Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Volkswagen Golf VI: První fotografie

468 komentářů

jurajos
Po malom prieskume zistujem ze v nazore na novy Golf budem zase v mensine ale nevadi.
Kvitujem 1.6 TDI v ponuke ako aj skutocne zaujimave benzinove motorizacie. Anti VW fans asi praskne vred ale Focus a spol. maju asi problem.
Horst Fuchs
Vzhledem k tomu, že nové motory jsou ohlášeny na konec 2009, nemusí zi zatím Focus a spol. trhat vlasy. Zatím je to prostě facelift pětky, aby se vlk z Wolfsburgu nažral a moc ho to nestálo.
_Teddy_
No nemyslim si ze by sa koli tomuto "Golf 5 second edition" v centrale europskeho Fordu rozplakali. Jedine ak od stastia, ze VW neprisiel prakticky s nicim novym, len trosku "ucesanym" faceliftom. Po stranke dizajnu prakticky nic nove. Klasicky, konzervativny dizajn.

Samozrejme, ze ja Golf VI bude na trhu uspesny (to je snad jasne kazdemu), ale myslim ze trend bude pokracovat. Mladi ludia sa budu od Golfa odvracat k dizajnovo zaujimavejsim autam, a Golf-u pomalicky prischne nalepka "auto pre 50-rocnych teenagerov"...

BTW, ten 3-valec TDI, to povazujem za dake nedorozumenie, alebo snad zly vtip. Co ma taky motor hladat v aute strednej triedy???
Dinar
Stejnou nálepku má dnes, co? Proto je v Evropě mnohem víc tunerských klubů Focusů a Meganů než Gofů, je to proto, že tuning je záležitostí padesátiletých teenagerů, že. 😲 Prostě napiš, že se ti Golf nelíbí, o.k., ale raději nerozvíjej teorie, ze kterých je vidět, že víš akorát prd. :-!
_Teddy_
Jo, jasne! Podme pocitat tu(n/z)erske kluby! To je prave meritko na zhodnotenie kvality! >😁
Dinar
Nemel, a neodvolávej se na kvalitu, tvůj původní příspěvek před EDITACÍ, na který jsem reagoval, měl jen tu prostřední část a navíc bez noticky o úspěšnosti Golfu, tedy jen to, že se od něj mladí lidé budou dál odvracet a že je to auto pro 50-rocnych teenagerov. Proto píšu o tunign klubech, těch má Golf v Evropě jistě nejvíc, a také zcela jistě nejsou tyto kluby tvořeny padesátníky. Jinak, Teddy, budeš-li své posměšné reakce psát na základě změny původního příspěvku, spláchneš se do diskuterského h.ajzlu. To jen aby bylo jasno. :-!
_Teddy_
Trepes, a dobre to vies. Ked uz zareagujes na prispevok, neda sa menit. Svoj prispevok som editoval, to je pravda, ale mal vsetky tri odseky.

Kludne nadavaj dalej, ja sa ale k vulgarnosti neznizim.
Dinar
Ale to je jasné, jenže z té reakce a času dobře víš, na co jsem reagoval, v tu chvíli žádné tři odstavce neměl. Nehledě na to, že na podstatě věci se nic nemění, je to celé blábol, jen je toho víc.
Lubos.1
nizsej strednej...
_Teddy_
pardon, moja chyba. Naozaj je to nizsia stredna...
Kazdopadne drbnut troj-prdlo do Golfu, to mi pripada skoro ako zhanobenie legendy. Dufam ze tam ten motor napokon nedaju...
BaracudaJ
Takové "velké" facelifty nejsou mezi automobilkami něčím novým. Pokud si dobře pamatuju, pak předchozí generace Audi A4 verze B7 z let 2005-2008 na tom byla podobně. Důležité je jak celé auto funguje. Výbavou ani motory zaostávat rozhodně nebude, spíš naopak.
Dinar
Přesně tak, přes "designový" pokřik tu jaksi zapadají fakta o nejširší škále špičkových motorů ve třídě, DSG, 4x4 atd., plus nové věci jako adaptivní tempomat, parkovací asistent, kamera, jedna z momentálně nejlepších navigací apod., věci podtrhující technologickou vyspělost golfu a věci, kterými ve třídě zatím nedisponují ani nejbližší soupeři z úzké špičky. 😉
BaracudaJ
Jen mi tady chybí jeden "renaultysta", který mě vždycky tak trochu zaskočí výrokem, že Golf (Passat, Superb..) zase jedou na tom samém podvozku, že zase u VW potřebovali počistit sklady. Ale na čem, že valí "nová" Laguna, či jaký podvozek používá Megane jaksi mlčí. Vždyť kdo má v této třídě vzadu víceprvkovou nápravu. To spočítáš na prstech jedný ruky, přitom by člověk dneska čekal, že je to samozřejmost. Ten aktivní tempomat, to je docela síla, to nabízí jen pár aut o třídu výš. Z prémie nižší střední ale nikdo.
twistedTSD
je mi 13 a ten golf se mi libi!
bender_rodriguez
neboj,to přejde.Jako akné.
twistedTSD
nevypada spatne....jen ten zadek se mi zda mozna trochu...no...zvlastni
MajoThePuk
Touareg...v mesom..odzadu... ;-\
King of rain
Tohle se přesně čekalo, takhle to zákazníci VW chtějí, tak proč jim to nedat.Pro mne nuda design.
da_b0mb
V mych ocich ale mnohem lepsi nez predchozi G5...
Pekelná Micinka
No míň nudný, ale krajně evoluční. Řekl bych, kdyby nechali zadek z V.generace bylo by to skoro i lepší (a taky levnější).
da_b0mb
Scirocco mu hodne helpnul, ten zadek me prave docela prekvapil. Je to jak pises "min nudny" a to je v pripade VW nutny povazovat za velky pokrok 😉
Pekelná Micinka
No já se nevyjádřil vůbec dobře, ta nenudnost se vztahuje k předku, zadek, to je nuda sama. Já čekal právě krok směrem Tiguan. Ty lampy jsou strašný a jako celek to působí, že designér vycházel z jednoho Seatu. Moment najdu.
iudex
Ano, presne v duchu Murphyho zákona: Pokrok nespocíva v nahradení nesprávnych vecí správnymi, ale menej nesprávnymi. 😐
radhro
souhlas , má to větší dynamiku :yes:
T613
souhlas, už nevypadá tak ***atě. Holce to i sluší :yes: 😉
da_b0mb
:yes:
Pekelná Micinka
Když ta * byla právě na Golfu hezká. Taková macatá holka, co umí, občas, zabrat. Ale tohle, jak když plácneš důchodkyni přes pr d.el. >😁
T613
mě G5 připomíná dámku kolem padesátky se statnou zadnicí. Tohle je taková dobře pěstovaná dáma na pomezí let 30 a 40 😉
radhro
a pěkně pěstovaná >😒]
da_b0mb
Kdepaaak zadek petky byl fakt nuda nejvetsi. Bocni profil G6 (hlavne toho zadku) ve mne evokuje vzpominky na IV. generaci (jsem asi slepej 😃, ktera se mi jeste libila...
Pekelná Micinka
Nejsi, dělaj to ty světla a to šikmé dělení nárazníku od karoserie. 😉
T613
tak někdo je dolňák někdo horňák. Micka očividně dolňák 😉
Pekelná Micinka
No to každopádně.. >😁 :yes:
jurajos
V tomto s Tebou drzim basu. :yes:
GTI
BRAVWO :yes: :yes: :yes:
King of rain
To stárneš, nebo sis běžel po shlednutí fotek vyměnit tanga, jak sis cvrkl....čekal jsem větší slovní mazec.
😉
GTI
Tanga držej, golf koukám též, je to v šusu 😄
_Teddy_
Vzdy si pisal dlhe oslavne eposy na vsetko co sa tykalo VW, a dnes len takto strucne. To je dake podozrive! Od uzasu ti zdreveneli prsty, alebo ti po nich klepli administratori? 😉
GTI
Když píši... u některých je to špatně, když nepíši, u těch samých je to špatně též... >😁 😉 tak jedině, že bych tu začal malovat... >😁

G6 je samozřejmě přesně to, co vždy Golf byl - to nejlepší z vizuality, z techniky a z materiálnů, co kompaktní třída nabízela... zázrak pokračuje.
karlitto00
Sem tu dlouho nebyl ale geteí blouzni porad stejne >😁 >😁
Klaudius
Samozrejme píš. Ale nie bláboly ale podľa svijich najlepších schopností, tak aby to stálo za to.
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
GTI
😄 Tak to budu muset něco rychle napsat... 😄
507
Lubos.1
...
webpaja
...kdyz se prodava a drobne osvezeni a snizeni nakladu postaci, proc ne. Byt zadni lampy z Touarega mohly zustat na puvodnim miste, prave zad byla nejpodarenejsim mistem puvodni V. generace.

Kdo dalsi bude mit radost? Majitele prave "petky", ceny se budou drzet pri odprodeji na velmi slusne castce.
T613
s tou zádí nesouhlasím, ale proti gustu.. v každém případě se tento lifting povedl
webpaja
Na autech mi pohledne macatejsi zadky nevadi 😉 . Prid a la Scirocco se dala ocekavat, ve finale jeden z vozu, kde se "spyretuseri" nesekli.
T613
to víš jak je to s golfy.. ale radši nic 😉
Dinar
Omlouvám se za COPY, ale patří to sem, ne pod Veyron. 😉

