Bezpečnost
Zde podsouvas ty. Nikdy jsem nepsal nic o "tom", ze za "to" muzou oni. Jen jsem vyslovil nazor na ucinne reseni. Ve Stockholmu se zacpy snizily o 60%. Sedesat procent, Tatro, je obrovsky pokrok. Vsechno funguje tak, jak drive, lide jsou spokojeni a ti kteri si citi omezovani, si museli zvyknout.
Pokud budech chtit reagovat, seznam se nejdriv s timto konceptem. Protoze prave tento fungujici koncept podporuje to, proti cemu mas tolik reci a zaroven castecne podporuje tvuj nazor.
Pokud budech chtit reagovat, seznam se nejdriv s timto konceptem. Protoze prave tento fungujici koncept podporuje to, proti cemu mas tolik reci a zaroven castecne podporuje tvuj nazor.
moje auto statečně hnije dál. A mým cílem je nebýt kovbojem. Honit po pastvě krávy? Nic pro mne., když už tak budu rančer. :-!
teda ty jedeš kámo. nebyl ses náhodou včera večer mrknout na svoje auto? Anebo jsi dal na doktorova slova, zamakal jsi na sobě, zdokonalil jazyky, studovals, zrál a přestal si konečně lhát do kapsy?? Tatro z tebe nám roste skutečný diamantový kovboj... >😒]
A mimochodem je mi úplně jedno jestli mi kolem okna bude svištět 50xFabia nebo 50xCayenne. Smrady chcípnu stejně. Cestu taky nepřejdu a zaparkovat taky nezaparkuju. Kecy o omezení té či oné kategorie jsou jen z toho důvodu, aby ony opatření nepostihly mne. Zakážeš SUV? Co odstraníš? Místo SUV se ti tam bude stejný počet aut jiných tříd. Gratuluju vyhrál jsi NIC. Jen tvé ego bude uspokojeno
Co mi to podsouváš Mariánku? Jediným řešením je omezit kompletně automobilovou dopravu v určitých oblastech. Povolit v ní pohyb jen v ní žijícím obyvatelům, dopravní obsluze a MHD. Na rozdíl od tebe netrpím pokryteckými řečmi, že za to můžou ONI a celý problém se vyléčí tím, že omezím JE a budu z nich vybírat poplatky. Problémem nejsou ONI, ale MY.
Podle toho, co jsi napsal (nebo nenapsal) je lepsi nedelat nic. Hlavne nikoho neomezovat.
Ano, centrum uplne bez automobilu se spalovacim motorem by bylo nejlepsi. Zde jde ale o pohadku, ktera se v pristich 15 letech nestane skutecnosti.
Samozrejme, ze se musi zacit s temi, kteri znecistuji nejvic. Ja jsem svuj zacatek jiz udelal. Do centra Prahy autem jiz nejezdim.
Ano, centrum uplne bez automobilu se spalovacim motorem by bylo nejlepsi. Zde jde ale o pohadku, ktera se v pristich 15 letech nestane skutecnosti.
Samozrejme, ze se musi zacit s temi, kteri znecistuji nejvic. Ja jsem svuj zacatek jiz udelal. Do centra Prahy autem jiz nejezdim.
to máš těžký.
Pro někoho je důležitý koupit si auto s 5ti hvězdičkami. Já jsem si koupil ojetýho 2tunovýho offroada protože na nový auto s 9ti airbagy nemám a je mi úplně jedno jakou má ta frontera ochranu proti chodcům nebo že nemá nějaký iso konektory na dětskou sedačku
Pro někoho je důležitý koupit si auto s 5ti hvězdičkami. Já jsem si koupil ojetýho 2tunovýho offroada protože na nový auto s 9ti airbagy nemám a je mi úplně jedno jakou má ta frontera ochranu proti chodcům nebo že nemá nějaký iso konektory na dětskou sedačku
A proč tak hodně? Proč to nesnížit jen na malé auta? Proč tolik pokrytectví? Proč stále léčit příznaky místo nemoci? Že by to bylo, protože by to omezovalo TY DRUHÉ, a ne nás?
Jak jsem jiz napsal, vidis to prilis cerne. Jde jen o nevuli jedincu problem resit. Premda to nastinil presne.
a proč SUV? Proč ne cokoliv nad 4,5 metru? Bože tohle je tak absurdní rádoby eko konstrukce. Kdysi jsme bojovali s židy, zednáři, buržuazií, komunisty a te´d zde máme eko boj. :-!
