Srovnávací testy
Nečítal som to .... Vyhrala škodovka?
Tentokráte ale docela objektivně a těsně 😄
No, objektivně...
Skutečně objektivně by to byla plichta, ale to už je vždy věcí názoru. Každý v něčem trošku vyniká - Škoda v řidičském dojmu, Kia v komfortu.
Osobně třeba nechápu bodový rozdíl za kufr a variabilitu, kdy jsou na tom auta v podstatě nastejno, jen opět každý jiným způsobem. Kia má větší prostorové možnosti, Škoda své tradiční háčky.
Rozdíl ve spotřebách nepovažuji za hodný tak velkého bodového ohodnocení, na bod to není. Porovnávání řazení u dvou odlišných koncepcí mi taky zavání těžkou subjektivitou. Tím spíš, když Kia je za funkci převodovky pochválena, jen se zkrátka chová jako správný automat.
Ve finále je test pochvalou pro opovrhované Korejce.
Skutečně objektivně by to byla plichta, ale to už je vždy věcí názoru. Každý v něčem trošku vyniká - Škoda v řidičském dojmu, Kia v komfortu.
Osobně třeba nechápu bodový rozdíl za kufr a variabilitu, kdy jsou na tom auta v podstatě nastejno, jen opět každý jiným způsobem. Kia má větší prostorové možnosti, Škoda své tradiční háčky.
Rozdíl ve spotřebách nepovažuji za hodný tak velkého bodového ohodnocení, na bod to není. Porovnávání řazení u dvou odlišných koncepcí mi taky zavání těžkou subjektivitou. Tím spíš, když Kia je za funkci převodovky pochválena, jen se zkrátka chová jako správný automat.
Ve finále je test pochvalou pro opovrhované Korejce.
Ale tak, musíš prostě brát v potaz, že je to Škodovka, tak jí lehce někde nadnesou, ale na některé perly, co tady vychází, je tohle střízlivější test, než obvykle >😁
A myslím, že Kie právě ten automat dává nějaké ty body dolu, ale to by jsme potom nemohli provnávat skoro nic >😁 Jsou to konkurenti a je škoda, že tyhle testy, narozdíl od vlastních ACZ testů nezohledňují ceny testovaných vozů, ale Kodiaq je tady jen jako Active, proto je levnější.
A myslím, že Kie právě ten automat dává nějaké ty body dolu, ale to by jsme potom nemohli provnávat skoro nic >😁 Jsou to konkurenti a je škoda, že tyhle testy, narozdíl od vlastních ACZ testů nezohledňují ceny testovaných vozů, ale Kodiaq je tady jen jako Active, proto je levnější.
"by jsme" mi trha oci, but "bysme", nebo "bychom" 😄
😉
No jo, ja vim - od manika, co pise bez diakritiky to sedi...
Snad me omlouva ta tamanska klavesnice >😁
Snad me omlouva ta tamanska klavesnice >😁
Kdepak....já jsem na tvojí straně. Nejsme tady sice jazykový koutek, ale některá vyjádření mi taky rvou oči z důlků. A tohle je hodně rozšířený omyl. "Zajezdil bych jsi s Porsche". 😉
U Ozzyho pak konkrétně (snad odpustí, ale to má za to plivání na řidiče s Účkem v SPZ >😒] ) třeba "motor nalazený na 88 kW". Jedině že by ,a potom se omlouvám, to "lazení" bylo specifikum Fordů. >😁
U Ozzyho pak konkrétně (snad odpustí, ale to má za to plivání na řidiče s Účkem v SPZ >😒] ) třeba "motor nalazený na 88 kW". Jedině že by ,a potom se omlouvám, to "lazení" bylo specifikum Fordů. >😁
Můj češtin je občas prazvlastni 😄 Na druhou stranu v práci mám trpělivou korektorku, ale nemůžu ji dávat číst příspěvky na ACZ >😁
A víte co ? Jste Grammar Nazi !!!!! >😁 Oba!
A víte co ? Jste Grammar Nazi !!!!! >😁 Oba!
Nejde o nás. Ale mít tě v kapele, tak kdybys mi řekl: "Moment, mám rozlazenou kytaru", tak tě majznu sedmičkou Jacka Danielse po palici. >😒] 😉
Ještě s tou korektorkou jsi mi připomněl zoufalství a nekonečné deprese mé ženy, která jeden čas stejnou funkci vykonávala v Denících Bohemia. Naprosto nešťastná byla hlavně ze sportovního redaktora. To nebylo o opravování hrubek, ale kompletním předělávání textu plného šílených frází a obratů. Perly typu "Chlumec vsítil Řehákem", "Poustevna zvýšila na 2:1", "tento vypjatý duel navštívilo řádově 240 platících diváků", "z hlediska domácích šlo o nejideálnější řešení"....no atp. >😒]
Opravdu klasické chování planetových automatů s HDM ale zase není tolik oblíbené. Ideálně, řekl bych, chceš to nejlepší z obou světů, proto jsou některé implementace 8HP tak chválené. Umí být jemná i velmi rychlá. Ne tak rychlá jako dvouspojka (když správně odhadne další stupeň a ten není na stejné spojce), ale na starší robotizované manuály Ferrari by si asi mohla troufnout a hlavně je konzistentní (nebo mnohem konzistentnější 😄 ), což je slabina některých dvouspojek (dá se naučit, co nemáš dělat, abys ji nemátl, ale slabina to je).
Vždy je to tesne a na body, aby to až tak nekričalo, ale vždy vyhrá domáca značka. Svet motorov je v tomto ako rozhodca na futbalovom zápase ôsmej ligy na ihrisku domácich a počas hodov. Domáci tím proste musí vyhrať. >😒]
Už ses svezl? Já ano, s premií samo srovnávat nelze, už kvůli technice, ale verze na adaptiv. podvozku jezdí líp než třeba XC90, která se srovnatelným motorem stojí dvakrát tolik. Designově je kodiaq nedotažený, ale je to hodně dobré auto, že porazil sorento mě nepřekvapuje.
Poznáš tú rozprávku o chlapcovi, čo stále kričal "horí". Keď nakoniec naozaj horelo, nik mu neveril. 😉 Teraz zrejme skutočne horí, ale pri toľkých predošlých nezaslúžených výhrach Škody v SM skrátka je človek skeptický.
Rozumím Ti, ale mluvím o autě, ne o testu, s testy se to má tak, že hodnocení stejného auta bývá v růz. testech diametrálně odlišné, takže, když nejsou schopni se shodnout profesionální testeři, dělám si raději názor sám. 😉
Taky jsem nečetl. Ale těším na srovnání Kodiaqu s RR Autobiography 5.0 S/C kde vyhraje Kodiaq protože má menší spotřebu a je levnější.
na test kodiaq vs sorento som sa tesil uz od prvej chvile ked prisiel kodiaq... obe auta su aspon pre mna kasnou velmi pekne... kodiaqa som videl staticky len nedavno ( nejaky ten tyzden dva dozadu ) a popravde prisiel mi mensi ako som cakal... taky vcelku kompaktny a vpredu stihly ... akoby bol skor na urovni outlanderu ako sorenta ale ano.. ano kodiaq je nazivo pekny v tomto som sa z foto nemylil .... co sa tyka sorenta tak sorento posobi ale predsa len na mna kusok zavalitejsie.. masivnejsie.. hutnejsie.. akoby to bol predsa len kusok este vacsi medved ako kodiaq ( aspon o poltriedu urcite ) pritom je defakto razvorom mensie... treba ale povedat ze obe auta iste majitelovi hanbu nespravia ci uz bude lekar pravnik podnikatel sportovec alebo ktokolvek... osobne by som si musel skusit obe vozy ( kodiaq ma vyhodu volby benzinu ) ale popravde vizualne aj kabinou hodnotim sorento predsa len kusok vyssie ako kodiaqa ( hoci len o puntik ) ... celkovo teda tazko to takto na dialku hodnotit... ano kabina kodiaqa sa mi tiez paci... taku paradnu kabinu skoda este nemala .. konecne SUV interier od skody ako ma byt na rozdiel od yetiny kde to vyzera ako v starej octavke... tak teraz neviem.... osobna skusenost by urcite vitaza hned odhalila a mal by som jasnejsie ... ale takto na dialku davam remizu kedze pacia sa mi obe auta ... test chvalim.. presne na taketo nieco som uz dlho cakal ... dik chlapci :yes😒br />
PS: kodiaq mohol byt cerveny ( v tej je krasny ) a sorentu pasuje hodne biela v ktorej vyzera ako ladovy medved... boli by aj krajsie fotky ... ale to uz som detailista 😉 ...
PS: kodiaq mohol byt cerveny ( v tej je krasny ) a sorentu pasuje hodne biela v ktorej vyzera ako ladovy medved... boli by aj krajsie fotky ... ale to uz som detailista 😉 ...
mne zajímalo, když má superb takovou debilní DSG, kdy přijde do superbu 7stupňové DSG a zda manuál využije celý potenciál krouťáku na rozdíl od stávajícího DSG a jede tedy Superb s manuálem lépe?
Ceníky jsou bohužel pouze interní a kdy budou na webu nevím.Větší změny bych čekal až od MY19.Teď je tam zatím jenom nový volič DSG a nová rádia a navigace.
Od začátku výroby Supa 3 je třeba u 1,8 TSI s DSG snížen točivý moment na 250Nm a u manuálu je plných 320Nm, tak to podle mě zachovaj dokud nepřijde nová převodovka i do superba.
Mám dojem že u O3 je snížený i u manuálu, tj. stejný jako u DSG..
Ano, u Octavie s motorem 1,8 TSI je snížený i u manuálu, kvůli převodovce, Superb má jinou manuální převodovku, tak tam je plný.
Ne, tak to podle mě není. Ta manuální převodovka je podle mě stejná jako jinde, ta by to unesla... jen se prostě neobtěžovali udělat dvojí naladění řídící jednotky. Nebo nechtěli diskriminovat automat... těžko říct.
Redakce, můžete zjistit, co to je za barvu? Je fakt super, tomu autu sluší zatím nejvíc z toho co jsem viděl. V konfigurátoru není a v katalogu je jen nějaká modrá Lava metalíza, která je ale třeba na Superbu o hodně tmavší (a v tom katalogu taky).
skoda prave tych nenapadnych farieb ... obe auta takto na fotkach posobia potom docela "smutno" az nezaujimavo ... pritom kodiaq v bielej alebo cervenej by bol ovela krajsi napadnejsi lebo je to fakt pekne auto ... sorento to iste.... v takej biele na tych 19tkach doslova ziari a je to fesak 😉 ... lenze v tychto mdlych farbach ich vizualnu krasu linky a prednosti uplne zazdili...
Otázka názoru. Bílých SUV je všude spousta, červený Kodiaq je už mimo můj vkus. Uměl bych si pro sebe představit třeba nějakou výraznější modrou, ale tohle sedí.
Ještě jsem ho neviděl černý, na balkáně takových SUV jezdí hodně >😁
Já jo. Za mě asi nejhorší varianta (z toho co jsem viděl).
za mna nieco ako biela modra cervena 😉 .. ale tie kdejake odtiesne sivej a sedej by som urcite nehcel .. jedine zeby nebola moznost inej volby... lebo obcas sa stane ze clovek nema na vyber to je pravda
Hmm... ona ta barva docela klame... teď jsem proklikal galerii, někde je hodně do modré, jinde fakt víc šedá...
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
na tej spodnej foto dokonca aj tie spodne "oci" kusok akoby sa stracali v kasni ... to sa ti na cervenej nestane.. tam by face ziaril... plastove lemy blatnikov tiez na takej bielej by vynikli ovela lepsie... mne sa moc paci prave v cervenej... alebo bielej... v nej je to taky napadny zivy medved... ma razom vacsie caro a vie uputat ... mam rad ked auto kusok "ziari" a je ho medzi inymi autami kusok aj vidiet 😉
Nevím, jak na medvědovi, ale na některých větších SUV se mi červená líbí. Někde bych ji asi nedal, tedy ne světlejší, musela by být tmavší. U větších aut kolikrát váhám, jestli se mi to neomrzí. Jednou jsem takhle koukal na fialovou. Na vzorku se mi strašně líbila, dobře namíchaná barva (bohatá je asi to nejvýstižnější, co o ni mohu napsat), ale nevěděl jsem, jestli bych to dal na autě a jestli bych za pár měsíců nelitoval.
Hezkou fialovou má Renault na Espace, Nissan nějakou dává na Pulsar - s tou bych asi problém neměl.
Červená metla jo, ale pastelová červená? To asi ne...
A zelená... na Octavii RS se mi líbí, i když by podle mě mohla být sytější. Na Superbu už to je extravagantní volba, to souhlas... na druhou stranu je to ale typická škodovácká barva... docela rád bych to viděl. A případně ta modrá race je určitě méně crazy.
Červená metla jo, ale pastelová červená? To asi ne...
A zelená... na Octavii RS se mi líbí, i když by podle mě mohla být sytější. Na Superbu už to je extravagantní volba, to souhlas... na druhou stranu je to ale typická škodovácká barva... docela rád bych to viděl. A případně ta modrá race je určitě méně crazy.
Jestli pastelovou myslíš obyčejnou, nemetalickou, neperleťovou, "Uni," jak je značí v Německu VW, červenou, tak to bych nedal asi ani na RRS. 😄 I když... laky jsou prostě umění, asi by se dala namíchat. Jen to chce vidět a to bývá problém.
Já vybíral barvu na velké kupé. A opravdu hodně jsem váhal. V téhle barvě měli i kůži a také pěkná, i když tam jsem ani neuvažoval o tom, že by měl být interiér celý v téhle barvě. To bych si asi připadal jak pasák. 😄 Jednou jsem viděl 6er (předchozí generace) s fialovým koženým interiérem. 😄 Ale o dvoubarevném ano.
Já vybíral barvu na velké kupé. A opravdu hodně jsem váhal. V téhle barvě měli i kůži a také pěkná, i když tam jsem ani neuvažoval o tom, že by měl být interiér celý v téhle barvě. To bych si asi připadal jak pasák. 😄 Jednou jsem viděl 6er (předchozí generace) s fialovým koženým interiérem. 😄 Ale o dvoubarevném ano.
Jo, nemetalickou. Červenou metlu beru, to je dneska trendy barva.
Měl jsem černo-čevenou kůži v RX-8 a docela se mi to líbilo, do takového auta to bylo fajn. Když o tom přemýšlím, byl to asi počátek červené metly... minimálně u Mazdy.
Měl jsem černo-čevenou kůži v RX-8 a docela se mi to líbilo, do takového auta to bylo fajn. Když o tom přemýšlím, byl to asi počátek červené metly... minimálně u Mazdy.
Trendy jsou mi celkem jedno. 😉 Červenou můžu. Táta byl na ni zatížený. Ale na větších autech není snadné světlejší odstín strávit. Vem si třeba Melbourne u BMW. Pěkná barva. Ale na 5er je to možná až moc.
Červenou kůži bych asi dal v 911. Je to síla, ale to auto to unese. Novější červeno-černé čalounění je už stravitelnější a líbí se mi. Nabízeli ho i v Cayenne a ta černá to tak stáhla, že se mi celkem líbilo i tam. Jen si u takového auta už říkáš, první týden to bude fajn, ale co za půl roku. Je to dost odvážná kombinace. A pak je tu otázka výběru laku. Preferuji, když spolu interiér a exteriér ladí.
To čalounění v RX-8 si matně vybavuji. Tenkrát jsem s ním neměl problém. V červené jedna parkovala prakticky v ulici, přední značka byla ve formě malé nálepky na kapotě, nebo spíš nad maskou. 😄 Pěkné auto. Asi jediné (alespoň z novější produkce), které bych nazval čtyřdveřovým kupé. Starší MX-5 neměly červenou metalízu?
Červenou kůži bych asi dal v 911. Je to síla, ale to auto to unese. Novější červeno-černé čalounění je už stravitelnější a líbí se mi. Nabízeli ho i v Cayenne a ta černá to tak stáhla, že se mi celkem líbilo i tam. Jen si u takového auta už říkáš, první týden to bude fajn, ale co za půl roku. Je to dost odvážná kombinace. A pak je tu otázka výběru laku. Preferuji, když spolu interiér a exteriér ladí.
To čalounění v RX-8 si matně vybavuji. Tenkrát jsem s ním neměl problém. V červené jedna parkovala prakticky v ulici, přední značka byla ve formě malé nálepky na kapotě, nebo spíš nad maskou. 😄 Pěkné auto. Asi jediné (alespoň z novější produkce), které bych nazval čtyřdveřovým kupé. Starší MX-5 neměly červenou metalízu?
Že to zrovna říkáš ty, s bílým Polem. 😉 Tak malé auto si přímo říká o nějakou jasnější barvu. Na mne osobně bílá na většině aut působí naprosto obyčejně, nezáživně, pomalu jak kdyby nezbylo ani na barvu. Deset odstínů šedé mi také neudělá radost, ale bílá by byla spíš z nouze ctnost.
:yes:
Moja reč. Biela je síce módna, ale ja dosť dobre nechápem dôvod tej popularity, presne ako Tebe mi to príde ako nenafarbený základ. Samozrejme biela perleť a pod. je už trochu iná, ale pastelová biela, prípadne i čisto biela metalíza je pomerne nezáživná. Ale na druhej strane pri aktuálnej záplave SUV je to stále lepšie, než svojho času populárna (na SUV a limuzínach) čierna.
A že aj na SUV môže byť červená či iná výrazná farba dokumentuje napr. Porsche [odkaz] a sýtejšia červená svedčí mnohým SUV, napr. X5 či XC90.
Moja reč. Biela je síce módna, ale ja dosť dobre nechápem dôvod tej popularity, presne ako Tebe mi to príde ako nenafarbený základ. Samozrejme biela perleť a pod. je už trochu iná, ale pastelová biela, prípadne i čisto biela metalíza je pomerne nezáživná. Ale na druhej strane pri aktuálnej záplave SUV je to stále lepšie, než svojho času populárna (na SUV a limuzínach) čierna.
A že aj na SUV môže byť červená či iná výrazná farba dokumentuje napr. Porsche [odkaz] a sýtejšia červená svedčí mnohým SUV, napr. X5 či XC90.
Jeden čas to byla autosalonová barva. Měl jsi celé bílé e😜ozice. Tenkrát to byla móda. Ale to už je let.
Ano, jsou pěkné bílé, typicky perleťové, ale to jsou výjimky.
Černá má u mne podobný statut jako bílá. Snažím se jí vyhýbat. Když hodně tmavá, tak perleť, která pak na světle hraje barvami a je zajímavá. Ale musím říct, že třeba černý Cayenne Turbo má něco do sebe. Nebo G-Klasse. A zrovna u Cayenne nebyly barvy zrovna jednoduché. Bílá proti černé u něj u mne neměla šanci. A na červenou bych neměl koule. 😄 Asi jsem ji nikdy neviděl naživo, ale risknout to...
Ano, jsou pěkné bílé, typicky perleťové, ale to jsou výjimky.
Černá má u mne podobný statut jako bílá. Snažím se jí vyhýbat. Když hodně tmavá, tak perleť, která pak na světle hraje barvami a je zajímavá. Ale musím říct, že třeba černý Cayenne Turbo má něco do sebe. Nebo G-Klasse. A zrovna u Cayenne nebyly barvy zrovna jednoduché. Bílá proti černé u něj u mne neměla šanci. A na červenou bych neměl koule. 😄 Asi jsem ji nikdy neviděl naživo, ale risknout to...
Mně se hodně líbí bílá na větších autech společně s nejvyššími vybavami ( lestene doplňky, velká kola ). Typicky Passat, Mondeo, Superb. Ale nejsem si jíst, zdali bych to chtěl mít doma. Černá je neutrální, já vždy chtěl černé auto, ale znovu bych asi nekoupil. Totálně nejhorší barva na údržbu. Když je nalestena a perletova, tak je krásná, ale stačí trochu horší počasí....
