Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Alpine A110 (1962-1978): Čím se proslavil stejnojmenný předchůdce vzkříšené Alpiny?

Renault díkybohu konečně obnovil Alpine a dokonce i legendární označení A110. Původně ho nesl sportovní automobil, který si začátkem 70. let podmanil svět automobilových soutěží...
Zpět na článek
8. 1. 2018 22:07
Výborný článek.
:yes:

Děkuji autorovi za pěkné shrnutí a připomenutí úspěšného a legendárního auta.

Jen doplním pro nepamětníky, že norma výkonu dle SAE (používaná hlavně v USA) znamenala hodnotu, která se měřila na motoru s příslušenstvím, jen nezbytným pro jeho chod, norma DIN (požívaná v Evropě) uváděla výkon motoru ve specifikaci s veškerým příslušenstvím tak, jak je ve vozidle namontován.

Vladimír Hubáček, který s A 110 dosáhl mnoho úspěchů a toto auto v ČSSR proslavil, nebo lépe zpopularizoval, měl, pokud si dobře pamatuji, dvě, první byla ostrá závodní 1600, když dosluhovala, byla nahrazena 1800. Ta už byla pouze v produkční verzi. (Výčet Hubáčkových startů [odkaz] . )

Pokud někdo chce, může se podívat, jak v roce 1973, kdy vyhrála A 110 MS v rally, vypadaly závody. Servis mistra světa spočíval v utření předního skla, výměny pneumatik, dolití oleje a benzínu z otlučeného kanystru, na všechno stačil jeden furgon Saviem (jako stará Avia). [odkaz]
Rozbalit vlákno
2
Avatar - CHerokee
9. 1. 2018 09:30
Re: Výborný článek.
Strašlivě sral Svazarm a komouše, bral škodovce titul mistra země.Za to ho nepouštěli na mezinárodní rallye
10. 1. 2018 03:01
Re: Výborný článek.
nic proti panu Hubáčkovi, přeju mu jen to nejlepší, ale kdyby komouše skutečně sral, tak jezdil tak maximálně s vozejkem špon v Kolbence.
Je fakt, že ho zrovna nemilovali, ale to už bylo tak nějak dáno tím, že autosport byla buržoazní kratochvíle kavárenských povalečů a pro generály Svazarmu existovalo jen to, kde se házelo granátem a střílelo za vzduchovky. A za určitých podmínek tam smělo být auto nebo motorka.
Navíc Vladimír Hubáček jezdil za armádní tým, takže fakt o sraní to být nemohlo. To by se za ním zavřela voda.
Jiná situace byla se škodovkou, která na něj pořádal hony.
Avatar - Ada je zase tady
9. 1. 2018 00:43
Čím se proslavil tento vůz?
Tím, že to nebyl rendlík! Značka upadá do zapomnění hned potom, co ji polostátní koncern rendlík a syn koupil, neboť nebyl schopen zajistit vůz srovnatelné kvality, ale už jen ... rendlík. :no:
Rozbalit vlákno
0