Jet jakýmkoliv autem do přeplněného města je hloupost. SUV je jen vidět.
Vždy jde jen o peníze a moc. A moc přináší peníze. Skutečná vůle řešit dopravní problémy ve městech není a nebude. Proto se budou léčit příznaky populistickými opatřením.
Vždy jde jen o peníze a moc. A moc přináší peníze. Skutečná vůle řešit dopravní problémy ve městech není a nebude. Proto se budou léčit příznaky populistickými opatřením.
Vidis to moc cerne. Ne vsechno je o penezich. Jet velkym autem do preplneneho centra je zmocnena hloupost. Zapricinit blok, absolutni zacpu jen proto, ze se s velkym automobilem nekam nedostanes je vrchol te zmocnene hlouposti. zablokovat cely chodnik pri parkovani velkeho SUV jen proto, ze je misto prilis male je vrchol neohledoplnosti omezence.
Já bych současný testy tak kriticky neviděl. V zemích, kde je vozový park o nějaký pátek mladší a tím pádem "bezpečnější", třeba tedy v Německu, je na statistice vidět, že umírá stále míň lidí, což při stále rostoucím provozu může znamenat jen dvě věci: buď se lidi naučili při řízení myslet, nebo není zvyšující se bezpečnost jen pouhou kachnou. No a protože s tím prvním se moc počítat nedá, bude asi platit to druhý 😉
Ale vážně: to máš stejný jako s jakoukoliv jinou normalizací. Dostaneš sice srovnatelný výsledky, ale realitě to moc odpovídat nemusí. Jako technikovi by ti todle mělo být hodně jasný, ne?
Ale vážně: to máš stejný jako s jakoukoliv jinou normalizací. Dostaneš sice srovnatelný výsledky, ale realitě to moc odpovídat nemusí. Jako technikovi by ti todle mělo být hodně jasný, ne?
súdný člověk? máme nového třídního nepřítele? po židozednářích, buržuazii, zde máme majitele velkých aut? Bože, bože
[odkaz]
tuhle bych si nechal líbit :-! Do města je nevhodné jakékoliv auto delší čtyř metrů. Bez ohledu jestli je to SUV nebo ne.
tuhle bych si nechal líbit :-! Do města je nevhodné jakékoliv auto delší čtyř metrů. Bez ohledu jestli je to SUV nebo ne.
Ale to není chyba SUV. Norma že parkovací místo je dlouhý 5 metrů a široký 2 (?? možná je to o trochu víc) je X desítek let stará. Dneska to stačí tak akorát na auto nižší střední třídy.
Jo tak na tohle si sháněl krysí klec pro vlčka... tak už chápu, že se tak před každou jízdou bojí >😁
Zvláštní je, jak má neustále někdo potřebu někomu něco nařizovat, zakazovat, nebo určovat v čem má jezdit a do čeho se oblíkat. Nejsnažší je držet vnáručí tučňáka od ropy, nebo strkat rypák k většímu autu, než máš ty. To logicky smrdí nejvíc. Zkus se někdy podívat z okna paneláku, co patří sousední chemičce, jak je na tom ta druhá strana, majitelé nemovitostí a bytů v centrech velkých měst, jak tvůj nájemník nechá svoje zbytečný a velký SUV na parkovišti někde na okraji města a pojede do tvýho baráku metrem, protože nemá kde zaparkovat. Taky by mohl přesednout do auta v tý třídě, co s nim jezdí tvuj táta, ale to stojí níň, než roční poplatek za parkování v modrý zóně.
Tatrováku, kliid, nikdo ti tvou milovanou Nivou do města zakazovat vjíždět nebude >😒]
Spíš chtěl podotknout, že někdo vypustil kravinu typu, že Tuareg je vhodné auto do města, což kravina je.
Spíš chtěl podotknout, že někdo vypustil kravinu typu, že Tuareg je vhodné auto do města, což kravina je.
stejně jako opačný postoj 😉
lepší je dělat, že léčíme příznaky. Však oni ti lidi ty poplatky zaplatí a úředníci pak budou mít co utrácet
lepší je dělat, že léčíme příznaky. Však oni ti lidi ty poplatky zaplatí a úředníci pak budou mít co utrácet
Jasně, všichni víme, co je to za nemoc. Zatím ji ale nemůžeme léčit. Lepší ji trochu zbrzdit a až se přestaneme hádat, pak...
Přístup, kterej jsem ironicky popsal, vůbec nikam nevede a jen přilívá olej do ohně.