Přesně jak říkáš, vybrat barvu je umění, aby za půl roku nebylo více pochyb, než potěšení. Mně se hrozně líbí tmavě zelená ( Ford dělá zeleno šedou) a Škodovka má zase krásnou zeleno modrou tmavou. Dříve na dvojkovych oktavkach po fl byla ještě tmavá zelená s lehkým nádechem do modré, ta se mi v kombinaci s LaK taky moc líbila 😄
A Golf, na tom mně teď hodně baví ta žlutá 😄
Přesně jak říkáš, vybrat barvu je umění, aby za půl roku nebylo více pochyb, než potěšení. Mně se hrozně líbí tmavě zelená ( Ford dělá zeleno šedou) a Škodovka má zase krásnou zeleno modrou tmavou. Dříve na dvojkovych oktavkach po fl byla ještě tmavá zelená s lehkým nádechem do modré, ta se mi v kombinaci s LaK taky moc líbila 😄
A Golf, na tom mně teď hodně baví ta žlutá 😄
Včera jsem poprvé viděl Kodiaq živě a v bílé barvě. Za mě :no: prostě nelíbí.
ja som ho videl tiez nedavno staticky na takej reklamnej prezentacke u nas v jednom OC... takze zblizka som si ho ocami precital... pacilo sa mi... bol tam aj taky zlto-zlatisty ziarivy superb... a vedla neho mi to prislo zrazu ako docela kompaktne SUV auto... taky v podstate medvedik... 😉 ale asi hodne klame telom... lebo inak je to fakt papierovo dost velke auto... razvorom dokonca nad sorentom.. dlzkou kasne je to ale fakt na urovni skor outlandera
Pro mě je to dlžkou zkrátka jezevčiaq... :no:
praveze kodiaq paradoxne nie ani moc dlhy ... nema ani 4,7m.. dnes uz aj astra kombi je dlhsia a to je teda aspon na papieri oznacovany ako kompaktny kombik 😉
kodiaq ma nahodou krasne proporcie... pomer vsetkych rozmerovych parametrov aj razvoru zavana doslova az idealom .. tu nema moc superov :yes😒br />
PS: kodiaq je v podstate "len" o 4cm dlhsi ako octavka.. ale na druhej strane je pravda ze ta je uz hodne mimo sikovny rozmer svojej triedy
kodiaq ma nahodou krasne proporcie... pomer vsetkych rozmerovych parametrov aj razvoru zavana doslova az idealom .. tu nema moc superov :yes😒br />
PS: kodiaq je v podstate "len" o 4cm dlhsi ako octavka.. ale na druhej strane je pravda ze ta je uz hodne mimo sikovny rozmer svojej triedy
Nesouhlasím. Jezevčiak je zkrátka u mě dlouhý jak krátký vlak... 😉
jazvecik mi prisiel superb 2 v tom lift/sedane a fabia 2 v kombiku ... ale kodiaq vobec nie.. ma za mna dokonale proporcie 😉 a paradnu kabinu... pre mna top skoda dnes :yes:
Podľa mňa to je práva Lava blue. Na slnku je síce pomerne sýtomodrá, ale pri zatiahnutom počasí, ako mali v teste, je to skoro šedá s modrým odtieňom.
[odkaz]
[odkaz]
Já znám Lava Blue ze Superbu a to je teda úplně jiná barva, spíš petrolejová... není tohle spíš ta šedá Quartz?
[odkaz]
[odkaz]
Hm, tak som trochu zmätený, keď dám do googlu Kodiaq Lava blue a Quartz grey, vyhodí mi viaceré rovnaké fotky, napr. túto pri oboch: [odkaz]
Kloním se k tomu, že Lava je tohle:
[odkaz]
To v testu pak teda nejspíš ta Quartz.
[odkaz]
To v testu pak teda nejspíš ta Quartz.
:yes: Lava je mnohem tmavší, a mimochodem dle mě nejkrásnější barva, kterou lze u Škody najít. Pro mě by to byla téměř jasná volba.
V testu tipuji Quartz, jen kvůli bílému okolí se zdá být světlejší...Mimochodem, další barva, kterou vyloženě žeru a třeba Fabii a OIII nehorázně sluší. Šedá s modrým odstínem je zkrátka perfektní, podobnou mám i na svém autě. 😄
V testu tipuji Quartz, jen kvůli bílému okolí se zdá být světlejší...Mimochodem, další barva, kterou vyloženě žeru a třeba Fabii a OIII nehorázně sluší. Šedá s modrým odstínem je zkrátka perfektní, podobnou mám i na svém autě. 😄
Je to jedno, všechno jsou to nijaké odstíny šedi, kromě těch zapadlých kol je nabídka barev největší bídou kodiaqu z hlediska designového vyznění. Nechápu to tím spíš, že u ostatních modelů škodovka umí poměrně pěknou škálu barev.
Je škoda, že se nenabízí zvláštní lakování. U Superbu si za přijatelných 22.900 vybereš cokoli, takže já bych vůbec neváhal a zkusil třeba modrou nebo zelenou z Octavie RS, podle mě by to Superbu taky slušelo a těch +6000 oproti běžné metalíze nehraje roli.
U Kodiaqa už si tak jistý nejsem, tam bych se asi přece jen držel trošku víc u zdi... i když třeba ta oranžová z Atecy... >😒]
Uvidíme co přijde se Sportlinem třeba.
U Kodiaqa už si tak jistý nejsem, tam bych se asi přece jen držel trošku víc u zdi... i když třeba ta oranžová z Atecy... >😒]
Uvidíme co přijde se Sportlinem třeba.
Červená metla, červená, světle modrá, modrostříbrná, světle zelená, žlutá metla, cokoliv, pro mně nejsou suv v kategorii limo, kde chápu, že jsou zákazníci konzervativnější, u primárně rodinného auta nechápu, proč by nemohlo mít jinou barvu než nějakou variaci na šedou.
I ta oranžová z atecy, proč ne... 😉
I ta oranžová z atecy, proč ne... 😉
Určitě by mohlo, čím větší výběr, tím lépe. Červená metla jasně, to je trendy barva... CX-5, Kadjar a nakonec i RR, to se dá.
Pastelová červená nevím, to už si pak říká jen o bílej pruh a modrej maják 😄 . Možná v kombinaci s černejma doplňkama jako nějakej Sportline... ale viděl jsem teď červenou Q7 a za mě ani omylem. Velké auto si z mého úhlu pohledu přece jen žádá decentnější barvy, protože v těch velkých plochách to řve víc, než třeba na Swiftu. Takže oranžová Ateca všema deseti, na Kodiaqu bych to asi musel vidět.
Pastelová červená nevím, to už si pak říká jen o bílej pruh a modrej maják 😄 . Možná v kombinaci s černejma doplňkama jako nějakej Sportline... ale viděl jsem teď červenou Q7 a za mě ani omylem. Velké auto si z mého úhlu pohledu přece jen žádá decentnější barvy, protože v těch velkých plochách to řve víc, než třeba na Swiftu. Takže oranžová Ateca všema deseti, na Kodiaqu bych to asi musel vidět.
Já ti nevím. Mně se ta zelená líbí na Fabii. Už na Octavii mi přijde možná trochu příliš. Na Supebu? Ale pak jsem celkem konzervativní.
Súhlas. Na Fabii i Rapide je Rallye green super, aj na Octavii (RS) je fajn, ale na veľkom a decentnom Superbe by mi to už asi vadilo. Celkovo zelená je farba, ktorú je ťažké správne trafiť, výrazná až jedovatá sa hodí iba na športiaky čo hotheče a tmavá british racing green len na Bentley a spol. (ale na Insignii je napr. otrasná), niečo medzi akosi ani nebýva.
Někdy bych si chtěl pořádně prohlédnout S Coupé v té smaragdové, nebo jak jí říkají. Jinak souhlasím, zelená je problematická. Obecně ji moc na autech nemusím, ale najde se odstín a auto, kde to prostě funguje. Z části je možná problém v tom, že je člověk moc nevidí. Takže, i když se nějaká v nabídce najde, nevidíš to naživo.
Je to šedá business (konfigurátor hodně klame). Doporučuji podívat se na ofiko stránky škodovky, kde je ta vizualizace mnohem lepší [odkaz]
Btw v červené se už nenabízí....
Btw v červené se už nenabízí....
bylo to těsné bodové hodnocení, ale jeden celý bod /!/ si nahnala hodnocením spotřeby. To je celkem dost když rozdíl je litr. Jinak by to asi nedala. Ale i tak, korejského souseda je třeba vykázat do patřičných mezí. 😉
Prosím, prosím moc a vážně, netahej sem spotřebu, za poslední týden už tohle téma snad bylo dokonale vyčerpáno >😁 >😁 Jinak se zas dozvíme, že místo Kodiaqu za mega si máme koupit Lexus hybrid SUV za 2M >😁
Jak byla ta metodika, 0,25b za každých 5% proti etalonu? Kodiaq má 7,6 a 1,5, takže je o 10% horší než etalon, který pak vychází na 6,9.
Kia 8,7 / 6,9 = 1,26, což je 5 x 5%, tj. známka 1 + 5 x 0,25b = 2,25. V tabulce ale žádné čtvrtky nejsou... nevím, těžko říct.
Lecos se ztratí v zaokrouhlení, např.😒br />
Etalon dejme tomu 6,8
Kodiaq 7,6 / 6,8 = 1,117 = 1 + 2 x 0,25 = 1,50
Sorento 8,7 / 6,8 = 1,279 = 1 + 6 x 0,25 = 2,50
Kia 8,7 / 6,9 = 1,26, což je 5 x 5%, tj. známka 1 + 5 x 0,25b = 2,25. V tabulce ale žádné čtvrtky nejsou... nevím, těžko říct.
Lecos se ztratí v zaokrouhlení, např.😒br />
Etalon dejme tomu 6,8
Kodiaq 7,6 / 6,8 = 1,117 = 1 + 2 x 0,25 = 1,50
Sorento 8,7 / 6,8 = 1,279 = 1 + 6 x 0,25 = 2,50
ten pravěký design Škodovky je fakt hrůza....
Šup zpátky do nošovické jídelny! 😉
By mne zajímalo, jak tam vařej, jestli si tam můžu dát i korejské speciality? >😁 >😒]
Když jsem stavěl TPCA, tak součástí Site facility byla asijská jídelna. Skvělé, chutné a zdravé 😉 :yes:
Si piš že jo, to bejvá v tědlech velkejch asijskejch fabrikách standard.. v Nošovicích maj tušim i zvlášť korejskou jídelnu. Korejský jídlo je takový horší japonský, bohužel😊
Mám to tedy chápat, že nejlepší asijská restaurace na Moravě je v Nošovicích? >😁 >😒]
Nejlepší asijské bistro (restaurace to nebude ani v Nošovicích) je v Rožnově. Mají kvůli hmyzu permanentně problém s hygienou, ale lepší rýži nebo rýžové nudle s omáčkami jsem v okolí nejedl 😉
Až pojedu kolem, tak zkusím. Ty mouchy k tomu přeci patří ne? >😁 Já si rád zajdu tady u nás do SAPy, tam je to nejautentičtější i s mouchami a špínou >😁 My tady na Jiřáku máme jedno Vietnamsky taky super, hygiena jim nedovolí místa na sezení, takže jen výdejna, v létě je tam puch, mocuhy, ale fronta až za roh 😄
včera jsem měl možnost jezdit s kodiaqem v stejné konfiguraci jako v testu - dokonce i stejná barva
pár postřehů😒br /> pozitiva - zadní světla jsou opravdu nádherná
- 4x4 autu a jizdním vlastnostem velmi pomáhá
- 18 kola krásně žehlí vozovku - i retardery
- pohodlné vyhřívané a odvětrávané sedačky
- parkovací kamery
- motor a převodovka spolu spolupracují 😄
- auto pusobí mohutným dojmem - srovnávám s mazdou cx5
negativa - velmi přeposilované řízení, malá zpětná vazba
- sedačku jsem měl uplně dole, přesto jsem si připadal že sedím hrozně vysoko
- dekor na palubce byl během chvilky upatlaný, hlavně při pohledu z boku z místa řidiče -otevíraní přihrádky čudlíkem, zavírání bohužel prstem
- kufr je až monstrozní 😄 nakládací hrana poměrně vysoko, manželka nedosáhla ani do pulky kufru
pár postřehů😒br /> pozitiva - zadní světla jsou opravdu nádherná
- 4x4 autu a jizdním vlastnostem velmi pomáhá
- 18 kola krásně žehlí vozovku - i retardery
- pohodlné vyhřívané a odvětrávané sedačky
- parkovací kamery
- motor a převodovka spolu spolupracují 😄
- auto pusobí mohutným dojmem - srovnávám s mazdou cx5
negativa - velmi přeposilované řízení, malá zpětná vazba
- sedačku jsem měl uplně dole, přesto jsem si připadal že sedím hrozně vysoko
- dekor na palubce byl během chvilky upatlaný, hlavně při pohledu z boku z místa řidiče -otevíraní přihrádky čudlíkem, zavírání bohužel prstem
- kufr je až monstrozní 😄 nakládací hrana poměrně vysoko, manželka nedosáhla ani do pulky kufru
tak ono CX-5 je skor nieco ako sportage alebo tigi.... predsa len kodiaq je kusok uz vacsi.... to je fakt..... je to taka medzi trieda... nieco medzi prave CX5 a sorentom... mne hodne pripomina prave outlander.. su na milimeter takmer rovnako velke.. akurat kodiaq ma uz o dost vacsi razvor.... ale aj outlander ponukne tretiu radu sedaciek a slusny dizel ci benzin
ja neviem ale cakal som ze kodiaq bude stejne v reale vacsi... aspon co sa tu tolko pisalo o velkom SUV od skody tak mne vedla superbu prisiel fakt docela subtilny az kompaktny... pritom ano.. je to fakt vacsie auto ako CX-5 to je jasne
ja neviem ale cakal som ze kodiaq bude stejne v reale vacsi... aspon co sa tu tolko pisalo o velkom SUV od skody tak mne vedla superbu prisiel fakt docela subtilny az kompaktny... pritom ano.. je to fakt vacsie auto ako CX-5 to je jasne
no pro mě je kodiag velkej až moc, měl jsem na zadních sedačkách dvě děti v autosedačce a přístup k dětem z boku je parádná, hodně místa mezi předním a zadním sedákem, děti nedosáhli nohama na sedačku před sebou takže super 😄
světlá barva interieru je na prd, vše je za chvilku zašpiněné
v kufru se maželce nejvíc zamlouvaly ty háčky na postraních kolejnicich a hluboké kapsy po stranách kufru, ale zaparkovat před nákupákem pro ni byl trošku problém, místa jsou pro kodiaq opravdu úzká
měl jsem průměrnou spotřebu 8,6
asi bych radši koupil vybavenou atecu než kodiaq
světlá barva interieru je na prd, vše je za chvilku zašpiněné
v kufru se maželce nejvíc zamlouvaly ty háčky na postraních kolejnicich a hluboké kapsy po stranách kufru, ale zaparkovat před nákupákem pro ni byl trošku problém, místa jsou pro kodiaq opravdu úzká
měl jsem průměrnou spotřebu 8,6
asi bych radši koupil vybavenou atecu než kodiaq
jo ještě jsem uplně zapomněl napsat - start stop! hrozný fakt, musel jsem ho hned deaktivovat, bohužel je toto třeba dělat hned po každám nastartování, naštěstí tlačítko na deaktivaci je hned vedle řadící páky
dále, plynový pedál - velmi citlivej, takřka žádný odpor pedálu takže kolikrát se mi stalo, že převodovka podřadila i o dva stupně, ale zase pedály byly v kombinaci kov guma, což bylo příjemné
startování - aby jste vůbec nastartovali a odjeli je třeba nejdříve sešlápnou brzdový pedál 😄 než jsem na to přišel připadal jsem si jak blbec 😄 na tohle bych si zvykal težko
velmi dobrý výhled z auta čemuž napomáhají i velká zpětná zrcátka
bezlkíčkový přístup a startování tlačítkem je věc která se mi moc líbyla
dále, plynový pedál - velmi citlivej, takřka žádný odpor pedálu takže kolikrát se mi stalo, že převodovka podřadila i o dva stupně, ale zase pedály byly v kombinaci kov guma, což bylo příjemné
startování - aby jste vůbec nastartovali a odjeli je třeba nejdříve sešlápnou brzdový pedál 😄 než jsem na to přišel připadal jsem si jak blbec 😄 na tohle bych si zvykal težko
velmi dobrý výhled z auta čemuž napomáhají i velká zpětná zrcátka
bezlkíčkový přístup a startování tlačítkem je věc která se mi moc líbyla
Nemám veľa najazdené s automatmi, ale nie je to podmienka naštartovať u všetkých? Teda stáť na brzde pred každým naštartovaním? Inak neboj, zvykol by si si, ja zase moje auto s manuálom nenaštartujem keď nemám vyšliapnutú spojku aj keď mám vyradené do neutrálu. 😄 Keď sa mi to prihodilo prvý krát čumel som jak puk. >😁
Naprosto normální věc. Běžně ti také auto na displayi napíše, že máš pro nastartování sešlápnout brzdový pedál. Dříve to tak nebylo, ale lidé žalovali automobilky za to, že si přejeli děcka, psy, vrazili do zdí atp., protože nastartovali v R nebo D a auto se "samo" rozjelo (někteří to totiž dokonali tím, že v panice dupli na akcelerátor místo na brzdu, ale samozřejmě je lepší tvrdit, že se auto rozjelo samo a že jste si přeci sami nepřejeli dítě). Audi dostalo tuhle lekci. Tenkrát přišli v USA snad o cca. 95 % prodejů a nikdy se z toho myslím nevzpamatovali, proto jsou tam dodnes z D3 ti třetí vzadu. Když se Toyota dostala do podobné situace, tak si snad radši vymysleli problém, který neexistoval, aby si mohli sypat popel na hlavu. 😄 U Audi k tomu přistoupili odměřeněji, autu prý nic nebylo. A skutečně nebylo. Jen je to v USA zlikvidovalo. U Toyoty se poučili.
Dnes se startováním bez nutnosti strkat někam klíč to pak poskytuje celkem elegantní řešení jak rozlišit, jestli chceš startovat, nebo jen vypnout/ zapnout elektroniku. Osobně u aut s manuální převodovkou šlapu na brzdu i spojku. Na brzdu, aby se auto samo nerozjelo, kdyby náhodou viselo jen na motoru.
Dnes se startováním bez nutnosti strkat někam klíč to pak poskytuje celkem elegantní řešení jak rozlišit, jestli chceš startovat, nebo jen vypnout/ zapnout elektroniku. Osobně u aut s manuální převodovkou šlapu na brzdu i spojku. Na brzdu, aby se auto samo nerozjelo, kdyby náhodou viselo jen na motoru.
V 99 % prípadov štartovania to robím aj ja tak, teda vyšliapnutá spojka, stojím na brzde. Ale občas sa mi pritrafí aj taký prípad, že ručná zatiahnutá,alebo auto na zdviháku,vyradené na neutrál , potrebujem to naštartovať a už to proste len tak zvonku rukou cez okno neide 😁. Musím do toho vliezť, zošliapnuť spojku, zatočiť kľúčikom. >😁 Keď sa mi to stalo prvý krát, tak som zastrihal ušami a hlavou mi prebehlo všeličo, že prečo zrazu neštartuje >😁 Ale rozumiem tomu, že dnes sa autá zvlášť s ohľadom na ameriku musia robiť blbuvzdorné >😁 ono sa to týmto smerom horší aj v našich končinách >😁
Samozřejmě, jsou výjimečné situace.
Odškodňování v těchto končinách však funguje úplně jinak. A soudci pořád nepovažují hloupost nebo omylnost za důvod k odškodnění. Osobně s touhle pojistkou nemám problém. Stát na brzdě není špatný nápad a člověk dělá chyby. Zajímavé je to u Porsche, kde se myslím říkalo, že mají tradičně spínací skříňky vlevo, aby šly snadněji nastartovat zvenku. 😄 Těžko se hledá ta hranice mezi dobrým nápadem chránícím nás před naší omylností a přehnanou kontrolou redukující nás v neschopné a nesamostatné jedince. Z části proto, že je to individuální - záleží na člověku, jak se spoléhá a jak se snaží používat hlavu.
Odškodňování v těchto končinách však funguje úplně jinak. A soudci pořád nepovažují hloupost nebo omylnost za důvod k odškodnění. Osobně s touhle pojistkou nemám problém. Stát na brzdě není špatný nápad a člověk dělá chyby. Zajímavé je to u Porsche, kde se myslím říkalo, že mají tradičně spínací skříňky vlevo, aby šly snadněji nastartovat zvenku. 😄 Těžko se hledá ta hranice mezi dobrým nápadem chránícím nás před naší omylností a přehnanou kontrolou redukující nás v neschopné a nesamostatné jedince. Z části proto, že je to individuální - záleží na člověku, jak se spoléhá a jak se snaží používat hlavu.
Musím přiznat, že už se mi stalo (při prostřídávání aut během jediného dne), že vlezu do auta s manuálem, šlápnu na brzdu a startuju. Bez spojky. 😉
To co píše řechták o těžkém zvykání si je zveličování. Po pár dnech s automatem to děláš naprosto automaticky.