Tohle je ono, je to pořád Golf, ale dokonale současný. Takovou vizualitu předku nemá v době jediného nudného a fádního řešení konkurence, tedy co největší světla, co nejvíc na kapotě a blatníku, nikdo, (vyjma Civicu), a to nové ztvárnění nárazníku á la Scirocco, které bude markantou VW předků pro budoucí léta, to je prostě za jedna. Je to Golf, dokonalý představitel praktického hatchbacku, žádní falešní sobi zakletých supersportů, ale čisté a praktické linky, v G6 s kapkou dynamiky navíc, dynamiky, která se bohudík obejde bez obezliček šikmých linek, malinkých okýnek nebo trojúhleníkových výfuků. U mě je to na pochvalu. 😉
Pierro
Apropos viděl jsem konečně in-natura scirroco. Paradoxně tedy v polské Kamienné Góře, ale pečlivě jsem si jej prohlédl. A vypadá víc než dobře. Řekl bych mnohem lépe jak na fotkách. Golf jde v jeho šlépějích. Bude vypadat velmi solidně. Interier je klasika od VW. Kvalitní, ergonomický, relativně útulný ale jinak totálně nudný... Tam jsem ani nic jiného nečekal.
Tohle jsem taky okopíroval z předchozí diskuze...
Dinar
😄 😉
GTI
Přesně... :yes😒br />
P.S. Také jsem to sem překop... 😄
Dinar
😉 ... a je to komplet.
mr.modena
Opravdu jen Civic? Nedá mi to připomenout GTIho zbožnovanou AR 147, co na tom že už je těsně před koncem výrobního cyklu.....že by souboj s Golfem na stará kolena....? 😉 😄 >😁
Dinar
Jo, 147, pravda, pravda, ale to moje zobecnění se týká novějších modelů, šlo mi o trend. A pokud jde o alfu, je jen škoda, že tenhle předkový design ať 156 nebo 147ky se mění v bassetovské "oči" MiTa, ale třeba nástupce 147ky v tomto směru mile překvapí. 😉
webpaja
Neprekvapi ;-\ . Hodim sem odkaz.
Dinar
No, to hoď, máš-li.
webpaja
Posli mi na SZ email, nejde to sem pastnout.
T613
hoď mi ji taky please
T613
další automobilka, která vykrádá sama sebe? ;-\
A2
Máš pravdu ve všem, proto taky Golf vypadá "jen", tak jak vypadá. :yes:
507
schimmer1983
Přesně! Tohle je můj názor. Naprostý souhlas.
...spredu scirocco,zozadu touareg....
Dinar
a z boku?
webpaja
Golf! Takze takovy koncernovy gruppensex! >😒]
Dinar
😄 jo, mě jen tyhle tupanské výkřiky, zepředu a zezadu bla bla, přijdou v době obecné unifikace značkových markant jak volání z Marsu. 😉
webpaja
Ale no tak, vypada to jako Golf a kdyz se budeme hodne snazit, da se rict, ze to je navrat k FL verzi I. generace 😄 .
Predpokladam, ze se "sestka" bude prodavat velmi dobre a VW tak usetri na radikalnejsi generaci s poradovym cislem VII. 😉
A2
A, že si neslyšel to volání z Marsu, když si tu na plná ústa vykřikoval,"Delta má přístrojovku z Brava" atd. (ačkoliv to všichni vědí)
Dinar
>😁 dobrej pokus, ale zase ten zmatek, ádvojko, to o čem je tu řeč, je zcela jiná rovina, kdyby byl G6 mírně převlečenou A3kou, mohl bys použít jako příklad mou kritiku Delty, ale tady jouda napíše, že Golf vypadá jako Volkswágen a tváří se jakoby objevil Ameriku.
Pierro
Je pravda, že se hoši mohli více snažit měnit, ale naskýtá se otázka proč měnit to pro mnohé dobré (designově), co právě dosluhující generaci Golfu tak dobře prodávalo?? Zadání bylo jasné, postavit nové auto s využitím maxima z modelu staršího. A to se bezezbytku povedlo. I přes pouhý důkladnější lift se Golf tváří skorem jako nová generace. Jen bych jej neoznačoval jako VI. Něco podobného se koneckonců podařilo i kolegům ve Fordu. Liftovaný Focus je zepředu poměrně výrazně odlišný od "předchozí" generace. Nicméně vydávat jej za uplně novou generaci by mi nepřišlo jako dobrý marketingový tah... Takže novému Géčku držím :yes:
iudex
Úplný súhlas s Focusom: ten je tak výrazne zmenený, ze v duchu marketingu VW by to tiez mohli vydávat za novú generáciu. Avsak Focus to nepotrebuje.
Předpokládám,že mne za můj názor nebude naše mládež moc kopat do prd€l€, byť je mi to docela jedno.Pokud bych někdy náhodou Golfa koupil,jako že asi ne,tak proto,že se to auto bude asi vždy podobat Golfu,tj., že je identifikovatelné i bez loga.Nebude to jako Still👋Bravo 1a2,Mégane 1a2/R19 atd.Když si koupím BMW nebo mercedec, budu očekávat,že okamžitě,z jakéhokoliv úhlu a směru se pozná,že je to M-B či BMW.Pokud někomu vadí,že Golf je k rozpoznání,má přece jedinečnou možnost svobodné volby nekoupit a koupit Ceeda-i30-megana-C4-P308-aurise-civika atd...takže o nic nejde.Osobně se mi ulítlý design např.C4-ve 3D líbí, ale domů to stejně nekoupím, to raději ceda či golfa.No a takových lidí jsou holt miliony a dikutérů desítky.Takže není co řešit.Je to jako mermomocí trvat na tom,že klikový mech. bude namísto zkráceného nezkrácený, nebo že kola uděláme n-hran.Dělá se to,co si lidi žádají,nebo co se osvědčilo.Ceed je klasická ukázka,žádné úlety.Proč nerozvinuli korejskou fantazii a neudělali příšerku, jaké dělali doposud? Chtějí prodávat. :yes:
A2
Ano, přístrojová deska už se ani nesnaží překrýt čím je, rovnou stejná (základ i tunel!) jako v Octavii, jen jiné výdechy, pak tu jakýsi trouba bude psát o Deltě a Bravu.
Zadní pohled vypovídá o nulové invenci stylistů, kde těžkopádnost a absence jakékoliv kreativity přebijí snahu o minimální eleganci. Ta pětka měla alespoň světla na úrovni, i když jen okopírované z jednoho nejmenovaného starého modelu Fiatu.
Každopádně stačí si postavit na plac Vedle tohoto nové Bravo a hned víme na čem jsme. (ale Golf to není..)
Dinar
Oko z kašparovy krávy, tím jsi už proslulý, G6 má upravenou přístrojovku z G5, vidí to každý, píše se o tom v článku, jen dyzajnový italoguru mele o oktávce. Takže, jako vždy... mimo. 😉
A2
A ta není totožná s Octavií? Přemýšlej..
Já to ani nečetl, kouknu na fotky a vidím.. 😄
Dinar
Není, je to upravený G5. Jediné, co je momentálně jednotícím prvkem je stejná nová navigace ve všech koncernových modelech.
A2
No s tou pětkou to fakt nemá nic společnýho, ta ji měla mnohem horší (hlavně volant byl příšernej).
Dinar
Tady máš vnitřek z EOSu, což je G5 s výdechy klimatizace podobnými těm v nové G6 (aby tě to nemátlo). [odkaz] Porovnej s G6 [odkaz] jestli to spolu "fakt nemá nic společnýho". Pokud jde o volant, bude to stejná story jako vždy, jeden model pro všechny, ten co je v G6 už má jak passat CC, tak Scirocco.
Já to podle obr. nepoznám, jestli je totožná.Vypadá sice možná podobně, ale jestli je každý rozměr a úplně vše stejné a identické,něznáju.No a i kdyby,pak je to problém majitele, ne můj.Ono,co si budeme povídat-logičnost fcí ovládačů vč. ptákovin jako pal.počítač má ford nebo koncern stejně nejlogičtější.Možná to není nejhezčí,ale při řízení je to fuk.Vše je tam kde má,čitelné,jednoznačné.Nějaké kreace 4 displejů, každý v jiné barvě,jiná grafika,čitelnost jak kdy...to osobně nemusím. Je to jak s mobily.Nechápu, proč je dělají stále méně čitelné,ale milion zbytečných funkcí...OK, ať to dělaj dětem, ale i ta moje nejmladší v 17. vyžaduje aby to byl hlavně telefon,poslala SMS a zbytek řeší počítačem.Mně např. na M6-když nastavím vnitřní teplotu,zmizne údaj o venkovní a pokud zapomenu natáhnout pravou ruku kilometr daleko do středu palubovky, ukazuje vnitřní.Např.v zimě,při teplotách kolem nuly je to fakt hodně praktické.Nemá to kontrolku potk. světel aj...Tu je to na páčce-comp.Auris-prostrkávat ruku přes volant, abych zjistil nějaký údaj z compu,taky není extra chytré.Když srovnám M6 a Koktu,tak je M6 uvnitř citelné hezčí, Kokta má budíky a info praktičtěji.Fakta.
milan3
Jinak G IV mela na 5-tych dverich skoro stejnou kliku jako na Regate z roku 86. 😉
A2
>😁
GTS
No tohle je pro mě skutečně jen větší facelift páté generace, ale kladně hodnotím nový předek, který vrací dynamický a hlavně nejaponský styl předních světel, který byl naposled k vidění u čtyřky. Jinak zadní část Golfu je díky neforemným světlům až moc široká. Interiér je fádní jako vždy... Myslím tedy, že příchod nové Astry způsobí tomuto Golfu nemalé problémy. :-!
507
jurajos
Ked sa prihlasim ze az na prednu cast ma Bravo lepsi dizajn ako Golf rozumne o tom podiskutujeme alebo budem za t...a alebo nieco ine?
507
Pierro
No popravde aj mne príde Bravo zaujímavejšie karosársky a designovo ako Golf. Golf je proste nestarnúca klasika. Ale popravde ničím extra neupúta. O to pomalšie však starne a neokuká sa tak rýchlo. Nezrovnával by som tieto dve autá. Golf má priamych konkurentov vo Focuse a Astre, prípadne v Ceede. Talianov a Francúzov si kupuje klientela, ktorá zase neberie a vačšinou neuvažuje o Golfe. Je o len a len o názore a o vkuse. Pre mňa je táto nová "generácia" nejprítažlivejšia od III generácie, ale stále je to klasický Golf. Skôr nenápadný ako designovo výnimočný...
Klaudius
Dobre vystihnuté, dobre napísané. Ja mám niekedy pocit, že až na niektoré droné detaily poplatné dobe, by mohli byť posledné tri generácie Golfa kľudne rovesníkmi...
jurajos
Aj ked mam rad trochu vystredne veci, vkus mam myslim v poriadku. Ale nemeral som na ziadnom vkusometri, takze tuto informaciu si nemozes nijak overit.
Neviem v com je ta linka nezvladnuta? To sa nejak vlni? Alebo opise v miestach B-stlpika piruetu? Je stupajuca presne ako ta v Golfe alebo vo vsetkych ostatnych autach. Akurat ze stupa o cosi strmsie...napr. ako v Civiku. Svetla su ako vravis typicky talianske. Ploche? Nerozumiem. Gycova modra farba? Pozri do katalogu a podobny gyc ponuka kazdy vyrobca. Ja viem nie je to Golf ale videl si uz Tiguana v tyrkisovej metalize? To este len slovo gyc dostava novy rozmer.
Ale inak. Golf je taky Bauhaus medzi automobilmy. Pekny, funkcny a prakticky. Ale pre mna Je Bauhas volbou cislo jedna v architekture. V pohlade na auta si vsak chcem uzivat.
507
jurajos
To ze je prilis strma neznamena ze je nezvladnuta. Je to ten prvok ktory nie je tou Dinarovou obezlickou vdaka comu posobi profil dynamicky.
Bolo to prirovnanie a nepatrilo to celemu VW. Iba Golfu. Ked som Golf prirovnal k Bauhausu vysekol som mu poklonu. To kazdy kto pozna skutocny vyznam slova dobry dizajn vie. A neoznacoval som ho za nudny. Len filozofia ktora dokonale funguje po desatrocia ma neoslovuje pri produkte na par rokov.
507
jurajos
S tym Audi suhlas, ale Bauhaus nie je styl. Art-deco sa da povazovat ze styl, Memphis sa da povazovat za styl, ale Bauhaus je cosi ine.
A s tym Bravom...zhodnime sa ze sa nezhodneme. >😒]
507
jurajos
Ale ano...nemecky dizajn...obzvlast audi, 190 MB atd. su Bauhausom urcite obplyvnene.
Ale nechajme Bauhaus Bauhasom. Nepouzil som asi spravne prirovnanie. A na debatu o neexistencii tvaroveho jazyka menom Bauhaus toto nie je to spravne miesto.
jirka1203
vieš čo vobec znamena pojem Bauhaus? alebo len googliš? každy VW bauhaus? nepoužívaj výraz ktorému neorzumieš..
507
jirka1203
"Prečo by každý VW mal byť automaticky bauhaus. Zamysli sa, bez predsudkov sa pozri na fotky a uvidíš auto, ktoré vôbec nie je nudné." ja skor vidim že ty si drbnutý
karlitto00
>😁 >😁
507
Nezvládnutá boční linie oken, kýčovitý zadek, kýčovitá barva? To jsou tvé subjektivní názory, nebo již obecně platné teze?
507
karlitto00
Jasne, koupis golfa v plne palbe a bude te stat jako auto o tridu vyssi :yes: Uz se nemuzu dockat az si ho objednam 😉
507
karlitto00
Tak nejak to je, akorat ze koncern VW a dalsi nemecky znacky jsou e😜erti na "predrazenou" vybavu. U premii mi to nevadi, tam clovek plati za kvalitu, ale dat za naprosto obycejnyho golfa kolem 800 tisic mi prijde jako naprosta zvrhlost, kdyz za stejny penize muzes mit napr. benzin dvoulitr BMW 3.
Jak ti rikam porad (bez urazky), az budes auta kupovat a ne o nich jen psat, treba budes u tehle vecech pouzivat to co mas na krku. 😉
507
karlitto00
Za kvalitu u VW? Jako smejd to vylozene neni ale kdyz se podivas kolik stoji nejruznejsi kravinky tak nemuzes verit vlastnim ocim.
To je prave to, ze za 800 litru BMW 3 s dvoulitrovym benzinem nekoupis. I to si totiz dovybavis a jsi zase nekde uplne jinde. Ze tys jeste novy bavorak nekupoval? Jinak bys nenapsal takovou naivitu.
karlitto00
Jeden pohled do ceniku: BMW 320i, uplne novy auto, zakladni cena: 837 200 Kč (AuTec). Nevim jak ty, ale za cca 800 tis. jak sem napsal se da (a to nemluvim o zahranici) koupit trojka, kdyz neni clovek blbej tak i levnejc nebo s lepsi vybavou.
milan3
Uz pamatuju nejaky ten patek, deti zplodil, dum postavil, strom zasadil ale ze Golf je idolem nizsi stredni jsme se dozvedel az zde! No jak ja mohl zit v takove tme, bez viry, bez vedomi, ze netouzim po nejvyssim GURU nizsi stredni! 😢
Diky 507 ze jsi rozvitil to svetlo svetel v te nekonecne tme, dal mi poznat to co jedine dobre na tomto svete jest a za to ti patri muj uprimny dik !!!
507
karlitto00
Nenech se prosimte vyvest z miry nejakym deckem parodujicim dalsiho dogmatika... 😉 😄
Ano mne sa paci Bravo asi si sa nikdy v nom neviezol proste nechapes nazor druhych "tisic ludi tisic chuti"
a co sa mi paci "prevazne dizajn, priestor, palubovka, jazdne vlastnosti" proste to auto mi padne do ruky ale to ty asi nechapes ako moze ;-\
507
Pekelná Micinka
Kam se poděly svítilny ve stylu Tiguan? A bude i nový Passat variací na téma Toledo I? >😁 >😁
[odkaz]
da_b0mb
Jsi sikovny a pohotovy grafik >😁
Pekelná Micinka
Samozřejmě netvrdím, že to je to stejné, ale při pohledu na G6 se mi to okamžitě vybavilo. A to by asi nemělo. Z boku pěkný, ale tady tohle, to je takový malý flashback.
Máš tam dvojkovou Ibizu po faceliftu, ten ale přišel o pár let později než v 1994. Jsem detailista :-!
Pekelná Micinka
To je vpořádku. A který rok to byl? Nenašel jsem lepší fotku (úhel).
twistedTSD
rok 1999 myslim
twistedTSD
no ale ta ibize na obrazku je po faceliftu v roce 1999...
Pekelná Micinka
Opraveno, je to MY 1998. Každopádně Silvův rukopis se nezapře, je to takové nahoru dolů... Krásná A5 a milion variací na téma Seat, pak toto VW..
Navtech
Nevim, jestli je tohle etalon, nebo událost roku, ale mě se líbí Zezulka s X6. Tu bílou jsem viděl nedávno v secaru a je to teda nádhera. Bílá je vážně v módě, ale nikdy bych do ní nešel. X6 X6 X6, ja si to snad udělám
507
Pierro
Navtechu, klid kámo, mokrý hadry jsou na požádání v kanceláři u T613...😄) Já v jedný takový bílý minulý týden něco pojezdil a vážně nevypadá zle, narozdíl od třeba M-B GL anebo Audi Q7... 😉
Dinar
No, mě tedy tentokrát p. Zezulka moc nedojal. Přidal se do řady "divičů", jak je možné že vysoké skoro pětimetrové auto nemá mrštnost malého kupé? Nastupoval natěšený... aby vystoupil zklamaný, jak ho to BMW oklamalo. Kdyby to napsal nějaký jouda tady na fóru, neřeknu, ale člověk, který se tím živí??!! 😲
Pierro
Já ale nevystoupil zklamanej, naopak čekl jsem těžkopádnou vysokou lokomotivu co je v přímce rychlá jak okruhovej tahač. A nakonec z toho bylo celkem příjemné svezeníčko...
Dinar
S aktivním podvozkem je to ovladatelné a agilní jako pětka, dokonce míň nedotáčivé. Když vezmu v úvahu, že většina konkurence pořád není schopna udělat sedan vyšší střední, který by se v tomto pětce vyrovnal, řekl bych, že to, jak X6 (vyšší a o půltuny těžší než obvyklý sedan vyšší střední) jezdí, je k...vskej úspěch. Ale pokud někdo čeká, že se to bude chovat jako CTR, tak bude zklamaný.
Pierro
Dinare tak pořád ještě víš že neobjednáš?? 😉
Dinar
Ale jo, jsem si celkem jistej, aktuální to bude příští podzim, jednak "Téčko" teď ještě nemá ani 70tis, a pak X6ce je třeba nechat rok na dětské nemoci. 😉
Pierro
takže x pětka anebo šestka??
Dinar
šestka, je to mazel. 😄
karlitto00
naprostej souhlas
Navtech
Jo, tak já to nečetl😊))
Dinar
>😁 ale vypadals zasvěceně.
Navtech
Koukal jsem jen na obrázky a kdo to psal😊) Takže to radši číst nebudu😊))
vladi87
Nerozumiem, čo má vw s tými malými 3-valcami. Nemôžu konečne vyrobiť naftový motor s objemom pod 1,5 litra so 4 valcami? Tá spotreba by tam oveľa väčšia nebola, ale aspoň zvuk by sa dal vydržať. VW filozofia vyrábania "nových" dieslov: Vezmi pílku na železo, odrež jeden valec, a nový motor je na svete .. :no:
507
webpaja
Je informace o preplnovanem ctyrvalci 1,2. Samotna informace prekvapi o to vic, ze se s velkou pompou pred par lety zavadely trivalce. Vykonove by mohl sahat ke 100HP, coz by melo se solidnim "kroutakem" stacit.