Přístup, kterej jsem ironicky popsal, vůbec nikam nevede a jen přilívá olej do ohně.
Neboj pochopil jsem, že jde o ironii 😉
Nicméně problém je v tom, že všichni ví co je to za nemoc. Jen je pohodlnější řešit příznaky a ne nemoc.
Masivní zavádění bez automobilových zón, kam mohou jen místní a dopravní obsluha by notně hnula všem žlučí. Ono je těžké se vzdát pohodlí automobilu. Je jedno jestli je to Q7 nebo Smart.
Nicméně problém je v tom, že všichni ví co je to za nemoc. Jen je pohodlnější řešit příznaky a ne nemoc.
Masivní zavádění bez automobilových zón, kam mohou jen místní a dopravní obsluha by notně hnula všem žlučí. Ono je těžké se vzdát pohodlí automobilu. Je jedno jestli je to Q7 nebo Smart.
Ironie Tatro, ironie.
Jedeme na loďce dolů proudem. Je nas 5 a jeden zvolá, že se blížíme k vodopádu. Máme kotvu a provaz. Máme dost času, aby někdo skočil, doplaval ke břehu a zahákl kotvu. Ani jeden z nás si ale nechce namočit drahý hadry.
Vyléčíš tím nemoc? Ne, jen příznaky se nebudou zhoršovat, než zjistíš o jakou nemoc jde.
Buď si někdo ty drahý hadry namočí, nebo se budeme hádat tak dlouho, až z toho vodopádu sjedeme.
Jedeme na loďce dolů proudem. Je nas 5 a jeden zvolá, že se blížíme k vodopádu. Máme kotvu a provaz. Máme dost času, aby někdo skočil, doplaval ke břehu a zahákl kotvu. Ani jeden z nás si ale nechce namočit drahý hadry.
Vyléčíš tím nemoc? Ne, jen příznaky se nebudou zhoršovat, než zjistíš o jakou nemoc jde.
Buď si někdo ty drahý hadry namočí, nebo se budeme hádat tak dlouho, až z toho vodopádu sjedeme.
jinak BASt je jedno ze sesti zarizeni v evrope, ktery ma certifikaci na provadeni EuroNCAP testu...
taky je zajimavy, jaky auta maji zamestanci, co tyhle testy provadi: VW Lupo, VW Polo, Seat Ibiza 3dv., VW Brouk-ten stary, Smart, Daihatsu Cuore, Peugeot 206 3dv... samy mrnavy auta. a rozhodne to neni tim, ze by na vetsi nemeli
taky je zajimavy, jaky auta maji zamestanci, co tyhle testy provadi: VW Lupo, VW Polo, Seat Ibiza 3dv., VW Brouk-ten stary, Smart, Daihatsu Cuore, Peugeot 206 3dv... samy mrnavy auta. a rozhodne to neni tim, ze by na vetsi nemeli
bijci SUV léčí příznaky nemoci, nikoliv nemoc.
Je jedno jestli ti ve městě trčí v zácpě samá Octavia nebo Touareg. Smrady u té cesty umřeš stejně.
Je jedno jestli ti ve městě trčí v zácpě samá Octavia nebo Touareg. Smrady u té cesty umřeš stejně.
Proč já? Já jsem se dost namakal, abych si tuhle káru mohl koupit. Tyhle ekoteroristický socky mě už pěkně s.rou. Teď si vozím zadek ve frajerským Q7. Soused pěkně zbledl závistí, když mě s tím viděl. Nemusím teď nikomu uhejbat, a najednou mně někdo bude zakazovat a přikazovat kudy můžu jezdit a kudy ne?
Tyhle populistický ekoteroristický žvásty jsou nanic. Ať nejdřív zavřou tepelný elektrárny, ať nejdřív nakážou číňanům a indům jak a čím maj jezdit. Evropa ma dlouholetou automobilovou tradici, asiati se teprv učej jezdit. Amíci si taky vozej zadky ve velkých kárách, dělaj víc bordelu a znečišťujou ovzduší víc než celá Evropa. Já se teda pro nikoho omezovat nebudu. Stejně jim jde jen o prachy. Tyhle ekoteroristický hovadiny jsou jen záminka pro blbce.
Tyhle populistický ekoteroristický žvásty jsou nanic. Ať nejdřív zavřou tepelný elektrárny, ať nejdřív nakážou číňanům a indům jak a čím maj jezdit. Evropa ma dlouholetou automobilovou tradici, asiati se teprv učej jezdit. Amíci si taky vozej zadky ve velkých kárách, dělaj víc bordelu a znečišťujou ovzduší víc než celá Evropa. Já se teda pro nikoho omezovat nebudu. Stejně jim jde jen o prachy. Tyhle ekoteroristický hovadiny jsou jen záminka pro blbce.
