Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Co řidiče čeká v roce 2017? Zdražení, ale méně byrokracie

60 komentářů

Hammunasakra
Normálně napsanej článek = sice převzatej ze SM ale dobře udělanej přehled

Zkuste držet tuhle úroveň = díky 😉
Paulie88
Musím tady s pánem souhlasit. Napsal to normálně, narozdíl od jiných trotlů tady co brojí proti naftě, se kterou já osobně nemám problém a nesouvisí to s tím že pracuju ve firmě co dělá Dieselová čerpadla >😁 >😁 ...

Celej ten problém a celá ta kauza co teď je , která je vyloženě směšná už je právě o těhle starejch pekáčích ... Jen se podívejte kolik v ČR jezdí těhle sráčů vyrobenejch v roce 90-2000 někdy klidně i starší a řekl bych, že na východ od nás to bude ještě mnohem horší ... Tohle by se mělo řešit a né že se slavnej Brusel snaž zlikvidovat diesely všechny.
Stačí ať tyhle pekáče neprojdou na STK a bez milosti je zlikvidovat, danej člověk si pak buď bude muset pořídit nějakej adekvátní benzín, investovat do lepšího auta a nebo nejezdit autem vůbec, což je někdy to lepší řešení >😁 >😁
_MT_
Možná sekl, možná nesekl. Čím je přivydělávání si jednodušší, tím víc to lidé budou dělat a ono se to nasčítá. Asi víc než na rozpočet to dopadne na lidi. Mně třeba vyhovuje, když si mohu do vedlejší vsi ke včelaři pro med. Nečekám účtenku a přijde mi na hlavu chtít po něm, aby měl pro něco takového pokladnu. Po pravdě je mi celkem jedno, jestli tenhle drobný příjem zdaní.

Kdybych podnikal v ČR, tak bych asi přestal přijímat cokoli jiného než platbu převodem. Hotovost je pro mne stejně mimo, jde hlavně o karty, které z nějakého důvodu také spadají pod EET. Ne, že by to byl finanční problém, je to opruz, o který nestojím. Kontrolní hlášení jsou ještě větší chuťovka. Jsem rád, že jsem se nakonec rozhodl začít s podnikáním v zahraničí.
kalousek
Škoda že je při tom omezování byrokracie nenapadlo zrušit povinnost evidenční STK při přepisu vozidla na jiného majitele. Jejich nesmyslnost vyniká zvláště u vozidel, která už mají za sebou jednu nebo více řádných STK, kde byla samozřejmě totožnost vozidla již ověřena.
Ernesto01
Jsou Diesely, které okolo Vás projedou a nebýt typického chrochtání, ani o tom nevíte. A pak tu máme spoustu s prominutím blbců, kterých je ale opravdu spousta, a ti si pořízují Diesel i v případě, že nemají na provoz. Naprosto bez slitování odstavit z provozu. Člověk nemůže jít kolikrát ani na procházku, aby se nezadusil.

Nebo stačí za podobným individuem jet a nemít kam uhnout. Bez milosti odstavit. Olej v turbodmychadle, vynadný filtr ... všechno bez milosti pryč ze silnic. Většinou jsou to borci se starými odlítanými koncernovými Diesely s pořizovací cenou okolo 100 tisíc Kč, tedy naprosté šroty. Fascinuje mě, že zrovna lidi co na to nemají a moc nejezdí, musí mít 2.0 TDI Passata ve stavu těsně přes rozpadem a my to tady máme dejchat.
topten
to není jen o důchodcích co se bojej chytrého telefonu a internetu

ja když sem zacinal, potreboval sem jen zivnostak a auto. nepotreboval sem ani pocitac, ani ucetni program, komplet ucetnictvi a později i to dph sem delal ructe.

dnes?
kvůli kontrolnimu hlaseni musíš mit ucetni program, pripojeni na internet a datovou schránku. když mas prijem v hotovosti, tak ještě on-lajn EET za 10tis + mesicni naklady. když začínáš na nule, tak není uplne jednoduchy se v tom vyznat a vedet vůbec co mas a nemas mit. další problém jsou umely prekazky z financaku kvůli registraci DPH.

