalo. Ceny se jeví rozumně, i když na druhou stranu si člověk říká, že by to v Německu vzhledem k tamní kupní síle nemuselo být levnější, než u nás . 😄
Dinar
Jo, je to jinak, podle typu ráfků, s některými jen rft, jiné jdou i bez rft, kolo nebo lepení lze dokoupit vždy. Dobrý, aspoň je možnost volby. :yes:
webpaja
Když vezmeš M Paket, máš RFT direktivně...to je škoda.
boost.
U trojky je možnost jedné 18" sady s Micheliny PSS, jen není v konfigurátoru. Viděl jsem je už na několika autech s M paketem a novinářské 340i Sport Line je měly všechny.
webpaja
To jsem netušil 😉
Dinar
U té g30 je podstatné, že k ní jde pořídit rezerva. Myslím, že sám víš nejlíp proč. >😁 😉
Arese
A kam se ta rezerva dá? Fakt obnovili vanu v podlaze kufru? To by bylo super! 😄 :yes:
vondry87
Tak 2 mio jsou mimo mojí realitu. Ani si neumím představit, že bych dal za auto stejné peníze jako za pozemek, na kterém budu celý život žít 😄 Takže mít ty prachy, tak radši přikoupím sousední pozemek a spokojím se s tou ojetinou. Ale každý má jiné priority 😄
Emel
Někdo už ten sousední pozemek má 😉
vondry87
Lol no jo >😁 Jak to víš? >😁 >😁 >😁 Z okolí? Nebo jen odhad >😁
euro89
530i se ctyrvalcem, bez moznosti manualni prevodovky a s hromadou otravne elektroniky je opravdova parada, no. >😒] To ja spis gratuluji a lehce zavidim tem, kdo maji v garazi zachovalou 530i V8 E34 s manualni prevodovkou. :yes:
webpaja
Tak Š120 taky žádnou otravnou elektroniku nemá a ještě má koncepci jako Porsche.
Dinar
Tak není to o italském autě, no. Že do giulie nekoupíš šestiválec neva, že se 520i teď jmenuje 530i je problém. 😉
Barry Lyndon
a není to jiná třída i tržní segment (tedy střední & vyšší střední a subprémie & prémie) ?
Dinar
Já přece nesrovnávám pětku s julčou, ale způsob komentování eura89. Giulii chybí šestivallce, 3er, a4, c, XE je mají, v diskusi pod ní ale neplakal. Tady si vybere základ a brečí o čtyřválci, jakkoliv ví, že g30 má jak šestiválce tak osmi. Jde jen o označení.
vondry87
Tak mně automat vyhovuje a elektronika mi nevadí. Ze čtyřválce nadšený nejsem, ale praxe ukáže. Za ty peníze to přece taková tragédie být nemůže a 540i už je pro mě zbytečný overkill. Upřímně řečeno mě to teď trápit nemusí, čekají mě ještě jiné investice a přebytečné peníze budu mít stejně až tak za dva roky. Pak se dojdu někam svézt a koupím, co mi bude víc vyhovovat.
Pixla
Opravdu se omlouvám, ale musím. Bohužel již nejste zástupce střední třídy, když nemáte na tento vůz....
webpaja
Opravdu musím, bez omluvy. Tohle je nejblbější příspěvek v diskuzi.
Pixla
Tak čtěte a a znovu a lépe.
webpaja
JJ, sedí to. Přesně jak jsem napsal.
Barry Lyndon
... ale ve srovnání MB-E je to vyložené krásné :yes:
webpaja
Tak někdo potřebuje ten mazanec pořádně vykynutý, tady je to spíš nedokynuté 😉
maxi!
tiez myslim.... je to vec nazoru!
niekto tvrdi, ze toto je krasne....
ale vsetci mame iny vkus!
mne vobec nevadia tvary novych mercedesov, E klasse objednane.
:-!
Barry Lyndon
koukám, že můj příspěvek má hodně mínusů - asi proto, že nedává žádný smysl 😄 .

Správně mělo být: ".... ale ve srovnání s MB-E je to vyložené krásné"
webpaja
😉
chalan66
:no: Neviem, je v podstate pekné , ale naozaj žiadny wav efekt sa nekoná ! No a palubovky v BMW sú podľa mňa už moc preplácané a pôsobia v detailoch dosť lacno ! Volant absolútne hnusný a s lacno vyzerajúcimi plastami a aj okolo výduchov kúrenia! Volanty v BMW majú ešte jednu veľkú slabinu aj v luxusnejších verziách a to že vŕzgajú dosť výrazne ! V pol ročnej 4 som to počul aj cez pustené rádio! V X5 vŕzgal od novoty a je toho viac ! Za tie prašule , nech sa nikto nehnevá ..... :no: :no: :no: