Ekonomika
vochcávka nikdy nebyla nijak výrazná co do designu. možná vyjma verze RS. Nicméně by taková měla zůstat, bo pro to ji mělo tolik lidí rádo. Tenhle příšerney paskvil ani po mnoha dalších fotkách bych nekoupil ani kdyby stála 200000. I český člověk nakupuje očima, ne jen rozumem. Monžá ji hrstka lidí, co nemají stylového ducha koupí, ale pak půjde převážně do firem. Ale za ty prachy je to hodně velkey hnus.
OII vo verzii scout bola nahodou celkom fajn aj RS... ale ta nova uz za mna nema to vizualne caro tej predoslej ... pride mi kusok tak "nijaka" bezducha .. neviem... a teraz k tomu taketo svetla? za mna taka nova elantra je ovela krajsia a elegantnejsia aj ked viem ze vy ju na trhu nemate.. ja ich uz ale par vidim a je to ozaj krasne auto ... tu nevidim dovod na octavku jedine teda ak clovek chce veeeeelky kombik.... 😉
No nevím, i bez těch trapných světel to je předražený, a za cenu přes 400t dostane člověk místo motoru sekačku na trávu. Snad všude jinde se dostane férovější nabídka.
Třeba Astra mi přijde trošku lepší, jak interiér, tak exteriér a za docela dobré ceny...
jako u Seatu i 7stupňové DSG pro 4x4 nebo zůstává pouze 6ti stupňové DSG?
PS. Jsem zvědavý na RS paket a jeho přední nárazník a masku, jak to půjde dohromady..
PS. Jsem zvědavý na RS paket a jeho přední nárazník a masku, jak to půjde dohromady..
..takže hnus, zmrvený přední maskou, tříválec a drahé jako prase,...tohle bych nechtěl ani jako služebák,...gratuluji pánům z VW, tohle se Vám fakt povedlo, :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
VW rozhodl, že je potřeba podpořit prodeje Golfu a tohle je výsledek >😁
Vše je možné... :-!
Nebo Kaban ujíždí na nějakým tom matrošu trošku víc než obvykle.. 8-s
Nebo Kaban ujíždí na nějakým tom matrošu trošku víc než obvykle.. 8-s
nemyslím, že by si O3 a G7 nějak zvlášť konkurovaly (snad verze kombi, trochu). Ta nemožná čtyřoká ošklivka podpoří prodeje spíš někde jinde...
No to jsme se ale dozvěděli jen ceny s litrem, něco víc by nebylo?
Fresh vypadá celkem přijatelně, tak uvidíme, jestli to bude jako teď, tj. bez možnosti mít ve Fresh silnější motory. Pokud by zůstal příplatek za 1.4TSI na úrovni 37t, tak Octavia Fresh 1.4TSI 110kW za 474 ceník, někde kolem 430 po slevě... no, dejme tomu.
S tím litrem se toho zase tolik nestalo, Fresh stál 432 a stojí 436, Active podražil o 12t a dostal klimu a pár dalších věcí... (zadní LED, dálkový centrál) - to je asi ok.
Fresh vypadá celkem přijatelně, tak uvidíme, jestli to bude jako teď, tj. bez možnosti mít ve Fresh silnější motory. Pokud by zůstal příplatek za 1.4TSI na úrovni 37t, tak Octavia Fresh 1.4TSI 110kW za 474 ceník, někde kolem 430 po slevě... no, dejme tomu.
S tím litrem se toho zase tolik nestalo, Fresh stál 432 a stojí 436, Active podražil o 12t a dostal klimu a pár dalších věcí... (zadní LED, dálkový centrál) - to je asi ok.
Cenu bych akceptoval , ale design předku - šílených světel , bych tedy nepřežil. :no:
Člověk si uřízne i ruku aby přežil, takže bych se Octávky zas tak nebál. >😒] Jiná věc je, že stejně jako faceliftovanou O2 bych si ani faceliftovanou O3 už kvůli tomu "kukuči" za vlastní peníze prostě nekoupil.
tento face za mna opat len podpori firemne predaje nic viac ... pritom O1 aj O2 bola kedysi celkom bezna aj u sukromnikov... mne sa to cielenie na firmy nepaci... kdeze su casy ked v takmer kazdom dvore stala felda fabia alebo prva octavka... dnes uz vidim u sukromnikov yarisy i30tky ceedy len nove skodovky uz moc nie a za mna je to skoda lebo auta to nie su zle ale dnes uz sukromnikom zrejme nevedia dat to co kedysi bohuzial... su uz drahe a zaroven aj relativne vizazou nezazivne... chyba im akesi caro ake ti da yaris alebo auris ci ceed .. kdezto octavka bude vyzerat stale kusok "anonymne" a az prilis firemne... to iste superb... nie je zly ale mazda 6 aj optima ci povedzme P508 su mi svojim cielenim a ponatim ako "sukromne auto" daleko blizsie.... ja by som dnes uz za skodu nedal to co chcu.. stacil mi pohlad na fabiu za 11 tisic a len som sa otocil... v tej cene je yaris pritom uz krasne auto so 73kw a 6st manualom
Pokud je to "dvouválec", zbývá už jen jedna jediná možná motorizace - 1.8TSI. Ovšem na nižší střední třídu to není žádná láce, zvlášť když uvážíme, jak strašně je to teď ošklivé. Na druhou stranu, nebudou prodeje (skrze tu extrémní ošklivost), budou slevy...
nebudou, 70% toho kupují firmy, ted je fuk jak to vypadá.....
firmy nemají oči? 😄
Mimochodem tu oblibu Octavií ve firmách moc nechápu, Golf je podle mě jako služebák praktičtější - už kvůli parkování.
Mimochodem tu oblibu Octavií ve firmách moc nechápu, Golf je podle mě jako služebák praktičtější - už kvůli parkování.
Kdepák, Fleet se neptá.....koupí a je ti přiděleno. >😁 Tam je síla Škodárny....
Jinak myslím že ta cenová zvedačka souvísí, že jsou plné "bazary" ročních vozů....něco jsem zaslechl že operáky jsou pozastaveny, takže je možné že Škodovka chce vymést dvory >😁 Tohle je jediná možnost....
Jinak ty ceny jsou vysoké.....to je pravda, na to co to nabízí za svezení a tlučou tomu, sice už méně nápravy.
Jinak myslím že ta cenová zvedačka souvísí, že jsou plné "bazary" ročních vozů....něco jsem zaslechl že operáky jsou pozastaveny, takže je možné že Škodovka chce vymést dvory >😁 Tohle je jediná možnost....
Jinak ty ceny jsou vysoké.....to je pravda, na to co to nabízí za svezení a tlučou tomu, sice už méně nápravy.
[odkaz]
aby to kluci s tou cenou nepřepálili.....
Ačkoli všichni kritizují vzhled Octavie a také její vysokou cenu. Češi ji stejně kupovat budou, protože je to modla. A hned jak si Octavii koupí nasmaží řízky, zajedou do Lidlu a pak pojedou na dovolenou do Chorvatska. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale za 400 tis zakládní verzi navíc s tříválcovým motorem. Je to ostuda. Desing mě osobně se líbí, i když souhlasím, že je torchu násliný. Ale tohle je vrchol, ta cena a to že současná octavia neměla klimatizaci ani v základu, kde konkurence ji nabízela již v základu u aut nižší třídy. Navíc je zde tolik lepších aut, než Octavia. Jenže češi jsou až moc tendenční... škoda
Kdyby byli trošku chytřejší, tak by stejně jako elektroniku nebo oblečení kupovali zásadně auta z Koreje nebo Číny. Přece nebudou podporovat rozežranost svých sousedů z Boleslavi, když jim to někdo v Asii udělá levněji...
Jestli "hloupí" Češi budou kupovat Octu je Škodovce celkem šumák, protože české prodeje jsou plivnutí do moře evropských prodejů a tam se Octavii daří zcela suprově.
