Testy
Podla mna sa Fiatu podarilo, za tu cenu je to dobre auto, ale treba uznat ze mieri na tu lowcost cast C segmentu, co ale nemusi byt vzdy na skodu. Najvacsi problem vidim v marketingu, tu su na tom taliani ozaj zle, este na sedan nejake reklamy chodili ale na hatchback... Asi si myslia ze sa bude predavat samo ako 500ka, tak dobre zas ale nevyzera aby si takyto luxus mohlo dovolit.
ale italové ztratili vkus. Evolucí designu Grande Punta by stvořili třídní skvost. V době představení bylo Grande Punto pecka a přitom vypadá po 20ti letech stále výborně.
Nechcem ti do toho kecat, ale grande punto sa rozhodne nevyraba este 20 rokov 😉
Je to překlep (10 let), ale jinak je to fakt. Punto je podle mne stále jedno z nejpovedenějších a rozhodně nejhečí v tzv. malých vozech (dnes s délkou 4 m). Mistr Giugiaro.
.... [odkaz]
vše ostatní je jen diskusní plácání 😉
Pro mě jako fandu Italů je Tipo málo osobité, interiér taky nic moc.... Bravo jsem si koupil s radostí, u Tipa bych si prostě říkal že to je za dobrý prachy a asi celkem kvalitně udělané....
jenže fandové a diskutéři tu značku neživí.... tam jde holt o ty tabulky prodejů....
vše ostatní je jen diskusní plácání 😉
Pro mě jako fandu Italů je Tipo málo osobité, interiér taky nic moc.... Bravo jsem si koupil s radostí, u Tipa bych si prostě říkal že to je za dobrý prachy a asi celkem kvalitně udělané....
jenže fandové a diskutéři tu značku neživí.... tam jde holt o ty tabulky prodejů....
Ale jo, docela slušný výsledek. Snad se bude opakovat i v dalších letech.
Osmé místo v Evropě považuješ pro Fiat za slušný výsledek? Za VW, Opelem, Škodovkou, Fordem, Peugeotem, Renaultem, Seatem? Jediného evropského výrobce, kterého Fiat "poráží" je chřadnoucí Citroen s obstarožní C4, trochu zoufalý výsledek na nový model a kdysi jednoho z TOP evropských hráčů.
Ano, taky to tak cítím. Je to dobře vytvořené auto nižší střední třídy, i dnes nadprůměrně pohledné, ale chybí mu neokoukatelný šmrnc mistra. Italští mistři se vytratili.
A tak i když je prostorné a s pěknou ergonomií, přeci jenom za cenu poměrně vyšší stavby - výška se blíží 1500 mm.
A tvarově? Inu mistr se liší od řadového návrháře tím, že se z nápadů nevystřílí - pořád tvoří nově a nově. Proto třeba výše zmíněné Grande Punto i po 10-i letech působí.
A tak i když je prostorné a s pěknou ergonomií, přeci jenom za cenu poměrně vyšší stavby - výška se blíží 1500 mm.
A tvarově? Inu mistr se liší od řadového návrháře tím, že se z nápadů nevystřílí - pořád tvoří nově a nově. Proto třeba výše zmíněné Grande Punto i po 10-i letech působí.
Správně, Mr.Murfy!
Fiat udělal s tímto tureckým modelem dobře: oslovuje široké masy v celé Evropě a v rodném Turecku navazuje úspěšně na své předchůdce (vždy č. 1 na trhu).
Myslím, že v dohledné době Fiat přivede na svět vůz na podvozku Agea/Tipo, který zaujme i designem: tedy sportovní verzi, snad 2-dvéřovou.
Fiat udělal s tímto tureckým modelem dobře: oslovuje široké masy v celé Evropě a v rodném Turecku navazuje úspěšně na své předchůdce (vždy č. 1 na trhu).
Myslím, že v dohledné době Fiat přivede na svět vůz na podvozku Agea/Tipo, který zaujme i designem: tedy sportovní verzi, snad 2-dvéřovou.
Je sice fakt, že Tipo neni tak osobite jak je nebo spiš byvalo u italu zvykem. V tomhle směru je pro mě větši pruser Giulia. Jinak dle mě Tipo vypada dobře a dospěle a když to srovnam s porovnatelnym či spiš stejně zaměřenym Rapidem, tak zde Tipo u mě vede na cele čaře.
ano, u Giulie ta osobitost chybí citelněji.... je to pořád pěkný auto, ale prostě už jen jedno z mnoha.... a bohužel, u ní se zatím ani nedostavuje ta tabulka s pozitivními čísly..... ačkoliv tak zlé ty prodeje taky nejsou...
Pěkna to rozhodně je, ale jak se shodujeme a je to važně škoda. Každopadně si myslim, že nejen mě by to od připadne koupě neodradilo. Jake jsou prodeje netušim, ale je mi jasne, že ty budeš mit přehled. No je to škoda a do hlav kupujicich se těžko kouka, možna jsou za tim i nějake ty předsudky.
Škoda Octavia sa v celej Európe predáva lepšie, než Ford Focus. Tak to je výnimočné. :yes:
Fiat Tipo kombi v základu je užitkově pro mě lepší varianta, než úzký Rapid LB s 1.0 TSI. Jenže ... Ford má akci na Focus kombi 1.6 Ti-VCT za 319tis.kč a tady Tipo prohrává interiérem, ale i podvozkem, motorem i odhlučněním. Něco podobného platí i pro končící generaci Kia Ceed se 7 letou zárukou ...
řekl bych že Focus je uvnitř o dost menší.... navíc si nejsem jistý jak funguje jeho interiér v nějakých základních verzích.... kombinace efektních tvarů a zároveň jednoduché výbavy nemusí být nic moc.... ale jinak jo, určitě to není tak že by Tipo automaticky dávalo nejlepší poměr cena/výkon....
O dost bych neřekl, spiš pusobi stisněně. Vzadu ma dle nějakych měřeni na netu o cca 2-3cm meně pro kolena, což už rozdil určitě je. Realně se ve focusu však za 185cm řidičem usadi s rezervou 180cm osoba, pokud maji oba 180cm tak zbyva nějakych 10cm. Problem vzadu je spiš v opěrkach, ktere když jsou v nejvyšši poloze tak je to dle mě pro max 175cm osobu.
opět lžeš?
Za 185 cm řidičem se v pohodě ve Focusu nevlezeš ani za mák.
Prostorností je Tipo opravdu výrazně lepší než Focus, stejně tak materiály a kvalita zpracování je u Tipa lepší než u Focusu.
Za 185 cm řidičem se v pohodě ve Focusu nevlezeš ani za mák.
Prostorností je Tipo opravdu výrazně lepší než Focus, stejně tak materiály a kvalita zpracování je u Tipa lepší než u Focusu.
Jasně Tipo je premie a zeměKOULE neni kulata. Na tve typicke divadlo, ktere tu předvadiš je škoda ničit klavesnici a tedy zbytečne ti cokoliv dal psat.
Tak zeměkoule fakt neni kulatá [odkaz] 😄
A nejsem si jistej o jakym Focusu a volnym prostoru si mluvil = o tomhle [odkaz] 😉
A nejsem si jistej o jakym Focusu a volnym prostoru si mluvil = o tomhle [odkaz] 😉
V tvem připadě jsem měl obavu, že po otevřeni odkazu na mě vyskoči AF. Ona země važně neni kulata... tak to žiji v omylu pěkně dlouho, shock. No a focus určitě nepotřebuje podobny tuning, tak aby se tam pohodlně vešla pruměrně rostla rodina. Limit je cca 190cm, kde už prakticky neni rezerva, ostatně neni problem s dostupnosti info, kterych je vic než dost.
lež jak věž. Se 185 cm se "za sebe" ve Focusu pohodlně neusadíš ani za mák. ta hranice je někde 180 cm, samozřejmě s uvážením že někdo má delší nohy někdo kratší. 190 cm je jen zbožné přání.
To, že si demagog a lhař je jiste, ale smutnějši je to, že nejsi sam.
Je to tak = neni sám. Citace z testu: Prostorové parametry FoFo kombi jsme naměřili trochu horší než u minulé generace, jen výška nad hlavou zůstala stejná. Ve srovnání s konkurencí nejde o nic hrozného. Podélná prostornost je trochu pod průměrem, výška v průměru a šířka nad průměrem..
..výše uvedené v praxi znamená že si za sebe v FoFo kombi sednou 2 cestující s výškou kolem 185 cm
[odkaz]
190 cm leda že seš ten typ co má dlouhej trup a krátký nohy [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😄
..výše uvedené v praxi znamená že si za sebe v FoFo kombi sednou 2 cestující s výškou kolem 185 cm
[odkaz]
190 cm leda že seš ten typ co má dlouhej trup a krátký nohy [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] 😄
Ne že bych se zlobil, ale timto přispěvkem si tak nějak shodil nejen lhaře, ale i sam sebe. Bravo. :yes:
Bravo se do diskuze docela hodí >😁
A teď to vysvětli >😒]
A teď to vysvětli >😒]
Ja nechapu co chceš vysvětlovat. Myslim si, že jsem byl celkem konkretni a to jsem byl vuči te prostornosti ještě mirně kriticky, což ma jeden duvod, ale ten neni podstatny. A snad viš co je to nějaka pruměrně rostla rodina a co je nějaky limit, kdy se sice ještě někdo za sebe vejde aniž by se dotykal či dokonce obtěžoval před sebou sediciho tlačenim do opěradla, ale to neznamena, že se da hovořit o nějakem bezproblemovem či komfortnim cestovani. A zde už nejde jen o podelnou prostornost.
Shodil si nejen lháře ale i sám sebe = tuhle kravinu vysvětli
Tvý tvrzení že se za sebe v pohodě posaděj dva 190 cm = je blbost. Teda pokud nejseš ten krátkonohej = nechci si utahovat z tvýho případnýho tělesnýho postižení 😄
Tvý tvrzení že se za sebe v pohodě posaděj dva 190 cm = je blbost. Teda pokud nejseš ten krátkonohej = nechci si utahovat z tvýho případnýho tělesnýho postižení 😄
Je mi zahadou o co se snažiš...nemaš si s kym pokecat ?
Fakt záhada? 😄
Napsals že sem se upřesněnim rozměrů Focusu shodil = takže jak? 8-s
Napsals že sem se upřesněnim rozměrů Focusu shodil = takže jak? 8-s
Tak už jsem doma, omlouvam se, špatně jsem si tvuj přispěvek přečetl. Každopadně vubec nepitvej těch 190, to je prostě cca ta hranice, kdy budeš přisouvat předni sedak tak, že se vzadu sedici osoba o cca 190cm ještě nebude dotykat předniho opěraku a ta sama osoba se usadi do předni časti a bude to cca ideal. Samo za předpokladu, že se bude jednat o postavu s idealnim poměrem a zhruba předpisovem posazu a ne na supermana. Jinak tu hranici pro komfortni cestovani vidim na těch 185cm a 180cm což jsem tak nějak naznačil prvnim přispěvkem.
Focus je parádní auto (když ti vyhovuje interiér a nic proti němu), bohužel končí proti konkurenci v momentě, kdy potřebuješ místo vzadu... Focus je opravdu vzadu velmi, velmi malý (i ve srovnání s Focusem II).
Takže pokud nepočítáš s tím, že vzadu bude občas sedět i dospělý, je to skvělá volba... Samozřejmě s tím základním motorem to pojede podobně blbě, jako Tipo v základu, takže ten motor nevyčítám (byť pro mne by nepřipadal v potaz).
Takže pokud nepočítáš s tím, že vzadu bude občas sedět i dospělý, je to skvělá volba... Samozřejmě s tím základním motorem to pojede podobně blbě, jako Tipo v základu, takže ten motor nevyčítám (byť pro mne by nepřipadal v potaz).
Ale to je benzín. A tam bude podle mě ten 1.4 TJet od Fiata o dost lepší volba, než atmo 1,6, která nijak zvlášť nejede. Samozřejmě, Focus má pak zas nad tím 1,5 Ecoboost, který je zase někde jinde, ale taky za jiné peníze. Navíc já ten Focus v aktuální generaci prostě nemůžu zkousnout. Fordy byly vždycky trošku ošklivý (až na FoFo 1, ten byl jak z jiný Galaxie, takové auto se povede jednou za 20 let), ale tahle generace to už je moc.
...otestovat tohle auto s 1,4 T-Jet..?
Nemohli, ja vim, to by moderni TSicka a dalsi sajsdreky vypadaly najednou nejak nedodelane. 8-s
Nemohli, ja vim, to by moderni TSicka a dalsi sajsdreky vypadaly najednou nejak nedodelane. 8-s
tak spíš je to asi věc zastoupení Fiatu, že zase konfiguruje jako předváděčku naftu.... přitom u T-jetu má myslím slušnou výhodu proti konkurenci, která za stejné prachy nabízí možná tak oturbené tříválce..... U nafty Tipo tak výhodné není....
Jinak já jsem v Tipu s T-jetem jezdil a řeknu ti to takhle - kdybych v tom jel se zavázanýma očima tak asi nepoznám rozdíl mezi Tipem a Octávií 1.4TSi (kterou hodně často jezdím).... Zvukově, výkonově, podvozkově, řízení, řazení.... všechno dost podobný, rozdíly malé.... Pro mě je T-jet naprosto optimální motor pro tohle auto....
