Novinky
Servisní služby Volvo Personal Service: Volvo slibuje revoluci. Čím se liší od jiných servisů?
10 komentářů
No nevím - s autama, který už nejsou v záruce, jezdím ke garážníkovi a jak si to čtu, služby dostávám stejný.
- Osobní přístup - check
- Nevyhýbá se problémům a nestandardním opravám - check
- Cenu vím předem - check
- V případě problémů volá - check
- Je e😜ert, protože stejným autem jezdí - check
- Můžu se na opravu podívat - check
- Vyměněné/rozbité díly mi dá - check
Když to srovnám s autorizákem a jeho ansámblem měničů, chybí tam kočka na recepci, ale poměr cena/výkon je úplně jinde. Možná to je jen nedůvěrou, ale ještě jsem se napříč značkama nepotkal s autorizákem, kde bych se nemusel bát ojebání.
- Osobní přístup - check
- Nevyhýbá se problémům a nestandardním opravám - check
- Cenu vím předem - check
- V případě problémů volá - check
- Je e😜ert, protože stejným autem jezdí - check
- Můžu se na opravu podívat - check
- Vyměněné/rozbité díly mi dá - check
Když to srovnám s autorizákem a jeho ansámblem měničů, chybí tam kočka na recepci, ale poměr cena/výkon je úplně jinde. Možná to je jen nedůvěrou, ale ještě jsem se napříč značkama nepotkal s autorizákem, kde bych se nemusel bát ojebání.
Velmi, velmi výstižné! Ale přeci jen: mému kamarádovi převzal malý domácí mechanik vůz Škoda 1000 MB do renovačního řízení a vrátil mu vůz úplně jiný (dokonce s jiným VIN). Ale to bude způsobeno nejspíš tím, že embéčka jsou nyní tak strašně populární....
V autorizáku je na všechno papír, osvědčení, školení a kalibrace a jen ten učeň pod zvedákem sotva vymění čepku na ventilku.
Taky pravda... ale ta cirkulace proškolených mechaniků; ta nedostatečná výstupní kontrola odvedené práce; ten propracovaný systém neuznání reklamace; osobní zkušenosti s jedním z velkých autorizovaných servisů.
Je e😜ert, protože stejným autem jezdí >😁 >😁 >😁 >😁
Pokud má práci jako koníčka, tak ano. Je e😜ert, m.j. i proto, že s autem jezdí. Tnzn., že všichni jsou e😜erti. Posměšek není na místě.
Jen se směj, ale kvalifikovaný a důkladně proškolený technik v autorizáku (pozdravuju do Vršovic) posledně nemohl najít, kde se otevírá kapota.
To opravdu radši auto svěřím klukovi, kterej stejný auto (prakticky, AR-Fiaty jsou stejná stavebnice jak VolkswagenGruppe) x-krát rozebral a složil do posledního dílu a místo generálky za 92k bez DPH mi poradí, že je proti spotřebě oleje dobrý pod pístní kroužky navrtat díry, protože se na to v Itálii zapomnělo.
To opravdu radši auto svěřím klukovi, kterej stejný auto (prakticky, AR-Fiaty jsou stejná stavebnice jak VolkswagenGruppe) x-krát rozebral a složil do posledního dílu a místo generálky za 92k bez DPH mi poradí, že je proti spotřebě oleje dobrý pod pístní kroužky navrtat díry, protože se na to v Itálii zapomnělo.
U Toyoty se to jmenuje E😜res servis. Co se bude dít, když jeden z nich onemocní nebo si vezme dovolenou ? Nastoupí andon. A co když onemocní dva a každý bude z jiného týmu ? Kdo bude sepisovat zakázku ? Budu čekat než se osobní mechanik umyje a bude se převlékat když pojede na zkušební jízdu ve voze s béžovým interiérem ? Nebo pojede ve špinavých montérkách ? A co když můj osobní mechanik bude mít dovolenou, nikdo jiný mne a mé auto v servisu nebude znát, protože jsem jednal poslední tři roky vždy s jedním člověkem. No, docela dost otazníků - nechám se překvapit.