[odkaz]
Druhý nejprodávanější model v nižší střední asi těžko bude snižovat ceny. Asi předpokládají, že facelift ještě evropské prodej zvedne, takže to by byli Češi (zvláště ti ve Škodovce) opravdu zcela tupí, kdyby nepřitlačili na cenu. Ceny se snižují jenom tam, kde je problém s prodeji a to není případ Octy.
[odkaz]
Druhý nejprodávanější model v nižší střední asi těžko bude snižovat ceny. Asi předpokládají, že facelift ještě evropské prodej zvedne, takže to by byli Češi (zvláště ti ve Škodovce) opravdu zcela tupí, kdyby nepřitlačili na cenu. Ceny se snižují jenom tam, kde je problém s prodeji a to není případ Octy.
Mno, ono bude podle mého hlavně záležet na tom, za jakou cenu se bude nabízet nová i30 SW, což je pro soukromníky asi hlavní konkurent této Octavie.
ten trend, kdy se velikost ráfků zvětšuje s každým stupněm výbavy nechápu (zvlášť u podvozků ala Octavia). Pokud chce někdo žebřiňák na 18tkách, resp. 40%ntních pneu, pak OK, ať si to zaklikne, ale proč to cpou automaticky jako základní výbavu L&K???
(Toto se netýká jen Škody, ale je to obecný problém. U Škody je to možná jen výraznější v tom, že ten jejich "nákladní" podvozek moc nefunguje)
(Toto se netýká jen Škody, ale je to obecný problém. U Škody je to možná jen výraznější v tom, že ten jejich "nákladní" podvozek moc nefunguje)
I ty jeden, neni komfortnejsiho auta nez OIII s torzkou vzadu, mozna, opravdu jen mozna, s tim meli problemy prvni rocniky ale dnes? Dokonalost.
brzy přijdou horší časy...a Škoda jim jde srdnatě vstříc..
ja tu vidim uz jednoznacne cielenie na firmy... nielen dizajnom ale aj motormi uz... pritom 1,2tsi bola zrejme najpredavanejsia prave u sukromnikov ... tak neviem co sa stalo ze zmizla ( leon ju po facelifte ma ) .... za litrovu octavku by som svoje peniaze nedal ani nahodou... to radsej 1,6 elantru.... a zase 110kw 1,4tsi je vykonom aj cenou uz kusok mimo "vacsiny" beznych sukromnikov ... tak neviem ozaj o co octavke ide a na koho cieli... ale sukromnici to uz moc nebudu .. ale neprekvapuje ma to... ale na druhej strane aspon bude viac i30 a ceedov a aurisov a leonov a mazdy 3 ci povedzme astry v sukromnych rukach 😉 ... a to je rozhodne fajn
Strašne tu milujem niektore diskusie. Najväčší odborníci na všetko okolo áut. Písať tu HNUS na auto ktore nikto z vás ešte ani nevidel. Neratam pár fotiek. Nehovorím že je to najkrajšie auto na svete. Ale to určite nie je horšie ako pred FL. Skôr naopak. Niečo nové, odvážne. Ako tu niekto písal Golf je No.1 a tak to musí zostať. Kabaň má smolu. A ešte má jednu smolu že je Slovák. A to tu väčšina z vás nevie rozdýchať. Tie urážky na jeho adresu sú dosť úbohé. A tie múdrosti ze odkedy je tam ide skodovka dolu vodou sú trápne. Neviem ci v novodobej histórií mala škodovka krajsie auto ako je jeho Superb. Asi ťažko. Je to podla mňa najkrajšie auto v triede. Kym nepride nová Insignia. Ale vpohode. Mudrujte tu. Hlavné budú predaje. A tie vaše táraniny a múdrosti ťažko ovplivnia
na to, keď ten trojválec dostane vypínanie jedného valca, to bude za +40tis a ušetríte deci paliva. Tie dva valce sa potom za štyri roky rozpadnú a to = udržanie globalizačného trhového hospodárstva. A prečo to tak funguje? Lebo ovce to berú, kupujú a žerú...