Jinak já jsem v Tipu s T-jetem jezdil a řeknu ti to takhle - kdybych v tom jel se zavázanýma očima tak asi nepoznám rozdíl mezi Tipem a Octávií 1.4TSi (kterou hodně často jezdím).... Zvukově, výkonově, podvozkově, řízení, řazení.... všechno dost podobný, rozdíly malé.... Pro mě je T-jet naprosto optimální motor pro tohle auto....
to aj tipo s t-jet tak mlati na nerovnostiach v zadu ?
fiat asi fakt neda ziadne ine auto na predvadzacku tato BL444NR spz bola zatial v kazdom teste tipa na sk/cz co si chudak urcite uzil
fiat asi fakt neda ziadne ine auto na predvadzacku tato BL444NR spz bola zatial v kazdom teste tipa na sk/cz co si chudak urcite uzil
.... já mám Octu (TSi CNG) s víceprvkem vzadu.... 😉 a na normálních cestách to Tipo fungovalo podobně dobře.... (nevím jak na velkých hrbech, tam by se třeba jednodušší konstrukce už projevila)...
Ne. Jel jsem tedy jen predvadecku, ale na nejvetsich 17" kolech. Rozbita okreska (beznym tempem), vcetne prekonani zelezenicniho prejezdu, nikde nic.
To auto je ladene na pohodlnejsi notu, v zatackach se to vcelku naklanelo, ale nevadilo mi to. Rozhodne lepsi nez nejaky radobysportovni podvozek ve stokonovem aute.
To auto je ladene na pohodlnejsi notu, v zatackach se to vcelku naklanelo, ale nevadilo mi to. Rozhodne lepsi nez nejaky radobysportovni podvozek ve stokonovem aute.
To me docela prekvapuje, ja jezdil s TJ v 500x a musim rict, ze mem ten motor zaujal svym projevem. Zvuk, gradujici vykon (samozrejme v mezich normy, ale prece jen), chut jit do otacek... Ja nejsem ten, kdo by nejak plival na male turbomoturky konkurence, ale ty jsou jen takove nejake nemastne-neslane, no s tim TJ byla docela sranda jezdit. Je mozne, ze je v Tipu jinak naladeny, utlumeny atd...
... 500X s T-jetem? teď už se dělá jen s multiairem.... možná nějaké starší modelové roky T-jety měly.... těžko soudit, může to mít jiné naladění, případně ta 500X mohla mít nějaké "sport" tlačítko které reakce motoru přiostří.... (tak jako Giulietta, která s T-jetem 120k v režimu "D" jede sakra dobře).
Samozrejme, ze to byl MultiAir s turbem, moje chyba 😒
A ano - melo to nejake priostrovaci tlacitko, ostrilo to docela dost.
A ano - melo to nejake priostrovaci tlacitko, ostrilo to docela dost.
Presne tak, v 500X je od začiatku 1,4 Multiair. V režime "Auto" jazdí ako konkurenčné turbomotory v danej kategórii. Stačí však otočiť do módu "Sport" a z iXka sa stáva malý satan, ktorý vykúzli úsmev od ucha k uchu. Myslím, že mnohých "golfistov" (bavíme sa stále o rovnakom/primeranom objeme motora) by to možno až zaskočilo. A potom je na voliči ešte režim "All Weather", ktorý naopak reakcie motora umŕtvi do ecomódu.
500X s 1,4 Multiair je v danej triede crossoverov podľa mňa naj voľba. Akurát, keď som s tým jazdil ja, tak priemerná spotreba oscilovala okolo 9 litrov >😁 Ale jazdil som ho vždy iba v režime Sport a výrazne nad rýchlostné limity, takže spotrebe som sa nedivil. To auto sa však odvďačilo radosťou, ktorú od neho zrejme nikto nečaká. Väčšina ľudí na to pozerá ako na cukrík, ale jazdí fakt výborne. Za to Fiatu všetky :yes: :yes: hore.
500X s 1,4 Multiair je v danej triede crossoverov podľa mňa naj voľba. Akurát, keď som s tým jazdil ja, tak priemerná spotreba oscilovala okolo 9 litrov >😁 Ale jazdil som ho vždy iba v režime Sport a výrazne nad rýchlostné limity, takže spotrebe som sa nedivil. To auto sa však odvďačilo radosťou, ktorú od neho zrejme nikto nečaká. Väčšina ľudí na to pozerá ako na cukrík, ale jazdí fakt výborne. Za to Fiatu všetky :yes: :yes: hore.
To že ty nepoznáš rozdíl v podvozku, neznamená že tam není. On tam je a ne malý.
I tak je ale Tipo dobrá koupě, ale Octavia je celkově zcela někde jinde.
I tak je ale Tipo dobrá koupě, ale Octavia je celkově zcela někde jinde.
v com? ved octavia 3 ma aspon vo verziach s vleckou uplne tragicky chasis, fakt podpriemer ... vlastne skusenosti
chap to v pomere ovladatelnost/komfort sice ovladatelna je v pohode, ale komfort/hluk nezaprie konstrukciu...
chap to v pomere ovladatelnost/komfort sice ovladatelna je v pohode, ale komfort/hluk nezaprie konstrukciu...
neříkám že tam rozdíl není, ale pro běžného řidiče při běžné jízdě po běžné silnici ten rozdíl není nijak citelný..... (rozhodně ne takový, abych si připlácel sto litrů za Octu a podobně). Ano, na polygon případně rozbitou okresu jsem to nebral..... ani jsem s prodejcem nechtěl jet nějakou rychlostní zkoušku a hledat limity....
Máš naprostou pravdu. Jen je škoda, že 1.4 T-Jet (vč. lepší palubky) nenabízejí i u sedanu.... 😲 😢 8-s Ten mi totiž příjde z celé řady designově jasně nejpovedenější (čímž ovšem nechci tvrdit, že by hatchback či kombi bylo ošklivé!)
Souhlas - sedan se povedl nejvic.
A podle me je to dost spatne, nebot EU trh na sedany obecne v teto tride kasle, vedou HB a pohrebaky. A vsichni prece vime, co je nejlepsi ceske kombi vsech dob, ne? >😒]
A podle me je to dost spatne, nebot EU trh na sedany obecne v teto tride kasle, vedou HB a pohrebaky. A vsichni prece vime, co je nejlepsi ceske kombi vsech dob, ne? >😒]
Oni tu naftu pořád tlačí, jsou tak zvyklí z Itálie. Taky by mě ta recenze zajímala, podle mě 1,4 TJet je o dost lepší, než všechny ty tříválcové dreky od konkurence. Jasně, 1,4 TSI 110 kW v Octě mu asi natrhne ..., ale ten je zas taky za jiný peníze.
No je divné, že tu nikdo nepíše o malé nádrži to vnímám jako zásadní problém především u T-Jet který si vezme 7,5L/100.
Ako su na tom zvukovo tieto nove dizle od Fiatu ? Lebo tie starsie bolo ako traktor pocut na kilometer daleko.
co je starsie prosim ta ? UNO ? 1,3TD alebo 1,7TD ? myslim ze od doby JTD to bolo nieco na urovni TDi a tie novsie este tichsie... 2.0 CDTi su v oploch tak si ich zarad niekam medzi, insignii aj astier s tym jazdi habadej ako traktor mi nepridu... urcite lepsie ako TDI-PD
Myslel som na generaciu Tipo, Ritmo , ale podla mna aj novsie Stilo, ci Brava boli trochu traktorove.
Jasne, ze CDTi uz je inde.
Jasne, ze CDTi uz je inde.
Pre mňa je nepochopiteľné prečo museli spolu s tureckým trhom ako prvú predstaviť verziu sedan. Zatiaľ čo v Turecku je to najobľúbenejší typ karosérie, v Európe to Tipu podľa mňa iba uškodilo. Pri slabých marketingových aktivitách si potom laik zafixuje, že "Aha, Fiat prišiel opäť s Tipom, ale je to už nejaký lacný sedan". To, že spravili aj kombi a hatch už mnohí ani nemuseli zachytiť.
Viete si predstaviť, že by Opel prišiel s novou generáciou Astry a začal ju predávať ako sedan a o rok, dva by pridal aj tie podstatnejšie verzie? V tomto fakt nerozumiem Fiatu.
Viezol som sa zatiaľ len s verziou hatchback, všetko fajn, ale nie za tú cenu. Bola to výbava Lounge s vyskladanými príplatkami za takmer 21-tisíc eur a tej ceny to podľa mňa nebolo hodné. Radšej tú Astru hoci aj v nižšej výbave.
Viete si predstaviť, že by Opel prišiel s novou generáciou Astry a začal ju predávať ako sedan a o rok, dva by pridal aj tie podstatnejšie verzie? V tomto fakt nerozumiem Fiatu.
Viezol som sa zatiaľ len s verziou hatchback, všetko fajn, ale nie za tú cenu. Bola to výbava Lounge s vyskladanými príplatkami za takmer 21-tisíc eur a tej ceny to podľa mňa nebolo hodné. Radšej tú Astru hoci aj v nižšej výbave.
Cruze taky začínal jako sedan.
Nicméně částečně ti dám zapravdu. HB/kombi jsou v některých detailech stavěné ryze pro Evropu a jsou dotaženější. Takže sedan jako první nebyl šťastný - ale ne proto, že by to byl sedan.
Nicméně částečně ti dám zapravdu. HB/kombi jsou v některých detailech stavěné ryze pro Evropu a jsou dotaženější. Takže sedan jako první nebyl šťastný - ale ne proto, že by to byl sedan.
To není zrovna nejšťastnější příklad vzhledem k osudu evropských aktivit Chevroletu, respektive takřka celého koncernu GM. >😁 😄
Autor testu zcela nesmyslně opakuje lživé řeči o méně hodnotných plastech a snaží se vyvolat dojem druholigového HB v nižší střední.
A diskusní kardinálové tady tuhle hru jen přiživují. Řeči o tom, jak Tipo je konkurentem pro Rapid jsou absolutně mimo, tedy pokud se nebavíme o ceně... Opravdu se musím smát řečem o tom, jak Tipo používá jakože jednodušší řešení než ta věhlasná německá konkurence nebo česká modla...
Ti nejsrdnatější snílkové tu pak zoufale přesvědčují publikum o tom, jak +10 cm v šířce nehraje roli... Ano, hraje, a setsakra velkou. Ale kdo tyhle vozy nesrovnal a háže jen qwerty rozumy, tohle nikdy nepochopí.
Ano, Tipo je setsakra dobrá nabídka a setsakra dobrý vůz. Bytelný, kvalitní, nabízí adekvátní motorizace i slušný základ atmo 1.4 a výbavově nic zásadního nechybí. Zcela racionálně se Tipo zaměřilo na většinové požadavky v téhle třídě a kdo vyžaduje víc, ať si klidně jde k VW...
Ano, tohle je Fiat, o kterém se vyplatí uvažovat a zajít si k dealerovi Fiat.
Tipo stojí za to :yes: :yes: :yes:
A diskusní kardinálové tady tuhle hru jen přiživují. Řeči o tom, jak Tipo je konkurentem pro Rapid jsou absolutně mimo, tedy pokud se nebavíme o ceně... Opravdu se musím smát řečem o tom, jak Tipo používá jakože jednodušší řešení než ta věhlasná německá konkurence nebo česká modla...
Ti nejsrdnatější snílkové tu pak zoufale přesvědčují publikum o tom, jak +10 cm v šířce nehraje roli... Ano, hraje, a setsakra velkou. Ale kdo tyhle vozy nesrovnal a háže jen qwerty rozumy, tohle nikdy nepochopí.
Ano, Tipo je setsakra dobrá nabídka a setsakra dobrý vůz. Bytelný, kvalitní, nabízí adekvátní motorizace i slušný základ atmo 1.4 a výbavově nic zásadního nechybí. Zcela racionálně se Tipo zaměřilo na většinové požadavky v téhle třídě a kdo vyžaduje víc, ať si klidně jde k VW...
Ano, tohle je Fiat, o kterém se vyplatí uvažovat a zajít si k dealerovi Fiat.
Tipo stojí za to :yes: :yes: :yes:
Já proti Tipu nic nemám, ale - je někde bráno jako "prvoligová nižší střední"? I Rasťo chvala ho staví proti lowendovým konkurentům. To není urážlivé ani negativní, berme to jako fakt, nemálo lidem se to může přesně trefit do potřeb, tak super.
Test samotný až na podivnou kritiku výplně dveří je vcelku hodně pochvalný a vůbec mi nepřijde, že by se autor snažil auto potopit.
Test samotný až na podivnou kritiku výplně dveří je vcelku hodně pochvalný a vůbec mi nepřijde, že by se autor snažil auto potopit.
jo, to tu známe, pochvalný a pak 3,5* nebo ve srovnávačce vyhraje koncernwágen díky celkově vyváženějším vlastnostem, že >😁 >😁
Až tu bude taková srovnávačka, tak prskej.Zatím je tu tenhle test, a stejný 3,5 hvězdy (když ti na nich tak záleží) dostal i Rapid 1,0TSI. A kdybych měl vyjmenovat, kolikrát v tomto testu autor Tipo chválí, byl by to dost dlouhý příspěvek.
Ne, třídní TOP to určitě není. Ale Tipo je úplně tipický zástupce nižší střední v naprosto mainstreamovém proudu.
Na třídní TOP mu chybí příplatkové položky za nové technologie (např. full-led, matrix led, asistenční systémy, adaptivní tlumiče atp. ...). Ale to z něj nedělá lowend.
Na třídní TOP mu chybí příplatkové položky za nové technologie (např. full-led, matrix led, asistenční systémy, adaptivní tlumiče atp. ...). Ale to z něj nedělá lowend.
Chybí mu to na třídní standard, ne na top, proto je to lowend. 😉
Pro někoho je třídní standard dvacet asistentů a pro někoho životnost agregátu. K čemu mi je nějaká TOP verze ve třídě, když se tomu dříve nebo později začne sypat motor a elektronika žít vlastním životem. Auto by se mělo posuzovat jako funkční celek.