Také firma Volvo nezůstává stranou naší pozornosti. Už delší dobu jsme se zájmem pozorovali dění v jejích servisech na území ČR. Zatímco v Čechách se zase tak moc neděje, na Moravě se přímo roztrhl pytel s jevy, jež nemají v automobilové branži obdoby. Servisy firmy Volvo jako prvé na světě přišly s konceptem VPS, jejichž hlavním prvkem je zodpovědný mechanik- tolik zestručněná firemní zpráva rozepsaná v příspěvku ACZ na celkem 264 řádcích (!). Protože se však ukázalo, že v ČR dosud nebyl naklonován druh nazývaný "zodpovědný mechanik", musely tuzemské Volvo servisy na tuto realitu zareagovat. Servisy v Čechách, jak uvedeno výše, zmačkaly desítky papírů popsaných (anglicky) konceptem VPS a tím považují věc za vyřízenou. Jedinou černou ovcí mezi nimi je Srba servis Jíloviště, ale o tom až později.
Servisy na Moravě však zdvihly tuto hozenou rukavici a postavily se k problému čelem. S platností od 1.10.2017 opravdu ruší funkce přijímacích techniků a nahrazují je funkcemi "osobního Kašpárka". Inovativní podstata tohoto přístupu spočívá v tom, že když už je novopečený majitel Volva nešťastný ze svého vozu, jehož pohonná jednotka má jen 4 válce a nemůže mít více (spíše tedy ehm, méně), rozveselí jej alespoň pečlivě vybraný a proškolený člen servisního personálu.
Volvo Cars ČR najalo na školení "osobních Kašpárků" celou skupinu komediantů z firmy SPD Tomia Kokamury, kteří svou kvalifikaci předvádí užaslému publiku v rámci představení nazvaného "Už jsou tady, už je konec světa!". Tato parta spasitelů se osvědčila - slovy známého vrchního komedianta z ulice Siemensova 2717/4, 155 00 Praha 5., IČ: 28399757 - když zaváděla do servisů nejmenované firmy v ČR a SR koncept "Nebojte se jich, nás je víc (a máme větší pinďoury)". Volvo uznává, že tato kvalifikace by měla stačit na to, aby se stávající majitelé jejich osobních automobilů stali šťastnějšími a neodrazovali již více nové potenciální zájemce o koupi vozu této značky.
Zda se tato koncepce osvědčí a nalezne nějaké následovníky ukáže až čas. My v rádiu Bubák však máme za to, že "osobní Kašpárek" bude natolik úspěšný koncept, že jej poměrně brzo převezmou i další firmy, a to nejen z prostředí autoprůmyslu. Jako první následující se totiž ukazuje segment osobních účtů v českých pobočkách tuzemských i zahraničních bank....
A nyní k firmě Srba Jíloviště: podařilo se nám zjistit, že vedení firmy má kořeny plně v Praze. Tím více nás udivilo, že se pokouší implementovat VPS á la Morava také na území Prahy- západ. Nedalo nám to, a rovnou jsme vyrazili na místo činu. Jaké bylo naše překvapení, když se ukázalo, že v podání jmenované firmy nejde o instalaci "osobních Kašpárků" (které mluvčí firmy označil za znepokojivý trend přicházející z Východu), nýbrž o proces výběru, proškolení a zprovoznění androidů v podobě krásných mladých žen, spíše však děvčat. Při osobním setkání s asistentkami tohoto nového druhu jsme měli jisté pochybnosti o jejich technické a obchodní zdatnosti (však přeci mluvíme o typicky mužském prostředí, ne?), ale androidky to na nás vybalily bez hanby a uzardění. Jejich prostřednictvím jsem si osvěžili celou řadu technických znalostí z oblasti konstrukce automobilů a odcházeli jsme ze servisu Jíloviště jako znovu zrození.
Doporučujeme proto amatérům z plátku Svět Motorů, kteří se vydávají za odborníky, aby Srbu Jíloviště navštívili ještě dříve, než se o jejich totální neznalosti doví vážené čtenářstvo SM....