Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Mercedes-Benz Concept A Sedan je předzvěst nové generace kompaktů. Přijde i sedan?

Rodina kompaktních mercedesů by se v následující generaci mohla rozšířit o plnohodnotný sedan. Že už sedan Mercedes nabízí v podobě „čtyřdveřového kupé“ CLA? Nevadí...
Zpět na článek
Avatar - praděda7
18. 4. 2017 16:16
Paráda
Není divu, že se MB poslední dobou daří... :yes:
Avatar - Ja Prvni 123
18. 4. 2017 21:26
Concept A Sedan...
Takže to vypadá, že sedan přišel, ne?

Asi nerozumím tomu titulku.

Jinak se mi to líbí.
Avatar - praděda7
18. 4. 2017 18:10
Re: Hm
Zvedli tomu prdélku a přizpůsobili kastli od B sloupku nazad a krasavec je světě! ;-)
Avatar - twistedTSD
18. 4. 2017 16:19
SLÁVA
„Čas záhybů je u konce,“ říká šéfdesignér koncernu Daimler Gorden Wagener, který tím dokazuje, že doba mercedesů s komplikovaným designem plných různých záhybů a linií končí.

:yes: :yes: :yes: Dle posledních konceptů to vypadá, že by z Mercedesů po letech mohly být opět majestátní evropská auta, a ne prvoplánově líbivé čínské hračky.
Avatar - Dinar
20. 4. 2017 07:37
Re: SLÁVA
Až se budeš chtít příště zase umlátit vlastními argumenty, stačí říct, jsem ti k dispozici. >:D

P.S. A ještě mrkni na článek o stánku škodovky v Shanghai, myslím ty věty o dodatečném chromu na modelech Škoda pro čínský trh. Pak se podívej na Mercedes, prodávají se v Číně MB s přidaným chromem? Jinými slovy, chytrému napověz... zbytek je na tobě, troubelíne. ;-)
19. 4. 2017 13:16
Re: SLÁVA
O vkusu čínského zákazníka nevíš nic, nechápeš psaný text, logické myšlení mizerné, argumenty zcela mimo = další diskuse nemožná. K tomu ještě povrchní bláboly o nějakých fake Mercedesech.
Na čínský design vždy jen reaguju.
Avatar - Dinar
19. 4. 2017 12:20
Re: SLÁVA
Už se v tom děsně zmítáš, mercedes se v Číně prodává lépe než škodovka s, podle tebe čínským, designem, takže prodejní argument nefunguje, takže zas klička... >:D Čínský design, původní, neexistuje, Číňané ve svých automobilkách kopírují cokoliv designově úspěšného a zcela jistě najdeš více fakeů mercedesů než třeba škodovek. Opakuju, co jsem napsal o příspěvek výše, Čínu do diskuse o asijsko-americkému oku poplatném designu akt. generace mercedesů, jsi zatáhnul ty, a tím nemyslím jen tuto konkrétní debatu pod tímto článkem, ale i x debat o tomtéže předchozích.