Tak ta "elektronika vlastním životem" je koncernu Fiat poměrně vlastní. Možná, že mají dobré motory, ale tvrdit, že Fiat vyrábí spolehlivá auta je více než odvážné.
Je neskutečný jak si lidi na téma spolehlivost furt a furt vymeješlej [odkaz] = Fiat vyrábí celkově drtivě spolehlivější auta než Audi, Volskwagen, bohužel i Porsche
Jak vas některe ty tabulky živi je ohromne. Ale čekal bych, že budeš v nich zběhlejši. Určitě dobře viš, že aby se fiat z těch tabulek odlepil od samotneho dna, tak by potřeboval tak 100 tabulek za sebou vyhrat.
Hmm = ty sám víš co si myslel tim cos napsal? 😄
Fiat nepotřebuje příštích 100 let vyhrávat = teď to je prostě takhle 😉
To cos napsal možná platí pro Bentley = jako zběhlej to určitě víš 😄
Smutný kam se během pár let propadlo Porsche 😐
Fiat nepotřebuje příštích 100 let vyhrávat = teď to je prostě takhle 😉
To cos napsal možná platí pro Bentley = jako zběhlej to určitě víš 😄
Smutný kam se během pár let propadlo Porsche 😐
Jak, tak je to teď takhle ? To si jako vydedukoval z nějake jedne tabulky ? Mě takove tabulky zajimaji velmi okrajově a už vubec mě neživi a je mi putna jak se micha pořadi. Mě zajima co mi automobilka nabidne a knk u fiatu je to prostě bida ač jsou mi některe modely sympaticke jako třeba to Tipo. Pokud se nepletu same male modely nebo krabice a k tomu nizkonakladove Tipo v nižši středni. Takže i kdyby byl kralem všech tabulek je mi to putna. Takže u fiatu tak trochu plati, kde nic neni, nemělo by se co podělat.
Je úplně fuk co tebe zajímá, nebo co je tobě putna 😄
Tyhle tabulky = a fakt ne jedna! Na to si přišel jak? 😉 = se dělaj dlouhý roky. Proto si píšu že Bentley je dlouhodobě průser = snad nepamatuju že by bylo jinde než na chvostu.
Fantastický je Daihatsu a dá se trochu paušalizovat že obecně dlouhodobě a skoro ve všem japonský auta. D3 už roky spíš ostuda
Fiat lepší než většina značek považovaná za výrazně ale fakt výrazně spolehlivější = to bude vzhledem k tomu že viz tvá poslední věta tě data fakta fakt asi nezajímaj = asi všechno 😉
Oceňuju ale že si hned po 2 odkazech uznal že ta naše šiška neni kulatá :yes: 😄
Tyhle tabulky = a fakt ne jedna! Na to si přišel jak? 😉 = se dělaj dlouhý roky. Proto si píšu že Bentley je dlouhodobě průser = snad nepamatuju že by bylo jinde než na chvostu.
Fantastický je Daihatsu a dá se trochu paušalizovat že obecně dlouhodobě a skoro ve všem japonský auta. D3 už roky spíš ostuda
Fiat lepší než většina značek považovaná za výrazně ale fakt výrazně spolehlivější = to bude vzhledem k tomu že viz tvá poslední věta tě data fakta fakt asi nezajímaj = asi všechno 😉
Oceňuju ale že si hned po 2 odkazech uznal že ta naše šiška neni kulatá :yes: 😄
Ja opravdu nečakam, tak jako ty na nějakou odkazovou přiležitost, tak abych něco dokazoval či někoho shazoval. Ale jinak si fakt fakt stojim za tim, že těch tabulek by muselo byt mraky, aby se dalo u fiatu v podobnem připadě šermovat.
A to oceňovani doufam nemysliš važně.
A to oceňovani doufam nemysliš važně.
CO chybí Tipu na třídní standard? Konkrétně, a že děkuji >😁 >😒]
Já ti to řeknu: Je to italský a všechno je tam špatně, nemá to blinkry v zrcátkách, plasty jsou buď moc měkké nebo moc tvrdé, je to buď moc široké nebo zase krátké a každý druhý na to nadává a to i ten co to nikdy neviděl. A proto už přes čtvrt století jezdím jen s Fiaty abych si to ověřil.
A ještě jedna podstatná věc, jak jsem se zde dočetl, vypadá jako knedlík a má malá kola. Předpokládám, že dotyčný to porovnával s vozidlem stejné třídy. Pro ty co se s tím nechtějí hledat, má to stejný profil kol jako Octavia.
Pro mě hlavně lepší světla. Po slušném motoru je to první příplatek co mě zajímá, to radši skousnu manuální klimu a zadní okna na kličku. Mimochodem to byl hlavní důvod, proč jsem kdysi nešel projet Megane Grandtour GT220.
Zvláštní priority. Ale proč ne.
Podle mě je podstatné jak svítí, nikoliv technologie. Takže to že nemá full LED pro mě nic neznamená. Navíc znovu - kolik konkurentů má full LED v základu?
Naopak mi přijde třeba přední světla v Tipu mnohem lepší přístup než u koncernu, kde v základu dostaneš bludičky a musíš připlácet.
Podle mě je podstatné jak svítí, nikoliv technologie. Takže to že nemá full LED pro mě nic neznamená. Navíc znovu - kolik konkurentů má full LED v základu?
Naopak mi přijde třeba přední světla v Tipu mnohem lepší přístup než u koncernu, kde v základu dostaneš bludičky a musíš připlácet.
Je mi jedno jestli jsou to FullLed nebo MatrixLed nebo xenony, ale chci prostě něco lepšího než halogen. A nemusí být v základu, počítám s příplatkem kolem 25t... i když je tu jeden diskutér, který by mi jistě doporučil nějakou certifikovanou sadu... >😒]
tohle ale nechápu a podle mě si protiřečíš. Kvalitní halogen svítí výborně a nebojím se napsat mnohem líp než špatné LED. Takže pokud ti jde čistě o to jak svítí, tak technologie opravdu nehraje zásadní roli.
(jinak samozřejmě, že limity jsou dány a kvalitní LED bude vždy lepší než kvalitní halogen)
(jinak samozřejmě, že limity jsou dány a kvalitní LED bude vždy lepší než kvalitní halogen)
Takhle... nejel jsem třeba žádným autem s těmi LowLED, to nevím jak svítí... ale jakékoli normální LED nebo xenony co znám by mi stačily a svítí líp, než nejlepší halogeny co znám, byť třeba s Osram NightBreaker nebo nějakou lepší žárovkou.
Jsem šeroslepej, takže ta nemožnost dokoupit lepší světla mě taky odrazovala. Nakonec ale můžu říct, že halogeny u Tipa jsou fakt špička. Nepamatuju si, že bych zažil lepší. Pocitově překonávají i nejedny xenony. Připlatil jsem si aspoň mlhovky s přisvěcováním do zatáček.
Laciné plasty Tipa se zmiňují v testech po celé Evropě, tak hádám nejde o výmysl ACZ.
Nejde o výmysl ale jako vždy Burešovo pojetí = tohle je myslim mnohem objektivnější = asi blíž realitě [odkaz]
Fiat umístil Tipo na trh v podstatě chytře. Vypadá a funguje natolik dobře aby ho bylo možný srovnávat s evropskými hatchbacky a kombi nižší střední třídy, oproti kterym je ale výrazně levnější. Potěší i nadprůměrnou nabídkou vnitřního prostoru
To je asi stručně současný Tipo = to by David Bureš nenapsal ani za.. 😄
Fiat umístil Tipo na trh v podstatě chytře. Vypadá a funguje natolik dobře aby ho bylo možný srovnávat s evropskými hatchbacky a kombi nižší střední třídy, oproti kterym je ale výrazně levnější. Potěší i nadprůměrnou nabídkou vnitřního prostoru
To je asi stručně současný Tipo = to by David Bureš nenapsal ani za.. 😄
Britové se do stejné konfigurace pouštěli ostřeji než Bureš. I zde je test zakončen tím, že Tipo hodnotí velice kladně a nedostatky vyvažuje cena.
Jak jen by si někdo mohl dovolit srovnávat tipo s rapidem? [odkaz]
Jo, a těch 6 cm uvnitř tam rozebírají jako zásadní problém na třech stránkách, nebo tam není ani zmínka? >😁
Jo, a těch 6 cm uvnitř tam rozebírají jako zásadní problém na třech stránkách, nebo tam není ani zmínka? >😁
Tipo je druholigová nižší střední, ale to není žádná ostuda. Je tak postaveno plánovitě. Zaměřilo se na cenovou spodní polovinu mainstreamu a podle prodejů to udělalo víc než dobře. Zatímco korejci se rozhodli nahánět Golfa a tuhle oblast opouštějí, tak Tipo v tichosti zabírá jejich pozice.
Jako kompakt do 400t s 1,4t je podle mě Tipo jedna z nejlepších nabídek.
Jako kompakt do 400t s 1,4t je podle mě Tipo jedna z nejlepších nabídek.
Nebo jako kombík za 424 v Lounge... jo, to je slušné, solidní rodinné auto s nadstandardním motorem. Ono teda ta Lounge není nijak vyčerpávající, třeba vyhřívané sedačky to chce připlatit, ale i ceny příplatků jsou fajn.
Z mého pohledu tam třeba chybí lepší světla... ale za ty prachy se dá přimhouřit oko.
Z mého pohledu tam třeba chybí lepší světla... ale za ty prachy se dá přimhouřit oko.
Tak xenony by měly jít přikoupit. Víc bych od takhle zaměřeného auta ani nečekal.
Podle mě nejdou... ale nějak detailně jsem to nezkoumal. Xenony za příplatek by byly ok, jestli xenon nebo LED je fuk.
Takove ty horsi xenony jako ma Rapid budou zrejme ve verzi S-design (v zahranici uz se prodava).
Ta ale vychazi citelne draz nez nynejsi lounge (ma polokozene sedacky, tusim 18" kola a jeste par dalsich veci).
To auto je fajn, pokud vam na nej dealer umi dat slusnou slevu. Cenikove je sice levnejsi nez konkurence, ale bohuzel jen o relativne malo (samozrejme jak proti komu, ale treba proti Opelu) a vybava neni buh vi co ani v Loungi. Na jare jsem to resil a tohle auto ve "fullce" (coz porad neni nijak super bohata vybava) s 1.4T ma smysl kolem 400 tisic v zavislosti na karoserii. Jinak bych radsi priplatil 20-30 tisic a sel ke konkurenci. A to mam k Fiatu jinak relativne pozitivni vztah.
Ta ale vychazi citelne draz nez nynejsi lounge (ma polokozene sedacky, tusim 18" kola a jeste par dalsich veci).
To auto je fajn, pokud vam na nej dealer umi dat slusnou slevu. Cenikove je sice levnejsi nez konkurence, ale bohuzel jen o relativne malo (samozrejme jak proti komu, ale treba proti Opelu) a vybava neni buh vi co ani v Loungi. Na jare jsem to resil a tohle auto ve "fullce" (coz porad neni nijak super bohata vybava) s 1.4T ma smysl kolem 400 tisic v zavislosti na karoserii. Jinak bych radsi priplatil 20-30 tisic a sel ke konkurenci. A to mam k Fiatu jinak relativne pozitivni vztah.
Osobně bych se být na 425t hodně ošíval, jestli nemám ještě 30t přihodit a vzít Focus kombi 1.5 EB 150k Titanium (případně o 8t levnější ST-Line) a nejspíš bych to i udělal, ale uznávám, že takhle by se dalo pokračovat donekonečna.
Čili Tipo kombi 1.4T za 425 vidím stejně jako ty. Xenony/LED stejně připlatit nejdou, o to je rozhodování jednodušší. V provozu už Tipo vídám, se vzhledem nemám žádnej problém.....že to je údajně nějaké vybočení z tradic přínosného italského designu by mě za těchto okolností nechalo úplně v klidu. Takže proč ne. Za mě rozhodně pravděpodobnější volba než Rapid. I když méně pravděpodobná než Focus.
Čili Tipo kombi 1.4T za 425 vidím stejně jako ty. Xenony/LED stejně připlatit nejdou, o to je rozhodování jednodušší. V provozu už Tipo vídám, se vzhledem nemám žádnej problém.....že to je údajně nějaké vybočení z tradic přínosného italského designu by mě za těchto okolností nechalo úplně v klidu. Takže proč ne. Za mě rozhodně pravděpodobnější volba než Rapid. I když méně pravděpodobná než Focus.
U Focusu je to spíš výjimečně dobrá nabídka za výprodejový model, nebo se pletu?
Pokud je to tak, pak je to spíše náhodná alternativa, i když souhlasím s tvým závěrem.
Pokud je to tak, pak je to spíše náhodná alternativa, i když souhlasím s tvým závěrem.
Ano, je. Když bychařím, tak v reálném čase. >😒] Vždyť když už dojde na opravdový nákup, taky řešíš aktuální ceny a nevykašleš se hrdě na některého z favoritů jen proto, že je to momentálně dost výhodná, tedy pomíjivá nabídka, nad kterou jsi povznesen.
😉
😉
Jo, Focus je teď zajímavá nabídka. Prý kombík za cenu 5dv... skoro jsem si říkal, že bych se šel zeptat na RS v kombíku, když je to podle místních tak srandovní auto... i když možná jen ve srovnání s Golfem R, což chápu, to musí být nuda k ukousání 😄 .
ST Line chybí pár věcí, myslím tempomat a ližiny, taky má horší audio a tak... minimálně tempomat beru jako nutnost a to už se ten cenový rozdíl maže. Tak jasně, ST-Line je víc o designu než o výbavě.
