Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Dnes končí platnost loňských dálničních známek. Víte, jak ji nejsnáze sundat z čelního skla?

38 komentářů

Hammunasakra
Dát auto umejt a říct ať ji sundaj >😒]
Atila_
Ona kazdy rok je ta znamka trochu jina. Nektere roky jde domu uplne sama a nekdy drzi jako prase a zustane po ni bordel. Uvidime jak to bude letos.
zaplosak
ji tam nechávám, ať lidi vidí že jsem hogo fogo... >😁
Emel
To je přestupek, za který jednu dobu hrozila až pokuta 50t.
Neurotic
Buď už to neplatí a nebo jenom hrozí, protože jsem o víkendu viděl auto se známkou z roku 2015 >😁
Ozzman
Ještě že tu je ten článek, málem bych ji zapoměl nalepit >😁 V loni jsem 1.2. zůstal stát před dálnicí a škrábal tu starou, protože jsem na to zas zapoměl >😁
ryccardo
No já na to vzpomněl včera 😄
Ozzman
Já o víkendu, ale říkal jsem si.. času dost >😒] >😁
_Teddy_
Ceska (a kedysi slovenska) dialnicna znamka sa daju odstranit pomerne jednoducho. Sice sa pri tom roztrhnu na niekolko kusov, ale zo skla idu dole lahko. Aj bez dakej specialnej pripravy su prec zo skla do minuty

