Ekonomika
fahrenaufderautobahn
SDA uvádí pouze registrace, nejde často o reálné prodeje.
20 tisíc aut z těch loni prodaných už je oficiálně e😜ortovaných (třeba fiesty, fiaty 500, seaty atp)
tisíce aut je registrovaných na různé obchodníky s auty, nejspíš už dávno jezdí v cizině, jen se ještě nezprocesovalo odhlášení kvůli e😜ortu.
třeba importér BMW sám pro sebe zaregistroval přes 2300 aut, škodovka přes 4000... další importéři další stovky...
z registrací se nedá skoro nic zjistit, protože je tam neuvěřitelná mlha.
20 tisíc aut z těch loni prodaných už je oficiálně e😜ortovaných (třeba fiesty, fiaty 500, seaty atp)
tisíce aut je registrovaných na různé obchodníky s auty, nejspíš už dávno jezdí v cizině, jen se ještě nezprocesovalo odhlášení kvůli e😜ortu.
třeba importér BMW sám pro sebe zaregistroval přes 2300 aut, škodovka přes 4000... další importéři další stovky...
z registrací se nedá skoro nic zjistit, protože je tam neuvěřitelná mlha.
Šimpanz
No problém je právě v tom, že si to dělá každý evidentně podle sebe bez ohledu na nějakou společnou metodiku, dokonce mám pocit, že to není jednotné ani za značku a záleží na každém prodejci co kam flákne. Třeba u 21ks sportovních Fábií se mohu jenom dohadovat, že je to skutečně 21ks závodních Fábii R5 a ne 21ks verzí Monte Carlo nějakého prodejce, který se tak prostě rozhodl.
Emel
Docela by mi dávalo smysl, kdyby byl u Audi ve střední třídě A5 Sportback a Coupe a Cabrio by byly ve sportovních...
Motor bych do toho asi netahal, obecně se zatřízení vztahuje na celý model a nejen na některé motorizace. Ještě by se to snad dalo ošetřit u aut, co mají aspoň nějaké odlišení v názvu (S4/RS4/M4)...
Motor bych do toho asi netahal, obecně se zatřízení vztahuje na celý model a nejen na některé motorizace. Ještě by se to snad dalo ošetřit u aut, co mají aspoň nějaké odlišení v názvu (S4/RS4/M4)...
Šimpanz
Ta statistika vychází z SDA a podle kategorií které se vodou u SDA je o ničem, protože záleží čistě na dovozcích kam který model nahází. BMW má všechny modely 4er naházené do sportovních (pochybuji, že prodá tolik M4) a ani jednu 4er v kategorii střední třída (nejspíš všechny 420d, kterých se prodá zdaleka nejvíc naházel také do sportovních), Audi má 32x A5 ve sportovních (přitom tam má 6ks CNG a 1x hybrid, což asi moc sportovní auta nebudou) a naopak má 367x A5 ve střední třídě, podobný mišmaš je ve třídě C u Mercedesu.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
fOE
Z registraci se da zjistit minimalne to, ze mistni ceny nejsou v pomeru k cenam zahranicnim vubec spatne. Jinak by tu masivni ree😜ortni vlnu nemelo co tahnout.
Sam jsem zvedav zda a jak se v tomto casem projevi silici koruna.
Sam jsem zvedav zda a jak se v tomto casem projevi silici koruna.
_Karel_
:yes: měl tam těch podivností víc. Jednotky kusů TT taky nevypadají moc věrohodně, i když to určitě nebude tak velký rozdíl, jako u S-Crossu.
Takže pane Prokopče, číslem dne je 154. Tedy za prosinec, aby bylo jasno.