Dik za zajimavy prispevek :yes😒br />
..dost se divim ze test bocniho narazu se provadi za takovychto podminek. Pasivni bezpecnost pri tomto druhu stretu je podle meho daleko narocnejsi "magie" nez predni naraz - temer zadny prostor pro deformacni zony a dost stizene podminky pro poradne vystuzeni kvuli dverim, mezi jinymi. V tomhle ohledu mi vzdycky prislo lepsi vlastnit lehci auto a doufat v premenu energie narazu spise do odhozeni, nez do pohlceni karoserii (v tezsim aute).
Chce to nejakou velkou revoluci v materialech..zachovat soucasnou pevnost a cenu a razantne snizit hmotnost😊 Kdyby nam po svete jezdily Q7 o hmotnosti felicie, bylo by tu nadherne..😊
..dost se divim ze test bocniho narazu se provadi za takovychto podminek. Pasivni bezpecnost pri tomto druhu stretu je podle meho daleko narocnejsi "magie" nez predni naraz - temer zadny prostor pro deformacni zony a dost stizene podminky pro poradne vystuzeni kvuli dverim, mezi jinymi. V tomhle ohledu mi vzdycky prislo lepsi vlastnit lehci auto a doufat v premenu energie narazu spise do odhozeni, nez do pohlceni karoserii (v tezsim aute).
Chce to nejakou velkou revoluci v materialech..zachovat soucasnou pevnost a cenu a razantne snizit hmotnost😊 Kdyby nam po svete jezdily Q7 o hmotnosti felicie, bylo by tu nadherne..😊
v realnem zivote sice takovou prekazku netrefis, ale jak jinak by si chtel jednotlive modely porovnavat mezi sebou? 😉
jinak k bocnimu narazu a zvysovani rychlosti, viz muj prispevek "Soucasny EuroNCAP"
jinak k bocnimu narazu a zvysovani rychlosti, viz muj prispevek "Soucasny EuroNCAP"
Si nějak fandíš... >😒] Já to ale myslel vážně. Neříkej mi že ses za volantem pořádně nezapotil, když ti nějaký hovado třeba nedalo přednost anebo ti hodilo nebezpečnou myšku...
to, ze dnes temer kazde auto ziska pet, pripadne ctyri hvezdicky je dano tim, ze soucasna metodika je pomerne zastarala. V celnim narazu to neni tak znat, protoze auto bojuje se svoji vlastni hmotnosti, ktera porad a porad roste. Problem je ale v tuhosti bariery, do ktere auto narazi. Nejvice patrne je to v bocnim narazu, kde naprosta vetsina aut dosahne na maximalni hodnoceni 16 bodu. K cemu ten test pak je? Samotny model tohoto testu je pomerne stary. Hmotnost vozidla 950kg a jeho tuhost odpovidaji autum, ktera jezdila v 70. letech. Navic k narazu dochazi pri nulove rychlosti testovaneho vozidla.
Mnohem dal v bocnim testu je USNCAP, kde vozitko vazi 1368 kg, je tuzsi a do testovaneho auta (ktere je natocene o 20°) narazi ne kolmo, ale "bokem", jelikoz kola obou naprav jsou natocene a vykonava tak "krabi" pohyb. Tim se simuluje pohyb obou vozidel-dojde ke skluzu pri narazu. Testovat obe vozdila v pohybu je prostorove i technicky narocne, proto se to dela takto, vektorovy sil maji ale stejne smery i velikosti.
Zrovna ted jsem na praxi v BAStu (Federalni ustav pro silnicni bezpecnost v Koline nad Rynem) a muj kolega pracuje na vyvoji nove metodiky pro bocni test. Rika ale, ze to je jak proti vetrnym mlynum, protoze automobilky lobuji za zachovani soucasnych testu - je to pro ne prece vyhodne, nemusi dale nic vyvijet, maji temer maximalni skore, tedy idealni masaz pro zakaznika.
Jinak zvysovat rychlosti v testech je kontraproduktivni. Znamenalo by to akorat narust velikosti a tim padem hmotnosti aut, navic uz tu zacina byt hranice, co je lidsky organismus schopen zvladnout. Navic ze statistik je zrejme, ze vetsina nehod se stane pri rychlostech, ktere jsou pri testech pouzity dnes. Z toho se vychazelo pri jejich urcovani.