To co píše řechták o těžkém zvykání si je zveličování. Po pár dnech s automatem to děláš naprosto automaticky.
ja tomu start stop systemu stale nedokazem prist na kloub.. je to vtakovina samozrejme ale co uz.. mam to tiez a vypinam ho vzdy ak nezabudnem hned po prvych par metroch jazdy.. ale stale nechapem na akom principe funguje... lebo raz nastartujem rano vonku 4stupne a zapne sa mi o 500m na prvej krizovatke ked som ho zabudol vyupnut... raz idem 3km vonku 15st a nezapne sa... neviem... je to kazdopadne vtakovina ktoru hned vypinam... zvykam si uz.. ale raz dvakrat za tyzden este zabudnem.. co uz... treba si zvyknut ze hned jak nastartujem stisnem to jedno zazracne tlacitko na palubovke a potom uz mas klud... ako som uz pisal.. start stop system je z pohladu bezneho uzivatela ( nie tabulkoveho analytika ) asi najvacsia vtakovina aku dnes v aute mozes najst... bohuzial polo bez tejto kraviny dnes uz kupit ani nejde ... pritom s obrovskou radostou by som ten "uzasny" debilny start stop system ( ktory meisto realnejho znizenia spotreby realne drti motor ) vymenil za predne LED svetla.. ale takto to nefunguje ja viem... ale som s tym zmiereny... nemoze byt vsetko proste dokonale 😉
Nedá sa to obísť nejakým chytrým prográmkom, ktorý by v podstate simuloval to tlačítko a robil by to za teba? U auta ktoré tú možnosť vypnutia má mi to nepríde ako neriešiteľné zadanie.
ked pojdem na prvu vymenu oleja hned sa na to opytam 😉
ja celkovo prinosu start stop systemu vobec nerozumiem.. a keby ze som ho mal nechat "pracovat" v piatkovej kolone kdesi smerom z furce do mesta smerom na amfik tak kym pridem domov tak rovno asi znicim motor behom jednej par kilometrovej jazdy.. este ze moc v kolonach nejazdim a este ze system vypinam.. inak by ma slahlo
ja celkovo prinosu start stop systemu vobec nerozumiem.. a keby ze som ho mal nechat "pracovat" v piatkovej kolone kdesi smerom z furce do mesta smerom na amfik tak kym pridem domov tak rovno asi znicim motor behom jednej par kilometrovej jazdy.. este ze moc v kolonach nejazdim a este ze system vypinam.. inak by ma slahlo
Mno tipujem, že v autorizáku ti rovno povedia, že sa nedá. >😁 Skôr by som sa obzrel v neofiko servisoch či u chiptunerov. >😁
tak mozno v zaruke to ani nepojde "zmenit" .... lenze to je 5 rokov cakania 😒 ... ale ako vravim.. vypinam to.. nie je to zase tak velky problem po nastartovani stlacit ejdno tlacitko... takze nejak to uz ani neriesim...
skor ma mrzi to ze som skutocne tak nejak aj veril v realny prinos tohto systemu ale sklamal ma... uplna vtakovina je to... ktora viac autu skodi ako pomaha... a potom kup jazdenku s takymto systemom.. uz vopred je defakto "nepredajna"... lebo nevies co tomu autu vlastne vsetko "ustedril" tento system za cely ten cas uzivania
treba to proste hned vypnut a je to... vtedy nie je co riesit... vec zvyku no...
skor ma mrzi to ze som skutocne tak nejak aj veril v realny prinos tohto systemu ale sklamal ma... uplna vtakovina je to... ktora viac autu skodi ako pomaha... a potom kup jazdenku s takymto systemom.. uz vopred je defakto "nepredajna"... lebo nevies co tomu autu vlastne vsetko "ustedril" tento system za cely ten cas uzivania
treba to proste hned vypnut a je to... vtedy nie je co riesit... vec zvyku no...
Jelikož máš VW, měl by někde být modul, který emuluje stisk onoho tlačítka. To je celkem čisté řešení, které nezanechává stopy. Stačí najít nějaké pěkné místo, kde ho připojit na sběrnici. Když chceš, můžeš ho před servisem klidně odpojit a vyndat, takže na něj nemůžou přijít a dělat vlny. Na jednom autě mám takhle modul, který upravuje chování stahovací střechy (ovládání jedním stiskem, funkce i za jízdy a podobné zlepšováky 😄 ).
I když bych se osobně přikláněl zásahu do řídící jednotky. Ale každý máme jiné hranice.
I když bych se osobně přikláněl zásahu do řídící jednotky. Ale každý máme jiné hranice.
Přes diagnostiku se to řeší tak, že se nějak přenastaví hladina aktivace toho systému, tj. systém sice zůstává aktivní, ale kdykoli to vyhodnotí tak, že stav vozu není vhodný pro vypnutí motoru. Taky se po celou dobu jízdy zobrazuje přeškrtnuté A.
ja do tychto veci az tak nevidim... ale spytam sa na tieto veci ked pojdem najblizsie do predajne... 😉 ... dnes som mal opat kusok volna podobne ako pred dvoma tyzdnami v piatok .. vtedy mi ale planovana okrska nevysla ... dnes uz konecne ano.. nejake dnesne foto z nej pripajam v galerke [odkaz] 😉 .. len skoda ze opat kusok zubate slnko bolo ... ta kaplnka na foto je inak uzasne miesto ( 783 m.n.m. ) ... neraz je tam aj kopec motorkarov a je odtial super vyhlad na vsetky kopce naokolo ... dnes som mal stastie ze som tam bol sam ... vyborne som sa poobede prebehol ... dokopy asi 110km po okrskach ... usek od KE cez jasov-medzev-stos-smolnik je jedna uzasna okrska .. a je radost jazdit ju s malym zivym autom s turbom ... je to navonok anjel ale ide ide ako cert... stale ma prekvapuje aky ma v sebe potencial a to je v podstate len 90 konikovy motor... este teraz sa mi trasu ruky 😉 ... a prave na tychto cestach sa polo citi ako doma... aj zvuk malo auto hned lepsi a zdravsi ako ked s nim jazdim v meste :yes:
Dá se to za 5 minut vypnout přes kabel a SW na notebooku.
Ještě donedávna ti tuhle maličkost (stop/start > start/stop) udělal každý dealer. Ale naši "kámoši" z Bruselu z toho udělali "trestní čin" a dealeři se teď toho ani nedotknou. Určitě to ale není nic složitého a když člověk pátrá, tak se dopátrá... 😉
Můžeš dát odkaz na to, jak z toho "kámoši z Bruselu udělali trestný čin?" Ono to bylo nelegální vždycky. Asi jako odstraňování DPF. Leda by si tuhle úpravu nechali homologovat. Takže můžeš, ale pak to auto nesmí na silnici. Přišlo mi, že spíš automobilky tlačily na to, aby to autorizované servisy nedělaly.
To uz dve odlisnejsie veci si si nemohol najst na porovnanie.
Nevidim nic nelegalneho na to, ak vychodzie nastavenie nebude ON ale OFF a funkcionalita ostane. Alebo druha moznost - pamatat si nastavenie aj po vytiahnuti kluca. Sko by som bol za tuto druhu moznost, lebo je to jednoznacne vola vodica.
Jedine, ze by to bolo spomenute v nastaveni pre meranie spotreby a emisii, ze auto musi byt v standardnom a "defaultnom" stave. Co samozrejme nikdy nebolo aj tak.
Nevidim nic nelegalneho na to, ak vychodzie nastavenie nebude ON ale OFF a funkcionalita ostane. Alebo druha moznost - pamatat si nastavenie aj po vytiahnuti kluca. Sko by som bol za tuto druhu moznost, lebo je to jednoznacne vola vodica.
Jedine, ze by to bolo spomenute v nastaveni pre meranie spotreby a emisii, ze auto musi byt v standardnom a "defaultnom" stave. Co samozrejme nikdy nebolo aj tak.
Je to neschválená úprava. V tom je to stejné. Podléhá to homologaci. Nemůžeš si s tím dělat, co chceš. Takže je to nelegální. Dopad je jiný, ale princip je stejný.
Pokud vím, většina aut si nepamatuje, jestli jsi S/S vypnul, a musíš ho vypínat dokola právě proto, že by pak S/S musel být pro měření emisí (spotřeby) vypnutý. Tedy by z něj neměli žádný přínos. Takže je to jako s ESP, kdy prostě po startu musí být aktivní. Jsou výjimky, kde ti to umožní, ale pak z toho automobilka nic nemá a do průměru se jí počítá vyšší spotřeba.
Pokud vím, většina aut si nepamatuje, jestli jsi S/S vypnul, a musíš ho vypínat dokola právě proto, že by pak S/S musel být pro měření emisí (spotřeby) vypnutý. Tedy by z něj neměli žádný přínos. Takže je to jako s ESP, kdy prostě po startu musí být aktivní. Jsou výjimky, kde ti to umožní, ale pak z toho automobilka nic nemá a do průměru se jí počítá vyšší spotřeba.
Celkem jistě dá. U některých aut se to dá přenastavit přes diagnostiku. Řídící jednotka to podporuje a třeba používají jiné nastavení na jiných trzích (například BMW v USA si pamatují nastavení S/S [jednou vypneš a zůstane vypnutý], od jisté doby, protože snad zákazníci nebyli spokojení, ale v EU ne). Autorizovaný servis se však vůbec nemusí hrnout do takové úpravy (je to v principu nelegální). Je možné, že některé jednotky mají tohle nastavení dostatečně chráněné, nebo jinou funkci ani nepodporují, takže to nepřenastaví, ani kdyby se jim chtělo. Pak přijde na řadu modul, který po startu vyšle signál emulující stisk onoho tlačítka, protože ta informace pravděpodobně půjde po sběrnici.
Těžká volba. Kiu nemám rád a Kodiaq se mi nelíbí.
Poslední dílo škodovky je ale zajímavý úkaz. Zatímco doteď mi přišla každá Kabaňovská škodovka zajímavá, tak Kodiaq je asi první, který v reálu je naprosto přehlédnutelný. Módní světelný LED podpis nijaký, vzhled tuctový, což je proti Superbu, který vypadá skvěle a poznáte ho na sto metrů, dost zklamání.
Nejhorší je Kodiaq zezadu. Nevím jak hodně se verze liší ale já potkávám jen samé vysoké kozy, pod kterými by proběhl pes, což s opticky nevelkou šířkou vypadá poněkud nedůstojně.
Nedávno jsem čekal venku s otcem, který je jinak automobily téměř nedotčen, internetu ani televizi také příliš nehoví, a jen mezi řečí si všiml projíždějícího auta a sdělil, že to je ta nová pěkná Škodovka. První která se mu líbí.
To samé, když jsem vezl vzadu děti, Projelo asi tisíc aut a když jsme míjeli Kodiaq, tak se z ticha ozvalo "hele Kodiaq" ... tak nevím kde je chyba. Asi mám oči jinde.
Poslední dílo škodovky je ale zajímavý úkaz. Zatímco doteď mi přišla každá Kabaňovská škodovka zajímavá, tak Kodiaq je asi první, který v reálu je naprosto přehlédnutelný. Módní světelný LED podpis nijaký, vzhled tuctový, což je proti Superbu, který vypadá skvěle a poznáte ho na sto metrů, dost zklamání.
Nejhorší je Kodiaq zezadu. Nevím jak hodně se verze liší ale já potkávám jen samé vysoké kozy, pod kterými by proběhl pes, což s opticky nevelkou šířkou vypadá poněkud nedůstojně.
Nedávno jsem čekal venku s otcem, který je jinak automobily téměř nedotčen, internetu ani televizi také příliš nehoví, a jen mezi řečí si všiml projíždějícího auta a sdělil, že to je ta nová pěkná Škodovka. První která se mu líbí.
To samé, když jsem vezl vzadu děti, Projelo asi tisíc aut a když jsme míjeli Kodiaq, tak se z ticha ozvalo "hele Kodiaq" ... tak nevím kde je chyba. Asi mám oči jinde.
Je to dôsledok intenzívnej reklamnej kampane Škody. Všade sa o nej píše, hovorí, ukazuje. Skrátka ráno otvoríš chladničku a vypadne na Teba Kodiaq. Vystúpim v Oslo z lietadla a v príletovej hale Kodiaq: [odkaz] Skombinuj to s aktuálnou popularitou SUV, keď väčšina by chcela veľké SUV a máš výsledok, že o Kodiaqu hovoria dôchodcovia v parku i deti v škole.
To bylo rychlé >😁 [odkaz]
>😁 >😁 Příští týden hasičák, další pohřebák, ať to máme komplet. 😉
A limoška pre Miloška? >😁 či tomu stačí SuperB ? >😁
Limoška? Jakože by Milošek pil limonádu ? :d To sotva >😒]
...univerzální testovací metody jsou naprosto k ničemu. Tady se nedělá rozdíl mezi sporťákem, gazíkem, mini nebo limuzínou.
Hloupě napsaný test aut, která mají jasně rodinně cestovní zaměření. Kdy konečně u podobných aut vezmete děti, manželky, naházíte do nich bagáž a opustíte garáž?
Tohle je bída, oceňuji, že se tu napsalo o překvapivé lehkonohosti Kaďáku, Sorento na mě působilo víc rozvláčněji, ale... Já to bral z pohledu auta, od kterého požaduji i jakousi zpětnou vazbu. Kia jí má obalenou vatou, což nemusím, ale zcela objektivně to není pro většinu lidí špatně. Ano, Škoda má horší interiér co se týká použitých materiálů a je to škoda, protože by stačilo málo. Interiér je jednoznačně pocitově užší, místo na kolena vzadu je i v Kie dostatečné. Kde Kia ztrácí je sladění motoru a převodovky, DSG je tady vyladěno mnohem líp a Kaďák působí, že je o 30-40koní výkonnější.
Oproti tomu, když si auto projedu sám mi chybí přesně to, co psal Blue Sun. Jak se usazují děti dozadu, jak se vejdou dětské sedačky, kam dítě dosáhne. Může si stáhnout bez problémů okna, jaký rejd mají oba vozy, jak se s nimi parkuje?
Jinak k řízení...lehkost jako taková není překážkou! Tou je vždy jedině nekonzistentnost fungování posilovače a nepřesné reakce na pohyb volantem.
Celkově tedy velmi podprůměrný test s nedostatečnými výstupy pro cílovou skupinu i pro čtenáře ACZ... ;-\
Hloupě napsaný test aut, která mají jasně rodinně cestovní zaměření. Kdy konečně u podobných aut vezmete děti, manželky, naházíte do nich bagáž a opustíte garáž?
Tohle je bída, oceňuji, že se tu napsalo o překvapivé lehkonohosti Kaďáku, Sorento na mě působilo víc rozvláčněji, ale... Já to bral z pohledu auta, od kterého požaduji i jakousi zpětnou vazbu. Kia jí má obalenou vatou, což nemusím, ale zcela objektivně to není pro většinu lidí špatně. Ano, Škoda má horší interiér co se týká použitých materiálů a je to škoda, protože by stačilo málo. Interiér je jednoznačně pocitově užší, místo na kolena vzadu je i v Kie dostatečné. Kde Kia ztrácí je sladění motoru a převodovky, DSG je tady vyladěno mnohem líp a Kaďák působí, že je o 30-40koní výkonnější.
Oproti tomu, když si auto projedu sám mi chybí přesně to, co psal Blue Sun. Jak se usazují děti dozadu, jak se vejdou dětské sedačky, kam dítě dosáhne. Může si stáhnout bez problémů okna, jaký rejd mají oba vozy, jak se s nimi parkuje?
Jinak k řízení...lehkost jako taková není překážkou! Tou je vždy jedině nekonzistentnost fungování posilovače a nepřesné reakce na pohyb volantem.
Celkově tedy velmi podprůměrný test s nedostatečnými výstupy pro cílovou skupinu i pro čtenáře ACZ... ;-\
Promiň, asi mám nižší nároky, ale ty jsi tu někdy viděl test, který by byl takto zaměřený jak popisuješ? >😁 Proto v rámci možností, kdy Kodiaq nedostával body navíc nesmyslně mi tohle přijde dobré >😁 Minimálně v rámci popisného testu...
Také bych se rád dočkal testu, kde se vyzkouší auta tak, jak se mají využít se zohledněním na jejich koncepci a cílovou skupinu 😐 Ale to si ještě asi počkám...
Také bych se rád dočkal testu, kde se vyzkouší auta tak, jak se mají využít se zohledněním na jejich koncepci a cílovou skupinu 😐 Ale to si ještě asi počkám...
Každému co jeho jest. Tedy sporťáky na krev a rodinný gazíky s využitím alespoň prototypu rodiny, tj. 4 lidi.
To, že tomu tak není neznamená, že je to dobře. Naopak, je to tím, že si novináři usnadňují práci. Takhle to tu dotáhneme na úroveň Autosalonu, který je dnes třeba naprosto nekoukatelný, neobjektivní a informačně hloupý.
Takže za mě je test tak na 1,5* v redakční škále.
To, že tomu tak není neznamená, že je to dobře. Naopak, je to tím, že si novináři usnadňují práci. Takhle to tu dotáhneme na úroveň Autosalonu, který je dnes třeba naprosto nekoukatelný, neobjektivní a informačně hloupý.
Takže za mě je test tak na 1,5* v redakční škále.
Autosalon jsem přestal sledovat s příchodem e😜erta Pepy >😁 To se nedá... >😁
ale ako herec v nejakom seriali/filme by bol genialny.. vie to ... pred kamerou je ako doma 😉 ... takyto spontnany prirodzeny herecky talent sa rodi raz za xy rokov.. jeho je tam vazne skoda... ja ho vidim uplne inde... kebyze som reziser tak ho hned beriem do filmu.. ma to v sebe.. rovnako maly velky muz Jakub ( ktory tu z ACZ uz akosi zmizol ) bol na kamere dokonaly ... chyba mi jeho vyborny prejav... a zrovna neviem ci pri prvom teste sorenta nebol este prave aj on na videu spolu s Honzom ktory je tu podla mna zase v pisomnej forme testov hodne silny ...
ja tu videl spis testy, za jejichz vyzneni někdo zaplatil...
s cílovkou si tu nikdy nikdo hlavu nelamal.
s cílovkou si tu nikdy nikdo hlavu nelamal.
Hm, ale ak sa vedeli 5 redaktori nasúkať do Fabie a vybrať sa na Ješťed ? Bol by problém sa zase zobrať 4 - 5 niekoľko kufrov, spraviť nejaký testovací okruh a zhrnúť dojmy? Mne je fakt úplne putna ako s takýmto auto strihnem zatáčku, pretože ak budem mať vzadu deti, budú ma zaujímať úplne iné veci ako už popísali vyššie BlueSun či webpaja. Až začínam ľutovať, že som tento test-netest vôbec čítal.
Platit čtyři redaktory za to, že se vezou v autě, to mi přijde dost zbytečné. To už bych spíš oslovil čtenáře a nechal je k tomu něco napsat. Což je ale koncept vhodný pro web a ne pro tištěný časopis...
Proč platit? Uplně by stačilo naložit manželku, nebo kolegu vzít na oběd a nechat ho sednout si dozadu po Praze. Je to naprosté minimum, co můžou udělat navíc a poskytne to alespoň trochu pohled na problematiku.
Stejně jako sehnat pár kufrů, zavazadel, naskládat jimi kufr, nebo auto uměle zatížit a zkusit dynamiku, jak motor potáhne v zátěži.
Myslím, že by to šlo velmi dobře za minimum nákladů a práce navíc 😄
Stejně jako sehnat pár kufrů, zavazadel, naskládat jimi kufr, nebo auto uměle zatížit a zkusit dynamiku, jak motor potáhne v zátěži.
Myslím, že by to šlo velmi dobře za minimum nákladů a práce navíc 😄
Nemusíš platiť redaktorov, stačí, že príde redaktor domov a cez víkend vezme rodinu na výlet práve testovaným autom (redaktori iste používajú testované autá aj na súkromné cesty). A kým v ACZ sú samí mladí single chlapci (tuším okrem Fokta), tak redaktori SM sú predsalen starší fotrovci a tí iste majú rodiny, takže by to nemal by problém.
suhlas... ved takto obcas robi aj Rasto ... pripadne navstivi nejakeho svojho kamosa partaka 😉
Ano, líbil se mi test R. Chvály, ve kterém zapřáhl X4 a manželku do pluhu. Když test praktičnosti SUV, tak se všímvšudy. >😁 😉
Ano, Rasťo je vlastní liga. A to je zdrojově omezenější než jednička na webu 😉
Mě se líbí jak to má uděláno, na ten rozpočet hodně dobrý, ale jeho hodnocení jsou taky celkem předvidatelná, "toto ide super" atd. atp., v podstatě všechno, co testuje je good, ale chápu ho. 😉
K tomu bych snad jen doplnil, že to není ani tak nevyvážeností Rasťových testů, jako spíš vyvážeností automobilové produkce. Rozdíly mezi auty jsou velmi malé.
Je to kus od kusu, ale zase tak malé ty rozdíly v globále nejsou. Opět, pro čtenáře Květů snad, tady bysme je měli všichni v klidu poznat.
Můžeme se na to dívat různými pohledy, oba budeme mít pravdu. Ty za nadšence a "petrolheady", já za spotřebitele-přemisťovatele.
