Novinky
Zpět na článek
Neplatné zdravotní oprávnění u seniorů: Úřad chyboval, řidič málem dojezdil
3 komentáře
gogo56
2
tady je vidět ta debilita zákonodárců pokud senior dostane 5000- 10000 kč pokuty tak už řidičák nebude potřebovat protože při výši našich důchodů zdechne hlady !!!je vidět že vymyslili ti co berou o 50000 výše , zřejmě proto aby měli víc místa na silnici !!!!
Přejít do diskuze
mufik.martin
S tou opilostí je to ošemetné, neuznávám alkohol za volantem a musím uznat, že kolikrát i jedno pivo na hladový žaludek v létě slušně pociťuji, ale vím, kam tím míříš. Že i člověk po 1-2 pivech, který je "bezohledným vrahem a pirátem" řídí "pravděpodobně" lépe, nežli většina lidí tohoto požehnaného věku, kdy jejich reakce, koordinace a schopnosti jsou vzhledem k věku velmi oslabené. Nic na tom nemění fakt, že jezdí jen za roh do krámu. Protože omezen není, takže kdykoliv může vyjet i dále. A i na té krátké cestě může způsobit nehodu. Ať už kvůli zraku, nebo svou velmi, velmi pomalou jízdou, kdy ho pak všichni zuřivě předjíždí.
beibej
Někdy seniorům a lékařům prostě chybí! Vždy se děsím, když vidím seniora který už má velice snížené schopnosti řídit. Pomalé nebo nesprávné reakce. Jsou podle mě nebezpečnější než "dobrý" řidič po jednom/dvou pivech.
Jsem pro vypracování a zavedení standardizovaného testu na rychlost a správnost reakce. Ten by měl být připojen k "seniorskému" testu u lékaře.
Možná by mu měli být podrobena i skupina "opilců" za volantem. Když projdeš tak OK a bez pokuty.
Jsem pro vypracování a zavedení standardizovaného testu na rychlost a správnost reakce. Ten by měl být připojen k "seniorskému" testu u lékaře.
Možná by mu měli být podrobena i skupina "opilců" za volantem. Když projdeš tak OK a bez pokuty.