P.S. ...čínskému zákazníkovi, Hujere, ve tvym věku... ;-)
19. 4. 2017 12:12
Re: SLÁVA
Ty nechápeš vůbec nic. Psal jsem o TOP 20 čínských aut. Ale dle tvé teorie čínská auta nemají čínský design, který by se líbil čínskému zákazníkovy. Naschvál dělají design jako koncern. Asi proto, aby se to v Číně nikomu nelíbilo. Jen nechápu pro koho ten design teda je, když se skoro nic nevyváží. :-)
Jen pro upřesnění. Tato diskuse začalo takto:
"Dle posledních konceptů to vypadá, že by z Mercedesů po letech mohly být opět majestátní evropská auta, a ne prvoplánově líbivé čínské hračky..."
Avatar - Dinar
19. 4. 2017 10:50
Re: SLÁVA
Tak v březnové tabulce čínských prodejů je např. octavia na 31. a c-klasse na 32. místě s velmi podobným počtem prodaných kusů, éčko je daleko výše než superb například. A vzhledem k rozdílné ceně MB a škodovek to tvou teorii staví zcela na hlavu, ona je to pitomost sama o sobě, posuzovat designový styl podle toho, kolik se v dané zemi prodá. Navíc v zemi, kde jsou celkové prodeje aut determinovány zásadně jinými věcmi, než je design. Já celou dobu píšu o tom, že zdobný styl akt. mercedesů je poplatný asijsko-americkému vkusu mnohem více než evropskému, dohledej si to, explicitně Čínu jsi do debaty o MB designu zatáhnul ty. S teorií o čínském designu škodovek zůstaneš osamělý, s tím ti nezbude než se smířit. ;-)
19. 4. 2017 10:32
Re: SLÁVA
Je to stejná pravda jako ten tvůj čínský design Mercedesů. Ode mně to však byla reakce na tyto bláboly. Pokud se však podíváš třeba na TOP 20 nejprodávanějších čínských aut, tak musíš dojít k závěru, že čínský design je spíš podobný tomu koncernovému. Mercedes tam nikde neuvidíš. To je realita. pak ti snad dojde, jak jsi na světě osamělý s tím čínským designem Mercedesu. :-)
Avatar - Dinar
19. 4. 2017 10:24
Re: SLÁVA
Moje moudra? No, hošíčku, s tou svou "pravdou" o čínském designu škodovek budeš na světě velmi osamělý. Ale má to hloubku, to jistě... >:D
19. 4. 2017 08:09
Re: SLÁVA
Co nechápu rozumbrado? Ta tvoje povrchní moudra? Běž si pokecat o čínském baroku se svwětem německo-korejského přátelství.
19. 4. 2017 08:02
Re: SLÁVA
A podle koho ještě? Podle pár pepíků totálně zválcovaných českým Hyundaiem, kteří si myslí, že vše, co má podobné křivky je hned Čína. Není to nic jiného než primitivní rovnice:
Škoda = evropský design
Hyundai = asijský design
Pak si už v této rovnici vystačíte s výměnou značek. Chtít po vás se trošku podívat na čínský trh, co se tam prodává, jaký design mají čínské značky, je už asi trochu moc.
Já ten patent samozřejmě nemám. Proto toto téma nikdy nevytahuju. Jen reaguji na rozumbrady, kteří sem píší bláboly o čínském designu Mercedesu. Je mně však záhadou, proč tento "čínský design" nemají čínská auta. Asi naschvál mají design, který se čínskému zákazníkovi nelíbí. Jen nechápu pro koho ten design tedy je, když skoro celá produkce zůstává v Číně. Je mně to schopen nějaký znalec čínského designu vysvětlit?
Zkuste si připustit možnost, že slova „Čas záhybů je u konce,“ padla kvůli čínskému zákazníkovi.
Avatar - Dinar
19. 4. 2017 07:50
Re: SLÁVA
Ten, který nechápe, nabádá ostatní, aby pochopili. Humorné... :-)
Avatar - white label
18. 4. 2017 18:19
Re: SLÁVA
Ty máš nějaký patent na to, co je design pro čínské oko a co naopak ne?
Nejen podle mě mají současné menší MB spíš "asijský" styl, než klasický evropský...
18. 4. 2017 17:57
Re: SLÁVA
Kdy už konečně pochopíš, že design pro čínské oko dělá VW a Škodovka. Nechápu tvou logiku, že když se ti něco nelíbí, tak z toho uděláš design pro Čínu. Jak k tomu ten Číňan přijde?
19. 4. 2017 16:24
Re: cekal bych, ze koncept bude klast duraz na novy technolo
Ano, bude to zřejmě klasická koncepce pohonu, jen je čelní sklo a A-sloupky posunuty dost dopředu, takže část motoru bude zřejmě pod ním (zvláště bude-li motor posunut částečně vzad vůči přední nápravě).

Bude to důsledek toho, jak píšu zde jinde ("Délka"), že to MB s předními pohony moc neumí.

Dále se MB dnes chlubí velmi pěknými Cx. To bude zřejmě i zde (koukněme třeba jen na řešení prahů atd. atd.). Jen mi není jasné, jak zpracovává to veliké množství vzduchu vstupujícího do motorového prostoru těmi obrovskými svislými "tlamami".
19. 4. 2017 16:03
Délka
Svou délkou cca 4,5m se už dostal na staré C-čko, což byla střední třída. Díky současnému prodlužování všech tříd se nové větší A-čko u MB lépe daří, neboť v menších autech poněkud tápe.