No, "investici" do tříválce vidím jako pěkně rizikovou. Pokud by se někdo chtěl auta zbavit za cca 3 roky, budiž, ale za cca 6-7 let bude téměř neprodejná. Pamatuji si na dobu, když jsem v roce 2000 kupoval Fabii , kde novináři o motoru tvrdili jako o beznadějně zastaralém pohonu. Škodovka ho "úspěšně" nahradila HTP a zkuste si zajít teď prodat auto stejně ojeté s 1,4 nebo 1,2...
Jediné, co mi přijde zajímavé, je 1,4TSI - pokud bych uvěřil, že bude fungovat. Cena za 110kw mi přijde akceptovatelná.
Nemám rád řeči o sekačkách na trávu, ale do auta velikosti O3 bych tříválec nedal ani manželce, na rozdíl od bývalé 1,2TSI.
1,8TSI i 2,0TDI - bez výrazné slevy ne.
Nemám rád řeči o sekačkách na trávu, ale do auta velikosti O3 bych tříválec nedal ani manželce, na rozdíl od bývalé 1,2TSI.
1,8TSI i 2,0TDI - bez výrazné slevy ne.
Karle, tahle 1,4 nepřeskakuje a funguje...Audi jí používá už hodně let.Vyzkoušený systém.
Já ti nevím, kamarád- majitel autoservisu ji má z r.2013 v Touranu , a je na.sranej, opravy za desetitisíce. A přitom péči jako jeho auto nemá v ČR moc aut.
No tahle 1.4TSI je fajn, po roce používání bez problémů a to máme doma dvě. Služební G-tec a tchán má klasický benzin 110kw a zatím pohoda 😉
Můj omyl- kamarád má běžnou 1,4TSI, tahle má zřejmě vypínání válců?
Vypínání válců bych se bál ještě víc, ale netvrdím, že to nefunguje.
Vypínání válců bych se bál ještě víc, ale netvrdím, že to nefunguje.
Pochybuji, že ji má v Touranu z roku 2013. Musel bych se samozřejmě podívat, ale myslím si, že má celkem jistě předchozí generaci s řetězem. Hodně let Kinga bych pak považoval za přehánění. Tyhle motory se poprvé na trhu objevily snad koncem 2012 a trvalo, než se dostaly do starších modelů (s Euro6 měli čas až do 9/2015).
Nijak víc jsem se o to nezajímal, může být. Ale když minulou generaci TSI nedokázali za 5 či kolik let vyladit, důvěru v tu nynější to nebudí.
Edit: kua, a ještě si pletu Touran s Tiguanem. Má Tiguana 8-s
Edit: kua, a ještě si pletu Touran s Tiguanem. Má Tiguana 8-s
Záleží, co má za problémy. Jestli měl smůlu, nebo je to něco typického. A některé problémy je těžké ekonomicky odstranit. V tom ti čas nepomůže. Člověk tedy může doufat, že to zohlednili v další generaci, na které tou dobou pracovali.
Tiguan by na tom neměl nic změnit. Leda by sis spletl Tiguana s Golfem. 2013 je prostě příliš blízko uvedení na trh, tenkrát ty motory byly jen v nových modelech a ještě ke všemu ne ve všech. V té době uvedli Rapid a právě mě překvapilo, že dostal staré motory. Tiguan ty nové mohl dostat tak v roce 2015, tak akorát, aby splnili ten zářijový termín.
Tiguan by na tom neměl nic změnit. Leda by sis spletl Tiguana s Golfem. 2013 je prostě příliš blízko uvedení na trh, tenkrát ty motory byly jen v nových modelech a ještě ke všemu ne ve všech. V té době uvedli Rapid a právě mě překvapilo, že dostal staré motory. Tiguan ty nové mohl dostat tak v roce 2015, tak akorát, aby splnili ten zářijový termín.
Požadovat za tříválcové auto kompaktní třídy s dvouhmotým setrvačníkem a zadní jednoduchou nápravou 407 tis je od Škody více než sebevědomé. Vypadá to, že Škoda musí odvést do koncernové pokladny z každé Octavie desetitisíce na hrazení nákladů dieselgate, při zachování stále rostoucí dynamiky vytváření svého vlastního zisku.
