Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Lexus výrazně snížil všechny ceny, IS nyní koupíte za 699 tisíc

260 komentářů

Jeste nikdy nebyl tak maly cenovy rozdil mezi "premii" a mainstreamem- mas mozek a 700 tacu? Pak mi rekni proc by sis koupil Mondeo nebo Passata misto Lexuse, Jaga, Saaba, Volva, Alfy nebo D3?
Nebo das prednost pred temito skvosty OCT II v poradny nalozi? - jestli ano tak mi vysvetli proc
kuko
Vadere neprovokuj! Stejně se sem co nevidět přižene jistý třípísmenkový fanatik a vysvětlí nám, proč raději Oktu nepo Apoštola než japončíka. O novém Supu nemluvě, na toho Lexus zatím odpověď nemá >😁
Pokud myslis GTI tak ten bude resit max proc A4 a ne Lex protoze neni zas tak velky fanatik. A pokud myslis 507 tak ten je skutecne schopen tohle resit ale ja ho mam na Hate listu protoze to je magor tak na to kaslu 😉
kuko
vidím že máš ještě nějaká zbytky víry v normální reakci od GTI, dobrá, ať to vyjde

ale myslím, že dnes sa tady tak brzo neukáže. Má tam článek o Q5 a tam už jede naplno, plus nového Supa, teď článek o pádu cen ojetých Oktávek, no je toho prostě moc aby se ještě zahazoval s nějakým japončíkem >😁
GTI rad provokuje pravda ale jeho argumenty mivaji vetsinou racionalni jadro
kuko
no poslední dobou čím dál míň... 😒 Často bohužel sklouzne do trapného vysmívaní se jiným značkám a to mě vážně nebere.

A co tvoje Volvo? Taky jsem si plánoval (samozřejmě až vyrostu, splatím leasing, hypotéku, děti vypadnou z domu apod.)
Subaru.in
Jo jo ja mel lekce celej vecer poslouchat tri-pismenko, kdyz jsem mazal trikolku.
Subaru.in
Na jednu stranu mas pravdu, jen predpokladam, ze kupec Mondea ci Passatu je chlap co planuje ci jiz ma rodinu a potrebuje prostor pro minimalne tri cleny a spoustu kramu do kufru.

Mozna se pletu, ale myslim si, ze problem je u IS lexusu hlavne stisnenej prostor na zadnich sedackach, a celkove moc prostoru neni ani ve predu. Ano, ano meto nevadi ja jsem strizlik s 70kg. Jenze vetsina jako parodie vetsina znamejch jsou o 15 kilo tezssi, a to uz hraje dost pokud se nechces citit stisnene v IS.
Dinar
Problém prostoru by to byl, kdyby IS mělo primárně soupeřit s passaty a mondei, ale ono mířilo proti trojce nebo céčku, což jsou auta, u kterých prostor není v hlavní roli. Přesto neuspěl.
Dinar
IS je jediný model Lexu, který při porovnání s evropskou konkurencí dává ve své třídě smysl. IS 250 je dokonce vynikající auto, za 779 tis. je to nabídka roku. Jiná věc je, proč k takové slevě dochází, pravda je krutá, za ceny srovnatelné s evropskou premií se Lexus neprodává. 😉
To si nemyslim. Ako nic proti IS, to dava zmysel, ale nie je jediny. Podla mna RX je uplne paradny a LS hned po S-klasse (teda uvidime nova sedma, ale ten jednoduchy interier sa mi do luxury proste nehodi).

IS su fajn, ale su hodne tazke a v zadu miesta je prabiedne. Ani na rovinke ma 250 nie je schopne predbehnut skor naopak. Ale za 779 je to vazne husta cena, to jo
Dinar
No, RX bylo lákavé do doby než se objevila X3, v konkurenci novinek XC60, Q5 nebo GLK, které jsou za podobné peníze vyniknou už jen jeho slabiny. Sice mělo být soupeřem SUV o číslo větších, ale nikdy nebylo, na to je uvnitř příliš malé.
to je pravda, naozaj by RX vacsie mohlo byt, na ML, X5 a Q7 sa to az tak nechyta (aj ked teda Q7 na to aka je krava by tiez mohla poskytnut viacej miesta - ale to je tym miestom vyhracenym na W12 TDI).

S RX je to trochu naozaj ako s Kuga, ci Tiguan, ktori su zas porti RAV4, CRV, GLK, X3, XC60 proste male a porovannie je proste mimo misu
Dinar
Čím to jedeš, když tě nedokáže IS250 předjet?
pozri v profile, cim asi 😄 V zakrute vobec nemal sancu, ale ja mam sportovy podvozok, takze to nie je fer.
Aspon podla paierov su ISka tazke, IS220d mam vyslovene pocit, ze po ceste z japonska polovica koni proste zdochla. Ked, tak americke 350, ci co to tam maju 😄
Dinar
Jéje, no to je jasné, ale když jsi ten accordista, tak bych měl pro tebe jeden postřeh. Jak jsem včera psal o té nové pětce, tak tu jsem viděl, když jsem byl účasten srovnávačky faceliftované trojky s některými novinkami střední třídy (výběr byl ne premie, ale mainstream s ambicemi konkurovat trojce, v benzinu). Proti 120i tam byl accord 2,4 (na dotaz proč ne dvoulitr, byla odpověď, 2,0 je zdechlina a cenově 2,4 může vycházet i proti 120i), pak mazda 6 2,5 a passat CC 1,8tsi. Že acco bylo jízdně trojce nejblíž, je celkem bez překvapení, co mě ale velmi nemile překvapilo byl ten motor, pocitově dobrý, točivý, naléhavý zvuk, ale v reálu, babo, acco 2,4 neujede passatu 1,8 TSI ani o centimetr o pružnosti ani nemluvím. I ta 120i, pokud se držela od 4,5 tis nahoru, za accordem výrazně nezaostávala. Je to kruté, skvělé auto, nejlepší předokolka, dle mého, ale nemá motor, který by mu dával smysl. Vem si, že i ten neřidičský passat, má další dva silnější motory, a u acco tohle byla nejsilnější motorizace, o trojce ani nemluvím.
To bol novy ACCO 8G, predpokladam. Ano, mas pravdu a pravdu. Na 2.4 atmosferu nie je 200k zlych, ale nie je to ono... Toci skoro 7400 opticky, co tiez nie je zle, prevodovka bajecna a skratili ju oproti 7G. Lenze pribral zase nieco na vahe a myslim, ze aj aerodynamika sa zhorsila (kvoli vypuklym blatnikom). Ked, tak by som chcel novy motor v starom aute. Ale ze je 2.4 stale vrchol mtoroizacie je smutne a preto sa na vymenu 7G za 8G proste nechystam.

Ja myslim, ze 1.8 TSI ked to budem tocit ako besny ujdem, ale to je detail, chapem, co si chcel povedat.

To su tie honda divne rozhodnutia, oni maju v japnsku 3.0 184kW a mohlo by to byt fajn auto. Dokonca jako milovnik atmosfery by som do stareho 7G bral ten EURO R co je v japonsku, sice 2.0l a musel by som tocit, ale 220k a 8200rpm, to je proste pre mna 😄 Chystaju este 2.2 DIESEL 180k, mal by byt buduci rok, ale mn DIESEL nezuajima.

No a ked sme este u 8G ACCO, OEM pneumatiyk su sialene zle (Yokohama dB), to je dalsia vec co nepochopim. Kamos ale jazdil na 18'' ZERO NERO a vraj je to parada... o to vacsia skoda ten motor
Dinar
Na gumy jsem se nedíval, ale všechna auta byla na 17kách. Ten třílitr accordu v Evropě chybí, to je prostě marný.
Lenze nie su 17ky ako 17ky... Ked das luobovolnu UHP, je to jedno. Ale davat na auto s tak dobrym podvozokom yokohama decibel, ktore su otpimalne len na minimalny valivy odpor a nizsiu spotrebu, tak to je marast... Co sa tyka 18'', neslo o 18'', ale skor o to, ze to boli poriadne gumy 😄
A kolik myslíš, že by se jich prodalo? Já myslím, že třílitr v Accordu chybí možná tak nadšencům z Honda klubu, zákazníkům nikoli.
IMAGE, Donovane, IMAGE... keby museli vyvjat novy motor... ale oni ho maju! Predaje sa nerobia v strednej triede na 6valcoch, ale z hladiska image su dolezite.

A novy ACCORD je tak postaveny, ze pre by sa mohlo najst dost vodicov, ktory radi jazdia aj pre zabavu a V6 by k tomu len pomohla
inak a neridicky passat - isiel si R36? Ako to ma fakt prekvapilo, ale jazdi to slusne, aj zataca celkom dobre (no nie ani tak ako accord, ale to je detail, aj tak slusne). Sice za cenu tvrdosti ako v 3er na M podvozoku, ale jazdi to slusne - a dsg.. len ta cena 😒

a co sa este tyka 1.8 TSI - tomu bude mat prave problem ujst aj IS250 podla mna
Dinar
R36 jsem nejel, ale podle mě dávají u passatu více smyslu ty základní varianty, nedávno jsem tu psal o passatu 1,4tsi, lehký motůrek vpředu jede to jako slušný dvoulitr, no a 1,8 tsi je dle mého ideální motoriazace, jede, motor není moc těžký, v tom CC s větším rozchodem a nižší kastlí se to chová velmi slušně. Accord má lepší řízení a např. takové věci jako správně rozložené pedály pro sportovní jízdu, a vůbec nejlepší převodovku mezi konfekčními auty ve třídě vůbec atd., ale ten motor... 😉
jj, accord - krasne sa davaju medziplyny, heel-toe nie je problem... Prevodovka - konfekcne auta 1. ACCORD, 2. BMW, ... dlho dlho nic 😄
riadenie - ACCORD 8G ale nema skoro vobec ziadny odpor, co je skoda, ale je dost citlive okolo stredovej pozicie a tym padom aj slusne strme
motor ACCORD - nechapem to, motory v USA a JAP maju, ale nedaju (naprikald v jaopnsku maju 3.0 184kW -> to by som optreboval).

passat - verim, ze 1.4 moze byt OK, ale stale to nie je tak soferske. 1.8 tatkiez nie, ale da sa.. 1.8 TSI a 2.0 TFSI su fakt super, minimalny turbloag a najlepsie bezne turbo 4valce (nepocitajme STi a EVO, tie neratam medzi bezne). Problem ale je, ze ma turbo motory nudia, aj tieto... nie je to ono 😄 Ale to som uz skoro sam atmosfericky vojak v poli 😄

A R36 nedava zmysel kvoli velkej cene, na menezera prilisnej tvrdosti... Za to mam 330i a skoro aj 335i
ale aspon inak niekto Dinare, kto tu nekeca, aka je mazda6 strasna kralovna zataciek... Ako mazdu6 mam celkom rad, ale proste nie je ani tak sofersky zabavna, ako stary ACCO 7G.

ACCO najlepsia predokolka? No este ma napada AR159, ta by este sla. Nove mondeo je moc rozkysnute, jeho poklona patri za to, ze je fakt perfektne komfotrtne a pri tom toho dokaze stale dost. Ale tak dokonale v zakrutach, ako pisu v AUTOCAR rozhodne nie je.
V zakrute nemal sancu? 😄 ty si fandis vies nikdy nevies kto sedel za volatom toho IS a ci vobec vedel jazdit. Kde si to prosim Ta skusal?
A podla akych parametrov si to usudil? Vies aky rozdel v jazdnych vlastnostiach Ti urobi iba spravne nastavena geometria pripadne ake mal pneumatiky?
A ten medzikus medzi pedalmi a volantom je tiez dost podstatny a takisto ISko sa robi vo verziach sport a luxury. Luxury ma podvozok nastaveny komfortnejsie.

BTW. ISka su stavane skor na pohodlie ako na sportovu jazdu.

