Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Řídili jsme vojenský Pandur II 8x8: Jak jezdí armádní speciál?

20 komentářů

ozawasan
ještě, že nikde nebyla civilní mamča s osobáčkem...
Floyd
>😁 >😁 >😁
Ja Prvni 123
zvlášť pro nás, co máme "odježděno" s OT64... umíme si to představit.

A 21.5 metru je paráda! To měl i Land Rover Defender...

😄
tradon
Cim je tam dopravili? Po jednom nejakym mega letadlem nebo po mori?
ozawasan
Ruslanem - ale byla to spíš taková výletní přeprava - do ostré akce je raději nenasazovali, páč by jim rychle bylo ukázáno, jak f off nákup to byl... Tohle jsou transportéry na ......... velmi kvalitní jsem chtěl napsat...
Joab
Rozepis se, urcite nejsem jedinej, koho by to zajimalo.. a sam o tom vim snad jeste vetsi guvno, nez o autickach.
ozawasan
mám za to, že o tom lze najít tuny na netu. já jsem jenom čtenář - ode mne to nemá váhu 😉 . Ale jistě, když je to tak dobrý stroj, najdeš spousty záběrů Pandurů v místech konfliktů, jak je tam používají v praxi.... Jsou přece jednoduché na údržbu mimo camp, lehce opravitelné, nemají náchylné prvky na nástavbě v podobě optiky a zaměřovacích modulů, naše armáda má haldy aktivního pancéřování, vana má ten správný tvar pro usměrnění e😜loze zdola a ze strany..... a tak. aby to neskončilo jak slavné M113 ve Vietnamu,
Joab
No to já právě nevim, jestli má, nebo nemá, proto se na to ptám - poněvadž většinou jsem nakloněn věřit tomu, že firmy jako Steyer - Daimler aspoň trochu vědí, co dělaj. Pokud to teda vůbec netušej, chtěl jsem číst nějaký konkrétní výhrady..
ozawasan
Steyer překvapivě vlastní stejná firma,která vyrábí Stykery......je ten svět ale malý...
z výhrad- průměrná až podprůměrná ochrana posádky proti e😜lozím zdola, náchylnost prvků "věže" k poškození a náročná až nemožná operativní výměna na místě,či v omezených podmínkách. A mám dojem,že postřelovací zkoušky v praxi by mohly být také problém -- od 7,62x39 výš
swifter
Megaletadlo? Na Pandura stačí obyčejný C-130 Hercules, do C-17 Globemasteru se vedjou hned tři..
Surcuf
je to ten Pandur, co nebyl schopen dorazit po vlastní ose na tankový den do Lešan? A ten Pandur (vlasně celákolona), který zneschopnila jedna bába v šáde?
swifter
A to měli tu bábá zrakvit nebo co? Nejsme (zatím ) ve válce..
"neregistrovaný"
[odkaz]
Ada je zase tady
Oslavovat tady stroje určené k vraždění? :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Joab
Jdi obejmout ovci a pomilovat strom (pripadne obracene), ty pacifisto.
swifter
Nejsou určeny k vraždění, ale naopak k eliminaci vrahů 😉
4hill
k nezaplacení..doslova.
Ficus
A kdyby to tenkrát Topolánek s Dalíkem a dalšími neupekli?
Nestalo by se vůbec, ale vůbec nic.
Akorát stát by měl o 100 miliard+ další náklady menší dluh, takže možná 150mld je v trapu, a pálíme dál naftu v lesíku....
Joab
Přesně tak. A kdybychom neměli vůbec žádnou armádu, taky by se nic nestalo, akorát bychom měli spoustu peněz, všichni. Perfektní logika..
swifter
Já ti nevím, ale celá slavná velká privatizace stála stát zcela oficiálně (ne JPP) 720 mld kč (údaj MF z roku 2005), ovšem v cencáh 1991, takže dne sby to bylo cca 3000 mld kč. A komu to vadilo? NIKOMU!