Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Autokosmetika: Mytí a čistění na všechny způsoby! Vybíráme ty nejlepší!

21 komentářů

twistedTSD
Tak jsem si myslel, že se něco dozvím, a ona je to neoznačená reklama na Auto Kelly. 8-s
Uživatel_5452826
Autor toho o opravdové autokosmetice moc neví. A pořádný automobilista má auto po zimě dávno ošetřené. Nebude čekat, až mu nějaký šmudla z redakce bude radit. Zajímalo by mně, jestli onen pisálek držel v ruce někdy přípravky od firmy Swisswax? A jestli někdy slyšel, co musí předcházet před každým voskováním laku? Samotné voskování a následné leštění je už jen výsledný a nejjednodušší proces. A klimatizace se dávno nedesinfikuje nějakými hořlavými ***mi od Starline, ale ozónem! Ale jestli měl v úmyslu, jak umýt a navoskovat Škodu Felicii, tak to stačí.
euro89
Clanek je holt zamereny na cilovou skupinu. Ja treba pouzivam profi vyrobky Würth a Swissvax, ale taky nejsem clovek, ktery by cekal s umytim auta na to, az mu to poradi nekdo z Auto.cz. Tenhle clanek je presne pro ty smudlali se skodovkou, kteri si v Auto Kelly nakoupi za par korun zabavu na sobotni dopoledne. >😒]
Co se dezinfekce klimatizace tyce, tady bych postupoval individualne podle typu auta. Tam, kde se clovek relativne dobre dostane k vyparniku, bych zustal urcite verny klasicke dezinfekci ve spreji. Ovsem musi to byt samozrejme opravdu dezinfekce, ktera zahubi bakterie (napr. ta od Würtha) a ne nejaka levna vonava sra*ka za par korun.
Ty opravdu kvalitni dezinfekce clovek pozna vetsinou podle toho, ze nevoni jak stromecek od pumpy, ale naopak je po jejich pouziti potreba nechat auto par minut vyvetrat.
Bohuzel u spousty modernich aut je vyparnik tak debilne zabudovany, ze se k nemu proste snadno nedostanete a tam bych asi pouzil cisteni ozonem. Jeho nevyhodou je, ze ten pristoj je pro privatni ucely dost drahy, takze musite navstivit servis a nechat si to udelat. Napr. Themy nebo 9000 je vyparnik hned za kabinovym filtrem, takze jeho dezinfekci zvladne kazdy na ulici za par minut.
Kdyby nekomu nedoslo, proc je dulezite dezinfikovat hlavne vyparnik, tak je to proto, ze bakterie miluji vlhkost a ta se zdruje hlavne na vyparniku od klimatizace.
Floyd
Promiň, máš ten článek asi desetkrát kratší než autor ze SM, ale obsahově a informačně desetkrát přínosnější. :yes:
Jopino
Pokud bych si chtěl zničit lak, tak budiž, ale v opačném případě, je správný postup docela důlezitý a "trochu odlišný".