Nic proti Honde Acord ale zase to ze predbehnes jedno ISko neznamena ze accord je rychlejsi.
Mna tiez raz predbehol peugeot 206 a to som isiel na fakt sportovom aute. Bola rozbita cesta ktoru som nepoznal a nechcel som si rozbit auto tak som ho pustil. Neznamena, ze peugeot 206 je rychlejsi ako auto ktore ma na 100 pod pat sekund. Len nebola chut zavodit
😄 😄 😄
Suhlas, az na to, ze co sa kvality a spolahlivosti tyka, su Jaguar a Alfa asi o niekolko tried nizsie ako Lexus. Ale poznajuc niektorych tunajsich diskuterov, asi sa tu zase bude riesit, ze Lexus nema "druhy najlepsi motor na svete" a DSG.
Elsin
IS-F za 1,6? Naví, když NEJDE o strategii evropských výrobců, že za tuto cenu jsou kola, motor a volanat a ostatní si musíš dokoupit sám? To je prostě bomba...No a ceny ostatních modelů mě opravdu překvapují, ono kdyby lidi srovnali nejen cenu, ale i výbavu a kvalitu, zjistili by, že Lex při stejné kvalitě není levnější o 100-300 tis, jak to vyplývá z ceníků, ale o půl mega a víc...
Navtech
Lexus je tak drahej, jak si zaslouží.
ale pozeraj na Sutcliffa... Uz dava take drobne nenapadne spravy, ako je IS-F paradny a tak... Vsak len na nom za rok jazdi, inak nic, takze by Ti kludne mnohokrat odporucil IS-F radsej ako M3 😄 Teda nic proti IS-F, na prvy pokus je to asi hodne dobre auto. To len tak tecnicka 😄
Dinar
Já si všímám, posledně zas napsal, jak se chudák vyděsil někde na dálnici, když projel louži v R8, a povzdechl si, že měl raději jet GTRkem. >😁
Dinare, s tym AUTOCAR to ide dole vodou od kedy tam nie je Harris... Nemozem si pomoct. Ako citam to rad, lebo predsa len su tie clanky zaujimave a nie suchy popis vybavy auta ako v CR i SR (cest vynimkam)a same klise (hlucne 2.0 TDI, ale uzasne plasty... bla bla bla).
Ale casto ma proste se.u . Ze su nadseni z FORD OK, kazdy hra na svoju notu, ale oni to prehanaju. LR2 jazdi ako X3 (no to snad nie). XF V8 by prehanali radsej ako M3 sedan 8-s TTS je lepsie ako 135i >😒] . Celkovo VW koncernu (hlavne AUDI) strasne nadrzaju v poslednom case...
Dinar
Co se TTS týká, měl bys ho zkusit, neříkám, že bych ho vzal místo 135i, ale ne každý preferuje zadokolky. Jinak, s tím Autocarem a jeho "dolu vodou" souhlas, beru Autocar (britský) od roku 93, a je fakt, že v poslední době je jejich preference Fordu už až úsměvná, Jag bych pochopil z nostalgie, ale ten Ford, tam je prostě cítit "něco víc". Pokud jde o naddržování koncernu, přečti si poslední srovnávačku kombíků, Audi je poslední, o jeho jízdních vlastnostech se nedozvíš, ale "loosing a snap by the automatic gearbox". Vyčítat autu ztrátu elánu kvůli automatu, který si sám postavím do testu proti ostatním s manuálem, mi přijde na palici. Ale nic to není proti české edici, jedno z posledních čísel jsem četl, a tam snad píšou děti s mokrým řidičákem, to už není ke čtení vůbec. Nakonec, můžem číst SM, ne? 😄 😉
jo a tiez ma to AUDI A4 AVANT tiez prekvapilo, ale to je strasna vynimka. A ten test sa mi tiez nepacil... Hadal som ale mondeo prve, a4 druhe, c5 tretiu, hondu stvrtu a legacy posledne a vynimocne som poradie neuhadol 😄 A ze tam dali A4 s AT proti manualom, tak to som fakt nepochopil

TTS - ja sa nehadam, ze to auto je zle. Este som nim nesiel, ale 2 moji kamarati, ktorym sa da verit (a tiez zrovna nie su AUDI fans) hovorili, ze TTS je fakt paradne. Ale ze 135i je proste inde (vsak ma v serii m podvozok), ze je velka chyba, ze 1er nema M. Musis uznat, ze test, kde TTS vyhralo nad 135i to tiez moc nezdovodnili a Scirocco nad 125i - tam tiez moc nie.

Ceska edicia AUTOCAR - Mihalik sa celkom da, je to spravny pacient, to ocenujem 😄 ale ostatni tam teda za vela nestoja... Stale ale 100krat lepsie, ako SM to jo 😄
Dinar
Co je na Autocaru dobré, je fakt, že ti redaktoři mají něco odjeto, ve všem možném, a když popisují jak se auto chová, dává to smysl. Něco jsem už sám projel, a prostě v těch jejich hodnoceních se u aut, se kterými mám sám zkušenost, většinou najdu. Proto jsem ochoten jim věřit i tam, kde zkušenost nemám. Ale to mluvíme čistě o jízdních vlastnostech, pokud dělají nějakou srovnávačku nebo rozebírají nějaký model celkově, design, využitelnost, postavení na trhu atd., tak se tam dají občas dočíst velmi "zajímavé" věci, hlavně pak o tři čísla později argumentuje jiný redaktor v jiném testu ve prospěch nebo neprospěch daného auta naprosto opačnými argumenty. Ale já si tam svoje najdu, proto si je platím. 😉
jo, toto dava zmysel. Tiez ked som mal super moznost ajzdit autami, tak som tam nieco nasiel a to je na tom fajn.

a este mi neda - nechapem v predposlednom cisle Scirocco. Stale chvalia a v podstate len po stranach malymi pismenkami je napisane, ze ho GTI na okruhu snad da... 8-s To mali nastavenie Sport na okruh? Ako ja viem, ze pre tu vacsinu nastavit dobre auto na okresky je fajn, ale od coho je potom to ACC? (alebo to v teste nemali?). Proste aj tie samotne testy su obcas divne. Ale inak co si napisal, s tym suhlasim :yes:
Doufejme, že Lexus tímto donutí zlevňovat i ostatní značky, třeba se za dva roky dočkáme toho, že veškerá mainstreamová střední bude stát jako dnes Laguna a prémie jako ISko. :yes:
Navtech
Bude, ale to zase logicky nebudou mít lidi co žrát.
kuko
to nás ale nezajímá! 😉
Navtech
Jasně, budeš bydlet v Lexusu.
presne tak, ceny aut idu dolu, ale spusta ludi pride o pracu a bude to fakt zle...
kuko
no v Lexusu bydlet nebudu, jednak se mi nějak extra moc nelíbí, a jednak na něj prostě ani po té slevě nemám >😁

No a ty ceny - ano jdou dolů. Ale jdou dolů, protože lidi nakupují míň, takže se snižují ceny a výroba a následně se možná bude propouštět. Nejsem sice ekonom, ale není tohle to oné, recese? 😉

Stejně si myslím, že ty ceny byly nastaveny hodně vysoko. Automobilky rižovali víc než slušně a jejich pláč, že kdyby nesnížili ceny nemohli by investovat do vývoje, kvality, bla bla. Stejně polovinu toho dělají v Číně, i po slevách mají slušnou marži a to že Reichu si chtějí žít svůj sen o sociálním státě, tak to mě jako kupujícího nemusí vůbec zajímat.
ako mozno ceny aut boli dost nahodnotene stale... ale hlavny zisk beru velke ryby a tie o to nebudu chciet prist... Priamo predajcovia nejake vele marze nemaju, mozno imoprter ako tak... Staci sa vsak pozriet napriklad do cenniku, co pokuajju automobilky pre firmy... Kamos z rumunska mi ukazoval cenu za 135i ... peklo, 30% dole
kuko
jasně, ceny jsou vždy nastavené tak, aby každý člen v řetězci (výroba-import-prodej) na tom něco trhl. Stačí zajet do showroomu a všude jsou schopni na cenníkové ceny dát slušnou slevu. A věřím, že přesto neprodělají. No a pro firmy a jejich fleety by udělala každá značka to první a poslední. Co je lepší mít - 20 soukromých osob, který si koupí vůz jednou za 5-7 let, nebo firmu která veme třeba 20 každé 3 roky. K tomu budou furt chodit do autorizovaného servisu, brát náhradní vozy a pod. Takže i 30% dole se jim pak vyplatí.

Uvidíme co tak krize s cenama udělá. Škoda, že plánuju kupovat novej kár (teda spíš bazarovýho ďábla) až tak z 2-3 roky. Možná příští rok budou parádní ceny a za 2-3 roky bude po krizi 😒
lenze v tom showroome zlavy dostanes len v CR a SR zas, to je o niecom inom (ze importer nastavuje cenu rok "dopredu" a vacsinou to v zahranici kvoli pohybom kurzu vide lacnejsie)
GTI
Neznám v reálném světě zde skloňovaný pojem potenciální kupec. Znám pojem kupec. A samozřejmě znám pojem plejstejšnovej kovboj. Kupec, ten kupuje auto, nikoliv jedno za život, jak se mylně plejkovboj domnívá, nýbrž tehdy, když nazraje čas. Čas nenazrává podle výkyvů cen, čas nazrává podle potřeby kupce. Potřebou rouzměj potřebu jezdit.

Tedy je to tak, že nastane čas koupě nového (dalšího, na to nezapomínej) auta. Co udělá kupec? No, především stanoví třídu auta, tedy zda chce subkompakt, kompakt či střední, nebo vyšší střední. Poté určí klasu, tedy zda v dané třídě lowend, mainstream, prémii. Současně určuje segment - sedan, hatch, SUV...

Tedy ten co si zejtra koupí Q5 si musel říci - chci něco ve střední, prémiového, a musí to být SUV. Že mu z toho automaticky cestou vypadne Sandero i Kuga, to je snad jasné i tomu poslednímu plejstejšnovi na diskuzi.

A nyní... tedy až nyní nastupuje cena Ale jak? No tak, že ten kupec jde do prodejny, vybere to qvéčko a na závěr mu prodejce sdělí cenu. Tím je obchod uzavřen. Čeká se na dodání auta. Takhle to chodí u průměrně vyvinutého jedince.

Naivní představy plejstejšnovejch kovbojů, přelétavájící v (hypotetických) představách o koupi auta z káry na káru podle toho, jak si zrovna to které dopoledne cenově stojí skladovka v základním laku, se samozřejmě uplatňují též... ovšem jen u platonických nákupů. V tomhle má, přiznejme si, ten plejkovboj razantní náskok před reálným kupcem. Plejkovboj totiž v každou hodinu a minutu přesně ví, co BY si koupil za auto. Na rozdíl od toho reálného kupce, který auto napřed vybere a teprve potom koupí. To "by" uvedené v předchozí větě má ovšem velmi drastický dopad do reálného života, a to jak kupce, tak plejkovboje. Kdo z nich je na tom lépe, to si posuď sám...

