Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Až pětina aut má na začátku zimy nevhodné pneumatiky. Co to může znamenat?

25 komentářů

Barrichello
a venku je 7 nad nulou, takže kromě hor zimní pneu ještě netřeba.
Ikarlos
My měli dneska ráno na Černém Mostě 3 stupně.
Barrichello
no otázka je co je ráno a kdy kdo jezdí. Pro někoho je ráno 5, pro jinýho to je půlnoc >:D
Joab
Já měl v Praze tři celsiusy dnes v půl osmý, to mi jako ráno už skoro přijde.
Barrichello
u nás bylo +5. Taky Praha v půl osmý.
Hammunasakra
U mě taky +5 °C = takže taky na zimní ;-)
Qual
Na vysočině dnes ráno +1°C a 2 cm sněhu, tak nevím >:D
Jenik3
Ja vim >:D

Vysočina není Praha, takže s vysokou mírou pravděpodobnosti lze předpokládat, že to bude klouzat, na což pamatuje ta doplňující podmínka uvedená v zákoně.
rohYpnol
jenže polovina Prahy v pátek pojede na Moravu, že... >:-[] se zas budou divit moravští pepíci...
IPace
dnes rano (schvilku po 8 hodine) 3 stupne a kolem reky a na mostech byla silnice namrzla, jooojooo zimni gumy netreba >:D

nekdo holt zimaky ma a nekod nema, kazdemu po jeho chuti, kvuli par dnum kdy jsou rzodily teplot treba i 10-15 stupnu proste nebudu saskovat na letnich a pak bud litovat ze prijdu o bonusy na pojisce kdys bude treba opravit auto, nebo narychlo prezouvat
peterle
Ale v Moskve bylo pod nulou, tak mas mit zimni! ;-)

Znas ten for, jak soudruh Nejedly chodil po Praze s destnikem i za slunecneho pocasi a na otazky povida, v Moskve prsi soudruzi.
jam2015
mnohí prezúvajú až po "funuse", lebo sú furt busy!
Zato na návštevu krčmy nezabudnú nikdy!
Surcuf
No ty jistě přezouváš už v srpnu..............
Hammunasakra
Tak pravidlo přezutí je: Na podzim první, na jaře poslední :-)

I když ten srpen.. >:-[]
white label
V srpnu snad podzim ještě není...
Reco
Napriklad ja budem prezuvat az o tyzden a ked sa aktualne pozriem z okna tak uz dost snezi... Jednak som len dnes objednal gumy. Kazdopadne verim tomu, ze tie moje polrocne letne su vhodnejsie nez 60% zimnych co ludia hufne prezuvaju a hlavne, ze je to len prve strasenie snehom a ono to este zmizne a par tyzdnov nic. Ale principialne s vedomim, ze mam letne, nebudem jazdit ako prasa.
PS: do krcmy nechodim, na to nemam cas, ani prachy a ani chut.
Bajkery
Asi ještě nemají přezuto 8-s
Surcuf
A co mají jako podle pana autora dělat všichni řidiči a zejména pneuservisy? Nejsou nafukovací a přezout všechny za den prostě nelze, takže v klídku, no se to nepos....re.
Ficus
Na tom strašení vydělají především servisy a závodníci.
Já například do ledna vydržím, přizpůsobím jízdu podmínkám, a pak na Kostarice nepotřebuju zimní gumy až do března.... No a pak už taky ne...
Neurotic
Co by to jako mělo znamenat, někteří mají třeba víc aut a nebo v případě, že sněží tak nikam stejně nepojedou z toho důvodu nemá smysl, aby měli na každém autě zimní gumy. Navíc někde potřebuje zimní gumy jenom 5 dní v roce a po ten zbytek času udělají lepší službu letní :-!
Já jsem třeba loni přezouval až v půlce prosince, ale letos už dneska, protože ráno bylo na autě 5cm sněhu a už od včerejška sněží. Navíc mám 2 sady kol takže to můžu udělat až v den kdy začne sněžit a nemusím ty zimáky zbytečně ojíždět ve 20°C protože pak by nemuselo být v servisu volno >:D
O5kar
No přesně tak. Jedno auto s letními pneumatikami, druhé se zimními. Ráno podívám na teploměr a kam jedu, a tak se rozhodnu co vytáhnu z garáže na vzduch.
Všetci zahynieme.
BruceWayne
;-) Nevím, kolik km najezdil na Michelinech předchozí majitel ....
Wolf45
Co jsem auto koupil tak jezdím jenom na zimních - celý rok. Jelikož nevím rozdíl za kolik by jezdilo na letních, tak mě rozdíl spotřeby netrápí. Mám Micheliny 245/65/17, auto žere celoročne 16/100. Rozdíl brzdných drah možná je, ale zase - nevím o kolik metrů - prostě jezdím tak že vím, že auto má 2,4 tuny a podle toho uzpůsobuji styl jízdy...
klanova2
Ahoj, jsem zastáncem přezouvání pneumatik na letní a zimní. Nedávno jsem zrovna řešila koupi nových zimních pneumatik, jelikož staré už nebyly na zimu do sněhu a náledí tak spolehlivé. Já bohužel úplně výběru nerozumím, ale skvěle mi poradili zde [odkaz] Pneumatiky jsem koupila za rozumnou cenu a vše funguje jak má. Pokud si i vy nejste jistí jaké pneumatiky vybrat, otočte se na tento obchod.