Novinky
České Auto roku 2017: Ve finále se utká Kodiaq s Giulií, Atecou, Tiguanem a Volvem V90
127 komentářů
No nevim, snad to vyhraje Alfa, protoze ten trapny boom SUV je proste trapny >😒] Auto k hounu, co jen zabira misto.
Alfa nevyhraje, ale určitě se časem pokazí to je jistý a boom SUV nikdy neskončí 😉
Myslíš?
Moje Alfa 164 2.0 TS má 22 let, 600 tis km... a pořád jezdí... 😉
Moje Alfa 164 2.0 TS má 22 let, 600 tis km... a pořád jezdí... 😉
Ano a vrazil jsi do toho tolik peněz , že bys těch Alf koupil 5 >😁
A úplně nejlepší je na tom to že ta tvoje 164ka nemá větší hodnotu jak 30 000 kč a nikdo to od tebe nekoupí, autobazary mají Alfy v blacklistu a tyhle auta se prodávají hrozně špatně,
tak za 20 000 jí možná střelíš >😁
A úplně nejlepší je na tom to že ta tvoje 164ka nemá větší hodnotu jak 30 000 kč a nikdo to od tebe nekoupí, autobazary mají Alfy v blacklistu a tyhle auta se prodávají hrozně špatně,
tak za 20 000 jí možná střelíš >😁
Edo ty budeš znalec, ono drtivá väčšina 22 ročných vozidiel nemá hodnotu žiadnu, alebo menej ako 1000€.Je úplne jedno, či to je Alfa, alebo čokoľvek iné. Nerátam sem vyhľadávané kúsky, ale to je len zlomok produkcie. Ešte tam prihoď pár smajlíkov :-!
Nevím co na těch Alfách vidíte, pro mě to jsou všechno s r a č k y a to kolik mi dáte palců směrem dolů na tom nic nezmění
Alfa Romeo vyráběla dobrý auta než jí koupil Fiat, takže to čím vy se tady vy chudáčci chlubíte jsou jenom Fiaty s přilepenou značkou Alfa Romeo
Nazdar Saláti
Alfa Romeo vyráběla dobrý auta než jí koupil Fiat, takže to čím vy se tady vy chudáčci chlubíte jsou jenom Fiaty s přilepenou značkou Alfa Romeo
Nazdar Saláti
Až si umeješ přirození vlažnou vodu, tak ti asi dojde, že pokud je stará 22 let, tak je z doby před tím, než Alfu koupil Fiat...
Ale to na věci moc nemění.
Vy prostě potřebujete pokřikovat, a je vám vlastně jedno o čem.
To základní ale je, že Alfa pořád jezdí, a není na prodej.
Ale to na věci moc nemění.
Vy prostě potřebujete pokřikovat, a je vám vlastně jedno o čem.
To základní ale je, že Alfa pořád jezdí, a není na prodej.
Kdy koupil Fiat Alfa Romeo ?
Co bys řekl roku 1986? Arese k tomu bude jistě vědět i podrobnosti.
Takže 123 má velkýho FIATA s nápisem Alfa Romeo a to se vyplatí 😄
Kdyby ses trochu vyznal v automobilové historii, tak bys věděl, že projekt Tipo 4 (do kterého kromě AR 164 patří ještě Fiat Croma, Lancia Thema a Saab 9000) odstartoval mnohem dřív než v roce 1986, kdy Alfu vzal pod křídla Fiat. Tehdy už byl vývoj 164 ve své finální fázi, takže na něm Fiat už nemohl prakticky nic měnit. A že byla 164 z uvedené čtveřice jasně nejlepší, to je snad všeobecně známé! 😄 :yes:
Ale jo v roce kdy byla 164 vyrobena to bylo fantastické auto a imě se trošičku líbí, ale ta kvalita a použité materiály to je vážně hrůza, prostě Alfa Romeo a teď se bavím o všech autech v historii značky, žádné není dotažené do konce, ani jedno
Německá prémie ta je dotažená do sebenšího detailu,
pověz mi co na těch autech ty lidi tak láká, rádi tráví svůj volný čas v servise, rádi někam nedojedou a rádi volají odtahovku, nebo si řeknou to je paráda zas se mi něco pokazilo a já si to můžu opravit paráda, když to někoho baví tak proč né, pro mě to jsou
velice kazová, né příliš moc hezká až ošklivá auta s přeceňovanými dobrými jízdními vlastnostmi, všechny Alfy na českých silnicích trpí, tak proč je takhle trápíte, nerozumím tomu