Klidně se přiznám k tomu, že mezi mainstreamovými auty rozdíly v jízdě nepoznám, na své úrovni zkušeností a odvahy projedu zatáčku stejně rychle Fabií, Cliem, i20 či Puntem (ať se držíme velikostní třídy), totéž s nižší střední třídou. Rozliším drobné odlišnosti v komfortu, ale budou natolik malé, že z pozice řidiče jim nebudu věnovat pozornost.
Ty, protože trávíš v autě více času a baví tě to, dokážeš auto lépe číst, vadí ti i sebemenší drobnost, která není podle tvých představ. A bude to taky správný názor.
Jestli totiž s něčím z tvého příspěvku nesouhlasím, pak s poslední částí druhého souvětí. Auto.cz není jen stránka pro automobilové nadšence.
Klidně se přiznám k tomu, že mezi mainstreamovými auty rozdíly v jízdě nepoznám, na své úrovni zkušeností a odvahy projedu zatáčku stejně rychle Fabií, Cliem, i20 či Puntem (ať se držíme velikostní třídy), totéž s nižší střední třídou. Rozliším drobné odlišnosti v komfortu, ale budou natolik malé, že z pozice řidiče jim nebudu věnovat pozornost.
Ty, protože trávíš v autě více času a baví tě to, dokážeš auto lépe číst, vadí ti i sebemenší drobnost, která není podle tvých představ. A bude to taky správný názor.
Jestli totiž s něčím z tvého příspěvku nesouhlasím, pak s poslední částí druhého souvětí. Auto.cz není jen stránka pro automobilové nadšence.
Myslím, že jsi zbytečně skromný. Gumové řízení a nekomfort poznáš stejně dobře, sám nejsem žádný znalec a zdůvodnit třeba rozdílná chování jednotlivých aut skrz technický popis nedokážu.
Nicméně, většina (opravuji se) sem chodí právě proto, že je auta baví a to je ten rozdíl. Pravdu máš s tím, že ACZ není jen plátkem pro nadšence, to souhlas.
Nicméně, většina (opravuji se) sem chodí právě proto, že je auta baví a to je ten rozdíl. Pravdu máš s tím, že ACZ není jen plátkem pro nadšence, to souhlas.
Jsem za tenhle pozitivní přístup i rád, je to velký rozdíl proti občůrávačům kotníků z negatovně laděného autofora apod. 😉
Říkám - oslovit čtenáře. Otestujte s námi Škodu Kodiaq, vyberu nějak 4 čtenáře, udělám to s nima, oni o tom napíšou na blog nebo facebook. To je přesně koncept vhodný pro web+social.
Napiš to Machymu, tuším, že na podobnou výzvu redakce čeká. 😉
Nápad to nie je zlý. Ono to už v minulosti bolo, tuším pri facelifte dvojkového Supa, bol tam vybraný Ronault (úplne objektívne a nestranne Lukášom Vaverkom >😒] ) a tuším Já první a ešte niekto (Rohypnol?). Zrejme ale redakcia nemá Kodiaqa na tak dlho, predsalen je to hit, ktorý musí pochodiť čo najviac redakcií. 😉
Keď sa to dalo zrealizovať u Fabie a vybrať sa s ňou niekam, prečo by sa to nedalo zrealizovať u týchto SUV ? Netestujú ich každý týždeň nie? A nemusia to byť len redaktori, veď v redakcii ich určite sedí viac. Keď vedeli pozháňať na predvádzanie iných kravín študentku Míšu ... tak prečo nepovoziť trebárs iné 4 pekné študentky? >😁
Jediný takový test, který jsem viděl, byl na dnes už spřízněném autorevue. Tam testovali kombíky nižší střední a jedním z prvků hodnocení bylo i rodinné využití. No, Octavia kupodivu v téhle oblasti docela vyhořela.
Jakto? Zase v tomhle ohledu objektivně Oktávka není zlá a nevidím, kde mi měla mít slabší místo oproti konkurenci 😄
Který myslíš? Našel jsem z velkých srovnávacích třeba tento: [odkaz]
To je přesně ono. Octavia by v rodinném užití měla excelovat, ale nebylo tomu tak...
Nicméně ten test vyhrála... to jen tak na okraj 😉
Četl jsi pak i diskusi? Byla docela plamenná.
Mně šlo čistě jen o část rodinného využití, kde se její papírové předpoklady nepotvrdily.
Mně šlo čistě jen o část rodinného využití, kde se její papírové předpoklady nepotvrdily.
Ne, diskusi jsem nečetl... ale že se najde dost haterů nepochybuju ani na minutu 😄
Část rodinného využití - to nevím kterou přesně myslíš. Vím, že relativní překvapení byla velikost kufru, ani ne tak u Octavie jako spíš u Focusu. V obecném hodnocení se píše, že "Dokonce i v drobnostech jako instalace dětské sedačky, odkládací plochy nebo přehlednost ovládacích prvků vychází Octavia jako nejlepší nebo jedna z nejlepších."
Část rodinného využití - to nevím kterou přesně myslíš. Vím, že relativní překvapení byla velikost kufru, ani ne tak u Octavie jako spíš u Focusu. V obecném hodnocení se píše, že "Dokonce i v drobnostech jako instalace dětské sedačky, odkládací plochy nebo přehlednost ovládacích prvků vychází Octavia jako nejlepší nebo jedna z nejlepších."
Tak rodinné využití není jen ta sedačka... Nic, nechme to být, pointa mého příspěvku byla někde trošku jinde a je zjevné, že zůstala nepochopena. Zejména jinou, pětipísmennou existencí se zjevně nízkou kulturní úrovní.
Já tam čtu, že potvrdily, co nechápu je tvé tupé tlučení hlavou do zdi. Určitě se dá debatovat o tom, kde mohla škodovka u oktávky víc přitlačit, výplně dveří, zadní náprava atp., ale blábolit o tom, že neumí to, pro co si ji lidé hlavně kupují (a tím nemyslím jen v ČR) tj. její praktičnost, prostornost na daném půdorysu, to může jen ignorant, všichni kupující se pletou, jen já vím... 😲
ja by som v sorente rad videl to ich nove 7st DCT-cko zo sportagu.. to by uz mohlo byt ine kafco ale zrejme nevie preniest az taky velky kroutak aby tento novsi automat nasadili uz aj k tomuto 2,2 dizlu v sorente ... neviem.. len spekulujem.. ale pasovalo by mi tam
Připomíná to fungování starších automatů z přelomu tisíciletí, to co se objevuje od prvotních instalací 8° ZF je jiná liga.
cize asi nieco ako 5st automat v pajere z r 2008? 😉 lebo s takymto niecim "saplavym" a komotnym som jazdil
paja, s tou prevodovkou to snad nemyslis vazne. podtacanie motora sucasnymi dsgckami je tak katastrofalne, ze je za trest s tym jazdit. mam O3 135kw DSG, prevodovka je nastavena totalne katastrofalne, automat v sorente motor nepodtaca a radi logicky.
Kodiaq ale nieje O3 😁, navyše má tuším aj inú prevodovku aj keď 7 st. DSG prispôsobenú vyššej hmotnosti a pohonu 4x4. Naladenie a zladenie teda môže byť diametrálne odlišné.
Vím o čem mluvíš, ale u Kaďáku jsem si toho nevšiml. Celkem rozumně drží otáčky na spodní hranici použitelnosti, ale ne pod ní. V Sorentu při rozjezdu vnímáš dlouhé klouzání měniče a při odřazování se to projeví taky. DSG tady rozhodně chybou není.
este som kodiaka neskusal, ale neverim zeby v koncerne zrazu zmenili nastavenie dsg z nepouzitelneho na pouzitelne. podtaca to vsade a je to jedno ci je to golf passat superb a pod, najhorsie je to samozrejme v naftovych verziach kde to sposobuje dunenie a vibracie.
Zkus třeba naftové Fordy poslední generace, úplně to samé. To neomlouvá VAG!
Nicméně, tady jsem si toho opravdu nevšiml a to jsem na to háklivý.
Nicméně, tady jsem si toho opravdu nevšiml a to jsem na to háklivý.
fakt je ale ten, že zladenie motora a prevodovky nechválili len na auto.cz, takže minimálne so softom prevodovky museli niečo urobiť. 😄
Ta Kia muze pripadat evropskym ridicum neobratna, nudna a tezkopadna, ke vsemu s nulovym krizenim naprav. Takovy levny americky konzumni styl. Prodeje zde tedy symbolicke. Na druhou stranu nemusi byt o tolik horsi. Pro znudene nedelni odpoledne v nejake pofiderni zemi xy bych mozna zvolil i ji. Ten Kodiaq neni spatny, ale mi osobne trosku moc "smrdi Rapidem".
Samozrejme tým, že Sorento je generačne staršie, nie je divu, že auto je z pohľadu technológii, motorov a prevodovky pozadu. Škoda, že Kia nechystá modernizáciu Sorenta (alebo áno?), tam by to mohol byť zaujímavý súboj. Inak zaujímalo by ma ešte porovnanie Kodiaqu s modernizovaným Santa Fe.
Ešte som sa nedozvedel ako to je s full LED svetlometmi v Kodiaqovi, vs Xenony v Sorente. S pripomienkami k praktičnosti oboch áut z pohľadu rodiny súhlasím, chcelo by to porovnať nie len vnútorné pohodlie a praktičnosť, ale aj dynamiku s plne naloženými autami...
Ešte som sa nedozvedel ako to je s full LED svetlometmi v Kodiaqovi, vs Xenony v Sorente. S pripomienkami k praktičnosti oboch áut z pohľadu rodiny súhlasím, chcelo by to porovnať nie len vnútorné pohodlie a praktičnosť, ale aj dynamiku s plne naloženými autami...
...zadani z MB splneno, Kadak vyhral.
Pro me subjektivne je sokujici, jak zastarale a okoukane vypada novinka od Skody vedle modelu od KIA, ktery uz na trhu nejakou dobu je. Jak zvenku tak uvnitr.
Pro me subjektivne je sokujici, jak zastarale a okoukane vypada novinka od Skody vedle modelu od KIA, ktery uz na trhu nejakou dobu je. Jak zvenku tak uvnitr.
Ohledně uvedené cenové tabulky: Jen tak zběžně...
Škoda - 895.000,-
Kia 1.060.000,-
Abychom se u Škody dostaly na výbavu Kii...
+ 20.000 na lepší světla
+ 12.000 na kameru
+ 20.000 na 18" kola
+ 9.000 navigace
+ 3.000,- vyhřívaný volant
+ 14.000,- vyhřívané sedačky všechny
...a ejhle hned jsme cca na 970.000,- u Škody a bez bezklíčkového zamikání.... To už je zase trochu jinde...
Škoda - 895.000,-
Kia 1.060.000,-
Abychom se u Škody dostaly na výbavu Kii...
+ 20.000 na lepší světla
+ 12.000 na kameru
+ 20.000 na 18" kola
+ 9.000 navigace
+ 3.000,- vyhřívaný volant
+ 14.000,- vyhřívané sedačky všechny
...a ejhle hned jsme cca na 970.000,- u Škody a bez bezklíčkového zamikání.... To už je zase trochu jinde...
To je samozřejmě pravda, tady Kia přišla o body neprávem... díky tomu, že existuje nějaká "verze světa motorů", která ale třeba lepší světla nepožaduje. U Kodiaqu se tedy zřejmě počítá jen Ambition + navi.
Btw, ten pravopis... 😲
EDIT: hm, ale v té závěrečné bodové tabulce cena není... tak já nevím.
Btw, ten pravopis... 😲
EDIT: hm, ale v té závěrečné bodové tabulce cena není... tak já nevím.
Většinou se k testům nevyjadřuji, ale v tomto případě mi to nedá.
Mel jsem možnost se a oběma vozy seznamit vic něž dostatečně a musím říct následující: Sorento je minimálně o polovinu třídy jinde než Kodiaq. A to ve všech možných směrech. Design se nepovažuji hodnotit, to je individuální, ale pohodlí, kvalitu, jízdní projev patřící k SUV.... . Navíc Sorentu je jíž vice nez dva roky a brzy bude FL. Zkrátka pokud zapomenu na to, že je Škoda domácí značka, nemá nárok vyhrát.
Mel jsem možnost se a oběma vozy seznamit vic něž dostatečně a musím říct následující: Sorento je minimálně o polovinu třídy jinde než Kodiaq. A to ve všech možných směrech. Design se nepovažuji hodnotit, to je individuální, ale pohodlí, kvalitu, jízdní projev patřící k SUV.... . Navíc Sorentu je jíž vice nez dva roky a brzy bude FL. Zkrátka pokud zapomenu na to, že je Škoda domácí značka, nemá nárok vyhrát.
u těchhle obtloustlých prasopsů? to mě fakt pobavilo >😁 :no:
SUV nejezdí v zatáčkách? Nebo jak tomu rozumět?
Ty to ještě nevíš? SUV se přece v každé zatáčce převrátí na střechu, málo čteš diskuze, dovzdělej se... :-! >😒]
Jasně, pořád mám v paměti to, jak Dinar protahoval Cupru vingly mezi Třebovou a Náchodem. Já se za ním držel v jeho běžném RRS a vyďoubával si z nosu gumové kuličky z předešlého závodu na dráze 😉
Ne, to není možné, Hammunasakra mi říkal, že se SUV v zatáčkách převrací, pořád od té doby, když jedu s Kugou před každou zatáčkou brzdím na 20km/h a pomaličku ji projedu na dvojku, co kdyby náhodou >😒] >😁 Zvláště, když je mokro.... to je pak na každém rohu hned za vesnicí SUVček na zádech, vypadají jako želvy, bezmocně tam leží v příkopě a točí kolečkama....
Ne neřikal = proč furt lžeš? 8-s
Že se SUV převrací jsi říkal >😁 Mimochodem = teď tě Trollím, jen až se zas budeš ptát >😁
Já vim že furt a furt trolíš = až do extrému že vyloženě lžeš jako teď
I neznalec jako ty by moh pochopit rozdíl mezi RRS a tim co ses tak absurdně snažil překroutit 😉
Snad se ani nekoukej co novýho v diskuzi pod Mazdou >😒]
I neznalec jako ty by moh pochopit rozdíl mezi RRS a tim co ses tak absurdně snažil překroutit 😉
Snad se ani nekoukej co novýho v diskuzi pod Mazdou >😒]
Nevšiml jsem si, že jiné SUV, které jsem jel (a málo jich nebylo a nebyly to rozhodně žádné sportovní verze) by měly problém projet zatáčku >😁 Možná trochu Sportage se pohupoval...
Pod Mazdou jsem ti odpověděl a píšu ti to pořád, na tohle jsi nereagoval ani u Civicu a pořád jen meleš o Toyotě >😁 Za cca 1.5 hodiny pojedu kolem Želivárny, tak doufám, že tam uvidím ten hybridní zázrak před hotelem >😁
Pod Mazdou jsem ti odpověděl a píšu ti to pořád, na tohle jsi nereagoval ani u Civicu a pořád jen meleš o Toyotě >😁 Za cca 1.5 hodiny pojedu kolem Želivárny, tak doufám, že tam uvidím ten hybridní zázrak před hotelem >😁
Tak to jo no = to dost vysvětluje >😒]
Musíš víc používat hlavu = ne že bych nesouhlasil s černym humorem že momentálně nejvíc stoupající typ aut SUV je přitom nejblbější verze karoserie = navíc kombinovaná s nejvyšší cenou :yes: >😁
Ale pomotal si kdo s tim přišel = mám dojem že MT
Já jako první napsal že narozdíl od představ hodně lidí včetně tebe pokud si pamatuju nejsou nejbezpečnější = to teď možná už i ty víš že fakt ne 😉
Asi sem měl spíš napsat spíš snad než možná >😒]
Jo = když vystoupíš a zajdeš do podzemních garáží 😄
Musíš víc používat hlavu = ne že bych nesouhlasil s černym humorem že momentálně nejvíc stoupající typ aut SUV je přitom nejblbější verze karoserie = navíc kombinovaná s nejvyšší cenou :yes: >😁
Ale pomotal si kdo s tim přišel = mám dojem že MT
Já jako první napsal že narozdíl od představ hodně lidí včetně tebe pokud si pamatuju nejsou nejbezpečnější = to teď možná už i ty víš že fakt ne 😉
Asi sem měl spíš napsat spíš snad než možná >😒]
Jo = když vystoupíš a zajdeš do podzemních garáží 😄
MT vždy diskutuje na vysoké úrovni a tomu ty a vlastně většina z nás (čest výjimkám) můžeme tak maximálně okopávat kotníky..
Takže v garážích? >😁 Hele Sakro... čichám čichám kecání >😁 Že ty si přijel metrem? >😁 Za pul hodky... jo? >😁
Takže v garážích? >😁 Hele Sakro... čichám čichám kecání >😁 Že ty si přijel metrem? >😁 Za pul hodky... jo? >😁
No tys mu je zrovna dneska okopal žejo = chtěl sis kopnout do mě a trefil chudáka MT >😒]
Už sis vzpomněl že sem to nebyl já ale on? 😉
Už sis vzpomněl že sem to nebyl já ale on? 😉
Chceš rict, že jsi neříkal, že je u SUV nebezpečí převraceni? A proto je nebezpečné?
Tak jsem na zelivarne viděl akorát starou omlacenou A6 v benzínu 😄 Že by ?
Tak jsem na zelivarne viděl akorát starou omlacenou A6 v benzínu 😄 Že by ?
Já samozřejmě souhlasil že vyšší těžiště je svinstvo = tys se tomu doteď vysmíváš. Chceš říct že když to první napsal MT je všechno jinak? >😁
A samozřejmě souhlasim že SUV nejsou bezpečnější = viz poslední crash testy kdy levný pidiauto Citroen C3 je při bočnim nárazu bezpečnější než Audi Q5 😄
Jestli takhle je relativně důkladnou diskuzi proč nejsou SUV nejbezpečnější chápeš všechno 😉
Zjednodušim ti to: SUV sou nejdražší a přitom v komplexu asi nejblbější varianta auta = to bys moh udržet v hlavě 😄
A vysoký těžiště u auta je fakt svinstvo = to je takovej bonus, kdybys měl volnou kapacitu >😒]
Takys tam moh vidět [odkaz] C5ku 😄
A samozřejmě souhlasim že SUV nejsou bezpečnější = viz poslední crash testy kdy levný pidiauto Citroen C3 je při bočnim nárazu bezpečnější než Audi Q5 😄
Jestli takhle je relativně důkladnou diskuzi proč nejsou SUV nejbezpečnější chápeš všechno 😉
Zjednodušim ti to: SUV sou nejdražší a přitom v komplexu asi nejblbější varianta auta = to bys moh udržet v hlavě 😄
A vysoký těžiště u auta je fakt svinstvo = to je takovej bonus, kdybys měl volnou kapacitu >😒]
Takys tam moh vidět [odkaz] C5ku 😄
A řekls to i tetě, o jejím SUV?
Vtipnej jako vždycky = ta to narozdíl od tebe ví >😒]
Takže ví, že je to nejdražší a přitom nejblbější varianta auta, navíc bezpečná míň, než levný pidiauto Citroen, ještě s tím svinstvem jménem vysoký těžiště, a přesto.....
No jo. Ale je mi tím sympatická. Ne, že bych miloval SUV, ale ona asi míň čte de.bilní články a víc normálně žije podle svých potřeb, než její synovec.
No jo. Ale je mi tím sympatická. Ne, že bych miloval SUV, ale ona asi míň čte de.bilní články a víc normálně žije podle svých potřeb, než její synovec.
Stačilo napsat ano....😊 Tak co řešíš ? Vytrolil jsem tě naprosto v souladu s tím, co jsi řekl 😄 Problém? 😄
Taky tam stalo hafo Škodovek >😁
Taky tam stalo hafo Škodovek >😁
Nevytrolil = jen si okopal kotníky MT = a když to zjistil couváš >😁
Co Rasťo? Furt si nic nevymyslel? 😄
Škodofek stojí všude hafo >😁
Co Rasťo? Furt si nic nevymyslel? 😄
Škodofek stojí všude hafo >😁
Ne, mluvil jsem o tobě 😄 Tys to tvrdil a netahej do toho MT. Co meleš okolo neregistruju 😄 nezajímá mě to 😄
Tys ho zatáh 😉
Už ti došlo že má pravdu? Teď už to okecávat zpochybňovat atd. nebudeš co? >😁
Nezají mě to = si vymyslel na toho Rasťu? Ubohý ale jinak dobrý :yes: 😄
Už ti došlo že má pravdu? Teď už to okecávat zpochybňovat atd. nebudeš co? >😁
Nezají mě to = si vymyslel na toho Rasťu? Ubohý ale jinak dobrý :yes: 😄
Na jakého Rastu? Já o ničem takovém nemluvil 😄 Prostě jsem si z tebe udělal srandu 😄 Tak to vem jako chlap a nestourej se v tom😊 Nechci si s tebou dal kazit víkend 😄 papa
Ten pomatenec mi to poslal dokonce do SZ (toho Chválu). Zřejmě máme jakousi morální povinnost vyjádřit se ke 20-ti letům hybridů Toyoty. 😐
Zase to na druhou stranu Vem jako cest, že si byl vybrán a osloven, aby ses vyjádřil😊
Kroť ty kecy o pomatencích :-!