PS: Děčín nakonec docela pohoda... na příjezdu od Ústí mají chytře instalovaný semafor, aby si turista mohl v klidu prostudovat mapu... a pak se jede rovně až do centra. Zpátky už jsem mapu studovat nechtěl, tak jsem to zkusil na Jílové... ale to je jedna velká vesnice.
ST Line chybí pár věcí, myslím tempomat a ližiny, taky má horší audio a tak... minimálně tempomat beru jako nutnost a to už se ten cenový rozdíl maže. Tak jasně, ST-Line je víc o designu než o výbavě.
PS: Děčín nakonec docela pohoda... na příjezdu od Ústí mají chytře instalovaný semafor, aby si turista mohl v klidu prostudovat mapu... a pak se jede rovně až do centra. Zpátky už jsem mapu studovat nechtěl, tak jsem to zkusil na Jílové... ale to je jedna velká vesnice.
Ten semafor tam není na studium mapy, nýbrž na přečtení Vojny a míru. 😄 Ve špičce si ho dáš klidně dvakrát. Zpočátku jsem to objížděl poslední odbočkou vlevo před semaforem, ale kvůli frontě už je problém se tam dostat. Takže uhýbám ještě o tu "cílovou rovinku" dřív a objíždím přes baráčníky. Cesta nic moc, ale držím se hesla, že je lepší blbě jet než dobře stát. Jílové, Modrá, Libouchec je na prd....leda že bys chtěl ještě na další skály do Tisý nebo si prohlídnout, kde dostal Napoleon do držky. 😉
Clovece co sis dal? Tipo je lowend od prvniho do posledniho sroubku a zadne calounene dvere na tom nic nezmeni. Srovnavat to s Golfem nebo Octavii je blbost.
[odkaz]
" Vůbec se nezdráhám napsat, že Tipo je v mnohém dále než pro mnohé ikonický Golf. "
>😁 >😁 >😁.
>😁 >😁 >😁.
ano, a v tom významu jak jsem to na psal si za tím zcela stojím :-!
Jakmile jsem osušil slzy smíchu po přečtení toho blogu, došlo mi, jak jsi vlastně rafinovaný, ty chceš tou satirou tipo sestřelit. Jsi tajný agent koncernu vw! >😁 >😁
tipo je fajn auto... len je zamerane skor na jednoduchost a robustnost ako na nejake super ficury ktore velakrat ani nevyuzijes .. a co je horsie.. ktore ti neraz este aj komplikuju zivot s autom... mna len trosku mrzi ta cena tipa... ale aj par detailov ktore sli podla mna spravit lepsie ( pritom stoja par centov ) ale tak zase nic nemoze byt dokonale... podla mna u nas tipo to ma moc tazke lebo je tu hodne dobre cenou posadena i30, ceed ale aj leon ci astra.... ale ano.. aj ten golfik je cenovo vedla tipa zrazu "vcelku lacny" ...
Tipu škodí velký cenový odstup T-Jetu. K tomu jak si člověk nakliká pár položek, rychle přesáhne 400 tisíc a zjistí, že za ty peníze už je docela slušný výběr.
No.. jo.
Ale to přece ničemu nevadí... výběr je výhoda!
A když pomineš alergii na Fiata, srovnáš si prostor a výkony... sečteš očekávanou spolehlivost a hlavně servisní náklady, tak Ti vlastně nic jiného, než grafika budíků a plast na horním lemu dveří ke kritice nezůstane...
Jen pro jistotu: servisní náklady jsou ty, co musím utratit k normálnímu provozu auta.. dokud se nic nepokazí. K těm se pak přičítají případné náklady na opravu.
Ale to přece ničemu nevadí... výběr je výhoda!
A když pomineš alergii na Fiata, srovnáš si prostor a výkony... sečteš očekávanou spolehlivost a hlavně servisní náklady, tak Ti vlastně nic jiného, než grafika budíků a plast na horním lemu dveří ke kritice nezůstane...
Jen pro jistotu: servisní náklady jsou ty, co musím utratit k normálnímu provozu auta.. dokud se nic nepokazí. K těm se pak přičítají případné náklady na opravu.
Alergii na Fiata, no ty jsi dobrej. 😄 Já jen na rozdíl od tebe "očekávatelnou spolehlivost" nijak zvláště neočekávám, ale to už je věc zkušeností každého z nás. Jako objektivní mínus spíše vnímám spotřebu T-Jetu a dle testů nijak záživné jízdní vlastnosti a řízení. Jinak je pro mě Tipo jedna z nejzajímavějších nabídek.
Jj, takhle už tu potopil Tucsona. 8-s :no: 😉
co to kecáš?
Coby kecal? Tvoje " Óda na Tucson" se jinak brát nedá. A to proti Tucsonu nemám vůbec, ale vůbec nic.
Takže počkej, já pochválím v blogu Tucson a zase je to špatně? Jo, tak to pak jo >😒] 8-s
Ono je pochválím a pochválím.
"uhrančivé, perla, excelentně, neuvěřitelně přirozeně, jako mořské vlnobití,
nejsmyslnější samice, takřka prémiová úroveň, východoasijský cit pro jemnost detailu a začištění, vůně přírodní usně jemné jak dětská ***ka ...."
Ani nechci pokračovat, aby to nevypadalo, že tě chci zesměšňovat. Hele, napsat to s nadsázkou, po prvotním nadšení, no snad. Myslet to vážně a i po takové době se k tomu hlásit.....
"uhrančivé, perla, excelentně, neuvěřitelně přirozeně, jako mořské vlnobití,
nejsmyslnější samice, takřka prémiová úroveň, východoasijský cit pro jemnost detailu a začištění, vůně přírodní usně jemné jak dětská ***ka ...."
Ani nechci pokračovat, aby to nevypadalo, že tě chci zesměšňovat. Hele, napsat to s nadsázkou, po prvotním nadšení, no snad. Myslet to vážně a i po takové době se k tomu hlásit.....
jo jasně, to co jsi uvedl je neúprosná kritika >😁 >😁
P.S. zkus si dát do souvislostí datum uveřejnění blogu s termínem uvedení na trh >😒] :-!
P.S. zkus si dát do souvislostí datum uveřejnění blogu s termínem uvedení na trh >😒] :-!
To co jsem uvedl, je argumentem, proč je ten blog spíš směšný.
Cos myslel tím P.S. to nevím.
Edit: nevím, co si myslet o tvé pochvale výtečného řízení. Sám nemohu posoudit, pravda, ale všude jinde čtu přesný opak: největší slabina Tucsona - mizerné řízení.
Cos myslel tím P.S. to nevím.
Edit: nevím, co si myslet o tvé pochvale výtečného řízení. Sám nemohu posoudit, pravda, ale všude jinde čtu přesný opak: největší slabina Tucsona - mizerné řízení.
To je tak, když někdo chce psát jako GTI, ale, jaksi, GTI není. 😄
Abych řekl pravdu, některé GTI-ho texty si s tímto rahypnolovým podle mě v ničem nezadají.
Také byl nejednomu diskutérovi trnem v oku. Zase tolik jsem toho od něj nečetl, ale jeho texty mi přišly přirozenější. U rohYpnola mám pocit, že se snaží psát jako GTI, tedy napodobit ten styl, ale není to ono.
Jo, nechci tu Rohypnola veřejně rozebírat, mě na jeho místě by to bylo nepříjemný, ale vcelku s tebou souhlasím.
Pamatuji si dobře, že GTI napsal po představení posledního Passata takový příspěvek, že mu někdo (na pohled inteligentní, žádný bl.b) navrhl zcela vážně léčení. A v tu dobu (nevím, jestli na ten popud) přestal GTI psát. Řekl bych, že ti, co ho znali osobně, na jeho styl koukali jinak, mě "zvenku" zas tak zajímavý nepřišel. Ale zažil jsem ho relativně krátce. 😄
Pamatuji si dobře, že GTI napsal po představení posledního Passata takový příspěvek, že mu někdo (na pohled inteligentní, žádný bl.b) navrhl zcela vážně léčení. A v tu dobu (nevím, jestli na ten popud) přestal GTI psát. Řekl bych, že ti, co ho znali osobně, na jeho styl koukali jinak, mě "zvenku" zas tak zajímavý nepřišel. Ale zažil jsem ho relativně krátce. 😄
jistě, tak to všichni ví, že. Polovina diskutérů mi podsouvá že jsem škoda/VW hater, druhá že jsem jejich agent... Zkrátka česká klasika, nikdy se nikomu nezavděčíš >😒] >😒] :-!
skoda toho bezvieckoveho uzatvarania nadrze..... zda sa to ako blbost ale prave taketo blbosti vedia v nasich zemepisnych sirkach nejedneho zakaznika odradit... mna by to odradilo urcite aj keby tipo stalo o 1500 eur menej ako je jeho sucasna cena .... v nizsej strednej triede je navyse konkurencia tak siroka a silna ze urcite nejaky ten ceed alebo leon alebo auris nebudu horsimi autami pritom su cenou hadam este "lepsie" posadene ...
PS: inak vitaj ... dlhsie som ta tu nevidel
PS: inak vitaj ... dlhsie som ta tu nevidel
V čom ťa odradzuje bezviečkové uzatváranie nádrže? Mňa odradza v zásade šaškovanie s kľúčom na čerpačke 😉 Ak by bol rozdiel 1500€ tak neverím,že uprednostníš drahšie auto len aby si odomykal nádrž kľúčom
Pro mě těch 7 (na předních sedadlech, 6 je to vzadu) v loktech byl docela důležitý argument při rozhodování. Je to fakt znát, s drahou do sebe při delších cestách nešťoucháme, umožňuje to instalaci pohodlné loketní opěrky, ne nějaké užovky. Ale celkově se mi v Tipu sedí pohodlněji a příjemněji, než v Rapidu. Navíc, když se člověk dostane k reálné konfiguraci pod 400 tis, tak ten pocit hezčího interiéru v Rapidu jde razantně dolů.
Prosím ťa, neber ten benzodiazepin predtým, než ideš písať blog. Či už si závislý od neho?
...ja netvrdím, že Rapid je lepší, než Tipo, ale problém tvojho blogu je v predovšetkým v tom, že si asi nikdy nesedel v lepšom aute ako je Tipo. Takže skús sa do toho Golfu alebo aspoň Meganu posadiť, a potom porovnávaj, či je Tipo konkurent Golfu alebo nie.
...ja netvrdím, že Rapid je lepší, než Tipo, ale problém tvojho blogu je v predovšetkým v tom, že si asi nikdy nesedel v lepšom aute ako je Tipo. Takže skús sa do toho Golfu alebo aspoň Meganu posadiť, a potom porovnávaj, či je Tipo konkurent Golfu alebo nie.
Tak jsem si Tipo HB po dlouhém přemýšlení, porovnávání a zkoušení koupil. Nakonec to vyhrála 1,4 atmo, výbava Plus a pár doplňků, jako tempomat, couvací senzory, bederní opěrka atd... Ano, není to na závodění, ale mě charakter atmosférických motorů celkem vyhovuje. V Golfu a částečně i v Astře jsou hezčí plasty, Focus líp jede a Ceed měl trochu příjemnější sedačky. Ale jako celek to funguje fajn a přesně podle očekávání a má proti konkurenci pár drobností, které mě naopak těší. Zatím mě při každé jízdě příjemně překvapuje.
Tak ať slouží 😄 . Je fajn, že Fiat dává výhradně šestistupňový manuál... Kia ostatně taky.
Dík😄 Jo, na šestce jsem trval. Osobně bych snesl, kdyby byly převody nepatrně delší. Fakt není problém rozjíždět se na dvojku a občas řadit ob stupeň. Pak by mohly otáčky při dálničních 130 klesnout z 3 500 na tak 3 - 3 200 a byl bych úplně šťastnej.
Jo, osobně jsem taky spíš za delší kvalty v zájmu pohodového plachtění dálnicí... zase ale pro relativně slabý motor je to někdy mor, on si člověk nedokáže úplně představit jak by se to chovalo ve všech situacích... naložené a tak.
Já myslel prodloužit až ty poslední dva. Jinak my jezdíme převážně ve dvou a navíc preferuji plynulý jízdní styl, takže celkem v pohodě. Ale o víkendu jsem zkusil zapřáhnout vozík s cca 700 kg nákladu, a tam ty chybějící Kw poznáš naprosto přesně. Táhlé stoupání a byl problém udržet 80sátku.
Každopádně mi tahle kombinace motoru a převodovky sedí víc, než 1,0 TSi 66 Kw s pětikvaltem a jede se mi s tím v běžném provozu líp, než s nejslabším H/K
Každopádně mi tahle kombinace motoru a převodovky sedí víc, než 1,0 TSi 66 Kw s pětikvaltem a jede se mi s tím v běžném provozu líp, než s nejslabším H/K
To docela věřím. Ony ty přeplňovaný litry jedou sice o poznání líp, než atmo 1,4. Ale zejména ve městě je dost otrava při rozjezdech na křižovatkách čekat, než se nadechne turbo.
Pockej, to mluvis o nejakym starym Subaru? Urcite ne o piditurbu v malejch motorech..
Když ten motor je od přírody astmatik, tak se nesmíš divit.
To jsou kecy... jede úplně v pohodě - a to to mám poctivě vyzkoušený.
😄
Je to atmosféra = musíš to točit.. ale čemu to vadí? Zvuk neruší...