zacinat dnes je mnohem slozitejsi nez dřív. ale nejspis to je ucel - mit tady par velkych firem, který pujdou politikum na ruku a pak jen zamestnance, kteří zase politikum budou skákat na vselijaky davky a ulevy. a nic mezi tim.
clovek, kterej se chce postarat sam o sebe je za tyhle politicky konstelace nezadouci.
_Karel_
A končí proto, že finančně neunesou platit daně, nebo proto, že je položí investice cca 10tis.? Nebo prostě proto, že malý vesnický krámky krom vietnamců uživí jen málokoho a EET je jen záminkou?
To by mě docela zajímalo, toptenoj.
maXX_CZ
Taky chci pochvalit. Strucne, vecne, prehledne.
topten
malej kramek na vesnici, kde nakupuje jen par lidi zakladni potraviny stejne dane neplati.
sleva na dani je 24800. tu ma jak zamestnanec, tak zivnostnik. takze pri dani 15% neplatis zadnou dan do 165tis rocne zisku, tedy do cca 13500 mesicne.
pri skromnejch nakladech malyho kramku 100tis rocne ses na 265tis co musis vydelat a pri rabatu 30% (hadam) musis rocne prodat zbozi za skoro 900tis, tedy za 75tis mesicne.
to v rohlikach a masle na vesnici neudelas.

investice 10tis za kasu + 500kc mesicne do provozu ti mozna prijde smesna, ale pro cloveka co zije z ruky do huby je nesmyslna.
a k tomu si pripocitej hrozici pokutu 500tis a to ze starsi clovek bude mit z ovladanim pokladny potiz (tu maj podle agrofertu i ridici z babisovyho penamu, kdyz zadali o vyjmuti z EET), a vyjde ti, ze ta duchodkyme co ten malej kramek doted provozovala, tak radsi zavre.
a jeste bude mit klid a nebude ji nikdo nadavat do zlodeju, protoze ma maslo o korunu drazsi nez ma penny v akci.
_MT_
Vážně? Už si můžeš vzít dovolenou a neriskovat při tom pokutu? Není mi po chuti, když si ze mne úředníci chtějí dělat poskoka.
_MT_
Těch pár případů, co znám, jsou starší lidé, kteří měli obchod na dožití (skromný příjem z nich jim stačí) a nekamarádí se s počítači. Když má "důchodcovský" telefon, těžko mu prodáš pokladnu s dotykovým terminálem.
ryccardo
A nekteri si predstav si mysli ze nas stat ridi odbornici >😁 ale v tomhle pripade nejde o logiku nebo zdravy rozum nybrz o to okrast lidi co si koupi auto o penize. Takze bud v klidu evidencka se rusit nebude.
topten
je to buzerace
mam na to sice program, musim mit datovou schránku a vůbec netusim co na ten financak vůbec odeslo a nejakej cas mi to kazdopadne zabere.
navíc musim byt porad v pohotovosti, protože když si financak vzpomene, musim do peti dni (ted aspoň pracovnich) reagovat, jinak hrozi pokuta minimalne 10tisic bez moznosti prominuti.
takze bych vlastne ani nemoh na dovolenou, protože když se trefej, tak automaticky sankce.
navic datovou schránku k nicemu dalsimu nepouzivam, takze do ni kazdej den ani nelezu a lehce se stane, ze tech 5 dni lehce prosvihnu.
další potiz, ze každý 3 mesice musim do datovky menit heslo a stary heslo to nepusti, takze mam uz asi paty heslo, a tohle musim udelat vždycky když nejvic pospicham.
buzerace na buzeraci.
praděda7
V praxi je to jinak. Krámek, díky tomu že nedosáhne u velkoobchodu na množstevní cenu musí zboží prodávat dráž. Tím je vesnický krámek značně znevýhodněn vůči SM ve městě. A díky motorizaci není pro mladé lidi z venkova problém si ve městě nakoupit. Trpí tím ti, kteří se již do města nedostanou. Naši senioři. A všichni jednou budeme seniory a takhle můžeme dopadnout. Proto je na vládě a na celé společnosti aby se tímto politováníhodným stavem zabývala.
Provocateur
Babiš se rád ohání Chorvatskem, tak tady máš k tomu dva články😒br />
[odkaz]