Blábolils stejný kraviny jako ozzy = o SUV i hybridech = no o mnohem víc věcech 😄
Teď jen nemáte koule [odkaz] = vidíš? Neni se čeho bát >😁
Když něco popleteš tim že někomu pak budeš řikat buzna a pomatenec = tim nic nezměníš
Prostě si aktualizuj názory dle Rasťi a MTho = a bude to ok
Blábolils stejný kraviny jako ozzy = o SUV i hybridech = no o mnohem víc věcech 😄
Teď jen nemáte koule [odkaz] = vidíš? Neni se čeho bát >😁
Když něco popleteš tim že někomu pak budeš řikat buzna a pomatenec = tim nic nezměníš
Prostě si aktualizuj názory dle Rasťi a MTho = a bude to ok
"Zlodej kričí : chyťte zlodeja? " ak by som mal niekoho označiť za trolla tak Ozzman by to nebol. A sa mu úprimne čudujem koľko času a písmenok je ochotný venovať niekomu ako ty, s ktorým bohužiaľ poväčšinou nie je rozumná reč a len melie jedno a to isté svoje.
Jedno a to isté = fakta
Že je někdo odmítá přijmout, překrucuje jako teď ozzy atd. to je jiná písnička 😄
Ozzy o SUV kecal = hezký že má aspoň u někoho zastání 😉
Navíc to pomotal nejen úmyslně ale kompletně to poplet = s timhle argumentem přišel myslim MT nebo kdo >😒]
Že je někdo odmítá přijmout, překrucuje jako teď ozzy atd. to je jiná písnička 😄
Ozzy o SUV kecal = hezký že má aspoň u někoho zastání 😉
Navíc to pomotal nejen úmyslně ale kompletně to poplet = s timhle argumentem přišel myslim MT nebo kdo >😒]
To víš, my jsme tu samí překrucovači... jen ty jsi prý mistr citátů 😉
Až najdeš taky u někoho zastání, dej vědět, docela by mě ten člověk zajímal 😄
Až najdeš taky u někoho zastání, dej vědět, docela by mě ten člověk zajímal 😄
Zrovna ty jsi pořád neakceptoval ta fakta, že za cenu Aurise v hybridu mám vybaveného Fokuse taktéž ve čtyřválci a ještě silnějšího >😁 Ale to je jedno, nebudem plevelit další diskuzi 😄
edit: Už si to konečně po celém týdnu akceptoval, tak dobře, už bych to dál neřešil >😁
edit: Už si to konečně po celém týdnu akceptoval, tak dobře, už bych to dál neřešil >😁
Vieš čo, čím viac príspevkov od teba čítam, tým viac mám pocit, že ty ani nie si chlap. Teda chlap v pravom zmysle slova. Skôr v tých riadkoch vidím ješitnú ženskú, ktorá musí mať vždy pravdu a posledné slovo. Niečo na spôsob dvoch pravidiel : 1. Tvoja mama má vždy pravdu. 2. Ak ju nemá, platí pravidlo číslo 1.
PS : z vašej nedávnej plamennej debaty najviac pobavila hláška na spôsob že naposledy si prehliadol auto v mŕtvom uhle tak pred 10. rokmi, >😁 a vieš že ti aj verím? Zo zadu z detskej sedačky za vodičom sa to fakt musí blbo sledovať. >😁 Toľko k tým faktom.
PS : z vašej nedávnej plamennej debaty najviac pobavila hláška na spôsob že naposledy si prehliadol auto v mŕtvom uhle tak pred 10. rokmi, >😁 a vieš že ti aj verím? Zo zadu z detskej sedačky za vodičom sa to fakt musí blbo sledovať. >😁 Toľko k tým faktom.
Věř [odkaz] 😉
Vidíš babu = co ví zrovna vo autech víc než Karel a ozzy? Tos moc nepromyslel viď? >😒]
A teď se chci pobavit já = kolikrát tejdně se to stane tobě? >😁
Vidíš babu = co ví zrovna vo autech víc než Karel a ozzy? Tos moc nepromyslel viď? >😒]
A teď se chci pobavit já = kolikrát tejdně se to stane tobě? >😁
😄 😄 😄 :yes:
No to zase ne, ale nema smysl se asi bavit, ze rozmery, spec. vyska, hmotnost a hmota atd. budou mit za pricinu obecne horsi chovani SUV v zatackach a pomalejsi prujezdy.
Jo, kdyz srovnas male auto s 200 PS a RRS s 500+ PS, tak tomu RRSportu neujede, porad bych ale rekl, ze pri aspon solidnim naladeni auta bude prujezd zatackou jako takovy rychlejsi nez RRS.
Jo, kdyz srovnas male auto s 200 PS a RRS s 500+ PS, tak tomu RRSportu neujede, porad bych ale rekl, ze pri aspon solidnim naladeni auta bude prujezd zatackou jako takovy rychlejsi nez RRS.
ja to vidím na remízku, lebo na rozdiel od autora by som pri tomto type auta preferoval stabilitu a pohodlie jazdy pred "rezaním zatáčok".
[odkaz]
Angláni jsou úchylní kvůli papírovým emisím. Podívej jaká důležitost je na ně v hodnocení kladena.
Jedinou poznámku o nízkých emisích CO2 v hodnocení vidím jen u LR. A pokud by na ně byl kladen v hodnocení důraz, tak by musela vyhrát Kia, protože má papírové emise CO2 zdaleka nejnižší 42,8 mpg, Kodiaq a Disco jsou kolem 50.
Ono mpg je obrácená jednotka než l/100...
Ano, máš pravdu, pak je s podivem, že nevyhrálo Disco s nejlepší hodnotou mpg a ještě navrch domácí stroj.
Je potřeba vnímat Disco pořádně, jedná se o nejlevnější výrobek LR, platí se za značku a jeho cenová úroveň i přes postupný pokles je stále vysoká. Je podvozkově komfortnější než Kaďák, prostorově nestrádáš, ale uvnitř si nijak prémiově nepřipadáš.
Takže když přijde na lámání chleba a redaktor se sám sebe zeptá, jestli by připlatil proti kvočně, tak si pravděpodobně řekne, že ne.
Takže když přijde na lámání chleba a redaktor se sám sebe zeptá, jestli by připlatil proti kvočně, tak si pravděpodobně řekne, že ne.
A jak to souvisí s Tvým tvrzením, že testér klade důležitost na papírové emise?
Důvod je zřejmě v těch udávaných uhlíkách, kde je to Kodi: 151, Disco: 139, Sore: 174g. To je pak problém Kie, viz ta Tax bracket, ač reálné uhlíky jsou Disco a Sore +-stejné.
Disco je domácí stroj, to ano... ale prostě není o tolik lepší, o kolik je dražší (i když tohle je vždycky ošemetná diskuse).
PS: editace příspěvku posouvá čas... to jsou věci 😄
Disco je domácí stroj, to ano... ale prostě není o tolik lepší, o kolik je dražší (i když tohle je vždycky ošemetná diskuse).
PS: editace příspěvku posouvá čas... to jsou věci 😄
Mě z toho plyne, že u LR jsou s náskokem největší pohádkáři, protože udávanou spotřebu mají suverénně nejnižší, ale v reálu naměřenou spotřebu suverénně nejvyšší (navíc při nejhorší dynamice auta), naopak Kia má ten rozdíl relativně ještě akceptovatelný a při nějaké snaze je ta deklarovaná spotřeba/emise CO2 asi dosažitelná, na rozdíl od Disca, kde udávaná spotřeba/emise CO2 jsou vyloženě bajky pro děti.
Tak já si celou dobu čtu o tom, jak je prakticky ve všem Sorento lepší, tedy s výjimkou prostoru pro nohy vzadu, protože v pojetí ACZ delší posun zadní lavice sice pohybuje objemem kufru, ale nikoli prostorem pro nohy. No a co se dozvím na konci: "Těsný souboj skončil ještě těsnějším výsledkem ve prospěch kodiaqu." To je opravdu síla hodná Kocourkova. Podle mne jste tím článkem spíše Kodiakovi udělali medvědí službu. Všechny ty jízdní benefity, které od této třídy skutečně nikdo kromě blázna nebo škodovkou placeného pisálka nečeká, jsou totiž dané právě a jen tím, že Kodiak je zkrátka původně menší auto nafouklé po česku na rozměry jiné třídy. Jednoduchý princip započatý u O1, která byla střední třídou 😃, stále jede na plné obrátky. A to novém větším SUV dokonce začal uvažovat i SEAT, už ho vymýšlejí 😄, zatímco Škoda zase vymýšlí menší SUV jako má SEAT (ironie). No kdo by to řekl. Ještě by mne zajímalo k tomu zobecňujícímu poznatku o uspořádání pohonu, co by pisálek řekl na současná Volva. Opravdu neskutečná hlína, tedy spíš bahno.
Kouzlo modulární platformy je, že už není žádné "původně menší auto". Už tu není omezení rozvoru ani rozchodu, které tolik trápilo OI a OII. MQB samozřejmě znamená motor napříč a tedy zřejmě omezení na R4 motory, jenže Sorento je na tom úplně stejně. Problém nastane, pokud se cena protne s šestiválcovým Touaregem... ale opět, ten problém má spíš Sorento než Kodiaq, protože Sorento prostě pod mega nekoupíš, Kodiaq ano.
Volvo - no, jde o to, že XC90 začíná na 1,5... a tím pádem na ní jsou logicky trošku vyšší nároky. Člověk by za těch +50% čekal nějakou hodnotu navíc... a taky ji samozřejmě dostane, jen teda zrovna v kapitole motor a jízda ne.
Volvo - no, jde o to, že XC90 začíná na 1,5... a tím pádem na ní jsou logicky trošku vyšší nároky. Člověk by za těch +50% čekal nějakou hodnotu navíc... a taky ji samozřejmě dostane, jen teda zrovna v kapitole motor a jízda ne.
Dotaženější design, hezčí digi budíky, středový tunel obšitý umělou kůží, moc víc mě nenapadá, za mega navrch to není, ale to je čistě pohledem value for money. 😉
To bych ani neřekl. I teď připraví dané verze platformy s danými rozvory. Ano, můžou klidně udělat další verzi, jen se jim musí chtít. Zatím asi jediná změna je, že Octavia má svůj vlastní rozvor, který snad nikdo jiný nemá. Ani sourozenecké kombíky, což bylo překvapivé. Nemusí tedy stát na rozvoru Golfu (alespoň předpokládám, že u starších Octavií rozvor seděl s Golfem). A Kodiaq má myslím větší rozvor než základní Tiguan, ale má být prodloužený Tiguan a pak máš Atlas, takže se zjevně počítalo s většími vozy.
Ta omezení tu tedy pořád jsou. Stejně jako dříve je to jen otázka toho, jestli jim to bude stát za nějaké natahování a upravování. Dříve se platformy navzájem odvozovaly. Když tedy chtěli udělat platformu například pro Passat, tak vzali platformu Golfu jako základ. V tomhle směru prakticky není rozdíl. To je samozřejmě jen mé vnější pozorování. A nevím, jestli se něco nezměnilo, ale podlahy pro MQB snad Škoda musela vozit z Německa, sama je nedokázala vyrobit (nevím, jestli byl problém jen v kapacitě, ale mělo jít o to, že jsou z vysokopevnostních ocelí, co si tak vzpomínám, možná neměli vhodný lis, nevím). Což jim jen svazuje ruce, pokud by si chtěli udělat svou variantu (jsou závislí na VW).
Ta omezení tu tedy pořád jsou. Stejně jako dříve je to jen otázka toho, jestli jim to bude stát za nějaké natahování a upravování. Dříve se platformy navzájem odvozovaly. Když tedy chtěli udělat platformu například pro Passat, tak vzali platformu Golfu jako základ. V tomhle směru prakticky není rozdíl. To je samozřejmě jen mé vnější pozorování. A nevím, jestli se něco nezměnilo, ale podlahy pro MQB snad Škoda musela vozit z Německa, sama je nedokázala vyrobit (nevím, jestli byl problém jen v kapacitě, ale mělo jít o to, že jsou z vysokopevnostních ocelí, co si tak vzpomínám, možná neměli vhodný lis, nevím). Což jim jen svazuje ruce, pokud by si chtěli udělat svou variantu (jsou závislí na VW).
No dobře. Ale máš u koncernu Atecu, Tiguan a Kodiaq. Rozměry😒br />
Délka 4339 mm 4486 mm 4697 mm
Šířka 1807 mm 1839 mm 1882 mm
Výška 1601 mm 1632 mm 1655 mm
Rozvor 2638 mm 2681 mm 2791 mm
Tj. pro MQB SUV máš tři rozměry, +5cm / +10cm rozvor, +15cm / +11cm délka... kde v tom je to omezení? Můžeš si to naspecifikovat jak chceš, jediný pevný rozměr je osa přední nápravy od pedálů. A přijde menší SUV... a možná větší SUV...
Ano, Octavia I a II měly stejný rozvor a tam to docela tlačilo. Dneska má Octavia delší, Leon SC kratší...
Délka 4339 mm 4486 mm 4697 mm
Šířka 1807 mm 1839 mm 1882 mm
Výška 1601 mm 1632 mm 1655 mm
Rozvor 2638 mm 2681 mm 2791 mm
Tj. pro MQB SUV máš tři rozměry, +5cm / +10cm rozvor, +15cm / +11cm délka... kde v tom je to omezení? Můžeš si to naspecifikovat jak chceš, jediný pevný rozměr je osa přední nápravy od pedálů. A přijde menší SUV... a možná větší SUV...
Ano, Octavia I a II měly stejný rozvor a tam to docela tlačilo. Dneska má Octavia delší, Leon SC kratší...
Škoda si ale nemůže naspecifikovat, co chce. VW má připraveny určité velikosti a tím to hasne. Dnes těch velikostí můžou mít více, ale nic jim nebránilo udělat více velikostí i dříve. Jen chtít. Vem si první Superb, který měl prodlouženou platformu Passatu (použitou v čínském, prodlouženém Passatu). Prodloužení rozvoru není zase takový problém. Jen jim to očividně například u Octavie nestálo za to (až do třetí generace). Jak se zdá, ani s MQB to není taková sranda (ta flexibilita tam bude, jen to pořád dá práci), jinak by nemuseli připravovat každou variantu a FIII by neutřela nudli. A zrovna prodloužení rozvoru je úkon, kde si neumím představit nějaké výraznější úspory. Šetřit by měla jinde. Mohli se samozřejmě rozhodnout dát část úspor (které si tedy slibovali) do vytvoření většího počtu variant. Teď mají větší výběr, ale v principu je to omezení stejné (celkem pevně daná nabídka).
Tomu rozumím, ale spíše jsem měl na mysli, že Sorent👋SantaFe je jiná platforma nežli Sportage/iX35. A přesně o tom to je, proto ta auta nejsou srovnatelná a proto se Sorento chová jako opravdové SUV zatímco Kodiaq jako kompromis založený pro tři nižší třídy vozidel (viz diskuse o MQB).
No a já říkám, že tenhle pohled už je out. Až vyjede nové Polo, bude na stejné platformě jako Passat. Pak bys mohl s pohrdáním napsat, že zatímco Passat je kompromis na podvozku subkompaktu/kompaktu, tak i40 je plnohodnotné auto střední třídy. Takhle to ale už prostě nefunguje, v reálu je to přesně naopak.
Kodiaq dostal v rámci koncernového Lega přesně to, co potřeboval - samozřejmě MQB, ale v zesílené verzi, s přiměřeným rozvorem, s robustní převodovkou DQ500, s možností adaptivních tlumičů, s velkými koly atd.
Výsledky všech testů co tu kdo poslal to nakonec potvrzují - Kodiaq vyhrává všude. Což u novinky není zase takové překvapení.
Kodiaq dostal v rámci koncernového Lega přesně to, co potřeboval - samozřejmě MQB, ale v zesílené verzi, s přiměřeným rozvorem, s robustní převodovkou DQ500, s možností adaptivních tlumičů, s velkými koly atd.
Výsledky všech testů co tu kdo poslal to nakonec potvrzují - Kodiaq vyhrává všude. Což u novinky není zase takové překvapení.
Osobně tuhle Škodovku považuju momentalně za nejošklivější, ale to je osobní pohled, každopádně neustálé chváléní a vyzdvihovaní jak je auto praktické a pak to neumí ani složit sedačky do roviny, tak to je ostuda. Osobně si taky myslím, že SUV je o pohodli, a ne nepohodlném pseudosportovním podvozku, takze vytěz je Kia. Ale jinak test kupodivu ujde.
Rozdiel vyraznejsi, ale klasicky automat vs. Dsg,ale hlavne by ma zaujimalo ci musi byt Kodiaq osadeny Ad Blue,co pri najvyssej specifikacii ocakavam (Vela ludi moze vidiet ako zvysene riziko ci naklad do buducnosti),co Kia urcite nevyuziva a tam sa ten liter spotreby urcite potom prejavi. Vykonnejsie verzie s Ad Blue su uspornejsie ako menej vykonne bez, myslim, ze aj pri Superb to tak je.
Tak test proběhl tradičně navýsost korektním způsobem, kdy se opět jednoznačně prokázalo, že Škoda dělá nejlepší vozy. Rozhodovaly známky jako kvalita zpracování nebo zavazadelník a variabilita.
Korejci se zkrátka můžou snažit sebevíc, ale na úroveň tuzemského bestselleru stále nemají :-!
Korejci se zkrátka můžou snažit sebevíc, ale na úroveň tuzemského bestselleru stále nemají :-!
No, zaplat panbuuu, ze je to jen folklor ceskych "nezavislych" pisalku. Ja si vzdy radsi vyhledam vicero zdroju na netu a nanestesti pro Skodovku to s tou jeji nedostiznosti tak horke nebude... 😄
Tady není o čem. Sorento je poctivý kus auta, sice je v základu dražší, ale taky hodnotnější. Je to vyloženě rodinný auto včetně místa a komfortu, co víc si přát. Je sice v trochu v americkém stylu, ale celkem to nevadí. Samozřejmě interiér by potřeboval možná lehce omladit. Kodiaq je určitě fajn počin Škody, ale nelíbí se mi, ani v reálu na při jizdě na dálnici se mi jeho karoserie nelíbila, je to takový unisex. Úzký kufr, nerovná podlaha, nejistý podvozek, hluk od náprav, podtáčející DSG. Samozřejmě v levnější variantách má své opodstatnění a je to dobrá volba.
Tak tahle věta mě dostala:
"Ve všech kategoriích, kde Škodovka působí nebo působila, se totiž stala jasnou jedničkou, nebo jí s malým odstupem patřilo druhé místo".
Ano, ve světě Světa motorů, je škoda ve všech třídách od Fabie po Superb "jasnou jedničkou".
"Ve všech kategoriích, kde Škodovka působí nebo působila, se totiž stala jasnou jedničkou, nebo jí s malým odstupem patřilo druhé místo".
Ano, ve světě Světa motorů, je škoda ve všech třídách od Fabie po Superb "jasnou jedničkou".
Test celkem dobrý.
Vidím to na remízu , KIA má na korejce nesmyslné ceny. :no:
Škoda je zase moc úzká a při tom dlouhá..ale cena je celkem zajímavá.
Takový Nissan X-Trail vypadá lépe než obě tyto SUV a stojí méně.
Každý má jiný vkus a prioritu..
Vidím to na remízu , KIA má na korejce nesmyslné ceny. :no:
Škoda je zase moc úzká a při tom dlouhá..ale cena je celkem zajímavá.
Takový Nissan X-Trail vypadá lépe než obě tyto SUV a stojí méně.
Každý má jiný vkus a prioritu..
cena kie je stale podla mna velmi prijemna.... dostavas za tie penaize ozaj velky a silny a pohodlny stroj.... je to skutocne monumentalne auto... a zaroven velmi dobre uz spracovane... aj ked ja by som asi skor manual.... predsa len do terenu s tym stejne uz clovek nepojde a manual bude aj spotrebou aj cenou este lepsi... tam sa uz vojdes do miliona a to je ferova ponuka ktoru tazko konkurencia prebije
x-trail ma mensi razvor aj celkovu dlzku... o motore ani nevravim... pride mi ze konkuruje skor outlanderu ako sorentu... sorento je vyssi level
x-trail ma mensi razvor aj celkovu dlzku... o motore ani nevravim... pride mi ze konkuruje skor outlanderu ako sorentu... sorento je vyssi level
Nissan je rozhodně vyšší lvl než jakákoliv KIA .. >😒]
Korejec si k japoncům nemůže ani čuchnout...i když ten pokrok před tragikomickými korejskými autíčky 15 let zpátky tam bezpochyby vidět je.