Otázka zní: Zda si Škoda dovolí stejně razantní navýšení ceny Octavie pro velké leasingové společnosti nebo proč jím nesníží velké slevy z cen? Odhaduji, že by velcí odběratelé rychle přešli v lepším případě k jiné koncernové značce, v horším k jinému výrobci aut. Asi tato celá cenová politika Škody má dopadnout tak, že bazarové Octavie po skončení tříletého nájmu s nájezdem 120 -160 tis Km se budou pro občany prodávat za nákupní ceny nových aut pro velké společnosti. Pokud si občan půjde koupit k dealerovi novou Octavii, bude rád za slevu 2,5 - 3% z ceníkové ceny vozu.
Horší pro lidi bude skutečnost, že ostatní značky se určitě zachovají jako v minulosti podle Škody, proto se dá téměř jistě v řádu měsíců očekávat skokový nárůst i ostatních aut v kompaktní třídě....
Je jen otázkou kolik lidí toto bude akceptovat.
Otázka zní: Zda si Škoda dovolí stejně razantní navýšení ceny Octavie pro velké leasingové společnosti nebo proč jím nesníží velké slevy z cen? Odhaduji, že by velcí odběratelé rychle přešli v lepším případě k jiné koncernové značce, v horším k jinému výrobci aut. Asi tato celá cenová politika Škody má dopadnout tak, že bazarové Octavie po skončení tříletého nájmu s nájezdem 120 -160 tis Km se budou pro občany prodávat za nákupní ceny nových aut pro velké společnosti. Pokud si občan půjde koupit k dealerovi novou Octavii, bude rád za slevu 2,5 - 3% z ceníkové ceny vozu.
Horší pro lidi bude skutečnost, že ostatní značky se určitě zachovají jako v minulosti podle Škody, proto se dá téměř jistě v řádu měsíců očekávat skokový nárůst i ostatních aut v kompaktní třídě....
Je jen otázkou kolik lidí toto bude akceptovat.
Nějak to nechápu.
Když si řeknu, že mi stačí střední motor. 1,4 TSI 110kw. Trochu vyšší výbava, ne základ. Takže FRESH, ale rád bych si dokoupil něco navíc. Ale ono to nejde. Prostě pro FRESH to není nabízeno (Adaptivní tempomat, 18" kola, kožený sedačky, elektricky otevíratelnej kufr, atd.).
Musím motorově výš a i jít na STYLE. Ale to už penězma jedu hodně vysoko. A zasahuju do STŘEDNÍ třídy aut. Tak proč pak kupovat nižší střední? Pokud tedy nejsem fanatik do Škodovek.
No je to zajímavé.....
Když si řeknu, že mi stačí střední motor. 1,4 TSI 110kw. Trochu vyšší výbava, ne základ. Takže FRESH, ale rád bych si dokoupil něco navíc. Ale ono to nejde. Prostě pro FRESH to není nabízeno (Adaptivní tempomat, 18" kola, kožený sedačky, elektricky otevíratelnej kufr, atd.).
Musím motorově výš a i jít na STYLE. Ale to už penězma jedu hodně vysoko. A zasahuju do STŘEDNÍ třídy aut. Tak proč pak kupovat nižší střední? Pokud tedy nejsem fanatik do Škodovek.
No je to zajímavé.....
Fakt, že některé prvky výbavy jsou jen lepším motorům mi nepřijde nějak překvapivý. Resp. konfigurovatelnost oktávky je i tak nadstandardní, a zatím se pokud vím ani nevyrábí. Takže cokoli se ještě může změnit.
Petr07 zřejmě nemá natrénováno, proto to nechápání. Doporučuju párkrát "nakonfigurovat" třeba u Mazdy 😉 a bude vůči takovým drobnostem plně odolný. 😄
Mazda je extrém, ale kdo z mainstreamu na tom bude líp než škoda? 😉 VW a Seat?
