Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeOdhalujeme tajemství názvů značek: Co znamená Hyundai, Mazda nebo Toyota?
14 komentářů
N6600
0
Napis Toyota je v samotnom logu - [odkaz]
nastenkar
0
[odkaz]
araj ad namrmic
[odkaz]
Futurista
Tak zatímco Renault má ve znaku diamant, ačkoliv spousta Čechů vidí "kosočtverec", tak Mitsubishi má místo tří diamantů tři kosočtverce. Áda právě se šroubovákem v ruce sundavá ty tři -dle něj vaginální znaky - z kapoty.
>😁
>😁
😄
Kuriozně... jako diamant to dejme tomu trošku vypadá u toho Mitsubishi, kde jsou kosočtverce plné a plastické... i když teda červené. Pokud mě paměť neklame, mělo Mitsubishi nějakou reklamu s "Car of three diamonds" nebo něco takového... a mají i "Three diamonds" registrované jako ochrannou známku.
Jinak původ loga jsem viděl vysvětlený ještě trošku jinak, ten tvar je nějaký druh kaštanu:
[odkaz]
[odkaz]
Kuriozně... jako diamant to dejme tomu trošku vypadá u toho Mitsubishi, kde jsou kosočtverce plné a plastické... i když teda červené. Pokud mě paměť neklame, mělo Mitsubishi nějakou reklamu s "Car of three diamonds" nebo něco takového... a mají i "Three diamonds" registrované jako ochrannou známku.
Jinak původ loga jsem viděl vysvětlený ještě trošku jinak, ten tvar je nějaký druh kaštanu:
[odkaz]
[odkaz]
Presne to me taky napadlo. Je to cista nevedomost. Pritom VW ma ve znaku roztazene nohy kurtizan a nikomu to nevadi.
Wave
Múdrosť a inteligencia, presne sa hodí, má slušne amtosferické 2-litrové motory.
miztli
Tak jelikož v japonštině jsou v rámco číslovek tzv. vyčíslovatele čili enumerativy, tak pro podélné předměty je jiný tvar "tři" než pro plošné a ten je jiný, než pro objemové. Taže micu je enumerativ tři ve smyslu objemvý útvar a to je diamant, ne kosočtverec. Tři kosočtverce by se řeklo sice mi + koncovka pro plošné útvary + biši. Jenže zde je užit tvar pro objemové těleso, takže ikdyž biši samo osobě je plošný útvar, tak tvar enumeratiu pro objemové předměty naznačuje ty diamanty a pak je tvar micu správný , takže spíše opravdu tři diamanty (znázorněné schematicky kosočtverci, čímž mínili ovšem zjednodušený nákres jehlanovitého tvaru vybroušených briliantů). A Subaru samo o sobě znamená ten kdo vede a toto úsloví bylo pak později použito pro název souhvězdí, které u různých národů má různé názvy Kuřátka, Plejády, Sedm sester, Subaru a mnoho dalších.