Motor má X-Trail konečně slušný , nový dvoulitr Dci je srovnatelný s konkurencí.
To že má lepší kompaktní rozměry , je právě na X-trailu nejzajímavější.
Přitom vnitřní prostor a variabilita je lepší než u Sorenta/Kodiaqu....právě vzhledem k délce auta. Navíc je Nissan designem hezčí a za rozumnou cenu , Sorento se v ČR neprodává skoro vůbec.
Kdo by taky dal milion za korejské SUV ?
Navíc zbytečně dlouhého , těžkopádného a v terénu sotva průměrného?
Kodiaq začíná cenově slušně , ale ve slušné výbavě je tam milion taky a to za tak úzké a škaredé SUV dá asi jen český fanatický fanda Škodovky. 😉
Korejec si k japoncům nemůže ani čuchnout...i když ten pokrok před tragikomickými korejskými autíčky 15 let zpátky tam bezpochyby vidět je.
Motor má X-Trail konečně slušný , nový dvoulitr Dci je srovnatelný s konkurencí.
To že má lepší kompaktní rozměry , je právě na X-trailu nejzajímavější.
Přitom vnitřní prostor a variabilita je lepší než u Sorenta/Kodiaqu....právě vzhledem k délce auta. Navíc je Nissan designem hezčí a za rozumnou cenu , Sorento se v ČR neprodává skoro vůbec.
Kdo by taky dal milion za korejské SUV ?
Navíc zbytečně dlouhého , těžkopádného a v terénu sotva průměrného?
Kodiaq začíná cenově slušně , ale ve slušné výbavě je tam milion taky a to za tak úzké a škaredé SUV dá asi jen český fanatický fanda Škodovky. 😉
SantaFe, nebo Tucson a roztrhejte ho na kusy. A opět se ptám? Nejsou ty porovnávací testy zbytečnou prací, když už každé bylo testováno X krát zvlášť? A když znovu uvádím, že vítěz je předem znám!
Skuste urobit test Kodiak 4x4 DSG 2TDI vs Tuareg V6 TDI 4x4. A viete preco? Lebo maju rovnaku cenu! ...no ale u Vas by dynamikou a motorom vyhral asi ten prvy "gázik" že?!!?
Mila redakce nezlobte se, ale odmitam to cist, berte to jako protest. Skoncil jsem na druhe vete.
"Ve všech kategoriích, kde Škodovka působí nebo působila, se totiž stala jasnou jedničkou, nebo jí s malým odstupem patřilo druhé místo.".
Tak takhle by to proste neslo.
(a ted mi vsichni zacnou vysvetlovat, ze prece jde o ceske prodeje nebo tohle nebo tamto, ale faktem zustava, ze tohle je na mentalni urovni diktatury)
"Ve všech kategoriích, kde Škodovka působí nebo působila, se totiž stala jasnou jedničkou, nebo jí s malým odstupem patřilo druhé místo.".
Tak takhle by to proste neslo.
(a ted mi vsichni zacnou vysvetlovat, ze prece jde o ceske prodeje nebo tohle nebo tamto, ale faktem zustava, ze tohle je na mentalni urovni diktatury)
Aké sú skúsenosti s DSG vs Hydroměnič po meste? Plíženie sa v kolónach a podobne.
Totiž v Amerike s tým VW nejakú dieru do sveta nespravil, ani BMW a M-B ich nepoužívajú, príde mi to ako sociálny automat. Ani skúsenosti z môjho okolia nie sú veľmi priaznivé, napr. Bratislavské kolóny + kamošov nový Golf s DSG nebolo bohviečo.
Totiž v Amerike s tým VW nejakú dieru do sveta nespravil, ani BMW a M-B ich nepoužívajú, príde mi to ako sociálny automat. Ani skúsenosti z môjho okolia nie sú veľmi priaznivé, napr. Bratislavské kolóny + kamošov nový Golf s DSG nebolo bohviečo.
DSG nejsou všechny stejný. Mám v autě zřejmě tu samou, co má teď Kodiaq (DQ500?) a žádné cukačky v kolonách a pod. neznám.Evidentně si s naladěním dali víc práce, než s levnějšími DSG, používanými u Golfů, Oktávek a pod. Za cca 35tkm jsem si jedinkrát neřekl "co to ta převodovka dělá", v podstatě o ní vůbec nevím, což považuju za ideál.
No, ono je to nový (asi ročný) kombík GTD za cca 33 tisíc a to ani na pomery VW nie je lacné. Je pravda, že piatkové kolóny sú extrém, ale nebolo to príjemné. Ale to bude asi tým, že ak som jazdil s automatom, vždy to bol hydro, alebo variátor a tam plazenie nebol problém.
Si prostě klikař [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😄
Položil som vecnú otázku. Nechcem rozpútať flame.
Totiž, ide o nový služobák. MPV (pohodlné vystupovanie/nastupovanie) s automatom (zasa to pohodlie) a s dvojlitrovým dízlom (lebo firemná politika, spotreba ...)
Uvažoval som Touran s DSG, Alhambra s DSG, alebo Zafira s hydro. Cca 40-50t km ročne a hrozia časté a dlhé jazdy v upchatom meste. Preto tá otázka pod článkom s rôznymi automatmi.
Totiž, ide o nový služobák. MPV (pohodlné vystupovanie/nastupovanie) s automatom (zasa to pohodlie) a s dvojlitrovým dízlom (lebo firemná politika, spotreba ...)
Uvažoval som Touran s DSG, Alhambra s DSG, alebo Zafira s hydro. Cca 40-50t km ročne a hrozia časté a dlhé jazdy v upchatom meste. Preto tá otázka pod článkom s rôznymi automatmi.
Viz já 10:17 = žádný flame = takhle to prostě je
Na častý dlouhotrvající jízdy v upchatom městě bych DSG neupřednostňoval :-!
Na častý dlouhotrvající jízdy v upchatom městě bych DSG neupřednostňoval :-!
Takže Zafira?
Ešte bola idea Prius+, ale to u vedenia (zatiaľ) neprešlo, možno o ďalších 4-5 rokov.
Ešte bola idea Prius+, ale to u vedenia (zatiaľ) neprešlo, možno o ďalších 4-5 rokov.
Kterej z tvých pěti odkazů říká, že DSG DQ500 cuká?
Stačí jeden z těch pěti.
Stačí jeden z těch pěti.
Nemám chuť se hádat = jestli tim chceš říct že víš máš ověřeno že verze DQ500 se nic z toho negativního netýká fajn. VW rádo používá první majitele motorů atp. jako testovací jezdce, DSG dělaj 10 let = je fajn jestli už je vychytáno
Přesto bych Direktschalgetriebe z principu konstrukce pro častou jízdu v městskejch kolonách v upchatom městě neupřednostňoval = HDM automat je v tomhle z principu lepší
Přesto bych Direktschalgetriebe z principu konstrukce pro častou jízdu v městskejch kolonách v upchatom městě neupřednostňoval = HDM automat je v tomhle z principu lepší
Záleží na nabídce, apriori bych se nebál ani jednoho z toho. Alhambra je o kus větší auto než ty další dvě, záleží, jestli to využiješ. V té (větší) třídě bych ještě kouknul na S-Max.
S-Max má svý výhody = při častym dlouhym poskakování v kolonách je ale asi nevyužiješ
V tom je jasnym ne-li drtivym vítězem Prius [odkaz] [odkaz] [odkaz] = dal sem tabulky spolehlivosti který vede právě Prius = bohužel odkazy sou definitivně blokovaný = už nejdou ani editovat
Skvělej přístup auto.cz :yes: :yes: ;-\
V tom je jasnym ne-li drtivym vítězem Prius [odkaz] [odkaz] [odkaz] = dal sem tabulky spolehlivosti který vede právě Prius = bohužel odkazy sou definitivně blokovaný = už nejdou ani editovat
Skvělej přístup auto.cz :yes: :yes: ;-\
Nemám žádnou touhu si s tebou dopisovat přes SZ.
DSG DQ500 klidně může mít problémy se spolehlivostí, k tomu se nijak nevyjadřuju. Nevšiml jsem si, že by to byl nějaký obecný problém, ale nepopírám, že to tak třeba může být.
Fordí dvojspojka taky není vzorem spolehlivosti, automat v mainstreamu (v Evropě!) bude asi téměř vždycky riziko dražší opravy, kromě hybridů. A vlastně asi nejen u mainstreamu. Automat je jedna ze spousty věcí, který na autě stojí dost peněz. Počínaje diodovými světly, přes třeba adaptivní podvozky, vstřiky, a tak bych mohl asi dlouho pokračovat. Pak by byla ideálem Dacia, kde se téměř nemá co drahého pokazit.
DSG DQ500 klidně může mít problémy se spolehlivostí, k tomu se nijak nevyjadřuju. Nevšiml jsem si, že by to byl nějaký obecný problém, ale nepopírám, že to tak třeba může být.
Fordí dvojspojka taky není vzorem spolehlivosti, automat v mainstreamu (v Evropě!) bude asi téměř vždycky riziko dražší opravy, kromě hybridů. A vlastně asi nejen u mainstreamu. Automat je jedna ze spousty věcí, který na autě stojí dost peněz. Počínaje diodovými světly, přes třeba adaptivní podvozky, vstřiky, a tak bych mohl asi dlouho pokračovat. Pak by byla ideálem Dacia, kde se téměř nemá co drahého pokazit.
Že nemá ? To možná dřív. Teď už se do Dacií začíná dostávat i dražší technika...turbomotory, dvojspojka. Na druhou stranu nějaké větší průšvihy ohledně TCe a EDC zatím neprosákly, takže možná už to je ta v souvislosti s Dacií vždy zmiňovaná "ověřená technika". Každopádně připlatit těch pár fufníků za pětiletou záruku je jasná volba.
Ve firmě jsem měl dva Tiguany, jeden byl tuším rok výroby 2008 nebo 2009 a měl 6 st. HDM Aisin, druhý byl rok výroby 2011 a měl už mokré DSG (někdy kolem 2009-2010 VW přešlo u Tiguanu z HDM na DSG) a zkušenost je taková, že DSG bylo výrazně lepší. Pohodlí při pojíždění ve městě bylo stejné, ovšem dynamika DSG (obě auta měla 2.0 TDI 103 kW) byla na zcela jiné, vyšší úrovni, DSG tam prostě sázela kvalty bez jakéhokoliv prodlení, HDM trvalo přeřazení věky. A maření výkonu v hydroměniči mělo i ekonomický efekt, tam kde HDM nedokázalo jet pod 8,5 (typicky po městě), jelo DSG za 7,5, tam kde se HDM při klidné jízdě dostalo na 7,5, jelo DSG v pohodě pod 6,5. Tento test v podstatě potvrzuje stejný rozdíl ve spotřebě, nevím od koho bere Kia HDM nebo zda je to vlastní výroba, ale myslím, že motor KIA jako takový by s manuálem bral plus mínus stejně jako motor Škody s manuálem (nebo s dvojspojkou), ale HDM spotřebu minimálně o litr zvyšuje a dynamiku snižuje (Kia má vyšší výkon i krouťák a přesto dynamicky nestíhá). Navíc HDM zklamalo i ve spolehlivosti, v 95tkm v něm cosi ruplo a šlo řadit jen 1-2 na 3 st. už nepřeřadil. Oprava v autorizáku byla vyčíslená na 190tczk plus práce (kompletní výměna HDM) takže auto šlo garážistům co se zabývají repasemi automatů, stálo to 90 tczk a obratem šlo do bazoše. DSG natočilo bez problémů 160tkm, tedy obvyklou porci ve firmě a do bazoše šlo bez nějakého vícenákladu s tím, že za dobu života žralo minimálně o litr méně. Takže když vynechám schopný HDM současnosti, což je 8ZF, který má rychlost řazení daleko lepší než jiné HDM a zároveň si ponechává hladkost řazení a měl bych si volit u běžného mainstreamu mezi HDM a DSG, tak jednoznačně DSG (samozřejmě mokré, suché dvojspojky jsou jen levný oj€b). Ten schopný HDM 8ZF je totiž jen pro podélnou zástavbu a ta se v mainstreamu dnes nevyskytuje, takže se tam nevyskytuje ani schopný HDM (9ZF pro příčnou zástavbu je zmetek stejně jako to suché DSG).
[odkaz] 😄
Nic lepšího neumíš?
Jak si přeješ = protože tu sou definitivně zablokovaný odkazy: z autofora.cz Manual vs automat: co je lepší v přímém srovnání u 10 oblíbených aut = přesný čísla, žádný pohádky dejte na mě
Máš tam ZF, DSG i Aisin 😄
Když sou ty odkazy blokovaný tak holt jen z ACZ [odkaz] [odkaz] [odkaz] + [odkaz]
Vtip že docela slušnej motor 1.8TSI je s DSG oříznutej na trapnejch 250 Nm stejně jako má 1.4TSI 103 kW sem shodou okolností zmiňoval včera [odkaz]
A Aisin roky dělá 8st. pro příčnou i podélnou zástavbu = používá je třeba BMW
Máš tam ZF, DSG i Aisin 😄
Když sou ty odkazy blokovaný tak holt jen z ACZ [odkaz] [odkaz] [odkaz] + [odkaz]
Vtip že docela slušnej motor 1.8TSI je s DSG oříznutej na trapnejch 250 Nm stejně jako má 1.4TSI 103 kW sem shodou okolností zmiňoval včera [odkaz]
A Aisin roky dělá 8st. pro příčnou i podélnou zástavbu = používá je třeba BMW
Až tu příště potkáš Šimpanze, byla by na místě omluva, za to, jak "neumí vkládat odkazy".
Ne nebyla = proč by měla bejt? Cos zas vymyslel? 😉
Eště takovej DSG bonus [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😄
Eště takovej DSG bonus [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😄
"Tak si to shrneme: Tvrdíš že odkazy s autofora sem nejdou dát = no dou. "
"1) nauč se dávat odkazy"
"2) a neuměj dávat odkazy "
To jen tak v rychlosti.
"1) nauč se dávat odkazy"
"2) a neuměj dávat odkazy "
To jen tak v rychlosti.
Jak vždycky úplně blbě 😉
Jako obvykle pracuješ s nedostatkem informací a děláš závěry 😄
Napovim ti: v tý diskuzi s šimpanzem i po ní sem odkazy z auforora dávat eště šly = musel si je editovat protože napoprvý to systém ACZ zablokoval ale šlo to. X-krát to tu vysvětloval Barrichelo i já. Včera nebo dneska udělali změnu = už nejde ani editovat jak sem napsal!
Plus udělali i další jemnou změnu SW = když edituješ vlastní příspěvek změní se čas na dobu editace
Jako obvykle pracuješ s nedostatkem informací a děláš závěry 😄
Napovim ti: v tý diskuzi s šimpanzem i po ní sem odkazy z auforora dávat eště šly = musel si je editovat protože napoprvý to systém ACZ zablokoval ale šlo to. X-krát to tu vysvětloval Barrichelo i já. Včera nebo dneska udělali změnu = už nejde ani editovat jak sem napsal!
Plus udělali i další jemnou změnu SW = když edituješ vlastní příspěvek změní se čas na dobu editace
Zato ty děláš závěry exaktní: polámaný Aisin: s autem jezdil i.diot a staral se o něj druhej
polámané DSG: výrobce má zákazníka za pokusného králíka.
polámané DSG: výrobce má zákazníka za pokusného králíka.
Ano = až budeš o problematice vědět víc = dáš mi za pravdu 😉
No možná = jeden nikdy neví 😄
To že HDM sou celkově a trochu z principu spolehlivější ale neni zrovna tajemství = to víš
Dvojspojka je super vynález = ale na to na co byl vynalezenej. Dneska neni žádný tajemství že kvalitní HDM si dá DSG k svačině = proto taky před pár lety koncern přestal tlačit a u Audi postupně začal nahrazovat právě HDM = to taky víš
Proč myslíš že to dělali? 😉
Viz konkrétní naměřený data na který sem nemoh dát odkaz ale dal aspoň název = dneska už dvojspojkou neušetříš. Máš relativně slušnou šanci že naopak = furt je poruchovější, i když to nejhorší je fakt asi už pryč
A s tim olejem to tak prostě je = nejčastější přičina je *** 😄
No možná = jeden nikdy neví 😄
To že HDM sou celkově a trochu z principu spolehlivější ale neni zrovna tajemství = to víš
Dvojspojka je super vynález = ale na to na co byl vynalezenej. Dneska neni žádný tajemství že kvalitní HDM si dá DSG k svačině = proto taky před pár lety koncern přestal tlačit a u Audi postupně začal nahrazovat právě HDM = to taky víš
Proč myslíš že to dělali? 😉
Viz konkrétní naměřený data na který sem nemoh dát odkaz ale dal aspoň název = dneska už dvojspojkou neušetříš. Máš relativně slušnou šanci že naopak = furt je poruchovější, i když to nejhorší je fakt asi už pryč
A s tim olejem to tak prostě je = nejčastější přičina je *** 😄
Typická tetička Kylie, na konkrétní informace o voze odkazy o koze.
[odkaz] nebuď trapnej
Můžu ti říct i pravděpodobnou příčinu = s autem jezdil *** a staral se o něj druhej: Nejčastějš se přehřeje výměník tepla = příčinou je nedostatečnej přísun oleje
Když hlídáš hladinu oleje a používáš kvalitní = spíš se to nestane. Znám magora co s čimkoli jezdí jak magor ale olej mění i v polovině doporučený doby a [odkaz]
Můžu ti říct i pravděpodobnou příčinu = s autem jezdil *** a staral se o něj druhej: Nejčastějš se přehřeje výměník tepla = příčinou je nedostatečnej přísun oleje
Když hlídáš hladinu oleje a používáš kvalitní = spíš se to nestane. Znám magora co s čimkoli jezdí jak magor ale olej mění i v polovině doporučený doby a [odkaz]
Úžasný, od klávesnice, na dálku a taková podrobná diagnóza. Nechceš jít dělat do té firmy co opravuje automaty, ještě mám někde číslo, jako svačinářku by tě určitě vzali.
Na nic lepšího se nevzmůžeš? 😉
Jasně že by chtěli svačinářku s takovejma znalostma >😁
Prostě příště než si začneš vymejšlet tak mysli = nebo si aspoň zjisti ceny 😄
Jasně že by chtěli svačinářku s takovejma znalostma >😁
Prostě příště než si začneš vymejšlet tak mysli = nebo si aspoň zjisti ceny 😄
No ty znalosti si ještě doplň, s těmito vygooglenými znalostmi bys na tu svačinářku asi nedosáhla. Pokud si dobře pamatuji, tak zásadní položky na fakturách z roku 2013 byly😒br />
demontaž převodovky, rozebrání a zaslání mechatroniky k opravě cca 10tczk
výměna setrvačníku motoru, práce plus materiál něco přes 30tczk
oprava mechatroniky v nezávislém servisu něco přes 30 tczk
montáž, převodovky, náplň, diagnostika 10 tczk
Na to jakou si vymyslel ptákovinu machruješ statečně [odkaz] 😄
Repasovaná převodovka na pětkovýho bavoráka stojí 1500-2000€ = podle těch € ti správně dochází že v Německu. Podobně Ečkovej Mercedes
Cena kterou si napsal je teoretický maximum při totálce = všechno nový = v autorizovanym servisu. A teď ten fór = i ty už dávno nabízej možnost jít cestou repasovanejch dílů 😉
Ale ten fór že to mělo stát 190 tisíc + práce = ten je nezapomenutelnej :yes: >😒]
Předpokládám že bez daně? >😁
Moh bys přestat hrát úplnýho de Bila a přestat mě oslovovat jako ženskou? Dík :-!
Repasovaná převodovka na pětkovýho bavoráka stojí 1500-2000€ = podle těch € ti správně dochází že v Německu. Podobně Ečkovej Mercedes
Cena kterou si napsal je teoretický maximum při totálce = všechno nový = v autorizovanym servisu. A teď ten fór = i ty už dávno nabízej možnost jít cestou repasovanejch dílů 😉
Ale ten fór že to mělo stát 190 tisíc + práce = ten je nezapomenutelnej :yes: >😒]
Předpokládám že bez daně? >😁
Moh bys přestat hrát úplnýho de Bila a přestat mě oslovovat jako ženskou? Dík :-!
Cenu v autorizovaném servisu jsem ti napsal, 190 tczk plus práce (jenom za převodovku, nikoliv za další poničené věci, klidně si to ověř u libovolného servisu VW). Je to cena v roce 2013, opravit ji neuměli (v autorizáku) jinak než výměnou za novou. A oprava vlastní mechatroniky v nezávislém servisu není oprava auta. Zjisti si, kolik stojí třeba zničená dvouhmota a kolik stojí hodina práce v autorizovaném servisu. Repasováná převodovka je cena, když není převodovka zničená, nakonec to máš napsané i v tom tvém ceníku, výměna těsnění, nějakých kroužku, podložek etc. Tahle převodovka když měla při rozjezdu přeřadit ze 2 na 3 st. tak se prostě kousla, něco prdlo a auto smykem zastavilo se zablokovanými koly. Poničená nebyla tedy jen převodovka, ale na výměnu byla i dvouhmota, plus kontrola ojničních ložisek a haldexu, protože klidně mohlo odejít kde co. To co tady dáváš jsou ceníky za generálku mechatroniky, nic víc. Jít cestou opravy v nezávislé opravně mí nabídli i tenkrát a tak to také probíhalo, autorizák opravil motor, demontoval převodovku, demontoval mechatroniku, tu odvezl někam do Brna, přivezl zpět, zkompletoval převodovku a vše dal do kupy. Přibližné ceny jsem napsal, pokud nevěříš, tak je to jen tvůj problém. To, že dnes možná dělají opravu vlastní mechatroniky místo za 35 za 20 tczk a ještě výměnným způsobem (otázka je, jestli ten výměnný způsob funguje v okamžiku, kdy jim tam vysypeš na stůl hromádku rozlámaných koleček a ne jenom ošoupanou mechatroniku) je klidně možné, ale tehdy prostě nedělali, asi se ty Aisiny s postupem doby podělaly všechny a mají z toho príma kšeft.
Ne nemohl, x-let jsi tu vystupovala jako ženská, dodnes je tady asi 15 tis. tvých příspěvků, kde sama sebe oslovuješ v ženském rodě, takže nemohl.
Ne nemohl, x-let jsi tu vystupovala jako ženská, dodnes je tady asi 15 tis. tvých příspěvků, kde sama sebe oslovuješ v ženském rodě, takže nemohl.
Kecáš a eště blbě = nebo je servis VW fakt ku.va nejdražší na světě >😒]
K dokonalosti už jen chybí říct kterej autorizák to je 😄
Došlo ti žes to s cenou přepísk tak si přidal Haldex? = dobrý :yes: >😁
Ale je super jak za poslední 3 roky spadly ceny co? >😒]
Musíš se chovat jak de bil? = si de bil :-!
K dokonalosti už jen chybí říct kterej autorizák to je 😄
Došlo ti žes to s cenou přepísk tak si přidal Haldex? = dobrý :yes: >😁
Ale je super jak za poslední 3 roky spadly ceny co? >😒]
Musíš se chovat jak de bil? = si de bil :-!
Ty máš něco s očima, viď?
Píše o KONTROLE Haldexu. Ta určitě 40tis. nestála.
Tebe překvapuje cena za kompletní nové HDM v autorizáku vč. výměny 190t?
Kolik bys čekal, odborníku, 50t? 😲
Píše o KONTROLE Haldexu. Ta určitě 40tis. nestála.
Tebe překvapuje cena za kompletní nové HDM v autorizáku vč. výměny 190t?
Kolik bys čekal, odborníku, 50t? 😲
Ty seš fakt fanatik >😁
Dal sem x odkazů = Ham nic = prostě lže = jak vysvětlíš tu extrémně jinou cenu v odkazech než v Hamově bajce?
190 tisíc + práce nejspíš bez DPH je totální úchylnost = neskutečný kam ste ochotný zajít 😄
Třeba to: "asi se ty Aisiny postupem doby podělaly všechny" :yes: :yes: >😒]
Jak se ti líbí o kolik šly za poslední 3 roky ceny dolů? Dílů i práce? Neni to super že dneska je levnější i autorizák? 😉
Dal sem x odkazů = Ham nic = prostě lže = jak vysvětlíš tu extrémně jinou cenu v odkazech než v Hamově bajce?
190 tisíc + práce nejspíš bez DPH je totální úchylnost = neskutečný kam ste ochotný zajít 😄
Třeba to: "asi se ty Aisiny postupem doby podělaly všechny" :yes: :yes: >😒]
Jak se ti líbí o kolik šly za poslední 3 roky ceny dolů? Dílů i práce? Neni to super že dneska je levnější i autorizák? 😉
Tak ještě jednou, kolik si myslíš, že má stát nová převodovka HDM?
Starej 6 st. Aisin [odkaz] do VW 190 tisíc + práce + DPH = Aisin i ZF pro BMW i Mercedes vlastní automaty to co sem napsal >😁
Představ si kdyby VW používal i 8st. Aisiny jako BMW a Volvo a Lexus = to by bylo za kolik? >😒]
Styď se Karle = stačí porovnat co Ham. napsal původně a co přidal ve 20😁2 když zjistil že to neprojde: najednou nebyla poničená jen převodovka ale i dvouhmotnej setrvační, nutná kontrola haldexu a ojničních ložisek = s dodatkem že za poslední 3 roky výrazně zlevnilo 😄
Představ si kdyby VW používal i 8st. Aisiny jako BMW a Volvo a Lexus = to by bylo za kolik? >😒]
Styď se Karle = stačí porovnat co Ham. napsal původně a co přidal ve 20😁2 když zjistil že to neprojde: najednou nebyla poničená jen převodovka ale i dvouhmotnej setrvační, nutná kontrola haldexu a ojničních ložisek = s dodatkem že za poslední 3 roky výrazně zlevnilo 😄
Zbytečná otázka, ale-seš psychicky zdráv? Ty jsi sem napsal, že REPASOVANÁ převodovka stojí cca 54t. Chápeš rozdíl mezi zrepasovanou a novou?
>😁 Ham se tak strašně vyděsil, že by mu u takovýho trouby jako ty něco neprošlo (noční můra všech zdejších diskutujících, ), že to musel zrevidovat. >😁 >😁 >😁
>😁 Ham se tak strašně vyděsil, že by mu u takovýho trouby jako ty něco neprošlo (noční můra všech zdejších diskutujících, ), že to musel zrevidovat. >😁 >😁 >😁
Karle fakt to hodně ale hodně přeháníš 8-s
Chytil sem Hama při prokazatelný lži = buď tak hodnej a chovej se k němu jako když si totéž myslíš o něčem co sem napsal já
Vyměňovat novou má smysl leda u auta v záruce = repasovaná je se stejnou zárukou = je to běžná nabídka i v autorizovanejch servisech
Nevim teda jestli u VW 😄
Cena kterou uved fakt může platit jen u totálky kdy měnili a kontrolovali úplně všechno = a dávali nový díly
Svoje kecy fakt přeháníš = neumíš okecat Hamovu razantní změnu opravovanejch dílů = tak vymyslíš sra.ku o noční můře = si ubožák že se stydim skoro za tebe
Sežeň si už ty koule a normálně přiznej že Ham. blbě kecal = no a neprošlo to
Chytil sem Hama při prokazatelný lži = buď tak hodnej a chovej se k němu jako když si totéž myslíš o něčem co sem napsal já
Vyměňovat novou má smysl leda u auta v záruce = repasovaná je se stejnou zárukou = je to běžná nabídka i v autorizovanejch servisech
Nevim teda jestli u VW 😄
Cena kterou uved fakt může platit jen u totálky kdy měnili a kontrolovali úplně všechno = a dávali nový díly
Svoje kecy fakt přeháníš = neumíš okecat Hamovu razantní změnu opravovanejch dílů = tak vymyslíš sra.ku o noční můře = si ubožák že se stydim skoro za tebe
Sežeň si už ty koule a normálně přiznej že Ham. blbě kecal = no a neprošlo to
Jeden z nás dvou má fakt problém s očima. Já čtu, že v autorizáku chtěli za funglovku 190, tak udělal opravu jinde, což se vším okolo vyšlo na 90. Co čteš ty?
Tak jen tak v rychlosti = aspoň tohle už ti došlo, že je jinak než sis myslel? Mluvim o tvý pecce z 13:12 kdyby ti to nedošlo
Já čtu to samý: A viz níže vysvětluju a dávám odkazy že je to kec a proč je to kec
A ten náhlej výraznej nárůst oprav = to potvrzuje 😉
A teď mám dotaz já: Proč se k hamově bajce nechováš aspoň tak jako když já napíšu fakta? 😄
Já čtu to samý: A viz níže vysvětluju a dávám odkazy že je to kec a proč je to kec
A ten náhlej výraznej nárůst oprav = to potvrzuje 😉
A teď mám dotaz já: Proč se k hamově bajce nechováš aspoň tak jako když já napíšu fakta? 😄
Ahá, takže zrepasovaná převodovka stojí pade, a když někdo řekne, že ho montáž/demontáž + věci okolo stála dalších 40, prokazatelně kecá?
Ty seš adept na Bohnice. Dej ty svoje *** přečíst rodičům, nebo ideálně tetě. Pohladí tě po hlavě a zaveze tě k lékaři.
Ty seš adept na Bohnice. Dej ty svoje *** přečíst rodičům, nebo ideálně tetě. Pohladí tě po hlavě a zaveze tě k lékaři.
Ty seš fakt neskutečnej = lhát zapírat okecávat mlžit :yes: >😁
A navíc si neodpověděl! [odkaz] 😄
Teď koukám na diskuzi = 6 st. Aisin v P407 = oprava převodovky s měničem = 500 až 2000€
A teď ten fór = je to diskuze z roku 2012 >😒]
Možná zrovna tohle odvětví na rok 2013 silně zdražilo = naštěstí to už zase spadlo >😁
To mi připomnělo starou historku když Buřtík zajel do česka a někde si dal drahou whisky a oni mu jako cizinci naúčtovali 2násobek. Ukázal že v lístku je poloviční cena a oni to okecávali že ten už neplatí, že teď sou jiný ceny. Tak si stěžoval písemně a upozornil že teď už jí zase prodávaj za tu původní cenu. A přišla oficiální odpověď: Že zdražili a teď zase zlevnili :yes: :yes: >😁 >😒]
Už sem našel odkuď má Ham. tu šílenou cenu = generálka variátoru Nissan stála před 10 lety 60 tisíc, ale Multitronicu čtvrt milionu >😁
Cituju: "Zažil sem problémy už při 80 tisících kilometrech s Multitronikem od Audi. A tahle převodovka stojí 250 tisíc korun" říká majitel pražského specializovaného servisu Josef Malý 😄
A navíc si neodpověděl! [odkaz] 😄
Teď koukám na diskuzi = 6 st. Aisin v P407 = oprava převodovky s měničem = 500 až 2000€
A teď ten fór = je to diskuze z roku 2012 >😒]
Možná zrovna tohle odvětví na rok 2013 silně zdražilo = naštěstí to už zase spadlo >😁
To mi připomnělo starou historku když Buřtík zajel do česka a někde si dal drahou whisky a oni mu jako cizinci naúčtovali 2násobek. Ukázal že v lístku je poloviční cena a oni to okecávali že ten už neplatí, že teď sou jiný ceny. Tak si stěžoval písemně a upozornil že teď už jí zase prodávaj za tu původní cenu. A přišla oficiální odpověď: Že zdražili a teď zase zlevnili :yes: :yes: >😁 >😒]
Už sem našel odkuď má Ham. tu šílenou cenu = generálka variátoru Nissan stála před 10 lety 60 tisíc, ale Multitronicu čtvrt milionu >😁
Cituju: "Zažil sem problémy už při 80 tisících kilometrech s Multitronikem od Audi. A tahle převodovka stojí 250 tisíc korun" říká majitel pražského specializovaného servisu Josef Malý 😄
To ti klidně řeknu Porsche Praha-Smíchov. Nabídli dvě varianty opravy,
varianta a) podle postupů autorizovaného servisu, tedy s výměnou za kompletně novou převodovku, cena 190 tczk plus práce, to jsem zamítl.
varianta b) rozeberou, opraví co umí oni (dvouhmota) a mechatroniku pošlou k opravě do nezávislého servisu a nakonec celé dají dohromady. To stálo těch cca 90 tczk ve struktuře, kterou jsem již psal😒br /> demontáž převodovky, rozebrání a zaslání mechatroniky k opravě cca 10tczk
Žádný haldex jsem nepřidal, řekl jsem, že kontrolovali celý pohonný řetězec, který dostal kvůli převodovce na prd€l a výsledkem bylo, že měnili na motoru dvouhmotu, převodovku na základě dohody poslali k opravě nezávislému servisu. Ano VW má dost drahý servis, dva mechanici za den a přes deset papírů je na účtě jen za práci, pokud jsi toto nevěděla, tak není o čem.
D€bila si nech pro buřtíka.
varianta a) podle postupů autorizovaného servisu, tedy s výměnou za kompletně novou převodovku, cena 190 tczk plus práce, to jsem zamítl.
varianta b) rozeberou, opraví co umí oni (dvouhmota) a mechatroniku pošlou k opravě do nezávislého servisu a nakonec celé dají dohromady. To stálo těch cca 90 tczk ve struktuře, kterou jsem již psal😒br /> demontáž převodovky, rozebrání a zaslání mechatroniky k opravě cca 10tczk
Žádný haldex jsem nepřidal, řekl jsem, že kontrolovali celý pohonný řetězec, který dostal kvůli převodovce na prd€l a výsledkem bylo, že měnili na motoru dvouhmotu, převodovku na základě dohody poslali k opravě nezávislému servisu. Ano VW má dost drahý servis, dva mechanici za den a přes deset papírů je na účtě jen za práci, pokud jsi toto nevěděla, tak není o čem.
D€bila si nech pro buřtíka.
To fakt nemáš koule přiznat že to nevyšlo? Vymyslel sis bajku o poruchovym HDM za naprosto šílený ceny oprav a skvělym bezporuchovym DSG = no a realita je spíš obrácená. Čtvrt mega za Multitronic je těžká úchylka = nedivim se že ti to uvízlo v hlavě a zkusils to použít >😁
Viz odkazy na ceny = to neustálý lhaní je trapný eště víc
Koukám že VW stejně jako všichni má zvýhodněný servisní sazby pro starší vozy = buď seš v záruce nebo to pak máš levnější = jen tobě to nabídli za 1/4 mega
Šikovný kluci [odkaz] tam si určitě koupim příští auto 😄
Dám další citát: Celá oprava pro Ford Mondeo vyjde kolem 60 000 kč včetně zakoupení nové automatické převodovky Aisin TF-80SC = tu používá třeba i BMW i8, Citroen C5 a 6, spousta Volvo atd. = jiná možnost že kecáš nebo si případně brutálně naletěl neni
Vzhledem k tomu že sis dodatečně vzpomněl že v tý ceně vlastně byly další velký opravy klonim se k a)
Viz odkazy na ceny = to neustálý lhaní je trapný eště víc
Koukám že VW stejně jako všichni má zvýhodněný servisní sazby pro starší vozy = buď seš v záruce nebo to pak máš levnější = jen tobě to nabídli za 1/4 mega
Šikovný kluci [odkaz] tam si určitě koupim příští auto 😄
Dám další citát: Celá oprava pro Ford Mondeo vyjde kolem 60 000 kč včetně zakoupení nové automatické převodovky Aisin TF-80SC = tu používá třeba i BMW i8, Citroen C5 a 6, spousta Volvo atd. = jiná možnost že kecáš nebo si případně brutálně naletěl neni
Vzhledem k tomu že sis dodatečně vzpomněl že v tý ceně vlastně byly další velký opravy klonim se k a)
Typická Kylie, nikdy neudrží myšlenku, neustále odbočuje na nesouvisející témata. Nevím proč tady matláš Mondeo, i8, C5 nebo Volva, zjisti si prostě a jednoduše cenu nové převodovky na Tiguana s označením 09G v autorizovaném servisu VW. Já to udělal a cenu jsem tady dal.
Typickej lhář chycenej při činu = kecy žvásty za celou diskuzi žádný fakta = čistá nula proti xy odkazum a konkrétnim cenám 😉
Monde, i8 a C5 atd. sem zmínil protože tam je cena zlomková proti tvý Volkswagen bajce 😄
Tohle se řeší zárukou = zadarmo. Nebo po záruce = za ceny který sem napsal a dal odkazy
Nebo v bajkách pro neználky za čtvrt mega = prostě ti to nevyšlo tak se dál neztrapňuj lháři prolhanej :-!
Monde, i8 a C5 atd. sem zmínil protože tam je cena zlomková proti tvý Volkswagen bajce 😄
Tohle se řeší zárukou = zadarmo. Nebo po záruce = za ceny který sem napsal a dal odkazy
Nebo v bajkách pro neználky za čtvrt mega = prostě ti to nevyšlo tak se dál neztrapňuj lháři prolhanej :-!
Dala jsi hromadu odkazu na zcela nesouvisející záležitosti, ani jeden ohledně nové převodovky Aisin pro Tiguana u autorizovaných servisů VW.
Si fakt trapná buzno :-!
Nauč se lhát nebo mít koule přiznat se když tě přitom chytěj
Nauč se lhát nebo mít koule přiznat se když tě přitom chytěj
Soustřeď se na cenu nového Aisinu pro Tiguana v autorizovaných servisech VW, evidentně o ni nemáš ani tušáka a jenom mlžíš nesmyslnými odkazy.
Cenu týhle převodovky v Mondeu a dalších sem napsal i dal odkazy = seš fakt tak ubohej že tvrdíš že pro VW stála 3x spíš 4x víc? 😐
Zkusils to = neprošlo to. Buď chlap
Zkusils to = neprošlo to. Buď chlap
Dala jsi cenu v Mondeu, to je ten problém. Cenu v autorizovaném servisu VW neznáš a netušíš.
Ty si fakt zoufalec >😁
Ano, je zoufalé přesvědčit tě aby sis zjistila cenu v autorizovaném servisu VW a přestala cpát do diskuze hromadu nesouvisejících odkazů. Nadlidský úkol, to co podprůměrný jedinec jako já zvládne jedním kontaktem se servisem, je u tebe v podstatě neřešitelné.
Zajímavé srovnání :yes:
90tczk je na neorigo repasi docela nářez! 😲
90tczk je na neorigo repasi docela nářez! 😲
Hlavně je to za starej 6st. Aisin ptákovina 😄
Levný repasovaný převodovky do starejch aut ti dneska nabízej i autorizovaný servisy
Levný repasovaný převodovky do starejch aut ti dneska nabízej i autorizovaný servisy
Zajímavý že takovouhle hovadinu zbaštíš a se mnou se hádáš o každou kravinu 😉
Co řikáš na to že najednou je v tý ceně 190 t. kč + práce = už i oprava Haldexu a dvouhmotnýho setrvačníku? >😒]
Co řikáš na to že najednou je v tý ceně 190 t. kč + práce = už i oprava Haldexu a dvouhmotnýho setrvačníku? >😒]
Výměna setrvačníku je v tom čtvrt milionu, ne ve 190 tisících. Haldexu zřejmě nic nebylo. 😉
V tom Tiguanu jsi měl právě DQ500. Co se týče HDM, dobrý je podle mne i 8 stupňový "podélný" Aisin. Musel bych se podívat na přesné označení, moc aut ho nepoužívá, ale má ho například Cayenne.
Nejspíše ano, nijak jsem to podrobně nezkoumal, protože nebyl důvod. Podélně uložené HDM jsou asi výrazně lepší než příčné, které mají různé oj€by kvůli malé zástavbové délce u napříč uložených motorů. 9ZF má tuším řazení 4-5 řešeno "natvrdo" zubovými koly, kdy se musí srovnat otáčky vstupního a výstupního hřídele a dělá to problémy, buď to řadí pomalu a hladce, nebo rychle a s cukáním a dodnes se o tom píší story naštvaných uživatelů až po x-svolávaček (Evoq, Jeep a další). Srovnání 8ZF pro podélnou a 9ZF pro příčnou je nebe a dudy, v podstatě nesrovnatelné převodovky. Podélný Aisin má asi i Touareg.
Pro příčnou zástavbu má Aisin i 8 stupňovou a na ni jsem takové stížnosti nezaznamenal. Je například v Mini nebo 2AT.
Jj, Touareg a první generace Q7 myslím také (ze začátku možná měla starší 6 stupňový, jako první generace Touaregu/ Cayenne). Druhá generace by měla mít už ZF, kterou jinak používají (od A4 po A8 + Q5).
Jj, Touareg a první generace Q7 myslím také (ze začátku možná měla starší 6 stupňový, jako první generace Touaregu/ Cayenne). Druhá generace by měla mít už ZF, kterou jinak používají (od A4 po A8 + Q5).
Jo, zrovna Ford celi v USA hromadnym zalobam prave kvuli ucukanym PowerShiftum.
Jj = odkazy na auto forum.cz sou na ACZ nově plně zablokovaný (už to nejde ani s editovánim) takže název článku: Dvojspojkové automaty dál trápí Ford, s PowerShiftem musí znovu k soudu
To by šéfstvo VW a dalších čumělo kdyby sme v Evropě nebyli brambory 😉
To by šéfstvo VW a dalších čumělo kdyby sme v Evropě nebyli brambory 😉
A pokud jsem četl správně, pak fordí PowerShift je tatáž přvodovka, jako Renaultí EDC.