P.S. Žij tak, abys nemusel shánět k večeři natvrdlej rohlík těsně před zavíračkou jenom proto, že je o dvaceťák levnější... Zkus to jinak. Jak, to dobře víš...
Beekey
Ale, klames sam seba. Hned si tu oatazku polozil spatne. ALebo ten cely pribeh. Totiz ano, existuje kupec, ano, to je presne ten priklad co si spomenul. Typek co si zajtra kupi Q5ku... a tym je konec, tu uz ani nemusis riesit kategorie, lebo si kupi Q5 predsa....
Ale trosku ten pribeh otocme, ako to vacsinou je. Typek si chce kupit auto, ake auto? Suv, ale nie mainstream, ale stredna, premiova trieda. Hm, co tam mame, no XC60, no este sa to nepredava, GLK, Freelander.... a Q5, a teraz si vybere, podla svojich kriterii, su to uz akekolvek.
A je to tak aj v pripade IS.... proste ja viem, Ty mas v zahrade stromcek a z toho si beries peniaze, takze mas aj na rozhadzovanie ( podotknem, napriek tomu prezijes orgazmus pri kazdom precitani textu ktory je o golfoch, ci passatoch... trosku pre mna anomalia, ale co uz ), a preto Ti je vlastne uplne jedno dat za auto 700 000, alebo 900 000. :enze clovek, co si tie peniaze zarobi, a je mu jedno, ze sa neaka blba kunda pred diskotekou poserie, z vytuneneho 316 bavoraka, si radsej kupi IS. Totiz vela ludi zabudne na to, ze ten kto ma milion na auto, moze to mat aj preto, ze si rozmysli na co vyhadzuje peniaze, a na co nie...
GTI
Chybka, Beekey. I ten kupec k té Q5 dospěje právě po tom výběru. Ano, uznávám, že jsou lidé, kteří s vyplazeným jazykem koupí jeden subkompakt v základu... a v akci. Nahoře píši o tom, jak se to má dělat. O žebrání na auto zase jidy...
Beekey
Keby kazdy kupec nakonec dospel k tej Q5ke, tak by sa ziadne ine auto v tej triede nepredavalo... a je to tak?
Co to meles? Za prve, vetsina lidi co znam co vydelava penize o kterych se tobe ani nezda funguje: cim vic mam, tim mene chci utratit, takze zapomen, ze by nekdo prisel do autosalonu, nechal si slozit auto a pak se az u pokladny dozvedel kolik to vlastne stoji. To jsou KECY! Kazdej tam jde s limitem pres, ktery se to auto proste neprehoupne. Bavim se o lidech co znaji cenu penez a nekvakaj nesmysly do sveta. Proc by mel cestou vypadnout Kuga spol.? To jako kazdej musi jezdit BMW, MB? A proc jako? Ty mas taky na rukou hodinky pouze IWC, kuchyn vybavenou od Miele atd? To jako kazdej musi kupovat jen to nejdrazsi jinak neni normalni?? Machrujes to je tak vse. Takze kdyz se podivam na stranky zabyvajici se tenisem, tak budu naprostej loser pro zucastnene, protoze nemam nejdrazsi raketu, to ze tenis nehraju uz by jim asi nedoslo. Stejne tak proste nekoho auta nezajimaj, berou to jako tezce spotrebni vec, nechtej na sebe upozornovat narozdil od ubozaku v Passatech s cernymi foliemi, kteri obvykle jiz nic jineho nemaji nez ten kram. Prober se, jsi smesnej.
:yes: moje řeč 😄
marianek
Lexus, behem velice kratke doby, plne zakotvil v premiove konkurenci. V mnohem udava smer, nastavuje latky, v mnohem plne konkuruje ostatnim. Jeho postaveni na svetovem trhu je absolutne vyvazene a dobre promyslene.
V jednom Lexus ale vyrazne vynika. Vubec v nicem nepasuje do tradicemi zatizeneho konzervativniho mysleni evropskeho zakaznika premiove tridy. Osobne to vidim jako eso v rukavu, obrovske plus, ucinnou zbran proti konkurenci neochotne rychle adaptace.
Timto tahem Lexus radne ukousne z kolace premiove konkurence. Pocitam pro zacatek s dvojcifernym cislem zacinajicim dvojkou oznacujicim kvartalni prodeje na ceskem trhu.
ty sa spamataj. Lexus je fajn, ale keby sa predaval, nesiel by tak brutalne s cenou dole... Naprikald v BA ich beha dost, ale spusta je z USA, ale dovezenych z Nemecka a podobne
marianek
Zkus si muj prispevek znovu precist. Snizeni cen zvysi prodeje o tom snad diskutovat nebudeme.
narazam na to udavanie trendov... ako ja mam rad japonske vozy, ale zas od tial po tial
marianek
Zmena nazoru na hybridni pohon u evropskych producentu je dobrym prikladem. V premiovem segmentu je to prave Lexus, ktery udal tento trend.
Takze at uz chceme nebo ne, v mnohem prave Lexus udava trend.
Tohleto není trend, tohle je ekoteroristická propaganda a hype.
Nikdo mě zatím nepřesvědčil, že hybrid je komplexní řešení.
marianek
Potom je problem na tve strane.
Dobrý "argument". :-!

Až nám dojde ropa, bude hybrid stejně nepojízdný jako jakékoli jiné auto (myšleno globálně). Dojezd hybridu na baterie je prakticky nulový. Jeho vysoká závislost na spalovacím motoru je neoddiskutovatelná.
stale lepsie, ako diesel zrejme
Já vůbec nerozlišuji jestli benzín nebo diesel, nebo co znečistí ovzduší více. Tady jde jen o jedno. O spalování. To mají auta zatím společné a stále na tom závisí.
vsetko je zatial zavisle na spalovani, ci rope... aj vyroba vodiku
Johnn
Ty máš s hybridním pohonem opravdu velký problém.Všechny prémiové i ostatní začnou vyvíjet hybridy po nátlaku jediné firmy je nesmysl.Jedince ovlivníš reklamou snadno,ale aby takovéto mocné kolosy někdo donutil dělat naprosto neekonomické výrobky (dle některých jedinců),to je naivita.
Deception
Ona tu naivitu dost podporuje třeba Evropská unie. 😉

Hybrid opravdu nemá žádné opodstatnění. Jde jen o trik s emisemi.
ty sa prosim Ta spamataj
Deception
A ty bys možná měl otevřít oči. :-!
ak beries do uvahy system v priuse vyvinuty pred 10 rokmi, tak mozno. Dnes je situacia trochu ina. hybrid ropnu krizu nevyriesi, ale moze ju urcite viacej oddialit ako diesel. takze never nemeckej propagande, v tomto dost zaspali
A ty kouám, věříš zase propagandě Japonců. :-!

Pokud je auto závislé na spalovacím motoru, a to hybridy jsou, nic se tím nevyřeší a určitě neoddalí.
To by si hned zítra všichni mohli jít koupit hybrida za X-set tisíc. Což je nemyslitelné. Stejně jako to, že vyhazovat hromadu peněz za něco, co (pokud dojde ropa) mě stejně nikam neodveze, je ...
Chápeš?

Těch pár tisíc kusů hybridů oproti stamilionům normálních aut je prostě jak plivnutí do jezera.
ok HYBDRID, to by este slo. Ale az tak by som negeneralizoval.

podla mna sa LEXUS aj da chapat ako preimove auto podla mna, ale proste davat do ako strasny vzor... to su kecy ako GTI ked chyti svoj povysenecky ton a robi z AUDI to, co nie je... Proste si ako on v bledozelenom a casto aj horsi
T613
:yes:
"podla mna sa LEXUS aj da chapat ako preimove auto podla mna, ale proste davat do ako strasny vzor... "
Normalne mne slovenstina nedela zadny problemy, tohle teda nechapu.

babo, babo...to samy v bledezelenym? U marianka jsem jeste nezaregistroval osobni utoky, takovy u jakyho jsme u GTIho zvykli porad. Jeden je na fakta a druhej na blaboly o superhypermainlowstreamu. Dokonce i o tom Lexusu to marianek napsal spravne.
co mu na tom nerozumies? V mojom chapani lexus premia je... ale ze by udavalo smery a trendy a nemci by sa mali ucit ako marianek napisal, tak to je prehnane. Mozno marianek neuraza a nie je povysenecky ako GTI, ale keca neikedy viac
Samuel
lexus se zatim vubec nikde nezakotvil v EU, Japonsku, Cine neproda ani 5% z toho co jeho evropska konkurence, a v USA je zarazeny jako "near" premiove tridy. Staci se podivat vcem jezdi holywoodske hvezdy...
Rocni prodej- 600tisic je na urovni skodovky.
Pro bohate je asijsky produkt nemyslitelny jedno jak je dobry.
Kdyz chce byt brany vazne musi vymyslet vlastni kategorii ne stavet jen kopie a konukrenty pro Sklasse, BMW M3, ML atd.., co tak treba vymyslet premiovou trojkulku...
marianek
Ty sam jsi odpovedi na svoji reakci. Jiz z principu si cinan nekoupi japonsky vuz. Mistni placal jiz z principu neprizna kvalitu a v mnohem superioritu japonske produkce.
GTI
Myslíš jako, že konečně si prémiovou káru budou moci kupovat i poněkud méně uspokojivě majetkově zajištení? Zeptej se maminky, jak to chodí s rodinným rozpočtem, ona ti vysvětlí, že tam sice také hrají roli cifry... ale úplně jiné, maRRiánku.

Mimochodem, vždyť ty na to, proč prodeje budou i nadále nemastné neslané vlastně sám odpovídáš... >😁 Motaj se ti prsty nebo závity?
Musím se pousmát na tímto výplodem, který bezostyšně zařazuje (zakotvuje) Lexus mezi prémiovky, ale taktéž v jiných diskuzích odsuzuje Audi (údajně bez rodokmenu), které mezi prémii již dávno patří.
Možná bys nám pro začátek mohl vysvětlit, jak je to s tou
prémiovostí a tvým pohledem na věc.
To co ty vidíš jako plus, sami silně konzervatívní japonci berou jako minus. Ani pro bohatého Japonce není Lexus řešení, ti nakupují evropské prémiovky. Právě ony tradice jsou to, čeho si automobilky cení jako zlata a čeho se Lexusu vůbec nedostává. Za to především zákazníci platí, rozumbrado.

Lexus je obyčejný japonský "hi-tech". Je to elektronikou prošpikované auto, které postrádá tradici, rodokmen a hlavně svoji tvář.

PS: Ano, je to vleký terno mít kvartální prodej kolem 20 (slovy - dvaceti) kusů, zatímco jiní tolik prodají za týden nebo 14 dní.
marianek
Mylne vnimas ideu premiove tridy. Beres konzervativnost za synonymum premiovosti. Tak to ale (bohudik) neni. Lexus je znackou premioveho segmentu stejne jako BMW nebo MB.
Premiove znacky take nenajdes pouze mezi evropskymi vyrobci.
Jde o pristup znacky k premiovosti. MB se profiluje pres luxus, BMW pres dokonale jizdni vlastnosti, Lexus pres absolutni technickou a kvalitativni superioritu. Audi...hmm...nicim.
Jde take o zakaznika jak vnima premiovy segment. Tvuj pohled je velice konzervativni a opiras se o konzervativni pristupy.
Aha. Už to chápu.
Ty sám si definoval prémiovost a výše napsal, co to ta "prémiovost" je.
Bohužel zde již existuje definice, které se drží drtivá většina lidí. A ta říká něco jiného.
marianek
Znovu jde pouze o tvuj konzervativni pristup.
Pokud by slo o pristup drtive vetsiny, svetovy uspech znacky Lexus by se nekonal. Bohudik tomu tak neni.
Nahoře psal Samuel o ročním prodeji na úrovni 600 tisíc kusů. Ty mluvíš o světovém úspěchu. Podivné. Pro mě se tedy o žádný extra úspěch nekoná. Ještě k tomu, když se Lexus musí podbízet cenou.

A znovu opakuji, nejde jen o můj konzervativní přístup. Jde o přístup drtivé většiny Evropanů. Mé argumenty podporují zdejší (evropské) prodeje a ty tvoje?
oIoo
Jestli ono to nebude trochu o Evropském protekcionismu. Ono když Corvette ZR1 v USA stojí 100k USD a cestou do EU se vynuceně zdraží na 200k, tak to asi trochu karty zamíchá. Když srovnám vedle sebe Audi a Lexus, tak jedno má image výrobců LED potkávaček (Lexus měl první hlavní LED světla) a průkopníka jiných směrů (hybridy). Tak o čem to tady povídáš? (Lexus bezostyšně leze mezi prémiovky)
No jo, tys tady se svým "přehledem" chyběl.

Nevím jaký je Lexus průkopník, ale elektromotor jako první do auta nenamontoval.
Nějak mu chybí respekt ostatních. Ten si musí vydobýt časem. Netvrdím, že se tam nikdy nedostane, zatím tam ale není.