Mnohem dal v bocnim testu je USNCAP, kde vozitko vazi 1368 kg, je tuzsi a do testovaneho auta (ktere je natocene o 20°) narazi ne kolmo, ale "bokem", jelikoz kola obou naprav jsou natocene a vykonava tak "krabi" pohyb. Tim se simuluje pohyb obou vozidel-dojde ke skluzu pri narazu. Testovat obe vozdila v pohybu je prostorove i technicky narocne, proto se to dela takto, vektorovy sil maji ale stejne smery i velikosti.
Zrovna ted jsem na praxi v BAStu (Federalni ustav pro silnicni bezpecnost v Koline nad Rynem) a muj kolega pracuje na vyvoji nove metodiky pro bocni test. Rika ale, ze to je jak proti vetrnym mlynum, protoze automobilky lobuji za zachovani soucasnych testu - je to pro ne prece vyhodne, nemusi dale nic vyvijet, maji temer maximalni skore, tedy idealni masaz pro zakaznika.
Jinak zvysovat rychlosti v testech je kontraproduktivni. Znamenalo by to akorat narust velikosti a tim padem hmotnosti aut, navic uz tu zacina byt hranice, co je lidsky organismus schopen zvladnout. Navic ze statistik je zrejme, ze vetsina nehod se stane pri rychlostech, ktere jsou pri testech pouzity dnes. Z toho se vychazelo pri jejich urcovani.
To nebylo myšleno na tebe... 😉 Nakonec ty když jedeš autem tak potkáváš na silnici málo blbců??
S tatrou nebude, zato někomu by jako součást testu nezaškodila srážka s blbcem. Alespoň by dotyčný věděl, co ho v budoucnu ještě mnohokrát potká... 😉
viz příspěvek pro Mileniuse. Ostatní modely jsou jen populistické a na vyždímání co nejvíce peněz.
Ani ja nevidim rad SUV v cetrech. Neni tam pro ne misto na parkovani, tak parkuji jak se da hlava nehlava. Co se tyce exhalaci, vypousti do ovzdusi 2x vic necistot nez mala auta urcena do mest. V zacpach je ten rozdil citit a neni pred SUV videt. To je jen velice strucne.
Vymlouvat se na infrastrukturu je prilis jednoduche. Ta se v centrech meni velice spatne nebo vubec. Zde ciste podporuji Londynsky nebo Stockholmsky model.
Vymlouvat se na infrastrukturu je prilis jednoduche. Ta se v centrech meni velice spatne nebo vubec. Zde ciste podporuji Londynsky nebo Stockholmsky model.
O co zase jde? Pokud je někdo ochotný podstoupit věčný boj s parkováním tak ať tam jezdí s čím chce. Pokud si chcete hrát na bojovníky za lepší ovzduší ve městech a za menší provoz, tak požadujte zavedení bez automobilových zón, kde by krom lidí v zóně žijících a podnikajících neměl nikdo jiný povoleno vjet autem. A samozřejmě vybudovat kolem takových to zón odstavné parkoviště a zhustit MHD.
Jenže to by se setkalo se značnou nevolí😒br /> 1. postihlo by to i ekologobijce, kteří by museli vystoupit ze svých "ekologických aut"
2. stát a města by přišel o peníze
Takže je lepší nadávat a prstem ukazovat: "Ty! Ty! Ty za to můžeš! A pak sednout do toho neSUV auta a v klidu se zařadit do zácpy.
Jenže to by se setkalo se značnou nevolí😒br /> 1. postihlo by to i ekologobijce, kteří by museli vystoupit ze svých "ekologických aut"
2. stát a města by přišel o peníze
Takže je lepší nadávat a prstem ukazovat: "Ty! Ty! Ty za to můžeš! A pak sednout do toho neSUV auta a v klidu se zařadit do zácpy.
Minuly tyden jsem koukaln autosalon a nestacil se divit - ukazovali jak jeli s Tuaregem do Maroka a byl tam taky dotaz ba nejakyho prodejce, aby ho popsal a on prohlasil - "Tourag je auto, ktere se hodi vyborne do mesta, ..." Chvili jsem neveril, ze to tam patri a ze to neni na Fiat Pandu. Tomu rikam totalni magorina, jak tohle muze nekdo prohlasit?
hlavně už by měl začít hon na lidskou blbost, a některé lidi z jistých míst vypráskat. Hon na SUV jsou jen a jen populistickými žvásty pár ekoaktivistů.
