Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Matrace do auta: Víme, jak si zajistit pohodlí kdykoliv a kdekoliv

Auto nemusí být jen prostředkem na přemisťování z bodu A do bodu B. Dá se v něm i pohodlně přespat. Přinášíme několik možností, jak na to.
Zpět na článek
21. 8. 2021 17:36
Matrace
No, my si právě relativně nedávno pořizovali k nám domu nové matrace a ty staré nebyly ještě natolik staré, aby se vyhodily, tak jsme si říkali, že bychom je také mohli takto zužitkovat, takže díky za inspiraci. No a co se týče těch nových, tak ty jsme pořizovali z - https://www.vesna.cz/matrace , kdyby to někoho zajímalo :D
22. 2. 2021 08:59
Spaní jako beránek
V autě se spí parádně. To se musí nechat, ale když se dostanete na nějaké krásné místo v přírodě, doporučuji vám všem rozložit tam někde v tramtáraji stan od https://www.naturehikecz.cz a jen tak si ležet a probouzet se při zpívání ptáčků a nebo třeba kácení lesů na druhé straně kopce. To má něco do sebe, věřte.
Avatar - Tarpedivan
27. 10. 2019 18:59
Spaní v autě
Já bohužel nemám dost velké auto na to, aby se v něm dalo nějak pohodlně spát. Už několikrát se mi ale stalo, že jsem potřeboval v autě přespat. Zatím jsem to vždy řešil tak, že jsem si dal přední sedačku do co nejvíce horizontální polohy to šlo a spal na ní. Docela vhod mi v takových situacích přišel například i cestovní polštářek, který jsem si před nějakou dobou objednal z https://www.emako.cz/…are-pod-hlavu-2/
Avatar - Ondore
4. 9. 2017 12:15
Re: Socik jak vysity
Vedel by si mi povedať v ktorých štátoch je zakázané spať v aute a dať nejaký relevantný odkaz? Čiste z praktického dôvodu, ťahám dlhú cestu, som unavený, zastavím a chvíľu sa prespím - aby som vedel, kde tomuto bráni zákon.
4. 9. 2017 10:29
Re: Socik jak vysity
Překvapivě i bez socíku existuje část lidí, kterým se takový způsob cestování (některým i života vč. práce) líbí - jet cizí krajinou úplně bez plánování předem a mít možnost přenocovat kdekoliv se mi to líbí (téměř, viz ta omezení, kde to nejde), má něco do sebe. Někdy si to zkuste :-)
4. 9. 2017 10:13
Re: Lepší než stan
Na věci to právě chce tu vysokou střechu, (což třeba Mondeo ani XC70 zrovna moc nemají) - potom se vejdou do kufru pod matraci, jako to dělají např. tady [odkaz] (je to trochu drahé, vařič těsně u matrace taky nic moc, ale jako inspirace k využití prostoru velmi dobré) :-)
3. 9. 2017 10:07
Re: Není nad to mít na kontě dostatek peněz na hotel.
Dobrá omluva toho, že nemáš na slušný nocleh. Špatně vyspaný řidič je pro okolní provoz mnohem nebezpečnější, než odpočatý třeba v dieselovém autě >:D
Avatar - JohnST
2. 9. 2017 22:38
Re: Socik jak vysity
Vy ste evidentne inteligent. Uz viem vy ste vynasiel krizovku. >:D
2. 9. 2017 22:35
Re: Socik jak vysity
Mi muzes tykat, ikdyz pochazis z o dost nizsi kasty. Prej booking:))
Avatar - JohnST
2. 9. 2017 22:31
Re: Socik jak vysity
Kazdy podla svojich moznosti, ze?Ze vy spavate v starej Felde a v kempe je vasa osobna vec. >:-[]
2. 9. 2017 22:08
Re: Socik jak vysity
Si normalni? Prej booking! Vis, jak je to nebezpecny? Vis, jak te muze booking a hotelier okrast? Vis, ze pred tebou treba v ty posteli nekdo spal a mel breberky? A ze se do pokoje muze kdykoli kdokoli vloupat a znasilnit te? Ja treba spim jenom v opancerovanym obrim karavanu v zajistenejch a hlidanejch kempech, mam tam vyrivku, nezavislou vnitrni cirkulaci vzduchu a luxusni matraci presne uzpusobenou moji ***ce. A hlidaciho hrocha. A tak dale, no.