PS: Je zajímavé, jak rychle Audi získalo image "výrobce LED potkávaček". Každopadně je to úspěch, kterým boduje a ostatní ho budou následovat. :-!
oIoo
buď přesný, chybí mu možná tvůj respekt. V USA (jasně je to banda 😉 na největším trhu světa mu úspěchy nechybí.
Deception
Můj respekt tedy taky nemá. 😉

Možná tak tvůj a ještě pár lidí tady. Prodeje mluví, ne tvoje přání. :-!
oIoo
Jestli nějaká automobilka říká že jí jde o prodeje a ne o zisk tak lže. Pokud by prodeje měly vyjadřovat kvalitu, tak Lexusu trvalo 1 rok od vzniku než předhonil BMW,Mercedes v USA, kde o Audi tehdy ani neslyšeli.
Takže proč bych měl brát na zřetel prodeje v teritoriu který má vlastní pravidla (aka 4x4, kombi, nafta)???
Deception
Motáš několik věco dohromady.
Prodej Lexu je minoritní a nekonkurenční. Cena je podbízivá a nízká. Co chceš řešit? A ber to klidně za celou Evropu. :-!
oIoo
Píšeš že prodeje mluví, ale přenášíš to do roviny kvality ne? Volí to víc lidí tak je to lepší nebo ne? Ale tak to není.
Lexus má jinou filozofii, kterou dobyl US a na evropu se nesoustředil. Filozofie byla málo dealerů s velkými prodeji a velkým ziskem - tím získali v US nejschopnější dealery. Marže byly několikanásobné, protože auta se nedělaly na sklad. (btw. auta stojící v dealerstvích i rok válcují obraz přihlášek v EU). Teď se Lexus soustředí na Evropské trhy s hybridy, dealerskou sítí atd. Kdyby dělal vše naráz, nebyl by úspěšný. Není za tím ale to co známe od Škodovky tj. máme dealerství plný aut tak musíme zlevnit aby se to prodalo = to prostě není ve filosofii (nebo aspoň ne v té úspěšné z US viz výše)
Deception
Já někde něco psal o kvalitě? Jsi mimo.
Filozofie Lexusu byla stanovena na úplně jiném základě než si myslíš. Proniknout do Evropy, jakožto automobilové bašty se nepodaří každému a není to vůbec jednoduché. To co prodáš v USA, v Evropě o to ani nezavadí.
V USA má dlohodobým budováním silné jméno mateřská TOYOTA, ta taky Lexu psokytla dealery a servisní síť. Nic budovat v podstatě nemusel.

A vůbec, k těm tvým "zaručeným teoriím" ani nechci psát. Nemáš přehled, věci jasné a milionkrát zdůvodněné si vykládáš po svém a špatně.
oIoo
no tak jsi ve špatným threadu o prémiovosti, přístupu ...
Toyota zavedením nové značky odhodila punc pick-upů, protože by jinak na trhu luxusních značek neuspěla jako VW s Phaetonem. Takže Lexus se k ní až tak neměl že?
Moje "zaručené teorie" jsou z Forbes (to asi neznáš) [odkaz]
Takže jestliže máš odlišný názor než já v threadu o prémiovosti, potom logicky říkáš že Lexus není prémiová značka, nebo souhlasíš se mnou že je. Ostatní je nějaký zbytečný blekotání a ničím nepodložený zpochybňování názoru druhých.
Deception
Jak jsem psal výše. Je to zbytečný cokoli vysvětlovat. Tady jsi v Evropě a na evropském thu s evropskou mentalitou. My Evropané (tedy alespoň já) vyznávám jiné hodnoty a tradice.
Jenze mame otevrenej trh a moznost vyberu. At mas tradice jaky chces, muzes se treba modlit k Perunovi a Radegastu, konkurence z vychodu tady vzdycky bude.
Beekey
Vyznavaj si svoje 'europske tradicie', ja uprednostnujem kvalitu, pred tzv. 'tradiciou'... Proste pristup skodovkarov, skoro ten isty problem ako octavia versus ceed, akurat na uplne inej urovni.
[odkaz]
Capajevko
skvely clanok 😄
inak Audi sa tam ani nespomina >😁
Beekey
Kamo, to je zbytocne. Ide tu iba o jednu vec. Ono, nebyt konzervativnym komformistom, ktory si kupuje auto pre blbe kundy pred pubom, je tazke. Hlavne ked nicim inym priazen blbej kundy ziskat nemozes... A priznat si, ze clovek iba koli svojej hrdosti kupuje drazsiu sracku, ked ma kvalitu za menej, tiez neni jednoduche... :-!
oIoo
hele líp bych to nenapsal :yes: ale překvapuje mě že kunda se tady nehvězdičkuje 😉
Beekey
Sociologovia a psychologovia by o tom mohli nahovorit par hodin. Ale EGO funguje takto... :yes:
Falco
Ego funguje tak, že máš potřebu být stále lepší a lepší, podobně jako Tebou opěvovaný Lexus.
Beekey
Nie, EGO funguje tak, ze mas MAT POCIT lepsieho, aj ked nie si najlepsi, ale priznat si pravdu je pre EGO horsie, ako klamat sam seba....
Vidis, to je ten rozdiel. Lenze Lexus nepotrebuje byt lepsim, ci najlepsim, ci klamat sam seba, lebo je najlepsi...
[odkaz]
:-!
Falco
"Superego, neboli „Nad Já“, je jedna ze tří složek osobnosti podle Sigmunda Freuda. Řídí se principem dokonalosti: „Chce“ být dokonalé z hlediska společnosti a působí vědomě i nevědomě. Vzniká působením výchovy, neboli okolí, které na nás má vliv a snaží se nás civilizovat do standardů společnosti, ve které vyrůstáme. Je naší zažitou vnitřní morálkou, neboli svědomím.V dnešní moderní psychologii se již pojem superego nepoužívá a nahradilo ho prostě ego, které však podle Freuda existuje také a má vlastní význam." zdroj Wikipedia

A s pánem Bohem na mě nechoď 😄
Falco
>😁 že ty seš ještě panic.
Beekey
"Kamo, ze Ty jsi impotent?"
Proste inak si to vysvetlit nemozem, argument 0, iba prazdne slova...
Nikomu nic dokazovat nemusim..., hlavne tebe nie, ale ver mi, ze som mal viac zien, ako Ty v zivote budes mat, aj keby si mal 3 Gallarda v garazi...
:-!
Sice si měl hodně "báb", ale asi to bude tím, že si žádnou neumíš udržet. :-!
Beekey
Tak, vies ako to je, niekto zerie francuzsku polievku kazdy den, a niekto ma trosku pestrejsi jedalny listok. To vsak neznamena, ze doma nemoze mat vzdy sacok francuzskej... :-!
T613
ty seš holt... bejk
Beekey
A Europa je akoze ma byt najliberalnejsim miestom na svete?... Je to tvoj nazor a nazor dalsich konzervativnych europanov, a to je vsetko. AK Ti vadi nizky pocet predanych lexusov, tak sa pozri za atlantikom kolko aut preda audi?
Paci sa ci nie, je to premia, nema rodokmen? Predsa som nehovoril ze je slachtic, ale premiu urci predovsetkym aj kvalita, a kvalitou sa nerozumie iba spolahlivost.
Deception
A co třeba hliníková karoserie A8? První, kdo ji vůbec začal sériově vyrábět.
michal_b
niesom istý, ale nie nahodou Honda NSX?
Prvni seriove vyrabena celohlinikova karoserie byla od Hondy (NSX) 1990. Jinak Dino 1965. Audi ani nahodou.
kuko
Ne že by mě takovýto vývoj nepotěšil, ale moc tomu nevěřím. Německá trojka je tady na to etablovaná moc pevně, aby jí ohrozil Lexus. Vždyť většina těch lidí možná ani neví co to ten Lexus je. Bohužel. Tady hraje image a značka příliš silnou roli a skutečně jakkoliv je Lexus technicky vyspělý, prostě má špatný rodokmen.

Stejně jako diesel v Subaru nezpůsobí v ČR revoluci, nebo jako že Škoda může vypustit něco jako FII a propeče se jí to, náš malý, a hodně nepodstatný (na to někteří zapomínají) trh je prostě příliš konzervativní.
marianek
Proto take nepocitam s utokem Lexusu na predni pricky. Zmenit konzervativnost ceskeho trhu bude trvat jeste dlouho.
GTI
Uff, tos mě uklidnil. Tyhle projevy kapitána automobilovýho průmyslu, to je pro mne živá voda. No, je znát, že se o tobě ví, že se zajímáš o automobilové trhy... 8-s >😁
Dobre napsany. Objektivnost na tomhle serveru v diskuzich o Lexusu nenajdes. Lexusu se dari a to je dobre. Jürgenove konkurenci potrebujou.
Charger
Redakce vytvořila nový model?
cuisine
mě se líbí LX ale to tu ofiko nejni ... byť tu někde má běhat jedno nové černé LX 570 ... a GX470 ta je taky neskutečná ... krásně utlumenej motor, pohodička na palubě :yes:
Camry
GX je to samý co LC120, LX je LC 200 (V😄. Mají akorát lepší standartní výbavu.
Subaru.in
Vsichni kritizuji, ze Lexus postrada tradici a to je udajne kamen urazu v Evrope,dobra souhlasim. Tak proc kazdej kluk ted sni mit doma nove GT-R od Nissanu. Ktery nema zadnou tradici v porovneni s nemeskou premiovkou :-!
oIoo
protože playstationovej kovboj tomu prd rozumí, zatímco předčasně zestrálí playbojové mají patent na rozum >😒]
Beekey
>😒]
Beekey
>😒] , hlavne ten 'uberplayboy'
Protože je GT-R pro mnohé takovým pseudodostupným snem.

Každej plejkovboj sní o tom, jak to v GT-R natře Porsche. V drtivé většině ale zůstává u snů. Když už někdo ty prachy má, zajde raději pro image. Kdo ty prachy nemá, zajde pro kombík a dál sní.
GTI
>😁 >😁 :yes: Tohle musí do Zlatého ventilku, i kdybych nechtěl >😁 >😁 :yes😒br />
Šestko, tvou ubrečenou prosbu, aby ti tu někdo vysvětlil, proč každej kluk u vás na písku touží mít jedno nebo dvě geterka >😒] nelze brát jinak než jako pubertální větu roku... Tedy, takhle mě tu letos snad nikdo nerozesmál.

P.S. jen bych tě lehce poupravil... Nissan vyráběl i jiná auta, nejenom tatínkovu týdu... >😒] :yes: Jestli má někdo v japonsku tradici sportovních aut, je to Nissan (Datsun) Trochu zagůgluj. Ty ostudo.
Subaru.in
nekdo kdo nevi co je www.youtube.com mi tezko bude >😁 >😁 >😁 mluvit o vyhledavani veci na www.google.com

Nissan ma tradici >😁 >😁 >😁 >😁

Jasne Toyata zacala TRADICI TKALCOVSKYCH STOJU

JO TY MYSLIS..., JA NEVIM CO JE GUGL ALE ZNAM GOOGLE >😁 >😁 Mam to zkusit Tam ?
figurka
Nissan nemá tradici >😁 >😁
Ondore
Napriek nadpisu nasledujúce fakty nie sú iba pre Samuela, ale pre všetkých, ktorí majú záujem o trochu objektivity. Vyberám len niekoľko faktov ako odpoveď na mýty, ktoré sa tu pravidelne objavujú od rôznych autorov.

+++ Lexus se zatim vubec nikde nezakotvil v EU, Japonsku, Cine neproda ani 5% z toho co jeho evropska konkurence
* Pravdou je, že najslabšiu pozíciu má Lexus v Európe, kde jasne dominujú domáce značky s absolútnou prevahou nemeckých na silnom nemeckom trhu.
* Japonsko - Lexus vznikol ako nová značka v r. 2005 rebrandovaním 4 sedanov Toyota (napr. GS bol Aristo, SC bol Soarer a pod.). Ceny pri rebrande okamžite vzrástli o 20% a domácim sa to moc nepáčilo (kto by sa čudoval).
* Ešte raz Japonsko vs. európska prémia, tu sú počty predaných áut za január a február (leden a únor) 2008 v Japonsku😒br /> Lexus 5.552ks
Mercedes 5.560ks
BMW 4.568ks
Audi 1.840ks

Pre argumenty, ako sa im doma nedarí som vybral predaj LS600h ku koncu roka 2007😒br /> Japonsko 4.533ks
Severná Amerika 818ks
Európa 569ks
Treba povedať, že v Jap bol uvedený skôr a v US sa predávala iba long verzia.

