Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jako v Top Gearu. Nový asistent zabrání jízdě v protisměru

Jen na českých dálnicích každoročně jedou v protisměru stovky řidičů. V Německu pracují na systému, který by tomu měl zabránit.
Zpět na článek
12. 3. 2018 11:30
12. 3. 2018 11:30
budoucnost
Ten jsem si uvedomil, proc vsechny ty asistenty, samoridici auta. Protoze populace je cim dal hloupejsi, za par let uz nebude vedet ani ridit. Letat budou autopiloti, pracovat roboti, protoze to uz nikdo nebude umet.
Rozbalit vlákno
0
12. 3. 2018 12:43
Dalsi tip na asistenta
Asistent, ktery by znemoznil nastartovat auto, by pak dokazal zabranit vsem nehodam na světě ....
Rozbalit vlákno
0
12. 3. 2018 12:58
chování řidičů
Nechci a ani nebudu hodnotit značení nájezdů na dálnici, jezdím denně a tak 1x 2x za rok taky zaváhám, kdo tvrdí že ne a je dokonalý, si stejně bude myslet svoje.

Co považuji ale za naprostou idiocii některých řidičů, je chování pokud se jim to už nechtíc povede, ujet v protisměru další 1 až x km? Pokud někomu po 500 metrech nedojde co udělal a nebo se snaží situaci zachránit tím že pokračuje v cestě k dalšímu exitu, nemá vůbec co dělat za volantem.

Assistenti sami o sobě nejsou špatný nápad, ovšem způsobují určitý odliv pozornosti, osobně jsem na 2 dny půjčenou Teslu a po přesednutí zpět do Oktavie jsem chvilku koukal :-), ono to samo nebrzdí a podobné :-).

Dnes řídí čím dál víc lidí, navíc stoupá i výskyt starších řidičů, mladší řidiči se snadno dostávají ke starším silnějším Autům a opojení výkonem jim na pozornosti moc nepřidá a maminky s multivany a SUV plnými řvoucích dětí (moje sestra) co denně jezdí jednu trasu a nedej bože vyrazí na nákupy do Prahy. :-), jakákoliv brzda co mne ochrání od podobných případů jedině vítám a bohužel pro poctivé řidiče nelze se tomu do budoucnosti vyhnout.
Rozbalit vlákno
3
Avatar - wakantanka
12. 3. 2018 13:50
Re: chování řidičů
Mno, ale skoro všetky neduhy a nielen tie ktoré popisuješ by sa dali vyriešiť celkom jednoducho aj bez všelijakých asistentov. Sprísnenie kritérií na získanie VP a samozrejme zvýšenie kvality výučby v autoškolách. Raz som videl nejaký dokument ako to funguje v takom Nemecku a odtiaľ by sme si mali brať príklad ako na to. Napriek tomu, že majú časť diaľnic s neobmedzenou rýchlosťou majú menej závažných dopravných nehôd v prepočte na obyvateľov a pritom sa tam jazdí ďaleko viac a nielen po tých diaľniciach.
Avatar - O5kar
12. 3. 2018 19:59
Re: chování řidičů
Nevím, kolik je vám roků? Ale asi to moc nebude. Jednou se dostanete do věku, kdy vás budou právě předpisy omezovat s ohledem na váš zdravotní stav. Na to vemte jed. Asi nevíte, jak dokonale v tomto směru pracuje EU. Ve sdělovacích prostředcích se o tom moc nemluví. Nepřeji vám, abyste měl kardio, neuro či psycho problém. Lékařská věda je všemocná ale. Podrobíte se operaci, budete brát léky a podobně. Lékař si s vámi o vašem řidičáku povídat nebude. Jenom se zeptá, jestli ho máte a jenom pošle oznámení v jakém stavu jste. Ukládá mu to zákon. Je to zábrana proti korupci. Přijde dopis a vy odevzdáte ten VP u nás ŘP ani nemrknete. A když ho budete potřebovat, tak budete tvrdě bojovat. Zajisté víte, co je to harmonizační kód. Ujišťuji vás, že to nejsou jenom brýle. Člověk ani nevěří, co všechno se od postižených doví.
Avatar - wakantanka
13. 3. 2018 08:59
Re: chování řidičů
Ako bez urážky, ale ten kto je po vážnej operácii a pod vplyvom nejakých utlmujúcich liekov, ktoré znižujú jeho koncentráciu a vnímanie, ten za volantom nemá čo robiť. Plus mínus je rovnako nebezpečný pre seba a okolie ako človek pod silným vplyvom alkoholu. Je to síce kruté, ale bohužiaľ je to tak.