Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vysmívaný Aston Martin Cygnet je dnes sběratelsky zajímavý. Proč roste jeho cena?

Dát skoro milion korun za přeznačkovanou Toyotu iQ se zdálo jako hloupost. Dnes se ale ukazuje, že majitelé Astonu Martin Cygnet při jeho nákupu neprohloupili.
Zpět na článek
Avatar - 3_diamanty
25. 7. 2017 11:43
ako zberatelsky kusok
to moze byt fajn mat ho vo "svojej garazi" ... rovnako ako nejaky ten mustang rocnik 68... alebo nejaku povedzme tatru 613.... ale v reale mal cygnet predsa len kusok ine ciele predpokladam ako vyrobit len par kusov pre zberatelov .. to auto proste bolo drahe ale hlavne ako kopia toyoty iQ to vobec nemohlo u zakaznikov tuziacich po DNA a voni skutocneho astonu fungovat... lebo on to ziadny aston ani nebol... no a kupovat zase prelelene mini za melon tak to si asi fakt rozmysli aj ten ktory hlboko do kapsy nema

PS: takisto spravme z fabie prelepeny aston ( za 5 nasobnu cenu fabie ) a dopadne to predajmi rovnako... bude to zberatelska kusovka... to je jedine vyuzite ;-)
Rozbalit vlákno
12
25. 7. 2017 11:57
Re: ako zberatelsky kusok
Souhlas, majitelé starejch či novejch Mustangů jsou jasná cílovka - taky jim nevadí za prvoplánově líbivej krám přeplácet trojnásobek ceny ekvivalentního auta..
Avatar - 3_diamanty
25. 7. 2017 12:17
Re: ako zberatelsky kusok
problem vidim v tom ze cygnet si sice drzi cenu ale stejne ho nikto nezhana ani nechce.. tych par desiatok kusov si proste majitelia predpokladam budu aj nadalej drzat v domneni ze ake maju hodnotne auto ale v reale stejne na nom ani nezarobia ani neda im ziadne praktickejsie vyuzitie... cize ako fajn je mat ho v zbierke s tym ze sa budes tesit ze si na nom teoreticky moc prachov neprerobil a auto si drzi cenu ale v reale o taketo "jazdene" cygnety sa asi nikto aj tak na trhu "zberatelskych kuskov" netrha a to ani sejkovia ktori maju ine bankove konta a nemaju problem za taketo nieco pustit aj desatnasobok povodnej ceny.... je to taky zberatelsky kusok skor nasilu a umelo vytvoreny akoby podla mna .. ze sice si na na papieri drzi cenu ale stejne po nom nik netuzi ... a majitel si ho stejne nakoniec radsej necha ( kedze iste nema do vrecka hlboko a stejne vie ze na nom aj tak nikdy nezarobi ) .. snad som sa nezamotal a napisal to tak ako som chcel ;-)
Avatar - Barrichello
25. 7. 2017 12:53
Re: ako zberatelsky kusok
Chci vidět ekvivalent Nového Mustangu za 300 000 kč a ojetého za 100 000 kč

Val to sem pod tlakem, kašpare :-)
25. 7. 2017 15:49
Re: ako zberatelsky kusok
No dobře, 300k je asi málo, ale kolik stojí nová i30 třeba, 350k v základu? Interiér má lepší, jízdní vlastnosti taky, vypadá líp, má samo slabší motor, ale zas míň chlastá.. no a renomé řekněme srovnatelný?
Avatar - Barrichello
26. 7. 2017 10:03
Re: ako zberatelsky kusok
Dělat ze sebe šášulu ti jde dokonale, mistře. Prej stejný renomé, hehe, Mustang existoval když korejci ještě vyráběli šicí stroje a ne auta >:D

A jízdní vlasnosti lepší, hahaha >:D
26. 7. 2017 10:43
Re: ako zberatelsky kusok
Mně nešlo o to, kdo to vyrábí dýl, ale o to, jak veřejnost vnímá hodnotu toho auta. Ikdyž poslední dobou už asi to Hyundai vede, respektive neni moc důvodů se stydět, když v něm jedeš. Až na ty pitomý reklamy. Což se o 'stangu bohužel moc říct nedá, pro kluky v USA před maturitou třeba dobrý, ale tady v Evropě.. moc ne.
Hele, taky jsi toho Mustanga s i30 srovnával? Vždyť se tím projeď a pak mi vážně řekni, co jede líp jakymkoli jinym směrem, než jen dopředu.
Avatar - Barrichello
26. 7. 2017 15:49
Re: ako zberatelsky kusok
Mustang je druhé neprodávanější auto v ČR a TOP 5 v Evropě >:D >:D >:D

I30 je je rachotina pro důchodce a maminy na nákupy ;-)
Avatar - white label
26. 7. 2017 20:09
Re: ako zberatelsky kusok
"Mustang je druhé neprodávanější auto v ČR a TOP 5 v Evropě"
To myslíš vážně, nebo je tam "jen" jedno velké ALE! ;-)
Avatar - Barrichello
26. 7. 2017 22:21
Re: ako zberatelsky kusok
V kategorii sportovní vozy, samozřejmě ;-)
Avatar - white label
26. 7. 2017 20:11
Re: ako zberatelsky kusok
Aktuální Mustang rozhodně nejezdí velmi dobře jen rovně a srovnání s i30 je celkově mimo.
25. 7. 2017 12:10
Re: ako zberatelsky kusok
Hlavny dovod preco vtedy AM do tohto auta isiel bolo znizenie flotilovych emisii. Nic ine v tom nehladaj >:D
Avatar - 3_diamanty
25. 7. 2017 12:33
Re: ako zberatelsky kusok
pritom taky peugeot 1007 je dnes uz tiez zaujmavy kusok z tohto pohladu ... ktovie ako on si dnes drzi cenu.. tiez povodny predajny plan nesplnil a dnes je to vcelku tiez uz rarita mat taketo nieco .... alebo taka micra CC .... ci colt CZC... tiez dnes uz mozno docela vzacne kusky aj ked zeby sa na nich nejako zarobit dalo to tiez asi nehrozi jasne... ale asi je tiez fajn ich mat v zbierke a tesit sa z toho ake su hodnotne :*)