Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Rozhovor s Josefem Kopeckým: Táta Honzy Kopeckého chce pořád vyhrávat!

Závodník Josef Kopecký se stal prvním Čechem, který získal titul mistra Evropy v závodech do vrchu. Později vítězil i na okruzích a nyní se věnuje rallye.
Zpět na článek
26. 3. 2018 14:39
Avatar - KANKUNEN
26. 3. 2018 09:45
Pan Josef Kopecký by měl dostat zvláštní cenu za založení
motorsportu ve škodovce na špičkové světové úrovni. Do příchodu Kopeckých byl Škoda morsport podřadný oddíl. A díky nim snad VW dovolil vyjíjet S 2000 a R5
Rozbalit vlákno
0
Avatar -
26. 3. 2018 14:39
Souhlas
Máte naprostou pravdu. Sice základ a ty nejdůležitější pilíře položila původně skupina kolem Armina Schwarze, ale tentýž mančaft byl postupem času jen přítěží, protože Němci už pouze ze škodovky tahali osobní prospěch. Naštěstí včas Pavel Janeba pochopil a "outsourcoval" motorsport na partu kolem L. Křečka a J. Kopeckého, což byla pro škodovku obrovská klika. Tito "srdcaři" pak prokázali obrovskou houževnatost a pečlivost při přípravě auta, která dnes stojí za úspěchem Fabií S2000 a R5. Nehrají si na mistry světa, ale o to víc dokáží máknout.
Úspěchy Škoda Motorsport jsou pak rozhodně výrazným proexportním základem nejen pro vlastní značku Škoda, ale obecně pro přesnou českou strojařinu.
Rozbalit vlákno
0