1,4TDI je bohuzel preslap a verim, ze jeho nasazeni je pouhou spekulaci.
iudex
VW svojimi trojvalcami zaviedol novú kategóriu vodicov: hrdých majitelov stvorvalcov >😒]
V nizsej strednej R3 nemá co hladat, howgh.
GTI
Svůj život, svůj jedinečný život na tomto světě, rámovaný osmdesáti roky, z nichž když to dobře dopadne si nebudeš uvědomovat jen prvních roků pět, tak tento svůj život prožiješ v éře GOLF, Gé Golf, Gé jako… GIGANT.

Můžeš si nechat budoucnost předpovídat z lávových zrnek, můžeš se třikrát otočit v peřejích, přec stejně jednou skončíš v náručí VW. Není jiných cest. Jsou než slepé cesty a fůra marných gest. A pak… kam bys směřoval, ty přece míříš k těm nejlepším.

Tak tedy EPOCHA G6. Postav si je vedle sebe... jedničku, tu, která stvořila svět levných malých rychlých kol, dvojku, která dospěla v milovanou dámu a trojku, která přepsala dějiny moderních kompaktních aut, stydlivou leč nádhernou čtyřku, elegantní pětku a... dramatickou šestku. To napětí, které v tobě vyvolává její pohled, je napětím touhy, napětím srdce.

Co bude dál? No, naštěstí to všechno esteticky, technicky i společensky pokračuje v té správné linii. Jediné auto v Evropě, které může osedlat jak školník u vás na vsi, tak ředitel krajského gymplu… Oba pak budou řídit to nejlepší co mainstream (supermainstream) poskytuje – auto s nejlepší automatickou převodovkou, s nejlepším motorem světa, s příkladnou ergonomií a s něčím co nemá žádné jiné auto na světě v tomto segmentu – emoční nadstavbou.

Já, přiznávám se, si neuměl představit, že by se evolucí dalo z G5 udělat něco, co se stane rázem trhákem. Jo, obával jsem se o osud toho nejlepšího. Zbytečně. Je zde – hrdý, silný, oduševnělý a jedinečný. A nemá soupeře, tak to u těch nejlepších už bývá. Jen jestli mezi ty nejlepší patříš i ty…
Navtech
Tohle si musel opsat z nějaký telenovely >😁
GTI
Jo, jmenuje se to GOLF a dávaj to po celý Evropě. Stačí se jen podívat z okna... >😁 😉
iudex
No zo svojho okna vidím stále menej a menej Golfov. Cím to asi bude...
GTI
Bory nebo Mírov?
Navtech
Tak to se povedlo >😁
GTI
>😁
da_b0mb
>😁 dobry
milan3
:yes: :yes: :yes: >😁
Pierro
Stručně řečeno, Golf VI se povedl. Za minimum nákladů poskytl maximum změn a vylepšení. Není doopravdy nový ale stárne jako housle, kterých se ujal mistr restaurátor. Takže za tohle auto posílám do vlkohradu jedno malé tiché o to však upřímnější BRAVÍČKO... 😉
GTI
Housle se ti povedly. Na Pierra dost dobrý... 😉
Pierro
Hele brácho ty mě tak zlobíš už od minulýho tejdne... 😉 😄 Nějak jsme pozapomněli na tu žákovskou knížku o kterou jsem tebe a T613 žádal... 😄
GTI
Teď nejsem v obraze...
Pierro
málo jsi mě sledoval... 😉 Nic nech to tak, jen malý pokus o dětinský žertík...😄 ještě jsi mi neřek, jak je to s těmi tvými modely...
GTI
Sbírka z mládí.
Pierro
Docela ti závidím, že se ti takhle pěkně zachovaly. Já o většinu angličáků přišel anebo je i poničil. Je to škoda. Kdes měl zdroj?? Tuzex, zahraničí?? Já měl něco málo z túzu, většinu pak z Itálie. Takže Bburago a Polistil převládaly. Z Tuzexu pak byly Matchboxy...jo jo kde jsou ta léta... 😉
GTI
Známý rodičů byl šéfem hračkárny a vždycky na vánoce komouši uvolnili pár kousků do prodejen... Něco jsem pak v osmdesátých letech koupil v tůzu.
Pierro
Jo a ještě pamatuju na světle zeleného Rollse Silver Shadow a maserati Boru. Oba byly koupeny o dovolené v Bulharsku, Matchbox to tam vyráběl licenčně a šly koupit za rozumnou cenu v Levech. Nesetkal jsi se s tím??
GTI
Setkal, tu Boru mám v oranžové.
Pierro
Já tmavě modrou, rolls byl malý, Bora pak větší (tuším 1:43) Naštěstí je mám oba a nepoškozené. Třeba to bude vzhledem k zemi původu jednou i docela rarita... 😉
GTI
To jo.
jurajos
Ked som bol decko tak som si vzdy prial aby som mal znamych v hrackarstve...splnilo sa az ked som bol pubertiak. Takto ti mozem spatne iba zavidiet. :yes:
GTI
Dnes už nikdo ty známé nepotřebuje, tehdy to bylo světlo mého života, pod stromečkem angličák... 😄 Nic "cenějšího" jsem nikdy už nedostal... to byly nejkrásnější dárky co jsem kdy dostal.
jurajos
No to je fakt...akurat ta radost je uz dnes trochu ineho druhu.
GTI
To jo.
Pierro
No nesouhlasím tak docela. Já dnes bírám modely bojové techniky 1:43. A nevěřil bys co je za problém sehnat něco konkrétního. Vzhledem ke skutečnosti, že se do republiky doveze třeba jen deset kousků, je známost s majitelem obchodu téměř nezbytná.. 😉
GTI
😄 No to jsou věci.
Pierro
počkej až budeš shánět model Tatry 77 anebo Bugatti Atlantica, příp. Talbotu Lago anebo Delahaye. Pak se ti ta známost bude taky hodit...😄) Ale radost z nového kousku o sbírky bude o to větší... 😉
da_b0mb
Bravíčko? To čteš? >😒]
Pierro
Tupec! já čtu zásadně jen ženu a život a občas Dívku... >😒]
A2
To si trefil přímo s těma emocema.. :yes:
Ale zaměnil si Golf za jedno slovo, totiž Bravo.
GTI
Kéž by, viď... 😉
A2
Kéž by to nebyla pravda,viď.. 😄
507
507
GTI
zlysoused
Nějak jsem si nevšiml, že by ses někdy obával o osud G6.
GTI
vnitřně... samo, jsem věřil, ale neuměl jsem si to představit, neuměl jsem si představit to, že bude působit tak fantasticky.
Pierro
Počkej si na realitu, než začneš pět ódy. Ale myslím že možná si tentokrát s tebou zazpívám i já. Tenhle golfík vypadá dobře i na fotkách (na rozdíl od Scirroca, které mne přesvědčilo až naživo).
GTI
Také jsem ho již naživo viděl (Rocco)a velmi to funguje. G6 dostal do vínku nebývalou porci napětí... je to trefa.
Pierro
Rocco jsem potkal v Polsku, v Kamienné Goře, byla to předváděčka Wroclawského prodejce (na jméno nevzpomenu). Bylo bílé a jak bílá nesluší každému autu, Roccu to sedlo.
karlitto00
Ja uz se tomu ani nesmeju, GTI moh bys zmenit styl, vsechno je to tak nejak na jedno brdo....vlastne je to jako tvuj milovany (a prej dokonaly >😁 >😁 ) folksvágn...
sTiLL
chvilu trvalo kym zabrali drogy, uz je ok 😄
GTI
Drogy neber, na to nemáš.
King
Už mi to přijde zábavné. Vždy, když už se aktuální Golf zdá okoukaný a i jeho fanatičtí příznivci přiznávají, že tomu něco chybí (což je u toho současného asi tak rok 2001 >😁 ), objeví se zvěsti, jak do toho VW konečně praští a jaxe u nové generace konečně můžeme těšit na atraktivní, dynamické tvary, na které budou i skalní odpůrci Golfu koukat s pokleslou sanicí. A sakryš - zase nic. 😄 Ba co hůř, ještě nikdy se nástupce nepodobal předchůdci tak moc. Ano, sciroccopříď je nová, profil ovšem ani za mák a záď ze svítilnami namalovanými prvňáčkem a zakomponovanými do zádi děckem z mateřinky působí mnohem hůř než u pětky. O interiéru raději pomlčím. No, tak třeba příští generace 😉 8-s :no:
boberko
MajoThePuk
...premeny golfu 6 som sledoval uz davnejsie a to len z toho dovodu, lebo ked som uvidel prve fotky cca rok dozadu, samozrejme, ze z vacsej casti to bola fotomontaz nakolko bol zahaleny, ale zaujal ma, pretoze to mal byt prvy golf s naozaj agresivnejsim zjavom, velmi sa podobal na audi...tak som si povedal, no fajn, konecne zahodia tu kenzervu do***e a zaposobia aj na inych...ale teraz ked su uverejnene oficialne foto 6 generacie zistujem, ze sa nic prevratne nekona. V podstate ide o facelift 5 generacie, pre niekoho podareny, pre niekoho nie. Predok omladol, z profilu sa nic vazne nezmenilo a zadok je ako minitouareg...tolko kratke zhodnotenie exterieru. Interier utrpel a utrpi aj v 6 generaci kvalitu, to nepopieram, ale ten vzhlad...strasne konzervativne, nic nove, nic co zaujme ci prekvapi...proste zase sed priemeru. Pozdava sa mi akurat volant. Ako som pisal kvalita bude zrejme vysoka, uvidime. Z celeho auta ma najviac zaujali motorizacie a naozaj im quitujem zavedenie 1,2TSI 77kw...ked downsizing tak na taku uroven aby sa ho oplatilo zivit(poistky, spotreba atd...) a zaroven aby to malo nejaky ten vykon...a myslim, ze to je slusny a pre verejnost zaujimavy zaklad motorizacie...co sa tyka chrochtadiel je logicka odpoved na diesel od fiatu a tak som rad ze aj VW uvedie svoje chrochtadlo 1,6 TDI...uvidime, ci sa bude vediet rovnat...necham sa prekvapit.
Tak aby som to zhrnul...dizajn ma neoslovil a neprekvapil, vsetko po starom, interier nic moc a motorizacie maju u mna :yes:
King
Vysoká kvalita u VW? Zase jedno klišé... A ta se pozná podle čeho? Podle mizerné spolehlivosti nebo podle skřípání a drnčení lacině vyhlížejících plastů, které je u VW úplně stejné jako u jejich nejbližších konkurentů?
MajoThePuk
Pozná sa to podla toho, ze ked si sadnem do vozidla tak to na mna musi nejak zaposobit...a ze nech si sadnem do Golfa ci Passatu - druhy menovany sedlam - tak mam ten pocit. Materialy az na mele vynimky su kvalitne, pekne zlicovane a nic ani nahodou tam nedrnci, nebucha a neklepe...neviem na akej vytriasacke sa vozis ty, ale ja som tusim este na takom aute ani nesiel, kde by nieoc vrzgalo a podobne...a to mame doma vrzganim povestny fiat...a ja osobne mam 11 rocnu fiestu a taktiez v nej nic nevrzga...
King
Asi jezdíš po špatných silnicích. 😄 Teda spíš po dobrých. 😉 Drnčí a skřípe všechno, něco víc, něco míň. Co si tak v poslední době vybavuju, jediné auto, u kterého se neozvalo vůbec nic, bylo BMW 5.
Dinar
😄
Porsche 911, Renault Clio, BMW 3, Fiat Panda, Mercecdes S, Ford Transit, Ford Mustang, VW Golf... Víte, co mají všechna tato auta společného?