Novy system bodovani NCAP je pouhou casti omezeni SUV. Prichazi nove zdaneni automobilu, prvni vlastovky jiz priletely. Prichazi novy system pojisteni. Vlastnictvi SUV se nekolikanasobne prodrazi. Zde zacina opravdovy hon na SUV.
zapláče kvůli ochraně chodců? No myslím, že ne.. pro každého je prioritní jeho bezpečnost a bezpečnost jeho blízkých. Proto ženské chtějí SUV. Pro ochranu sebe a dětí.
Zde zaplace konstrukce dnesnich SUV. Zadne nedosahne ctyrhvezdickoveho hodnoceni. Tesit se muzeme na postupny odchod bezohlednych mastodontu (Q7...). Konstrukce se bude muset zmenit a tim se zmeni jejich vzhled.
Dnesni nejlepsi zustanou nejlepsimi, hure na tom budou ti, kteri dosahli ohodnoceni "s odrenyma usima". Rozdily se zvetsi a na chvili budeme mit prehled o mire "bezpeci" pri narazu.
Dnesni nejlepsi zustanou nejlepsimi, hure na tom budou ti, kteri dosahli ohodnoceni "s odrenyma usima". Rozdily se zvetsi a na chvili budeme mit prehled o mire "bezpeci" pri narazu.
O tom, ze niektori vyrobcovia konstruovali a konstruuju auta specialne pre NCAP, sa da diskutovat, je tazke to dokazat, ale este tazsie to vyvratit. Tyka sa to specialne vyrobcov, ktori nepredavaju auta mimo Europskej unie. 5 hviezdiciek sa stalo modlou - doplatili na to nielen ciastkove ukazovatele, ale hlavne neustale zvysovanie hmotnosti aut, cest vynimke, resp. dvom od tej istej znacky.
Ze tazsie auto je horsie ovladatelne (nachylnejsie na nehodu) a ma pri danej rychlosti vacsiu kineticku energiu, potrebuje ucinnejsie brzdy, vacsi motor.... na to sa uz akosi v honbe za NCAP hviezdickami zabudlo.
Ze tazsie auto je horsie ovladatelne (nachylnejsie na nehodu) a ma pri danej rychlosti vacsiu kineticku energiu, potrebuje ucinnejsie brzdy, vacsi motor.... na to sa uz akosi v honbe za NCAP hviezdickami zabudlo.
ale aspoň něco. o tom že EuroNCAP pomohlo k bezpečnosti aut není vůbec žádný pochyb! jen se podívej jak se krásně krčí např BMW 3 z roku 1997!!! to je vrak... dnešní auta jsou už někde jinde.
i když je pravda že testy nejsou dokonalé.
i když je pravda že testy nejsou dokonalé.
zvedněte rychlost a dělejte nekompatibilní srážkové testy!!!!!
- a uvidíte, že 5 hvězdiček bude zase jenom sen.
K čemu je mi, že sedím v 5hvězdičkovém autě, když dostanu prdu na dveře od 20 let starýho offroadu a jeho nárazník mi proleze až pod krk, protože výstuha ve dveřích je 20cm vysoko, tak aby auto prošlo NCAP 😒
V realném životě těžko kdy trefím přesně definovanou deformovatelnou překážku přesně definovaným přesahem v 64km/h 😲
- a uvidíte, že 5 hvězdiček bude zase jenom sen.
K čemu je mi, že sedím v 5hvězdičkovém autě, když dostanu prdu na dveře od 20 let starýho offroadu a jeho nárazník mi proleze až pod krk, protože výstuha ve dveřích je 20cm vysoko, tak aby auto prošlo NCAP 😒
V realném životě těžko kdy trefím přesně definovanou deformovatelnou překážku přesně definovaným přesahem v 64km/h 😲
Podsouváš mi to, že s problémem nic nechci dělat. Své řešení jsem ti popsal. Je jednoduché, levné, ale bohužel se na něm nikdo nenapakuje a proto je neprůchodné. Přeci jen by z toho měl každý houbeles.
Tobě Marianku nepodsouvám nic. Mnohem výše jsi napsal, že za dopravní kolapsy mohou řidiči velkých aut. Což je blbost. Problémem je objem dopravy nikoliv velikost aut. Ty jsou navrženy tak, aby splnily mezinárodní normy.
Problémem jsou úředníci, kteří ví jak si namastit kapsu, a trumberové, kteří jim na ty populistické kecy skočí.