Já vím, jsou tací, co se zas budou trefovat do mého prohlášení, že moje současná 1.6 atmosféra v 500X se nehodí na dálnici... a úplně u toho přehlídnou, že moje původní prohlášení se vztahovalo k tomu autu, ne k tomu motoru... prostě vysoké SUV, byť malé mezi SUV, se na dálnici nehodí... ne, že by to nešlo. Ale nebylo k tomu stvořeno.
Teď jsem byl týden v Itálii ... s tím iXkem s 1.6 atmosférou... za těch 6 dní jsem najel 3400 km... se spotřebou 7,3 litru na 100.
Po dálnici přes Alpy, tam a zpátky, včetně pojíždění po městech jako je Řím, Livorno, Florencie... a nikde jsem nezdržoval.
Naopak. Po těch 3400 km jsem s úklonou poděkoval sedačce!
😄
Je to atmosféra = musíš to točit.. ale čemu to vadí? Zvuk neruší...
Já vím, jsou tací, co se zas budou trefovat do mého prohlášení, že moje současná 1.6 atmosféra v 500X se nehodí na dálnici... a úplně u toho přehlídnou, že moje původní prohlášení se vztahovalo k tomu autu, ne k tomu motoru... prostě vysoké SUV, byť malé mezi SUV, se na dálnici nehodí... ne, že by to nešlo. Ale nebylo k tomu stvořeno.
Teď jsem byl týden v Itálii ... s tím iXkem s 1.6 atmosférou... za těch 6 dní jsem najel 3400 km... se spotřebou 7,3 litru na 100.
Po dálnici přes Alpy, tam a zpátky, včetně pojíždění po městech jako je Řím, Livorno, Florencie... a nikde jsem nezdržoval.
Naopak. Po těch 3400 km jsem s úklonou poděkoval sedačce!
Pokud pro tvoje potřeby stačí atmo, je 1.4 Plus za ty peníze dobrá volba. :yes:
navzdory supersportovním představám ta atmo 1.4 postačí naprosté většině. Ty fámy o tom, jak nejede, jsou opět lživé. Koneckonců dynamické srovnání s Rapidem 1.2 TSI to navzdory tvrzení redakce prokázalo. A to nemluvím o tom, že 1.2 TSI je již bohužel historií.
Fyziku neokecáš a 127 Nm při 4500 ot./min. je zoufale málo na nějaké náročnější rodinné využití, ucítíš každé kilo a každý kopec. Na ježdění do práce nebo i poklidné cestování po dálnici bude stačit, ale je to prostě základ.
podívej se, kolik % jezdí vůz v obsazení jeden, max. 2 cestující...
No a co tím chceš říct? Že nám všem musí stačit 1.4 atmo, protože převážně jezdíme sami a občas nevyhovující dynamiku prostě přetrpíme? Takhle to evidentně nefunguje. 😉
ne, opět mimo.
Chci tím říct že VĚTŠINĚ STAČÍ tyhle základní motory. Takhle to evidentně FUNGUJE >😒] >😒]
Chci tím říct že VĚTŠINĚ STAČÍ tyhle základní motory. Takhle to evidentně FUNGUJE >😒] >😒]
No evidentně ne, jinak by po silnicích jezdily samé Octavie TSI 63 kW, Ceedy 1.4 MPI a Focusy 1.6 i...což realitě úplně neodpovídá. 😉
Jako sorry, ale přijde mi vtipné, když se tu z jedné strany Octavia 1.0 TSI nebo Kodiaq 1.4 TSI diskusně rozsápou na kusy, a ty mě pak přesvědčuješ, že 1.4 atmo v kompaktu prostě stačí. 😄
Jako sorry, ale přijde mi vtipné, když se tu z jedné strany Octavia 1.0 TSI nebo Kodiaq 1.4 TSI diskusně rozsápou na kusy, a ty mě pak přesvědčuješ, že 1.4 atmo v kompaktu prostě stačí. 😄
Mě je jedno co se v diskusi nosí.
Osobně nemám co do dynamiky problém ani s 1.0 TSI v Octavii, ani s 1.4 TSI v Kodiaqu a opravdu většině postačí. S 1.0 TSI/1.4 TSI mám problém z úplně jiných důvodů než dynamika jako taková.
A světe div se, většina se prodává se základními motorizacemi.
Osobně nemám co do dynamiky problém ani s 1.0 TSI v Octavii, ani s 1.4 TSI v Kodiaqu a opravdu většině postačí. S 1.0 TSI/1.4 TSI mám problém z úplně jiných důvodů než dynamika jako taková.
A světe div se, většina se prodává se základními motorizacemi.
Většina čeho? Většina Kodiaqů se prodá s 2.0TDI. Při uvedení se psalo, že nejprodávanější je verze 2.0TDI 4x4 DSG 140kW, ale to už nemusí platit. Kdybys měl zdroj na podobná čísla, budu rád... nejlépe všechny značky.
ok, napsal jsem to nepřesně. Většina nefiremních prodejů...
Ano, Superb/Kodiaq/Octavia většinově bude 2.0 TDI.
Ano, Superb/Kodiaq/Octavia většinově bude 2.0 TDI.
No, to pak záleží, jak jsou nastavené ceny a co to ten základní motor je.
Když se budeme bavit o soukromých prodejích (a necháme stranou nesmyslnost toho členění) - osobně si myslím, že třeba Fabia se prodává i soukromým osobám nejvíc jako slabší 1.0TSI a ne jako 1.0MPI.
A co se Tipa týče - tam si zase myslím, že by byla nejprodávanější ta 1.6 atmo - nebýt toho, že ji Fiat svázal s automatem.
Octavia, Kodiaq a Superb soukromým osobám - tam těžko říct, ale tam zase hraje roli i to, že na našem trhu se vlastně základní motor neprodává.
Když se budeme bavit o soukromých prodejích (a necháme stranou nesmyslnost toho členění) - osobně si myslím, že třeba Fabia se prodává i soukromým osobám nejvíc jako slabší 1.0TSI a ne jako 1.0MPI.
A co se Tipa týče - tam si zase myslím, že by byla nejprodávanější ta 1.6 atmo - nebýt toho, že ji Fiat svázal s automatem.
Octavia, Kodiaq a Superb soukromým osobám - tam těžko říct, ale tam zase hraje roli i to, že na našem trhu se vlastně základní motor neprodává.
Jenže u Fabie to jde na vrub toho, že základní motory u Škody jsou bohužel obvykle zcela nepoužitelné. Kolik se vyrobilo třeba Rapidů 1.2 MPI (=HTP)? Vím o jednom co byl v novinářské flotile >😒]
To je ale přesně pointa. Logická kompletní nabídka motorů stojí tak, aby si vybrali všichni. Tj. je tam nějaký top motor pro 5% náročných, je tam nějaký low motor pro 5% nenáročných (a k tomu třeba 10% chudých)... a zbytek by se měl najít někde ve středu nabídky. Statistici tomu říkají normální rozdělení. Samozřejmě je otázka, jestli se to pro těch 5% vyplatí dělat... a to zase záleží na tom, kolik je těch 100% 😄
Škodovka to má různě. 1.0MPI ve Fabii je takový normální základní motor své třídy, někteří konkurenti jen ještě zůstali u 1.2. Octavia, Superb i Kodiaq - jak jsem psal, u nich je na našem trhu základ dost nadstandardní, což je ale dáno tím, že ten opravdový základ se u nás nenabízí (slabší 1.0TSI a slabší 1.4TSI). Kdyby jo, pak by byli na úrovni konkurence.
Škodovka to má různě. 1.0MPI ve Fabii je takový normální základní motor své třídy, někteří konkurenti jen ještě zůstali u 1.2. Octavia, Superb i Kodiaq - jak jsem psal, u nich je na našem trhu základ dost nadstandardní, což je ale dáno tím, že ten opravdový základ se u nás nenabízí (slabší 1.0TSI a slabší 1.4TSI). Kdyby jo, pak by byli na úrovni konkurence.
není. A na tohle jsem docela vysazený, to mi věř. Prostě normální rozdělení NELZE aplikovat na vše. Jinak řečeno i ti nenároční mohou dostat (a u mnohé konkurence i dostávají) slušný základ.
Koneckonců právě třeba Rapid dokazuje, že Škoda to obecně se základními motorizacemi opravdu přehání a podstřelí je přesmíru. Příkladů ve Škodě je mnoho - od litrové Fabie Junior, přes Octavii 1.4 (stará), litrová Fabia III, Rapid MPI atd. ... Srovnej si to třeba s korejci. I se základními 1.4 CVVT nebo 1.2 se v pohodě dalo žít, zkrátka rozumný základ.
Koneckonců právě třeba Rapid dokazuje, že Škoda to obecně se základními motorizacemi opravdu přehání a podstřelí je přesmíru. Příkladů ve Škodě je mnoho - od litrové Fabie Junior, přes Octavii 1.4 (stará), litrová Fabia III, Rapid MPI atd. ... Srovnej si to třeba s korejci. I se základními 1.4 CVVT nebo 1.2 se v pohodě dalo žít, zkrátka rozumný základ.
Když chceš slovíčkařit, tak nikdo nikde nic nedostává, ale kupuje si. Nebo ještě hůř - je nucen si koupit. Šíře nabídky nikdy není chyba, proto se tu ode mě nedočteš žádnou kritiku litrového motoru v Mondeu... tak dlouho, dokud je v nabídce i dvoulitr a není problém koupit 1.5EB.
Dneska mají Korejci v kompaktech základ tebou uváděnou 1.4CVVT 74kW 134Nm a Octavia má 1.0TSI 85kW 200Nm. O třídu výš začíná Superb s 1.4TSI 110kW nebo 2.0TDI 110kW, zatímco i40 má pouze dvě verze 1.7CRDi (85 nebo 104kW).
Dneska mají Korejci v kompaktech základ tebou uváděnou 1.4CVVT 74kW 134Nm a Octavia má 1.0TSI 85kW 200Nm. O třídu výš začíná Superb s 1.4TSI 110kW nebo 2.0TDI 110kW, zatímco i40 má pouze dvě verze 1.7CRDi (85 nebo 104kW).
Ano, u Octavie, Superbu, Kodiaqu v naší nabídce už nemám se základními motory problém a situace se hodně zlepšila. Stejně jako výbavy, kdy už v základu není Škoda až tak zoufalá.
Ano, šíře nabídky by nebyla chyba, kdyby ten podměrečný základ byl i za podměrečnou cenu. Ale pokud někdo nasadí třeba ten 1.0 EB do Mondea a chce za něj to co konkurence za výrazně vhodnější základní motorizace, pak tohle na kritiku prostě a jednoduše je.
Ano, šíře nabídky by nebyla chyba, kdyby ten podměrečný základ byl i za podměrečnou cenu. Ale pokud někdo nasadí třeba ten 1.0 EB do Mondea a chce za něj to co konkurence za výrazně vhodnější základní motorizace, pak tohle na kritiku prostě a jednoduše je.
Jako... ty čísla o pružnosti je potřeba číst v kontextu.
Rapid točí na pětku 3000 při 130, Tipo na šestku 3500. Takže Tipo sice zaostává v pružnosti 80-120 jen o 2,6s, ale točí při tom o desítky procent víc.
1.0TSI je silnější... a hlavně příplatek za silnější verzi s šestikvaltem je jen 17t.
Rapid točí na pětku 3000 při 130, Tipo na šestku 3500. Takže Tipo sice zaostává v pružnosti 80-120 jen o 2,6s, ale točí při tom o desítky procent víc.
1.0TSI je silnější... a hlavně příplatek za silnější verzi s šestikvaltem je jen 17t.
1.0 TSI je silnější... ano, v laboratoři, na papíru. Reálně nejsi v optimálních otáčkách vždy a to je ten kámen úrazu u 1.0.
Tipo může točit víc, na věci to ale nic nemění. Sotva bude při pružném zrychlení v optimálním pásmu otáček narozdíl od TSI.
Tipo může točit víc, na věci to ale nic nemění. Sotva bude při pružném zrychlení v optimálním pásmu otáček narozdíl od TSI.
To máš sice pravdu... s tím příplatkem. Ale je to tím, že Fiat s atmo je tak levnej, než že turbo je tak drahý.
Tipu s turbem v Plusu stojí 374.900,- .. Rapid s 81kW literm 371.300,- .. ale stačí přidat věci jako je tempomat (škodavka 12.000, fiat 2.800,- ... ) a máš to naruby.
A to je Rapid pořád o dost menší, jen tříválec a s tím spojené servisní náklady a spolehlivost, a buď jak buď je to 81kW a 200 Nm škodovky proti 88kW a 215Nm, navíc s o hodně lepším průběhem... a z klidného čtyřválce, s osvědčenou životností...
Pokud nejseš opravdu fanda škodovek a kupuješ auto domů a za svý, není co řešit.
Víš, proč vymysleli "operativní leasing"? Protože většinu "moderních" aut už se nehodí vlastnit...
😉
Tipu s turbem v Plusu stojí 374.900,- .. Rapid s 81kW literm 371.300,- .. ale stačí přidat věci jako je tempomat (škodavka 12.000, fiat 2.800,- ... ) a máš to naruby.
A to je Rapid pořád o dost menší, jen tříválec a s tím spojené servisní náklady a spolehlivost, a buď jak buď je to 81kW a 200 Nm škodovky proti 88kW a 215Nm, navíc s o hodně lepším průběhem... a z klidného čtyřválce, s osvědčenou životností...
Pokud nejseš opravdu fanda škodovek a kupuješ auto domů a za svý, není co řešit.
Víš, proč vymysleli "operativní leasing"? Protože většinu "moderních" aut už se nehodí vlastnit...