[odkaz]
Paulie88
K čemu to proboha někomu je, když všechno zas bude dražsí jako prase 😄 Už uplně vidím jak mi příde povinný ručení, aby se neporušila tradice tak minimálně o 500 dražší jako každý rok >😁 benzín zas hrozíjou že pude nahoru .... atd. atd. člověk si říká jestli to auto dneska má smysl živit, zvlášť když se něco podělá >😁 Stačí kolik už dneska jen stojí běžná údržba po zimě na léto ...
kesumb
Bohužel kouří a smrdí i podstatně novější diesely. Konkrétně třeba 3,0 TDI v A6/C6 z let do roku 2010-12. Je fakt, že třeba u novýho a zahřátýho R6 dieselu od BMW člověk ani u výfuku nic neví, ale za studena to smrdí taky příšerně. Kde se bere ten kyselej smrad... A hlavně za 10 let z toho bude zase vrak s vykuchaným filtrem, vyběhaným totálně ojetým motorem ze kterýho se zase budou valit oblaka dýmu😞
Proto si už znovu diesel nekoupím, prvnímu majiteli to ve výsledku funguje jak má (pokud se oprostím od faktu, že v reálu to pořád ani náhodou není stejný jako benzínový auto), ale pak se z toho v českejch podmínkách stane smrdutej vrak.
praděda7
Omezování byrokracie....a já vůl myslel, že konečně vyhodí nějaké úředníky, jak Andrejko před volbami 2014 sliboval...řídit stát jako firmu...kdyby opravdu řídil stát, jako Agrofert, tak by těch úředníků bylo cca 150k a ne 250k jako teď...
Paulie88
>😁 >😁 O mou práci se neboj. Diesel fakt odepsanej není a nedělá se jen do osobáků ... A když se nebudou dělat dieselový komponenty, tak se budou dělat jiný ...

A s tím odespáním je to celkem vtipný. Nevšiml sem si, že by před dieselgate většina automobilek hlásila totální smrt nafťákům a ejhle, máme tu kauzu, totální buzeraci z Bruselu a najednou všechny automobilky hlásí budoucí konec >😁 je to vtipný, jak se snaží vypadat všichni skvěle a jak strašně pracujou na stupidním elektrickém pohonu a dalších nesmyslech ...
Ale tak můžeme za to vinit hlavně VW, který co celý prostě podělalo, nebejt těch pitomců tak by byl roky ještě naprostej klid, zvlášť kdyby došlo na tu likvidaci starejch dieselů.
_Karel_
Jasně, když se kácí les lítají třísky, a ty třísky jsou bohužel to malé množství důchodců, kterým se nechce jít do internetu.
Pro koho je EET finanční problém, ten měl problém tak jako tak a dřív nebo později by s tím stejně sekl. Snad budou za rok férová data s reálnou změnou výnosů, a uvidí se, jestli to mělo cenu nebo ne.
To, že kozel Babiš obcházející sám daně (z dluhopisů) a čerpající neoprávněně dotace je zahradníkem, je úplně jiná story.
Hammunasakra
Nikdo nikdy ešte nenabíral úředníky jako Andrej a spol. 30 tisíc za 2 roky :yes: >😒]

Vono je vůbec sranda porovnávat co řiká a co dělá >😁 >😒]

Jako že mu co je ve vládě o 40% stoupnul zisk :yes: :yes:
praděda7
Měl jsem 2 roky X5 s R6 diesel r.v. 2014 vybavený vstřikováním močoviny - AdBlue. Smrad z výfuku za studena nebo za tepla ani náhodou. Věřím, že i jiné diesel motory vybavené moderní technologií problém se smradem nemají.
kalousek
Karel: příjem ale není zisk
topten
takze kdyz chci na dovolenou, mam si zaplatit danovyho poradce. kolik za nej dam?
kdyz me financak treba neopravnene buzeruje, musim vysolit tisicofku, aniz bych mel sanci ze ji dostanu naspatek, kdyz se ukaze, ze to bylo neopravneny
a kdyz si financak trva na svym, mam se soudit.

pro velkou firmu to neni problem, ale pro malyho zivnostnika jo.
mam takovej dojem, ze neco neni vporadku

za ty hesla a email v datovce dik, hned sem to prestavil.
nepatrim k tem, co by kazdou "vymozenost" do detajlu zkoumal.
fakt sem necekal se mi na acz v tom nekdo poradi
Provocateur
Pokud chceš mít od komunikace s Finančním úřadem pokoj, tak si zaplať a zplnomocni třeba daňovýho poradce a můžeš v klidu odjet na dovolenou na půl roku.