Je dobře, že tu jsou. Klasika. :yes: VW v tomto případě ani nemohl zklamat.
GTI
GTI
Jsou auta, co se snaží vypadat. Jsou taky auta co nevypadají vůbec. Jsou auta, která projedou kolem tvých uší, když stojíš na chodníku ve frontě na lístek na metro a tebe ty uši brní ještě tejden. Jsou auta, která tě šlehnou přes konečky prstů a tebe mrazí, jen si na ně vzpomeneš. Jsou auta, co ti vyrvou srdce a ty víš, že se už nikdy neopustíte.

Vím, že je možné přicházet k odpočaté devětsetjedenáctce a už na dálku cítit to chvění uvnitř mozku, to vzrušení těsně před tím, než se sesuneš do sedadla. A ještě nevyjedeš. Ještě chvíli. Sedíš, položíš ruku zvolna na koženej volant, lehce zkusíš vůli řadičky, sem tam, sem tam. Pak pozvedneš oči šikmo vpravo, seřídíš zpětný, nakopneš to, a jsi v tom až po uši. Už není auto, nejsi ty, není vzduch a není slunce. Je to všechno dohromady. Plná dvě, plná tři. Jsi v tom a nikdo nikdy na světě nemůže vědět, co cítíš. Uvnitř zatáčky ti to pod levým žebrem buší na sto padesáti za minutu, za tebou řve džungle světa, ty dáváš kontra a ve zpětným sleduješ, jak gumy vyryly do silnice tvou křivku rozkoše.

V sedmdesátých létech minulého století dali do Golfu 1 kostkovaná sedadla, nadejchli motor a na záď napsali tři písmena – písmeno „G“, písmeno „T“ a písmeno „I“. A všichni kluci světa přicházeli po špičkách a se zatajeným dechem k tomuhle autu. A zničehonic pocítili silné vzrušení. Měli jeansy s našitejma kapsama a košile s třásněma, protože prej tam za mořem ve Frisku to teď pár maníků tvrdě rozjelo proti establišmentu. Ti kluci byli "On the Road" a mělo to velký grády.

Tak ti kluci si sedli tady v Evropě na ta kostkovaná sedadla, ale ještě nenastartovali těch 105 koní. Napřed zkusili vůli řadičky, seřídili zpětný a… pak teprve do toho řízli. Cítili, jak jim volanty tečou ve vlásenkách v rukou, a cítili, jak je ty jejich předky tahaly dopředu, a zpívali si se stopětaosmdesátkama Semperit a s Beatles tu nekonečnou árii, Let it be, Let it be, jo, jo, nech to bejt… Dole, když se přehoupli přes vrcholky Alp, to na ně zkoušeli ostří bejčci, kluci v červených zaprášených Alfách Giulia, a to teda byly řežby. Ještě dnes jsou tam v pangejtech stopy těchto závodů.