😉
Jelikož jsem teď měl obě auta ve výběru a důkladně je srovnával, tak vím, že to tak úplně neodpovídá realitě anebo ne při vyšší výbavě. Tipo má levné příplatky, ale těch příplatků musíš zaškrtnout dost, protože i Lounge je poměrně skromný. Naproti Rapid má zvlášť ve Style již slušnou porci výbavy, ke které přidáš za 14 tisíc výborný paket s tempomatem a pořád jsi pod 400 tisíci
Že T-jet bude zřejmě příjemnější motor, rozporovat nebudu.
Že T-jet bude zřejmě příjemnější motor, rozporovat nebudu.
V čem je skromnější... fakt mě to zajímá - Tipo je mé příští auto. Právě v této vezi = 5PORTE, 1.4 T-Jet a nejvyšší výbava. Přišlo mi, že potřebuju přidat jen jeden paket a k tomu stmívací zrcátka a dešťový senzor.
A to už jsem poctivě zkoušel i Megana - VW mám zakázaný od doktora.
😉
A to už jsem poctivě zkoušel i Megana - VW mám zakázaný od doktora.
😉
Ve Style Plus máš dešťový a světelný senzor, vyhřívaná sedadla, zadní loketní opěrku, parkovací senzory, zatmavená skla, nastavitelné sedadlo spolujezdce + xenony a pořád můžeš být pod 400 tis. U Tipa Lounge jsi na 403 tis. a za výše zmíněné bys musel připlácet.
Příplatek za tempomat je u Škody zlodějina, zvlášť když nově zatrhli dodatečnou montáž, ale v tomto případě se k němu dostaneš opravdu výhodně.
Příplatek za tempomat je u Škody zlodějina, zvlášť když nově zatrhli dodatečnou montáž, ale v tomto případě se k němu dostaneš opravdu výhodně.
Myslíš klasický paket Plus s těmi low-xenony a tempomatem? Zkoušel jsi někde ty xenony? Btw, slovo low se jim asi nějak zalíbilo, protože zadní svítilny se z neznámého důvodu jmenují Low LED 😄
Ještě vědět co znamená low ve spojení se světlem, je to technický výraz a nemá žádnou spojitost se svítivostí. 😉
Low u předních světel typu LED nebo xenon znamená, že mají nízký světelný tok, díky čemuž mají výjimku z obecné povinnosti mít ostřik a výškovou nivelizaci. Jestli se tu objeví _MT_, tak ti řekne, kolik to je. Co to znamená u zadních světel netuším. Co jsi myslel ty pod tím technickým výrazem?
LED s nízkým tokem používal SEAT u Leonu (ale už myslím nepoužívá) nebo Renault u Meganu IV.
LED s nízkým tokem používal SEAT u Leonu (ale už myslím nepoužívá) nebo Renault u Meganu IV.
Je to označení pro tvar či velikost světelného prvku, tudíž její konstrukce. Ve spojitosti se světlometem je takto označeno světlo, které má tzv. nízké svícení, což zase znamená tvar kužele.
...světlo, které má nízké svícení, což znamená tvar kužele? Hele nevím, to jsem nějak nepochopil. Budu se nadále držet toho, že Low xenony jsou terminus technicus znamenající xenony pod nějakou hranicí maximální svítivosti a zadní Low LED světla jsou blbost.
Jednoduchý příkla😜 dálková světla tvoří klasický kužel, klopená mají profilovaný kužel, pokud bych nazval dálková světla "reflektor" tak klopená budou "lowreflektor"
Přesně jak říkáš. "Low" LED používá kdekdo, Renault snad u všech modelů, Mazda...údajně je to u nich kompenzováno lepším směrováním toku. Ta hranice je tuším 2000 lm, možná 2500.
EDIT: k debatě výše, nově jde o bixenony, takže nejsou low ve smyslu potkávaček.
EDIT: k debatě výše, nově jde o bixenony, takže nejsou low ve smyslu potkávaček.
U LED platí jiná pravidla. Nebo platila, Francouzi navrhovali změny. Automatickou nivelaci musely mít vždy. A měly nějaké minimum, myslím 1 klm. Navrhovali zrušit plošnou povinnost automatické nivelace a povolit i "slabší" LED, pokud si dobře vzpomínám, ve jménu redukce nákladů a spotřeby paliva (skrz širší rozšíření LED).
Skutočne sú v Golfe lepšie len plasty?
Tipo je výrazně bytelnější. Dojem z Golfu je zásadně odvislý od výbavy.
Mení výbava komfort pruženia, držanie auta na ceste alebo riadenie? Ak si teda do Golfu nedáš adaptívne pruženie.
Tipo je výrazně bytelnější, ale v nárazových testech třeba ve srovnání s Rapidem doslova vyhořelo o Golfu vůbec nemluvě. To jsou ale paradoxy.
Myslím si, že toto ani tak neovplyvňuje bytelnost, ale skôr výbava, aktívnej bezpečnosti, na ktorej Tipo pohorelo a taktiež kvalita a nastavenie predpínačov a obmedzovačov sily a tiež nastavenie vystrelenia airbagov. Nevieme, aký je Golf, ani Rapid pri náraze s plným presahom(hoci si myslím, že u aut z koncernu VW by nedošlo k stredne ťažkým zraneniam hlavy ako to dopadlo u Tipa), krk predných pasažierov u Tipa je chránený dobre, zatiaľ čo u Rapidu priemerne, opierky na zadných sedlách som si v Rapide v predfaceliftovej verzii ani nevedel posunúť do svojej výšky(neviem ako po facelifte), takže tam by Rapid dostal určite najhoršie hodnotenie(napríklad Fabia dostala za to najhoršie hodnotenie), zatiaľ čo Tipo dostalo hodnotenie priemerný a pri náraze do stĺpa obstálo Tipo prvotriedne, lepšie, než Rapid a podstatne lepšie, než Golf. Takže zrovna čo s týka crash testov, myslím si, že ak by investovali viac do systému bezpečnostných pásov a airbagov, tak možno by Tipo malo pasívnu bezpečnosť najlepšiu, lebo karoséria, čo sa bezpečnosti týka, je určite bytelná.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
To jsou kdyby, které těžko může low-cost model splnit, prostě Golf chrání dospělou i dětskou posádku lépe. A stačí se podívat na videa z euroncap, Golf po čelním nárazu přední sloupky na místě, přední okno celé, Tipo, čelní sklo rozflákané, protože náraz se přenáší až do oblasti A sloupků.
A Ty ses díval...? Když to tady doporučuješ.
A díval ses dobře?
A jak si vysvětluješ, že při bočním nárazu se karta obrací = Fiat drží a Golf se rozpadá?
Jedno z možných vysvětlení je, že i tohle je u VW udělaný jen "jako" = auto je připravené na přesazený náraz... ale celkově je to měkčí karoserie.
To by potvrzoval i fakt, že při plném čelním nárazu už drží i Fiat... prostě logicky při přesazeném nárazu dochází k torzi - pokud na to není auto cíleně postavené.
Ale to Ti nechci kazit Tvůj svět... já si vlastně nemyslím, že je Golf špatný auto. Kdyby měl dobrej bezínovej motor, tak by byl fajn.. ale to už je zas jen "kdyby".. nemá.
A díval ses dobře?
A jak si vysvětluješ, že při bočním nárazu se karta obrací = Fiat drží a Golf se rozpadá?
Jedno z možných vysvětlení je, že i tohle je u VW udělaný jen "jako" = auto je připravené na přesazený náraz... ale celkově je to měkčí karoserie.
To by potvrzoval i fakt, že při plném čelním nárazu už drží i Fiat... prostě logicky při přesazeném nárazu dochází k torzi - pokud na to není auto cíleně postavené.
Ale to Ti nechci kazit Tvůj svět... já si vlastně nemyslím, že je Golf špatný auto. Kdyby měl dobrej bezínovej motor, tak by byl fajn.. ale to už je zas jen "kdyby".. nemá.
Ano díval jsem se dobře, žádné rozpadání Golfu při bočním nárazu nevidím. Po nárazu na kůl z horního pohledu (čas videa Golf 1:20, Tipo 2:05) rozhodně Tipo z hlediska celkové deformace nedopadlo lépe.
Tys mluvil o okně... a tak já o něm mluvím taky.
Při bočním nárazu to od Golfa popraská víc, než to u Tipa při tom off-setu.
Mně je to jedno - reagoval jsem na tvoje řeči o skle.
😉
Při bočním nárazu to od Golfa popraská víc, než to u Tipa při tom off-setu.
Mně je to jedno - reagoval jsem na tvoje řeči o skle.
😉
Plný čelní se dělá jako test přetížení pro posádku, ne jako test odolnosti auta. Právě protože jsou moderní auta tuhá, aby vydržela nárazy s menším překrytím, a hrozí, že budou příliš tuhá a při větším překrytí bude přetížení pro posádku příliš velké (příliš malá deformace). Co jsi dole vypotil o bočním nárazu, snad radši ani nekomentovat. A ta myšlenka, že je měkký, ale vlastně tuhý, aby vydržel tenhle specifický test. >😁 To jsou perly.
Veď ja netvrdím, že Tipo je konkurencia pre Golf, ani to, že Tipo je bezpečnejšie. Len som chcel povedať, že nepoznáme akoby si pri všetkých skúškach počínal Golf alebo Rapid, a že u Tipa je slabý výsledok daný slabou aktívnou bezpečnosťou a zrejme iba zle odladeými bezpečnostnými pásmi. Ja určite netvrdím, že by Tipo bolo bytelnejší.
Hmm, 82% čelní náraz, tomu říkám vyhoření >😒] >😒]
Jinak já nikde o bezpečnosti nepsal. Takový T72 by asi taky moc dobré hodnocení neměl >😒]
Jinak já nikde o bezpečnosti nepsal. Takový T72 by asi taky moc dobré hodnocení neměl >😒]
Ano, 60% u ochrany dětí v nenáročném euroncap testu je dnes v této třídě hodně slabé. Jak může být karoserie Tipa "výrazně bytelnější než u Golfu", když v čelním nárazu je kastle Tipa zdeformovaná tak, že je přední sklo zničené a u Golfu je naopak prostor pro posádku neporušený (okno celé, tedy jako u tanku)?
já něco napsal o tuhosti karoserie??? To asi sotva.
A o čem je bytelnost, ak nie v prvom rade o tuhosti karosérie?
třeba o tom, jestli díly drží pevně nebo mají vůli, jestli na promačkání povrzávají, prohýbají se, drnčí či nedrnčí atp. ?
A chceš povedať, že u Golfu nedržia diely a majú väčšiu vôlu, povŕzavajú, hýbu sa, drnčí viac ako u Tipa? To ako skús vymenovať tie súčiastky.
Sice G7 mam jen několikrat osahanou a projetou, ale třeba předchozi šestkovy golf na tom zrovna nebyl dobře. U 7 generace jsem poznal par mist, kde došlo ke zlepšeni a i reference některych majitelu hovoři o tom, že je na tom přecejen lepe, než ta šesta generace. V součastne době mam posledniho focuse a ten je oproti te šeste generaci golfa ve zpracovani a hlavně bytelnosti o level vyše. Nedavno jsem tu psal, že dost beru s rezervou, když u koncernu čtu přikladne zpracovani. Když uvedu par přikladu z te předchozi generace, tak dost ledabyle madla dveři, ty v 7 generaci jsou na tom určitě lepe, středova konzole dost podobne jako u těch madel. Při běžne jizdě nebyl s pazvuky problem, ale při ostřejši jizdě včetně zataček,už se interier docela ozyval. Přechod tepl👋zima a naopak např v letě při puštěni klimy, ruzne popraskavani. Od brzd po trochu delši odstavce ruzne pazvuky, ale to je už je z jineho soudku.
GVII na tom určitě líp jak VI není, spíše naopak. Dokonce mám pocit, že u GVII jsou vzadu ve výplních tvrdé plasty a měkčené až ve vyšších výbavách.
To se baviš o něčem jinem. Ano v G7 vzadu, už nejsou měkčene plasty nebo třeba, už nepouživa 3 tupňove panty jako 6 generace, mimochodem dosti užitečna věc a přitom takova blbost. Ale tohle nema s nějakou kvalitou moc společneho. Nicmeně zrovna ty madla a středova konzole jsou na tom u G7, alespoň při uchopu pevněji.
ano, uznávám že kvalita ve smyslu bytelnosti je o něčem trochu jiném než naznačuješ. Nicméně právě na těch detailech GVI vs. GVII je vidět, že Golf opět slezl o něco níž. Ale ano, ve vyšších výbavách vypadá GVII opět o něco načančaněji než předešlý.
Právě v té jednoduchosti a nižších výbavách ale vynikne nad Golfem právě to Tipo - protože je od základu evidentně poctivě udělané, všechno pevně drží, lícuje, nevrže, neskřípe, nedrnčí.
Právě v té jednoduchosti a nižších výbavách ale vynikne nad Golfem právě to Tipo - protože je od základu evidentně poctivě udělané, všechno pevně drží, lícuje, nevrže, neskřípe, nedrnčí.
Golf je dobře udělany na oko a tak to plati od 6 generace. Vypichovat jednotlivosti je však jednoduche, jako celek nema šanc obstat.
Vzhledem k tomu, že GVII je nejprodávanější, tak jako celek evidentně obstál velmi dobře, na rozdíl od Focusu, který je v současné generaci silně mimo. A to museli ještě urychleně zachraňovat faceliftem chvilku po uvedení generace do výroby >😒] :-!
Nevim kde na ty bludy chodiš, každopadně focus i přes to, že je na trhu teměř 7 let, stale patři mezi to nejlepši co se v mainstreamove nižši středni třidě da pořidit. To, že tobě leži v žaludku je myslim uplně jedno.