Jo, je tam poplatek 1 000 Kč. A pokud ti to nějaká zasedlá kráva z finančáku neuzná, tak se budeš muset soudit, tam budeš mít šanci v tomto případě vysokou.
topten
po me chce financak dokazovat, ze pozemky v katastru vedene jako neplodna puda nejdou opravdu nijak vyuzit (z neplodny pudy se neplati dan, jinak zakladni sazba 0.2kc/m2).
kdyz sem jim rek, ze kazda plocha jde nejspis nejak vyuzit (ted mne napada, ze tam treba pujdu vy*rat) tak me rekli ze at jim to ani nerikam, ze mi pak nemuzou uznat nic.
na zivotnim prostredi od toho davaj ruce pryc a na kastru tvrdej, ze financak do toho nema vubec co kecat, ze plati stav tak jak je napsanej v katastru.

takze jenom vysiraj a snazej se z lidi vytahnout penize, aniz by za svy rozhodnuti nesli odpovednost
_MT_
Známého finančák otravoval doslova kvůli haléřům. Protistrana částku do hlášení zaokrouhlila jinak. Snad se tam dloubou v nose, když řeší takové pakárny.
Provocateur
Jedno pozdní podání máš automaticky prominuté od pokuty, lze porminout i další (vyšší) pokuty

[odkaz]

V datové schránce si můžeš nastavit, aby ti chodilo upozornění na mail. Stejně tak si tam můžeš vypnout povinnou změnu hesla.
_MT_
Nemusela jim otevírat oči, o rozdílu mezi provozem a testy se vědělo. Maximálně byli donuceni ukázat, že něco dělají.
praděda7
Končí, protože jak budou muset platit "opravdové daně", tak se jim nevyplatí krámek provozovat. Jo, a Vietnamci? Ti jsou skromní, ti to nějak spytlíkují...
Jsem proto, aby vesnický krámky a hospůdky dostaly nějakou úlevu. Myslím, že si to naše vesnice zaslouží...specielně ti senioři...(je ale důležité, aby místní tyto podniky podporovali. Bez toho by to nešlo).
topten
nejde o pozdni podani.

jde o to, ze podam v terminu a třeba i všechno spravne, ale nesouhlasi to s protistranou (která to ma třeba spatne).
takze vyzvou proti stranu a me abychom se k tomu vyjadrili.
a když se k tomu nevyjadrim do 5 pracovnich dnu, protoze sem na dovoleny kde není ani internet (letos plánuju na mesic vypadnou), nebo lezim na ARO v komatu, tak dostanu automaticky pokutu 10tis nebo 30tis bez moznosti prominuti. tohle mi rekly na financaku, když sem se byl zeptat co se bude dit když do 5 dnu nebudu reagovat a jestli se moje deti se mnou vůbec dostanou k mori...

mozna ti to dnes muzou prominout, ale musíš o to zadat a nejspis te to bude stat nejakej poplatek. a nejspis tam bude 😜odmínek, který ma sanci splnit jenom bures ale ty tezko. a nejspis na to budes mit taky nejakej termin. a když budes lezet v komatu, tak ten termin lehce prosvihnes. a uz vidim, jak nejaka krava na financaku ti uzna, ze ses ke kontrolnímu hlaseni nemoh vyjadrit, protože sis mesic valel koule nekde mimo signal...
topten
smesna asi není, když většina sefu svetovejch automobilek naftovej motor v osobacich odepsala

uvidíme, kolik dyzlu a s jakou technikou projde prisnejsi normou wltp platnou od zari. a to budou mit docasne povoleno vypouštět 3x vic jedovatého NOx nez benzinaky, který jsou v realu hluboko pod limitem.

bejt tebou, tak si shanim jiny místo, jinak budes za par let bez prace
praděda7
Tento stát se očividně chová pararoidně ve výběru daní. Fšecí kradnú...........
praděda7
V USej mají EET?
Provocateur
To zaleží, co vše od něj budeš chtít. Pokud si všechna přiznání budeš dělat dál sám a poradce je bude třeba jen podávat + bude obstarávat veškerou komunikaci na základě plné moci, tak tě to bude stát cca 3 000 - 5 000 ročně, v Praze i víc. Vyhodou je, že tě po celý rok Finančák nebude vůbec otravovat, vše musí řešit v první řadě s poradcem.

