Novinky
Overeny fakt je, ze co sa deje v USA, bude v Europe cca o rok.
Takze ak je to problem Fordu, nic sa nedeje. Ak je to problem vsetkych automobiliek, pojde to z kopca 😡
Takze ak je to problem Fordu, nic sa nedeje. Ak je to problem vsetkych automobiliek, pojde to z kopca 😡
Za posledných 20 rokov som mal dokopy aj s manželkou presne 20 nových áut, takže je jednoduché si spočítať s akou frekvenciou boli kupované. Ale už som dospel a tak poslednému môjmu autu už ťahá na 4-tý rok a ešte si ho nejaký čas ponechám. To som naozaj nemohol tušiť že toto moje rozhodnutie bude spúšťačom novej krízy v americkom automobilovom priemysle. A keď si pomyslím že podobne urobilo ešte niekoľko ďalších "stálych klientov" dílerstiev a nešťastie je na svete.
Diky.
Banky totiz umoznili nizkoprijmovemu obyvatelstvu pozicky bez toho, aby si overili schopnost splacat. Ludia zaroven presedlali na vacsie auta, ktore su drahsie. Inak povedane, sli do modnych SUV, ktore maju voci klasickym autam vyssiu cenu.
Trump sa vyhrazal importujucim automobilkam, ze ich zdani. A kedze nahradne diely su importovane, maju problem. Chrysler, GM sa uz chystaju prepustat.
Rovnako tak, aby udrzali predajnost, davaju rozne zlavy a ine stimuly a to lezie do penazi. Dlhodobo sa to ale robit neda a tym padom sa rekordne vyroby a predaje spomaluju.