Nicméně má pravdu v tom, že 1,4TSI jako potencionálně druhá nejprodávanější motorizace je celkem zařízlá.
Nicméně má pravdu v tom, že 1,4TSI jako potencionálně druhá nejprodávanější motorizace je celkem zařízlá.
Ta v tom ceníku trčí jak bolavý palec, jak by řekli Britové. Vypadá to, jako kdyby si ji tam drželi jako jakýsi akční motor. Možná to bude souviset s tím, že by ji měl v blízké době nahradit 1,5 TSI.
Něco je zajímavé. Třeba adaptivní tempomat do 210 jen pro L&K, Style může mít jen do 160 a ostatní výbavy vůbec. 😄
Něco je zajímavé. Třeba adaptivní tempomat do 210 jen pro L&K, Style může mít jen do 160 a ostatní výbavy vůbec. 😄
tak cestovat s autem nizsi stredni v 200km/h a jeste na tempomat je asi overkill.. Octa ma vyborny jizdni vlastnosti, ale furt je to maly auto a stabilitu v tehle rychlostech prinasi az stredni trida a ani ta na to nejak zvlast dobre neni vybavena motoricky.
jinak z fotek i tehle malovanek se mi ten FL cim dal vic libi.
jinak z fotek i tehle malovanek se mi ten FL cim dal vic libi.
Umím si představit, že by si někdo na německé dálnici chtěl nastavit řekněme 180 a 160 bude omezující. Jde spíš o to, proč vůbec dělat takové šarády. L&K si myslím polepšila, před FL snad žádná výbava neměla adaptivní tempomat do 210, jen do 160. Když už se však rozhodli nabídnout i ten lepší radar, tak proč jen pro L&K? A před FL šel adaptivní tempomat ke všem výbavám kromě Active.
Otázka úhlu pohledu. 1.4TSI Fresh dává asi nejlepší smysl ze všech těch běžných verzí. 18" a kožené sedačky a adaptivní tempomat a elektrický kufr bych úplně klidně oželel.
O 1.5TSI se mluvilo tak, jako by měl být už od uvedení...
[odkaz]
O 1.5TSI se mluvilo tak, jako by měl být už od uvedení...
[odkaz]
Já si pamatuju, že mě při studiu ceníku Octavie šokovalo, že zadní boční airbagy bylo možné objednat pouze u nejvyšší výbavy Laurin a Klement. To u Leonu to šlo u kteréhokoliv výbavového stupně! :-!
Tak jsem se schválně podíval, protože mi to přišlo zvláštní, a ony jsou tam trochu zašité. L&K je má v základu. V ostatních výbavách až na Active jsou pod Crew Protect Assist (řádek hned nad airbagy samotnými), u Style jsou pak součástí balíčku Safety (jako celý CPA). Asi jsi tedy nestudoval dostatečně pozorně. 😉
Napadlo mě, že jsi možná myslel před faceliftem, tak jsem se podíval na starý ceník a je to tam stejné až na to, že ta možnost byla i pro Active a nebyl žádný balíček Safety.
Napadlo mě, že jsi možná myslel před faceliftem, tak jsem se podíval na starý ceník a je to tam stejné až na to, že ta možnost byla i pro Active a nebyl žádný balíček Safety.
protoze ona tak trochu do stredni tridy fusuje. a za ty penize bys mel ze stredni jen zebraka ( Sup v zakladu, tedy s aut klimou a park senzory a halogeny tusim za 650? za to mas slusne vybaveny Style nebo RS ci LaK v zakladu ). Ten odstup furt je 100-200 tisic. Zrovna v cene 500-700 tis je Octa asi nejsilnejsi.
Pro bezny lid je Fresh coz neni zle a ta jedina asi konkuruje (za vyssi ale dejme tomu prijatelne vyssi cenu ) autum jako i30 nebo i Golf Maraton ed. apod.
Pro bezny lid je Fresh coz neni zle a ta jedina asi konkuruje (za vyssi ale dejme tomu prijatelne vyssi cenu ) autum jako i30 nebo i Golf Maraton ed. apod.