Tisícovku solit nemusíš, pokud bys byl třeba v kómatu je lepší se rovnou proti případné pokutě odvolat a ne žádat o prominutí. Tak to bohužel funguje všude, stejně tak ti nic jinýho nezbude, když se setkáš s policajtem - blbcem.

Není zač.
praděda7
Prací státu je zajistit bezpečnost, zdraví a blahobyt pro občany. Bohužel se tento stát místo toho stále víc zaměřuje na výběr daní. Už se to pomalu blíží způsobu výběru daní v Půlnočním království..."ševče máš zaplacený daně za přiští rok? Nemáš, půjdeš s námi"....A to se za feudálů platily jen desátky, u nás se již platí padesátky... ;-\
Lojza11
nastav si v datovce posilani upozornovaci mailu, kdyz ti dojde zprava do datovky. U hesla si nastav, ze ho nechces NIKDY menit. Mam u vsech datovek stejne heslo x let.
praděda7
Jel jsem 10 prosince. Není co opravovat. Vše hotovo!
Provocateur
V kterým roce jsi tam jel a kde jsi sehnal stroj času? >😁

[odkaz]

I na české straně si na opravenou D1 ještě pár let počkáš 😄
Xylo
Oni chlapci (a děvčata) z pojišťovny brečí furt a zkoušejí každý rok posílat nějaký zvýšený návrh pojistného, ale pokud člověk nebourá, tak se většinou s jejich retenčním oddělením domluví ... Letos mám od Allianzu POV za 1865,- (Lancer 1.😄.
praděda7
Souhlas! Občas tudy jedu. Ale napřed se přece musí opravit silnice a postavit dálnice v Čechách. Není divu, že se D1 opravuje letos jen na moravské straně. Na české straně je totiž už dávno opravená. Jel jsem tudy nedávno.
TheCornell
Ten obchvat měl být dokončen už dávno. Dopravní situace v Otrokovicích je hrozná.
_Karel_
Jsem živnostník. Když se podívám na výnos daně z příjmu od živnostníků- tak platí můj předešlý koment.
praděda7
Pararoidní je způsob jakým stát terorizuje při výběru daní živnostníky tím, že podezírá fšecky že kradnú...
_Karel_
Řekněme-kdo může, šidí daně. Čest vyjímkám. To není žádná paranoia.
topten
sikovnej clovek praci vždycky najde, takze o tebe fakt strach nemam 😄

dieselgate byla nejspis ta poslední kapka, kdy pohar pretekl a hlavne ojrourednikum konecne otevrela oci.
dyzlgejt není o starejch dyzlech, tech se to vůbec netyka
topten
sem zvedavej, kolik malych pneuservisu a servisu, zejména na vesnicích, kvůli tomu estebakoj, co se vyhejba placeni dani, skonci.
ani komunisti v době, kdy se uz blizil jejich konec, nehazeli temhle malym podnikatelum takovy klacky klacky pod nohy jako bures.

