Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak to dopadlo se slavným aktivním zpomalovacím prahem? Bude nakonec nainstalován?

Jihomoravskou vesničkou Branišovice hýbe chystaná instalace aktivního zpomalovacího prahu. Bude ovšem takové v Česku nevyzkoušené bezpečnostní zařízení vůbec uvedeno do provozu?
Zpět na článek
2. 4. 2018 12:35
2. 4. 2018 21:56
Avatar - removed
2. 4. 2018 12:18
Pravnici budou mit zne
...az nekdo zduvodni dopravni nehodu zpusobenou leknutim. Jsou jine zpusoby, mene nasilne a predevsim mene exponujici absolutni d.e.b.i.litu nekterych volenych mistnich zastupitelu. Ale co, je to porad dokola...
Rozbalit vlákno
4
Avatar - CHerokee
2. 4. 2018 14:30
Re: Pravnici budou mit zne
Nemusí jít o leknutí, ale ztrátu nad kontrolou řízení a někoho zabije...tak by sedět měli jít zastupitelé.
2. 4. 2018 17:19
Re: Pravnici budou mit zne
No ak stratí riadenie v rýchlosti 100+ v obci, tak to môže byť celkom zaujímavé dokazovanie. Ale ak tam bude pred tým dopravne značenie, čo na to upozorní, tak vodič nebude mať moc šancí uspieť.
2. 4. 2018 18:23
Re: Pravnici budou mit zne
jaky dopravni znaceni??
podle me musi stacit cedule ze jsi v obci
ostatni ze zbytecny
jestli to autu ale neublizi, tak to pro mnohe nebude duvod aspon trochu zpomalit
jako vcera, jedu si 120, blizim se k obci, predjede me nejakej klumpr 150+ a do obce vlitnul, aniz bych videl brzdovy svetla. kolik tam asi tak moh jet??
Avatar - rokyta.p
2. 4. 2018 22:24
Re: Pravnici budou mit zne
Jakékoliv nesmysly dodělávané na cestu jsou pouze obohacením instalujících osob. O bezpečnost nikomu nikdy nešlo, většina lidí dané problematice ani nerozumí. Jsou to slušně řečeno pitomci.
2. 4. 2018 12:35
Klasika
myslím že peníze se dají utratit jinak a lépe.....a nebo vůbec že. >:-[]
Rozbalit vlákno
0
2. 4. 2018 17:42
Represe před inovací
Ano jako vždy v této zemi opět vítězí represe před inovací a optimalizací. Zlepšit stav silnic a modernizovat nebo alespoň zrevidovat rychlostní limity, které jsou desítky let staré a vůbec nereflektují možnosti dnešních aut, ale kde že! Je lepší všude nasázet retardéry, radary a zpomalovací prahy... Nedostatek parkovacích míst? Ale proč stavět nová je přeci lepší posílit policejní sbor městské policie o pár dalších vylízanců a kasírovat. Aneb řešení problémů Českou cestou.
Rozbalit vlákno
4
2. 4. 2018 18:18
Re: Represe před inovací
takze bys skrz obec kolem skoly nechal jezdit 100+, protoze vetsina dnesnich aut udela pres 200??
2. 4. 2018 18:57
Re: Represe před inovací
takhle to asi kolega nemyslel. Ale raději by se mělo investovat do obchvatu obce než do retardéru v intravilánu. Vžyť ani řidiči ani obyvatelé průjezd obcí (zejména těch ležících na silnících I.třídy) nechtějí. Co se revize limitů týče, tam je to složitější. Je sice pravda, že auto o stejné velikosti dnes zastaví na kratší dráze než dříve, ale zase auta jsou těžší, provoz je nakombinovaný z aut různého stáří...neumím si představit, jak by se to rozdělovalo. V obci jsem jednoznačně pro 50 km/h. Ale jsem také pro, abych jel obcí jen pokud do ní skutečně chci vjet. ;-)
Avatar - removed
2. 4. 2018 20:57
Re: Represe před inovací
Dobry koment
2. 4. 2018 22:31
Re: Represe před inovací
vsude obchvaty nepostavis
a i kdyby, obcas musis i do toho mesta nebo vesnice zajet
Avatar - Emel
2. 4. 2018 21:56
Myšlenka ok
Tak rozhodně je to lepší než klasické zpomalováky, které autu nelahodí ani při 30km/h... a to vůbec nemluvím o sníženém autě s lízátkem, které drhne o asfalt.

