Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Čeká nás zpoplatnění dalších úseků silnic?

12 komentářů

twistedTSD
Hlavně ať se nestaví další brány a začne se s přechodem na něco, co bude odpovídat 21. století. Stejně nejsme schopni ani zodpovědně zajistit jejich správu.
Ja Prvni 123
No, to je protimluv: takže nejsme schopni zajistit ani správu a bran - a mělo by se jít ještě k něčemu náročnějšímu?

Já to spíš vidím zase na ty budky u silnice... a v nich výběrčí mýta.
Přispěje to i ke snížení nezaměstnanosti.
😄
twistedTSD
Budky u silnice mi také přijdou jako pěkné zvěrstvo, nevýhody mýtných bran příliš neřeší...Satelitní sledování v dnešní době nemůže být až tak náročné.
IPace
satelitni myto je ale logisticky mnohem snazsi, nic se nestavi a nemusi se nic udrzovat
_MT_
Jen je to povolání se zvýšeným výskytem rakoviny (to bude to čuchání výfukových plynů po celý den). Akorát to brzdí provoz. A na výstavbu to bude ještě náročnější, asi i na provoz.

Modernější pak neznamená náročnější na provoz nebo zavedení. I potřebný počítačový systém je celkem triviální, když mácháš kolem miliardami (um by to vyžadovalo, kdybys na to měl jen několik milionů).
_MT_
Už na začátku mi přišlo tohle rozhodnutí tak hloupé, že by to měl být zločin. V té době byly satelitní systémy dostatečně zralé, nemusel jsi stavět žádnou infrastrukturu podél silnic, takže by bylo ekonomické zpoplatnit cokoli (třeba průjezdy obcemi pro těžká nákladní auta), ani ji udržovat. Nutná infrastruktura již stála, protože se používala k jiným účelům. Pro stát by se to zredukovalo na počítačový systém, který by data sbíral.

Dobře, ještě nějaké řešení pro kontrolu aut na přechodech, pořád mnohem méně náročné než síť bran. Potenciální slabina je v zabezpečení proti manipulaci - brány, pokud si dobře vzpomínám, plní i kontrolní funkci, tady bys potřeboval dobře udělanou jednotku.
Josef 1
Ať se platí všude.
Když někdo ujede po dálnici pár kilometrů, tak platí.
Když někdo ujede po silnici tísíce kilometrů, tak neplatí. A přitom ničí silnice více.
JohnyRnR
Ono se taky platí - spotřební daň z PHM.
Blatouch
Takze misto toho, abychom se zbavili dinosauri velepredrazene technologie Kapsch, ktera preleva nase penize do Rakouska, a zavedli velmi elegantni a nizkonakladove GPS (Galileo) reseni, tak Tok (za ANO) bude rozsirovat Kapsch nesmysl a tunelovat dalsi penize?

To se mi snad jen zda - to Babis po poklesu trzeb Agrofertu ( ? zisku ? ) hleda dalsi cesty na financovani svych volebnich kampani?
Ada je zase tady
ale především o kontrolu lidí - kdo se kde a kdy pohybuje :no: Říká se tomu totalita.
praděda7
že lidi už diskutují jen o způsobu vybírání mýta a ne o tom, proč by se mýtné vůbec mělo platit, když celý silniční/dálniční systém byl postaven za naše peníze, za peníze daňových polatníků. Na údržbu musí dozajista stačit peníze vybrané za DPH z prodeje pohoných hmot. Určitě by se nikomu nelíbilo, kdyby si za své postavil barák, nastěhoval se a stát by po něm chtěl každý měsíc nájem... >😒]
_MT_
Nemám žádný problém s mýtem pro těžší nákladní auta (obzvláště pouze projíždějící). I na nižších třídách. Přijde mi trochu na hlavu mít zpoplatněné jen dálnice, kde ta auta ve skutečnosti chceš. Pro osobní auta by se mi nelíbilo.