Novinky
Bohužel vypadá stejně odpudivě jako stávající generace. Kvalitní, rychlé, exkluzívní a výdělečné, nicméně i nadále jedno z nejošklivějších velkých SUV na trhu... :-!
V dávné minulosti bohatí lidé využívali své bohatství k tomu, aby ukázali jak jsou bohatí a při tom si pořizovali krásné věci. Dodnes z toho profitujeme a obdivujeme od pyramid až po secesní vily tu nadčasovou krásu. Dnes bohužel bohatí lidé využívají své bohatství jen k tomu, aby ukázali jak jsou bohatí. O Cayenne můžeme říct cokoliv jen ne to, že je krásný a bohužel nic na tom nemění ani nová generace. Ano, vnímání krásy je subjektivní, ale existují určitá všeobecná pravidla krásy. U lidí se všeobecně líbí obličeje, které jsou velmi symetrické. Automobily, které jsou vnímány jako krásné mají zpravidla křivky, které vedou od někud někam, správný poměr prosklených a neprosklených ploch, délky převisů, poměr velikosti světlometů, atd... Anebo na Cayenne nikdo nevidí ty obludné zadní světlomety, ten "tlustý zadek", anebo opravdu nevkusnou příď? Škoda, že Porsche nevyužilo svůj potenciál a jediná jeho designová řeč je nejrůznější modifikace prvků z 911. Je to jejich nejůspěšnější model, ale jak by bylo absurdní, kdyby všechny VW vypadaly tak nějak jako brouk, nebo všechny Citroeny jako kachna...
Snad jen- zkus ho! :yes:
A tak jsem se obracel na uživatele Cayennů, především modelů S a Turbo. A kupodivu- jen nadšení, závady žádné. Tohle bylo směrodatné. Je to tak, Cayennu věřím. Když jsem odjížděl s RR někam na delší cestu, vždy jsem se uklidňoval- snad vydrží! U Cayennu na to ani nemyslím.
Případným kupcům Porsche Cayenne Turbo musím napsat jedno slovo- DOPORUČUJI!
PS: a to že je to Touareg? No a co? Kdo byste nechtěl Touareg zadarmo? :-!