Dnes, dnes už se nebude nikdo honit se zaprášenou Alfou, dneska asi kluci už před nastartováním nedají jen tak ruku na volant a nepohladí řadičku.... Nebo jo? Hergot bejci, kde jste? Kde je to chvění? Kde je ten prach všech cest? Vlezte do toho. A je jedno, jestli je to bílé GTI, červená Alfa nebo žlutej Favorit. Sesuňte se na sedadla, položte ruce lehce na volanty, pohlaďte řadičky, zvedněte pohledy šikmo vpravo a seřiďte zpětná...
Pierro
No konečně příspěvek, ve kterém se nám vrátil ten náš pravý GTI... 😉 Bravo hombre... :yes:
GTI
😉 :yes:
Tohle je vzpomínka mého mládí, ale dnes už taková auta prakticky nejsou. Dokonce ani Evo nebo STI už takové není, je třeba prodávat. Auto se kterým se musíš prát a který musíš řídit, tak takový už tu není. Je to škoda, praví drsňáci prostě vymřeli a své místo přenechali vyumělkovaným drsňákům, ale těm už stačí ke štěstí třeba Q7 nebo X6. Sbohem, odcházím aniž jsem kdy přišel.
Ale notak. GTIčko se s Golfem V vrátilo v nejlepší formě, Focus ST mu zdatně konkuruje, máme tu superzábavné Clio 197, blíží se extrémní Focus RS - a to jsem jen u hot hatchů, mohl bych mluvit o úspěšném (a rozhodně ne vyumělkovaném) drsňákovi 350Z, sportvoním BMW Z4 M, a to ani nezmiňuji rostoucí prodeje Porsche (a nejen Cayenne), Ferrari a dalších. Jasně, hmotnost vzrostla, ale to výkony taky. A pokud člověk hledá, zkouší a filtruje, co mu vyhovuje, má dnes větší výběr opravdu ostrých i "ostrých" vozů, než kdykoli předtím.
Jo, i v dnešní době existuje spousta zábavných vozů,ale je to jiná zábava, poplatná současné době. Tohle byla prostě moje vzpomínka zakončená trochou nadsázky. Já to prostě vidím trochu jinak ale na druhou stranu nikomu nic nevnucuji. :-!
507
GTI
Jo :yes:
King
Akorát ty vůle v kulise nejsou sem-tam ale seeeem-taaaam. >😁 Holt to není Honda. 😄
507
King
ááá, další, co Porsche akorát tak viděl. >😁
507
King
Bohužel ne, takový šlendrián bych ven nepustil. :-!
Capajevko
NAAAADHERA!!! konecne si sa vratil 😉
ver alebo nie ale ja som citil tieto iste pocity ked som prvy krat videl 145 Junior. a nepreslo ma to doteraz. sice mam aj druhy car (dokonca premiovu triedu E46 BMW - 2004) ale alfina aj ked obcas neposlucha ma v mojom srdci cestne miesto. dokonca si ju niekdy len tak pohladim a ja citim to magicke iskrenie medzi nami...
GTI
Bravo :yes: Capajevko, o tom to je, o tom to být má...
karlitto00
Tohle ma stavu 😉 :yes:
GTI
Dinar
Pamatuju. Skvělé, tohle stálo za repete. 😄 😉
GTI
Dinar
Minulý týden jsem konečně protáhnul tu 911 po fl, a den předtím 996, aby bylo srovnání. Jen to musím sesmolit na blog, dva Porsche dny vydají na půl roku tlemení se při usínání. 😉
Pierro
Hmmm... já jen tichounce závidím... jezdils je v Čechách??
Dinar
997 ne, 996 jo, má ji známý, napadlo mě to, protože jsem si říkal, čeho se chytit, abych mohl nějak zachytit pokrok, s 911kami toho najeto moc nemám, nakonec se ale ukázalo, že pro člověka, který neprošel všechny vývojové verze jednu po druhé, je rozdíl menší než by se dalo čekat. 😉
King
Ono taky co pořád zlepšovat... jak tak jezdíš a jezdíš, zjišťuješ, že syndrom Mondeo bohužel postihuje i sportovní auta. Jistě, zlepšuje se jistota jízdy a rychlost, ale pocity z řízení jdou do kopru, komunikativní řízení je už pomalu sprosté slovo. Vždycky jsem byl zastáncem nových, lepších aut, nějak ale poslední dobou sleduju, že si asi koupím na hraní MX-5 první generace, dokud ještě jsou nějaké ve slušném stavu a o soudobých sporťácích si budu myslet to svoje. 😢
Dinar
Souhlas, jenže, člověče, tohle se zrovna 911ky netýká. Loni jsem byl úplně mimo z Caymana, to je auto, které ti řekně jestli jsi předním kolem z krajnice 5,5 nebo už 6 cm, a obratné tak, že to snad ani líp nejde. Jenže ta 911, i když není tak obratná atd., je ve všem jen o chlup horší, ale pořád o sto světelných let před většinou ostatní konvenční konkurence, a přitom působí mnohem dospěleji autověji než Cayman, není to hračka. Prostě jsou auta typu caterhamu, která jsou v ovladatelnosti nedostižná, ale to nejsou v zásadě auta, spíš motokáry, s 911 se dá cestovat i vybláznit, a navíc ten styl, mě 997 po fl v základní verzi připadá jako nejhezčí auto na světě. 😉
King
Na tohle mohu říct jen to, že mám stejný problém jako ty - chybějící kontinuitu a tím pádem absenci možnosti srovnání. Pokud toto v případě P opravdu platí, je to dobrá zpráva. Ovšem že je Boxster, resp. Cayman lepší mám načteno, spíš by mě zajímala geneze několika posledních 911.
507
karlitto00
verim 😄 ted se vozim funglovkou 530d (pujcena na par dni) v automatu a musim rict, ze jak mam rad benziny a pujdu spis do 335i, tak tohle je idealni korab na D1 😄
GTI
Tak to smekám a moc se těším... Uaaaa 😄 :yes:
King
Ty, GTI, a nepřijde ti trošku blbý se opakovat? Já to třeba četl poprvé, ale vyhrabávat z archivu vlastní věci a dávat je k dobru několikrát, no nevím. Mívals myslím na víc. 😲
GTI
Blbé mi to rozhodně nepřijde. Rozhodně je to lepší čtení, než co tady dnes předvádíš ty. Mimochodem, tipni si, co tu bude pod G7, G8, G9, G10 no to asi ne, to tu bude možná moje parte >😁 Tak se uklidni a ještě jednou si to pěkně v klidu přečti přečti...
King
Co se týče Golfu, rozhodně nemám ambice tu hýřit ostrovtipem, 3. facelift golfu 3G (no dobře, to bylo trochu kruté, tak 2. facelift Golfu 4G) za to opravdu nestojí. Navíc mám dneska dost divnou náladu, tak bacha. 8-s Skutečnost, že si chválíš vlastní příspěvek ostatně svědčí o tom, že ani ty nemáš dneska svůj den. Takže mi prosím neříkej, co tu dnes předvádím. 😉
GTI
Té tvé blbé náladě docela i věřím, tak někam zalez a nesnaž se tu kazit náladu ostatním.
King
Rozkaz. 😄 Skáknu si radši osvěžit paměť na nejmenované fórum o hodinkách, kde jeden Diskutér poměrně vytrvale kazil náladu ostatním, to jen abych se zdokonalil a příště ti udělal více radosti. 😉
bender_rodriguez
facelift čtyřky-souhlas.Je to na golf 😄 Na ježdění je FOCUS
marianek
Ne, to nebylo krute. Pravda, ta je kruta.
Navtech
Nemam řadičku >😁
GTI
Zkus se v kuchyni posadit na židli a do pravačky vem vařečku. Sedni si, abys měl šikmo vlevo digestoř a v zádech vokno... ne že by to takhle vypadalo v Golfu, ale vidím to jako jedinou možnost jak se udělat. Jo, vrčet jako VRšestka musíš sám... >😁 😉
Dinar
>😁 😉
GTI
>😁
milan3
To uz jsem tady sice jednou cetl ale jinak dobry ! :yes:
GTI
507
GTI
Mně, dokonalá konkurence pro Golf... III. >😁 😉
507
Pierro
Provokatéři... >😒]
A2
Jsi fakt znalec.. :yes:
A já si myslel, že těm autům alespoň trochu rozumíš. >😁
(Myslel si trojku tedy designového partnera Ritma z osmdesátých let?) 😄
507
Pierro
tebe sa vari páčilo Tipo?? Boha jeho... 8-s
Dinar
Mě se teda Tipo páčilo, a velmi. Ty velké lampy vzadu, elegantní dvojbarevné nárazníky, ve své době velmi povedené auto, horší byla blikající věčně se kazící el. přístrojovka a obecně kvalita, ale auto to bylo pěkné.
GTI
Tipo byla vizuální trefa, ten C sloupek vídím před sebou dodnes...
Pierro
Tak to mě ani náhodou. To naroubované okénko za C sloupkem bylo úděsné. Favority té doby pro mne byly auta jako Golf III, Escort, Citroen ZX, Peugeot 306, Opel Astra a řada japonců. Rozhodně však ne Tipo... O digitální přístrojovce raději ani nemluvím...
Dinar
Ale to jsou většinou auta konstrukčně mladší. Měl jsem Astru GSI v modré na BBS a koupil jsem ji v zásadě jen proto, že to byl v této verzi nejhezčí HB té doby. 😉
Pierro
Jak která. Ale jedno je fakt. na svou dobu bylo Tipo sice velice moderní auto ale designově pro mne naprosto nepřijatelné. Nelíbilo se mi tenkrát, nelíbí se mi dodnes... :-!
Navtech
V 93 jsem měl dvouvačkový Tipo 2.0 v červený kůži. Asi rok. Krom toho, že sem se tam nevešel na výšku, jsem si nemohl stěžovat.
Dinar
á dobrodruh, to se hned pozná. 😄 😉
Navtech
Za ty prachy se nedalo odolat😊)
507
T613
tobě se nelíbilo Tipo?? To byl nádherný stroj!
Pierro
mě se líbil opel Kadett, resp. vůbec Oply, líbily se mi Fordy, líbilo se mi třeba Ritmo... Tipo bylo, stejně jako Tempra a Regata hrozné...
T613
zde s tebou fakt nemohu souhlasit. Mě připadala hrozná jen regata
Pekelná Micinka
Tohle je tedy trefa... Nejde to vložit jako odkaz. http: //foxtoys.inshop.cz/…op/zbozi/cadilla… Aha, tak ani tak... ;-\
marianek
Ma Golf VI co nabidnout, co GolfV nemel? Vypada to, ze ne. Pro vyvoj Golfu VW naposledy nabiral na post designera v roce -93. Zadni cast vozu je jiz tradicne jeho nejslabsi strankou. Volkswagen nema v portfoliu jediny model s povedenym zadkem. Interier by jednoduse mohl byt z vozu 10 stareho. Vsechno jsme jiz videli, nic nezaujme.
Podivejme se ale na detaily. Prosim, ale jake? Tento vuz zadne nema. Je jako balvan z reky. Hladky, bez detailu. Zde, vazeni je Golfova vizualni prednost. Kdyz opomineme lampy, zadne detaily se mu nedaji vytknout ani pochvalit. Modelova rada znacky Volkswagen je jako rada balvanu tvorici dno horske ricky. Zadny z modelu nicim nevynika, jde jen o tu samou smes materialu, jinak poskladanych. I ten balvan na dni reky se od roku -93 postupne obrusuje. To same jde rict o Golfu.
Takto ale VW Toyotu nikdy nedozene. Neverim v rustu prodeju teto rady. Naopak, panove z Wolfsburgu si budou muset pospisit s necim novym. GTI bude podle vseho vedle Scirocca neprodejnym.
Navtech
Svatá prostato! >😁
GTI
>😁 :yes:
T613
na design má každý svůj názor, ale dle mne se povedl.
Nicméně neprodejnost GTI? O něj se rozhodně nebojím neb každý nechce Scirocco. Jednak se mu nemusí líbit design, a pak nemusí toužit pouze po třídveřovém provedení.
marianek
Nazor beru. Podle meho, design musi necim zaujmout. Kdyz uz ale 15 let omilas to same, uz nemas cim bys zaujal. Tohle je pouze facelift stavajiciho modelu. Znovu ale, facelif s nicim novym. Maska ze Scirocca a zadni lampy z... (Touaregu??). Interier je vizualni nula. To snad ani clovek nemohl navrhnout. Kde je invence? Kde je napad? Kde je privetivost, utulnost?
GTI to bude mit velice tezke. GTI se kupuje pro to, co ma Scirocco. To, ze prave TO GTI postrada, pretahne zakazniky na stranu Scirocca. Za rok zde budeme diskutovat nad nahlym poklesem prodeju GTI na ukor Scirocca.
507
507
Pierro
Auris?? Zväčšenina Yarisu. Zaujímavý interiér, jedna z najnudnejších karosérií k tomu. Ale zadok má v porovnaní s Golfom V krajší... >😒]
King
:yes: 😄
marianek
507
Navtech
:yes: :yes: :yes: :yes:
T613
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: a za co se tady palečkuje?
Navtech
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
507
Navtech
:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
T613
yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes :yes: :yes:
Navtech
507
Ano uznávám, je to opět on. Zůstává stejný a přesto nový, protože by si přál být to, co už dávno není. Neupírám Golfu historické úspěchy, konstrukční genialitu 1000x interpretovanou, sám na něm odkojen, ale ten silný větřík nám nějak chábne a trochu ustupuje. Umí být vše, co by měl být, ale už to není ten čistý brus... To nemluvím o vyvoněných Image modelech, ale řadě jako takové. Moje představy o hatchbacku splňuje 1čka. Ta má nepopiratelné Joy&value for money. U Vw platím i za to, že se snaží lidovůz do té prémie stůj co stůj posouvat >😁
GTI
Ty, ikono ikon, co svým světlem naše životy prozařuješ. Ty, GURU z největších, co svou mocí nám cestu otvíráš.

Ty, první Svatý ze svatých, který svou vírou dlouhé táhlé vyhráváš. Ty, GOLFE GTI, smaragde našich nocí a slunce našich dní.

My nezlomní a žádoucí, my nadějní a oddaní, my v záři tvé síly klopíme zraky své a v prachu cest tušíme mapy svých snů.

A tedy tobě, GTI, klademe na oltář touhy svou naději, klademe tobě svou krev. Klademe tobě věčnost svou raději, vždyť jen tys ta… trefa tref.
Navtech
Mam kámoše v Motole, kdyby něco... >😁
GTI
>😁 😉 jestli shání šestku, musí ještě chvíli počkat 😉
_Teddy_
Pre vacsie skupiny davaju zlavu? 😄
507
GTI
😄 :yes:
Pierro
neeeeeeeeeeeeee neeeeeeeeeee ikony ikon..... >😒]
S někým, kdo neznabohem zdá se býti, nadarmo bere do úst hodnoty nadzemské - Amen. Špatným řidičům Gti-ček (nejen těch), co dnes a denně přeceňují schopnosti své a svých přemotorovaných rakví, lépe do okna kámen .

Ač uznávám některé vozy, co Porscheho rozvětvený klan v VOLKSBURGRU smaží, tys ten, kdo znechutil mi kombinaci tří písmen, co dodávala Golfu emoce a sportovní feeling.

R.I.P. >😁
GTI
Bravo... Dej třikrát guru-zdrávas a jako by se nestalo 😉
Vi King
No, tak ja jsem docela mile prekvapen. Zepredu vypada hodne pekne, interier je taky velmi pekny, jen ten zadek je trosku nudny, u aktualni generace mi prijde mnohem zivejsi. Ale jinak si myslim, ze se "novy" Golf docela povedl 😄
Pierro
No mě se teda líbí podstatně víc jak současná obtloustlá varianta...
Vi King
No mne se taky libi vic, i kdyz proti soucasnemu taky nic nemam. Jen mi ten zadek prijde trosku takovy fadni, aspon na te fotce. Takovy plochy, nezajimavy. Aktualni generace ho ma podle me hezci. Ale jinak celkove to vypada pekne.
Enzo
Ha je tu! Konzerva konzerv, šeď šedí, prostě Golf v šestým vydání. Přebalená pětka se šíro lookem a divnou zádí. Motory nové, no aspoň něco se událo, jinak kdo čekal revoluci, ať zamáčkne slzu a čeká na 7 díl. Možná se dočká. Holt auto pro masy a pro firmy, hlavně s dojč původem. Toť vše, pro někoho důvod k onanii, myslím že z toho hrozí mozoly a odkrvení mozkovny, ale vaše věc...
507
Pierro
Je vidieť že si ešte v živote nešoféroval žiadne auto daniel. tak prosím nerozumuj, kto sa v zákrute červená. Focus je momentálne asi podvozkovo najlepšie auto svojej triedy a s golfom VI tu zatial nikto nešiel. Tak prosím ostaň len u toho designu.
Hlavne nesiel asi ziadnym autom, to by musel mat vodicak 😉 Focus sa v zakrute cervena... Tak to je vazne vtip tyzdna 8-s >😒]
507
Vi King
No tak pozor, i kdyz je ten "novy" Golf docela pekny a povedeny, tak Bravo je trosku jina kava. Nechci rikat, jestli je hezci, nebo ne, to zavisi na tom, kdo ma rad jaka auta (nemecka, italska, francouzska, japonska, ...). Ale Bravo je moc smrcovni, drave, vyzyvave, emotivni, jedno stava u nas v ulici ve zlate metalize a je fakt prekrasne. Golf je spis takovy usedlejsi, elegantni, uhlazeny. Mne se libi oba, jen kazdy necim jinym.
da_b0mb
Zlata metla na Bravu? Si nejak nedokazu predstavit, mrknu na net...spis tu krvave rudou nebo nejakej antracit. Ale jinak s tebou souhlasim :yes:
507
Vi King
No ale ono takove ma byt, podle me. Kdyz si vezmes, ze Stilo, ktere se snazilo napodobit nemecky design neuspelo, tak proste musela prijit emotivni novinka. Ital nemuze napodobovat Nemce, protoze pak ztraci to, cim se prodava - emotivni design. Takze oni museli prijit zase s necim extravagantnim a to se povedlo. Aspon ja se za nim vzdy otocim. A evidentne s tim maji docela uspech, Bravo se nijak spatne neprodava, ne? I prvni Bravo bylo v tomto duchu, moc krasne auto dodneska, druhe se vydalo v jeho stopach, jen v modernejsim stylu. Nejak si nedokazu predstavit, jak jinak by melo vypadat.
507
jurajos
Tiez si neviem zlate Bravo predstavit. Najviac mu podla mna sekne ta bordova. Idem pozriet konfigurator...
Vi King
Verte mi (ty a da bomb), ta zlata se na nej taky hodi. Je to takove trosku jine, nez to cervene, to je sice typicka barva, ale i ta zlata na nej sedne. Aspon me osobne se na tom fakt libi. Ten clovek, ktery to ma tady u nas, na tom ma jeste zatmavena skla a fakt to vypada hodne drave.
jurajos
Sranda ze slovensky konfigurator taku farbu nepozna...skusim talianov.
Vi King
Coze? Ale ono je fakt zlate, nekecam. Tak mozna to bude ta slonova kost, nevim, jak ta muze vypadat v realu. Ale kdyz ono to fakt vypada zlate.
jurajos
No tak ani ten...aj ked mi je podozrive keby ponukali iba sest farieb! 😲
Vi King
Pockej, ani slonovou kost jsi tam nevidel? Ja se dival na www.fiat.cz a tam jsem nasel barvu "slonova kost spiritual".
da_b0mb
nemyslis spis takovou oranzovou metlu?
Vi King
Ee, to si nemyslim, spis to bude "slonova kost", ale fakt to vypada spis jak zlata. No vsak omrknu, az ji zase uvidim. Mozna si to blbe vybavuju.
Navtech
Jedině černá.
webpaja
Uz si nepamatujes za co jsi dostal vykarano??? Staci ty plky napsat jednou, ne?