v naší oblasti od brezna konci ve 2 vesnicich vedle sebe kvůli EET maly kramky, takze v useku 10 km si nikdo nekoupi ani rohlik.
lituju ty babky co sotva chodi, doted se o sebe jakz takz postaraly, diky buresoj nejspis skonci nekde na centrálním odkladisti.
_MT_
Možná položí, možná ne. Může být klidně v důchodu, bydlení zajištěné a rád si s babkami popovídá. Člověku prospívá, když má co dělat. A deset tisíc není zase tak malá částka v porovnání s důchodem.
_MT_
Může se ti vyplatit být plátcem, nemusíš mít tedy obrat nad milion.
Brin
Kecy. Výběr daní od živnostníků je malý díky legální optimalizaci. Všichni mají do milionu paušál jako OSVČ, které není plátce DPH a s tím souběh SRO. Na SRO se píšou veškeré náklady, auta, mobily apod. A jelikož se velká část příjmů odepíše paušálně v OSVČ, tak se SRO jakoby potácí kolem nuly. Tedy na daních nezaplatí skoro nic. V celkovém součtu to vychází kolem 100000 ročně na daních a socce a životku, ale s příjmama klidně kolem 2 milionů.
_Karel_
Takovejto "prodavač rohlíků", který tedy hypoteticky prodá za 3000,- denně - toho jsme si vyrobili sami. Všichni jezdíme nakupovat do velikých marketů, protože nejsme ochotni akceptovat zákonitě o něco vyšší ceny a menší výběr vesnického obchůdku. A jestli živoří s 10tis./měs., tak je jasný, že to zkrátka položí dřív nebo později tak jako tak. Položí to proto, že u něj nakupuje jen pár babek a ostatní tam koupí jen ten zapomenutý rohlík nebo mouku. Ne kvůli EET, to je už jen poslední hřebíček v rakvi.
Proti těmto lidem určitě nebyla EET prioritně mířena, ale je jasný, že nemůžeš dát jedné skupině vyjímku. I když pokud vím, do 250t stejně vyjímka je.
topten
když zustaneme u toho prodavace rohliku a masla na vesnici s 30% prirazkou, tak hranici tržeb 1mega, tedy povinnost stat se platcem DPH ma ten, co nakoupi za 770tis a proda za 1mega.

takze mu zbyde 230tis.

z toho da dejme tomu 5tis mesicne za energie, za provoz EET, za nejnutnejsi opravy - to když je ve svým a vůbec do niceho neinvestuje. tedy mu zbyde 170tis za rok.

dalších 45tis da za zdravotni a socialni pojisteni, takze mu zustane 125tis. dane diky sleve na dani neplati zadny, takze mesicne vydela cca 10tis.

a ted do toho prisel bures a za mesicny vydelek musí poridit ten estebackej fizlovaci nastroj. ano, bures tvrdi, ze si muze z dani odecit 5tis, jenze když zadny dane diky slve na dani neplati, tak si nic neodecte a všechno jde z jeho kapsy.

pro tebe je tenhle prodavac rohliku a masla s 10tis mesicne mozna vesnickej bohac, ale pro me to je někdo, kdo pro ty babky na vesnici spis dela charitu, i když ho mnozi povazuji za zlodeje, podvodníka a parazita.
Hammunasakra
V poho
_Karel_
Sorry, přehlídl jsem, že to nebyla reakce na mě.
Hammunasakra
Nic ti neříkám = potrefená husa efekt? 😉
_Karel_
A proč mi to říkáš? Tvrdím někde, že Babiš sám nekrade a je skvělý ministr, kterému jde víc o stát než o agrofert?
Provocateur
Opravte si ten nesmysl, servisní práce u aut (včetně pneu) se budou evidovat až od 1.3.2018. Evidovat se od letoška budou muset jen u motorek
_Karel_
A jak jinak stát zajistí bezpečnost a zdraví než z daní? A je možné nechat výběr daní jako dobrovolnou záležitost, bez vymáhacího aparátu? Mám to jen z filmů ( >😒] ), ale mám pocit, že třeba v jůesej se musí finančáku bát daleko víc, než u nás.
Výše daní a jejich správné využívání- o tom se může a musí debatovat, ale ani náhodou se na to nemůžeš vymlouvat, když nechceš platit daně.
_Karel_
Ok, vůbec se nezastávám složitosti. Na druhou stranu- DPH je u příjmů nad milion, to se nebavíme o žádným chudáčkovi z horní dolní, co pláče pro pětistovku.
Je holým faktem, že na daních se odjakživa všude šidilo, šidí a šidit bude. A prací státu je co nejefektivněji daně vybírat. Nemoralizuju, nejsem v tomhle Mirek Dušín, ale až to dopadne i na mě (EET) nezačnu si vymýšlet pseudodůvody, proč je to špatně (to teď nemyslím zrovna na tebe, spíš obecně).
Provocateur
Kontrolní hlášení žádný větší problém navíc není. Evidenci pro účely daně bylo třeba vést i před tím a snad každý účetní program je schopný ji převést do hlášení. A IMHO narozdíl od EET to má (bude mít) pozitivní dopad na výběr daní (DPH).