* Čína - je špecifický trh, dôvody vysvetľovať zrejme nemusím. Len pre ilustráciu by som uviedol, že napr. LX 570 tam stojí cca 185.600,-USD. Napriek tomu😒br />
Lexus stays No. 1 imported luxury brand in Q1
Lexus keeps its sales crown with 9,679 units sold in the first quarter, followed by Benz, BMW, Audi, VW, Porsche and Volvo.

Takže Lexus je tam najpredávanejší... Koho zaujímajú ďalšie správy, nech si prečíta😒br /> [odkaz]

+++ V USA je zarazeny jako "near" premiove tridy. Staci se podivat vcem jezdi holywoodske hvezdy...
* USA - niekto by povedal, že tam Lexus všetkých valcuje cenou. Pri priamom porovnaní sú ceny cca 30% nižšie oproti EU konkurencii, avšak stále viac ako o 100% vyššie, ako domáca prémia. Čiže ak "near" bolo myslené takto, možno súhlasiť, Ak si prečítate akúkoľvek recenziu, tam naopak žiadne "near" nenájdete a ide o plnohodnotnú konkurenciu vo všetkých parametroch. Nechcite prosím, aby som komentoval v čom sa vozia hviezdy, DIACO (diamantoví cowboji) a pod...

A pár čísiel z USA za prvý polrok, Lexus napodiv nie je takým jednoznačným víťazom ako si tu mnohí myslia😒br /> Lexus 136.711ks
BMW 131.513ks
Mercedes 119.279ks
Audi 45.023ks

Účelom nie je obhajovať Lexus, len poukázať na "nezrovnalosti", ktoré sa tu pravidelne objavujú. Jeho relatívne slabé postavenie v EU znamená 56.000 áut za r. 2007 a ani plán 150.000ks v r. 2010 nie je dychberúci vzhľadom na počty EU konkurencie. Ale je to určite zaujímavá alternatíva nad ktorou sa oplatí pozastaviť.
marianek
Vyborne napsane. :yes:
Capajevko
ako by povedal klasik - ,,přímo na komoru" 😉
Audi je premiovou znackou mozno o 15 rokov dlhsie ako Lexus a zopar jedincom to kludne staci, aby napisali, ze Audi ma niaku tradiciu. :no:
Johnn
A to by do prémiovek chtěli počítat VW,jak se nedávno diskutovalo u Phaetonu. >😁
Ford Henry
Kde udělali soudruzi z NDR chybu... Právě proto aby nedopadli jak VW s Phaetonem, tak si v Toyotě založili Lexus.
Capajevko
... ,,stříleli za války do vzduchu" >😁
ale nie... na luxus ma VW mno inych znaciek. tu si asi chceli ludia vo vedeni dokazat nakolko ma folcwagen meno aj u bohatsej casti obyvatelstva. zda sa, ze tento pokus skoncil nezdarom - ak teda hladime na pocet predanych aut a nie spracovanie a techniku
Capajevko
to su len zbozne priania GTIho... ale povedzme si, ze nebolo by prekrasne ak by premiovky boli ludovymi vozidlami? >😒]
T613
pokud si vzpomínám na definici Prémiové automobilky dle Marka, tak Audi splňuje znaky prémiovosti až od uvedení modelu V8, což je rok 88? První LS vzniklo v 90 roce. Takže náskok 15let to asi nebude
Deception
Nemyslím si, že stačí uvést V8 a máme tu prémiovku.
Capajevko
tusim aj hyundai uz ma vlastny V8... ale zaradit ho ako premiu?
Marko tusim pisal, ze aj tento koncern planuje vytvorit luxusnejsiu znacku... uvidime 😉
Beekey
Hm, tak kamo ako vidim si dost vedla. Aj lutujem, ze som Tvoje pripevky vobec cital. Totiz ako to aj Tatra napisal, V8 je pomenovanie MODELU... a nie oznacenie motoru, ze sa jedna o osmivalec...
Nevidíš vůbec žádné souvislosti. On ten model se sice jmenoval V8, ale měl taky motor V8 jako vůbec první sériové Audi a tak to taky bylo myšleno. :-!
Beekey
Lenze, takto vylozeno moze prave vzniknut mylna predstava, ze prave V8 zarucuje automobilke vtusp do premioveho segmentu. Takze sice prichodom V8ky, sa objavil i novy motor v portfoliu audi, ale aj auto, ktore bolo na vyssiej urovni, a to nie predovsetkym koli motoru...
Capajevko
ja som to myslel ako ze VW zacalo asi v tej dobe formovat Audi ako luxusnejsi brand koncernu
je to tak, s tym rodkomenom to zas tak zle nebude. AUDI hodne dvihlo este QUATTRO, to mu nesmierne pomohlo.

Podla rovnakych pravidiel preto obcas nezeriem, ze Q5, ci GLK su hned premia. Mat dnes vsetky modely premiove je tazke, to nie je ako kedysi, ked u BMW bol 3er, 5er a 7er a tym to skoro haslo (obcas nejaka 6-ka a tak).. V kompaktnych SUV, ci OFFROAD stracaju zas MB ci AUDI 15 rokov na inu kokurenciu... a co ma byt? Nikoho ani nenapadne, ze je to skoro vlastne to iste
Ford Henry
Mno já bych řekl že na 20 let existující značku je to celkem dobrý výsledek. Lexus vznikl pro USA trh především a tam jak je uvedeno výše je č. 1! Takže má splněno! A ve srovnání s Audi. Ehm ehm. Téměř 3x. Právě proto že jeho jméno a zkušenosti nepředávají předcházející generace lidí je to dobrý výsledek. Která mladší značka je tak uspěšná?
Ondore
Súhlasím, ponúkli US trhu správny produkt (LS) a nádherne ho zdokonaľujú, tam je ten posun z nuly na superkáru najmarkantnejší. Bomba je aj LX, ostatné modely ja až tak nežeriem 😉 Dojímajú ma blbé reči o cenovom podbízení >😒] a mojou jedinou odpoveďou je, že ich nedotujú a konkurencia má teda rovnaké možnosti.
LS je podla mna ich spicka a to pre mna osobne je 2 naj v klasickej luxury... po S-klasse. Ano, predaje tomu az tak nenasvedcuju, ale A8 skoro nerozoznam od A6 ky (najlepsie len zozadu) a ten interier, predsa len malo osobity. 7er E65 sa mi hrubo nepacil, lebo vyzeral ako tank a ten strohy interier mi k luxury fakt nesedi...
Ondore
My budeme mať podobnú genetiku, Go S-klasse, Go, napokon skoro 50% EU trhu tiež o niečom hovorí 😉
to mame genetiku s velkym poctom ludi... 😄 Ako s-klasse proste hovori sama za seba 😄 mat strasne moc prachov, mozno si kupim just LS, nech nie som ako tych 50% 😄 😄 Ale objektivne je proste s klada spicka
Ondore
Mnoo, ťažko si to viem predstaviť, ale možno by si ma ukecal na LS long verziu s masážnym kreslom vzadu, samozrejme len so šoférom >😁
T613
dobře napsáno 😉 :yes:
Ondore
Ty si si dal s gazíkom viacej roboty a výsledok sme dosiahli rovnaký, skrátka obaja pozeráme nesprávnym smerom >😁 Díki 😉
T613
Gaze ještě doladím (pár detailů jsem vynechal) a pak ho zveřejním na jednom vojensko-historickém serveru 😉
edit: abych udělal Micince radost, dostal jsem chuť na Kübelwagen 😉
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Ondore
Díki a sorry, že som tam nedal XJ, ale fakt sa ho bojím 😉
marianek
Neni nic noveho, ze pomer CENY/HODNOTY je nejdulezitejsim aspektem pri nakupu/prodeji. Tento pomer je na kazdem trhu jiny, casto se meni a docileni balance neni vzdy mozne. Vybornym dukazem je cena Skody na ceskem trhu v porovnani se zahranicim a jeji postupne snizovani podilu na trhu.
Nasledne prodeje ukazi jak se nova cena Lexusu priblizila hodnotam ceskeho trhu. Zaroven uvidime jak tento krok ovlivni prodeje jeho konkurentu.
Ondore
Bol som požiadaný o doplnenie počtov pre Európu, tak podľa údajov za rok 2007 uvedených na tomto webe sú počty nasledovné😒br />
- stredná trieda: [odkaz]
BMW3 298.192ks
A4 222.863ks
MB-C 178.809ks
IS 19.251ks
T.j. Lex predáva 6,5% z BMW, 8,6% z Audi a 10,8% Mercedesu.

- vyššia stredná: [odkaz]
A6 133.615ks
BMW5 122.140ks
MB-E 111.444ks
GS 4.445ks
T.j. Lex predáva 3,3% z Audi, 3,6% z BMW a 4,0% Mercedesu.

- luxusná trieda v ktorej je Lexus najsilnejší: [odkaz]
MB-S 21.744ks
A8 10.225ks
BMW7 8.529ks
LS 2.383ks
T.j. Lex predáva 11,0% z Mercedesu, 23,3% z Audi, a 28,0% z BMW.

EDIT: Keď pozerám na tie čísla z auto.cz, tak tam je očividne len EU, preto údaje nepovažujte za komplexné.
Konecne nekdo s cislama. Ty zadnej jouda nemuze vokecat.
je to priblizne tak... aj ked lexusov stretavam na ceste viac a viac, ale naozaj spusta z nich nie je kupena na slovensku a nie su to nove vozy... Lexusu sa stale proste v predajoch nedari tak, ako by si predstavoval. Ja mu ale fandim, je zatial slabsi 😄 A nech nenechava nemcov len tak spat 😄 snad ich to len pozenie dalej :yes:
Mrkni se na cisla z americkyho trhu. Tam neni domaci ani Lexus ani Jürgenove. Ty cisla jsou presvedcujici.
Deception
V USA je poměrně silná "menšina" asiatů. Ti kupují Lexe jak urvaní.
Ondore
Jasné, do každej rodiny, ten Lexus jediný. Teraz sa ja rehocem ako urvaný >😒] >😒] >😒]
Deception
Já nevím, jak jinak si vysvětlit, že když ve státech potkáš Lexe, tak z pravděpodobností 85% ho řídí asiat.
Ondore
Deceptione, neviem či sa s Tebou dá baviť normálne, ale skúsim to.
"Menšinu" v prípade asiatů si dal do úvodzoviek, vieš, koľko ich tam je? Podľa júlových (červenec) odhadov cca 13,46mil., z toho cca tretina hovorí iba anglicky. Ak berieme, že žijú v 4-členných rodinách, tak to máme cca 3,36mil. rodín. Vieš koľko sa predalo Lexusov v USA? Áno, tuším v každej rodine by mali mať toho Lexusa, ale... ale väčšina z tých áziatov žije z ruky do úst. A teraz si to daj dokopy s tou pasážou, kde sa hovorí, že nové auto tam kúpiš už od cca 8tis. USD a s tou pasážou, že americká prémia je niekde na úrovni cca 30-35tis USD a s tou pasážou, že LS tam stojí cca 60tis. USD. Stačí? Nejak sa s tým popasuj.
Deception
Tvý blábolení o nemajetných asiatech je více než úsměvné. K tomu není co dodat.
Ondore
Ako vidím, popasoval si sa s tým statočne. Vieš toho veľa, určite s tým dobre preplávaš životom, Good Luck!
Deception
O můj život se nestrachuj. Začni ale u sebe, už máš na to věk :-!
Ondore
Pozerám sa na Tvoj vek, pozerám... áá, Ty žiadny nemáš, už chápem tie pubertálne príspevky :-!
Chlapče skús jeden jediný dôkaz pre svoje tvrdenie a môžeme sa opäť baviť normálne, dovtedy by si mal rozoberať tému "kvalita pampersiek", tá Ti je bližšia.
oIoo
jo a Infiniti jenom buzíci, MB taloši, BMW dealeři a Audi negři ne? >😁 :-! >😒]
Capajevko
Aaaa kto potom kupuje VW ??? >😒]
v USA? Skoro nikdo. >😒]
oIoo
koupil bys auto který se jmenuje králík? 8-s, potom taky dovoz bouchlejch z Reichu se tam moc nevyplatí, tak se to nechytilo
Ondore
V Amerike? Pár nacistov, čo tam zdrhlo pred Norimberským tribunálom, tie počty plus mínus sedia >😒]
oIoo
němci pro opuštěný manželky a drzý pubescenty :-! Pol👋Golf, německý socialistický úředník pak Passat a toho jedinýho Phaetona si koupil ředitel VW aby neurazil >😒]
Capajevko
>😁 >😒] >😒]
RX je tam ale celkom dost a LS tiez... A v USA v mnohych triedach dominuju japonci - v strednej triede trebars HONDA ACCORD a za nou tusim CAMRY... atd.
Dinar
Chápu tě coby fanouška Lexusu, ale bohužel ses v tom horním příspěvku ohledně úspěchů lexu na am. trhu nevyhnul účelovosti. Je faktem, že těžko někdo bude při hodnocení kvalit LSka (při testu) mluvit o tom, že jde o "near" premium class, na to "near" ale dojde vždy, když je řeč o ceně. Už se to tu párkrát rozebíralo, s tím kolik stojí IS a GS ve srovnání s německou premií, a že takové IS 350 je porovnatelné cenově v USA i s tím vysmívaným passatem V6. Takže stačí pohled do ceníků modelů pro 09, abych viděl, že LS460 začíná na USD 61.000,- za skoro vybavené auto, přidat jde jen navigace a nějaký comfort packet úhrnem do deseti tisíc, což znamená, že za 70tis. máš fully loaded LS460. Naproti tomu S-classe začíná na USD 86.700,- za S500, a co základní cena znamená u MB, víme všichni. Podobně vybavená, bude stát S500 nějakých 100 tis., a to je sakra rozdíl.