Německá prémie ta je dotažená do sebenšího detailu,
pověz mi co na těch autech ty lidi tak láká, rádi tráví svůj volný čas v servise, rádi někam nedojedou a rádi volají odtahovku, nebo si řeknou to je paráda zas se mi něco pokazilo a já si to můžu opravit paráda, když to někoho baví tak proč né, pro mě to jsou
velice kazová, né příliš moc hezká až ošklivá auta s přeceňovanými dobrými jízdními vlastnostmi, všechny Alfy na českých silnicích trpí, tak proč je takhle trápíte, nerozumím tomu
Máš tak akorát velkýho FIATA s nápisem Alfa Romeo 😄
AR 164 se od Cromy, Themy a 9000 lišila mj. i úplně jinými nápravami (a třeba taky nižší přídí), stejně jako motory. To bys ale nejdřív něco o těchto autech musel vědět... >😁
o autech něco vím a chce - li člověk někam dojed spolehlivě a včas, Alfě Romeo se musí vyhnout, jsou to nespolhelivý , kazový, né moc hezky , z né moc kvalitních materiálů vyrobený a né moc kvalitně vyrobený, nenazval bych to auta, protože to je urážka všech aut,
ale uznávám chvilku je řídt, než se pokazí je fajn, ale nic jiného než návštěvu v servise si na ten den neplánujte 😄
ale uznávám chvilku je řídt, než se pokazí je fajn, ale nic jiného než návštěvu v servise si na ten den neplánujte 😄
No, hlavní je, že v tom máš jasno... umíš si představit, že jsou auta, co jezdí jen za normální údržbu?
Na 500 jsem udělal kompletní generálku... a stála mě 80 tis Kč. To je asi tak cena common railu pro 4 válcovej diesel... kterej by se ale tou dobou měnil asi tak počtvrté.
>😁
A ne, není na prodej, takže cenu neřeš. Pro mě je k nezaplacení.
Na 500 jsem udělal kompletní generálku... a stála mě 80 tis Kč. To je asi tak cena common railu pro 4 válcovej diesel... kterej by se ale tou dobou měnil asi tak počtvrté.
>😁
A ne, není na prodej, takže cenu neřeš. Pro mě je k nezaplacení.
Možná to ani dlouho nepotrvá, trend SUV a crossoverů pro každého je v rozporu s vývojem emisních limitů,
Některé státy už chystají vyšší zdanění SUV. U nás nic takového asi nehrozí, ale na západ a na sever od našich hranic jsou ty různé eko poplatky skutečně šílené.
A že sa doteraz nikomu nezdali šialené tie dvojtonové obludy s trojlitrovými motormi ako sa v mestách presúvajú od hypermarketu k hypermarketu...
Lenže to nie je chybou tých aút 😉
Nie, tie autá sú chybou ľudí. Terénne autá mali ostať terénnymi, na použitie hlavne na zlé cesty a mimo nich, na ťahanie ťažších prívesov a podobne. Keď vidím 45-kilovú (aj s topánkami) pipku na X5 s 20" kolesami skoro bez gumy ako parkuje pred Kauflandom a ide si do Kiku kúpiť nejaké handry na seba, je mi zle...
Tři více či méně ošklivý SUV, jeden fešný sedan a nejhezčí kombi napříč všemi třídami. Těžká volba 😄
Dolezite je v dnesnej dobe hladiet na ekologiu. Na to su SUV ako stvorene! V meste spotreba 9L a na dialnici 10L. To je super! No a volba auto roka a zo styroch su tri kusy tieto neekologicke velke kufre! Super, ten kto to vyberal ma na viac... napríklad triedit nanuky do obalov..
vyjde zítra slunce ? Ano ... vsadí si někdo na to, že nevyjde ? Ne ....
tak asi tak stejně to je s touhle letošní anketou ....
to říkám já, dobytek a z boží vůle Škodobijec č.1.
tak asi tak stejně to je s touhle letošní anketou ....
to říkám já, dobytek a z boží vůle Škodobijec č.1.
Za sebe radim Volvo na spici, v tesnem zavesu AR, a ak uz je to jedno, protoze stejna technika... Ale Tiguanu bych dal prednost pred Kodiaquem a Atecou.