Avatar - JohnST
2. 9. 2017 21:27
Socik jak vysity
Tak toto mi pripomina dobu minulu. Spavat v aute?A to ako ten typek mysli uprimne, je normalny? Nehovoriac o tom, ze su staty, kde je to zakazane. Je to svojim sposobom aj riziko.Dnes mam mobile booking com a vyspat sa pohodlne,osprchovat sa a najest je aj bezpecnejsie ako v aute. :no: :no:
Avatar - Ronault.
2. 9. 2017 21:06
Re: Není nad to mít na kontě dostatek peněz na hotel.
V přírodě ale není totéž co v autě. Taková dobré pohodlné prospání se, ranní sprcha, ještě lépe i večerní během dlouhé cesty, snídaně... a přitom často za pár šlupek bez nesmyslného bajzlu v autě.
2. 9. 2017 20:20
Re: Není nad to mít na kontě dostatek peněz na hotel.
Klidně si kup třeba tři hotely ale spaní v přírodě ti žádný nenahradí
Avatar - O5kar
2. 9. 2017 17:56
Není nad to mít na kontě dostatek peněz na hotel.
Nebo ne?
2. 9. 2017 17:54
Hm
a neměl by ten článek být označen jako reklama. Jinak matraci do auta za ty peníze...
2. 9. 2017 16:56
A kde teraz dá jedlo, pitie, konzervy ...?
Prípadne, keď je obchodný cestujúci, vzorky produktov? ;-)
Avatar - rokyta.p
2. 9. 2017 16:45
Re: Lepší než stan
Tak tak, nej je Volvo XC70, Mondeo kombi, Galaxy atd. Důležité je vyrovnání podlahy do roviny - deska. Pak stačí úplně obyčejný kus molitanu nebo karimatka, ne matrac za 13tis omg. Problem je kam s s věcmi. Do prostoru nohou zadních cestujících, něco pod nohy spolujezdce. Kus staré záclony na suchý zip = moskytiéra je super. Při parkování pod lampou černá okna ale nestačí , já mám pod nima vykrojený karton a luxus.
2. 9. 2017 16:17
Re: Lepší než stan
Mám Grand Scénic a můžu to potvrdit.Super variabilita,může z toho být dodávka,může se tam v poho přespat..a samozřejmě pohodlné auto na každý den.No nevím,menší(kratší)bych už asi k těmto věcem nebral..
2. 9. 2017 15:16
Lepší než stan
Malé kempovací auto je fakt úžasné - od výroby lůžkové úpravy jsme stan ani jednou nevytáhli :-)
Chce to ale:
- dlouhou rovnou podlahu, někde jde vyrovnat lépe, někde hůř
- místo "hi-tech" matrace dobře poslouží i nafukovací karimatky, jsou navíc i skladnější
- hodí se mít dostatek místa nad hlavou, když se člověk posadí
- a ještě zajímavější je mít přitom dost místa na všechny věci tak, aby se kvůli spaní nemusely kamkoliv překládat (věci jako oblečení, jídlo, vařiče... na fotkách úplně chybí).
Z toho potom jako nejlepší rozměr takového auta vychází malé dodávky s vysokou střechou - ať už zmíněný Roomster nebo Caddy, Tourneo/Transit Connect apod. :-)
Zatím jsme nevyřešili jen to noční větrání - na zadní okna to fakt chce švihadlo místo elektriky. A na všechny okna je dobré pořídit neprůhledné clony :-)