Opacny extrem je rakuska dialnicna znamka. Ta je z niekolkych vrstviev (papier, plast, pokovena vrstva, medzi nimi lepidlo, atd) a pri pokuse o odstranenie obvykle clovek strhne len tu prvu. Na skle zostane taky pokoveny film zadrbany lepidlom, a to ide dole velmi tazko. S tym sa potom babrem hodinu, nahrievam to fenom, atd. V tychto mrazoch sa to prakticky vobec nedalo odstranit!
Neurotic
Co to je za blábol o té rakouské známce?? Já ji sundal během 1s možná to bude rukama >😁
_Teddy_
No ked ti to ide tak dobre, tak navrhujem stavku, o moju vyplatu proti tvojej😒br />
o rok pridem k tebe (hocikde v CR) a ukazes mi, ako sa ta znamka da dat dole za 1s. Mozes pouzit akykolvek nastroj (ktorym neznicis sklo, ani mi ho nevylupnes z auta). Plati?
Moje jméno není důležité
Jo, na Slovensku máte dobrej systém e-dálničních známek... kéž by to ti * z vlády u nás vymysleli taky a nedělali blbosti jako změna pravidel na kruháči...
St.
navíc se mi zdá, že v zimě (při nižších teplotách) jde líp dolů, akorát je křehčí. Sundavám vždy žiletkou, s tou škrabkou by to asi šlo, ale žiletky vozím, škrabku na sklokeramickou desku ne... Pokud ale mrze moc, ztrácí člověk cit v prstech a občas se říznu. Řezy od žiletky jsou ale hladké a ostré, dobře se to hojí😄.
swifter
elektronickou virtuální "známku" vázanou na SPZ.????? 😒
sargis
Veru, je to pohodlnejsie a bez zababraneho skla. :yes:
nebezpecnavosa
Co je to SPZ jeden otazník
Ada je zase tady
Ano, ještě více kamer, ještě více policejního sledování... :no: Od on-line rozeznávání SPZ je jen krok k on-line rozeznávání tváří a to již hraničí s totalitním sledováním, kdo se kde a kdy nachází. Já hlasuji pro nálepku!
ryccardo
Osobně nejdřív známku nalepím na samolepící průhlednou fólii, pak ji obstřihnu a až takto nalepím na sklo. Není pak problém v lednu ze zmrzlýho skla takovou nálepku v klidu sloupnout.
Nikoloki
Proboha zapomenutá známka je tak strašlivě nebezpečná, že je nutno širou veřejnost před ní chránit sankcí 5000 Kč? A že pojišťovna neuhradí Vámi způsobenou škodu, když máte na čelním skle zapomenutou již neplatnou známku v místě, kde dálniční známka není vůbec potřeba? Kvůli tomuhle lidé v roce 1989 chrastili klíči? Dop®dele, dop®dele, dop®dele …
ryccardo
Souhlas. Já myslím, že kdyby tehdy lidi věděli do jakých konců to dotáhneme, tak jich tam chrastí výrazně míň. A to máš jen jeden příklad bez-právního státu jakej jsme si tu vybudovali. Každej den tě bude rozčilovat další a další.
beibej
Tak to bych se sešel s milou pojišťovnou u soudu. Docela by mě zajímalo jak by argumentovali.
empi
Pojistovna v pripade nehody sice muze vymahat plneni, ale moc uspesna asi nebude, docela bych chtel videt argumentaci, kterou by to vymahani chtela podporit.
ryccardo
Pravdu má ten kdo má lepší právníky a věř tomu, že ta pojišťovna bude mít právníky vždycky lepší než ty.
m.z.
Na tos přišel jak?
ryccardo
Myslíš na to, že pravdu má ten kdo má lepší právníky nebo to že pojišťovna si je schopná zaplatit lepší právníky než ty?
Ada je zase tady
Pamatujte: k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek!
ryccardo
No jak kdo. Mrkni na to prase hnusný mafiánský Rittiga.
jam2015
Školy chrlia právnikov ako na páse a tak je isté, že keď budú chcieť vyžiť, tak začnú konečne obhajovať práva obyčajných ľudí.
fisero
Já teda nevim, chce to olepit lepidlo chlupama z oblečení a potahů a pak se sundaváním není problém, nikdy sem známku tahto nepoškodil. Dokonce tu letošní jsem v půlce roku přelepil z jednoho auta do druhýho úplně v pohodě.
ryccardo
A značku si přepsal jak?
CHerokee
Značku jsem nikdy nevyplňoval.
ryccardo
No čoveče fakt je že mi to taky nikdy nikdo nekontroloval, ale to bych se celkem bál. Myslím, že tím pádem by tě sestřelili úplně stejně jako kdyby si nálepku vůbec neměl. Takováhle šikana by jim byla totiž podobná.
fisero
Existuje něco jako gumovací propiska. Na tyhle šikanózní záležitosti je to ideální věc. A ačkoliv jsem celníky míjel téměř denně na okruhu, tak mě za celej rok nezastavili. Oni raději chytnou nějakýho chudáka bez známky.
ryccardo
To je pravda. Taky mi nikdy známku poliši nezkoumali, ale radši to tam normálně fixou píšu. Až budu počítat s výměnou auta v průběhu roku, tak to nějak pofixluju. Gumovací propiska není blbej nápad 😉
KANKUNEN
Máš na to vždy dva měsíce, aby sis koupil každý rok nové auto a je po starostech s odlepováním známky.
CHerokee
Každoroční otrava je tu. Taky nechápu, proč už dávno nemáme nějakou elektronickou variantu. Klidně podobně jako náklaďáky. Přenositelnou a s kreditem - zaplatíš, kolik projedeš. Bylo by to jednodušší a spravedlivější. Zvláště pak u těch, co mají doma více vozů a nejezdí po dálnici každý týden. Ono se to pak nasčítá a ještě za tu naši kvalitu dálnic..

No odpověď je asi snadná - ministr Ťok (s ním teda NEBUDE LÍP). Ten řeší jiné věci, co ještě nakoupit, aby se dalo více měřit rychlost, případně které BMW motorky koupit polišům, jaký lak na policejní S8 a v neposlední řadě, jak aktualizovat pravidla silničního provozu, aby to autoškoly měly trochu zajímavější.
ryccardo
Hele já myslím, že to k nám taky jednou dospěje. V Maďarsku i na Slovensku to tak už zavedli. To jen u nás jsme ještě 100 let za opicema.
fisero
Ono to třeba přijde, až se přesoutěží mýtnice. Kamery s rozpoznávánim SPZ na nich už beztak jsou, takže technicky už neni téměř co řešit.

PS: Stejně jsem pro zrušení mýta i dálničních známek. Akorát to stahuje "šetřílky" mimo dálnice, kde ve výsledku za rok projedou mnohem víc na palivu...