Novinky
JDM
5
Tady konspirační teorii, ta říká že škoda byla od nepaměti vzorem automobilového průmyslu po celém světě a velmoci se přetahovali kteří že to špioni toho ukradnou víc... To se Rus nasral a poslal jsem rovnou tanky a škodovku si vzal celou a hotovo... Dokonce i druhá světová byla o skodovce houby že Hitler chtěl ovládnout svět, do Boleslavi chtěl, český motory a podvozky chtěl ovládnout a aby to nebylo tak vokaty zabral pár dalších státu...
Přejít do diskuze
Takovou ptákovinu mohl napsat jen Neználek, který se neprohrabal evropským dobovým tiskem. Tahle Škoda ze všeho nejvíc připomíná Škodu. A proč? Protože všelijakých sportovních vozů, stavěných podle tehdejších znalostí aerodynamiky a podle tehdejšího vkusu se v Evropě stavělo "mraky".... Tehdy existovala po celé západní Evropě spousta malovýrobců, kteří stavěli sporťáky s využitím komponentů velkosériových aut. A podobala se navzájem jako vejce vejci. Vím přesně o čem píšu, v šedesátých letech jsem dospíval a "sbíral" jsem fotografie "západních" aut, vystřihoval jsem si z časopisů tzv. karty automobilů, obsahující fotografie a základní technické údaje, mimo jiné z tehdejšího Světa motorů. A pak jsem se šel vyučit automechanikem. Dodnes se směju, když čtu, že Škoda 110 R byla východoevropským Porsche. Jediným shodným bodem byl motor za zadní nápravou. Jenže! Jaký motor měla za zadní nápravou škodovka a jaký Porsche? Jaké jízdní výkony a jaké výkonů motorů + interiér měla škododvka a jaký Porsche? Určitě klobouk dolů před výsledkem Š 130 v Rallye Monte Carlo a taky před ziskem titulu mistra Evropy na okruzích. Jenže? Porsche ve stejné době kralovalo dlouhá léta v obrovském množství disciplín, od rallye až po okruhová monstra Porsche 917...
Dusile, máš je! Prokopec s Milerem už nejsou mezi etalony bulvárně čpících vlastních výmyslů a konstrukcí s maximální dávkou pitomosti ve dvou sami!
Mohl to být zajímavý článek, nebýt Dusilova ubohého pokusu o uměle vykonstruovanou senzaci. Takhle nestojí ani za starou belu 😐
Mohl to být zajímavý článek, nebýt Dusilova ubohého pokusu o uměle vykonstruovanou senzaci. Takhle nestojí ani za starou belu 😐
Jestli si autor myslí, že Jaguar opisoval zrovna od Škody, tak je s prominutím blázen. Kdyby autor nebyl totální ignorant, tak by možná viděl vývoj dizajnu E-typu jako evoluci z předchozích aut - Jaguaru C-type, D-type, XKSS. Prostě blábol a bohužel jen další ukázka úrovně servru. Doměnky, málo faktů a snaha o bulvár jako v Blesku. :no:
Tak to je od kvalifikovaného redaktora veľmi kvalitný postreh...
"...připomíná jedno slavné britské auto, představené ale až o dva roky později. Víte které?" - nie, nevieme, my sme *, čo si neprečítajú ani nadpis a nemáme o autách ani šajn. :-!
"...připomíná jedno slavné britské auto, představené ale až o dva roky později. Víte které?" - nie, nevieme, my sme *, čo si neprečítajú ani nadpis a nemáme o autách ani šajn. :-!
Aha....že se redakce nezmíní o opisování AZNP od Simcy 1200s coupé ? >😁 A pak že je Škoda 110r české Porsche...kdepak...česká Simca >😁
Smeješ sa vlastnej nechápavosti.
Pojem "východoeurópske Porsche" je výstižný a úplne v poriadku. Východoeurópske, nie Porsche, ale východoeurópske Porsche. Čiže auto, ktoré malo z produkcie východnej Európy najbližšie k Porsche. Teraz už možno pochopíš pojem východoeurópsky Mercedes, ktorým bola občas označovaná Lada 1600.
Pojem "východoeurópske Porsche" je výstižný a úplne v poriadku. Východoeurópske, nie Porsche, ale východoeurópske Porsche. Čiže auto, ktoré malo z produkcie východnej Európy najbližšie k Porsche. Teraz už možno pochopíš pojem východoeurópsky Mercedes, ktorým bola občas označovaná Lada 1600.