Letosni vyber se mi ale moc nezamlouva... Chybi mi tam Mercedes
Letosni vyber se mi ale moc nezamlouva... Chybi mi tam Mercedes
Tohle by Kodiaq nevyhrál, jen kdyby se nedostavil. A možná by to vyhrál i tak :-!
A proč by čtenáři museli mít na nové auto? To moc nechápu...
Nemusí.
Potíž je v tom, že většina diskuzních příspěvků se nese v tom duchu, že vlastně všichni mají... a řeší jen auta kolem milionu a nahoru.
Kdo si koupí "ojetinu" je terčem posměchu... "bazarovej kovboj"... a tak.
Potíž je v tom, že většina diskuzních příspěvků se nese v tom duchu, že vlastně všichni mají... a řeší jen auta kolem milionu a nahoru.
Kdo si koupí "ojetinu" je terčem posměchu... "bazarovej kovboj"... a tak.
být bazarový kovboj v Mercedesu či v BMW je pořád lepší, než namistrovanec v nové Šáde...
byť ani jedno není můj případ... a tvůj také ne....
byť ani jedno není můj případ... a tvůj také ne....
To je potom nedostatek soudnosti tech, co tak reaguji. Z toho bych si tezkou hlavu fakt nedelal...
Mně spíš přijde, že většina tady řeší "auto pro manželku". To tady poslední dobou čtu všude. >😁
A co je tedy smyslem ankety? Na které auto mám a které si reálně koupím? Nebo které bych si koupil, kdybych měl neomezený rozpočet? Tak či onak, Kodiaq by neměl mít šanci ani v jednom případě, tak mě zajímá, jaké parametry se vlastně hodnotí, že je ve finále.
Nerozumím co jsi chtěl říct. Z uvedených aut je nejlevnější Ateca, pak Tiguan a pak Kodiaq. Kodiaq je do 700 i s 4x4 a paketem plus... a to už je celkem důstojně vybavené a motorizované auto.
No, to nevím... podle konfigurítoru je asi nejpordávanější varianta 2.0TDI s 4x4 v provedení Style od 860 tis.. bez příplatků... a ještě i 1.4 TSI stojí 800 tis.
Do 700 se vejde jen úplný základ - 1.4 TSI v provedení Active. A to už nesmí mít ani metalízu.
Do 700 se vejde jen úplný základ - 1.4 TSI v provedení Active. A to už nesmí mít ani metalízu.
ve finale spickova Alfa a famozni Volvo. omylem i boleslavsky hnuj pro dobytek
týče...tak Medvediak je bezkonkurenčně na čestném čtvrtém místě............a na Alfu nikdo nemá.... :-!
to je poprvé, kdy bych byl rád, kdyby Volvo nevyhrálo. Proč? V90 je sice krásná, ale tvar kastle prostě není typický rodinný kombík Volvo. A k tomu ty motůrky ...
Držím palce Giulii :yes:
Držím palce Giulii :yes:
Moc bych výhru přál nové Giulii, dle mého názoru nejlepší auto co je na trhu a nejlepší alfa všech dob. Jenže již podle dalších finalistů většinou z koncernu VW, je zřejmé že asi alfa nevyhraje. Myslím, že nečekaně vyhraje KODIAQ. U nás snad ani jiný výsledek nikdo nečeká.
Já osobně samozřejmě nejvíc fandím Giulii a Atece. :-! A Volvo řady 90 bych vhledem k jeho bídné motorizaci do finále vůbec nepouštěl! :-!
Vzhledem k tomu, že ty motory mají od 150-320k, je tenhle tvůj pubertální výkřik ještě hloupější, než kdybys ho tam nechtěl pustit kvůli el. parkovací brzdě.
Já měl samozřejmě na mysli absenci motorů s více válci než pouhými 4, ty "pubertální výkřiku"! >😒]
Absence šestiválců může být dobrým důvodem ho nekoupit, ale trapným důvodem pro nezařazení do ankety/soutěže.
Hm... a kdyby Giulia neměla ten šestiválec... pořád by se k ní vzhlíželo tak jako dneska?
Já vím, Volvo a Alfa mají trošku jiné priority, ale i tak... můžeš ten důvod vypíchnout nebo upozadit, ale trapný mi nepřijde.