K těm prodejům v Evropě, jak píše níže jouda, tedy premda, to neokecáš, pravda, takže moc nechápu, na podporu čeho je to vlastně argument. Prodeje na úrovni procent ve srovnání s německou premií, to je úspěch? Mě to nepřipadá, a asi ani lidem od Lexusu, nezapomeňme o čem je článek nad touto diskusí, o evropských slevách na Lexus, kdy takové IS teď stojí méně než někteří mainstreamoví konkurenti. Mariánek to, že Evropané Lexus moc nemusí, vidí "jako eso v jeho rukávu", jenže marketing značky Lexus to tak nevidí a reaguje právě tak jako hráč, který trumf nemá, tedy snižuje sázky. Prostě moc ten váš jásot nechápu, Lexus evidentně vrásky evropské premii na evropském trhu nedělá.

Jo a, Ondore, ta poznámka o nacistech, hm, to číst od capajevka, glda nebo podobného prosťáčka, nedivil bych se, u tebe mě podobný primitivismus překvapuje.
Ford Henry
No řekl bych že hodně neobjektivní názor. Jak dlouho se oficiálně prodáva Lexus v EU? Řekl bych že pár let a odsuzovat ho díky srovnání se značkama které jsou zde i 100 let je úsměvné. To je to co si právě Lexus nemůže koupit a co zvýhodňuje jeho konkurenty. Kontiunální historie. A proto taky ta cena. On si tu historii nechat zaplatit nemůže, když žádnou nemá. Od doby co se zde ofic. prodává ani snad neuběhl cyklus výměny aut v tomto segmentu. A je to trochu lux. zboží tak nelze udělat nějakou vymývací reklamní akci jak na prací prášek. Každoroční poklidný růst prodeje je v podstatě vynikající výsledek.
Dinar
Já někde Lexus odsuzuju? Ostatní, co píšeš, dává celkem smysl, jde o to, že po přečtení příspěvků této diskuse, by člověk nabyl dojmu, že Lexus technologicky strčí ostatní do kapsy a je to celosvětový prodejní trhák. To vše pod článkem o obrovských slevách na evropském trhu. Já v tom cítím trochu rozpor, ty ne?
Ford Henry
Nevím přesně kde(možná na auto.cz), ale někde jsem četl že MB slevňuje... a že i němci diskutují o slevě u lux. aut. A že cena jde dolů není nic zvláštního. První si nakoupí nadšenci, kteří to chtějí mít hned, ,tak se trochu oškubou no a časem se ceny upraví pro ostaní. Já prostě nevidím nic zvláštního, že se nová značka neprodává, jak ta co je tu 100 let. Prostě když má někdo náskok 80 let tak se to za 4 roky z mozků lidí nevymaže! A když se dělá nákup jednou za x let tak je to ještě horší.
marianek
Z mylne domenky, ze vyssi cena je rovna vyssi premiovosti automobilu jsme snad jiz vyrostli. Takove smysleni jsem vnimal minuly tyden v Moskve. Vetsi, drazsi automobil je "synonymem" vazenejsiho, bohatsiho, premiovejsiho majitele (aspon v jeho vlastni omezene mysli).
Ne, Dinare, cena hraje velmi omezenou roli. Snizeni cen nijak nesnizuje premiovost vozu. Jiz jsem mnohokrat psal, ze jde pouze o pomer ceny/hodnoty. Zde jsou vsak hodnoty ruzne. Evropa sama sebe tizi prilis tradicnimi a konzarvativnimi hodnotami, proto musi Lexus atakovat jine. Tyto hodnoty si jsou vsak plne rovne. Nizsi cena neznamena nizsi premiovost, pouze jiny uhel.
Jiste je, ze se prodeje Lexusu zvysi. Trh samotny se zvetsovat nebude, na to zde neni v blizke budoucnosti misto. Pujde pouze o ukrojeni dilu ze stavajiciho trhu. Na ci ukor? To nam ukaze cas. Nikdo z konkurence si ale nebude chtit svuj dil vzit a bude muset reagovat. Jak rychle a jakou silou? To je presne to, co me zde zajima nejvic.
T613
Cena neurčuje prémiovost, ale pozici na trhu. Mercedes stojí tolik kolik stojí neboť lidé jsou ochotni, takřka bez mrknutí oka, za něj tolik zaplatit. A ještě to učiní s úsměvem. Cena Lexusu je taková jaká je jeho hodnota (co by značky) na trhu. Tedy nevalná. Můžeme protestovat, ale to je tak vše co s tím můžeme dělat. V Evropě si jej koupí jen pár nadšenců. Pro ostatní je tady do počtu. Nic víc, nic míň.
Ford Henry
No a já bych řekl že vzhledem k tomu jak krátkou dobu existuje je to hodnotná značka. Krásně je to vidět na prodejích v USA.
T613
nelze porovnávat prodejní čísla u dvou trhů, u nichž se kupci liší "mentalitou" Jak chceš určit, kde je ten správný pohled na věc? Má Lexus hodnotu, protože se v USA prodává anebo ji nemá, protože v EU ne?
Ford Henry
Tak budem srovnávat trh kde působí delší dobu, ale pořád několikanásobně kratší než německé. Tedy USA.
T613
to ovšem nelze. V USA je jiná mentalita, tudíž je toto přirovnání mylné. V USA se porovnává poměr cena/nabídka. V EU chceme i onu tradici. A to nejen u automobilů. Platí to o všem.
EDIT: V USA je tedy úspěšnou (asi) prémiovou značkou. V EU je rozhodně neúspěšnou prémiovou značkou.
Ford Henry
no a jsme u toho co jsem napsal hned na začátku o kontinuální historii. Takže v EU je to o sentimentu a ne o kvalitě auta. V USA je to o autě.
Dinar
Pošli tohle GTImu přes SZ, "Takže v EU je to o sentimentu a ne o kvalitě auta. V USA je to o autě."... a máš o nominaci do ventilku postaráno.
>😁
T613
Nominovaný možná bude, ale vítěz budu já! >😒]
Ford Henry
Neúspěšnou z jakého důvodu? Kolik let se v EU prodává?
T613
1) Neúspěšnou vzhledem k procentu na celkovém prodeji. Je jedno jak dlouho se zde prodává. PRÁVĚ TEĎ je neúspěšná. Co bude za dvacet let je evropskému zastoupení Lexusu platné jak mrtvému zimník.
2) Není to o sentimentu, ale o tradici výroby, a z toho vyplývající důvěry v daný výrobek. Ta lze získat nebo ztratit velice rychle. Viz kdysi tolik populární Fiat.
Johnn
Ta tradice je právě sentiment.Mercdes,Bmw je to nejluxusnější,tak vždy bude,je stejné jako vždy jsme jezdili Škodovkou a vždy budeme.Není v tom racionalita,pouze sentiment.
T613
Sentiment? Když zajdeš do obchodu koupíš si Sony nebo bezejmennou televizi, když jsou tam stejné parametry a přibližně podobná cena? Značka = důvěra, nikoliv sentiment
Ford Henry
Když bude levnější tak noname.
Jsou lidi, kteří se nebojí zkoušet nové věci a jsou lidi kteří se zuby nehty drží tradic a bojí se změny. Kdyby nebyl ti odvážní tak by od určité doby nevznikla žádná nová firma.
T613
Vidíš já ne. Já totiž nejsem tak bohatý, abych si mohl koupit levné věci. To by onen produkt musel nabízet více než ten značkový.
Ford Henry
Jenže on ten "značkový" produkt, taky začínal jak Lexus a na počátku to byl noname. A to že se našli odvážlici a koupili ho začali cestu zkušeností a referencí, která vyústila ve všeobecnou známost, důvěru. A tím že přežil dlouhé roky tak se považuje za značku. To je celé.
T613
Nestačí přežít dlouhé roky a bude z něčeho značka. Musí přežít na trhu dlouhé roky a přitom si zachovat dobré reference. Teprve pak je to značka. Anebo musí udělat něco vyjímečného, čím se proslaví. (samozřejmě za podmínky, že tím budou zákazníci spokojeni a laici nadšení, viz.třeba Subaru)
oIoo
bylo by zajímavý slyšet ty reference. Třeba moje povědomí o Mercedesu je že bez AMG to je o ničem, že auta jsou poměrně neohrabaný, těžký a drahý, ale že je lidi hodně kupujou. Je to auto pro mě? Není. Když přišel Mercedes v F1 k McLarenu všichni se zděsili jejich elektroniky kterou Mercedes rval do všeho.
T613
reference na MB jsou vesměs takové, že 80% lidí při vyslovení jména Mercedes pustí slinu. Neb je to jeden z jejich vozu snů.
oIoo
Jenže na tom ilustruješ ten naivní postoj značka=kvalita, noname=*. Když jsi vzal televizi Sony, víš jak je to doopravdy? ZNALEC si nekupuje Sony ale "Sony made in Japan", tvoje "Sony made in Hungary" je pro smích a kupují si ho značkofilní Evropani, kterým náramně vyhovuje scvrknutí všech parametrů do jedné nálepky = značka.
T613
Značka = důvěru ve výrobce. Pokud mám dobré zkušenosti s výrobcem nemám důvod nevěřit, že další výrobek je *. V době robotizace je jedno jestli cokoliv udělají eskimáci nebo marťani. Jde o technologie, přístup k zákazníkovi. A spokojenost s jejími výrobky.
oIoo
No myslím že pro důvěru ve výrobce v dnešní době není moc opodstatnění. Důvěra je dobrá, kontrola je lepší.
Johnn
Když jseš u elektroniky,právě neznačkové mají mnohdy více funkcí za lepší cenu.Navíc dnešní výrobky stárnou rychleji morálně než že přestanou fungovat.
T613
přes svůj mladý věk, naštěstí patřím mezi ty, kteří se na ty všechny superhypernas.er technologie může vysr.. a koupenou elektroniku používá dokud to zvládá.
Johnn
Jo v tom s tebou souhlasím,ale naštve když kopíš značkové domácí kino a ono nepřehraje vypalované DVD,zatímco "horší" značka s tím nemá problém. :-!
Ford Henry
Neuspěšná je pokud nenaplní ošekávání. Kolik očekávali že prodají aut ročně a neprodali?
2) takže je to o sentimentu a subjektivních pocitech. Nebo je známy nějaký fatálně nepodařený poruchový Lexus. Jak jsem psal je to o historii. Lexus ji má krátkou a tak má i nižší prodeje, protože za kratší dobu logicky s ním dojde do styku menší počet lidí a tím i menší počet lidí mající důvěru.
Známost = důvěra = ochota koupit.
100 let známosti logicky znamená i větší počet lidí mající důvěru a ochotu kupovat.
T613
1) je Lexus trhák? Otřásá prodeji ve svém segmentu nebo "paběrkuje"?
2) Značka = důvěra. Lexus je kvalitní auto, ale kdo o tom ví? Kolik znáš spokojených lidí co má Lexus? A kolik znáš spokojených lidí s Audi, BMW a MB? Co má pro mne jako kupce větší cenu? Když si přečtu test o dobrém vozu anebo když si přečtu obdobný test + mám osobní reference na automobilku?
Johnn
Tak nejlepší je osobní zkušenost.Když máš skvělé zkušenosti s technikou Toyoty,je předpoklad že Lexus bude na tom stejně nebo ještě dál.
T613
Ano, nejlepší je osobní zkušenost nebo zkušenost z první ruky. Proto je Lexus tam kde je. Nikoliv kvůli nevalné pověsti, ale kvůli žádné pověsti. De facto nikdo ho nezná.
Ford Henry
1) není trhák ani jim ve věku v jakém je být nemůže. V této kategorii je to běh na velmi dlouho trať.
2) A o tom to je prostě za 100 let logicky získáte násobně víc osobních referencí než za 4 roky! Takže kolik prodávají aut není přesně vypovídající o tom jestli jsou neúspěšní. V tomto stádiu je Lexus neúspěch jen pokud nesplnili prodeje, které očekávali.
T613
Neúspěšný je z pohledu celkového trhu. Jak je úspěšný v naplnění cílů automobilky Lexus je jiná otázka.
Ford Henry
Oni jsou nějaké všeobecně známé měřítka, podle který se určuje úspěšnost značky po 4 letech od příchodu na trh - vzniku? To jest kolik musí prodat aut nebo získat podíl na trhu. Pokude ne tak nelze říct, že je neúspěšná z pohledu celkového trhu, když proto nejsou měřítka.
T613
Myslím, že se točíme v kruhu a nic už nám tato diskuze nedává
Dinar
Jistě, spíše je k nepochopení, že tohle může být pro někoho k nepochopení. 😉
figurka
:yes: :yes:
Dinar
Tys ještě nevyrostl ze spousty věcí, mariánku, jedna z nich je předstírání, to jen tak na okraj. Pokud jde o premiovost, ať modelu nebo značky, ta je z části určena technologickou vyspělostí, šíří nabídky, možnostmi individualizace a z části samotnou image (značky, modelu). To o co se tu přetahujeme, není část první, z hlediska technologie lexus nikdo nezpochybňuje, jeho problém je absence premiové image, to je důvod, proč nejsou lidé ochotní zaplatit za LS, co za S-klasse. A jak je vidět z úrovně cen, toto platí jak v Evropě, tak v Americe, kde je rozdíl mezi cenou MB a Lexe vyšší než v Evropě. Tedy argumentovat prodeji na U.S. trhu s tím, jak je zde Lex úspěšný a nezmínit, že prodává svou produkci za ceny o 30% nižší než premioví soupeři, prostě není argument. V Evropě nasadil ceny srovnatelné se zavedenou premií a paběrkuje, logický je tedy jeho aktuální krok, snížení cen. Nevím, co je na tom k rozporování či nepochopení, pseudofilozofování o tom, jak "Evropa sama sebe tizi prilis tradicnimi a konzarvativnimi hodnotami, proto musi Lexus atakovat jine" na tom nic nezmění.
marianek
Znovu vsechno spatne. Dinare, kdyby zde bylo vic takovych jako ty, jezdili bychom jeste na konich, misto leku bychom si pousteli zilou, atd...
Myslenka, ze vyssi cena = lepsi vyrobek je usmevna. Vidim, ze smyslis podobne jako mnozi v dnesnim Rusku. Potreba ukazat cenu vlastnenych hmotnych potreb ostatnim je pro nekoho dulezita.
Vyznavani tradicnich hodnot je samozrejme spravne. V tomto pripade tyto hodnoty jiz prekrocily hranici zpatecnictvi.
Pristup mnohych k netradicnim hodnotam, odmitani zmen, pokroku, prisne nasledovani konzervativnich metod jsme zde jiz meli.
Americky trh je vybornym meritkem uspesnosti evropskych a japonskych producentu. Ani jeden neni podporovan vlivem domaciho prostredi. Zde muzes odmitat, zapirat jak chces. Na faktu nic nezmenis. Argumentovat nizsi prodejni cenou je k smichu, protoze touto neatakuje produkty o tridu niz. Svou nizsi cenou pouze meni hodnoty jinak zakazniku konkurence.
T613
Cena neurčuje jak je produkt kvalitní, ale jaká je jeho síla na trhu. Ten kdo si prodává srovnatelný produkt za vyšší cenu je buď😒br /> A) blázen
B) ví že si to na rozdíl od levnější a srovnatelné konkurence může dovolit.