... a proto má Focus tak mizerné prodeje... a proto přišel FL tak brzy... >😒] >😒]
Jo to je přesně dukaz toho jak je auto povedene. Podobně jako 206, ktera se prodavala jak teple rohliky a přitom to byl slušny "křap". Nicmeně 3 roky neprodavanějši auto na světě, FL ktery přišel po 4 letech a už teď je jasne, že ze všech generaci bude nejdele na trhu.
hele, jako aktuálně 320t. za Focus Combi jako dobrá nabídka. Ale fakt, že Focus je v téhle generaci mimo a zachraňovali FL co se dalo, popřít prostě nejde.
První generace ... bomba. Druhá ... stále ok, i když už nic zásadního nepřinesla. A třetí ... spousta omylů, nejspíš v důsledku "one ford". Tak to je.
První generace ... bomba. Druhá ... stále ok, i když už nic zásadního nepřinesla. A třetí ... spousta omylů, nejspíš v důsledku "one ford". Tak to je.
Z toho co si napsal je jasně vidět, že neviš a hlavně si ani jednu generaci nepoznal nebo neměl možnost srovnani. Jako že FL je od toho aby se něco zhoršovalo ? Věřim, že u některych tomu tak je.
Jak se dívám, tak asi u tebe bude problém pochopit psané slovo. Napsal jsem že FL FoFo3 zachraňoval co se dalo, ne že něco zhoršil. Ve Fordu to zdrbali celou aktuální generací.
Jak je to možne, když se tak dobře prodava, to si nějak protiřečiš a i kdyby byl zdrbany, tak pořad plati, že v nižši středni je to stale vic než dobra volba. To bude asi tim, že u konkurence neumi. Proto přišel FL až po 4 letech.
nepřišel po 4, ale reálně po 3. Podívej se co píšou o FoFo3 i jiní a světe div se, je to to co píšu já.
Celosvětové prodeje jdou na vrub toho, že se prodává po celém světě. Evropské prodeje slavné nejsou.
FoFo3 je v aktuální generaci nejhorší. Ale za 320 v kombíku se o ní určitě vyplatí uvažovat. Určitě z většiny pohledů lepší jak volba Rapida.
Celosvětové prodeje jdou na vrub toho, že se prodává po celém světě. Evropské prodeje slavné nejsou.
FoFo3 je v aktuální generaci nejhorší. Ale za 320 v kombíku se o ní určitě vyplatí uvažovat. Určitě z většiny pohledů lepší jak volba Rapida.
Jo ty už klasicky neviš jak bys to obkecal. Holt vyborny model, ktery ti leži v žaludku. Neboj vim co se o něm piše včetně srovnavacich testu ze všech koutu a to včetně nejnovějši konkurence.
jistě, je tak skvělý, že skončil za Leonem, Astrou i i30 že ...
[odkaz]
>😒]
[odkaz]
>😒]
Ještě se musiš naučit čist, ale to prameni z toho žaludku. Ja ti tu hodim takovy test, kde je posledni jedničkove BMW, kde představ si konči až za focusem. Ani mě pak neudivuje, že hledaš tak, aby to vypadalo tak, jak se ti to libi.
[odkaz]
[odkaz]
a světe div se, i v tomhle testu Focus skončil za ... >😒] >😒] Děkuji že jsi potvrdil sám to co píšu.
Jo a kdybys netušil, tak BMW 1 opravdu není přímý konkurent. Vím, bude to drsné co se teď dozvíš, ale Focus opravdu není prémie >😒] :-!
Jo a kdybys netušil, tak BMW 1 opravdu není přímý konkurent. Vím, bude to drsné co se teď dozvíš, ale Focus opravdu není prémie >😒] :-!
Ja myslim, že pokud si přečetl nebo přelouskal, tak tve žily musely zažit životni přetlak. Jo nejen focus neni premie, takže vlastně evidentně netušiš a nečteš.
No, já bych asi nedával jako důkaz kvalit Focusu test, kde ho poráží i30 a Astra. Na druhou stranu mi ten test přijde trochu divný, když i30 porazila i A3 a BMW a MB jsou na chvostu.. Asi tam hraje velkou roli cena.
Ale ty máš faceliftovaný Focus... tam sa kvalita interiéru zvýšila, ale už predfaceliftovej verzii to bol ten typický Ford, kde sa dosť šetrilo na interiéry, a bolo to vidieť.
A podľa toho, čo píšeš o Golfe... netýkalo sa to len jednoho kusu? Nebo snáď bol Golf VI na tom horšie ako konkurencie, čo sa týka spracovania?
A podľa toho, čo píšeš o Golfe... netýkalo sa to len jednoho kusu? Nebo snáď bol Golf VI na tom horšie ako konkurencie, čo sa týka spracovania?
Ja neznam podrobněji tolik třidnich modelu, abych si dovolil cokoliv vice porovnavat a nerad pišu hlouběji o něčem co osobně neznam. Takže třeba předFL focuse jsem viděl, seděl a jel v něm, ale tim to konči. A neměl jsem duvod ho podrobněji prověřovat, každopadně ta "Nokia" na středove konzoli mě dost odrazovala.
U toho golfa to určitě nebyla jen kusova zaležitost. Ostatně na klubech ruznych značek se toho da zjistit dost. Naopak ja měl vyhodu v tom, že jsem měl golfa na zakladnich 15" kolech, takže ne se všim co trapilo jine jsem se setkal. Jako zdaleka žadna tragedie a ja jako byvaly majitel jedničkoveho focusu si neměl v tomhle směru nač stěžovat. S autem jako takovym jsem byl rozhodně velmi spokojen, ale bylo tam opravdu hodně zaležitosti, ktere mě dost zaraželi a vzhledem k jiste pověsti, bych je rozhodně neočekaval. Ale to by bylo na trochu dele.
U toho golfa to určitě nebyla jen kusova zaležitost. Ostatně na klubech ruznych značek se toho da zjistit dost. Naopak ja měl vyhodu v tom, že jsem měl golfa na zakladnich 15" kolech, takže ne se všim co trapilo jine jsem se setkal. Jako zdaleka žadna tragedie a ja jako byvaly majitel jedničkoveho focusu si neměl v tomhle směru nač stěžovat. S autem jako takovym jsem byl rozhodně velmi spokojen, ale bylo tam opravdu hodně zaležitosti, ktere mě dost zaraželi a vzhledem k jiste pověsti, bych je rozhodně neočekaval. Ale to by bylo na trochu dele.
Ta atm. 1,4 jako pokračovatel dnes už legendární a vzorové 1,2 (1242 ccm) z r. 2001, která má svoje kouzlo téměř stálého momentu ve velkém rozsahu otáček, mě taky táhne. Už dlouho se to od Fiatu řada výrobců učí - a řada jich radši uteče k přeplňování, aby jím a jeho regulací přikryla nedostatky motorového základu.
Spolu s tímto testem jsem si přečetl i test Tipo versus Rapid, protože jsem to předtím nečetl. Ale toto co tam bylo nechápu!
Spotřeba měs./mim👋kombin. pro Tipo 7,7/4,6/5,7 pro Rapid 6/4/4,7.
Reální spotřeba Tipo: „městě i mimo něj se odběr stabilně držel okolo 6,5 l/100 km“
Reální spotřeba Rapi😜 „Ve městě počítejte spíše se 6,5 litry, na mimoměstskou papírovou hodnotu 4,6 l/100 km také budete čekat dlouho“
Body za „spotřeba udávaná“ 7 Tipo a 8 Rapid. Sečteno podtrženo auta mají spotřebu skoro stejnou (body za „spotřeba v testu“ 6 vs 6) ale za lepší lhaní ve škodovce získává Rapid bod.
Páni redaktoři zamyslete se nad vaším bodováním, sami píšete o tom, jaké nesmysly udávají automobilky u spotřeby ale body za ty nesmysly vesele rozdělujete!
Spotřeba měs./mim👋kombin. pro Tipo 7,7/4,6/5,7 pro Rapid 6/4/4,7.
Reální spotřeba Tipo: „městě i mimo něj se odběr stabilně držel okolo 6,5 l/100 km“
Reální spotřeba Rapi😜 „Ve městě počítejte spíše se 6,5 litry, na mimoměstskou papírovou hodnotu 4,6 l/100 km také budete čekat dlouho“
Body za „spotřeba udávaná“ 7 Tipo a 8 Rapid. Sečteno podtrženo auta mají spotřebu skoro stejnou (body za „spotřeba v testu“ 6 vs 6) ale za lepší lhaní ve škodovce získává Rapid bod.
Páni redaktoři zamyslete se nad vaším bodováním, sami píšete o tom, jaké nesmysly udávají automobilky u spotřeby ale body za ty nesmysly vesele rozdělujete!
Je to tak, bodovat udávanou spotřebu je zcela nesmyslné. Jediní, koho zajímá papírová spotřeba, jsou ti, co vykazují náklady na palivo podle udávané spotřeby, a pro ně naopak - čím nižší papírová, tím hůř. Takže buď by se měl bodovat rozdíl mezi reálnou a papírovou, nebo dávat za nízkou papírovou body dolů.
Udávaná spotřeba má smysl u ekodaní (ale ta u nás zatím moc nefunguje) a pak u hodnocení ekologičnosti firemní flotily aut při ekologických posudcích firem.
Sice se používá, ale je to vadný nástroj. Hlavně v tom druhém příkladu je to pitomost. U registračního poplatku těžko můžeš vyjít ze skutečnosti, ale při posudku by mě zajímala spotřeba paliva. Pokud kupují úsporná auta, aby to dobře vypadalo, ale úsporně s nimi nejezdí, tak jsou to akorát pokrytci.
Prima reklama, doporučuji: "TO omlazuje motor a zvyšuje výkon o 370%"
Ha, teď se najednou údaj změnil, už jen o 217%, a když jsem na to klikl, abych koukl, jaký darebáky Machala nechává inzerovat, dočtu se, že výkon zvyšuje o 12HP.
Možná by ještě kluk jeden šéfredaktorská mohl pustit nějaký inzeráty na hrnce pro důchodce, šmejdi určitě platí dobře. Můžete si p.Machalo na své stránky pouštět reklamu dle svého uvážení, o tom žádná, ale dávat za peníze prostor podvodníkům - nějak se mi dere na jazyk slovo vyjadřující nejstarší ženské řemeslo.
Ha, teď se najednou údaj změnil, už jen o 217%, a když jsem na to klikl, abych koukl, jaký darebáky Machala nechává inzerovat, dočtu se, že výkon zvyšuje o 12HP.
Možná by ještě kluk jeden šéfredaktorská mohl pustit nějaký inzeráty na hrnce pro důchodce, šmejdi určitě platí dobře. Můžete si p.Machalo na své stránky pouštět reklamu dle svého uvážení, o tom žádná, ale dávat za peníze prostor podvodníkům - nějak se mi dere na jazyk slovo vyjadřující nejstarší ženské řemeslo.
Já bych holky pracovitý co to dělaj jen a jen pro nás neurážel 😄
Machala jen škodí a úrovni ACZ fakt asi objektivně uškodil. Ty holky od nejstaršího řemesla = prostě sou = nebo aspoň některý z nich = hodně nad Machalou :-!
[odkaz] 😉
Machala jen škodí a úrovni ACZ fakt asi objektivně uškodil. Ty holky od nejstaršího řemesla = prostě sou = nebo aspoň některý z nich = hodně nad Machalou :-!
[odkaz] 😉
Opět - přečtu test, v textu prakticky minimální připomínky. V zásadě je jen odhlučnění označeno za průměr. Jinak vše v naprostém pořádku. A pak 3,5*... Proč? No přece protože je to FIAT??
Opravdu nechápu, Tipo nemá slabá místa, motorizace skvělé... Jediné co chybí na třídní TOP jsou opravdu jen příplatkové položky, případně silnější motorizace pro náročnější. Ale tam Tipo skutečně nemířilo.
Třeba kvalitou interiéru převyšuje Tipo i novou i30... Navíc kabina je opravdu prostorná a zavazadelník 440l je výrazně víc než u konkurence. Přitom se to vůbec nepodepsalo na vzhledu.
Ale je to Fiat, takže dobré hodnocení prostě nedostane, že 8-s 8-s :no:
Opravdu nechápu, Tipo nemá slabá místa, motorizace skvělé... Jediné co chybí na třídní TOP jsou opravdu jen příplatkové položky, případně silnější motorizace pro náročnější. Ale tam Tipo skutečně nemířilo.
Třeba kvalitou interiéru převyšuje Tipo i novou i30... Navíc kabina je opravdu prostorná a zavazadelník 440l je výrazně víc než u konkurence. Přitom se to vůbec nepodepsalo na vzhledu.
Ale je to Fiat, takže dobré hodnocení prostě nedostane, že 8-s 8-s :no:
Mně jsou třeba hvězdičky úplně jedno, vždy půjde o nějaký subjektivní výstup autora testu. Na třídní top toho u Tipa chybí určitě více než širší nabídka příplatků, ať už v oblasti odhlučnění, jízdních vlastností nebo interiéru, což se mohlo do hodnocení promítnout. Ale jak říkám, nemám potřebu se tím příliš zabývat.
BTW, asi je taky zkorumpovala škodovka nebo co: 😉
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
BTW, asi je taky zkorumpovala škodovka nebo co: 😉
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Zahraniční hodnocení jsou trochu složitější, protože většinou hodnotí model jako celek.
Já tu ale tvrdím, že v té části, kam Tipo je zaměřeno, v mnohém konkurenty převyšuje. Přitom ano, proti vyšším výbavám konkurenčních modelů (Golf/Octavia/Leon/Astra/Mégane) nebo pro náročnější zákazníky nemá Tipo odpověď. Zkrátka Tipo zůstává ryzí mainstream a necpe se do prémie. A to je v danou chvíli pro Fiat jedině dobře.