Je ovšem stále otázkou, zda se značky MB a BMW musejí snažit tlačit do nižších tříd, které nikdy nedělaly, které vyžadují jiný koncept pohonu atd. a v nichž je znát, že dobré zatím nejsou (zkušeností nemajíc). To Audi se svými podélně uloženými motory před přední nápravou radši sáhlo u A3 po "Golfu". Já vím, jsou tací, kteří byť dosáhnou na malý vůz, tak je těší, že mají MB, BMW či Audi, s nimiž se vytočí i ve městě a za ním honí "parádu". Ale to je jiné kafe.
Avatar - Londonbridge
19. 4. 2017 15:57
Re: Concept A Sedan...
[odkaz]

MB vie aj pekne auta aj roadster GTs je tomu prikladom a v cene okolo Ł 140 000 nema konkurenciu....
Avatar - praděda7
19. 4. 2017 09:51
Re: Paráda
To je pravda. Dlouhodobě ano. Na druhé straně je dobře uznat, že se MB na BMW nebezpečně dotáhl a s novými R6 motory [odkaz] to bude mít s MB ještě těžší. Také je třeba uznat, že stylingem se MB před časem odpoutal od stereotypu a odvážil se do neprozkoumaných vod, kdežto BMW se stereotypu stále drží a pokus s 2AT jim nevyšel. Možná nová X1 byla jakýmsi náznakem, že lze stereotypní myšlení ve stylingu úspěšně překonat. Uvidíme dále s novou X3 a 1er. Ale co se core sedanů týče, tak tam odvaha očividně chybí. I nová 5ka se stylisticky nikam neposunula a spoléhá na věrné zákazníky.
Tak mě napadlo. Není tady určitá spojitost mezi úspěchy MB v F-1 a prodejními úspěchy?
Avatar - white label
18. 4. 2017 23:06
Re: Concept A Sedan...
Kompaktní sedan zatím přišel jako koncept, který je designovou předzvěstí příští/nové generace..., jestli bude později i reálně v prodeji je ta otázka v závěru nadpisu.
Avatar - white label
18. 4. 2017 23:01
Re: Paráda
Vše je pouze otázkou času, víš jak dlouho doteď bylo první BMW...? Takže MB má pořád co dohánět.
Avatar - 3_diamanty
18. 4. 2017 22:58
Re: Concept A Sedan...
tak toto uz ano.. rozhodne je to ovela krajsie za mna ako podobny sedan CLA .... MB vie dizaj ked chce ... len bohuzial podlahol akemusi masovemu barokovemu dizajnu ... kde uz C od E a S ani nerozoznas tvarovo od seba jedine len s metrom v ruke... toto by ale mohla byt cesta von z tej dizajnovej nudy a firemnej uniformity aku dnes MB predvadza ... tak snad z tohto konceptu bude nejaka pekna kompaktna sedanovita seriovka... a zaroven konecne uz dostojny konkurent pre A3 sedan ;-)
Avatar - praděda7
18. 4. 2017 20:19
Re: Paráda
Pamatuj brachu, že ten kdo skončí druhý, je první s poražených... :-!
Avatar - white label
18. 4. 2017 20:04
Re: Paráda
Myslíš prodeje? Ani ty nejsou tak rozdílné, aby jim je zrovna BMW muselo závidět.
Avatar - praděda7
18. 4. 2017 18:47
Re: Paráda
No jo. Já z toho taky nemám radost, ale čísla jsou neúprosná... ;-\
18. 4. 2017 18:03
cekal bych, ze koncept bude klast duraz na novy technologie
podle obrazku to tak ale nevypada...
Avatar - praděda7
18. 4. 2017 18:00
Re: Paráda
Tož oni toho mají povíc. A dobře rozprostřené v celém spektru prodeje. BMW může jen tiše závidět ...[odkaz]
Avatar - Blue Sun
18. 4. 2017 17:26
Hm
Vzteklej vysavač se zádí jak z Peugeotu... ale oproti stávající mercedesí produkci o vesmír lepší, to zase jo.
Přední maska mi připomíná staré mercedesky z dob počátků Formule 1 a před válkou.
Avatar - white label
18. 4. 2017 17:23
Re: Paráda
Právě, že na tohle se konečně dá dívat..., na rozdíl od současné produkce menších MB. Snad to nezůstane jen u tohoto konceptu.
Avatar - white label
19. 4. 2017 14:19
Re: SLÁVA
Tvůj problém (mimo jiné) je, že si naivně myslíš, že ti ke znalosti vkusu (čínského) zákazníka bohatě stačí nějaká čísla prodejů automobilů na tamním trhu...
Někomu se např. líbí MB a přesto si nakonec "nepochopitelně" koupí třeba Škodovku...
To by se u nás (ani jinde) určitě stát nemohlo... >:-[]