A pochopitelně čím je produkt levnější tím oslovuje více potencionálních kupců. Takže i od ceny lze odvodit postavení produktu na trhu.
Dinar
Je naprosto zbytečné, na to jeho blábolení nějak reagovat nebo ho komentovat. Hlavně si uvědom, že se o něm všeobecně ví, že se zajímá... atd. 😉
marianek
Pouze jsi potrvrdil me tvrzeni a vyvratil Dinaruv zpatecnicky nesmysl.
T613
když myslíš ...
T613
Poznámka o nacistech je stejně ubohá, jako poznámka o asiatech od Deceptiona. Ondore na to velice dobře reagoval, a řekl přesně co si o jeho poznámce myslí.
Dinar
Řekl, a pak dal sám něco podobného. :no:
Deception
Nevím, co se ti nezdá na tom, když člověk napíše, že Lexe ve státech kupují asiaté. Není to žádné hanlivé označení, je to standardní rasa jako každá jiná. Ale na uvedeném faktu to nic nemění.
Možná by ti udělala dobře tamní krátká návštěva, jsou místa, kdy za celý den nepotkáš američana (původního) a nedomluvíš se anglicky.
T613
mi je ouplně u pr.. jestli si Lex kupují asiati, eskymáci nebo zelení mužíčci. Důležité jsou prodeje.
Kupříkladu drsné velké SUV z 90% řídí většinou blonďaté drzky. Vypovídající hodnota této informace? Nula
Deception
Nevím, kdes byl na těch SUV, já takovou zkušenost nemám.
Z toho co jsem napsal, bystrý jedinec pozná minimálně to, že asiaté jsou věrní svým tradicím a podporují především sami sebe. Mají osobní disciplínu. Já osobně jsem se zatím nepotkal s "věrnějšími" lidmi.
Ondore
Začneme nacistami. V USA pokiaľ viem im v ústrety nevyšli (a neviem o tom, že by tam nejakí emigrovali), takže sa mojej poznámky skús nechytať doslovne a ber to ako prirovnanie k počtu predaných kusov vzhľadom na americký trh. Je to pre Teba moc drsné? Nečudujem sa.

Je mi ľúto, že si si z tej vety vybral práve Norimberg, bol by som radšej, keby si sa pustil do rovnakej analýzy postavenia VW v USA, ako som to ja spravil s Lexusom na svetových trhoch plus tých, ktoré spomenul Samuel (a tak mu ukázal, čo je pravdy na jeho poznámkach o Číne, Japonsku,... Takže smelo sa pusti napríklad do Tebou spomenutého Passat V6, rád si vypočujem o hodnote značky a ochote akceptovať cenu trhom.

Ak si všimneš, Lexus som priamo nehájil, uvádzal som len a len fakty, reálne čísla. V zápale Ti možno unikla moja poznámka, že Lexus nie je v USA na tom tak dobre, ako si tu mnohí myslia. Čakal by som inteligentné diskusie týmto smerom, pretože áno, je pravda, Mercedes predáva drahšie autá v cca rovnakých počtoch. A teraz čo, ideme si dokazovať, že Lex je šmejd? Alebo o čo má ísť v tejto debate? K cene som sa tiež už vyššie vyjadril a nemyslím, že Ty alebo ja by sme boli takí borci, aby sme mohli analyzovať cenotvorbu ktorejkoľvek automobilky na ktoromkoľvek trhu - alebo máš pocit, že na to máš? Ja sa tak necítim.

Záver o Európe. Nie, percentá nie sú valné a ani som to nikdy nikde netvrdil. Možno predsa by som viacej pozrel na LS, tam by každému súdnemu mohlo rozsvietiť a prestať argumentovať účelovými rečami Lexus = totálny prepadák. Napokon účelom čísiel uvedených hore nebolo nič iné.
Dinar
Tak nevím, jestli odpovídáš mně, nebo sis po sobě ty analýzy přečetl a došlo ti, žes dal, možná neúmyslně, místním lexofilům materiál k oslavným pokřikům, aniž by si vlastně přečetli, co se tam píše. Pokud ale opravdu odpovídáš mně, pak můžeš vynechat ty pasáže s řečnickými otázkami "Lex je šmejd?", "Lexus = totálny prepadák" nemluvíš s 507kou, já jsem jen poukázal na to, cos ve svém elaborátu nezmínil. Proti tebou uvedeným číslům prodejů v USA prostě chybí cenové srovnání, ceny premie jsou vždy velmi vyrovnané, a tady tomu tak není, tedy lex vs. zbytek, což je minimálně hodné zmínky v debatě, kde se řeší premiovost postavení značky Lexus perspektivou aktuálně ohlášených velkých slev na evropském trhu.

Co se týká těch nacistů, ano, nečuduj sa, tento typ příspěvků u mně prostě neobhájíš.
Ondore
Dinare ešte raz - boli to suché čísla ako reakcia na kecy napríklad Samuela (na jeho obhajobu - zďaleka nie je jediný). Takže fakty a nič len fakty. Lexofili jasajú? No a? Čo si si z nich napríklad zobral Ty? Napíš, analyzuj, ale ak budeš trochu súdny, tak si odpustíš porovnávačky VW vs. Lexus v USA, tebe snáď netreba vysvetľovať, že kde VW končí, tam Lex začína a prekrytie jedným modelom v jednej motorizácii naozaj nestačí. A to vôbec nehovorím o predaných počtoch.

Prepáč, o čom som sa nezmienil? Vyjadril som sa k near, vyjadril som sa k cenám EU prémie v USA, vyjadril som sa k Lex v EU, všetko dúfam maximálne objektívne. V čom je problém? Čo Ti tam chýbalo? Aj tak to bolo pre niektorých (vrátane mňa) pridlhé.

Cenové porovnanie som uviedol v texte, možno by bolo zaujímavé získať obraty MB a Lex v USA, majú porovnateľné predaje, tak by sa dalo analyzovať, či MB predáva "holotu" alebo naopak tie viac vybavené verzie. Ale k čomu to je? Znovu zopakujem, že domáca prémia stojí cca 30-35.000,-USD, čo tak pozerať na to aj v tomto kontexte? Tých aspektov je priveľa, na serióznu analýzu naozaj nemáme, pozri si výsledok.