Btw.: ktere motory ma G lepsi??? Podvozek ma sofistikovanejsi, design je tezke objektivne zhodnotit.
507
Zaujiamave, tak exterierovo bude GOLF VI naozaj klen vacsi F/L oproti V... No predok celkom dobry ako Scirocco, ale ten zadok teda pokazili este viacej, ako V-ke...
Golf hlavne zaostava uz dnes v nizsej strednej variabilitou priestoru, co moze ludom, co by ho pouzivali ako rodinne auto vadit. Miesto na nohy nic moc, kufor pomerne podpriemerny oproti konkurentom...
Na druhej strane GTI V je naozaj supoer (ziadna sunka ako IV). Ak chces dobre rychle auto a chces ho obcas dat aj zene, dobry podvozok, slusne jazdne vlastnosti a najlepsi TURBO 4-valec na trhu, tak GTI V je fakt dobra volba :yes:
Zda sa ze aj upustia od V6 v golfe (v IV bol VR6 teda sialene nedotacavy a podla toho len co som pocul od ludi, ktorym verim, tak R32 je tiez nedotacavy a miesto GTI by som ho nebral ani omylom)... Lahsi 2.0 200kW motor z TTS-ka je logickejsia volba v tomto aute, hoci turbo nemusim.
Interier vyzera v top vybave s bledou kozou krasne, ale ak nebude top vyaba, bude to zase taky koncernovy sedy nic moc priemer. Hlavne ale VI-ka nezlepsi to miesto na nohy a velkost kufra, co je podla mna hlavna chyba
507
tak teda tymto F/L a hnusnym zadkom GOLF VI nie je ani dizajnovym priemerom triedy... (podobne ako teraz GLOF V)... Perdok ako Scriocco nie je zly, ale zas je to vsetko rovnake po vzoru AUDI a nudne... z profilu je auto rovnake... tento dlhy zivotny cyklus pre auta, no neviem, ci VW pochodi
507
ze by som s papule Focusu po F/L bol zrovna odviazany, tak to teda nie... aky bude FoFo III to ma zatial vobec netrapi. Bezny Focus ma ale urcite znacne lepsi podvozok ako bezny Golf, to som si uplne isty... Takze Tvoj hlod Focus sa v zakrute cervena... to je sila...
507
o GTI tu nikto nehovori, ty deco... pisal som "bezny Focus" a "bezny Golf". Ak Ta to potesti, tak ked vezmeme GT verzie, co Fofo ST a Golf GTI su, tak moj osobny nazor je, ze GTI lepsi, lebo je menej nedotacavy (co je ale hlavne vinou tazsieho T5 motoru v ST). ST je mozno trochu komfortnejsi... 2.0 TFSI je fakt extra spicka (aj ked mne sa uplne najviac paci 1.8 TFSI 160k) a priebehom na to T5 tiez nema... Riadenie vyrazne lepsie u ST a prevodovka tak na rovnako, mozno GTI trochu lepsie...

Bravo sem neplet, neviezol som sa a aj ked je to celkom pekne auto po dlhsej dobe od Fiatu, nelaka ma.

Bezny Golf vs. bezny Fofo ale - moj nazor som uz napisal
507
507, ze Ty vazne nie si Slovak ale sa na neho len hras... Nevies, co je deco? Relativne casto sa to tak pouziva, ziaden Slovak co tu zije by sa nepovedal, ze "deco neviem co je". ano, je to decko, nikto by to nepokladal za preklep.... Zas dnes zas par zvlastne popletenych viet a makkcenov, co by tazko vzniklo preklepom, ale ako keby niekto myslel, ze to tak je spravne...
Sleeper
Kdybys viděl, co někdy dokáží napsat rodilí Češi.....😄))
Sleeper
P.S: Tohle je diskuse o Golfu, né o národnostních otázkách a pravopise 😄)
jj, colvek pri praci nema cas si kontrolovat pravopis a blbosti, casto napisem taku volovinu, ze to ani nie je mozne... ale to je vidiet, ze je to preklep. chyb robi 507 prave pomerne malo, ale su proste divne a opakuju sa. Ak je to naozaj niekto, kto sa len hra na usmrkaneho chlapca, co ma jedinu radost studovanie aut na internete a vypisovanie na auto.cz, tak proste nemam slov... 8-s Mal by ist s tym Klaudiusom na pivo, to by som bol fakt zvedavy...
507
507
Capajevko
pocuj, preco stale dokola pises to iste?? je tu asi 5 tvojich clankov a v kazdom dokola, dokola aaa dokola ten isty obsah...
inak zaraza ma, ze s akou presnostou vies zistit z obrazkov o triedu vyssiu kvalitu sedadiel a hlavne ten pocit z luxusnej triedy.
golf je obycajny mainstream. normalny ,,spotrebny tovar,, , ktory ani neurazi ani nenadchne. jednoducho zlata stredna cesta. a ty o nom basnis, ako o Maserati za minimalne 150tis eur.
bud prosim ta trosku objektivnejsi, jo
schimmer1983
Vypadá naprosto skvěle! O to větší je to překvapení, že žádnému mediu se nepodařilo přiblížit počítačovou retuší jeho skutečné podobě, dokonce ani německý AutoBild, který navíc minulý týden původní retuše změnil na nové, které se ukázaly zcela zcestné. Nový Golf podle mého názoru vypadá skvěle. Zejména přední část. Je to pro mě osobně po dlouhé době konečně výborná zpráva o evropské designové škole, která se v posledních letech dostala do zřejmé krize.
Navíc bych doplnil, že je mi sympatický evoluční přístup k designu, který v Evropě reprezentuje právě Golf. Vždy s novou generací se objeví nářky o tom, kde se vlastně nová generace změnila oproti té původní a jak např. Opel Astra přináší nový, skvělý design. Je to tak už od roku 1997. A když se podíváme zpět, zjistíme, jak krutě všechna ostatní auta s tím svým pokrokovým/moderním designem zestárla a jak se Golf design drží po generace! To je ale celé o vnímání stylu.
Nový Mégane, který se představí v brzké době je ve 5dv verzi designově zastaralý už teď a 3dv verze si hraje na kupé, ale dopadne stejně jako ostatní tyhle módní výstřelky.
Chápu, že někomu se evoluční design nezamlouvá, ale pro takové je tady dost korejských aut, které co generace, to jiný zjev. Smiřte se s tím, že smysl Golf je ale jinde. Je potřeba chápat tyhle věci v souvislostech a ne jen jako aktuální záležitost.
aktualna zalezitost je ze GOLF V vyzera nudne uz teraz
schimmer1983
To je věc názoru. Já a plno dalších lidí tady si to prostě ale nemyslí. Prostě modernost není to, že auto vypadá jako z hvězdných válek.
nikto tu nehovori o ultra modernosti... Ale GOV IV a obzvlast V su nemasntne - neslane. a IV tea vyzera uz dnes dost staro. A VI len zmenena maska a trochu zadok ( k horsiemu)... no neviem si predstavit, ze to bude len akoze nove auto v 2010... Alebo ze by som si ako majitel Golfu V mal kupit VI-ku... v lepsom pripade pre koncern prejde k A3, v horsom ku konkurencie...
Jestli to s těma retušema nebude tak, že přání bylo otcem myšlenky, která se nepotatila. Nebo-li jinak, poté co VW zahodili rozpracovaný golf VI ve značném stadiu rozpracování, tak nikdo netušil, že skutečný nový golf bude vzhledově jen tak nový, že to pojme sotva rozlišení grafických tabletů a pointerů při retuši. >😁 >😁. Jo a, prosím tě, o které evropské škole to mluvíš. Golf je slušná, funkční konfekce, ale design na tělo dělá i v evropě jen někdo. Navíc i ti nejvěhlasnější k tomu potřebují vézt ruce třeba Američanem. >😁

Ano možná se dočkáme doby, kdy nová edice „klasika“ se bude lišit jen číslovkou modelu na víku a cenovkou, ale i to modelové označení se dá , světe div se u VW grátis (a to se vyplatííí), odejmout. >😁 >😁
GTI
Napsal jsi to přesně.
marianek
Nikdo si nemyslel, nikdo necekal takovou nehoraznost, ze vyjede Golf VI, ktery se od Gilfy V lisi jen predni maskou a zadnimi svetly. Skvela prace PR, nulova prace designeru a pouze prumerna prace inzenyru.
507
webpaja
...na ten prival neustale omilanych plku nemam odpoved. Logicka argumentace schazi, stale jen pritrouble klise buragoveho drivera. Good luck auto.cz!
Navtech
A co by si chtěl? Zakázat prodej Golfa, aby se ty uťápnutý majitelé fiatů a Meganů nažrali a nemuseli se vysilovat blábolama o tom, jak je Golf hnusnej?
marianek
Pokus se vysvetlit duvod oznaceni majitelu Fiatu a Meganu za "utapnute". Takto to vypada jako urazena reakce utapnuteho majitele Golfu.
Navtech
Nejezdim golfem.
marianek
Pokus se tedy vysvetlit duvod oznaceni majitelu Fiatu a Meganu za "utapnute".
pogo26
Že ti ten Megan tak leží v žaludku,zhrzená láska ?
webpaja
Spatne ctes, proti Golfu ani pip. Jsem naopak prekvapen slusnym FL. Golf mi nevadi vubec, 100x opakovana detska naopak deska ano.

Kecy majitelu jakehokoliv vozu, kterymi pomlouvaji vuz jine znacky jsou mi taky fuk, jen se tak snazi dokazat, ze nevybrali spatne (kolikrat jen sami sobe). A je jedno, jestli jezdi Cednikem, Bravem, nebo Phaetonem.

Dej si steak.
karlitto00
krome toho "omilanych" s tebou musim souhlasit 😉 >😁
GTI
Nezapomeň si rádiovku. Jo, a kapesníky se fasujou v posledních dveřích vlevo v lampárně, hned vedle veřejnejch záchodků.

P.S. Všechny nás tu převálcuj brilatním textem, kterej nás zmrazí... textem s objevou argumentací, fantastickou stylistikou a dokonalým závěrem. Nauč se prostě... prosadit Pajo. Nebo zvol tu lampárnu, nic mezi tím není... Nic jsi nenapsal, nic také ani nenapíšeš, jen tu pláčeš jak kluk z druhý třídy...
webpaja
Copak, imponuje ti CTRL C+CTRL V? Me ne priteli, k tomu jiz neni co dodat.
Me prosazeni nech na me, lamparnu a kapesniky schovej pro decka. 😉
507
webpaja
Nemam problem se pustit s kymkoliv do krizku. Ale ztracet cas se zaostalym ditetem, kteremu se zabrzdil jeho vyvoj ve fazi papouskovani neminim. Take neminim opakovat pritrouble plky vyctene z reklamnich prospektu, pripadne z prispevku jinych. Nejsi hoden zavazat mi tkanicku, decko! Howgh! 😉
507
T613
však stejně nosíš šlapky :-!
GTI
Lidé s citem pro tvary, pro "rozměr" pro tah časem, ti jásají. Věční hledačí pokladů nejásají. Ti jenom hledají...