Fušuje, ale leda vnější délkou a obřím kufrem. Jinak to je, bohužel, nižší střední se vším všudy. A pokud za stejnou cenu mám auto s lepší výbavou nebo (a) lepším motorem, opravdu pro pár litrů vzduchu navíc nevidím důvod. A to tu potom je Mégane, Astra, 308, Golf... Neřeším výběhové řady jako i30 a Ceed.
za stejnou cenu ale nic takoveho nemas. za cenu Supa nebo Passata v holobytu mas uz celkem nabusenou Octu. Stredni ktera ma smysl zacina na 700, tam Octa a jeji smysl konci.
Máš pravdu za cenu základní Octavie dostanu u ostatních totiž mnohem více. Mě vůbec netrápí nějaká střední třída, Superb či co tu meleš, řeším nižší střední. A tam zkrátka Octavia prohrává na plné čáře.
prohrava leda u tebe v hlave.
a u tech, co na ni proste nemaji. tak zavistive remcaji 😄
a u tech, co na ni proste nemaji. tak zavistive remcaji 😄
Docela jsi překvapil, čekal jsem, že argument "na ni nemají" vytáhneš dřív. Ale dočkal jsem se, nezklamal jsi.
A závidět někomu auto, ze kterého mě po 150 km bolí záda? Ne, je mi líto, hloupý fakt nejsem. Možná mladý a na poměry místních pilotů chudý, ale hloupý opravdu ne.
A závidět někomu auto, ze kterého mě po 150 km bolí záda? Ne, je mi líto, hloupý fakt nejsem. Možná mladý a na poměry místních pilotů chudý, ale hloupý opravdu ne.
To je zvláštní, dneska mám za sebou cca 400km na standardních sedadlech v OIII a záda mě nebolí 😉 Jinak v ní mám najeto za 1 a 1/4 roku cca 50tis km a zatím mě z ní nikdy záda neboleli a to ani pri 300km v kuse ... tak ti nevim >😁
Bud rad, ze jazdis "kratke" trasy. Bezna trasa na sluzobku ma 650km, pridem a caka ma par hodin meetingov. V takom pripade by si rozdiely medzi sedadlami vnimal inak 😉
Golf ma celkom dobre ErgoActive sedadla, ale v Oktavii su fajn snad len tie v RS za priplatok ;-\
Uznavam, ale ze som dost vysoky (190+) a sedadlovy fetisista, takze vy zakladne sedadla nevyhovuju snad nikde.
Golf ma celkom dobre ErgoActive sedadla, ale v Oktavii su fajn snad len tie v RS za priplatok ;-\
Uznavam, ale ze som dost vysoky (190+) a sedadlovy fetisista, takze vy zakladne sedadla nevyhovuju snad nikde.
Nevadi, aspon prilezitost pro ostatni zazarit. Hondo, ukaz jim jak vypada uhlazeny a nenasilny design. 😄
A cena - pres 400 tis. za holoauto s 3 valcovym 1 litrem - to chce skutecne odvahu, stejne tak vice jak 1/2 mega za standardne vybaveny 3 valec.
Pokud je nekdo tak omezeny, ze jedine Konzern auta jsou ta prava, tak je to cele o podpore prodeje VW domacich golfu a podpore zamestnanosti volicu v Dolnim Sasku.
Pokud nemas noc penez no tak mas alternativy u Fiatu, Renaultu, Hyundai, Kia.. Ale za nizsi cenu mas proste horsi auto. Pro rodinu bych to ale neresil, tam bude stacit i Tipo. I kdyz radsi bych vzal Fabii.
Mimochodem, výběrem některých kritérii tak, aby jim někdo nevyhověl, nabídku koncernu nezúžíš. Pouze ho celý vyřadíš ze svého hledáčku, to je celé.
Zajímalo by měl co bude dělat škodovka po ukončení intervencí, kdy klesnou ceny dovozů a nižší střední bude začínat od 299.000... Chápu je, že se to prodává všude po světě dobře, tak proč se podrážet cenou.. na druhou stranu dojit "domácí" trh taky není dobrá strategie.