Zľavy, ceny. Aj k tým som sa už vyjadril, rovnaké možnosti má konkurencia, ak vyrábajú s dostatočnou maržou a budú sa cítiť ohrození, tak pohnú s cenou. A opäť sa pýtam, čo je odsúdeniahodné na tom, že mi Lex (možno niekedy) ponúkne v EU auto o 30% lacnejšie ako konkurencia? Je to dôvod na odsudzovanie? Naozaj nechápem otázky týmto smerom.
Flavio
S tou nízkou cenou si Lexus podrývá půdu pod nohama. Co se stane, když budu svůj sice kvalitní produkt, prodávat až za podezřele nízké ceny? Pochopitelně ztratí punc výjimečnosti, přestane být exkluzivní. Je to něco jako kdyby takové Ferrari snížilo ceny o 30%, rázem by současně s ní poklesla i image značky.

Dobře si vzpomínám jak před lety uváděl Olympus na trh svou první profi digitální zrcadlovku E-1 a sebevědomě prohlašoval jaký to bude konkurent pro etablovanou konkurenci. Nasadil také sebevědomou cenu 86tis.. Jenže záhy zjistil, že ho za tuto cenu nebere nikdo vážně a tak přes různé akce cena spadla snad během dvou let na 28tis. a hned se z profi zrcadlovky stal takřka obyčejný foťák.
Ondore
Flavio, a čo sa stalo s cenami konkurenčných digitálnych zrkadloviek? Tvoje prirovnanie nebolo celkom presné, lebo celý trh sa vyvíjal tým smerom, ale chápem a súhlasím s vnímaním image aj prostredníctvom ceny. :yes:
Flavio
Ano, trh se vyvíjel stejným směrem, ale žádný z konkuretnů v daném období neudělal takový cenový kotrmelec jako právě Olympus.
Ondore
Chceš to analyzovať? Super, sem s cenami v čase, počtami predaných kusov, podielu na trhu a pod. Flavio nie, pre mňa sú to prázdne debaty, nečakaj, že sa pustím týmto smerom, navyše už som s Tebou vyššie súhlasil, treba Ti viac? >😁
Flavio
Mě jako koncového zákazníka vůbec nezajímají počty prodaných kusů, podíl na trhu atd.. Pokud si já koupím v tomto případě foťák za 86tis. a za pár měsíců přijde akce za 66 a hned poté další akce za 48, tak je to pro mě signál, že ta firma není tak důvěryhodná jak se tváří a příště raději půjdu ke konkurenci.
Ford Henry
Tak to teda nevím jak to děláte, protože to je zákon. Morální životnost takového výrobku je cca 3 měsíce. Vypalovačku na CD-DVD se prodávali jako novinky za statísíce a teď stojí pár stovek. Tak to prostě chodí.
Beekey
No, tak tomu ver za akykolvek fotak si kupis za tych 80¨tisic, za rok a pol, si to mozes kupit za polovicnu cenu... takze asi ziadna firme neni doveryhodna..., alebo proste takto funguje trh...
Flavio
Tak to už se těším až si za půl roku koupím Canon EOS 1D Mark III nebo ještě lépe EOS 1Ds Mark III, za poloviční cenu, co stojí dnes.
A když vydržím rok, možná, že dosáhnu i na Hasselblad.
Dinar
Tahle věta úplně stačí k diskusi pod článkem o slevách Lexusu. "Zľavy, ceny. Aj k tým som sa už vyjadril, rovnaké možnosti má konkurencia, ak vyrábajú s dostatočnou maržou a budú sa cítiť ohrození, tak pohnú s cenou." Naprosto souhlasím, a protože aktuálně nenabízí třeba BMW své 325i za 799tis., ale Lexus své IS250 ano, je celkem jasné, kdo se cítí ohrožen, jinými slovy, komu to nejde tak jak by si představoval. Toť vše, ostatní v podobných debatách je omáčka, vyjadřující osobní sympatie a přání.
Ondore
Samozrejme súhlasím, len vzhľadom na vývoj na trhu sa bojím, že o pár mesiacov klesne s cenou aj to BMW.
A opäť zopakujem, necítim sa kompetentný posudzovať kohokoľvek cenotvorbu, čo ak sa Lex rozhodol aplikovať stratégiu prieniku na trh nízkymi cenami a v budúcnosti ťažiť zo získaných zákazníkov? Pripravujú 18 nových/modernizovaných modelov pre EU, viem ja, či nechcú vyrábať konkurenta pre Up! ? Neviem a je mi to volné, trh rozhodne.
Dinar
Řekl bych, že ve zdejších naprosto svobodných diskusích lidí, kteří na těchto věcech nejsou nijak závislí, si klidně můžeme dovolit vyjádřit se k cenotvorbě nějaké automobilky, proč ne? Běžně se tu řeší design, a kdo je tu k tomu skutečně kompetentní. Takže, neviděl bych tuhle cenovou bombu Lexusu jako reakci na současný stav, míněno obecný pokles prodejů nových aut, který sám o sobě jistě ještě nějaké ty slevy, obecně, přinese, mnohem více však omezování výroby, sleva není všespasitelným lékem na recesi. Jinými slovy, jestli se IS250 prodával před slevou za milion, tak mnohem víc jeho novou cenu chápu jako pokus o zvýšení konkurenceschopnosti v rámci třídy, určitý přiznaný ústupek vzhledem k nenaplněným očekáváním. Podobné se stalo např. Laguně, není to nic zas tolik výjimečného. Tak chápu současnou situaci já, ale je možné, že se pletu a za měsíc přijde BMW s 325i za osmset tisíc, do té doby si budu myslet, co si myslím. 😉
Ford Henry
Hmm těžko říct, ale mě ty ceny připadají celkem podobné např IS - BMW3. Takže o nějaké podbízívé ceně nemůže být ani řeč. A když vynechám motorizaci, tak je BMW levnější.
Ondore
Dinare my dvaja v podstate hovoríme to isté, len Ty viac očami Európana a ja som asi viac "lietajúci svetoobčan" s voľnejším vnímaním 😉

Cenotvorba je pre mňa veľmi konkrétna vec a žiaľ väčšina tunajších (bez urážky) by nedokázala ani len vymenovať veci, ktoré sa podieľajú na cene rohlíka, ktorý majú k raňajkám, nechcem sa preto do nej moc púšťať. Iná je situácia európskej automobilky s dominantným trhom v EU, iná japonskej s dominantným trhom v už prepadnutom trhu USA. Možno sa potrebujú zachrániť, možno sa zmenil konverzný kurz s jenom, možno dostali zľavy na lodnú dopravu vo väčších množstvách, neviem, neriešim. Pre mňa je rozhodujúce, či v momente môjho nákupu auta je ten ktorý typ v mojom výbere. IS-ko by som napr. vôbec nezvažoval, ale LS a LX majú veci, ktoré ma upútajú a pri nich chápem, prečo Lex dosiahol svoje postavenie. Ostatné sú pre mňa len prázdne pokriky fandov a antifandov 😄
jurajos
Teraz si ma s tou cenou rohlika nepriamo urazil! >😒] :yes:
Ondore
Neboj, on už Ti Flavio vysvetlí, ako je to s tým rohlíkom. Zlacnel? Je to podraz! >😁
Dinar
Vidíš, mě zase dává více smysl IS, LS je ve své třídě pro mně něco jako Phaeton. 😉
Ondore
S Tebou bola vždy zábava, nevyberieš si to najlepšie a nevyberieš >😁 >😁 >😁
Beekey
To su ale uplne ine strany situacie. Situacia menom europa ma dvoch silnejsich hracov, Lexus a Nemecku trojku. Ohrozena na tomto trhu moze byt Nemecka trojka, lebo je to vlastne ich domovsky trh. Pre Lexus ako znacku, ktora sa snazi ziskat co najvacsi podiel na trhu, pri zlavnovani nemusi byt hnacim motorom ohrozenie. A v tomto pripade to ohrozenie nevidim...
Dinar
Slovo ohrožení, použil Ondore, doplňuju to tím, že v případě Lexe a jeho momentální situace (výrazné slevy) jde spíš o reakci na nesplněná očekávání, než ohrožení ve smyslu ohrožení pozic, tady je fakt, že při svém marginálním výskytu na evropských silnicích Lexus nemá mít prakticky co hroženo.
Ondore
Ja som len poukazoval na to, že nevieme, čo stojí za súčasnou zmenou ceny a zďaleka nemusí byť tým "jediným správnym" dôvodom to, že sa chcú podbízet cenou. Možno ich interné analýzy ukázali, že nenávratne padá trh s autami a radšej teraz predajú v EU čo sa dá, aby boli ich škody čo najmenšie, čo ja viem kde je pravda? Ale určite má Lexus čo ponúknuť a určite stojí za zváženie!
Johnn
Příspěvky typu nacisté apod. nezačal opravdu Ondore ale doporučuji Ti prostudovat něco z docela nedávné historie,možná se budeš hodně divit kam někteří hledaní zmizeli.Byli propuštěni spojenci pod jejich pravými jmény!Dokonce se vědělo o pohybech na jejich kontech (ne zrovna chudých).O vědcích (např raketový výzkum) je už dávno veřejně známé,ale první roky po válce to nebylo myslitelné.
Tyto diskuze ale na auto.cz nepatří,zatahují je sem ti kdo neuznají jasné argumenty.
K těm cenám.To patří ke konkurenčnímu boji,kdo vyrobí kvalitněji a zároveň levněji.O to se snad snaží každá firma.
Ondore
Nacistov by som už naozaj zakopal, ja som ich použil ako joke a v žiadnom prípade sa nemám komu za čo ospravedlňovať, čo by som potom musel písať pod Brazílskym trhom, všakže 😉

Ceny - presne. Lexus dokáže vyrábať svoje autá tak, že dokáže konkurovať sučasnej špičke technicky i cenovo a stále byť ziskový, je na toto lepšia odpoveď?
Capajevko
ty si akoze kto, ty inteligent... vsemohuci vseved co vie vzdy a vsetko. pocuvaj ma. JA NIE SOM ZIADNY SPRASTACEK!!! v zivote som nikoho na diskusii neurazal, s tebou som si nikdy nepisal a ty ma urazas?? sa spamataj!!
v tejto chvilke si u mna klesol na totalne dno... ty psychicky bezdomovec :no: :no: :no:
Navtech
Pod Lexusem je vždycky největší legrace. My jsme už od přírody takovej národ dobráků, co se rádi staví za slabší, nebo méně uznávaný a snažíme se všem vysvětlovat a přesvědčovat okolí o opaku. Ale kdyby u dveří zazvonila pošťačka s přívěškem na klíče a kšiltovkou od BMW, nebo Mercedesu, tak je všechno jinak. Však někomu stačí i Fůga...
Capajevko
niekomu staci ,,Fůga" a niekomu KITT >😁
Jo pod lexusom je to vzdy parada. GTI vs. marianek.. este ze 507 dostala banana a na chvilu ho to prestalo bavit

To je kazdy narod taky, navtechu... Vezmi si tenis. Pokial nie je na kurte domaci, divaci skoro vzdy fandia slabsiemu 😄 A prave, pokial nie je jeden domaci... Takze nemci lexu fandit nebudu... v CR tiez vacsina ludi nebude ceedu proti octavii - na tom nie je nic divne.

Ale Fuga Kuga to zachrani to jo 😄
Ondore
Už tu boli aj takí, čo tvrdili, že Passat konkuruje IS-ku >😁 >😒]
jasne, passat a IS na pohlad rovnake zameranie 😄 :yes:
Beekey
Ba IS neni ani konkurencio... oh, vsak tie makcene plasty!!!! A milionlitrovy kufor.... oooh
Falco
Jo. Legrace tady je 😊) podle diskuze bych řekl, že se v Německu už vlastně žádná auta nevyrábějí.
Johnn
Tak proto vždy hájíš německá auta. 😉
T613
co máš proti tomu supersportovnímu SUV? >😒]
Navtech
Nedávej mi takový těžký otázky 😉
Navtech
Nezpochybňuju kvality Lexusu a jeho úspěch v USA, ale kdyby v tom VIP servis přijel na letiště pro Madonu, nebo podobnou celebritu, tak ztratí hlas.
navtechu, zas sa tu nehrajme na to, v com sa v USA vozia celebrity, to je tiez mimo misu >😁
kuko
a to by bylo špatně? >😁
Ondore
>😁 :yes: