Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Modernizovaný Mercedes-Benz S odhaluje techniku. Samořídící auta jsou opět o krok blíže

Trojcípá hvězda nechala nahlédnout do interiéru modernizované třídy S. A také představila její vylepšené asistenční systémy.
Zpět na článek
7. 4. 2017 16:05
7. 4. 2017 17:01
7. 4. 2017 19:45
8. 4. 2017 21:53
7. 4. 2017 16:05
Motory
Nově budou naftové šestiválce o výkonu 210 a 230 KW.
Rozbalit vlákno
0
7. 4. 2017 17:01
interiér
ta přístrojovka se mi ani trochu nelíbí
Rozbalit vlákno
5
Avatar - Belo13
7. 4. 2017 19:45
Re: interiér
Mas pravdu, je hrozna ale zase kedy mal Mercedes peknu pristrojovku? :-)
Avatar - white label
7. 4. 2017 23:09
Re: interiér
U MB tohle neumí, na to se musí k Audi, Porsche...
Avatar - 3_diamanty
7. 4. 2017 22:49
Re: interiér
klasicke budiky su proste nenahraditelne... to farebne plexisklo cez pol kabiny co MB dnes dava do aut je ozaj gyc aky by si taky rolls alebo jaguar nikdy nedovolil
8. 4. 2017 14:17
Re: interiér
ano, bohuzel neumi. U Ecka ty ctyri vydechy klimatizqce jak z Tisice mil pod morem, ponorky kapita a Nemo, pusobi divne a tak nejak okoukane a zastarale uz dnes.

Digi displej je.. k nicemu. Ok, vypada to moderne, ale je to zbytecne kriklave a treba pri pohledu z boku zvenku, kdyz se podivas nekde na krizovatce, to vypada jak kdyby si ridic pred sebe polozil tablet.
Avatar - jpor (RSKa)
8. 4. 2017 14:59
Re: interiér
To su take nazory z fotiek apod. Naživo je interier aj s vydychmi aj s displejom namiesto budikov uzasny, elegantny a aj po 3 rokoch denneho pouzivania sa páči.
Isteze su rozne chute, vkus je individualny. Ale je to otazka jeho nositela a nie objektu
7. 4. 2017 18:02
předjíždění
Cituji:
Po stisknutí směrových světel automobil během deseti sekund zkontroluje volnost vedlejšího jízdního pruhu a rychlost okolních vozidel, a pokud je to možné, změní jízdní pruh.
Nejsem odpůrce některých asistenčních systémů, ale za 10 sekund se ujede několik stovek metrů, normálně asi nikomu tak dlouho netrvá, než začne předjíždět...
Rozbalit vlákno
9
7. 4. 2017 18:45
Re: předjíždění
V teto verzi to bude trvat 10 vterin. V te dalsi uz jenom 4 a v nasledujici uz to bude rovnou automaticky. Ani mobilni telefony nemely na zacatku 4 jadra, jako dnes.
8. 4. 2017 10:39
Re: předjíždění
Řešením je samozřejmě kontrolovat to průběžně, takže v každém okamžiku víš. Auto si s sebou vozí elektrárnu, energie pro procesory je dost. Celkem by mě zajímalo, proč to takhle udělali. Nepřekvapilo by mě, kdyby to bylo umělé.
7. 4. 2017 19:35
Re: předjíždění
Tonení chyba Mercedesu, ale překladu popř editora. Jako vždy na ACZ.
Výživná je i formulace "pomůže řidičovi"
5idič se skloňuje podle "muž"...čili "řidiči"
Téměř v každém článku jsou věcné i mluvnické chyby. Nezřídka obojí - jako tady.
Auto to zkontroluje během zlomku vteřiny. Asi tam mělo být deseti setin sekundy.
8. 4. 2017 10:29
Re: předjíždění
Tak to běž říct lidem z Daimleru:

Active Lane Change Assist: When the driver wishes to change lanes on multi-lane roads (recognised by the navigation system) at speeds from 80 to 180 km/h, it is now sufficient to nudge the indicator stalk. Within the next ten seconds, the sensor system checks together with the driver whether the next lane is clear in front of, alongside and behind the vehicle, also taking into account the speed of any other vehicles. When there is no other vehicle within the relevant safety zone, the driver is supported in changing lane. The initiated lane change is indicated in the instrument cluster and on the head-up display.