Jedno je jisté už dnes, Volkswagen nasadil novým Golfem estetickou laťku v mainstreamu tak vysoko, že dnes ji nepreskočí mimo Golfu nikdo. Volkswagen tak potvrzuje svůj status jediného reprezentanta supermainstreamu. Vizualita nového Golfu, ty dramatické křivky, jeho jakési zvážnění, pasuje Golf mezi vizuální elitu. Za kompozici selé přídě náleží Volkswagenu velké a zřetelné BRAVO. Jo, G6 je zde, konečně kompakt pro lidi, co stojí pevnejma nohama na zemi, mají vkus a a znají svou cenu. BRAVWO :yes:
karlitto00
Golf je auto nenasilne, nevycnivajici z rady, vis co od nej ocekavat, sednes do nej a hned sahas po sprave pacce, svetla, radio....vsechno je tam kde ma byt.

Kdo chce auto jako spotrebni zbozi, potrebuje se dostat z bodu A do bodu B - at si koupi Golf - neprohloupi.

Pak jsou ale lidi kteri chteji originalitu, neco aspon na oko vyjmecneho, hledaji za volantem zazitky, maji k autum trosku vic nez materialni vztah - a ty Golf neoslovi.
GTI
A měl bys pro ty lidi co chtějí originalitu nějaký typ auta, nějaké doporučení?
marianek
Jsou ti, kteri chteji opravdove dramaticke krivky. Ne balvan ktereho tvar pomalu obrusuje proud reky. Jsou lide, kteri se radi uci novym vecem. Jsou lide, kteri chteji hned poznat v ktere verzi prave sedi, bez podrobneho hledani rozdilu mikroskopem.
Navtech
Dej mi tip! žmoulám tady 3/4 mega a chci to vrazit do výjmečnýho auta v týhle třídě.
Pekelná Micinka
No myslím, že třeba C4 je zajímavější. Samozřejmě ne teď, 3 roky po uvedení, ale tohle ještě ani není na trhu, a už koukám zezadu prostě jen na další Silvovu variaci viz ta Ibiza. Zejména ty lampy po těch hezkých kruhových... Nebo Astra v ostrým kupé, pokud ti nevadí, že je již starší, tak to je taky pěkná kára, rozhodně se také neokouká a není to tuctovka, moc jich nejezdí. Samozřejmě hledat originalitu ve smyslu jedinečnost, je v sériové produkci a tomhle segmentu blbost.
Navtech
Nojo... a co motory a převodovky? Citróna, Rendla a Opela bych nepřekous. To snad radši tu Lancii, ale stejně bych skončil v Mnichově.
T613
Nějaký bazar exotic? Pánové jak jsem v pět tajtrdlíkoval z práce, tak na křižovatce stálo kanárkově žluté Porsche 911 Turbo (typ 930). To byl zvuk jak to protúroval :😉
Navtech
Jezdit do práce se vyplatí >😁
Pekelná Micinka
To si snad stačí dát skládací sesli někam ke křižovatce ne? >😁
Navtech
Třeba počítá auta na křižovatce s důchodcema >😁
T613
spíš odcházet s ní >😒]
Navtech
Máš 8 automobil revue? Zase samý Tatry.
T613
to je dobře, je třeba osvěty 😉 mrknu a koupím, dík 😄
Pekelná Micinka
No záleží samozřejmě, jakou jízdu čekáš. Jestli hladkou, nebo něco ostřejšího. BMW je trochu jiný zboží. To bych si do tohohle srovnání netroufnul dávat. Za 3/4 seženeš 120i - 764.021 nebo 120d za 778.370. To je asi v základu. U C4 5v. jsem se dostal na 540 v 1.6 benzín a plný palbě (je sleva 145 tis.).
Navtech
Od 150 koní, automat, kůže, klima. Nic víc nepotřebuju. Za 750 kil se asi u BMW moc neudělám.
Pekelná Micinka
No, ale to se neuděláš asi nikde, s tím co chceš 150k je docela dost a aby to mělo ještě automat a v kůži, tak to nevím, kde ti splní za 3/4. Dej tip. Nebo to je pak na nějakou zachovalou ojetinu z vyššího segmentu, což nemusí být nutně špatná volba.
Navtech
Koukal jsem na Opel a Citron. Ve Francii se automaty nepečou. U Opela dělaj i 240k, ale jen 3 dveře a taky stojí pecku. Maj dost debilní konfigurátor. Podívám, co dělaj u Golfa. 3/4 mega vidim na tesil s kvedlačkou do 100k.
Navtech
U VW bych si vybral. To je modifikací, to sem ani netušil. 2litr s tiptronikem a ještě kilo zbyde na výbavu.
schimmer1983
A o tomhle to je. O sporu o tom, co je podle koho originál ní. Já se s Tebou liším v tom, že pro mě originální a tím pádem i daleko hodnotnější je auto, které si stále drží svůj směr, svůj styl...Takže prostě Golf. Ale to, že jedna generace téhož modelu se od další generace liší totálně, to pro mě není originalita, ale neustále se plácání v bahně spojené s hledáním vlastní identity a to pro mě nemá hodnotu :-!
GTI
507
Klaudius
Kde cítiš dramatický podtón? Naopak, líie Golfa mi prídu veľmi rozvážne a kľudné.
Vytrvalej design, to jo, ale dramatickej? Drama, frajere, tu hledej nekde jinde. Jinak to vypada, ze si cvrknes do kalhot i u Cerveny Karkulky.
507
Tak toto se VW opravdu nepovedlo. Nic inovátorského, zajímavého, prostě nuda. Je to nějaká bezpohlavní kobminace Sirocca, Touaregu a Golfa V. :no:
sargis
Je lahsie dostat sa na vrchol ako tam zotrvat...a raz sa to proste musi ** Takze Golf, idol kompaktov si podpilil konar pod sebou...tazky facelift piatej generacie...chcem si kupit novu generaciu, nie nieco, co ma 6-rocny zaklad...a GTI bude musiet vyfajcit este vela chlpov z koberca, aby to dokazal zmysluplne obhajit. Sorry, ale era Golfa ako lidra nizsej strednej tu konci.
Ronault.
Mnoho povyku pro facelift 😉 Avšak nutno dodat, že podařený (na rozdíl od Focusu). Golf konečně ztratil svou usedlost a pověst auta pro důchodce. Vypadá opět svěže a na poměry VW opět hravě, za což :yes😒br />
Takže shrnuto, starých stejných povídaček máme tady opět dosti, ale tentorát pro nic. 😉

P.S.: To opakování starých příspěvků mě poněkud nebere. Jo a sorry, že jsem dnes udělal přehrnovačku já, ale chtěl jsem si to taky zkusit >😒]
507
Ronault.
Licence se na to zatím kupovat nemusí a ani EU tady nikomu tohle slovo nevyhradila do vlastnicitví, takže máš smolíka >😒]
marianek
Pockej tak dva mesice a zase to bude jen auto pro duchodce.
507
Ronault.
No tak vypadá podstatně lépe, dokonce dravě a zbavil se té Passatí masky, což mu ohromně pomohlo. Tenhle směr VW se mi zamlouvá podstatně více. Jen pokud bude tahle příď na Jettě, tak si nejsem jist, zda to s zaměřením auta bude to pravé, přecejen Jetta je usedlejší, Golf by měl být dravý.
Navtech
Jak povrchní... >😁
Ronault.
Řekni mi, co je na Golfu 6 hlubokého? >😒] To, že o něm sníš ještě neznamená, že je to auto pro genia čisté mysli >😒]
Navtech
Golf je mi u *, ale ty jsi povrchní...brněnskej >😁
Ronault.
Já to věděl, že mě to Brno kazí, takže díky >😁
507
Klaudius
Pekný facelift. Vzhľadovo veľmi dôkladný facelift. Veľmi pekný facelift. Ale iba FACELIFT. Dizajn, ktorý vydrží dlho. Ale už v dobe uvedenia je starý. Ako dôchodkyňa, ktorá si dá spraviť nový mejkap a v kúpeľoch naberie trochu novej životnej energie.
507
Klaudius
Nepochopil si ma celkom.
Ak trochu vylepším staré auto (s pocitom, že z výborného robím vynikajúce, hoci tá technika už nejaký ten rok pamätá), ak mu dám nové svetlá a vrchné plechy (podľa zásady, že netreba príliš meniť to, na čo si už ľudia zvykli), ak ho nanovo namaľujem a naleštím, že budem mať nové auto?
Vravím, že tento Golf je pekný. Má o niečo živší dizajn a jemne výraznejšie črty ako predchodca. No stále je to ten notoricky známy Golf, proste nič nové, čo by si v mojich očiach zaslúžilo česť nosiť meno novej generácie.
Aká nová a moderná bola Xsara voči ZX, a aký moderný a nový bol C4 keď nahradil Xsaru. Aký pekný bol Mégane, keď nahradil R19, akým priekopníkom sa stala nová generácia tohto modelu. Aká moderná, krajšia a modernejšia bola každá nová generácia Astry. Aké výnimočné bolo Tipo, zaujímavá Brava čo prišla po ňom, aké krásne je nové Bravo. Len Golf je stále rovnaký. Už ma tá večná pesnička VW (dobré netreba príliš meniť) nebaví. VW Golf je starec. Morálne je to starec, aj keď sa tvári ako svižný mladík. Golf VI, to mala byť revolúcia, búrka, niečo nové a v triede nebývalé. Ale nie, opäť len odvar z tých istých byliniek. Nové a nebývalé veci robia iní.
P.S.😡aab je na hony vzdialený od niečoho tak obyčajného a ľudového ako je Volkswagen. Saab je iný svet, s inými pravidlami.
507
Klaudius
Práveže jeho dizajn nevyzerá ako dizajn nového auta. Iba ako dizajn VYNOVENÉHO auta. To je veľký rozdiel. Všetko rovnaké. Len vrchný obal trochu iný. To nie je dosť.
Áno Saab je silne nadčasový. Na druhú stranu tiež jeho dizajn nelahodí práve každému. Ale on si to môže dovoliť, je to iná liga.
Mimochodom, už som ti raz písal, či si nechceš o autách podebatiť pri pive. Ale na pivné ponuky akosi nereaguješ. Vyzerá to, že svoju tvár meníš k lepšiemu a celkom slušne vieme pokecať. Lepšie jak výmeny poznámok o "tupcoch", čo myslíš? 😉
507
Klaudius
No jak to myslím. Pozývam Ťa na pivo. Sňáď nebývaš na Novom Zélande >😁 . ALe súkromné veci môžme aj cez súkromné správy, nie?