Určitě zásadní je úplně jako první udělat dekontaminaci laku po zimě. Jedná se o odstranění zejména náletové rzi (chemickou cestou - Korrosol, nebo IronX, mechanickou cestou - Clay bar). Jedná se zásadní věc, pokud si nechci "zapíchané" elementy v laku roznést na další místa po celé karoserii. Pokud tento krok vynechám, uvedené elementy se při mytí, leštění, voskování uvolní do leštících, voskovacích prostředků a lak bude poškrábaný.
Již nějakou dobu před každým mytím používám na předmytí PH neutrální aktivní pěnu (od ValetPro). Dokáže uvolnit dost špíny a smýt ji na zem, tudíž při následném mytí snižuje nebezpečí ulpění prachu do mycí rukavice.
Při mytí auta VŽDY používám dva kýble, jeden na saponát (vyhovuje mi šampón Meguiars), druhý s čistou vodou na průběžné vymáchání mycí rukavice od nečistot. Není nic horšího, než použít jen jeden kýbl a k němu třeba obyčejnou houbu (hrozí opět riziko poškrábání laku).
Aplikaci výše uvedených prostředků lze hojně nalézt na youtube.
Určitě bych doporučoval něco načíst. Správně umýt a udržovat lak, zejména ten dnešní, měkký, není úplně jednoduchá věc.
_Karel_
"Vybíráme ty nejlepší" - ....STARLINE.....
Značka špičkových autodílů té nejvyšší kvality, známá nejen mezi mechaniky, se dala i na výrobu špičkové autokosmetiky?
Dneska může na internetu radit každý kdo má díru do pr..ele.
Floyd
Barták má tu díru jak vrata >😁 >😁 >😁
CHerokee
Docela úsměvný článek. Raději bych čtenářům doporučil detailingové weby. Nastudovat, poradit se, vybrat. Člověk se stále učí. A nebo to nechat profesionálům...
Pallermo
Ja to nechavam profikum, jelikoz davame k panovi dost aut na cisteni, tak uz mame slevy a vyplati se mi to, nez se s tim delat cely den, nakoupit vybaveni atd...
Adam325
já radši vždy svěřím svoje auto do rukou někomu kdo se v tom pohybuje a už ví co má používat , nedávno mě zaujalo parní čištění a byl jsem příjemně překvapený .. super výsledek za slušnou cenu auto jsem měl umyté i s panty a navoskované a z interiéru zmizel zápach . když by jste chtěl někdo zkusit doporučuju .Mytí a čištění auta párou
BětkaN
ono je to sice vetsinou reklama
ale spoustu tehle servisu maji svuj blog
kde maj celkove dobrý články jak na co a rady
ja sleduju tohle kde je treba clanek o chem.cisteni viz [odkaz]
a myslim ze dobry
Hugo_lo
Já výběr autokosmetiky zas tak moc neřeším. K mytí auta používám vapku, a ta si poradí skoro se vším, takže proto ty mycí prostředky tolik neřeším 😄 . Zainvestoval jsem do vapky Karcher, kterou jsem si objednal z https😐/www.profinaradi.com/…ce-vapky-karcher a jsem spokojený, takže můžu doporučit.
Jiří Sova
Někdy se mi podaří potkat ve městě starší auto, které vypadá naleštěné jako nové. Jak se toho dá dosáhnout? Jsou na to nějaké speciální myčky?
Kajisek
Vše je to o přípravcích, které používáte při mytí auta. Ale je v tom i pečlivost. Málokdo třeba čistí pořád alu kola ve všech záhybech, jsou na to i speciální kartáčky. Hodně však dělá i kvalitní autokosmetika, která dokáže tuto práci dost ulehčit. Jsou například šampony, které mají samoleštící účinek, stejně tak pomůže i nanesení vosku, který auto chrání nějakou dobu před prachem.
Jiří Sova
Asi bych to i vyzkoušel, kde bych něco takového koupil?
Kajisek
Všechny přípravky na auto nebo motorku kupuji většinou od značky gs27. S tím se mi dobře dělá a špína jde dolů velmi pěkně. Používám i přípravky na interiér auta, díky kterým plasty i kožené části auta vypadají jako nové. Vše si objednávám z internetového obchodu gs27 .cz
OLIVER _
Děkuji moc za všechny tyto rady... I já jsem si nedávno sháněl nějakou tu autokosmetiku na své auto a třeba dost dobrou se mi ji podařilo najít na těchto stránkách zde - https😐/www.filsonstore.cz/…ika-pece-o-aut👋 , ale zase na druhou stranu věřím, že se jich dost najde takových, které budou ještě lepší, levnější etc. Ale tato stránka je pro mne dobrá, chápete 😁
PejvlO
Příspěvek podléhá schvalování.
ivanka74
Doporučení fajn, ale já si kvalitní autokosmetiku kupuju jinde. Cenově je ta vaše varianta určitě lákavá, ale podle mě je fajn si občas i připlatit (i když to, kde to kupuji já, není o moc dražší). Koho by to zajímalo, tak já nakupuju na https😐/2din.cz
Gojo123
Příspěvek podléhá schvalování.
lazar33
Ahoj, chtěl bych se na něco zeptat. Nezkoušel náhodou na ochranu laku někdo z vás takovýto nano vosk na auto - https😐/nasucho.cz/…-nano-vosk-aut👋 ? Nedávno jsem na to právě narazil na internetu a pokud je pravda to, co tam píší, tak to vypadá hodně zajímavě. Navíc to není ani nijak extra drahé, tak si říkám, jestli to nevyzkoušet.