Ekonomika
á já jsem myslel podle nadpisu , že to bude nějaké roční zúčtování práce redakce ...
jedná blbost za druhou .....
jedná blbost za druhou .....
... čo majú na značkách meno svojej frajerky. A to isté aj vytetované.
Minule som takýto párik zúfalcov videl vystupovať z auta. A títo tragédi boli dokonca rovnako oblečení. 😄 😄
Minule som takýto párik zúfalcov videl vystupovať z auta. A títo tragédi boli dokonca rovnako oblečení. 😄 😄
Nejde o nic jiného než o prachy. Kdyby byla třeba o 100% dražší než běžná, tak by na ni měl každej a bylo by po problému. Jenže stojí balík a tak tady chudáci ryčej. Je to jako když nabourá BMW, tak je to hned namachrovanej zbohatlík. Co kyž ale řidič BMW je důchodce kterej nechlastá, nekouří a tak si z bazaru udělal radost? A nyní blábolte.
ale jsou to písmena dvě.
Až budu kupovat nové auto, asi si také vyzvednu SPZ na přání. nechám si udělat stejnou, jakou jsem měl předtím. Ty věčné změny SPZ mi připadají přiblblé.
Až budu kupovat nové auto, asi si také vyzvednu SPZ na přání. nechám si udělat stejnou, jakou jsem měl předtím. Ty věčné změny SPZ mi připadají přiblblé.
V principu sice souhlas, proč by na značce nemohlo být cokoliv...
Ale realita je prostě o něčem úplně jiném. Změna legislativy, nové formuláře, nová byrokratická zátěž (někdo se musí zabývat, jestli jsou naplněny zákonné podmínky - nevulgárnost atp...), změna a úprava centrálních registrů, změna a úprava SW policie, HZS, ... A tomuhle všemu se věnuje úsilí pro rozmařilost pár zbohatlíků... :no: :no: :no:
Tedy pro jednodušší jedince - naopak klidně ať já na to nemám, ale ať si ten rozmar zafinancují ti, kteří jej chtějí a kteří jej skutečně využijí.
Jednoduse tu padlo rozhodnuti, ze se bude poskytovat sluzba navic, sluzba navic je vic nez dost zpoplatnena, ostatnim lidem bezne registrace nezdrazili => nevidim zadny problem ani v te sluzbe, ani v tom ze si to nekdo priplati.
Az jednou bude, a ja doufam ze bude, jasne popsany nadstandart ve zdravotnictvi pujde o ten stejny princip. Nikdo ti to nebude vnucovat, nechces nekupuj, ale bude fajn kdyz tu ta moznost bude pro ty co budou chtit.
2) žádná agenda nemá být zisková ... ok, absolutní nesmysl, ze kterého plyne že vůbec netušíš. Stát musí zajišťovat z principu spousty ztrátových agend, a aby mohly fungovat ty ztrátové, musejí být naopak některé jiné ziskové.
Druhý problém je v tom, že stát by se v prvé řadě měl starat o ty služby občanovi, které jsou nezbytné či které vytváří hodnoty. Ale RZ na přání? To nevytváří zhola nic a jde o agendu absolutně bezvýznamnou pro 99% obyvatel a pro zbylé 1% jde o agendu nepochybně postradatelnou :-!
Státu vznikají náklady, obcím (čistě hypoteticky) příjmy. Vzniká tím jen další disproporce, kterou je nutné kompenzovat dalším případným přerozdělováním.
A i kdyby bylo pro obce dobře, že se na poplatcích za RZ trochu zhojí, tak obecně je to velmi špatně, protože poplatek za RZ nemá být náplastí na zalepení jiné díry.