Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nadměrný kouř z výfuku: Poznáte závadu motoru podle jeho barvy?

17 komentářů

Anonym
nejhorší sou ty s bílým, případně bílo-šedivým kouřem, vypadají jako když hoří. Jedná se samozřejmě vždy o diesly a povětšinou sou to HDI Peugeoty, dieslové Renaulty, Oktávky a VW a sem tam Opel.

Další verzí je černý dým, to bývaj čipnuté sazomety a stará tdci od Forda. Z čipnutých sazometů jde nejastěji o O1 šáde, staré passaty, audiny a4 a a6 a bmw.

Nechápu, proč tomu poldové nesbíraj okamžitě TP nebo to neposílaj na STK, a po jjich absolovování okamžité osebrání emisí i stk.
3_diamanty
minule som videl tak cierny dym z leonu 2 generacie az mal z toho zadne svetla cele zanesene az cierne od sadze ... v podstate smutny pohlad na inak pekne auto ....
R32
Podrobne ti to rozpisovať nebudem no (vyjadrenie polície) policajti niesú technici z STK a nakoľko nemajú vo svojej výbave prístroj na meranie emisií v podstate nemajú na mieste pádny dôkaz o nespĺňaní emisií teda, že si vôbec niečo porušil. Takže ak by ťa aj zastavil a tvoje emisie (teda dymivosť) sa mu nezdajú, môže ti vziať TP a poslať ťa na EK no nemôže ti dať ani pokutu lebo si (zatiaľ) nič neporušil. Ak ty prídeš za pár dní z (samozrejme poctivo spravenej) EK a tam ti dajú protokol, že je "všetko" OK tak ti policajt musí vrátiť TP. Má okolo toho kopec roboty a výsledok (nejaký postih pre teba) neistý... To ťa skôr zastavia keď máš namiesto klasických žiaroviek LED-ky alebo (akože) xenóny, tu má dôkaz hneď na mieste.
Anonym
No to by mělo být tak, že ten policjt s tebou na tu stk dojede, tam tyhle případy přednostně vyřídí a je to. Takovéhle auta legálně nemůže nikdy emisema projít...A ihned po kontrole zabavit tp a značky a nech si to odtáhnout na odtahovce
Pallermo
Když policista bude chtít a bude znát pořádně zákony a vyhlášky, tak může dle zákona udělit pokutu či oznámit na úřad člověka s autem za nadměrné znečíštění vozovky a prostředí, mimo jiné zde je jmenováno zrovna nadměrná kouřivost, hluk, gumovaní atd... 😄 dále za to může na místě nechat odstavit vůz.... a při tom nemusí poslat vůz na SME a STK 😄 takže to je jen o tom vědět a chtít 😄
topten
me bile kourival dvoulitr benzinak, hlavne prvnich cca 10-20km, nekdy mi to prislo skoro az extremne v porovnani s jinejma autama.
voda neubejvala, olej neubejval, v servisu me rikali, ze to je normalni.
docela jsem se za to stydel, ale zadnej problem s tim autem nikdy nebyl ani na emisich...
Ondris
Některý benzíňáky kouří/kondenzujou pomalu jak lokomotiva, kromě venkovní teploty/vlhkosti/rosnýho bodu záleží i na konstrukci výfuku a taky na tom, jak to běží bohatý.
Malej benzín v aktuálním počasí umí po nastartování na volnoběh kouřit i takhle, vodu to nežere, olej taky ne, takže neřeším.
[odkaz]
jam2015
Barichello, a ešte by som urobil štátne STK, kde by tie kalfasy povinne išli na kontrolu. Tam by sa ťažšie podplácalo a prešlo cez STK!
topten
ve statnich firmach je mnohem vetsi korupcni potencial nez v soukromejch
soukromnik v tomhle pripade muze prijit o licenci a konci, statni firma co ? rekne ze to bylo selhani jednotlivce a jede se dal. statni firmu stat nezlikviduje
O5kar
způsobuje namodralý, štiplavě smradlavý dým z výfuku. Černý ne. Hrůza za takovým autem jet.
Arese
Je hanebné, že na té ilustrační fotografii je zrovna Alfa 147! Tato značka je totiž na českých webech vláčena bahnem velmi často.... 😲 8-s :no:
jarafara
Jako, že alfa nečudí a její diesel voní jako fialky? V tomto si automobilky nemají co vyčítat. Třeba bylo pro korektnost použito první auto v abecedě >😁
RS
Mě by spíše zajímalo, proč je tu téměř půl roku starý článek z autofora. Copy Paste komplet. Včetně fotky.
Nejlepší jízda na webu 8-s
Blue Sun
No, asi to zkrátka večer před psaním článku byla jízda...
speedfred
:yes: :yes: súhlas
jam2015
Každé normálne médium použije ako ilustračnú snímku len dymiaci výfuk. A nie foto podľa ktorého ľahko identifikujete model.
DonLabuznik
Mě se z výfuku auta už po několikáté začal linout černý hustý dým, což mě dost znepokojilo. Na https😐/kralmotoru.cz/…eseloveho-motoru jsem se dočetl, že by za tímto problémem mohlo být nekvalitní palivo. Myslíte že na tom něco bude nebo to vypadá spíše na nějakou poruchu a měl bych skočit k automechanikovi? Díky