Golf VI sa mi zdá ako nie celkom nové auto. Skôr ako auto, ktoré bude o 2-3 roky potrebovať generačnú výmenu. Tak ako ju už teraz potrebuje C4 a Mégane napríklad, tak ako sa k tomu blíži Astra a po nej aj Focus, hoci je hodne omladený.
Golf - to nie je hocaké meno, to je už pojem. Autá, ktoré toto meno nosia, mu už adekvátnu česť nerobia.
507
Klaudius
Postav si 308 vedľa tohto a zistíš ten rozdiel. 308 sa mi tiež na začiatku nepáčil, práve pre veľkú podobnosť s 307. Ale prišiel som mu na chuť po tom, čo som sa na ňom povozil. 307 jazdí výborne, 308 je však iný svet.
P.S. Tak čo s tým pivom?
507
Klaudius
Vec vkusu. Mňa presvedčilo. Pri kúpe auta nižšej strednej by bol favoritom.
1.Peugeot 308
2.Kia cee´d
3-nekonečno všetci ostatní. 😉
507
Klaudius
Ten je vo vreci s ostatnými - nič výnimočné. Navyše je to liftback rozmerov takmer áut strednej triedy, takže v prípade auta veľkosti Golf 5D by som o nej ani neuvažoval.
507
Sleeper
Umělecké dílo? 😄)) Vezmu jeden z nekratších podvozků ve třídě a naroubuju na něj co nejdelší karosérii? Jo, u zákazníků tohle funguje, ale uměleckým dílem to může nazývat jen....507😄) To, co jiní nazývají faceliftem, je ve Wolfsburgu nová generace... No zepředu to vypdá lépe, než pětka....ale jinak nuda, nuda, šeď, šeď.... Zákazníci to tak chtějí, že...
Klaudius
V tomto s Tebou nesúhlasím. Mimochodom, odpíšeš mi na súkromnú správu? Čakám na odpoveď.
mari
Hoši, já jsem velmi tolerantní člověk, ale na básně byl opravdu lepší Mácha... 8-s
507
Capajevko
pocuj. preco stale dokola pises to iste?? je tu asi 5 tvojich clankov a v kazdom dokola, dokola aaa dokola ten isty obsah...
inak zaraza ma, ze s akou presnostou vies zistit z obrazkov o triedu vyssiu kvalitu sedadiel a hlavne ten pocit z luxusnej triedy.
golf je obycajny mainstream. normalny ,,spotrebny tovar,, , ktory ani neurazi ani nenadchne. jednoducho zlata stredna cesta. a ty o nom basnis, ako o Maserati za minimalne 150tis eur.
bud prosim ta trosku objektivnejsi, jo
507
Capajevko
to na co sa pozerame je Golf v cene Pasaatu... teda zaklad bude asi len tazko ochutnavkou ,,manazerskej triedy,,. a pri cenovej politike VW si budes za vsetky hracky co si spomenul pekne draho priplacat...
507
Capajevko
ja sa nehadam ze adaptivny tempomat, skvela navigacia... atd su plusom.
ale povedzme si otvorene, ze kazdy novy model v dnesnej dobe napriec sirokym spektrom znaciek poskytuje vzdy nieco co sa v danej triede neponuka. novy megane, ci astra bude mat tiez podobnu vybavu ak nie niaky hitech o ktorom nic nevieme...
cize nic nove pod slnkom
507
Capajevko
To, ze ma exkluzivny disign je cisto tvoj subjektivny nazor. A neberiem to ho. Podla mna exkluzivne vyzera nova delta...
Z 10 bodov ma u mna 6. Predna cast oproti V. gen. ziskala. Bocny profil je ten isty a zadnu cast... mne prosto pripada nedotiahnuta. Nekoresponduje s celkovym stvarnenim auta. Tie svetla posobia dost masivnym dojmom co je na hatchy nizsej strednej dost disharmonicke. Keby rozvynuli myslienku min. generacie, co sa tyka zadnej partie, tak by som dal ovela vyssie hodnotenie. ale unifikacia disignu v koncerne ma asi vyssie priority ako svojske tvary jednotlivych modelov...
Klaudius
Odhliadnuc od môjho názoru celkovo na Golfa musím povedať, že predok, ktorý mi na Sciroccu nesedí, na tomto aute dokonale ladí. Podobne ako osvieženie bokov prelismi a nové zadné svetlá. Ale tieto tvary mali prísť prv, oveľa prv. Najlepšie ako piata generácia namiesto tej bezduchej bubliny, ktorá sa dnes piatou generáciou nazýva. (Sorry za ten kritický pohľad, viem, že Ty tento model zase uznávaš. Holt každý máme iný pohľad. 😉 )
No ja neviem. Vyzerá to skôr nafacelift päťkového Golfu, ako fungl nová generácia.(asi nový vplyv Posche 😄 Ale je zaujímavý, spredu mi niečím pripomína nové Scirocco. Zboku má zadné svetlá ako Tuareg. Ale zozadu ?! jednoducho VW zadky nevie robiť!
507
T613
já se hlásím, tedy oproti G5. Na rozhodnutí proti G6 si počkám až ho uvidím na vlastní oči. zatím vypadá slibně.
Sleeper
Focus ne. Bravo ano.
miromen
Tak to snad bez debat.A nebo ty si vlastně dement že.Bravo je určitě nadherne a ne že ne no a FOCUS to je etelon třidy to vi i děti ve školce a ty snad ne?
507
Pierro
Ano, samozrejme že by som si vybral Focus a nie Golf...
miromen
FOCUS je od98 1a golf neni ani da 2.
507
Pierro
Jednička je Focus, dvojka Golf to je jasné. Designovo ale Bravo strčí Golfa do kapsy. Ale je to otázkou názoru. Pre teba je jedničkou Golf, pre mňa Focus, ja ti to neberiem... 😉
507
Pierro
lebo nový Golf neni v skutočnosti tak nový ako si myslíš. Tak preto. On aj Focus mal facelift, o tom ale určite vieš. A k tomu Bravu - ano mne sa designovo páči viac ako Golf a aj ako Focus. O kvylite tu teraz nehovoríme, tam je to jasné, Bravo má ešte vela čo doháňať na nemeckú konkurenciu. Ale neviem kde si sa stretol s odpadávajúcimi plastami ešte v showroome. V ktoom showroome, povieš mi to?? Alebo si zase len vymýšlaš??
507
Pierro
Odpopviem ti že Golf VI je facelift. Sám VW sa s tým netají a z marketingových dôvodov nového Golfa označuje ako novú generáciu. Focus je rovnako tak facelift. Keď si teda nevymýšlaš, odpovedz mi láskavo, v ktorom autosalone si videl Bravo z ktorého by odpadávali plasty... :-!
507
Pierro
Neurážaj zase Daniel, vieš čo si slúbil redakcii. Ano poviem ti to znova. Golf VI je facelift. Velký lift. A je aj poriadne vylepšený. Ale neni to celkom nové auto. Focus nebol tak radikálne faceliftovaný, tam nebolo prečo meniť výraznejšie design. Inak mne ten interier nijak extra luxusný nepríde, neviem ako tebe...
Pierro
A odpovedz mi prosím na moju otázku ohladne odpadnutých plastov z Brava...
507
Pierro
BMW V5 je obluda, rovnako ako Mercedes R-klasse. Ani jedno sa mi nepáči. (V5 som videl na skicách bez maskovania a bola otrasná). Čo si slúbil redakcii tu vie skoro každý, najlepšie však ty sám. Tak sa snaž slušne správať, nech ťa nezabanujú...
507
507
Mas SZ
JA by som volil Bravo mal som OCTAVIU 2 kombi skusenosti cez 80tis km a urcite nie je urcena dlhe trate mne najviac nevyhovuju sedacky a celkovy posed za volantom "po jazde v O2 som bol max stuhnuty a unaveny" v rodine mame nove BRAVO mal som ho pozicane viac krat par tis.km som uz na nom spravil mozno ma o 0,3l horsiu spotrebu ale jazda v nom je vacsia radost ako v O2 😄 hlavne pri vyssich rychlostiach okolo 160km "hluk v kabine"
507
este jedno doplnujuce info adaptivny tempomat bol vo FIAT STILO uz v roku 2003!!! to len pre tvoju info nastuduj si to
tu mas link [odkaz]
"The Stilo was originally offered in some markets with a radar guided cruise control option; it included sensors in the front bumper and rear of the car to adjust the speed of the car according to other vehicles' speed."
Nic proti, nevypadá špatně, ale Mégane může být v klidu 😄
Kvasoň
Koukám, že jsem přišel na párty trochu pozdě. Kdo vede? Golfisté nebo zbytek světa? >😒]
Kedze sa vsak zvrhla na modelovu radu: "Mr Bean", asi zacnem vazne uvazovat nad tym Golfom... aj ked u neho zaplatim nieco navyse.
radhro
To je jako kdybys napsal , nové twingo se mi moc nelíbí tak si teda koupím radši lagunu :no:
Deutscher
budíky ako v novom Superbe, svetlá ako nová Ibiza.... no GOLF V. je asi krajší 😐 ale všetko je iba zvyk
507
V případě Golfa a čehokoliv od VW by redakce měla zvážit větvení až do 1 x 10 na třetí,alespoň. Te´d to ztratilo šťávu a nemá to drive.Jedině nahodit jiný článeček a další kolo za 400... >😁 :yes: Prosím, prosím... 😉
507
miromen
DESIGNOVĚ nejlepši automobily.A ty tady dělaš navrhy na nějake ventilky?Tak se tam hned šoupni a pak si naliskej.
507
Andromeda
Jo milý kolego,tento web "moderuje a příspěvky vykresluje" psychicky narušený adolescent za potlesku části nicků a úžasné všeobjímající toleranci redakce :yes: ....Užij si to,je čas se porozhlédnout po okolí...
Mně osobně je zcela jedno,jak vypadá Golf6.Kdo to moderuje nevím,ale klidně by ta tisícovka ve stromu byla krásná.Na konci by se už ani nevědělo,o čem diskuse původně byla.Občas mám pocit,že sem píše několik (ks) akcionářů a ti se přou,kdo víc celosvětově prodá.Myslím, že rozhodující jsou prodeje tam, kde auto je auto a ne předmět vášní.Je přece jedno, jestli se v exČSSR prodá o 20 ks víc fokusů,cedů,meganů atd., když to v součtu udělá číslo menší jak 5 tis(každý),pak jaké prodeje??Až to bude 80 ti. astra, 80 tis golf,80 tis ceed,80 tis ceed,80 tis civik nebo Auris, jóóóó, pak se bavme,že se tu prodávají auta.Poslední dobou víc než jezdím,stojím v kolonách, a to mi vadí víc. Nějaký další plech...trh si žádá, trh to dostane, víc bych v tom nehledal.Včera zkraje jsem napsal,že někdo dělá auta tak, aby byla hned identifikovatelná, protože hodně lidí si to přeje, jiný co model to změna a je otázka osobního názoru a vkusu( a zkusme svůj vkus nevnucovat jiným), co preferuje.
507
ecidentne nevies o com pises pre mna je auto spotrebak ale sucastne sa vnom chcem citi dobre "nepis mi ze si mam kupit auto vyssej kategorie - nepotrebujem" a s tym Bravom rad by som vedel kde je ta zla kvalita menuj ako spomenul mam bravo v rodien a iba bezne prehliadky ked som mal O2 tak som chodil dost casto "zrala olej" 😒 a to som este prehliadal ze sa na tych zmakcenych platoch robili priehlbinky "na dverach ale to ostatne bolo OK iba aparaturu by tam mohli lepsi montovat to by sa mali ist pozriet do brava ako hra v zakladnej vybave radio :yes:
507
"malo to zniet nerad mi si kupit auto vyssej kategorie"
rad by som sa aj ja dockal odpovede na odpadavajuce plasty vo Fiate alebo si si to vymyslel?
a to uz si vies ze je to luxus sedel si v tom alebo obrazok staci ja som tiez s tych pre koho je VW Golf nudny pekny bol iba 2 gen. a stale si dovolim tvrdit ,ze velmi velmi vysoke percento predajov vw su korporatne politiky firiem pripadne nadiktovanie takejto politiky im od ..... apropo rad by som videl predaj golfa statistiku na SK lebo okrem ludi s VW a policie som predaj sukromnym osobam moc nepostrehol "nejazdi ich vela"
507
pan Zezulka je kto ? JPP >😁 hod link
507
nie neviem je to trestne hod link tvrdenie lebo to napisal povedal nejaky p.Zezulka neobstoji pre nikoho este raz hod link kde to pise
507
citam ze si pan "inteligent >😒] " pokial nevies dokazat tvrdenie tak radsej mlc ako napises nejaku blbost evidente rad citas moto casopisy ale osobne skusenosti ti chybaju :no:
507
ved ti pisem ze neviem kto to je !!! daj odkaz kde to presne pisal mas s tym problem a ak niekoho citujes aspon napis "podla skusenosti p. nie je kvalita najlepsia" nie ze to beries ako samozrejmost a snazis sa ho presadzovat ako tvoja skusenost moj nazor VW dakujem neprosim u mna k tomu prispeli hlavne Bratislavske servisne strediska ktorych kvalita je zarazujuco nizka 😢
507
nie si z vychodu SK tam vymyslaju same ocenenia >😁
chlape evidentne nemas vsetkych pat pohromade nevies odpovedat na elementarne otazky argumentami este raz ak nieco napises snaz sa to podlozit nejakym dokaz
skus to :yes:
otazka znela: bravo a odpadavajuce plasty kde ? na palubovke ?
507
Klaudius
507, prečo nereaguješ na moju súkromú správu? Nehryziem.
507
budem sa opakovat neviem kto je p.Zezulka a ak nevies odpovedat tak mozeme "diskutujuci " tvoj prispevok povazovat za klamstvo lebo aj v skvelej octavii2 su tak na prd plasty ze ostavaju preliaciny "ale na to mam ja dokaz 😄 "
507
Tolik keců kvůli takovému křápu. Všem je jasné, že golf je už dávno za svými nejlepšími lety. To je vše, je otázkou času, kdy ho ostatní automobilky předběhnou. Vlastně už dávno se svým modely předběhly a to je jen začátek a nepopiratelný fakt.
507
vrkuboy
Tohle vypada spis jako facelift nez nove auto >😁