Novinky
[odkaz]
...tak nevím, ale jakmile jsem viděl první záběry, vpadlo mi do hlavy spíš velké Infinity... >😁 Nicméně, nevím, čekal jsem trochu něco jiného... Něco do sebe to má, ale popravdě se mi více líbí nový sesterský E😜edition... >😁
No proto mám za tou krásou otazník. Přiznám se, že nový E😜edition je liga, akorát ten motor V6, ach jo. Jinak teda moje krevní skupina je GMC Yukon Denali XL - nevím proč, ale to auto mě chytlo za koule. Akorát tak nějak chybí těch 2,3 milionu, aby si to mohl smrtelník koupit v Čechách. 😢
jjj GMC je opravdu hukot, mají ta auta co do designu dotažená k dokonalosti. Stejne jako jsou E😜 a Nav technicky prakticky totožná a přitom designově vcelku rozdílná SUV, je i GM u Escalade / Yukon / Tahoe / Suburban vidět, že stačí změnit čumák a zadek a hned je celek vnímán úplně jinak... Tak i tak, opuštění V8 u Fordu se mi moc nelíbí >😁 Stejně jako trapně zachrčí naftovým motorem rádoby muskulativný evropské SUV, stejně nedůstojné je i V6 či menší v takovém obřím SUV z USA 😒
A co do ceny, pár let prostě počkej. Před asi 5ti lety jsem hrozně chtěl FullSize US PickUp, na novey by nebylo problém mít, ale penízky se v tu dobu prostě musely kutálet jinam. Nakonec jsem po X letech skončil na velmi výhodné koupi sice starší, ale velmi zachovalé RAMky, samozřejmě s V8. U PickUpů ty ceny klesají v ČR dost svižně, pokud tam teda někdo nenas*re LPG, což je pro tyhle auta jako mor 😒 Ale je fakt že co jsem koukal na US SUV, tam tu cenu sráží jen AAA, dkyž náhodou nějaké mají >😁 Ale jinak si cenovku drží poměrně slušně 😄
A co do ceny, pár let prostě počkej. Před asi 5ti lety jsem hrozně chtěl FullSize US PickUp, na novey by nebylo problém mít, ale penízky se v tu dobu prostě musely kutálet jinam. Nakonec jsem po X letech skončil na velmi výhodné koupi sice starší, ale velmi zachovalé RAMky, samozřejmě s V8. U PickUpů ty ceny klesají v ČR dost svižně, pokud tam teda někdo nenas*re LPG, což je pro tyhle auta jako mor 😒 Ale je fakt že co jsem koukal na US SUV, tam tu cenu sráží jen AAA, dkyž náhodou nějaké mají >😁 Ale jinak si cenovku drží poměrně slušně 😄
To zas tolik nebrečím 😉 Pickupa jsem si vyzkoušel teď posledních 3,5 roku, sice evropskýho, ale už to nechci, nevyužiju to. Příští rok to prodám a zajdu si objednat nový Durango v HEMI, prodává se to tu okolo 1,5 mil. Potřebuju víc sedaček, malý to taky není, navíc se hodně bojím, aby downsizing nedostihl i Dodge a nezačal do toho dávat voturbenej ten jejich Pentastar. Celkem se už těším. Rodina nic nenamítá. Takže samá pozitiva. Ale Yukon je Yukon 😄
takemu to autu uz len zo slusnosti patri obycajny V8, ktory sa s nim ani nezadycha....a ne ze sem daju pre modelovy rok 2020 stvorkovy motor...4 valce, 4 turba, 4 elektromotory....
hodně slušný exteriér i interiér [odkaz]
[odkaz]
3,6 V6 atmo s 302 HP a 9st. převodovka
[odkaz]
3,6 V6 atmo s 302 HP a 9st. převodovka
Náhledy nového E😜editionu😒br /> [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Je to asi měsíc, co si kamarád přebral novou oturbenou F150 V6 a prostě nevím, ale není to ono. Ani zvuk ani plynulý zátah... Je pravda, že moji RAMku Hemi natřel na rozjezd i když jsem se držel statečně, ale v půlce tratě se jaksi zadýchal a ukázal jsem mu buvolí odznáček >😁 NAvíc si nejsem zrovna jistey, že Ford s náhradou všeho za hliník zrovna udělal dobře. Je to sice takový celý light, ale...
Zajímavé ale bylo porovnání spotřeby. F150 V6 vs. RAM Hemi s eco. Spotřeba se plus minus litr pohybovala uplne stejne. Což je docela komický, když si vezmu, že mi za stejnou spotřebu jede těžší, mohutnější a technicky výrazně jednodušší RAMka než přetechnizovaná F150, která lehčí... A to, že čím víc hejblátek, pomáhátek a kabeláže je v autě, tím víc je možností aby se něco podělalo je poměrně logická věc... >😁
Tak i tak, na to jak se s designem Lincoln popere u takovýho mastodonta se docela těším. A jsem i rád, že se zase na do kurzu vrací mega grilly >😁 byť za nima mnohdy není poctivá americká klasika >😁
Hliník je fajn ale u pikapu nevvím, uvidíme až po pár letech jaké budou zkušenosti