Pokud to nastaví s nějakou tolerancí a ošetří všechny situace vč. toho, když je kolem víc aut a třeba v obou směrech... tak já jsem pro. Někde u přechodu, u školy... u té školy by to dokonce mohlo fungovat jen v určité hodiny a dny, ale to už bych chtěl asi moc :-)
Rozbalit vlákno
7
2. 4. 2018 22:33
Re: Myšlenka ok
ja vidim potiz v tom, ze to bude delat ramus, z cehoz ten co u toho spi zadnou velkou radost mit nebude.
je to podobny jako se zpomalovacima semaforama, kdy jen pribyl smrad a ramus pri rozjezdu. samozrejme hlavne u naftaku >:D >:D >:D
Avatar - Ozzman
3. 4. 2018 10:58
Re: Myšlenka ok
Zpomalovací semafor je dobrá věc, bohužel v 90 % nainstalován na nesmyslných místech, hlavně dvouproudé silnice v Praze a podobně...

Rámus to dělat může a i když jsem sám proti přehnanému množství zpomalovacích prahů, tak si za to opět můžeme sami, protože totálně ignorujeme rychlosti v městech. Kdo bydlí někde u rovnějšího úseku silnice v obci, tak mi dá za pravdu, jak rychle jsou někteří řidič schopni letět.. když se měří, nadávají, když je semafor, nadávají, když je retardér, nadávají.

Represe řidičů je v našem benevolentním systému jediná možnost (!protože každý má své práva a může si dělat co chce a jezdit jak chce a jen zlá vláda a policie nám vše zakazuje"), ale měla by být inteligentně řízena, aby opravdu pomáhala, viz můj první odstavec.
3. 4. 2018 12:27
Re: Myšlenka ok
cas od casu jezdim pres jednu vesnici u kolina se zpomalovacim semaforem
vjedu do obce 50 tacho
na semaforu vzdalenym 300 metru sviti zelena
jedu dal 50 tacho a 100 metru pred semaforem mi tam skoci cervena
pritom za mnou ani v protismeru nikdo
takze nasr*ane zastavim a pri rozjezdu necham s kvilenim protocit kola aby si to ti co tam bydli "uzili"

represe není jedina moznost, na většinu normálních lidi funguje prevence. tim nemyslim, ze budeme jezdit striktne podle predpisu, ale aspoň trochu s rozumem
Avatar - Ozzman
3. 4. 2018 12:43
Re: Myšlenka ok
Jenže, to co popisuješ je ten nesmysl použití (pokud je tam 50km/h měl by si projet hladce..a bude to OK), ale jak donutíš všechny ty lidi, co si myslí, že na ně zákony neplatí, aby jezdili opravdu kolem školy 30 km/h ?

Nebo aby se vesnicí neprohnali kilem ? Jak ? Tím, že je budu varovat ? Dávat to do zpráv? Dám tam značky? Vždyť to tady čtu dnes a denně, nebo kdekoliv jinde.... "já vím jak jezdit a nepotřebuju k tomu zákony a omezení rychlosti" " policie jen buzeruje, měl sem to pod kontrolou" a podobně... tihle stejní lidé mají své úsudky a i kdybych statisticky polovině přidělil, že má pravdu, tak druhá polovina bude přeceňovat. Já bydlel 30 let u hlavní silnice, vedoucí do centra městečka, auta tam běžně jezdí 70-80km/h. Moje partnerka pochází z kraje města, kde asi 0,5km za jejich bytovkama silnice končí město, auta po této ulici běžně jezdí 100+ a to tam běhají děti a zvířata... jak toto vyřešíš prevencí ?
3. 4. 2018 13:04
Re: Myšlenka ok
nedelam si prehnany iluze, ale dnes neni zadna prevence
proc to na zapade vetsinou funguje, ze vetsina lidi jede ohleduplne, ale u nas az tak ne??