[odkaz]
Avatar - jpor (RSKa)
8. 4. 2017 14:55
Re: předjíždění
Takze formulácia v angličtine je taká, že system KONTROLUJE po dobu nasledovnych 10 sekund okolie auta, a neznamena to, ze mu trva 10 sekund kym to vsetko zvládne skontrolovať a zhodnotiť a nasledne sa rozhodne či má konať.
8. 4. 2017 19:29
Re: předjíždění
Zkus se podívat do slovníku, co znamená within. ;-) Po dobu následujících deseti vteřin by bylo for the next ten seconds.

Jinak je tvůj argument zvláštní. I kdyby mu individuální kontrola (pořízení a zpracování vzorku) trvala setinu vteřiny, ale pro předjížděcí manévr to potřeboval zopakovat tisíckrát, asi aby si byl jistý, aby dosáhl požadovaného výkonu, tak to pořád bude znamenat, že potřebuje na kontrolu deset vteřin. Očividně by ta jedna (nebo deset, nebo sto) nestačila. Ta věta nic neříká o tom, jak ten systém funguje a co dělá. Jen dává časový rámec, horní limit. Ono ani není možné, aby ten systém pořídil data a pak je několik vteřin chroustal. To je naprostý nesmysl.

Ty senzory budou využívat i jiné systémy a budou neustále sledovat situaci kolem vozu. I za vozem (nemá vzadu tři radary pro parádu; a to bylo před faceliftem). Napadá mě snad jen to, že by se mohli na tu chvíli podívat víc do dálky, než co normálně sledují. Ale to se chytám stébel. Spíš bych čekal, že značná část toho zpoždění bude umělá. Aby byl nějaký čas mezi dáním znamení a zahájením manévru. Aby měl člověk čas se rozhlédnout. Takovéhle věci. V běžných situacích to také může být méně. To se s během nevylučuje. Na rozdíl od tvého po dobu, pak by to skutečně tak dlouho mělo trvat.
8. 4. 2017 20:10
Re: předjíždění
Schválně jsem se podíval na německou verzi, je to nakonec německá firma.

Aktiver Spurwechsel-Assistent: Will der Fahrer auf mehrspurigen Straßen (erkannt mittels Navigationsdaten) im Geschwindigkeitsbereich von 80 bis 180 km/h die Spur wechseln, reicht jetzt ein Antippen des Blinkers. Innerhalb der nächsten zehn Sekunden überprüft die Sensorik ergänzend zum Fahrer, ob die Nebenspur vor, neben und hinter dem eigenen Fahrzeug frei ist, wobei die Geschwindigkeit anderer Fahrzeuge berücksichtigt wird. Befindet sich im relevanten Sicherheitsbereich kein anderes Fahrzeug, wird der Fahrer beim Spurwechsel unterstützt. Dabei wird der eingeleitete Spurwechsel im Kombiinstrument und im Head-up-Display angezeigt.

Innerhalb mluví za vše.
Avatar - jpor (RSKa)
8. 4. 2017 22:28
Re: předjíždění
Nemecka formulacia je jasnejsia. Anglicka umoznuje oba vyklady. A je to o slovoslede viac nez o slovickach. Pre mna je rozhodujuce uberpruft - ktore vyjadruje dokonany dej, checks moze znamenat kontroluje aj skontroluje.
Kazdopadne 10 sekund mi dava zmysel iba ak je to nejaky horny limit lebo v realite je to strasne dlho, taky system by som si nekupil alebo je pre dochodcov ci pomalobeznych flegmatikov.
Nahodou aktualnu S-klasse mam v garazi a tie radary vzadu su na vselico vcetne mrtveho uhlu atd
9. 4. 2017 10:44
Re: předjíždění
S během podle mne nedokonavý nejde dohromady. Příčí se mi to a ani mi to nedává smysl (během říká, že po uplynutí dané doby bude něco hotové, nebo má být).

Já vím. Proto také vím, že situaci sledují průběžně. Jak jsem napsal nahoře, bylo by zajímavé vědět, proč to takhle udělali.

Nicméně pointou původní reakce bylo, že je to skutečně deset vteřin. Ne špatný překlad desetiny vteřiny nebo něco takového.