Já vím, Volvo a Alfa mají trošku jiné priority, ale i tak... můžeš ten důvod vypíchnout nebo upozadit, ale trapný mi nepřijde.
Přesně tak! 😄 :yes:
Předpokládám, že kdyby julča neměla verzi QV, taky bys psal "vzhledem k bídné motorizaci bych ji ani nepustil do finále". Ha-ha.
No, ten šestiválec je pro image Giulie samozřejmě strašně důležitý, ale coby potenciálnímu zákazníkovi mi tisíckrát víc vadí, že nemají benzinový dvoulitr s manuální převodovkou (doufejme, že jen zatím..)... 😲 8-s
Chápu, že konzervám to vadí (to nemyslím špatně, taky jsem ve spoustě věcí konzerva), ale když mají automaty dnes i Ferrari, asi vyhodnotili manuál jako nerentabilní. Popravdě mě to zrovna u tohoto auta taky překvapuje.
Sorry, ale pro mě jako skalního Alfistu je to přímo rána do srdce. Dovedeš si představit, že by třeba 156 2.0 T.S. nabízeli jen se Selespeedem?!! Naprosto absurdní a debilní představa! Vždyť i nová Julča je sakra sportovní sedan, který chce být dokonce nejřidičtějším ve třídě!!! 8-s 8-s 8-s :no: :no: :no:
Můžeš ten důvod vypíchnout , to jo. Ale nepustit kvůli tomu do Auta roku?
Já souhlasím s tím, že ve stejném výkonu raději šestiválec. A kdybych kupoval V90, klidně bych nemalý peníz za šestiválec přihodil. Ale jeho absence jako zcela diskvalifikující pro anketu- ani náhodou.
Já souhlasím s tím, že ve stejném výkonu raději šestiválec. A kdybych kupoval V90, klidně bych nemalý peníz za šestiválec přihodil. Ale jeho absence jako zcela diskvalifikující pro anketu- ani náhodou.
Sorry, asi jsem to tou větou poněkud zkreslil. "Nepouštěl" rozhodně neznamenalo, že bych to auto vyhazoval ze soutěže, ale coby porotce by to pro mě byl důvod ho nevolit do finálové skupiny. Takže asi tak. :-!
Nepustit... jako že bys Volvo prostě vyřadil? Ne, takhle absurdní myšlenka mě vůbec nenapadla, jen je to prostě vzhledem ke třídě slabina, díky které by se teoreticky do toho finále mohlo dostat jiné auto (F-Pace, Megane, MX-5 - abych jmenoval některé své favority... nebo CHR, pokud bych chtěl věřit panu Foktovi).
keby natruc všetkým tá Alfa vyhrala... >😒]
Ja jsem naivka a verim ze ta krabice nevyhraje. A ktera krabice? No, jakakoliv. To proste nejsou auta na auto roku, jsou to asi dobra auta, jiste nabidnou hodne variability, ale ciste racionalni volby. Vedle nich je i to volvo jako ukaz, natoz pak alfa.
A ač nejsem rozhodně žádný hejtr škody nebo koncernu, tak tohle "finále" mi přijde dost chudé. Máme tu z 5 aut 3x variaci téhož, jen jednou X a jednou XL.
Nevsadil bych proti Kodiaqovi zlámanou grešli. I když bych sám volil Alfu nebo Volvo.
A že je ten rohypnol rejpal, to vidí každý soudný člověk. Projdi si pár článků z tohoto týdne které nemají se škodovkou nic společného a on je do toho neustále zatahuje. Je s tím trapný.
PS: Ale tak snad to jde odmítnout... 😉
Nicméně s žádným z těch pěti bych asi netrpěl.Pokud by to nebyla koncernová výbavová holota. U Atecy bych tak jako tak musel přimhouřit oko, ale zadarmo....
České Auto roku 2017: Ve finále se utká KODIAQ...
Ten článek JE mj. o Škodovce.
[odkaz]
ale nie je to zase az tak zvlastne ked domaca automobilka doma vyhrava.... takto uz dnes v trhovom hospodarstve chodi... ved v japonsku tiez vyhravaju domace znacky ci nie?
Takže každej neví... 😉
Že to pak jistý nejmenovaný diskusní kolega viděl při výběru v přímém souboji obráceně, to se holt stává. Jak já tyhle souboje srdce s rozumem miluju. 😄