kdysi davno, kdyz se jeste obci jezdilo 60, jsem nemel problem jezdit hodne pres 80 a samozrejme si myslel, ze to vzdycky ubrzdim. pak pri zavedeni 50 v obci sem videl nejaky spot, ze tam, kde z 50 pred prechodem zastavis, v 60 chodce srazis snad jeste ctyricitkou, tak sem dost zklidnil hormon. aspon v obci a tam, kde se mota chodec nebo cyklista...

podle me chybi prevence, spousta lidi si vubec neuvedomuje treba to, jaky je rozdil srazit chodce padestakou a jaky sedestakou. ze pri padesatce ma chodec 50% "sanci" ze zemre, pri sedesatce uz 80%. kdyz se tohle rozumne vysvetli, vetsina lidi to vezme na vedomi a budou se chovat jinak, nez kdyz to povazuji za zbytecnou buzeraci. ja jezdim obci 60 tacho, vic naprosto vyjimecne a to si uz pripadam pomalu jako pirat.
Avatar - Ozzman
3. 4. 2018 13:15
Re: Myšlenka ok
Proč to tam funguje? Nevím, sám tohle netuším, ale je to prostě fakt, lidi jedou spořádaně na dálnici 120-130, v obci 50, pouští se, netlačí se do křižovatek... až mi z toho kolikrát málem vzteky praskne žilka, když se potřebuji někam dostat mezi desítkami ohleduplných řidičů :D.

Naše realita je jiná a když jim vysvětlíš rozdíl, jak říkáš, myslíš, že to budou řešit ? Podívej, pořád si lidi stěžují na vše, na zákony, na EU, na jídlo a zdravou stravu, na kouření, alkohol, na uprchlíky, na omezení a i když je ke všemu sepsáno stohy papírů, reklam, TV pořadů, tak se moc nemění. Jsou lidi, co si to nechají vysvětlit, ale pořád tu bude velká část těch, kteří to ví líp, než ty, nebo nějakej "expert" na dopravu, kterej si myslí, že bába z přechodu uskočí, nebo jeho ofce ftdi zaflekuje na místě i z kila...

V autoškole se to učí, ve škole se to učí, jsou toho plné noviny a přesto, kdo si z této prevence něco odnese ? Výsledky vidíš sám....
8. 4. 2018 20:33
Re: Myšlenka ok
Stačí trošku ubrat a skočí zelená i bez zastavování - vyzkoušeno v Nehvizdech (pokud si to pamatuji dobře). Podle mne je problém v ,,kalibraci" obecních a městských radarů. Jel jsem 57 tacho,byl změřen policií a v poho. Při stejné rychlosti radary na ,,obcích" při této rychlosti ukazují rychlost od 52 do 60 km, což je velký rozdíl.Asi záleží jak je nastavený daný radar.
Avatar - habanero1
3. 4. 2018 02:06
Nizkoprofilovky
Už se těším až najedu se svýma 215/40r17 a sníženým sportovním podvozkem na 6 cm vysokou hranu. To podvozku a rafkům moc pomůže, jako kdyby nestačila (ne)kvalita silnic obecně. Radši bych cvakl pokutu, když už se jednou zapomenu a pojedu rychleji, než 50kmh, než si nechat ničit nápravy svého auta..
A taky se těším, až si toho schodu všimnu, zadupnu brzdy a zezadu mě nabere nějaký blb, co se neustále lepí. Perfektní nápad, jen tak dál, štvěme se na tom světě ještě více :-)
Rozbalit vlákno
4
3. 4. 2018 12:09
Re: Nizkoprofilovky
Mám supr radu, kup si normální auto a místo sportování v provozu si di rači zaběhat.
3. 4. 2018 12:31
Re: Nizkoprofilovky
asi patris k tem, co se bude zajímat hlavne o svy rafky, az nekomu zprerazis kosti
3. 4. 2018 13:15
Re: Nizkoprofilovky
Každý máme svoje priority 8-s >:-[]
3. 4. 2018 13:16
Re: Nizkoprofilovky
Toľko kecov o ničom a pritom by stačilo v tej obci len dodržať +- tú 50tku