Já tu ale tvrdím, že v té části, kam Tipo je zaměřeno, v mnohém konkurenty převyšuje. Přitom ano, proti vyšším výbavám konkurenčních modelů (Golf/Octavia/Leon/Astra/Mégane) nebo pro náročnější zákazníky nemá Tipo odpověď. Zkrátka Tipo zůstává ryzí mainstream a necpe se do prémie. A to je v danou chvíli pro Fiat jedině dobře.
Z * bič neupleteš. Prostě a jednoduše je Tipo nizkonakladove auto, tedy lowend což jasně hlasa i samotny vyrobce. To, že se to někomu nelibi a nesouhlasi s tim je vše co s tim muže dělat.
opět jen kecáš. Výš jsem ti uvedl 😜říkladů které jasně dokazují, že Tipo je ryzí mainstream.
>😁
A četls to vůbec.. nebo Ti stačily ty hvězdy?
Hned první končí slovy: Overall, we like the Fiat Tipo. The underlying car is solidly built, spacious, comfortable and well equipped... takže moc zkorumpovaní nejsou.
😄
Neříkám, že je to nejlepší auto na světě...
Neříkám, že nejsou jiná, koupitelná auta...
Prostě to jen není špatný auto a taky mi trochu vadí tón, kterým jsou tady komentovaná a prezentovaná.
A tím myslím víc "novináře", než diskutující... kromě těch zoufalců, co zůstávají jen u osobních útoků na ty s jiným názorem si v diskuzi každej může napsat, co považuje za pravdu.
Ale novináři by měli být objektivní... ale co už teď.
Z principu ano, malá firma pro svého malého obchoďáka koupí raději Rapida s TSI, pravděpodobně na operativní leasing... a chápu proč.
Pro soukromou osobu, která očekává, že auto bude nenáročné a dlouho vydrží je auto jako je Tipo prostě lepší volba.
Ta smůla je, že většina ostatních výrobců následuje módu a podobně jednoduchých aut moc nenabízí... třeba té jinak pěkné Astře mám prostě za zlý, že normální atmosferickou 1.6 nahradila přeplňovaným litrem... ať je klidně v nabídce - ale měli tam tu atmosféru nechat.
Já fakt nepotřebuju, aby na mě auto mluvilo... samo parkovalo... a abych mohl připojit svůj smartfoun přímo na hotspot vytvořený vozidlem... ale chci, abych nemusel řešit, co se stane až ujedu 100 tis km.
A četls to vůbec.. nebo Ti stačily ty hvězdy?
Hned první končí slovy: Overall, we like the Fiat Tipo. The underlying car is solidly built, spacious, comfortable and well equipped... takže moc zkorumpovaní nejsou.
😄
Neříkám, že je to nejlepší auto na světě...
Neříkám, že nejsou jiná, koupitelná auta...
Prostě to jen není špatný auto a taky mi trochu vadí tón, kterým jsou tady komentovaná a prezentovaná.
A tím myslím víc "novináře", než diskutující... kromě těch zoufalců, co zůstávají jen u osobních útoků na ty s jiným názorem si v diskuzi každej může napsat, co považuje za pravdu.
Ale novináři by měli být objektivní... ale co už teď.
Z principu ano, malá firma pro svého malého obchoďáka koupí raději Rapida s TSI, pravděpodobně na operativní leasing... a chápu proč.
Pro soukromou osobu, která očekává, že auto bude nenáročné a dlouho vydrží je auto jako je Tipo prostě lepší volba.
Ta smůla je, že většina ostatních výrobců následuje módu a podobně jednoduchých aut moc nenabízí... třeba té jinak pěkné Astře mám prostě za zlý, že normální atmosferickou 1.6 nahradila přeplňovaným litrem... ať je klidně v nabídce - ale měli tam tu atmosféru nechat.
Já fakt nepotřebuju, aby na mě auto mluvilo... samo parkovalo... a abych mohl připojit svůj smartfoun přímo na hotspot vytvořený vozidlem... ale chci, abych nemusel řešit, co se stane až ujedu 100 tis km.
No to je skoro stejné, jako v místním testu, kde "celkově hodnotí Tipo velice kladně", ale jsou tam nějaká ale.
BTW - Astra atmosféru jako základ má (1.4 74kW)... těžko čekat, že by nechali 1.4 i 1.6.
BTW - Astra atmosféru jako základ má (1.4 74kW)... těžko čekat, že by nechali 1.4 i 1.6.
Asi tě překvapím, ale ty odkazy jsem sem dal opravdu kvůli hvězdičkám, které rohypnola pobouřily, a ne abych dokazoval, jak špatné je Tipo. 😉 Citovaný text vyznívá podobně jako test(y) ACZ.
Po nezralé úvaze jsem koupil tento "italský sráč" v kombálu a s podělej mě 1,4 atmo pi.. 😉 V ceně 340 tis kačen jsem se v akci Fiat dobral k metalíze, automatické klimě, tempomatu, teletině na volantu a páce, vyhřívaným sedačkám, parkovacím senzorům, šestikvaltu, 6 pytlům, mlhovkama s funkcí přisvětlování zatáček, nějaký ten asistent režie, rádio s šesti repro a vším ovládáním na volantu,hands free, konektivita a mobilem, USB, zásuvka v kufru, koberečky,trochu looku v Cr klikách a zrcátkách v barvě apod. Dokonce mě v kufru v rámci opravné sady překvapil bytelný kompresor.. A světe div se, fiat jede. Jede na poměry 1.4 atmo více než slušně a tiše i kolem 150 km/h.I tempomat ve stoupáních na šestku stíhá, nikde nic nevrže. Nad plasty nemasturbuji jako někteří, mně se zdají praktické.Už jsem stihl otočit Balaton a nevšiml jsem si, že bych byl na autostrádě brzda provozu >😒] Není to Bugatti, ale pro rodinu úplně v pohodě i v základu a v kombíku. Nenechte se zastrašit hospodskými kecy..
Upřímnou soustrast. Udělal jsem podobnou chybu. Pouze je to Hb a má pár blbosti, jako loketní a bederní opěrka, zatmavena skla atd...navíc. Právě jsem asi v půlce zajizdeciho okruhu Balkánem a přesné chápu, jak jsi musel cestou na Balaton trpět😄 Při každém pohledu na materiál palubky, kontakt s jemnou teletinou na volantu a kontrole průměrné spotřeby, která na 2500 km dálnice na tempomatu a horských serpentin dělá 5,8 lituju, že jsem někde nevyskrabnul dalších 150 papírů a nekoupil o 18 kW silnějšího Golfa. Teď musím ještě snášet obtížné domorodce obtěžující dotazy, co je to za hezky auto. Hrůza. Ale výdrž, je to Fiat, takže se to naštěstí za chvíli pokazí nebo zreziví, takže si budeš konečně moct dopřát nějakou hezkou ojetinku.
Mám tento Fiat 1.6 multijet HB v šedej, auto vyzerá dobre,neokukané, je svižné, rýchle a pohodlné .
Pre šetrílkov a dôchodcov základná atmosféra 1.4-
má výbornú spotrebu 6.5 l , toľko mám aj ja na tomto diesli ale s neporovnateľnou radosťou z jazdy 😄
Pre šetrílkov a dôchodcov základná atmosféra 1.4-
má výbornú spotrebu 6.5 l , toľko mám aj ja na tomto diesli ale s neporovnateľnou radosťou z jazdy 😄
Rastislav Holík
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Minnna
Příspěvek podléhá schvalování.
ani jedno auto nebolo navrhnute s ambiciami na TOP of the class... to jedine marketing a ´´uzivatelia´´ maju volne ruky v ich napadoch
Taky ceed + i30 to myslia vazne a myslim, ze je to poznat...
Proti Rapidovi je to ale pohodička.. hlavně co se týká života vevnitř.
Ale v zásadě souhlas - Tipo (auto téhle velikosti) má být benzínové.
😄
>😒] >😒]
Jinak ano... Rapid a Tipo jsou přímí konkurenti za těchto podmínek😒br />
- nevadí ti, že Rapid se nedělá jako sedan a jako kombi
- Rapid je o 10 cm užší (což je u toho auta sakra poznat)
- Rapid je ve srovnatelné motorizaci a výbavě o 50 tis. Kč dražší
- Rapid má 5 kvalt
- Rapid má jen bubny vzadu (tady si nejsem jistý, ale mám pocit, že to platí na rozdíl od Tipa u všech motorizací, ale ruku do ohně bych za to nedal a hledat to nebudu)
Takže pokud si přiznáš, že tyhle záležitosti jsou ti jako uživateli jedno, pak se jedná o přímou konkurenci, v opačném případě prostě jen srovnáváš auta z různých tříd.
- úzký je, o tom žádná
- nevím, možná u nafty tam těch 50 tisíc po dorovnání výbavy je, i když Tipo není ani v Lounge nijak nabušené. U turbobenzínu se situace obrací.
- Neplatí. Bubny jsou vyhrazeny základní motorizaci v základní výbavě. Jinak kotouče.
😄
Ale jako s těma 9 - 10 cm... tam se ukázalo, že s podobou argumentací máš zkušenosti... Ale prozradím ti tajemství...
Černoch s 20 uspokojí ženu stejně jako ten s 30 cm.
Ty ovšem s 10 cm, proti tomu s 20 cm nemáš žádnou šanci... a rozdíl je pořád stejný...
Takže těch 10 cm v této třídě dělá opravdu ten rozdíl, že v Rapidu si tři dozadu fakt nesednou, zatímco v Tipu už to lze. U auta, kde máš zadní šířku takovou, že si tam 3 cestující sednou tak jako tak, už tento rozměr nemusí být tak zásadní.
Tipo je stejný lowcost v nižší střední jako rapid, ani těch 9 cm mu nepomůže (mmch. uvnitř to je jen 6 cm), jsou nepodstatné, že v tom ty jezdíš ve třech vzadu, no a? Pro tři vzadu nejsou standardně dneska stavěna ani auta o tři třídy výše, že se tam v případě nutnosti tři svezou, no ano, ale co z toho. Low cost low costem dělá jeho projev, použité materiály, to že nepoužívá špičkovou techniku a ne pár centimetrů. 😉
Životní zkušenosti ti chybí, resp. jsou jen sobecké a omezené a v tvém případě se to nezlepší (nejspíš)... Tvůj problém.
Mne si nepřesvědčil, resp. přesvědčil o něčem jiném.
uvnitř je rozdíl 6cm. jasně rapid je užší, to je bez debat. Někdo preferuje že si ještě mezi autosedačky sedne, někdo preferuje že ho zase děti nekopou do zad. Obecně nejčastěji čtyřčlennou rodinu to odveze stejně. ti co jezdí pravidelně v pěti loví asi jinde. My jsme třeba taky 4 a ani si nepamatuji kdy jsem potřeboval někoho posadit mezi děti jako pátého.
Komu to nevadí, ok... mně to vadí.
No a co?
Ne všichni chtějí prémii...
Rapid je koncepcí interiéru Octavia MY 1999 a v ničem zásadním se nezměnila. Tipo má ryze soudobou koncepci, display infotainmentu skvělenastavený i vychytaný, výborná sedadla a prostorností patří na vrchol klasických kompaktů.
Přitom materiálově Tipo nespadlo na úroveň Octavie a stále má např. čalouněné výplně dveří, velmi příjemné látky v interiéru atp. ...
Ale jako jo, klidně si tu povídejte pohádky o úžasných koncernwágenech >😒] :-!
Ale nic proti nicemu. Neni samo. Rapid je mezi lowcosty spicka.
Líbila se mi 147, Grande Punto, 159 až na přední převis.
Vždycky byl takovej... 124... 128... 131... všechno úspěšná auta, ale vysoce praktické krabičky.
😄
Rapid SB je sice tiez zbytocne vysoky vidno to hlavne na mase v zadu, ale +- je celkom vyvazeny, ten predok je dobry treba dobru farbu a tmave zadne sklo a ujde to... len co to potom stoji >😁
Spaceback mi přijde trochu nevyvážený a fakt potřebuje to tmavé sklo vzadu.
na tu staru sa uz fakt nieviem pozerat... ale fungovala dost dlho
Postav si ho vedle Stila - a ta vývojová linka je tam úplně jasná.
Já souhlasím jen se smutnýma zadníma světlama... snad je při faceliftu "rozesmějí".
😄
Ano, má na dveřích levné plasty... ale nevidím to jako důvod na zařazení mezi low costy.
Ale ne, není to prémie. Ani nemá být. Má to být "obyčejné auto pro obyčejné lidi"... plně funkční,
Jo, benzin je do aut tohodle druhu vždycky lepší... tu nýtovačku tam prostě trochu slyšet je vždycky.
Nenutím Tě to vidět stejně. Jen nevidím důvod měnit svůj názor.
😉
Ale věcně ho odrovnávají benzínové motory. A do nižší střední rozhodně benzin patří.
A sorry jako, ale vedle Opla nebo Renaulta se fakt nemá za co stydět. Jasně, někomu chybí větší display a barevnější palubka... a nemám mu to za zlé!
Ale není to měřítkem kvality auta.
Mně to vlastně skoro vyhovuje, že ho nekupujou všichni. A on se Fiat uživí mimo ČR, kde je to předem ztracený.
Tohle je 15 let staré auto 😉
Znovu - Stilu byl vyčítán až příliš německý chladný design. Stilu, tedy 3D, 5D i kombi.
Zkrátka diskutérská klasika, buď je design příliš italský, nebo moc málo italský >😒] 8-s 8-s