Ne ale si blízko = obě vyvinul Getrag. EDC má narozdíl od PowerShift suchou spojku je určená pro menší zátěže. PowerShift je teoreticky lepší převodovka = myslim že s většíma problémama 😉
Snad ti to nezkomplikuju = existuje i levnější verze PowerShift se suchou spojkou
Smutný že koncern před lety prosadil dvojspojku jako masovou náhradu automatu = postupně se přidalo dost dalších výrobců = no a dneska jejich investici do vývoje 2spojek do masovejch modelů aut která vypadala tak nadějně pomalu začíná zvonit umíráček = byla to slepá cesta vývoje. Než začneš zase šílet = budou v nabídce eště dlouhý roky = ale v dražších vozech už sou nahrazená a postupně od ní budou dál odstupovat nejspíš všichni výrobci
Na konci snad zůstane tam kde má bejt a na co byla vynalezená = vždycky sem byl optimista 😄
Snad ti to nezkomplikuju = existuje i levnější verze PowerShift se suchou spojkou
Smutný že koncern před lety prosadil dvojspojku jako masovou náhradu automatu = postupně se přidalo dost dalších výrobců = no a dneska jejich investici do vývoje 2spojek do masovejch modelů aut která vypadala tak nadějně pomalu začíná zvonit umíráček = byla to slepá cesta vývoje. Než začneš zase šílet = budou v nabídce eště dlouhý roky = ale v dražších vozech už sou nahrazená a postupně od ní budou dál odstupovat nejspíš všichni výrobci
Na konci snad zůstane tam kde má bejt a na co byla vynalezená = vždycky sem byl optimista 😄
Zatím žádnej umíráček nevidím.
To mě nepřekvapuje 😉
Možná pomůže tohle: Už sem se ptal a neodpověděls = Všechny dražší modely koncernu skončily s DSG a 2spojky nahradily znova HDM
Proč? 😄
Hele to je dobrý = jak sem řikal že zase trochu obměnili SW a už nejde dávat odkazy z atf.cz = současně upravili i editaci že se zařadí podle času editace a nezůstane původní příspěvek. Zrovna sme prokázali jaká je to blbost = tvuj příspěvek kdy reaguješ na můj je chronologicky zařazenej před něj :yes: >😁
To bude dělat v přehlednosti slušnej bordel >😒]
Možná pomůže tohle: Už sem se ptal a neodpověděls = Všechny dražší modely koncernu skončily s DSG a 2spojky nahradily znova HDM
Proč? 😄
Hele to je dobrý = jak sem řikal že zase trochu obměnili SW a už nejde dávat odkazy z atf.cz = současně upravili i editaci že se zařadí podle času editace a nezůstane původní příspěvek. Zrovna sme prokázali jaká je to blbost = tvuj příspěvek kdy reaguješ na můj je chronologicky zařazenej před něj :yes: >😁
To bude dělat v přehlednosti slušnej bordel >😒]
Pokud třeba A5 nebo A6 bereš jako levnější modely koncernu, tak jo.
Já jsem si teda nějakýho jasnýho trendu nevšiml. A5 i A6 jen k nejsilnějším motorizacím.
A6 dožívá- budiž, ale A5 je nová.
Já jsem si teda nějakýho jasnýho trendu nevšiml. A5 i A6 jen k nejsilnějším motorizacím.
A6 dožívá- budiž, ale A5 je nová.
To mě nepřekvapuje mk2 😄
Proč si zase nedpověděl? Že je ve vyšších modelech koncernu 2spojka už dávno nahrazená zase zpátky HDM víš nebo?
Takže proč? 😉
Pro jistotu zopakuju: Ten trend kterej nevnímáš už dávno běží. 2spojky nenahraděj HDM automaty = trend už se zase otočil a jejich podíl klesá. Ale je to běh na dlouhou trať = proto to asi nevnímáš
Pokud ti de o škodovky a levnější audiny a tak = to může bejt eště na desetiletí. Ale když si zmínil a6 a 5 = viz třeba i poslední test naftovejch A6, E a 5er = konkurence používající ZF8 a vlastní 9st. má prostě lepší převodovky. U koncernu to nahrazujou shora = v příští generaci bude to A6 mít třeba taky už jen ZF8HP nebo prostě nějakej HDM automat
Co řikáš na ten bordel v řazení editací? >😒]
Proč si zase nedpověděl? Že je ve vyšších modelech koncernu 2spojka už dávno nahrazená zase zpátky HDM víš nebo?
Takže proč? 😉
Pro jistotu zopakuju: Ten trend kterej nevnímáš už dávno běží. 2spojky nenahraděj HDM automaty = trend už se zase otočil a jejich podíl klesá. Ale je to běh na dlouhou trať = proto to asi nevnímáš
Pokud ti de o škodovky a levnější audiny a tak = to může bejt eště na desetiletí. Ale když si zmínil a6 a 5 = viz třeba i poslední test naftovejch A6, E a 5er = konkurence používající ZF8 a vlastní 9st. má prostě lepší převodovky. U koncernu to nahrazujou shora = v příští generaci bude to A6 mít třeba taky už jen ZF8HP nebo prostě nějakej HDM automat
Co řikáš na ten bordel v řazení editací? >😒]
Debtaovat s tebou, to je jak strkat hlavu do mraveniště.
Já píšu, že z toho co píšeš by se to mělo týkat Audi, nejnovější je A5, a tam je to kromě 3,0TFSi samej S-tronic.
A ty tu zase místo něčeho konkrétního vypotíš deset "=" , dvacet otazníků a že jsem neodpověděl na nějakou tvou určitě velmi důležitou otázku z května minulýho roku.
Fu.ck.
Já píšu, že z toho co píšeš by se to mělo týkat Audi, nejnovější je A5, a tam je to kromě 3,0TFSi samej S-tronic.
A ty tu zase místo něčeho konkrétního vypotíš deset "=" , dvacet otazníků a že jsem neodpověděl na nějakou tvou určitě velmi důležitou otázku z května minulýho roku.
Fu.ck.
No tak nic = ale snažil jsem se 😉
Nezkoušej to s květnem demagogu = teď furt dokola opakuju jednu prostou otázku: Proč nahrazujou DSG zase zpátky klasickym HDM? 😄
Protože blokace použij Google: autf.cz VW se odvrací od dvouspojek = 22.6.2016
Nebo klidně i jinej zdroj 😉
Prostě představa že 2spojky nahraděj celosvětově nejen u koncernu VW většinu HDM automatů už před časem vzaly za svý = teď sme v postupný fázi omezování
Ta fáze bude dlouhá = delší než ten nástup = investice se musej vrátit = klídek eště hodně let budeš mít možnost koupit si DSG 😄
Naprosto nemístný Fu.ck. nebudu komentovat :-!
Nezkoušej to s květnem demagogu = teď furt dokola opakuju jednu prostou otázku: Proč nahrazujou DSG zase zpátky klasickym HDM? 😄
Protože blokace použij Google: autf.cz VW se odvrací od dvouspojek = 22.6.2016
Nebo klidně i jinej zdroj 😉
Prostě představa že 2spojky nahraděj celosvětově nejen u koncernu VW většinu HDM automatů už před časem vzaly za svý = teď sme v postupný fázi omezování
Ta fáze bude dlouhá = delší než ten nástup = investice se musej vrátit = klídek eště hodně let budeš mít možnost koupit si DSG 😄
Naprosto nemístný Fu.ck. nebudu komentovat :-!
Zase jsi to pomotal.
HDM jen u nejsilnějších modelů, což píšu už potřetí, no dobrá, píšu si s tebou, tak je to normální.
V tom článku z AF píšou vyjádření Audi: „Do 400 Nm je ideální převodovkou DSG".
To, že v modelech S a RS bude ZF, je prima, ale nevidím nikde žádný soumrak dvouspojek. To je fabulace AF, a následně tvá.
Další tvá mimořádně hloupá fabulace je, že strašně toužím po dlouhém trvání DSG.
Mě je to relativně buřt. S aktuální jsem spokojenej, ale když bude místo ní ZF8, dost možná budu ještě spokojenější.
To je pořád to samý- přečteš si, že někdo zašlápl mravence, a hned tu hlásáš, že mravencům hrozí vyhubení.
Přečteš si, že auto v rámci přímé konkurence není tak obratné, a hlásáš, že se s ním na dálnici nedá zatáčet.
Zajímavý, po editaci(opravil jsem hrubku) zmizel i :no:
HDM jen u nejsilnějších modelů, což píšu už potřetí, no dobrá, píšu si s tebou, tak je to normální.
V tom článku z AF píšou vyjádření Audi: „Do 400 Nm je ideální převodovkou DSG".
To, že v modelech S a RS bude ZF, je prima, ale nevidím nikde žádný soumrak dvouspojek. To je fabulace AF, a následně tvá.
Další tvá mimořádně hloupá fabulace je, že strašně toužím po dlouhém trvání DSG.
Mě je to relativně buřt. S aktuální jsem spokojenej, ale když bude místo ní ZF8, dost možná budu ještě spokojenější.
To je pořád to samý- přečteš si, že někdo zašlápl mravence, a hned tu hlásáš, že mravencům hrozí vyhubení.
Přečteš si, že auto v rámci přímé konkurence není tak obratné, a hlásáš, že se s ním na dálnici nedá zatáčet.
Zajímavý, po editaci(opravil jsem hrubku) zmizel i :no:
Zase si nic nepochopil = jako vždy informacim silně odolnej = kecum náchylnej 😉
To že Hamův extrémní žvást podporuješ = je fakt hnus :no: = neboj nezmizí = sem patří = Je to hnus :no: :no😒br />
Audi to s převodovkama zase dělaj blbě 2 spojka patří do sportovních aut do všecho ostatního kvalitní HDM = a začínaj se rojit i 10 st. Ale v tom útlumu 2spojek samozřejmě nejde zdaleka jen o audi = i když to je celej tvuj svět a mj i proto tak často nechápeš souvislosti. Kdyby tě tě to zajímalo správně je to u BMW = 2. spojka do vozů jak jí u Porsche vymysleli = sportovních. Do všeho ostatního 8 st. Dneska už i deset = drahejch do Lexusů, středních a dokonce i vozů nižší třídy od GM a Hondy. A proti tomu info na kterou sem dal odkaz = že VW vývoj 10 st. 2spojky ukončil = co myslíš že to znamená? Že budou 6 a 7st. převodovkama konkurovat světu 8-10 stupňum? 😄
I když u tebe by to popravdě asi stačilo 😉
Dobrej černej humor že vedení VW to dávno ví že trend se otočil = a proto taky zrušilo vývoj 10st. DSG
Trend kdy si celej svět myslel že většina HDM bude nahrazená 2 spojkama prostě skončil = u všech značek. Viz odkazy trhy kde si nenechaj .rát na hlavu je nechtěj = Austrálie, Amerika i Čína je s DSG silně nespokojená. Na těch trzích už i modely tady furt nabízený s 2spojkama nahradily zase zpátky HDM
Podstata je ale jinde: Ham. lhal = ale neprošlo to = já na to upozornil
Ty jako obvykle ses razantně postavil na tu blbou stranu = ať si příště aspoň nejdřív zjistí ceny = tu cenu 190 tisíc + práce + DPH za starou 6. st. převodovku = tos fakt přehnal 😄
To že Hamův extrémní žvást podporuješ = je fakt hnus :no: = neboj nezmizí = sem patří = Je to hnus :no: :no😒br />
Audi to s převodovkama zase dělaj blbě 2 spojka patří do sportovních aut do všecho ostatního kvalitní HDM = a začínaj se rojit i 10 st. Ale v tom útlumu 2spojek samozřejmě nejde zdaleka jen o audi = i když to je celej tvuj svět a mj i proto tak často nechápeš souvislosti. Kdyby tě tě to zajímalo správně je to u BMW = 2. spojka do vozů jak jí u Porsche vymysleli = sportovních. Do všeho ostatního 8 st. Dneska už i deset = drahejch do Lexusů, středních a dokonce i vozů nižší třídy od GM a Hondy. A proti tomu info na kterou sem dal odkaz = že VW vývoj 10 st. 2spojky ukončil = co myslíš že to znamená? Že budou 6 a 7st. převodovkama konkurovat světu 8-10 stupňum? 😄
I když u tebe by to popravdě asi stačilo 😉
Dobrej černej humor že vedení VW to dávno ví že trend se otočil = a proto taky zrušilo vývoj 10st. DSG
Trend kdy si celej svět myslel že většina HDM bude nahrazená 2 spojkama prostě skončil = u všech značek. Viz odkazy trhy kde si nenechaj .rát na hlavu je nechtěj = Austrálie, Amerika i Čína je s DSG silně nespokojená. Na těch trzích už i modely tady furt nabízený s 2spojkama nahradily zase zpátky HDM
Podstata je ale jinde: Ham. lhal = ale neprošlo to = já na to upozornil
Ty jako obvykle ses razantně postavil na tu blbou stranu = ať si příště aspoň nejdřív zjistí ceny = tu cenu 190 tisíc + práce + DPH za starou 6. st. převodovku = tos fakt přehnal 😄
Hlavně je tu nová Panamera s novou dvouspojkovou převodovkou. Audi nebude mít nástupce DL501. Ale z toho se těžko dělají závěry. Tu převodovku si udělalo Audi, s nikým ji nesdílelo. Velmi brzy přišli s motory, které už ta převodovka nezvládla. A v USA a kdo ví, na jakých dalších trzích, místo ní nabízeli 8HP. Z ekonomického hlediska to podle mne vypadá pochybně. Byl bych radši, kdyby se na to vyprdli a radši celou dobu kupovali 8HP. Dvouspojka jim zůstane, ale pouze pro slabší motory a už to nebude 501. Uvidíme, jestli v příští RS6 nebude třeba převodovka z Panamery. 😄
Jestli nejsou magoři začnou používat převodovku z Panamery
8HP nabízej myslim už nejen v USA a dalších trzích = spíš bych to formuloval téměř obráceně: Všude krom Evropy 😄
On takovýhle přechod chvíli trvá = ale viz aktuální srovnávačky D3 = tam kde Audi nabízí DSG dopadá nejhůř. To trvale nemůžou nechat
8HP nabízej myslim už nejen v USA a dalších trzích = spíš bych to formuloval téměř obráceně: Všude krom Evropy 😄
On takovýhle přechod chvíli trvá = ale viz aktuální srovnávačky D3 = tam kde Audi nabízí DSG dopadá nejhůř. To trvale nemůžou nechat
S-max už asi nie. Aj keď subjektívne ide o najlepšie európske MPV akým som kedy jazdil (v amerike u mňa top Kia Sedona).
Jednak slovenský dovozca Fordu má divnú fleetovú politiku ( ostatní vedia dať cca 15-18% z cennika dole), navyše Ford servis a ja nie sme kamaráti. Po skúsenostiach (všetko novo kupované autá) s Focusom, Mondeom, C-maxom, predošlým S-maxom, Transitom, Transitom Custom už nie, slovenskému Fordu ani cent.
Edit: tá alhambra bola vo výbere, lebo sa berie viac Seatov a bola by lepšia cena, nijako zvlášť ma nepriťahuje
Jednak slovenský dovozca Fordu má divnú fleetovú politiku ( ostatní vedia dať cca 15-18% z cennika dole), navyše Ford servis a ja nie sme kamaráti. Po skúsenostiach (všetko novo kupované autá) s Focusom, Mondeom, C-maxom, predošlým S-maxom, Transitom, Transitom Custom už nie, slovenskému Fordu ani cent.
Edit: tá alhambra bola vo výbere, lebo sa berie viac Seatov a bola by lepšia cena, nijako zvlášť ma nepriťahuje
Ok, vezmeme to po pořadě😒br />
První odkaz: " Takže je radno se obávat (v různé míře) jen suché sedmi-rychlostní převodovky DSG. Všechny ostatní verze presektivních robotů fungují bez zbytečných obtíží. "
Druhý odkaz: "Golf, Bora,Touran, Passat, Audi A3 a Škody Octavia"
Třetí odkaz: "kvůli použitému oleji může dojít ke zkratu" - hmm, jak to vosle souvisí s cukáním v kolonách?
Čtvrtý odkaz: "Kromě typů Citigo a Kodiaq musejí servisy aktualizovat software u všech modelů" - opět, vosle, Kodiaq s lepší DSG je mimo, a i tak to nesouvisí s cukáním.
Pátý odkaz: " Do servisu zamíří modely Octavia, Superb, Fabia, Yeti a Rapid se sedmistupňovou převodovkou DSG"
Shrnovačka- první odkaz říká "neberte levné DSG", ostatní jsou svolávačky povětšinou levnějších DSG. Já jsem napsal, že DQ500 JEZDÍ BEZ CUKÁNÍ, a že DSG v dražších autech je lepší, než v Oktávkách..
Až budeš mít, vosle, neco k věci, tedy že DSG jsou horší v levnějších autech, tak to klidně napiš. :-!
První odkaz: " Takže je radno se obávat (v různé míře) jen suché sedmi-rychlostní převodovky DSG. Všechny ostatní verze presektivních robotů fungují bez zbytečných obtíží. "
Druhý odkaz: "Golf, Bora,Touran, Passat, Audi A3 a Škody Octavia"
Třetí odkaz: "kvůli použitému oleji může dojít ke zkratu" - hmm, jak to vosle souvisí s cukáním v kolonách?
Čtvrtý odkaz: "Kromě typů Citigo a Kodiaq musejí servisy aktualizovat software u všech modelů" - opět, vosle, Kodiaq s lepší DSG je mimo, a i tak to nesouvisí s cukáním.
Pátý odkaz: " Do servisu zamíří modely Octavia, Superb, Fabia, Yeti a Rapid se sedmistupňovou převodovkou DSG"
Shrnovačka- první odkaz říká "neberte levné DSG", ostatní jsou svolávačky povětšinou levnějších DSG. Já jsem napsal, že DQ500 JEZDÍ BEZ CUKÁNÍ, a že DSG v dražších autech je lepší, než v Oktávkách..
Až budeš mít, vosle, neco k věci, tedy že DSG jsou horší v levnějších autech, tak to klidně napiš. :-!
Nemáš. Předpokládám, že myslíš A6. Tam je DL501. I když teoreticky mohli použít nějaké díly, když dělali DQ500 (obě převodovky dělalo myslím Audi, možná s nějakou externí pomocí, ale nejsou připisované žádné firmě), mají myslím rozdílný rating (nezdá se tedy, že by použili stejné spojky, a mám pocit, že to tak skutečně je, že mají jiný průměr). A balení je úplně jiné, protože jedna je určená podél a druhá napříč, což určitě ztíží nějaké sdílení. I když si nejsem úplně jistý, že tenhle Kodiaq má DQ500 a ne DQ381. Kdyby měl 381, tak není o čem.
edit, malo to byť : DSG vs Hydro v meste.
autocorrect v novom mobile je prevít ...
😄
autocorrect v novom mobile je prevít ...
😄
Ta KIA vypadá na obrázkách jako o třídu dospělejší auto. Stačí se podívat na zpracování zádě, Kodiaku tam něco jakoby chybí...
Otázka 😒br />
Takové auto si asi nekoupím jen pro 1-2 pasažéry a mne by zajímalo, jak by se projevil rozdíl v dynamice, pokud bych využil naložení vozidla, popřípadě zatáhnutí přívěsu? Přecijen Kia má větší objem (ale opravdu jen o trochu) a o větší kus lepší točivý moment. Zajímalo by mne, jak rychle zvadne toto TDI proti CRDi, třeba v kopcích (zkušenost se starším 125kw TDI, kde při naloženém autě v kopcích je pokles výkonu skoro na úroveň stejně zatížených slabších TDI kolem 90-100kw a v tu ránu výkonový náskok je o dost nižší).
Bohužel, není buď čas, nebo odvaha.
Je sice fajn, že škodovky jsou řidičsky zajímavá auta, ale k čemu to je platné, pokud je auto vzadu nepříjemně hlučné, tvrdé a kopavé? Potěší moje děti více to, že s nimi ve stodeseti říznu zatáčku, nebo klid a pohoda na palubě?
Já sám nemohu soudit, které auto bych z těchto dvou vybral, Kodiaq mne děsí svým čumákem, ale jinak mi nevadí, Kia je zas docela obtloustlá 😄
Souhlasím, Ceed je z nich nejpovedenější a pokud to nepřeženou a neudělají nějakou revoluci tvarů v další generaci, tak to tak i zůstane .
inak konecne aj skoda uz predviedla SUV palubku... uz z toho necitit ziadnu octavku alebo nejaky kompakt .. parada .. tu vidim najvacsiu silu kodiaqu .. prave v tej SUV kabine ... toto sa skode podarilo :yes:
Test bol sice tesny, ale podarilo sa 😄
Po presadnuti spat do svojho auta som si hned pripomenul, o com to ma byt. Napriek slabsiemu motoru a polovicnym Nm by som v ziadnom pripade nemenil.